-
Βλέπω απόφοιτους της Μεγάλης Της Κωλοτούμπας Τσιπροσχολής...
Τώρα το περιορίζουμε στον Πανόπουλο...
Μέχρι τώρα έπαιρνε η μπάλα και αυτούς που δεν είχαν πάρει ποτέ κρατικά λεφτά...
-
Γεμάτη η χώρα από "Πανόπουλους". Άλλοι τα καταφέρνουν και τα παίρνουν τα φράγκα, άλλοι μένουν στο "περίμενε" και άλλοι περιμένουν να αλλάξουν τα πράματα για να πάρουν και αυτοί μπαξίσι.
Αν ο Πανόπουλος πάρει τα 100 μύρια τότε η ευθύνη θα είναι καθαρά της κυβέρνησης. Όχι του κράτους και φυσικά όχι του δημοσίου.
Εγώ αναρωτιέμαι όμως. Θέλω ή δεν θέλω να πάρει ο Πανόπουλος τα 100 μύρια;
Καλή ερώτηση... -
@criuser said in CHAOS: Το ελληνικό hypercar είναι γεγονός:
Βλέπω απόφοιτους της Μεγάλης Της Κωλοτούμπας Τσιπροσχολής...
Αφού σε χαλάει, τι το πίνεις; Μιλάμε για τον κάθε Πανόπουλο ή Trevor Milton ή Γεώργιο Γκιόλβα ή Elizabeth Holmes. Και για όλους εκείνους που, για λίγη δημοσιότητα και για να το παίξουν αδικημένοι δημιουργοί, πετάνε ένα πυροτέχνημα και μετά κλαψ λυγμ δεινοπάθ δεμουδώκανελεφτά. Άμα θες πάντως, σπάσε τον κουμπαρά σου και πήγαινε να του δώσεις ό,τι έχει μέσα. Κι αν βγάλει ποτέ το CHAOS και σου το προσφέρει πεσκέσι, δε θα σου πω να μην το δεχτείς.
-
Το Θέμα καθαρίστηκε και οι αμιγώς πολιτικές δημοσιεύσεις μεταφέρθηκαν στο Θέμα "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2" (https://forum.4troxoi.gr/topic/91806/forum-antilogos-elliniki-politiki-ekloges-2/11090). Παρακαλώ συνεχίστε εντός του Θέματος. {Admin}
-
Και τελικά αποδείχτηκε ότι ο Άγγελος Κυρίτσης έχει απόλυτο δίκιο... Ξαναρίχνω το +Ιερόν Βίδεον+ για να μην ξεχνιόμαστε:
Να συνοψίσουμε λίγο την επιχειρηματολογία της κάθε πλευράς;
Επικριτές του Πανόπουλου
- Σε μια χώρα χωρίς καμία υποδομή θα βγάλει ο άλλος με 100 εκατομμύρια ευρώ υπεραυτοκίνητο που θα ρίχνει ξύλο σε Bugatti και Pagani και με ΑΥΤΕΣ τις εγκαταστάσεις που γνωρίζουμε ότι έχει; ΟΚ...
- 500 χλμ/ώρα τελική; 0-100 σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα; Λιγότερους δράκους έχουμε ακούσει από κοντράκηδες της Βούτας, αλλά ΟΚ...
- Έστω όμως, 500 χλμ/ώρα τελική κλπ. Να το δεχτούμε. Με τι λάστιχα θα παραμείνει στο δρόμο;
- Με τόσο ανύπαρκτο ground clearance σε ποιον ακριβώς δρόμο θα κυκλοφορήσει;
- Σοβαρά τώρα, θα πειστούμε από ένα 3D render με τη μπροστινή αεροτομή κοπυπάστα απ'το GrabCAD και όλο superimposed σε φωτογραφία εγκαταστάσεων που δε βρίσκονται καν στην Ελλάδα;
- 3D printing σε μεταλλικά εξαρτήματα κινητήρων και σε ογκώδη εξαρτήματα; Σε ΑΥΤΕΣ τις εγκαταστάσεις; Γελάει ο κόσμος!
