-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
@ataim said in Toyota Corolla Cross:
@baskovli said in Toyota Corolla Cross:
Επειδή το οδηγώ κατά το πλείστον στο normal mode, υπάρχει κάποιο όφελος στην οδήγηση στο sport mode εκτός από την επιπλέον δύναμη;
Εκτός από την απόκριση δεν υπάρχει άλλο όφελος, στο sport mode δεν γίνεται η βέλτιση διαχείριση ενέργειας καθώς η προτεραιότητα είναι οι επιδόσεις, θα κρατάει πάντα υψηλό φορτίο στην μπαταρία και θα χρησιμοποιήσει την μετάδοση για να φρενάρει το όχημα όταν αφήσεις το γκάζι απότομα, θεωρεί ότι είσαι σε είσοδο στροφής, έχει ενδιαφέρον αλλά δεν είναι για συνέχεια.
Αυτό που έχω παρατηρήσει (δεν ξέρω αν το κάνει και στο normal) είναι ότι σε περίπτωση αιφνίδιας και με ένταση πέδησης όπου κατεβάζει πολύ απότομα ταχύτητα φρενάρει και ο κινητήρας ανεβάζοντας τις στροφές μιμούμενο το κατέβασμα ταχύτητας. Το κάνει μόνο σε πολύ απότομο φρενάρισμα από υψηλή ταχύτητα. Πιθανόν να το κάνει και στο normal mode.
Για ποιό λόγο θεωρείς ότι δεν πρέπει να είναι συνέχεια σε sport mode;
Δεν εννοείς τη κατανάλωση, γιατί είναι μικρή η διαφορά σε σχέση με το normal εφόσον μάθεις να το χειρίζεσαι.Λόγω κατανάλωσης θα έλεγα.
Στο μυαλό μου τα έχω ως εξης:
Eco mode: Σε κίνηση στην πόλη. - χαμηλές ταχύτητες.
Sport mode: Περιφερειακή Οδός για σβέλτα οδήγηση, με πιο άμεσες επιταχύνσεις.
Normal mode: Για όλες τις άλλες περιπτώσεις. -
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Προσωπικά, το έχω συνέχεια στο ECO mode μόνιμα.
Ποτέ δεν έχω αισθανθεί έλλειψη δύναμης ή κρέμασμα κλπ., όπως αισθανόμουν στο αντίστοιχο ECO PRO mode της BMW μου, όπου το αυτοκίνητο ήταν εντελώς μπουκωμένο.
Στο ΕCO mode δίνει σαφή προτεραιότητα στην EV λειτουργία, με αποτέλεσμα πέραν της οικονομίας καυσίμου, να λειτουργεί και να καταπονειται ποσοστιαία λιγότερο και ο θερμικός.
Ακόμα και στο ECO mode, όταν χρειαστείς άμεσα δύναμη, θα στη δώσει εμπλέκοντας τον θερμικό.
Στο Sport mode θεωρώ οτι κάνει απότομη μετάβαση από υβριδική σε EV λειτουργία, μάλλον λόγω πιο έντονου regen, ενώ η μπαταρία φορτίζεται περισσότερο, χωρίς να χρησιμοποιεί ωφέλιμα την ενέργεια της κατά την κίνηση. Το χρησιμοποιώ σπάνια σε στροφοδιαδρομές, πιο πολύ για το φρένο από τον κινητήρα, παρά για την (πράγματι) αμεσότερη απόκριση του γκαζιού, που στην πραγματικότητα δεν προσφέρει κάτι σε χρόνο, αφού η απόδοση παραμένει η ίδια.Στα ίδια συμπεράσματα έχω καταλήξει κι εγώ και το οδηγώ πάντα στο ECO..!!
-
Για ποιό λόγο θεωρείς ότι δεν πρέπει να είναι συνέχεια σε sport mode;
Δεν εννοείς τη κατανάλωση, γιατί είναι μικρή η διαφορά σε σχέση με το normal εφόσον μάθεις να το χειρίζεσαι.Για την κατανάλωση, δεν παθαίνει τίποτα η μετάδοση στο sport, αλλά κάτι λίγα γλυτώνεις.
-
Και μόνο για την αμεσότητα στο γκάζι εγώ θα το δούλευα μόνο sport mode. Εντελώς ανούσιο το eco εκτός και αν σέρνεσαι σαν ταξιτζής στην κίνηση.
Στην τελική πόση διαφορά έχετε στην κατανάλωση;
Δηλαδή μην δίνετε και πατήματα για τρολαρισμα… -
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Και μόνο για την αμεσότητα στο γκάζι εγώ θα το δούλευα μόνο sport mode. Εντελώς ανούσιο το eco εκτός και αν σέρνεσαι σαν ταξιτζής στην κίνηση.
