-
@mastros said in CITROEN C4 III mod 2021:
@gaspar said in CITROEN C4 III mod 2021:
Χαιρετώ τους συμφορουμίτες.
Μέχρι τώρα επισκέπτης και αναγνώστης, είπα να ποστάρω για πρώτη φορά και να καταθέσω τις εντυπώσεις μου από το C-Cross.
Το αυτοκίνητο αγοράστηκε αρχές Ιουλίου, είναι ένα Feel-Pack 130HP EAT8, βενζίνη. Μέχρι σήμερα έχει κάνει 4Κ km, σε Αθήνα, ταξίδια και επαρχιακούς δρόμους. (Γιάννενα, Κεφαλονιά και Πήλιο).
Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι είναι απόλυτα ασφαλές, καλά εξοπλισμένο και σύγχρονο... αλλά δεν μπήκα να γράψω για τα θετικά. Γι' αυτά έχει γράψει ο Σάμπας και ο Πάνος - λίγο πολύ συμφωνώ σε όλα.
Το δε έτερον ήμισυ κυριολεκτικά το λάτρεψε και πήρα πολλά credits που επιτέλους "ξεκόλλησα" από τα ΙταλικάΤο πρόβλημα...
Σε πρόσφατο τριήμερο ταξίδι στο Πήλιο, πατώντας φρένο με στριμμένους τροχούς ακούστηκε ένα "κλακ" από το μπροστινό σύστημα. Χωρίς αντίστοιχη αίσθηση / αντίδραση στο τιμόνι. Τα "κλακ" αυτά συνεχίζονται μέχρι και σήμερα άσχετα με την ταχύτητα ή την πίεση στο φρένο.Ο τεχνικός του επίσημου δικτύου δηλώνει ότι το ακούει το "κλακ" αλλά δεν έχει ιδέα τι μπορεί να είναι, από το τεχνικό τμήμα της εισαγωγικής πληροφορείται ότι "το έχουν εμφανίσει και άλλα αυτοκίνητα", ...έχουν επικοινωνήσει με το εργοστάσιο και το εξετάζουν ...και θα ενημερώσουν όταν βρουν τη λύση!
Μέχρι τότε και χωρίς οδηγίες από την εταιρία, δεν μπορεί να κάνει κάτι και να περάσω να πάρω το αυτοκίνητο!
Και συμπληρώνει το απόλυτα τραγικό...
"Μου είπαν από την Citroen ότι δεν είναι επικίνδυνο αυτό..."- Μπορείτε να μου το δώσετε γραπτώς αυτό? ...ρωτάω.
- Όχι βέβαια! ...λέει, αλλά μπορείτε να καλέσετε την Εξυπηρέτηση Πελατών της Citroen.
Μίλησα με την ΕΠ της Citroen - περιέγραψα το πρόβλημα και τον διάλογο που είχα με τον Τεχνικό Σύμβουλο - και περιμένω αύριο απάντηση...
Έπεται συνέχεια λοιπόν! Θα ενημερώσω...
Μου εμφάνισε κ εμένα το ίδιο πρόβλημα με το θόρυβο κατά το στρίψιμο των τροχών. Βρήκες λύση;; Τι έφταιγε τελικά;;
car.gr - καταχωρηση αγγελιας πωλησης
#gia_petama -
Γύρισες ?
-
Μια ερωτηση στο σερβις το δευτερο διετιας με 13 χιλ χιλιομ το αμαξι ,δινει αλλαγη λαδια φιλτρο λαδιου ,φιλτρο καμπινας και υγρα φρενων. Σε 1.2, 130ps..γιατι στη μια αντιπροσωπεια σου λενε υποχρεωτικα τα υγρα φρενων και σε αλλη ελεγχος και συμπληρωμα και αν χρειαστει αλλαγη?και αν δεν χρειαστει θα γραψουν οτι δεν ηταν αναγκαιο στον ελεγχο...οπως και για το φιλτρο καμπινας..τελος τα υγρα φρενων επηρεαζουν την εγγυηση στα μηχανικα μερη κινητηρας κιβωτιο κλπ αν δεν θελεις να αλλαχθουν...?μπορουν να πατησουν πανω σε αυτο οτι δεν εγινε το σερβις οπως οριζει ο κατασκευααστης ακομα και αν δεν εχει σχεση το υγρο φρενων με τον κινητηρα πχ ,αν γινει κατι στο μελλον μεσα στην εγγυηση?
