-
@dstou said in Cupra Formentor:
Να διευκρινίσω ότι σε εθνική οδό και επαρχιακούς, ήμουν οκ.
Σε εθνική και το χειροκίνητο ειναι μια χαρα, βάζεις 6η και πάς! Η όλη ουσία και χρησιμότητα του αυτόματου είναι στην κίνηση στην πόλη και στο παρκάρισμα σε ανηφόρες (π.χ. Λυκαβηττός, Κυψέλη κλπ.). Θυμάμαι να κάνω μανούβρα με την όπισθεν σε ανηφόρα....δράμα για τον συμπλέκτη, ευκολάκι με τον μετατροπέα, εκατοστό εκατοστό ανέβαινα!
-
@fanis75 και εγώ τα φοβάμαι όλα τα DCT αλλά μετατροπέα ροπής δεν έχει απομείνει και κανένα. Σύντομα θα έρθει ακόμα και στο Stellantis αναβαθμισμένη σειρά κινητήρων mh και αυτά με DCT. Η Ford μια από τα ίδια. Τι κάνουμε ξεχνάμε το αυτόματο στις περισσότερες των περιπτώσεων; Μόνο των Κορεατών και τα CVT/e-CVT δεν με φοβίζουν...
-
@sabas_thess said in Cupra Formentor:
@fanis75 και εγώ τα φοβάμαι όλα τα DCT αλλά μετατροπέα ροπής δεν έχει απομείνει και κανένα. Σύντομα θα έρθει ακόμα και στο Stellantis αναβαθμισμένη σειρά κινητήρων mh και αυτά με DCT. Η Ford μια από τα ίδια. Τι κάνουμε ξεχνάμε το αυτόματο στις περισσότερες των περιπτώσεων; Μόνο των Κορεατών και τα CVT/e-CVT δεν με φοβίζουν...
Προσωπικά δεν με απασχολεί για τους εξής λόγους:
-
Σε λίγα χρόνια όλοι ηλεκτρικό θα αγοράζουμε, οπότε δεν υπάρχει θέμα κιβωτίου...δεν έχουν...χαχα!!
-
Δεν με βλέπω να αγοράζω κάτι άλλο εκτός από Τογιότα υβρίδιο πριν πάω σε ηλεκτρικό. Δηλαδή και να αλλάξω την Κορόλα πάλι σε ίδιο θα πάω, τώρα που γλυκάθηκα με το υβριδικό δεν το αλλάζω με τίποτα.
-
Εαν παρελπίδα πάω σε κάτι άλλο, θα είναι ή με leasing (αρα κλαην το κιβώτιο) ή θα έχω λεφτά και θα είναι BWM που στα καλά βάζει ZF με μετατροπέα.
-
-
@sabas_thess said in Cupra Formentor:
Να ρωτήσω εγώ κάτι πρακτικό αλλά ίσως και "χαζό", από την στιγμή που πάμε ολοταχώς για "κατάργηση" των μηχανικών κιβωτίων; Οκ με τα DSG κατανοητές και οι 2 "πλευρές". Με τα υπόλοιπα αντίστοιχα διπλοσύμπλεκτα τι γίνεται; Τα EDC της Renault, τα 7DCT του ομίλου Hyundai-KIA, το καινούργιο της Ford (θυμάμαι τον Φάνη να λέει ότι είναι ακριβώς το ίδιο με την Renault);
Καλά για τα 2α δεν έχω ακούσει ποτέ παράπονο. Μόνο κάτι ψηλά για τα 1α. Αυτά που μπαίνουν στην ζυγαριά μακροζωίας απέναντι στα "λαϊκά" DSG ξηρού τύπου; Και λέω ξηρού γιατί αν δεν κάνω λάθος ακόμα και τα 1.5 Tsi του VAG σε Audi/VW φοράνε ξηρού, σωστά; Από 2000cc και άνω δεν δίνουν μόνο DSG υγρού τύπου σε όλον τον όμιλο; Ή μήπως στα Golf/A3/Tiguan/Cupra πχ ακόμα και ο 1.5 συνδυάζεται με ξηρού για να τα ξεχωρίσουν από την "πλέμπα" του ομίλου (Seat/Skoda);
Επειδή "ψήθηκα" σε καποια φάση πριν λίγες ημέρες μήπως έκανα τράμπα για να πάω σε xceed DCT, έχουν ακριβώς τα ίδια θέματα με το DSG όσα είναι ξηρού τύπου , μοντέλα πριν το 2022.
Σωστά τα 1.5 φοράνε ξηρού με εξαίρεση το 1.5 Formentor , Tiguan και Q3 αν δεν κάνω λάθος που φοράνε υγρού
Δυστυχώς EAT8 σε hatchback υπάρχουν 2 επιλογές απο όσο γνωρίζω , peugeuot που αν δεν αλλάξει το 3D cockpit δεν ξαναπαίρνω και Opel Astra που ζητάει το ταπεινό ποσό των 35.000ε
Το #mono_vitara αν και αγαπώ την Suzuki καθώς περάσαμε αρκετά και βγήκαν όλα σκυλιά , δεν κατάφερα να με "πείσω" ότι θα μπορούσα να μπαίνω και να το χαίρομαι όσο και αν προσπάθησα
-
@tsofras said in Cupra Formentor:
Δυστυχώς EAT8 σε hatchback υπάρχουν 2 επιλογές απο όσο γνωρίζω , peugeuot που αν δεν αλλάξει το 3D cockpit δεν ξαναπαίρνω και Opel Astra που ζητάει το ταπεινό ποσό των 35.000ε
Και Σιτροέν. Όλα τα PSA είναι με Aisin ακόμα.
