-
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Βασικά δε μπορώ και δε θέλω να καταλάβω πως γίνεται να εκκινήσεις το αμάξι και να μην πάει αυτόματα στο power.
Απλό, απλά δεν κλωτσάς το γκάζι - δλδ δεν το πάτάς τέρμα με την μία!! Αλήθεια έτσι οδηγείς? Ξεκινάς κανονικά, όπως σε ένα νορμάλ αυτοκίνητο...εαν ξεκινήσεις κανονικά είναι στο Eco. Εαν ξεκινήσεις προσεχτικά ξεκινάει μόνο ηλεκτρικά. Έτσι κλότσαγα στην 330 για να γουστάρω επιτάχυνση....αλλά τότε είχει 0.60 η βενζίνα και έκαιγα 20αρια+.
Και 5€ το λίτρο να πάει πάλι έτσι θα οδηγάω. Οι απολαύσεις κοστίζουν.
χαχαχ
δεν θα πω τιποτε.... πες το μονος σου....Δεν είπα με πιο αμάξι είναι απολαύσεις...
-
Πως αλλάζουν οι καιροί ...
θυμάμαι τα saab που έσβηνε όλος ο φωτισμός πλην ταχυμέτρου για να μην υπάρχουν αντανακλάσεις στην νυκτερινή οδήγηση , ως θέμα ασφάλειας το διαφήμιζαν.
Τώρα χωρίς φως στα πόδια δεν είναι αυτοκίνητο ... για να βλέπω τί; ...τις σκόνες και τις λάσπες ! -
Καναμε την πρωτη μας μισαωρη γνωριμια σημερα. Με 2 λεξεις και με πασα αντικειμενικοτητα: ευχαριστη εκπληξη.
Πολις Κηφισίας!
Χθες πηγες; μήπως γυρω στις 19:30;
Αν ναι, περασα και εγώ από εκει και ειδα που εμπαινε καποιος για τεστ και με πρόλαβε! -
Η φώτο είναι πριν ξεκινήσω και δείχνει 19.42 άρα μάλλον εγώ ήμουν.
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Καναμε την πρωτη μας μισαωρη γνωριμια σημερα. Με 2 λεξεις και με πασα αντικειμενικοτητα: ευχαριστη εκπληξη.
Πολις Κηφισίας!
Αν ναι, περασα και εγώ από εκει και ειδα που εμπαινε καποιος για τεστ και με πρόλαβε!τον φορο πολυτελειας θα τον πληρωνεις καθε χρονο κανονικα?
-
Γιατί; παίζει να ζητήσει απαλλαγή;
-
@chris__7 said in Toyota Corolla Cross:
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Πολις Κηφισίας!
Αν ναι, περασα και εγώ από εκει και ειδα που εμπαινε καποιος για τεστ και με πρόλαβε!τον φορο πολυτελειας θα τον πληρωνεις καθε χρονο κανονικα?
μπα, οχι μωρε τωρα...
-
Αυτές είναι ερωτήσεις.
-
Λοιπόν, να πουμε και 2-3 κουβέντες για τις χθεσινές εντυπώσεις και να αιτιολογήσω και το χαρακτηρισμό "ευχάριστη έκπληξη". Θα ξεκινήσω με τα αρνητικά:
-
Τα πλαστικά μέσα είναι απάλευτα, πιστεύω δε θα τα αποδεχτώ και δε θα τα συνηθίσω ποτέ. Είναι ένας τρομερός συνδυασμός που πραγματικά κάποιος έχει προσπαθήσει πολύ για να τον πετύχει. Απ' την μία έχουν τσιμεντένια σκληρότητα στην αφή κι απ' την άλλη εάν τα πιέσεις είναι λαστιχένια. Συναρμογή στο περίπου. Flimsy που λένε και στα ξένα reviews. Κάθε φορά που βλέπω το αμάξι βλέπω κι ένα καινούριο σημείο που είναι της πλάκας. Χθες παρατήρησα ένα μαύρο πλαστικό κάλυμμα που ανάθεμα κι αν κατάλαβα τι κάνει και είναι στη σύνδεση του A- pillar με το φτερό εξωτερικά. Αν αυτό δε φύγει στο πρώτο ταξίδι θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση.
