-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@anergos13 said in Toyota Corolla Cross:
Ρητορικο ερωτημα....
Με τιμες βενζινης 1.6 1.7/lt (οσο κοστιζε το 2021 δλδ)
Ποσοι θα εβαζαν σαν προτεραιοτητα το CC και δεν θα εβαζαν στην κορυφη αυτοκινητα με αυταποδεικτη ποιοτητα ...χωρις βουητα.....?Δεν αλλάζει κάτι. Στο υποθετικό αυτό σενάριο το ΨΨ θα είχε 27-28Κ οπότε πάλι την ίδια ζήτηση θα είχε. Δεν είναι η κατανάλωση από μόνη της που το κάνει ενδιαφέρον ως πρόταση.
Μα προφανως μιλαμε με την τιμη του που εχει τωρα οπως εχει και ο ανταγωνισμος του....
Αλλωστε η οικονομια στο καυσιμο ειναι (αν την πετυχαινει ευκολα καποιος στο 100%) και το βασικο του πλεονεκτημα... -
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Εάν παίζουν τόσα φράγκα γιατί διαβάζω για αγορά διαμερίσματος για airbnb, συνεχείς αλλαγές αυτοκινήτων, γιατί να παραγγείλεις και να ασχολήθείς με cc αφού έχει χάλια πλαστικά και δεν ενδιαφέρει η οικονομία - κινητήρας. Με 50.000 ευρώ αγοράζεις πολυτελέστατο αμάξι με καλή ροπή να το απολαύσεις.
Γιατι το θέλει καθημερινό για τη γυναίκα οπως εχει γράψει!
Μην μπαινετε στα παπουτσια του συνονόματου!
Αυτός παιρνει daily housewife car αυτό που η πλειοψηφία και εδω μεσα θα πάρει για πρώτο οικογενειακό 15ετίας!
Αρα υπάρχουν αλλες δυνατότητες και άλλα κριτήρια! -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Ε σίγα. Βάζεις 20-30 ευρώ παραπάνω τη μέρα το airbnb το καλοκαίρι και τα βγαλες.
Btw ακομα δεν έχω βρει σοβαρό vin decoder. Έχω κρατήσει το vin του εκθεσιακού style skyview για να το τσεκάρω αλλά δε με βάζει στο toyota-tech με τα credentials του ΜyT.
Θελει εγγραφή το toyota-tech, δεν ισχύουν τα credentials του MyT. Εαν θες στέιλε μου vin να τσεκάρω και εγώ. Γιατι στο δικό μου βρηκα τα πάντα...μέχρι και εαν έχει μαλακές ή σκληρές επενδύσεις στις πίσω πόρτες γράφει!!!
Αυτό κάνω, πάω να κάνω έγγραφη τελικά αλλά μου βγάζει ότι χρησιμοποιείται ήδη το email. Τέσπα δεν ασχολήθηκα και πολύ. Θα το καναδώ μετά.
-
@harisma23 said in Toyota Corolla Cross:
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Πόσο φαίνεται ότι δεν έχετε εμπειρία από αλλά αυτοκίνητα πολλοί που σχολιάζεται
Τούρμπο βενζίνη όλα τα μικρα τρικύλυνδρα ιδίως στο ξεκίνημα κάνουν σαν να διαλύονται , οσα μονωτικά και κόλπα να κάνουν (βολάν διπλής μάζας ) τα κάνουν απλά πιο ακριβά στην συντήρηση. πρόσφατη εμπειρία δε από ολοκαίνουργιο kamig στην Θεσσαλονίκη 9-10 κατανάλωση ...κλάμα!
Για τούρμπο πετρέλαιο (μικρό ετσι ) αυτά κάνουν θόρυβο παντού και πάντα , ακόμα και το yaris diesel που εχω και θεωρείται αθόρυβο σχετικά κάνει πιο πολύ σε σχέση με υβριδικό "τενεκέ " καινούργιο yaris ...
δήθεν 2-3 λιγότερα , κάντα 5-6 , και δήθεν θόρυβος ....
ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα ...
Επίσης τα μικρά diesel (σε αυτά κατατάσσω όλους τους κινητήρες ως 1600 κ.εκ.) δεν είναι όλα εξίσου θορυβώδη. Κάποια (π.χ. Fiat 1.6 , VW 1.4 και 1.6) είναι περισσότερο και κάποια (π.χ. Ford 1.5, PSA 1.5) λιγότερο. Και βεβαίως παίζουν ρόλο και οι μονώσεις του κάθε αυτοκινήτου. Σίγουρα πάντως ακόμα και τα λιγότερο θορυβώδη δεν μπορούν να συγκριθούν όχι μόνο με τα υβριδικά, αλλά και με τα απλά βενζινοκίνητα.Σιγά μη διαφωνείς κάθετα ... 50% τουλάχιστον συμφωνείς
-
Αλλαγή συμπλέκτη με βολάν διπλής μάζας στα 150.000 τόσο αντέχουν στα τρικυλινδρα....άνω των 1200 ευρώ!!!!