-
Είναι λίγο ανοησία η αλλαγή των υγρών στη διετία με τόσο λίγα χιλιόμετρα. Μάλλον είπε η Σιτροέν να βγάλει ένα εξτραδακι, και κάποιες αντιπροσωπείες που σέβονται λίγο τον πελάτη δεν το κάνουν υποχρεωτικά.
Νομίζω επίσης πως αυτή η διαδικασία θέλει κάποιες αντλίες που αμφιβάλλω αν έχουν όλοι.
Αυτό που έχω δει να κοιτάζουν είναι απλά αν έχει μπει το αμάξι για σέρβις που φαίνεται απ το παραστατικό κι όχι την ανάλυση των εργασιών, για την εγγύηση. -
Δεν είναι καθόλου ανοησία η αλλαγή των υγρών φρένων. Ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει κλειστό γκαράζ για την φύλαξη του οχήματος. Εκτίθεται σε υγρασία αλλά και μολύνονται από ξένα σωματίδια (σκόνη των υλικών τριβής).
Όλα αυτά δεν τα θες να κυκλοφορούν μέσα στο κύκλωμα των φρένων (μονάδα abs, βαλβίδα κατανομής πέδησης) γιατί μειώνουν την απόδοση του συστήματος αλλά αυξάνει και το ρίσκο μιας ζημιάς σε κάποιο από αυτά τα εξαρτήματα. -
@teo-mak said in CITROEN C4 III mod 2021:
Εκτίθεται σε υγρασία αλλά και μολύνονται από ξένα σωματίδια (σκόνη των υλικών τριβής).
Πως μπαινει η σκονη απο τα τακακια μεσα στα στα υγρα φρενων? Μηπως ηπιες πολλά τσιπρα σημερα?
-
@piliourits said in CITROEN C4 III mod 2021:
Νομίζω επίσης πως αυτή η διαδικασία θέλει κάποιες αντλίες που αμφιβάλλω αν έχουν όλοι.
Γινεται και χωρις αυτη την "αντλια"
Πολλοι κατασκευαστες (ισως και ολοι) λενε ανα 2ετια αλλαγη υγρων φρενων. Προσωπικα τα αλλαζω πιο αραια απο την 2ετια -
@alexandros-k said in CITROEN C4 III mod 2021:
@teo-mak said in CITROEN C4 III mod 2021:
Εκτίθεται σε υγρασία αλλά και μολύνονται από ξένα σωματίδια (σκόνη των υλικών τριβής).
Πως μπαινει η σκονη απο τα τακακια μεσα στα στα υγρα φρενων? Μηπως ηπιες πολλά τσιπρα σημερα?
Από την τσιμουχα του εμβόλου.
Αυτή η μουργα μου μαζεύει κάποια μπαίνει και στο σύστημα μέσω της κίνησης του εμβόλου.
Απαράδεκτος.......σου αφαιρείται η κτήση του εβο.
Έρχομαι να το σώσω.
-
@alex99 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Μια ερωτηση στο σερβις το δευτερο διετιας με 13 χιλ χιλιομ το αμαξι ,δινει αλλαγη λαδια φιλτρο λαδιου ,φιλτρο καμπινας και υγρα φρενων. Σε 1.2, 130ps..γιατι στη μια αντιπροσωπεια σου λενε υποχρεωτικα τα υγρα φρενων και σε αλλη ελεγχος και συμπληρωμα και αν χρειαστει αλλαγη?
Tα υγρά φρένων είναι απίστευτα υγροσκοπικά και μαζεύουν υγρασία για πλάκα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η θερμοκρασία βρασμού τους (αφού το νερό βράζει στους 100oC) και άρα να χάνεις τα φρένα πιο γρήγορα. Οπότε η 2ετία είναι το ασφαλές όριο (ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, υγρασία μαζεύουν με τον χρόνο όχι με την κίνηση) για την αλλαγή τους.
-
@fanis75 said in CITROEN C4 III mod 2021:
@alex99 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Μια ερωτηση στο σερβις το δευτερο διετιας με 13 χιλ χιλιομ το αμαξι ,δινει αλλαγη λαδια φιλτρο λαδιου ,φιλτρο καμπινας και υγρα φρενων. Σε 1.2, 130ps..γιατι στη μια αντιπροσωπεια σου λενε υποχρεωτικα τα υγρα φρενων και σε αλλη ελεγχος και συμπληρωμα και αν χρειαστει αλλαγη?