-
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εγώ να δω ποτέ 4αρια και 5αρια κατανάλωσης. Στη μισή ώρα που το οδήγησα ο δείκτης ήταν μονίμως στο Power και πήγαινε στο charge ή το eco μόνο όταν άφηνα γκάζι τελείως το γκάζι πριν ακινητοποιηθώ. Βασικά δε μπορώ και δε θέλω να καταλάβω πως γίνεται να εκκινήσεις το αμάξι και να μην πάει αυτόματα στο power.
-
Πολλά σκοτάδια μέσα στην καμπίνα τη νύχτα. Δε λέω να είναι ντισκομπάλα το αμάξι σας κάποια Μερσεντές πχ αλλά γαμώτο βάλε 2 λαμπίτσες στα πόδια και δώσε και λίγο ένταση στον ambient φωτισμό. Ναι είναι μόδα αλλά υπάρχει λόγος που έγινε μόδα και αυτός είναι ότι κάνει πιο ευχάριστη την ατμόσφαιρα.
Και πάμε και στα θετικά:
-
Τα 200 είναι εκεί και είναι ζωντανά. Σίγουρα δεν προσφέρουν τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις που προσφέρουν 200 τουρμπάτα αλλά παράλληλα δεν καταναλώνουν και τόσο.
-
Το αμάξι κινήθηκε κυκλικά Κηφισίας - Σπ. Λούη - Κύμης και πήγε μέχρι 110-120 με αρκετές επιταχύνσεις, λακούβες (έπεφτα επίτηδες) και κράσπεδο (επίσης ανέβηκα επίτηδες για δω για τυχόν στρεβλώσεις). Η απόσβεση, η κύλιση και γενικά η οδική συμπεριφορά είναι αυτά που του δίνουν για εμένα το χαρακτηρισμό της ευχάριστης έκπληξης. Ίσως είναι λίιιιγο πιο σκληρό απ' ότι ιδανικά θα ήθελα (βασικά είναι ίδιο με το estate που είχα εμπειρία πριν λίγες μέρες) αλλά παράλληλα έχει αρκετά ευχάριστο τιμόνι, δε φαίνεται να πλέει, ούτε να βουλιάζει στα φρένα κτλ. Σπορ δεν ξέρω αν το λες αλλά σίγουρα δεν είναι κακό. Αυτό που επίσης δεν είναι κακό είναι ο θόρυβος στην καμπίνα. Δεν παρατήρησα κάτι ενοχλητικό στις ταχύτητες που συζητάμε αλλά αυτό χρειάζεται παραπάνω εμπειρία με το αμάξι για να είναι αξιόπιστη η όποια κριτική.
-
Καμία μα καμία σχέση το eCVT με ότι παλαιότερο Τουότα έχω οδηγήσει. Τρομερά αναβαθμισμένο. Μουγκρίζει μεν αλλά δεν είναι deal breaker όπως ήταν σε όποιο άλλο έχω οδηγήσει. Θεωρώ ότι βοηθάει πολύ η επιπλέον δύναμη σ' αυτόν τομέα γιατί έχεις αρκετή ώστε να μη χρειάζεται να δουλεύει το αμάξι στα κόκκινα για να κινείσαι αξιοπρεπώς.
Αυτά εν ολίγοις. Γενικά θεωρώ ότι θα κάνουμε χωριό και δε θα θέλω να το αλλάξω σε 2 μήνες. Για ηλεκτρονικά κτλ δεν έχω ιδιαίτερη άποψη. Ωραία φαίνονται, με πολύ πληροφορία αν και κάπως ατάκτως ερριμμένη στο virtual cockpit. Αν κάτι με χάλασε ήταν η απροθυμία του ασύρματου φορτιστή. Μία έπιανε μία όχι.
