-
Πολύ καλή κατανάλωση,αλλά όπως βλέπεις έχεις χαμηλότερη μ.ω.τ. κατά ~20km/h σε σχέση μ'εμένα και τον stefan147.
Αυτό σημαίνει ότι οι διαδρομές σου είναι στην πλειοψηφία χαμηλών ταχυτήτων αστικής χρήσης κυρίως (δεν είναι κάποια μομφή,ίσα-ίσα εκεί ειναι η καλύτερη αξιοποίηση του full hybrid).
Aπλά,ο stefan κι εγώ λέμε πως δεν μπορεις να έχεις κάτω από περίπου 5,5lt/100 αν τα συνολικά χλμ. σου έγιναν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με αυξημένες μ.ω.τ.Όλα τα χλμ του μήνα που απεικονίζονται στα στατιστικά έχουν διανυθεί εντός Αττικής, εξ' ου και ο μ.ο. 4,5λ.. Αυτονόητο ότι τα hev δεν έχουν ανταγωνισμό σε αστική χρήση, αντιθέτως σε ε.ο. οι διαφορές είναι αμελητέες με ένα αμιγώς θερμικό. Εφόσον κάποιος διανύει το μεγαλύτερο μέρος των χλμ. εντός Αττικής οι διαφορές με ένα θερμικό αντίστοιχης κατηγορίας είναι τεράστιες, μπορεί και η διαφορά στη κατανάλωση να ανέλθει σε 6λίτρα περισσότερο ενός θερμικού σε συνθήκες κίνησης.
Νομίζω όμως ότι στο επαρχιακό δίκτυο είναι εξίσου αποδοτικό ένα hev, μόνο σε εθνική σε ταχύτητες κίνησης 140-150 οι διαφορές με το θερμικό εκμηδενίζονται -
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Οταν διαβαζω προσπερναει σαν ''μηχανακι'' κατι με πιανει...
Ξεφυγε η κουβεντα...Δεν ξέρω τι σε πιάνει, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα με δεδομένο το ότι μιλάμε για ένα φορτηγάκι..!!
Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που επιταχύνει το τετρακίνητο αναλογικά, υπολογίζοντας πάντα τον 1,5 τόνο που ζυγίζει και τα 35 μόλις χιλιάρικα που κοστίζει το 4Χ4..!!
Αν ξέρεις από μηχανές να το κουβεντιάσουμε, από Κατάνα και gsx-e 1100 του 80, μέχρι blackbird ZZR και το Γιαπωνέζικο ΓΕΡΑΚΙ, με αλατοπίπερο από ΧΤ, βεστρόμια, σούπερ τενερέ κ.λπ...,έπεσες στην περίπτωση..!!
Λάβε υπ΄΄οψιν ότι οδηγάω και ένα SLK εξακύλινδρο με 3600 κυβικά με καμμιά 300σαριά άλογα, οπότε έχω κάποια εμπειρία για το πως φεύγει το κορόλα, δε με λες και άσχετο..!!Αν τα έχεις καβαλήσει αυτά δεν λες σίγουρα ότι προσπερνάει σαν μοτοσυκλέτα.
Τελικά πόσο χρονών είσαι και καβάλησες όλα αυτά; Νόμιζα γύρω στα 40… με αυτά που διαβάζω σε κάνω 60+ .
Επίσης όπως θα ξέρεις ότι και να οδηγεί κάποιος (όχι εσύ προσωπικά) δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι ξέρει και να τα πάει. Ξέρεις τι κουλαδια έχουν/είχαν εργαλεία στα χέρια τους και πάνε σαν κυρίες;Εγώ ακόμα το 1000αρι μου το καβαλάω…κάτι λίγα ξέρω.
Πλάκα κάνουμε? Έχεις οδηγήσει αυτές τις μηχανές και μιλάς για εντυπωσιακό τρόπο επιτάχυνσης του corolla cross 2.0!! Τι διαβάζουμε!!! Υπάρχουνε και κάποιοι που έχουν οδηγήσει μηχανάκια, μη λέμε και τέτοια, έλεος.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Πολύ καλή κατανάλωση,αλλά όπως βλέπεις έχεις χαμηλότερη μ.ω.τ. κατά ~20km/h σε σχέση μ'εμένα και τον stefan147.