Δηλαδή μην δίνετε και πατήματα για τρολαρισμα…2 χρόνια το λειτουργώ μονίμως σε sport mode και η κατανάλωση σε αστική χρήση παραμένει 4-5,5 λογικά στο eco θα πέσει στα 4. Η αίσθηση όμως στο sport είναι ασύγκριτα καλύτερη
-
Δηλαδή μην δίνετε και πατήματα για τρολαρισμα…2 χρόνια το λειτουργώ μονίμως σε sport mode και η κατανάλωση σε αστική χρήση παραμένει 4-5,5 λογικά στο eco θα πέσει στα 4. Η αίσθηση όμως στο sport είναι ασύγκριτα καλύτερη
Αυτό λέω κ ‘γώ.
Βέβαια είναι και πως θέλει να οδηγεί κάποιος.
Απλά μου φαίνεται αστείο να δουλεύει πάντα eco mode.
Ειδικά αν έχεις και το 2λτ. -
Δηλαδή μην δίνετε και πατήματα για τρολαρισμα…Δεν με ενδιαφέρει η κατανάλωση, αλλά η αμιγως ηλεκτρική λειτουργία, που μόνο στο ECO είναι διευρυμένη.
Μια χαρά είναι το ECO, καμία σχέση με τα ECO άλλων κατασκευαστών.
Άσε που στο SPORT δεν με τρελαίνει και η τεχνητά βαρύτερη αίσθηση του τιμονιού, που δίνει την ψευδαίσθηση οτι σκληραίνει όλο το αυτοκινητο.. -
Στο sport πρέπει να ξυρίζει το αμάξι.
Καλά κάνετε και το χρησιμοποιείτε , κρίμα είναι να μείνουν ανεκμετάλλευτα τα γονίδια ραλυ σε αυτη την αμαξαρα
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
Καλά κάνετε και το χρησιμοποιείτε , κρίμα είναι να μείνουν ανεκμετάλλευτα τα γονίδια ραλυ σε αυτη την αμαξαρα
Πρέπει να τα κλαίς τα λεφτά που έριξες στο κουβαδάκι (puma) κ όχι άδικα πλεον, έτσι δικαιολογείται η εμμονή...οδήγησε λοιπόν τον υπερυψωμένο κουβά, κ άσε τους λοιπούς να απολαύσουν ταπεινά αυτοκίνητά...Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα στη ψευδαίσθηση, μου θυμίζεις την εποχή των saxo, οδηγουσα το 2002 το mr2 κ ερχόντουσαν τα saxo δίπλα με τη ψευδαίσθηση ότι οδηγούσαν την ελιζα.
-
Δηλαδή μην δίνετε και πατήματα για τρολαρισμα…Αν το βάλεις σε sport mode και μετά στο eco, πιστεύεις ότι θα κάνει λιγότερο στα 0-100 σε κάποιο από τα δύο..??!!
Ή στο μόνο που διαφέρουν είναι το πόσο βαθιά θα πατήσεις το γκάζι..??!!
Δεν το κάνουμε φίλε για το μισό λίτρο, θα ήμασταν αφελείς αν ψάχναμε να κερδίσουμε μισό λίτρο κατανάλωσης από ένα ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ με αυτόν τον τρόπο...!!!
Όπως εσένα σου αρέσει η αμεσότητα που λες, εμάς μας αρέσει κάτι άλλο..!!
Αν θέλαμε μισό λίτρο κατανάλωσης λιγότερο θα το ψάχναμε στο Γιάρις με κινητήρα 1,5 και όχι στο δίλιτρο 4Χ4...!!!
Με λίγα λόγια, όποιος δίνει 35000+ ,δεν ψάχνει πως θα κάψει μισό λίτρο λιγότερο, είναι τόσο απλό....και όποιοι τρολάρουν, μόνο για χαβαλέ θα μπορούσαν να το κάνουν..!! -
Εξαιρετική κατανάλωση για το μέγεθος και το βάρος του αυτοκινητου. Το νταστερ μου,ντιζελ έχει 5,7 με νωχελικη κινηση ενω και ο ασσος 116i με comfort mode κυριως ειναι στα 5,9. Μπράβο στην Τουοτα που πλεον φτιάχνει οχι μόνο αξιόπιστα αλλά και οικονομικά στην κατανάλωση αυτοκίνητα με οδική συμπεριφορά επίσης πολυ καλή. Ομολογώ πως τα 4-4,5 είναι σοκαριστικά εξαιρετικη μέση. Αν το ντεποζιτο είναι στα 50+ λιτρα πας δηλαδη Αθήνα Σοφια με ενα γεμισμα!
-
Κοίτα, το δίλιτρο 4Χ4 έχει 7 και κάτι στα 0-100 χλμ...!!
Πολύ λιγότερο από πάρα πολλά αυτοκίνητα και ειδικά της κατηγορίας του..!!
Είναι πολύ γρήγορο για το σκάφος και την φιλοσοφία λειτουργίας του, τέτοιες επιδόσεις με τέτοιο σκάφος και παρόμοια κατανάλωση, δεν είναι και συνηθισμένο πράγμα..!!