Μπράβο τίμια η τοποθέτηση σου ειδικά αφού έχεις προχωρήσει σε παραγγελία! Οι περισσότεροι θα θεοποιουσαν την επιλογή τους.
Επιβεβαιώνεις και εσύ την αστεία συναρμογή και το δικό μου σχόλιο που όπου κοιτούσες έβγαζες λαγό κακής διαχείρισης υλικών ! Όταν τα έγραφα εγώ οι περισσότεροι ή δεν τα έβλεπαν ή τα θεωρούσαν τρομερές υπερβολές! Τώρα που τα γράφεις εσύ που θα ψωνίσεις θα τα λάβουν λίγο πιο σοβαρά!
Το καλό με εσένα είναι ότι έχεις την δυνατότητα και μπράβο σου να ξεφορτωνεσαι εύκολα αμάξια.
Ενθαρρυντικά τα σχόλια για το οδηγικό κομμάτι αναμενόμενο το σχόλιο για την κατανάλωση. Χωρίς το μυαλό σου στο Γκάζι διαρκώς και στην βελόνα λειτουργίας δεν πετυχαίνεις νούμερα. Αν απλά οδηγείς θα κάψεις παραπάνω... -
-
Λοιπόν, να πουμε και 2-3 κουβέντες για τις χθεσινές εντυπώσεις και να αιτιολογήσω και το χαρακτηρισμό "ευχάριστη έκπληξη".
οποτε αξιζει τα 37000 που κανει?Ολο το ποσο μαζι ή με δοσεις?
-
Η φώτο είναι πριν ξεκινήσω και δείχνει 19.42 άρα μάλλον εγώ ήμουν.
Σε ειδα εμφανισιακά τότε γιατι σκεφτηκα ποιος "μπιπ" με προλαβε και το πήρε
Οταν βγηκες εγω ήμουν στην εκθεσιακή cc με τον προϊστάμενο!
Μικρός που είναι ο κόσμος! Θα μπορουσαμε να μιλάγαμε και live !Ειχα παρκάρει τη Χ1 ακριβώς πίσω από το τεστ και είχα χαρεί που ήταν εκει για να το τσιμπήσω, και παρότι ειχε αλλο σκοπο η επισκεψη μου χθες εκει, χαρηκα που μπορεί να τα συνδυάζα!
Αλλωστε για τα δεδομενα της συγκεκριμένης εμπορίας ήταν ανετα χθες !Βεβαια το τεστ που εκανες δεν ειναι για πολλά συμπεράσματα. Γυρος του ΟΑΚΑ κλασσικα για όλες τις εμπορίες στην περιοχή εκείνη...
Φυσικά με ότι τεστ και να κάνεις στη διαδρομή αυτή και λόγω οτι το παίρνεις για τεστ και το ανοίγεις, ποτε δεν θα δεις τις καθημερινες σου καταναλώσεις!
Και με το κορόλλα του Φάνη και το απλό γιαρις που θυμάμαι προσφατα 6,5-7,5 ήμουν.
Αλλά επειδή εχουμε και υβριδικο και ξέρω τι και πως πάει και καίει, θα δεις οτι οπως και να οδηγεις στο τέλος θα σε οδηγήσει εκει που πρέπει το αμαξι...Αναφορικά με τα σχόλια για το εσωτερικό.. ναι θα συμφωνήσω .. ειναι φτωχό ακόμα και στην πλούσια έκδοση.. Βασικά οπως το εχω δει και για τα δικά μου κριτήρια και γούστα μόνο με ηλιοροφή παλευεται .. ειδάλλως ειναι αδικαιολόγητα σκουρο (τα εχουμε πει για τον ανθρωπο που φτιάχνει τα πακέτα) και δυστυχως ο εσωτερικος φωτισμός το βραδυ ειναι πολύ φτωχός..
