-
@starlet85 said in Toyota Corolla Cross:
Τι βάρος έχει κενό;
Δεν το έχω ζυγίσει. 1420 κιλά λέει στο φυλλάδιο.
Πιστεύω ότι το δικό μου, λόγω εξοπλισμού, μπορεί να είναι και λίγο παραπάνω.Το λέτε για την αίσθηση πίσω;
Προφανώς.
Όταν λέτε να το παντρευτώ εννοείτε μεταπωλητική αξία ή θα μου αρέσει πολύ;
Το πρώτο. Για την ακρίβεια , έτσι όπως έχει παγώσει η αγορά μτχ, ενδεχομένως και αδυναμία μεταπώλησης σε λογική τιμή.
Βέβαια, αν σου αρέσει πολύ, μπορεί να το κρατήσεις για πολλά χρόνια, οπότε σου είναι αδιάφορο.
Και τις τρεις φορές που άλλαξα το C-HR, επέλεξα συνειδητά το 1.8, παρότι κάποια εποχή το 2.0 πουλιόταν καινουριο στα ίδια λεφτά με το 1.8. -
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Η δίλιτρη έχει σωστό γκάζι, ξεπέταγμα και τα διπλά ψαλίδια πίσω.
Δοκίμασα επισταμένως και το δίλιτρο cc και το 1,8 Chr και η καρδιά έλεγε δίλιτρο, η τσέπη και η μεταπώληση (αλλάζω συχνά) όμως μου έλεγαν για 1,8.
Έβαλα παραγγελία αλλά την ακύρωσα, μετά κιόλας την εξόφληση, γιατί μια ζωή την έχουμε γιατί να παιδευόμαστε με 140 άλογα …..
Αν δεν σε νοιάζει ο ΦΠ και η μεταπώληση δηλαδή θα κρατήσεις το αμάξι πολλά χρόνια (θα το παντρεύεις όπως λέγεται) πάρε το δίλιτρο.
Ιδανικά αν έχεις το κασέρι το τετρακίνητο lounge του @stefan147 που το έχει πένα γιατί είναι μερακλής !Καταλαβαίνω ότι τελικά αγοράσατε το 2.0L.
Σωστά;
-
@starlet85 said in Toyota Corolla Cross:
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Η δίλιτρη έχει σωστό γκάζι, ξεπέταγμα και τα διπλά ψαλίδια πίσω.
Δοκίμασα επισταμένως και το δίλιτρο cc και το 1,8 Chr και η καρδιά έλεγε δίλιτρο, η τσέπη και η μεταπώληση (αλλάζω συχνά) όμως μου έλεγαν για 1,8.
Έβαλα παραγγελία αλλά την ακύρωσα, μετά κιόλας την εξόφληση, γιατί μια ζωή την έχουμε γιατί να παιδευόμαστε με 140 άλογα …..
Αν δεν σε νοιάζει ο ΦΠ και η μεταπώληση δηλαδή θα κρατήσεις το αμάξι πολλά χρόνια (θα το παντρεύεις όπως λέγεται) πάρε το δίλιτρο.
Ιδανικά αν έχεις το κασέρι το τετρακίνητο lounge του @stefan147 που το έχει πένα γιατί είναι μερακλής !Καταλαβαίνω ότι τελικά αγοράσατε το 2.0L.
Σωστά;
Όχι, το 2.0 στη Chr όπως το ήθελα εξοπλιστικά ανέβαινε στα 44 που δεν τα πετάω στο δρόμο για καμιά μάρκα και όχημα εκτός αν κερδίσω το τζόκερ.
Απλά ο δίλιτρος και παραπάνω είναι ο σωστός κινητήρας για το υβριδικό σύστημα όπως το έχει φτιάξει η Τογιότα. -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:
Πώς γίνεται η CC με 140 άλογα να είναι οκ, μια χαρά, κτλ, ενώ κάποια άλλα SUV με αντίστοιχη ιπποδύναμη να είναι μουλάρια και ληστρική αγορά;
Γιατί δεν είναι υβριδικά, ειναι πιο βαριά και πιο ακριβά και καίνε τα διπλά.
Υπερβολές.
Μιλάμε για την ιπποδύναμη και τα κυβικά.
Πολλές φορές, για άλλα μοντέλα έχει γραφτεί το κλασικό "γιατί να πληρώσω αυτά τα χρήματα για να πάρω χαμηλού κυβισμού κινητήρα και αντίστοιχα άλογα".