Προσπερνάει σαν μηχανάκι..!! Σου μιλάει άνθρωπος που όλη του τη ζωή ήταν πάνω σε Χαγιαμπούζα, Μπλάκμπερντ και ZZR, μηχανές που έχουν κάτω από 3 δεύτερα στα 0-100...!!
Κοίτα να χαρείς το αυτοκίνητο σου.......αν κατάλαβα καλά ένα πούμα είναι, το έχει ο φίλος μου, χιλιάρι μοτέρ με 125 άλογα με 3 κύλινδρους, μια χαρά είναι.
Δεν έχει όμως καμμία σχέση με το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υβριδικό corolla cross το δίλιτρο με τετρακίνηση, άλλη κατηγορία..!!
Ίσως θα μπορούσε να συγκριθεί με το 1,8, αλλά και πάλι απέχουν σε πολλά πράγματα..!!
Και μην το ξεχνάς, το corolla cross , είναι MADE IN JAPAN...!! -
@spi_duster said in Toyota Corolla Cross:
Εξαιρετική κατανάλωση για το μέγεθος και το βάρος του αυτοκινητου. Το νταστερ μου,ντιζελ έχει 5,7 με νωχελικη κινηση ενω και ο ασσος 116i με comfort mode κυριως ειναι στα 5,9. Μπράβο στην Τουοτα που πλεον φτιάχνει οχι μόνο αξιόπιστα αλλά και οικονομικά στην κατανάλωση αυτοκίνητα με οδική συμπεριφορά επίσης πολυ καλή. Ομολογώ πως τα 4-4,5 είναι σοκαριστικά εξαιρετικη μέση. Αν το ντεποζιτο είναι στα 50+ λιτρα πας δηλαδη Αθήνα Σοφια με ενα γεμισμα!
43 λίτρα το τεπόζιτο..!!
-
Μια χαρά ειναι και τα 43. Σχεδον 800 - 850 χλμ σε αυτοκινητοδρομο, απρόσκοπτα.
-
Αυτό λέω κ ‘γώ.
Βέβαια είναι και πως θέλει να οδηγεί κάποιος.
Απλά μου φαίνεται αστείο να δουλεύει πάντα eco mode.
Ειδικά αν έχεις και το 2λτ.Καθόλου αστείο, όπως αρέσει στον καθένα, γιαυτό το επιλέξαμε, για να έχουμε επιλογές, 12000 χλμ. από τον Μάρτιο στο ECO..!!
Εσύ οδήγα στο SPORT , δεν θα το πω όμως αστείο..!! -
Όταν κάποιος κάνει πανω απο 15000 χλμ το χρόνο σημασία έχει και το μισό λιτρο +- στην μέση. Για λιγότερα η συνολική διαφορά στο στυλ οδηγησης ισως να μη παίζει πολυ ρολο. Το λεω για να συμβιβασω τη διαφωνία σας.
-
Θα ξανάρθει από δω ο @cirus σε λίγες μέρες που θα παραλάβω το 1.8 και θα βάλουμε κόντρα κι όποιος κερδίσει θα κεράσει τα τσίπουρα, να δούμε τι θα λέει μετά (τα τσίπουρα) γι αυτό το κουκλάκι το ζωγραφιστό τη κορολα
-
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@spi_duster said in Toyota Corolla Cross:
43 λίτρα το τεπόζιτο..!!
Έχω ακούσει παράπονα για κάποιες εκδόσεις με ακόμη μικρότερο ντεπόζιτο, ισχύουν;
-
Πρέπει να τα κλαίς τα λεφτά που έριξες στο κουβαδάκι (puma) κ όχι άδικα πλεον, έτσι δικαιολογείται η εμμονή...οδήγησε λοιπόν τον υπερυψωμένο κουβά, κ άσε τους λοιπούς να απολαύσουν ταπεινά αυτοκίνητά...Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα στη ψευδαίσθηση, μου θυμίζεις την εποχή των saxo, οδηγουσα το 2002 το mr2 κ ερχόντουσαν τα saxo δίπλα με τη ψευδαίσθηση ότι οδηγούσαν την ελιζα.
Αν είχες λίγο χιούμορ δεν θα έβγαζες τόση κακία.
Δεν πειράζει καλή καρδια. Δεν θα απαντήσω αντίστοιχα και θα σας αφήσω να έχετε το δικαίωμα της ψευδαίσθησης του σοβαρού αυτοκινήτου
Μόνο στο sport βάλτε τα λοιπόν. Σας αφήνω χωρίς να γράψω περισσότερα γιατί δεν προλαβαίνω , έχω να πάω να κλάψω πάνω από το μνήμα του υπερυψωμενου κουβα μου για τα χαμένα χρήματα μου
-
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Δηλαδή μην δίνετε και πατήματα για τρολαρισμα…και όποιοι τρολάρουν, μόνο για χαβαλέ θα μπορούσαν να το κάνουν..!!
Να και κάποιος που του κόβει λιγο
Toyota Corolla Cross