-
Εγώ πάλι θεωρώ, ότι ο Στέφαν τα λέει κάπως υπερβολικά όχι για το αυτοκίνητο άλλο για τον εαυτό του, προσπαθεί να παρουσιάσει ένα προφίλ γρήγορου οδηγού και ότι δεν μπορεί να πηγαίνει αργά γιατί είναι σπορτίφ τύπος και γρήγορος κτλ. Κάτι που δεν αμφισβητώ φυσικά, αλλά δεν είναι ρεαλιστική προσέγγιση
Εάν πας σύμφωνα με την ροή της κυκλοφορίας φαντάζομαι θα γράφει εξαιρετικά νούμερα κατανάλωσης εάν τρέμει το πόδι σου από νευρικότητα και το πατάς στο πάτωμα λογικό είναι να κάψει.
Κατά τα άλλα είναι πολύ θετικά αυτά που λέει και έρχονται σε εναρμόνιση με άλλα τεστ που όμως τα σνομπαρατε πριν λίγες ημέρες ως διαφημιστικά γιατί δεν πιστεύετε ότι ένα toyota μπορεί να έχει καλό πλαισιο και αναρτήσεις. Το ίδιο και στο ecvt, όπου πάλι γράψατε για διαφημιστικά άρθρα στις δηλώσεις ότι βελτιώθηκε και μοιάζει πλέον αρκετά με απλό αυτόματο.
-
Είπα εγώ ότι είμαι γρήγορος ή έχω καμιά ανάγκη να παρουσιάσω το οτιδήποτε? Δεν ισχύει τίποτα τέτοιο. Έτσι οδηγάω είτε έχω 50 είτε 500 άλογα. Τώρα καλό κακό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Εμένα με νοιάζει μ' αυτόν τον τρόπο τι θα καίει. Για κάποιον άλλο δε λέει τίποτα η άποψή μου γιατί οδηγάει αλλιως. Αυτό.
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Μπράβο τίμια η τοποθέτηση σου ειδικά αφού έχεις προχωρήσει σε παραγγελία! Οι περισσότεροι θα θεοποιουσαν την επιλογή τους.
Επιβεβαιώνεις και εσύ την αστεία συναρμογή και το δικό μου σχόλιο που όπου κοιτούσες έβγαζες λαγό κακής διαχείρισης υλικών ! Όταν τα έγραφα εγώ οι περισσότεροι ή δεν τα έβλεπαν ή τα θεωρούσαν τρομερές υπερβολές! Τώρα που τα γράφεις εσύ που θα ψωνίσεις θα τα λάβουν λίγο πιο σοβαρά!
Το καλό με εσένα είναι ότι έχεις την δυνατότητα και μπράβο σου να ξεφορτωνεσαι εύκολα αμάξια.
Ενθαρρυντικά τα σχόλια για το οδηγικό κομμάτι αναμενόμενο το σχόλιο για την κατανάλωση. Χωρίς το μυαλό σου στο Γκάζι διαρκώς και στην βελόνα λειτουργίας δεν πετυχαίνεις νούμερα. Αν απλά οδηγείς θα κάψεις παραπάνω...Ρε συ εσυ χρησιμοποιείς την κριτική που εγραψε για θέματα που εν μερει είναι και υποκειμενικά για να το πας στην άλλη άκρη...
Μην τα ξεχειλώνουμε ουτε από τη μία ουτε απο την άλλη πλευρα.
Ειδικά το boldαρισμένο ΔΕΝ στέκει με την καμία! Θα μπορουσε να το χαρακτηρίσει κανείς ακόμα και (με συγχωρείς για τη διατύπωση) κακοπροαίρετο!Στην τελική, μετά απο τα τοσα χρονια που ασχολουμαι και γράφω σε αυτοκινητικά φόρα, πολλά θέματα - ειδικά σε μια εποχή που δεν βγαίνουν πια αντικειμενικά κακα αυτοκίνητα - είναι θέματα εμπειριών και τι αμαξιών είχες ή οδηγουσες πριν.
