-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Σωστός. Αλλάζει επίσης και ο ήχος του κλεισίματος γιατί γίνεται πιο συμπαγής η πόρτα και σταματαει το vibration της σκετης λαμαρίνας. Αν προσθέσουμε και ηχοαπορροφητικό τότε αποκόβουμε και λίγο από τον εξωτερικό θόρυβο διερχόμενων αυτοκινήτων κτλ.
Τη μεγάλη διαφορά θα την κάνει φυσικά η μόνωση του πατώματος κάτω από τη μοκέτα που ανεβάζει το κόστος και σαν υλικά και σαν εργασία. Επίσης διαφορά μεγάλη κάνει τόσο ο χώρος κάτω από τα πίσω καθίσματα όσο και οι θόλοι και το πορτμπαγκάζ. Αυτά λειτουργούν σχεδόν σαν ενισχυτές για το θόρυβο κύλισης οποτε εκεί θέλουμε 2-3 στρώσεις με διαφορετικά υλικά για να πετύχουμε σοβαρό αποτέλεσμα.
Αυτό πάνω από το Puma είναι ηχομόνωση για να βοηθήσει το ηχοσύστημα. Ως εκεί. Άντε να κόψει μισό ντεσιμπελ από ήχο κύλισης.
Παρατηρώ ότι η ηχομόνωση τροχασμου σταματά στα ακριβά αυτοκίνητα με αυτήν την μόνωση που μοιάζει με μαξιλάρι. Είναι λευκή από ύφασμα και μέσα εχει μονωτικά.
Στο ίντερνετ τα πουλάνε φθηνά και είναι και άκαυστα λένε.https://www.carinsulation.co.uk/product/self-adhesive-camper-van-insulation-kit-heat-sound-proofing
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Καλά όλα αυτά, αλλά συνεπάγονται χρήμα, πολύ ξηλωμα του αυτοκινήτου για να γίνει ολοκληρωμένη δουλειά και το κυριότερο βάρος, που είναι ό,τι χειρότερο για την κατανάλωση, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.
Εάν δεν μονωθεί ο καθρέφτης της καρότσας (το κάθετο χώρισμα μεταξύ engine bay και καμπίνας), που είναι πολύ δύσκολα προσβάσιμος, δεν νομίζω ότι θα δείτε σοβαρές διάφορες, ειδικά ως προς τον περιορισμό του θορύβου του eCVT.To βάρος είναι αμελητέο. Ένα σετ αλυσίδες χιονιού που πλέον (με τους τρόμπες που χουμε μπλεξει) είναι και υποχρεωτικές, είναι βαρύτερες απ' όλο το υλικό μαζί. Επίσης και το ξήλωμα δε μου λεει τίποτα πλέον. Τα αυτοκίνητα είναι σα μεγάλα lego κι εγώ τρελαίνομαι για technic.
Αυτό που λες για τον καθρέφτη ισχύει αλλά είναι σπάνια ευκολα προσβάσιμος οπότε το ξεχνάμε. Ότι καταφέρουμε εκεί χαμηλά στα πεντάλ που πάντα βέβαια είναι μονωμένη περιοχή ακόμα και στο ΨΨ και ότι μπορούμε και στους θόλους. Ειδικά στο ΨΨ μπροστά είναι τραγωδία. Δε έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα.
Γενικώς το NVH έχει πολύ r&d από πίσω και ότι και να φορτώσεις το αμάξι, δε θα πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα με ένα καλά μελετημένο από κατασκευής του αυτοκίνητο. Όπως δε θα πάρεις και το ίδιο αποτέλεσμα με ένα αμάξι με sound insulated κρύσταλλα κτλ κτλ. Είναι συνδυασμός πολλών που κάνουν ένα αμάξι ήσυχο και πολλές φορες είναι παράγοντες που δεν επηρεάζουμε. Πχ χθες που γύρναγα από Αλίαρτο, έχει κομμάτια η εθνική που πρέπει να σηκώσεις τον τόνο της φωνής σου για να σε ακούσει ο διπλανός και άλλα που μιλάς ψυθιριστά.
-
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
@anergos13 said in Toyota Corolla Cross:
@netgeo said in Toyota Corolla Cross:
Να το πάρεις το κορίτσι, να το πάρεις, μην το παιδεύεις (το ΨΨ είναι το κορίτσι).
