-
Για την νταντά!
-
@nbadoun said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Εχει παρουσιαση του μοντελου. Ειναι τα ιδια αυτοκινητα που βλεπουμε στα διαφορα ευρωπαϊκα τεστ.
Και σε ποιους το παρουσιάζει?? Στους κατόχους της δεύτερης φωτό για 5ο αυτοκίνητο?
Δεν νομίζω να τους χαλούσε κι αυτούς ως daily driver αυτόματο SUV με 200 αλογάκια υβριδικά, κάθε μερα ελεύθερη είσοδος στον Δακτύλιο κλπ.
-
Έχουν Tesla (και πριν την έκπτωση) μη φοβάσαι!
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
@nbadoun said in Toyota Corolla Cross:
Εχει παρουσιαση του μοντελου. Ειναι τα ιδια αυτοκινητα που βλεπουμε στα διαφορα ευρωπαϊκα τεστ.
Και σε ποιους το παρουσιάζει?? Στους κατόχους της δεύτερης φωτό για 5ο αυτοκίνητο?
Δεν νομίζω να τους χαλούσε κι αυτούς ως daily driver αυτόματο SUV με 200 αλογάκια υβριδικά, κάθε μερα ελεύθερη είσοδος στον Δακτύλιο κλπ.
Έχει φόρο πολυτελείας και τεκμήρια όμως... Θα έχουν θέμα με την εφορία!
-
Παιδιά το +800αρι έχει κλειδώσει για τους 19/01?
-
Οτι δεν εχει εκτελωνιστει τρωει κανονικα την αυξηση.
-
Όποιος έχει πληρώσει αλλά δεν εχει παραλαβει? Δηλαδη δεν εχει βγει αδεια κυκλοφορίας?
-
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Όποιος έχει πληρώσει αλλά δεν εχει παραλαβει? Δηλαδη δεν εχει βγει αδεια κυκλοφορίας?
την γλυτώνει.
Παίζει ένα τζόκερ για αρχή.
-
Οτι δεν εχει εκτελωνιστει τρωει κανονικα την αυξηση.
Επιεικώς απαράδεκτο να αναιρείται η ημερομηνία που σου έχουν δώσει και να τρως εξ αυτου 2 χιλιάρικα στο κεφάλι.
Όσο ενδεικτική και να γράφει, με βάσει το 5/1 πούλαγαν σαν ζεστό ψωμί τον Οκτώβριο. Αν το κυνηγήσεις νομικά το μισό φορουμ καταθέτει υπέρ σου. Γιατί το 5/1 και η συγκεκριμένη τιμή ήταν βασικό κριτήριο της επιλογης σου.Μετά ξαφνικά θυμήθηκαν ότι θα τους κόψει παραγγελίες η μαμά και θα τα προωθήσει αλλου κλπ δικαιολογιες και οι παραγγελίες πήγαν όλες σωρηδον από Απρίλιο και ήδη Δεκέμβριο 23.
Εχε χάρη που η έννοια της προστασίας καταναλωτή είναι ανεκδοτο στη χώρα.
Βρίσκουν και τα κάνουν αυτά.Όσο και να νομίζουν ότι καλύπτονται με τους καταχρηστικούς όρους των παραγγελιών. Απλά ο περισσότερος κόσμος ποτε δεν θα το ψάξει νομικά.
Είμαστε δικομανεις αλλά απέναντι στο γείτονα ή το συγγενη. Απέναντι στον ισχυρό είμαστε κοταρες.
Μέσο θα έβαζαν οι 9 στους 10 για να πάρουν γρηγορότερα αμάξι. Για να τους κυνηγήσουν νομικά κανεις. Ούτε καν μια αναφορά στη γελοιότητα του συνηγόρου του καταναλωτή δεν κάνουμε.Αφού όμως βρίσκουν κορόιδα και παραγγέλνουν πλέον με τόσο χρόνο αναμονής.
Οι περισσότεροι βέβαια ούτε που θα μάθουν ποτε ότι αυξήθηκε η τιμή μέχρι που θα κληθούν να εξοφλήσουν.
Τότε δύσκολο να πει κανεις όχι αλλά και να πει κλαιν γιατί το αμάξι θα πουληθεί in a heartbeat σε κολλητό ή κανα φαν μπόι σαν το γνωστό ινφλουενσερ που διαφήμιζε κιολας τις προάλλες παραγγελία με σύντομη άφιξη.Τα έχω γράψει καιρό βέβαια τώρα πως μια λαϊκή μάρκα έχει γίνει αυτά που οι κατοχοι της χρονια έκραζαν.