Tα υγρά φρένων είναι απίστευτα υγροσκοπικά και μαζεύουν υγρασία για πλάκα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η θερμοκρασία βρασμού τους (αφού το νερό βράζει στους 100oC) και άρα να χάνεις τα φρένα πιο γρήγορα. Οπότε η 2ετία είναι το ασφαλές όριο (ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, υγρασία μαζεύουν με τον χρόνο όχι με την κίνηση) για την αλλαγή τους.
Ισχυει αυτο , θεωρητικα. Πρακτικα κανεις δεν επαθε τιποτα κι ας μην τα αλλαξε στην 2ετια. Υπερβολικη η 2ετια
-
Ο σωστός έλεγχος (που κάνουν οι καλοί φρενάδες) είναι με το υγρασιόμετρο.
Από εκεί και πέρα, αν δεν ελεγχθούν έτσι, η απόλυτα ασφαλής (συντηρητική) αντιμετώπιση είναι η αλλαγή στη διετία. -
@alexandros-k said in CITROEN C4 III mod 2021:
Ισχυει αυτο , θεωρητικα. Πρακτικα κανεις δεν επαθε τιποτα κι ας μην τα αλλαξε στην 2ετια. Υπερβολικη η 2ετια
Σωστό, αλλά το εξουσιοδοτημένο ειναι υποχρεωμένο να ακολουθεί τις οδηγίες του κατασκευαστή.
-
Ελεγχος ειναι στα υγρα φρενων και αν χρειαστει συμπληρωμα η στην χειροτερη αλλαγη..εχει και αλλαγη φιλτρου καμπινας αν και οπως ειδα το παλιο ηταν και αυτο σαν καινουργιο..
Στο δευτερο σερβις αλλαξαν οι γαλλοι τις προδιαγραφες στο λαδι δεν ξερω μονο για ελλαδα η οχι σε 0-20 απο 0-3...δηλαδη το καλοκαιρι σε ζεστες μερες να το κινησουμε το αμαξι η οχι....απαντηση δεν πηρα οτι πει το εργοστασιο..
βεβαια εμαθα οτι εχουν θεμα με τον ιμαντα που ειναι μεσα στο λαδι ,τριβεται ,σπαει και παιρνεις τον κινητηρα στο χερι..ειχαν περιστατικα κυριως σε c3...
μπρος γκρεμος και πισω ρεμα μου φαινεται..χααχ -
Best cars to own: Driver Power 2023 results
Πρωτιά!!!!
https://www.autoexpress.co.uk/best-cars/driver-power/95238/best-cars-to-own-driver-power-results
-
Αναμενόμενο το αποτέλεσμα...
Ξυδάκι στους χέιτερς...
-
@criuser said in CITROEN C4 III mod 2021:
Αναμενόμενο το αποτέλεσμα...
Ξυδάκι στους χέιτερς...
Ο μεγαλύτερος hater είσαι εσύ που το κράζεις το συγκεκριμένο (και πήρε πιούτζοτ) ενώ είναι μακράν το ομορφοτερο Σιτροέν!! Μόνο σε εσένα δεν αρέσει....χαχαχα!! Προσωπικά άνετα το αγόραζα, εαν είχε ένα μοτέρ της προκοπής...είναι πολύ ωραία μέσα έξω και άνετο.
-
Δεν μου αρέσουν τα μπροστινά φώτα
-
@criuser said in CITROEN C4 III mod 2021:
Δεν μου αρέσουν τα μπροστινά φώτα
Τα οποία είναι πανέμορφα και το πιο ωραίο σημείο του αυτοκινήτου!! Και σου αρέσουν τα μπροστινά φώτα του C3 Aircross....I rest my case...
-
Έτσι, όλοι μας λέμε ότι αυτό μας αρέσει και ίσως το αγοράζαμε εκτός από τον @criuser
Θυμίζει και μάλλον είναι σαν τις παλιές καλές Citroen. Αυθεντική
-
Έφτιαξαν το adblue στο κωλοκαυσιμο;;;; Για χρήση σε αυτοκινητόδρομο ρωτώ.
Πέρα από βενζίνη δεν έχει υγραέριο, σωστά;;
CITROEN C4 III mod 2021