- ΟΛΑ τα εξαρτήματα θα παραχθούν στην Ελλάδα; Σοβαρά τώρα;
- Ψύξη σε -300 ΤΙ; Βαθμούς Κελσίου; Κέλβιν; Φαρενάιτ; Volt; Ohm; N·m; Πατατάκια; Πακοτίνια;
- Δε μας λέτε, ακόμα και τα υπερσουπερντούπερ λάστιχα που θα χρειαστούν για να το κρατήσουν στο δρόμο θα παράγονται στην Ελλάδα; Σε ποιο εργοστάσιο; Σε ποιες εγκαταστάσεις; Ποιος θα τα σχεδιάσει;
- Εχμ, ένας Έλληνας σχεδιαστής ΔΕΝ κάνει για δέκα ξένους. Για τόσο θαυματουργό το έχετε το γονίδιο Αίπσηλων;
- Μπερδεγουέι, ποια είναι είπαμε η σχεδιαστική σας ομάδα;
- Σε ποια πίστα κάνατε τις δοκιμές είπαμε;
- Εσείς οι lato sensu δημοσιογράφοι του ειδικού "Τύπου" που σκίζετε τα ιμάτιά σας ότι πρόκειται για πραγματικό πρότζεκτ το είδατε με τα μάτια σας το αμάξι; Μπήκατε μέσα; Το οδηγήσατε; Ανοίξατε καπό; Είδατε specs κλπ; Ή απλά αναπαράγετε ό,τι λέει η ομάδα του Πανόπουλου θεωρώντας ότι ισχύει μόνο και μόνο επειδή το είπε;
- Extraordinary claims require extraordinary evidence. Bring it!
- Σίγουρα δεν έχουμε να κάνουμε με άλλη μια φάση τύπου Nikola και Theranos;
Υπερασπιστές του Πανόπουλου
- Είστε ανθέλληνες κι απάτριδες!
- Είστε χέητερζ!
- Θέλετε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!
- Είστε ξύστες!
- Άμα το βγάλει, μην το αγοράσετε!
- Δοκιμάστε ΕΣΕΙΣ να φτιάξετε υπεραυτοκίνητο, αφού είστε πιο έξυπνοι απ'τον Πανόπουλο!
- Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!
Need I say more?
Ή μάλλον, θα προσθέσω κι αυτό, αφιερωμένο εκεί που χρειάζεται:
Youtube Video -
@storm said in CHAOS: Το ελληνικό hypercar είναι γεγονός:
Καλή ερώτηση...αυτο υποτιθεται το λυνουν οι τραπεζες. Ας καταθεσει το σχεδιο του και αν παρει χρηματοδοτηση, καλως. Να ρισκαρει η τραπεζα τα λεφτα της, οχι ο φορολογουμενος.
-
@spiros-0 said in CHAOS: Το ελληνικό hypercar είναι γεγονός:
Καλή ερώτηση...αυτο υποτιθεται το λυνουν οι τραπεζες. Ας καταθεσει το σχεδιο του και αν παρει χρηματοδοτηση, καλως. Να ρισκαρει η τραπεζα τα λεφτα της, οχι ο φορολογουμενος.
Ωραίο αυτό μου άρεσε.
Όσα έχουν "ρισκάρει" μέχρι τώρα οι τράπεζες, ποιος τα χει πληρώσει στην Ελλάδα;Αλλά τώρα έγινε πάλι πολιτικό το θέμα του (κ)Χάους της ελληνικής λουμπινιάς.
-
Δεν νομίζω ο Πανό να θέλει χρήματα απ' ευθείας από τράπεζα. Μάλλον επιδιώκει κάποια κρατική επιχορήγηση. Δηλαδή να χωθεί κάπου/κάπως στον προϋπολογισμό του κράτους.
Αναμένω με ενδιαφέρον την εξέλιξη του story σε αυτό το θέμα. Στα του αυτοκινήτου δεν περιμένω τίποτα. Η Ελλάδα ούτε καρφίτσες δεν παράγει. Τις εισάγει από το εξωτερικό.