-
Τα είπες όλα...άμα υπήρχε σθεναρή στάση του αγοραστή και ήξεραν ότι αυτό που αφήνει αυτός που αρνείται δεν θα το παραλάβει σαν ζεστό ψωμί το επόμενο φαν μπόι της εταιρείας θα σέβονταν τον πελάτη.
Τώρα άντε γεια πάμε στον επόμενο...μηδενική καταναλωτική συνείδηση... -
Για να μπορεί να κάνει οτιδήποτε ο καταναλωτής, πρέπει να υπάρχουν κάποιοι βασικοί θεσμοί που να λειτουργούν.
Στην χώρα μας έχει καταργηθεί οποιαδήποτε μορφή ελέγχου σε όλα τα επίπεδα, η δικαιοσύνη είναι της πλάκας με πολυετεις καθυστερήσεις, μόνο η αυτοδικία μένει, που δεν λύνει τέτοια προβλήματα... -
Και οι δυο δίκιο έχετε αλλά είναι αλληλένδετα τα προβλήματα.
-
Λοιπον, αυτο ηταν ενα θεμα συζητησης σημερα με τον κουμπαρο μου που ειναι δικηγορος. Του φορολογικου μεν αλλα οσο να ναι κατι σκαμπαζει.
Η υποθεση μπαζει σ' ενα πολυ βασικο σημειο κι αυτο ειναι η δεσμευση του κατασκεαστη/πωλητη ως προς την ημερομηνια παραδοσης. Οτι σχετικο λεγεται ειναι παντα στο προφορικο. Επομενως δεν υπαρχει (γι' αυτους) καμια καθυστερηση και κατα συνεπεια αθετηση συμφωνιας η οποια να μπορει να καταληξει σε καποια νομικη ενεργεια. Θα μου ηταν πολυ ευκολο να το κυνηγησω και δε θα μου κοστιζε και τιποτα αλλα οι πιθανοτητες να κερδισω το παραμικρο ειναι 0.
Btw αυτο ακριβως το σκηνικο που παιχτηκε με την αυξηση τιμων, απανταει στην προαιωνια ερωτηση του γιατι οι πωλητες ειναι σφιγγες και παρεχουν σχετικες πληροφοριες με το σταγονομετρο.
-
Οι πωλητές μάλλον είναι σαν τους γιατρούς μπροστά στους ασθενείς τους σε τέτοια θέματα. Όσα λιγότερα λένε τόσο λιγότερο εκτίθενται.
-
Λοιπον, αυτο ηταν ενα θεμα συζητησης σημερα με τον κουμπαρο μου που ειναι δικηγορος. Του φορολογικου μεν αλλα οσο να ναι κατι σκαμπαζει.
Η υποθεση μπαζει σ' ενα πολυ βασικο σημειο κι αυτο ειναι η δεσμευση του κατασκεαστη/πωλητη ως προς την ημερομηνια παραδοσης. Οτι σχετικο λεγεται ειναι παντα στο προφορικο. Επομενως δεν υπαρχει (γι' αυτους) καμια καθυστερηση και κατα συνεπεια αθετηση συμφωνιας η οποια να μπορει να καταληξει σε καποια νομικη ενεργεια. Θα μου ηταν πολυ ευκολο να το κυνηγησω και δε θα μου κοστιζε και τιποτα αλλα οι πιθανοτητες να κερδισω το παραμικρο ειναι 0.
Btw αυτο ακριβως το σκηνικο που παιχτηκε με την αυξηση τιμων, απανταει στην προαιωνια ερωτηση του γιατι οι πωλητες ειναι σφιγγες και παρεχουν σχετικες πληροφοριες με το σταγονομετρο.
Θέμα απόδειξης είναι.
Όσοι ρωτήσαμε την ίδια εποχή για 5/1 μας έλεγαν. Και μάλιστα κλείστε γρήγορα γιατί τελειώνουν τα αμάξια στο καράβι αυτό.
Μπορεί επίσημα η εταιρία να μην δεσμεύτηκε αλλά τα όργανα της μια χαρά το πούλαγαν το τυράκι.
Απλά η υπόθεση θέλει κυνήγι, να παρεις ενορκες απο οσους ρωταγαν τα ίδια εκεινες τις ημερες (εξού και η αναφορά μου στο μισό φορουμ) να έχεις μια προστασία καταναλωτή πρόθυμη να βοηθήσει τον καταναλωτή και όχι να αντιγράψει την απάντηση της εταιρείας στην απάντηση της προς εσένα κλπ.