Αυτό σημαίνει ότι οι διαδρομές σου είναι στην πλειοψηφία χαμηλών ταχυτήτων αστικής χρήσης κυρίως (δεν είναι κάποια μομφή,ίσα-ίσα εκεί ειναι η καλύτερη αξιοποίηση του full hybrid).
Aπλά,ο stefan κι εγώ λέμε πως δεν μπορεις να έχεις κάτω από περίπου 5,5lt/100 αν τα συνολικά χλμ. σου έγιναν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με αυξημένες μ.ω.τ.Όλα τα χλμ του μήνα που απεικονίζονται στα στατιστικά έχουν διανυθεί εντός Αττικής, εξ' ου και ο μ.ο. 4,5λ.. Αυτονόητο ότι τα hev δεν έχουν ανταγωνισμό σε αστική χρήση, αντιθέτως σε ε.ο. οι διαφορές είναι αμελητέες με ένα αμιγώς θερμικό. Εφόσον κάποιος διανύει το μεγαλύτερο μέρος των χλμ. εντός Αττικής οι διαφορές με ένα θερμικό αντίστοιχης κατηγορίας είναι τεράστιες, μπορεί και η διαφορά στη κατανάλωση να ανέλθει σε 6λίτρα περισσότερο ενός θερμικού σε συνθήκες κίνησης.
Νομίζω όμως ότι στο επαρχιακό δίκτυο είναι εξίσου αποδοτικό ένα hev, μόνο σε εθνική σε ταχύτητες κίνησης 140-150 οι διαφορές με το θερμικό εκμηδενίζονταιΣυμφωνώ σε όλα.
Μόνο στην τελευταία παράγραφο -εμπειρικά- θα έβαζα το όριο της εκμηδένισης διαφοράς κατανάλωσης με ένα θερμικό από 120 και πάνω. -
Μόνο οι νταλίκες που πηγαινοέρχονται μεταξύ αποθηκών σε βιομηχανικές περιοχές κάνουν καθαρά χλμ ΕΟ.
Παράδειγμα δικό μου με το yaris diesel φτάνω στην Βαρυμπόμπη από Θεσσαλονίκη κάνοντας όλα τα κόλπα για οικονομία με 3,8 μέση αλλά μέχρι Αργυρούπολη πάει στο 4,5.
Με το Yaris cross Hybrid με τον ίδιο ρυθμό φτάνω με 5,5 Βαρυμπόμπη και στην Αργυρούπολη εχει πέσει στο 4,9!Σε σύγκριση που αδικεί το υβριδικό γιατί έχει χειρότερη αεροδυναμική και φαρδύτερα ελαστικά (185< 205)
Αν είχα το χαμηλό hatcback yaris hybrid θα το ξέσκιζα το ντίζελ! -
Συμφωνώ σε όλα.
Μόνο στην τελευταία παράγραφο -εμπειρικά- θα έβαζα το όριο της εκμηδένισης διαφοράς κατανάλωσης με ένα θερμικό από 120 και πάνω.Το 120 δεν το έβαλα γιατί έχω παρατηρήσει ότι αρκετές φορές η μπαταρία στη ροή ενέργειας συνεισφέρει στο σύστημα, σε συνθήκες διατήρησης σταθερής ταχύτητας δηλαδή χωρίς απαιτήσεις αύξησης της. Αντιθέτως, στα 140-150 ο ηλεκτροκινητήρας δεν θα συνεισφέρει, και θα συνδράμει μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης λ.χ. κινείσαι με 120-130 χλμ. και απαιτείται πολύ γρήγορη προσπέραση, εκεί λογικά θα συνεισφέρει έστω και στιγμιαία και η μπαταρία, η οποία θα είναι τελείως φορτισμένη δεδομένου ότι λόγω περίσσειας ενέργειας στην ε.ο. η μπαταρία είναι πάντα φορτισμένη στο full.
-
@hountalas said in Toyota Corolla Cross:
Ποιος πάει με 140 και hybrid;
+10 χλμ απο τα ορια ταχυτητας αρα σε πολλους δρομους παω με 140 και εχω μ.ο 5,2 με το καινουριο CHR, 2 ατομα με αποσκευες σε 2 ταξιδια που εχω κανει 1μιση μηνα που το εχω. Αθηνα -> Αργος (5,1) και Αθήνα -> Βόλος (5.3)
-
Συμφωνώ σε όλα.