-
![sarcasm](Προφανώς θα εξελιχθεί τόσο καλά όσο το ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΒΑΤΡΟΝ του εθνικού sensei Γεωργίου Γκιόλβα.)
-
Για κάποιο λόγο, θυμήθηκα και τον Πέτρο Ζωγράφο. Κι αυτός, όπως κι ο Γκιόλβας, ήταν ένας τιτανοτεράστιος εφευρέτης που ήθελε να προσφέρει αφιλοκερδώς την πρωτοποριακή του εφεύρεση στην ΠΑΤΡΙΔΑ.
-
@piliourits said in CHAOS: Το ελληνικό hypercar είναι γεγονός:
Ωραίο αυτό μου άρεσε.
Όσα έχουν "ρισκάρει" μέχρι τώρα οι τράπεζες, ποιος τα χει πληρώσει στην Ελλάδα;Αλλά τώρα έγινε πάλι πολιτικό το θέμα του (κ)Χάους της ελληνικής λουμπινιάς.,
ξερουμε ποιος τα εχει πληρωσει (γιαυτο ειπα υποτιθεται) & γιατι τα εχει πληρωσει.
το θεμα ειναι να μην ξαναγινει -
Ωραίο αυτό μου άρεσε.
Όσα έχουν "ρισκάρει" μέχρι τώρα οι τράπεζες, ποιος τα χει πληρώσει στην Ελλάδα;Αλλά τώρα έγινε πάλι πολιτικό το θέμα του (κ)Χάους της ελληνικής λουμπινιάς.,
ξερουμε ποιος τα εχει πληρωσει (γιαυτο ειπα υποτιθεται) & γιατι τα εχει πληρωσει.
το θεμα ειναι να μην ξαναγινειΜε δεδομένο το δόγμα που επικρατεί, θα ξαναγίνει. Το είπε κι ο Rory άλλωστε.
Youtube VideoΝα θυμίσω κι ένα άλλο ΑΙΘΝΗΚΑΜΠΑΙΡΟΙΦΑΝΩ πρότζεκτ; Αυτό του "Τάματος του Έθνους";
-
Το ότι θα ξαναγίνει να πληρώσει ξανά τα σπασμένα "ο κλασικός ο μ@λ@κας ο Έλληνας" που λέγαμε κάποτε, είναι απλά θέμα χρόνου.
Το ερώτημα είναι αν έχουμε φτάσει ήδη στο σημείο να μπορεί κάποιος τόσο εξόφθαλμα κι ερασιτεχνικά, με μια Πανοπουλιά και μια Σαρημπαλιάδα που θα πασπαλίσει με "Μέηντ ιν Γκρις" να φάει τα λεφτά που θα ξαναπληρώσουμε.
Όχι ότι αμφιβάλλω ιδιαίτερα, εφόσον φτάσαμε ήδη στο σημείο να μας συμβουλεύουν οι πωλητές νανογιλέκων να μη δίνουμε βάση σε τσαρλατάνους...
-
Skullone προσκυνώ. Στο σεντόνι για την ιστορία της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας τα είπες όλα.
Έχω κάνει τουρ σε αρκετά εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη πια και ακόμα και κάποια που παράγουν μόνο ένα μοντέλο όπως το Fiesta στην Κολωνία έχουν μια ολόκληρη πόλη γύρω τους για προμηθευτές και υποστήριξη...
Και όχι, κανείς δεν έχει τους πόρους να εξελίξει μια αντλία νερού από το μηδέν, και ακόμα χειρότερα μια μονάδα ελέγχου αμαξώματος (body control module) ή οτιδήποτε άλλο έχει ένα σημερινό αυτοκίνητο όπως πχ φώτα... -
Το ότι θα ξαναγίνει να πληρώσει ξανά τα σπασμένα "ο κλασικός ο μ@λ@κας ο Έλληνας" που λέγαμε κάποτε, είναι απλά θέμα χρόνου.