Κοινώς ναι στην Ελλάδα οι πιθανότητες να βρεις το δίκιο σου είναι πρακτικά μηδέν. Στην Αμερική θα τους επαιρνες τα σώβρακα.
Πάντως αφού έχεις δικό σου δικηγόρο θα άξιζε να το έψαχνες. Με λίγο δημοσιοποίηση του θεματος από το Δημήτρη και 4-5 απο εδω μέσα με υπεύθυνη δήλωση για αρχή με τα παραπάνω, μια πρόταση συμβιβασμού θα την κερδιζες.
Θα άξιζε να οργανωθούμε μια φορα. -
Αν δεν παλευα 1 χρονο να παρω ενα κωλαμαξο δε θα χα κανενα να προβλημα να το κανω. Το χω κανει παλαιοτερα με απαταιωνα εργοδοτη. Γενικως ειναι υποχρεωση απεναντι στα δουλεμενα μας χρηματα και την αξιοπρεπεια μας. Αλλας ας οψεται που δεν ειναι φυσιολογικες οι εποχες...
Btw η συζυγος αυτη τη στιγμη ειναι με νοικιαρικο 500ρακι. Αντε πες της οτι "θα κινηθω νομικα και μπορει να μη δεις ΨΨ ποτε".
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
πάντα συμφέρει να πουλάς λιγότερα αγαθά με μεγαλύτερο κέρδος.
Δεν λέω όχι. Άλλο είπα, ότι υπάρχει ολόκληρη μελέτη για να δει μια εταιρεία την βέλτιστη τιμή σε σχέση με τις πωλήσεις, ώστε να δει πόσο ακριβά μπορεί να πουλήσει.
Για παράδειγμα, η Τογιότα ξέρει ότι εαν τιμολογήσει την Κορόλα €60.000 δεν θα πουλήσει ούτε μια! Αλλά θέλει να την τιμολογήση όσο πιο ψηλά γίνεται, πάντα σε συνάρτηση με τις πωλήσεις, για παράδειγμα μπορεί €1.00 διαφορά πάνω ή κάτω να σημείανει μεγάλη διαφορά στο συνολικό κέρδος.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
πάντα συμφέρει να πουλάς λιγότερα αγαθά με μεγαλύτερο κέρδος.
Δεν λέω όχι. Άλλο είπα, ότι υπάρχει ολόκληρη μελέτη για να δει μια εταιρεία την βέλτιστη τιμή σε σχέση με τις πωλήσεις, ώστε να δει πόσο ακριβά μπορεί να πουλήσει.
Για παράδειγμα, η Τογιότα ξέρει ότι εαν τιμολογήσει την Κορόλα €60.000 δεν θα πουλήσει ούτε μια! Αλλά θέλει να την τιμολογήση όσο πιο ψηλά γίνεται, πάντα σε συνάρτηση με τις πωλήσεις, για παράδειγμα μπορεί €1.00 διαφορά πάνω ή κάτω να σημείανει μεγάλη διαφορά στο συνολικό κέρδος.
Όπως τα λέει ο Φάνης και όπως σας έχω πει και σε άλλα ποστς, οι μικροοικονομικες αναλύσεις είναι η τέχνη του οριακού λόγου.
-
Μόνο ότι είναι γραμμένο στο ιδιωτικό συμφωνητικό μπορείς να διεκδικήσεις, τα υπόλοιπα είναι έπεα πτερόεντα.
Η αγορά αυτοκινήτου θυμίζει ελληνική ταινία του 50-60, όπου οι αγοραστές κυνηγούσαν με τίς μαγκούρες τους εργολάβους, που τους υποσχόταν ανύπαρκτα διαμερίσματα.
-
Αν δεν παλευα 1 χρονο να παρω ενα κωλαμαξο δε θα χα κανενα να προβλημα να το κανω. Το χω κανει παλαιοτερα με απαταιωνα εργοδοτη. Γενικως ειναι υποχρεωση απεναντι στα δουλεμενα μας χρηματα και την αξιοπρεπεια μας. Αλλας ας οψεται που δεν ειναι φυσιολογικες οι εποχες...
Btw η συζυγος αυτη τη στιγμη ειναι με νοικιαρικο 500ρακι. Αντε πες της οτι "θα κινηθω νομικα και μπορει να μη δεις ΨΨ ποτε".
Μπορείς να εξοφλησεις και παραλάβεις με επιφύλαξη στέλνοντας και ένα εξώδικο στην Τογιότα Ελλάς.
Γενικά όσοι είναι στην ίδια κατάσταση ας κρατανε μια ρητή επιφύλαξη στην παράδοση.
Toyota Corolla Cross