Αυτά είναι!
-
Σιγά μη διαφωνείς κάθετα ... 50% τουλάχιστον συμφωνείς
Ένα δίκιο το έχεις...
-
Πόσο φαίνεται ότι δεν έχετε εμπειρία από αλλά αυτοκίνητα πολλοί που σχολιάζεται
Τούρμπο βενζίνη όλα τα μικρα τρικύλυνδρα ιδίως στο ξεκίνημα κάνουν σαν να διαλύονται , οσα μονωτικά και κόλπα να κάνουν (βολάν διπλής μάζας ) τα κάνουν απλά πιο ακριβά στην συντήρηση. πρόσφατη εμπειρία δε από ολοκαίνουργιο kamig στην Θεσσαλονίκη 9-10 κατανάλωση ...κλάμα!
Για τούρμπο πετρέλαιο (μικρό ετσι ) αυτά κάνουν θόρυβο παντού και πάντα , ακόμα και το yaris diesel που εχω και θεωρείται αθόρυβο σχετικά κάνει πιο πολύ σε σχέση με υβριδικό "τενεκέ " καινούργιο yaris ...
δήθεν 2-3 λιγότερα , κάντα 5-6 , και δήθεν θόρυβος ....
ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα ...
Επίσης τα μικρά diesel (σε αυτά κατατάσσω όλους τους κινητήρες ως 1600 κ.εκ.) δεν είναι όλα εξίσου θορυβώδη. Κάποια (π.χ. Fiat 1.6 , VW 1.4 και 1.6) είναι περισσότερο και κάποια (π.χ. Ford 1.5, PSA 1.5) λιγότερο. Και βεβαίως παίζουν ρόλο και οι μονώσεις του κάθε αυτοκινήτου. Σίγουρα πάντως ακόμα και τα λιγότερο θορυβώδη δεν μπορούν να συγκριθούν όχι μόνο με τα υβριδικά, αλλά και με τα απλά βενζινοκίνητα.Σιγά μη διαφωνείς κάθετα ... 50% τουλάχιστον συμφωνείς
Ένα δίκιο το έχεις...
Κατά 25% ναι έχει δίκιο
-
Τελικά ρε παιδιά η μόνωση στην πόρτα πόσο πήγαινε;
Για να βάλουμε και ένα +50% να το φέρουμε στο τωρα.Η ΨΨ θέλει προίκα να την μαζεύουμε σιγά σιγά...
-
Είναι στο μοτίβο του IKEA. Πάντως αν θες ησυχία δες τις άλλες μονώσεις, αυτές που μοιάζουν με παπλωματακι ή μαξιλάρι. Αυτές είναι για θόρυβο τροχασμου. Μπαίνουν και εύκολα νομίζω χωρίς κόλλες και θέρμανση πίσσας
-
@netgeo said in Toyota Corolla Cross:
Για να βάλουμε και ένα +50% να το φέρουμε στο τωρα.Η ΨΨ θέλει προίκα να την μαζεύουμε σιγά σιγά...
γυρω στα 300€ με 350€
αν υπολογισεις οτι τα υλικα πανε περιπου 150 με 200€
για μια μιση μερα δουλεια (τοσο κανει ο συγκεκριμενος καθε αυτοκινητο) η τιμη ειναι καλη..,βγαλε budget γιατι ως φαινεται κατι θα χρειαστει ....
-
-
Θα βάλουμε από αυτό στις πόρτες και γενικά στις γυμνές μεταλλικές επαφάνειες:
https://www.aliexpress.com/item/1005001727234014.html?spm=a2g0o.cart.0.0.202b38daH2QSSa&mp=1
Και με αυτό θα γεμίσουμε το κενό μεταξύ πλαστικού και λαμαρίνας όπου υπάρχει:
https://www.aliexpress.com/item/4000071598328.html?spm=a2g0o.cart.0.0.202b38daH2QSSa&mp=1
-
Οκ ο Lap λέει να κάνουμε και τις 4 πόρτες, το οποίο το βρίσκω λογικό.
Οπότε έξω θα πάει 700€ δηλαδης; Ή κατάλαβα λάθος;
Ειναι 350€x2 ή 350€x4;Τα παπλώματα τα στουμπώνω μάλλον και μόνος, για τις πόρτες δεν την παλεύω...