Το ερώτημα είναι αν έχουμε φτάσει ήδη στο σημείο να μπορεί κάποιος τόσο εξόφθαλμα κι ερασιτεχνικά, με μια Πανοπουλιά και μια Σαρημπαλιάδα που θα πασπαλίσει με "Μέηντ ιν Γκρις" να φάει τα λεφτά που θα ξαναπληρώσουμε.
Όχι ότι αμφιβάλλω ιδιαίτερα, εφόσον φτάσαμε ήδη στο σημείο να μας συμβουλεύουν οι πωλητές νανογιλέκων να μη δίνουμε βάση σε τσαρλατάνους...
Ε ναι, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το ΚΡΑΤΙΚΟ μπαγιόκο θα δοθεί (αχ αυτοί οι "αντικρατιστές" ΗΔΕΙΟΤΗΚΩΠΡΟΤΩΒΟΥΛΕΙΕΣ που περιμένουν να κάνουν μπίζνες με το φορολογούμενο να βάζει τα λεφτά και να επωμίζεται το επιχειρηματικό ρίσκο!).
-
@makinen said in CHAOS: Το ελληνικό hypercar είναι γεγονός:
Skullone προσκυνώ. Στο σεντόνι για την ιστορία της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας τα είπες όλα.
Έχω κάνει τουρ σε αρκετά εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη πια και ακόμα και κάποια που παράγουν μόνο ένα μοντέλο όπως το Fiesta στην Κολωνία έχουν μια ολόκληρη πόλη γύρω τους για προμηθευτές και υποστήριξη...
Και όχι, κανείς δεν έχει τους πόρους να εξελίξει μια αντλία νερού από το μηδέν, και ακόμα χειρότερα μια μονάδα ελέγχου αμαξώματος (body control module) ή οτιδήποτε άλλο έχει ένα σημερινό αυτοκίνητο όπως πχ φώτα...Ακριβώς. Αλλά όχι, είσαι κι εσύ χέητερ και ξύστης όπως εγώ που, μεταξύ άλλων, δεν πιστεύω ότι η Βιαμάξ είχε στο εργοστάσιό της τεχνολογία που τη ζήλευε η Μερσεντέ.
-
Δυστυχώς ο υιός είναι αρρωστουλης και έτσι χάσαμε την ευκαιρία να σας έδινα φωτορεπορτάζ από βόλτα Πανοπουλου σήμερα στα Μέγαρα όπου είχε Trackday.
Oσο σκέφτομαι τις φάτσες των μελλοντικών Ελλανιων όταν τους ζητήθηκε 5ευράκιον για είσοδο...
Άσε που θα έπρεπε να περνάμε με υαλοκαθαριστήρες στο τέρμα οι αγωνιαρηδες βρωμοσαξοραλλοι την Κ9 από τις ροχαλες που θα μας έριχναν οι fans που θα προσβελναμε την αισθητική τους με τα τετράτροχα κουνούπια μας.Δεν πιστεύω να νομίσατε ότι θα τους πηγαινε βολτες με το Χαχάος...Project McLaren και πού καλύτερο μέρος να το δοκιμάσεις από τα Μέγαρα, να απλωσει!
-
Τελικά τι έγινε; Το έβγαλε σε δημόσια θέα ο Πανόπουλας το ούλτρα κάρο να το δει το πόπολο πώς τσουλάει ή μπα;
-
Προσωπικά θα έλεγα μέχρι να δούμε κάποιο αυτοκίνητο, έστω και πρωτότυπο, να τσουλάει σε κάποιον δρόμο να βάλουμε το "γεγονός" του τίτλου του Θέματος σε "" ή να το αλλάξουμε σε "πρώτα σχέδια για το ελληνικό hypercar" ή κάτι παρεμφερές. Με συγχωρείτε, αλλά γεγονός δεν είναι. Δεν έχει φτιαχτεί.
Αυτά από μένα -
Πιο ταιριαστό θα ήταν "CHAOS: Do it like Trevor Milton (with a dab of Ancient Hellenic DNA)"
CHAOS: Το ελληνικό hypercar είναι γεγονός