Δηλαδη αυτά που ενοχλουν το συνονόματο που οδηγεί σημερα το Χ αμάξι, μπορεί να μην είναι καν αξιο αναφοράς για κάποιον που οδηγεί ένα κουρασμένο αμαξι 15-20 ετών ή ένα μικροτερης κατηγορίας!Φυσικά πάντα μπαίνει στο παιχνιδι και το θέμα στηριξης της επιλογής του καθενός, αλλά και ο μηδενισμός από την αλλη δεν προάγει τη συζήτηση.
-
Τουλάχιστον δεν θα κρυώνει ο καταλύτης έτσι.
-
Το golf πάντως σε νευρική οδήγηση βγάζει για πλάκα 10αρια κατανάλωση, οπότε εαν το cc με νευρική οδήγηση μένει στο 6-6,5 μάλλον ο κινητήρας τη κάνει τη δουλειά για την οποία φτιάχτηκε, δηλαδή οικονομία...εάν συγκρίνεις και τον διαφορετικό όγκο και βάρος των αυτοκινήτων (golf - cc).
-
Ακριβώς. Ακόμα κι έτσι να το πας δε θα κάψει. Για την ιστορία η βόλτα μου έγραψε 5.7λτ.
-
Ακριβώς. Ακόμα κι έτσι να το πας δε θα κάψει. Για την ιστορία η βόλτα μου έγραψε 5.7λτ.
γενικα κανεις πολλα χιλιομετρα?ποσα ετησιως?
-
20.000
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ πάλι θεωρώ, ότι ο Στέφαν τα λέει κάπως υπερβολικά όχι για το αυτοκίνητο άλλο για τον εαυτό του, προσπαθεί να παρουσιάσει ένα προφίλ γρήγορου οδηγού και ότι δεν μπορεί να πηγαίνει αργά γιατί είναι σπορτίφ τύπος και γρήγορος κτλ. Κάτι που δεν αμφισβητώ φυσικά, αλλά δεν είναι ρεαλιστική προσέγγιση
Εάν πας σύμφωνα με την ροή της κυκλοφορίας φαντάζομαι θα γράφει εξαιρετικά νούμερα κατανάλωσης εάν τρέμει το πόδι σου από νευρικότητα και το πατάς στο πάτωμα λογικό είναι να κάψει.
Κατά τα άλλα είναι πολύ θετικά αυτά που λέει και έρχονται σε εναρμόνιση με άλλα τεστ που όμως τα σνομπαρατε πριν λίγες ημέρες ως διαφημιστικά γιατί δεν πιστεύετε ότι ένα toyota μπορεί να έχει καλό πλαισιο και αναρτήσεις. Το ίδιο και στο ecvt, όπου πάλι γράψατε για διαφημιστικά άρθρα στις δηλώσεις ότι βελτιώθηκε και μοιάζει πλέον αρκετά με απλό αυτόματο.
μερικοι εχουν καλυτερα πραγματα να σκεφτουν ή πιο πιεστικα να ασχοληθουν απο το να ασχολουνται εαν θα καψει 4.9 ή 7 λιτρα στα εκατο....
απο την εξαιρετη καταναλωση μεχρι τη πικρα ειναι ελαχιστες οι εργατωρες που πρεπει καποιος να εργαστει ετησια για να καλυψει τη διαφορα. εαν βεβαια εχει χρονο να μετρησει και βοστρυχους, οκ, ας κανει οικονομια, αλλιως η χασουρα ειναι μεγαλυτερη και μονο απο την αποσπαση προσοχης για λιγα σεντσια.
Toyota Corolla Cross