Να μαζευτούμε πολλοί γιατί έχει να πέσει πολύ δουλειά μετά... ηχομονώσεις, ηχεία, ψωψοψονια...
Μαζντα θα το κάνουμε
Οταν μπειτε στη φαση μονωσης εσωτερικης και ηχειων , υπαρχει εξαιρετικο μαγαζι που ειχει κανει αντιστοιχο upgrade "ολο" το puma club.....
Για ανέβασε όνομα και διεύθυνση!
ALFASOUND
Νίκος Κωνσταντινίδης
Λ. Αργυρουπόλεως 93 Αργυρούπολη -
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
Να το πάρεις το κορίτσι, να το πάρεις, μην το παιδεύεις (το ΨΨ είναι το κορίτσι).
Να μαζευτούμε πολλοί γιατί έχει να πέσει πολύ δουλειά μετά... ηχομονώσεις, ηχεία, ψωψοψονια...
Μαζντα θα το κάνουμε
Οταν μπειτε στη φαση μονωσης εσωτερικης και ηχειων , υπαρχει εξαιρετικο μαγαζι που ειχει κανει αντιστοιχο upgrade "ολο" το puma club.....
Για ανέβασε όνομα και διεύθυνση!
ALFASOUND
Νίκος Κωνσταντινίδης
Λ. Αργυρουπόλεως 93 ΑργυρούποληΜε την χρηση dynamat απευθειας σε ολη την εσωτερικη επιφανεια της πορτας καθως και αντιστοιχη τοποθετηση στον καπλαμα μαζι με χρηση αφρωδους μονωτικου το αποτελεσμα ηταν εντυπωσιακο πριν και μετα...
Με μονωση επισης σε ολα τα σημεια που ακουμπαει ο καπλαμας στη λαμαρινα (περιφερειακα και κλιπ , καλωδια) σταματησε καθε "περιεργος" θορυβος ..
Η πορτα απεκτησε βαρος και στο ανοιξε κλεισε η στιβαροτητα ηταν εντυπωσιακη.Και χωρις το παραμικρο σημαδι (για εμας του ψυχαναγκαστικους)
Οποιος εχει προβληματα με θορυβο κυλισης και παραξενα τριξιματα απο τις πορτες το προτεινω ανεπιφυλακατα....
Φυσικα υπαρχουν και αλλοι επαγγελματιες που κανουν αντιστοιχες βελτιωσεις.....
-
Θα ήθελα ένα πριν και μετά με ντεσιμπέλομετρό , όχι ότι δεν κάνει δουλειά - ο @cirus έχει μείνει ευχαριστημένος - αλλά έτσι για το τυπικό, πόσο θόρυβο έκανε πριν και πόσο μετά
-
Η πορτα απεκτησε βαρος και στο ανοιξε κλεισε η στιβαροτητα ηταν εντυπωσιακη.
Απλά να σημειώσω ότι η αίσθηση δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, δεν αλλάξε η στιβαρότητα της πόρτας. Απλά η αίσθηση είναι διαφορετική.
-
Να και οι δικές μου από άλλο επαγγελματία (γνωστού) του χώρου. βελτιώθηκε το γδούπ στο κλείσιμο και η πόρτα δε συντονίζει από το ηχείο. Διαφορές σε NVH τίποτα το αξιοσημείωτο. Έγιναν μόνο οι μπροστινές. Πίσω δεν πείραξα κάτι ούτε σε ηχείο ούτε σε μόνωση
-
Έκανα εγώ ο ίδιος ηχομόνωση πριν πολλά χρόνια σε δύο ιχ. Ένα τζέτα 1800 του πατέρα μου που έκανε σαν τρακτέρ γενικώς, και το πρώτο μερσεντέ c180 που είχα, που έκανε σαν τρακτέρ στο ρελαντί. Έβαλα στο μπροστινό καπώ, όσο μπορούσα στον καθρέπτη, και στο πίσω καπώ ένα αφρώδες μονωτικό με πυραμιδοειδείς εξοχές που αγόρασα από ένα σχετικό μαγαζί στη σπ. Πάτση. Το κόλησσα με βενζινόκολλα. Μέτρησα πριν και μετά με ντεσιμπελόμετρο και βρήκα ότι η βελτίωση ήτο και στα δύο 0 (ολογράφως μηδέν) ντεσιμπέλια. Μετά έπαψα να ασχολούμαι.