Και αναρωτιέμαι λοιπόν, αν πληρώσεις τα ίδια χρήματα για να πάρεις τα ίδια άλογα από 1800αρι κινητήρα και όχι από 1200αρι ή 1300άρι ή ακόμη και 1000άρι, τότε είναι οκ;Και όταν λέω τα ίδια χρήματα το εννοώ γιατί για να πάρεις την CC με τον εξοπλισμό που έχουν κάποια άλλα, πρέπει να την πληρώσεις παραπάνω.
Δεν εξέτασα άλλες παραμέτρους στην απορία μου, γιατί το παραπάνω είναι αυτό που συνήθως γράφεται και απευθύνεται στα κυβικά και την ιπποδύναμη. Δηλαδή ουσιαστικά στις επιδόσεις. Κάτι στο οποίο η Toyota υστερεί. Παρόλα αυτά ο 1.8 με τα 140 τώρα είναι οκ.
Και δε λέω, για εμένα είναι οκ, αλλά όπως είναι οκ και πολλά από τα υπόλοιπα μοντέλα με αυτή την ιπποδύναμη.Αυτό το ότι καίνε τα διπλά εννοείται ότι δεν υπάρχει.
Επίσης παίζει να είναι πιο βαριά γιατί έχουν ποιοτικότερα και πιο στιβαρά υλικά και όχι φθηνά πλαστικά και γενικώς χαμηλότερης ποιότητας υλικά.
-
Τουότα - Hybrid - Ελλάδα
-
Αυτό το ότι καίνε τα διπλά εννοείται ότι δεν υπάρχει.
Φυσικά και υπάρχει. Τα 4λίτρα του υβριδίου είναι 9-10 σε αντίστοιχο σουβ μη-υβριδικό. Δοκιμασμένα και τεσταρισμένα άπειρες φορές.
Επίσης άλλο 140 άλογα από υβρίδιο και άλλο απο ένα 1.2αρι 3κύλινδρο. Και αφήνω την αξιοπιστία απέξω. Τέλος, ναι το υβρίδιο έχει απίστευτη τενχολογία, αλλά ένα μοτέρ 3κύλινδρο 20ετίας χωρίς καμία νέα τεχνολογία, προφανώς και πρέπει να πωλείται φτηνότερα, γιατί έχει χαμηλό κόστος και έχει κάνει απόσβεση.
-
Μην την αφήνεις την αξιοπιστία απ' έξω. Είναι από τα πιο σημαντικά κριτήρια για την αγορά αυτοκινήτου, δεν αγοράζουμε καναπέ.
Εχθές άναψε epc και μετά check engine στο golf, μπήκε διαγνωστικό και έβγαλε μερική απώλεια συμπίεσης (110) στον τέταρτο κύλινδρο. Από Δευτέρα μπαίνει μέσα και μένει άγνωστο για πόσο μέχρι να βρεθεί η αιτία της έλλειψης συμπίεσης, που σημαίνει σε δεύτερο στάδιο άνοιγμα κινητήρα (το πιο πιθανό, γιατί έγινε έλεγχος μπουζί, αλλαγή πολλαπλασιαστή και δεν αποκαταστάθηκε, θα ελεγχθούν τα ηλεκτρομαγνητικά μπεκ, μεγάλο κόστος και αυτό και σε τελικό στάδιο επισκευή κινητήρα ή φεύγει για ανταλλακτικά). Απίστευτη ταλαιπωρία, χαμένος χρόνος, τρελά έξοδα και πεταμένα λεφτά (την Ανοιξη άλλαξα εγκέφαλο esp).
Το cc το έχω λιώσει, 30.000km σε αστικές μετακινήσεις σε συνθήκες απόλυτης φθοράς λόγω κίνησης, δεν έχει ακουστεί ούτε τριγμός, σταγόνα λάδι δεν έχει κάψει + ότι λόγω υβριδικότητας τα μισά και πλέον χλμ τα έχει διανύσει ηλεκτρικά. Και μετά απορούμε γιατί η toyota έχει ξεπατωθεί στις πωλήσεις (βλ. tsi, dsg, adblue, ιμάντας κλπ... και πάει λέγοντας) -
Πώς γίνεται η CC με 140 άλογα να είναι οκ, μια χαρά, κτλ, ενώ κάποια άλλα SUV με αντίστοιχη ιπποδύναμη να είναι μουλάρια και ληστρική αγορά;
Γιατί δεν είναι υβριδικά, ειναι πιο βαριά και πιο ακριβά και καίνε τα διπλά.