-
@fanis75 said in Cupra Formentor:
Και Σιτροέν. Όλα τα PSA είναι με Aisin ακόμα.
Ναι το ξέρω για αυτό έγραψα hatchback Φάνη , απο Citroen αγάπησα το C5 Aircross, αλλά σε αυτόματο είναι απαγορευτική η τιμή του για εμένα
-
Ναι το ξέρω για αυτό έγραψα hatchback Φάνη , απο Citroen αγάπησα το C5 Aircross, αλλά σε αυτόματο είναι απαγορευτική η τιμή του για εμένα
Εχει και Hatchback (C3, C4)....απόλα έχει το μαγαζί!!
-
Το C4 1.5 hdi EAT8 σε C-series έκδοση, που είναι η προτελευταία, έχει 30900 με την έκπτωση των 2300 που τρέχει τώρα.
Το 3008 σε έκδοση active pack με τον ίδιο κινητήρα έχει 33900, ενώ το 2008 28900.
Ξέρω ότι δεν τα βολεύεσαι τα πεζώ, αλλά τα γράφω για γενικότερη πληροφόρηση.
-
To EAT είναι Aisin, και το έχει και η BMW στις σειρές 1 και 2 και στα Mini για ροπή κάτω από 400Nm.
-
@tgd said in Cupra Formentor:
To EAT είναι Aisin, και το έχει και η BMW στις σειρές 1 και 2 και στα Mini για ροπή κάτω από 400Nm.
Δυστυχώς όχι πια!! Βάζει μια βλακεία διπλοσύμπελκτο (7αρι). Παλιά έβαζε το 6αρι Aisin στα μικρά και το 8αρι Aisin στα 2λιτρα (όπως του Emperor) - μιλάω για FWD πλατφόρμα. Στα RWD συνεχίζει και βάζει το εκπληκτικό 8αρι ZF.
-
Να ρωτήσω κατι γιατι ειμαι άσχετος
Μια-δυο φορες σε ανοιχτό δρομο δοκιμασα να πατησω απο 2α τέρμα το γκάζι (πατωμα) να δω πως τραβαει και πως αλλαζει ταχύτητες στο spor mode.
Βλέπω ότι αλλαζει στις 6500 στροφές ταχύτητες στο κόκκινο.
Μου δίνει την αίσθηση οτι αν αλλαζε στις 5500 θα ανεβαζε πιο γρήγορα τελική.
Σαν να χανει αποδοση ψηλά. Δεν ξερω μπορει να ειναι ιδέα μου (δεν μπορω να το κανω στις ιδιες συνθηκες για να χρονομέτρησω ένα 40-150 πχ).
Αλλα έχει λογική να αλλάζει στον κόφτη ?
-
Άμα κάνεις kick down σε sport mode στον κόφτη θ' αλλάξει το dsg. Αλλιώς τι τον έχει τον κόφτη διακοσμητικό, να μην τον φτάνει ποτέ?
Δοκίμασε διάφορα σενάρια με πάτημα του γκαζιού να δεις που θα αλλάξει το κιβώτιο και να μάθεις να το οδηγάς όπως σου αρέσει.
-
Είναι έτσι προγραμματισμένο για πατήματα από στροφή σε στροφή το sport mode
-
Paddles δεν έχει; Δοκίμασε τις αλλαγές στα 4,5 να δεις αν έχει διαφορά.
-
ναι εχει, θα το δοκιμάσω.
απλά προσπαθω να καταλαβω αν εχει νοημα η αλλαγη στον κοφτη για να κάνεις καλύτερη επιτάχυνση ή ρεπριζ.
προφανώς θα εχει, απλα δεν καταλαβαίνω το γιατι αφου λογικα η μεγιστη ροπή ειναι πιο χαμηλα.
-
Με την αλλαγή στον κόφτη εκμεταλλεύεσαι όλη την επιτάχυνση που μπορεί να δώσει με την συγκεκριμένη σχέση του κιβωτίου. Αν αλλάξεις πιο νωρίς χρησιμοποιείς πιο πολύ χαμηλότερο επίπεδο επιτάχυνσης.
-
@k-m said in Cupra Formentor:
ναι εχει, θα το δοκιμάσω.
απλά προσπαθω να καταλαβω αν εχει νοημα η αλλαγη στον κοφτη για να κάνεις καλύτερη επιτάχυνση ή ρεπριζ.
προφανώς θα εχει, απλα δεν καταλαβαίνω το γιατι αφου λογικα η μεγιστη ροπή ειναι πιο χαμηλα.
Αυτό που μετράει είναι η μέγιστη ισχύς, όχι η μέγιστη ροπή.
-
Ασχετο με το formentor αλλά δεν βρήκα τοπικ ( ας μεταφερθεί αν υπάρχει) , κυκλοφόρησε το Leon Cupra με 150 ίππους στα 29500 περίπου τελική τιμή χειροκίνητο/ 32200 dsg με εξοπλισμό πληρέστατο οπου το κάνει τρελό VFM κατα τη γνώμη μου....
-
@jntaras said in Cupra Formentor:
Ασχετο με το formentor αλλά δεν βρήκα τοπικ ( ας μεταφερθεί αν υπάρχει) , κυκλοφόρησε το Leon Cupra με 150 ίππους στα 29500 περίπου τελική τιμή χειροκίνητο/ 32200 dsg με εξοπλισμό πληρέστατο οπου το κάνει τρελό VFM κατα τη γνώμη μου....
το λεγαμε εδω
https://forum.4troxoi.gr/topic/90662/node-90662/1581?page=80 -
Για να δουμε αν θα πιασει και Ευρωπη
https://www.whichcar.com.au/news/2019-22-volkswagen-golf-2021-22-cupra-leon-formentor-recall
Cupra Formentor