-
@mastoras78 said in Toyota Corolla Cross:
Να και οι δικές μου από άλλο επαγγελματία (γνωστού) του χώρου. βελτιώθηκε το γδούπ στο κλείσιμο και η πόρτα δε συντονίζει από το ηχείο. Διαφορές σε NVH τίποτα το αξιοσημείωτο. Έγιναν μόνο οι μπροστινές. Πίσω δεν πείραξα κάτι ούτε σε ηχείο ούτε σε μόνωση
Το μαγαζι ειναι Λεωφ Αθηνων Αιγάλεω?
-
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Η πορτα απεκτησε βαρος και στο ανοιξε κλεισε η στιβαροτητα ηταν εντυπωσιακη.
Απλά να σημειώσω ότι η αίσθηση δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, δεν αλλάξε η στιβαρότητα της πόρτας. Απλά η αίσθηση είναι διαφορετική.
Αλλαξε οτι λογω βαρους εκλεινε στιβαρα και παντα ...(καποιες φορες οι πισω δεν εκλειναν με την πρωτη)
Και ναι η Αισθηση και ο ηχος ηταν εξαιρετικη θυμιζοντας αυτοκινητα της premium κατηγοριας .... -
Εγω εχω μετρησει το Σεατ πριν και μετα. Σε ακριβως ιδιες συνθηκες, στον ιδιο δρομο, με ιδια ταχυτητα. Το ντεσιμπελομετρο του κινητου εγραψε μ.ο. 2db κατω. Σημαντικη διαφορα αλλα ακομα καλυτερη η αισθηση της πορτας.
-
ο γδουποςτης πόρτας είναι άλλος πολύ καλύτερος λες και κλείνεις κάποιο premium.
κυρίως αλλαξε ο ήχος (μουσική) και σταμάτησαν τα τριξίματα (ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ηταν πολύ σπαστικό πριν)
επίσης σταματημένο δεν ακουω σχεδόν τίποτα από έξω.
ο ήχος κύλισης μειωθηκε λίγο όχι τίποτα φοβερο αλλά μια μικρή αλλαγη νομίζω υπάρχει.
αυτα νομίζω εγώ μετα την ηχομόνωση
-
Ο ήχος του άνοιξε κλείσε παράθυρο αλλάζει καθόλου;
Δεν ξέρω αν είχαν βάλει μεμβράνη (;) στο ΨΨ αλλά μου φάνηκε χάλια ο ηχος του παραθύρου, εκτός και αν είχε πιάσει σκόνη;
-
Δεν ξέρω αν είχαν βάλει μεμβράνη (;) στο ΨΨ αλλά μου φάνηκε χάλια ο ηχος του παραθύρου, εκτός και αν είχε πιάσει σκόνη;
δεν άλλαξε κάτι σε αυτό σε μένα αλλά δεν είχε και κάποιον ήχο περιεργο που να έκανε, τιποτα δεν ακουγόταν
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
δεν άλλαξε κάτι σε αυτό σε μένα αλλά δεν είχε και κάποιον ήχο περιεργο που να έκανε, τιποτα δεν ακουγόταν
Thanks μπορεί να λέω και μπούρδες...
-
@mastoras78 said in Toyota Corolla Cross:
Να αλλάξεις και τα πίσω. Τεράστια διαφορά όταν αλλάζεις και τα πίσω. Θα το καταλάβεις μόνο όταν τα αλλάξεις.
Ωρε σεντοναρα!
-
Έμπνευση το ΨΨ.
-
@lap said in [Toyota Corolla Cross]
Να αλλάξεις και τα πίσω. Τεράστια διαφορά όταν αλλάζεις και τα πίσω. Θα το καταλάβεις μόνο όταν τα αλλάξεις.
Ωρε σεντοναρα!
Νομίζω ότι σοβαρή διαφορά θα καταλάβω μόνο αν αλλάξω αυτοκίνητο..
-
Ντροπή!!!
Toyota Corolla Cross