Μόνο στην τελευταία παράγραφο -εμπειρικά- θα έβαζα το όριο της εκμηδένισης διαφοράς κατανάλωσης με ένα θερμικό από 120 και πάνω.Το 120 δεν το έβαλα γιατί έχω παρατηρήσει ότι αρκετές φορές η μπαταρία στη ροή ενέργειας συνεισφέρει στο σύστημα, σε συνθήκες διατήρησης σταθερής ταχύτητας δηλαδή χωρίς απαιτήσεις αύξησης της. Αντιθέτως, στα 140-150 ο ηλεκτροκινητήρας δεν θα συνεισφέρει, και θα συνδράμει μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης λ.χ. κινείσαι με 120-130 χλμ. και απαιτείται πολύ γρήγορη προσπέραση, εκεί λογικά θα συνεισφέρει έστω και στιγμιαία και η μπαταρία, η οποία θα είναι τελείως φορτισμένη δεδομένου ότι λόγω περίσσειας ενέργειας στην ε.ο. η μπαταρία είναι πάντα φορτισμένη στο full.
Έτσι συμβαίνει και στο e-power.
Στην περίπτωση όμως της Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσ/κης,δύο σημεία είναι οι σχεδόν απόλυτες ευθείες που μπορείς να διατηρήσεις ταχύτητα χωρίς να πατάς επιπλέον το γκάζι: η ευθεία της Θήβας κι ο κάμπος της Λάρισας. Στην υπόλοιπη διαδρομή υπάρχουν μικρές ή μεγάλες κλίσεις που ακόμη και για τα 120-130 χρειάζεται να πατάς και λίγο παραπάνω γκάζι
για να διατηρήσεις ταχύτητα. -
@alexandros-a-92 said in Toyota Corolla Cross:
@hountalas said in Toyota Corolla Cross:
Ποιος πάει με 140 και hybrid;
+10 χλμ απο τα ορια ταχυτητας αρα σε πολλους δρομους παω με 140 και εχω μ.ο 5,2 με το καινουριο CHR, 2 ατομα με αποσκευες σε 2 ταξιδια που εχω κανει 1μιση μηνα που το εχω. Αθηνα -> Αργος (5,1) και Αθήνα -> Βόλος (5.3)
Τι μ.ω.τ. σου βγάζει;
-
-
Αυτά είναι στατιστικά από ταξίδι σε ε.ο.Απο τα 280 χλμ τα 180 περίπου ήταν σε ε.ο., τα 50 σε επαρχιακό και 30 χλμ άνοδος σε ορεινό χωριό, φορτωμένος με οικογένεια κ μπαγκαζια. Τα 88 χλμ. μ.ωριαία δείχνει ότι είχα κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς σε ε.ο., λαμβανομένης υπόψη και της κίνησης εν μέρει σε επαρχιακό και σε ορεινό δίκτυο, η οποία ρίχνει πολύ τη μ. ωριαία.
-
Γενικά υπάρχει ενας μύθος οτι τα υβριδικά κάνουν μονο για μεσα στην πολη ενώ στην πραγματικότητα είναι ιδανικά και αν οδηγείς σε επαρχιακούς/περιαστικούς δρόμους που εύκολα θα δεις καταναλώσεις κάτω από 5.
Ακομα και στην εθνικη βεβαια, οσο και γρηγορα να πας, θα εχεις τουλάχιστον εφάμιλλη (αν όχι λίγο καλύτερη) κατανάλωση με ένα οικονομικο αυτοκίνητο βενζίνης με χειροκίνητο κιβώτιο.Το χειρότερο για ένα υβριδικο είναι αν κανείς πολύ μικρές αποστάσεις τύπου να πηγαινοφέρνεις τα παιδιά σχολείο/δραστηριότητες κτλπ.
Βεβαια αυτό ισχύει και για τα βενζινοκίνητα και diesel οπότε... -
Πάντως από τις καταναλώσεις που βάζετε με διάφορες μέσες ταχύτητες, βλέπω ότι το υβριδικό καίει πάνω-κάτω τα ίδια με ένα θερμικό εκτός πόλης. Στην πόλη απλώς επιβεβαιώνεται η μειωμένη κατανάλωση, είναι γνωστό πια αυτό.