Υπερβολές.
Μιλάμε για την ιπποδύναμη και τα κυβικά.
Πολλές φορές, για άλλα μοντέλα έχει γραφτεί το κλασικό "γιατί να πληρώσω αυτά τα χρήματα για να πάρω χαμηλού κυβισμού κινητήρα και αντίστοιχα άλογα".
Και αναρωτιέμαι λοιπόν, αν πληρώσεις τα ίδια χρήματα για να πάρεις τα ίδια άλογα από 1800αρι κινητήρα και όχι από 1200αρι ή 1300άρι ή ακόμη και 1000άρι, τότε είναι οκ;Και όταν λέω τα ίδια χρήματα το εννοώ γιατί για να πάρεις την CC με τον εξοπλισμό που έχουν κάποια άλλα, πρέπει να την πληρώσεις παραπάνω.
Δεν εξέτασα άλλες παραμέτρους στην απορία μου, γιατί το παραπάνω είναι αυτό που συνήθως γράφεται και απευθύνεται στα κυβικά και την ιπποδύναμη. Δηλαδή ουσιαστικά στις επιδόσεις. Κάτι στο οποίο η Toyota υστερεί. Παρόλα αυτά ο 1.8 με τα 140 τώρα είναι οκ.
Και δε λέω, για εμένα είναι οκ, αλλά όπως είναι οκ και πολλά από τα υπόλοιπα μοντέλα με αυτή την ιπποδύναμη.Αυτό το ότι καίνε τα διπλά εννοείται ότι δεν υπάρχει.
Επίσης παίζει να είναι πιο βαριά γιατί έχουν ποιοτικότερα και πιο στιβαρά υλικά και όχι φθηνά πλαστικά και γενικώς χαμηλότερης ποιότητας υλικά.
Πολύ εύκολο. Ιδού η απάντηση:
-
είμαστε γυφταραίοι και αλίμονο αν κάψουμε κάνα λίτρο βενζίνης παραπάνω
-
έχουμε ανύπαρκτη αυτοκινητιστική κουλτούρα, μηδενικές αυτοκινητιστικές παραστάσεις και απαρχαιωμένο στόλο, επομένως δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης για να κρίνουμε
-
μαζί με όλα τα παραπάνω ή/και ως συνέπεια αυτών, είμαστε και κομπλεξικοί με την αξία των επιλογών μας (αυτό κάνει apply σε πολλούς τομείς της κοινωνίας μας)
Ελπίζω να σε κάλυψα!
-
-
@hountalas said in Toyota Corolla Cross:
Τουότα - Hybrid - Ελλάδα
Επειδή δεν το καταλάβατε,
Τουότα - Hybrid - Ελλάδα ο τέλειος συνδυασμός
-
βασικα εγω απορω πως πουλανε οι αλλοι αυτοκινητα που δεν ειναι υβριδικα.
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla Cross:
βασικα εγω απορω πως πουλανε οι αλλοι αυτοκινητα που δεν ειναι υβριδικα.
Γιατί ο κόσμος είναι άσχετος και αγοράζει καναπέδες και σαλόνια αντί για μηχανολογία.
-
οχι αληθεια, αν αγοραζα σημερα, μονο υβριδικο ή ηλεκτρικο, τιποτε αλλο δεν εχει νοημα, εκτος αν θες κατι πολυ ειδικο.
-
Αυτό το ότι καίνε τα διπλά εννοείται ότι δεν υπάρχει.
Φυσικά και υπάρχει. Τα 4λίτρα του υβριδίου είναι 9-10 σε αντίστοιχο σουβ μη-υβριδικό. Δοκιμασμένα και τεσταρισμένα άπειρες φορές.
Επίσης άλλο 140 άλογα από υβρίδιο και άλλο απο ένα 1.2αρι 3κύλινδρο. Και αφήνω την αξιοπιστία απέξω. Τέλος, ναι το υβρίδιο έχει απίστευτη τενχολογία, αλλά ένα μοτέρ 3κύλινδρο 20ετίας χωρίς καμία νέα τεχνολογία, προφανώς και πρέπει να πωλείται φτηνότερα, γιατί έχει χαμηλό κόστος και έχει κάνει απόσβεση.
Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά παραδείγματα όσον αφορά την κατανάλωση, τις εκπομπές, την τεχνολογία και τις επιδόσεις.
Φυσικά θα πάρουμε τα επίσημα στοιχεία που δίνουν οι εταιρείες.
Οπότε και για την κατανάλωση αυτά θα πάρουμε όσο και να έχουν κάποια απόκλιση από την πραγματική οδήγηση και όχι κάποια νούμερα που έγραψε κάπου ο Μήτσος, ο Μπάμπης, ο Στελάρας, κτλ, γιατί η σύγκριση δεν γίνεται έτσι.
Άλλωστε η απόκλιση των επίσημων στοιχείων από την πραγματική κατανάλωση ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα.Toyota Corolla Cross
=----------------------
1.8L 140HP Hybrid Electric Αυτόματο κιβώτιο e-CVT (4X2)
Κατανάλωση καυσίμου (Μικτός κύκλος - WLTP): 5 λτ./100χλμ.
Εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (Μικτός κύκλος WLTP): 115 γρ./χλμ.
Ροπή 185 Nm
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα 9,9
EURO 6EPeugeot 3008 - Citroen C5
=--------------------------
1.2 Hybrid 136HP e-DCS6 e-DCS
Κατανάλωση καυσίμου (Μικτός κύκλος - WLTP): 5,5 λτ./100χλμ.
Εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (Μικτός κύκλος WLTP): 123 γρ./χλμ.
Ροπή 230 Nm
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα 10,2
EURO 6ERenault Astral
=---------------
Mild Hybrid Advanced 130HP
Κατανάλωση καυσίμου (Μικτός κύκλος - WLTP): 5,2 λτ./100χλμ.
Εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (Μικτός κύκλος WLTP): 118 γρ./χλμ.
Ροπή 230 Nm
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα 10,8
EURO 6DBMW X1
=--------
sDrive18i 136HP
Κατανάλωση καυσίμου (Μικτός κύκλος - WLTP): 6,4 λτ./100χλμ.
Εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (Μικτός κύκλος WLTP): 144 γρ./χλμ.
Ροπή 230 Nm
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα 9,2
EURO 6EΠουθενά δε βλέπω τη διπλάσια κατανάλωση την οποία αναφέρεις.
Κανένα μοτέρ δεν είναι 20ετίας. Είναι όλα σύγχρονα. Και επείδη καταλαβαίνω ότι αναφέρεσαι στον Puretech, είναι η 3η γενιά αυτή που κυκλοφορεί, εξελιγμένη και αναβαθμισμένη πρόσφατα και σε Euro 6A όπως βλέπεις. Το να αναπαράγουμε συνέχεια μια τέτοια ανακρίβεια έχω αναφέρει πολλάκις ότι δεν βοηθάει σε μία "ανιδιοτελής" συζήτηση.Επιτάχυνση, κάτι δέκατα του δευτερολέπτου διαφορές.
Ροπή να μην το συζητήσουμε.
Σε τελική ταχύτητα όλα έχουν μεγαλύτερη από το CC αλλά κλάιν, δεν το συζητάω ούτε το συγκρίνω.Εκπομπές, πάλι κάποια λίγα γραμμάρια διαφορά, εκτός από τη Χ1 που έχει κάποια παραπάνω.
Αν λοιπόν είναι ΟΚ το 1800άρι Toyota με τα 140 άλογα, τότε ΟΚ είναι και για τα υπόλοιπα ή τουλάχιστον για αρκετά από αυτά.
Επαναλαμβάνω, η όλη κουβέντα και απορία δικιά μου, ξεκίνησε συγκεκριμένα για αυτό που διαβάζουμε κατά διαστήματα "Σιγά μην πληρώσω για χρέπι χαμηλού κυβισμού με τόσα λίγα άλογα".
Αλλά μάλλον ισχύει το: "Σιγά μην πληρώσω για χρέπι χαμηλού κυβισμού με τόσα λίγα άλογα... εκτός αν είναι Toyota" -
Βάλε και τις τιμές από δίπλα απ' το καθένα σε like for like εκδόσεις και θα καταλάβεις γιατί Τουότα.
Όποιος λέει ότι δε διαλέγει Τουότα αποκλειστικά και μόνο λόγω κάποιου οικονομικού κριτηρίου (πες το κατανάλωση, πες το πάγια, πες το τιμή απόκτησης κτλ), λεει ψέματα.
Toyota Corolla Cross