-
Όχι εγώ εννοώ το πάτωμα. Από μέσα στους θόλους με τα παπαλωματα. Εκεί θα ήταν όλη η ουσιαστική διαφορά από όσο διαβάζω σε διάφορα θέματα.
Αυτό που σκέφτομαι είναι αν το πάχος θα επηρεάσει το κουμπωμα ξανα στην θέση της την υπάρχουσα μοκέτα.
Υ.γ έβαλα μια τυχαία εταιρία. Αυτή του stefan λογικα είναι καλύτερη
-
Ένα άλλο που βλέπω είναι να μονωνουν τα πλαστικά των θόλων απέξω!
Βγάζουν τα πλαστικά τα περνούν από την πάνω πλευρά που δεν κοιτά στους τροχούς μόνωση με κόλλα μαζί και μια σαν αυτά τα παπλώματα και τα ξαναβάζουν. Λένε μειώνεται αισθητά ο θόρυβος. Δεν ασχολούνται με το πάτωμα του εσωτερικού -
Οκ ο Lap λέει να κάνουμε και τις 4 πόρτες, το οποίο το βρίσκω λογικό.
Οπότε έξω θα πάει 700€ δηλαδης; Ή κατάλαβα λάθος;
Ειναι 350€x2 ή 350€x4;Τα παπλώματα τα στουμπώνω μάλλον και μόνος, για τις πόρτες δεν την παλεύω...
Όχι έτσι όπως τα διαβαζω για τα παπλώματα θέλεις για τις πορτες 7 πακέτα παραγγελίας. Δες πόσο κοστίζει το ενα και υπολογίζεις.
-
Μιας και συζητάμε τα της μόνωσης και είχαμε αναφέρει και τι γίνεται στον καθρέφτη, απ' ότι φαίνεται το ΨΨ έχει μόνωση και εξωτερικά (δηλ απ΄ τη μεριά του κινητήρα) και εσωτερικά απ' τη μεριά του ταμπλό.
Άρα θεωρητικά εκεί ότι ήταν να γίνει, έχει γίνει.
-
Ε σίγα. Βάζεις 20-30 ευρώ παραπάνω τη μέρα το airbnb το καλοκαίρι και τα βγαλες.
Btw ακομα δεν έχω βρει σοβαρό vin decoder. Έχω κρατήσει το vin του εκθεσιακού style skyview για να το τσεκάρω αλλά δε με βάζει στο toyota-tech με τα credentials του ΜyT.
Θελει εγγραφή το toyota-tech, δεν ισχύουν τα credentials του MyT. Εαν θες στέιλε μου vin να τσεκάρω και εγώ. Γιατι στο δικό μου βρηκα τα πάντα...μέχρι και εαν έχει μαλακές ή σκληρές επενδύσεις στις πίσω πόρτες γράφει!!!
Αυτό κάνω, πάω να κάνω έγγραφη τελικά αλλά μου βγάζει ότι χρησιμοποιείται ήδη το email. Τέσπα δεν ασχολήθηκα και πολύ. Θα το καναδώ μετά.
Αν θες βοήθεια, πες μου.
Έχει κι άλλα ενδιαφέροντα το Toyota tech εκτός απο το VIN, ορισμένα εκ των οποίων είναι διαθέσιμα χωρίς εγγραφή. -
Μιας και συζητάμε τα της μόνωσης και είχαμε αναφέρει και τι γίνεται στον καθρέφτη, απ' ότι φαίνεται το ΨΨ έχει μόνωση και εξωτερικά (δηλ απ΄ τη μεριά του κινητήρα) και εσωτερικά απ' τη μεριά του ταμπλό.
Άρα θεωρητικά εκεί ότι ήταν να γίνει, έχει γίνει.
Μπορείς να δεις στους θόλους;
Πως τα βλέπεις αυτά;
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Αν θες βοήθεια, πες μου.
Έχει κι άλλα ενδιαφέροντα το Toyota tech εκτός απο το VIN, ορισμένα εκ των οποίων είναι διαθέσιμα χωρίς εγγραφή.Τα βρήκα ότι ήθελα. Ανάθεμα κι αν εχω δουλεύψει καθόλου σήμερα.
Τα βασικά είναι ότι βρήκαμε wiring & part schematics.
@lap εγγραφή στο toyota-tech και μετά και κάποια συνδρομή, ενάλογα τι ψάχνεις. Ο θόλος έχει μοναδική επένδυση αυτή τη σκέτη μοκέτα.
Toyota Corolla Cross