Το θέμα είναι αν εκτός πόλης, σε επαρχιακό ή εθνικό δίκτυο, η μετακίνηση με το υβριδικό γίνεται εξίσου άνετα με ένα θερμικό. Όπου άνεση εννοώ ότι θα ήθελε ένας οδηγός, ποιότητα κύλισης, ηχομόνωση, χώροι, άνετα καθίσματα, οδική συμπεριφορά, διατήρηση ταχύτητας λίγο πάνω από τα όρια κλπ.
Και βέβαια δεν είναι κριτήριο σύγκρισης το 2lt AWD Drive που ανεβαίνει σε τιμή, οι περισσότεροι παίρνουν ένα από τα 2 yaris, άντε και το 1.8CHR ή CC.
-
@andya3 said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως από τις καταναλώσεις που βάζετε με διάφορες μέσες ταχύτητες, βλέπω ότι το υβριδικό καίει πάνω-κάτω τα ίδια με ένα θερμικό εκτός πόλης. Στην πόλη απλώς επιβεβαιώνεται η μειωμένη κατανάλωση, είναι γνωστό πια αυτό.
Το θέμα είναι αν εκτός πόλης, σε επαρχιακό ή εθνικό δίκτυο, η μετακίνηση με το υβριδικό γίνεται εξίσου άνετα με ένα θερμικό. Όπου άνεση εννοώ ότι θα ήθελε ένας οδηγός, ποιότητα κύλισης, ηχομόνωση, χώροι, άνετα καθίσματα, οδική συμπεριφορά, διατήρηση ταχύτητας λίγο πάνω από τα όρια κλπ.
Είναι πολύ γενική ερώτηση και εξαρτάται από το πια θερμικά συγκρίνεις.
Θα σου πω π.χ. ότι με την 116 μου έκανα πιο άνετο ταξίδι (σε θέμα θορύβου, όχι ανάρτησης και καθισμάτων) με κατανάλωση 2λτ/100χλμ παραπάνω για ίδιες ταχύτητες. Δεν μπορώ όμως να συγκρίνω γενικά, ειδικά σε θέμα ταξιδιού.
Πάντως, από την εμπειρία μου ένα υβρίδιο Τογιότα στο ταξίδι είναι 10-20% οικονομικότερο από ένα αντίστοιχο θερμικό και στην πόλη ειναι 50-70% κάτω.
-
@andya3 said in Toyota Corolla Cross:
Πριν λίγες μέρες οδήγησα το υβριδικό CRV, πέρα από την ποιότητα, την άνεση, τον εξοπλισμό,τα εξαιρετικά καθίσματα για ταξίδι, μετά βίας ξεπέρασε τα 6 λίτρα στην εθνική οδό, παρά το βάρος και τον όγκο του.
-
@nmsm2 said in [Toyota Corolla Cross]
Λογική κατανάλωση για τέτοια μ.ω.τ.
Και μια δική μου πριν κανένα μήνα σε επιστροφή από Λάρισα προς Αθήνα (μ.ω.τ. 96km/h):
-
Λογική κατανάλωση για τέτοια μ.ω.τ.
Και μια δική μου πριν κανένα μήνα σε επιστροφή από Λάρισα προς Αθήνα (μ.ω.τ. 96km/h):
Το epower κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το cc.
-
Το epower κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το cc.
Ναι,σε ανοικτό δρόμο και επαρχιακό δίκτυο πιστεύω είναι πάνω-κάτω το ίδιο.
Αλλά για να είμαι ειλικρινής, εντός πόλης (Αθήνα) απ'όσα έχω διαβάσει και καταλάβει, πρέπει η CC (και γενικά το σύστημα της Toyota) να είναι καλύτερη 0,5-1 lt/100km. -
Χωρις υβριδισμο. +10/20 πανω απο τα ορια.
Αν χρησιμοποιουσα το αυτοκινητο εντος πολης σιγουρα θα πηγαινα σε φουλ υβριδικο.
Εκει γινεται η τεραστια διαφορα. Στο ταξιδι και ειδικα ΕΟ δεν νομιζω οτι μπορει να κανει κατι ουσιαστικο.
Σε καθε περιπτωση 4-5λτ εντος πολης για 2λτ ειναι σουπερ. -
Θα ανεβάσω μια τελευταία με στατιστικά από διαδρομή στην Αθήνα σε συνθήκες κίνησης, δεν είναι απόλυτα ενδεικτική αλλά δείχνει πόσο αποδοτικό μπορεί να είναι ένα hev ακόμη κ δίλιτρο στην Αθήνα
-
Toyota Corolla Cross