-
@chris__7 said in Cupra Formentor:
@andya3 said in Cupra Formentor:
Και όχι μόνο αυτό, ακόμα χειρότερα. Άμα ψάξεις κάτω από τη μοκέτα του χώρου αποσκευών, υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός. Θ' ακούσεις το τικ-τοκ άμα πλησιάσεις. Είναι προγραμματισμένα να αυτοκατσστρέφονται τα vag σε λίγα χρόνια, για να παίρνεις καινούργιο.
Το μόνο που δεν ξέρω είναι πως ρισκάρουν ότι θα πάρεις πάλι vag? Έλα ντε...εμενα συνεργειας μου το πε.για να το λεει κατι θα ξερει
Ε ναι, guarantee που λένε και στο χωριό μου...
-
Και όχι μόνο αυτό, ακόμα χειρότερα. Άμα ψάξεις κάτω από τη μοκέτα του χώρου αποσκευών, υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός. Θ' ακούσεις το τικ-τοκ άμα πλησιάσεις. Είναι προγραμματισμένα να αυτοκατσστρέφονται τα vag σε λίγα χρόνια, για να παίρνεις καινούργιο.
Το μόνο που δεν ξέρω είναι πως ρισκάρουν ότι θα πάρεις πάλι vag? Έλα ντε...εμενα συνεργειας μου το πε.για να το λεει κατι θα ξερει
αμα δεν με πιστευεις πηγαινε παρτο με κλειστα ματια.
-
αμα δεν με πιστευεις πηγαινε παρτο με κλειστα ματια.
Δεν είναι για διάφορους λόγους στα υποψήφιά μου για αγορά. Αν όμως ήταν να το πάρω, τα μάτια μου θα ήταν ορθάνοιχτα θέλοντας και μη. Είναι βλέπεις το ομορφότερο αυτοκίνητο που έχει βγάλει το vag στην κατηγορία του και τα λεφτά του τα τελευταία χρόνια.
-
βεβαια το γνωριζεις οτι τα σεατ και ολα τα υπολοιπα απο τον ομιλο αυτο ειναι προγραμματισμενα απο τους ιδιους τους κατασκευαστες για να χαλανε και να πηγαινουν συνεχεια για service.Αν ειναι να πληρωσεις και αλλα δυο αμαξια στην πορεια χιλιες φορες γαλλικο ή ιταλικο
το ίδιο με τα υπόλοιπα χαλάνε. Απλά αν χαλάσει κάτι σε VAG σε βγάζουν μ@λ@κ@ και λένε ότι το αμάξι δεν έχει κανενα πρόβλημα για να MHN στο φτιαξουν μες στην μικρη εγγύηση που δίνουν
Εσείς νομίζετε ότι εμείς που κράζουμε VAG κραζουμε για να υποστηρίξουμε άλλες μάρκες.
Εγώ FORD έχω και τώρα τελευταία πιο πολύ την κράζω από οποιαδήπωτε άλλη με τις αλλαγες τιμών και λιγοτερου εξοπλισμού που έκανε.
ΠΑΝΤΑ με τους καταναλωτές (εμάς) είμαστε . Ουτε με την VW Ούτε με την FORD ούτε με την TOYOTA ούτε με καμία μάρκα. Δεν έχουμε μετοχές φίλε , να πάνε να απαυτοθούνε όλες.
και αν πάθει κάτι κάποιος με VAG να τον βοηθήσουμε θα θέλουμε όχι να του την πούμε, να κοροιδέψουμε ή να πουμε στα λέγαμε.
Από εκεί και πέρα το να κάνουμε κάποια πλάκα είναι και μες στα πλαίσια του θεμιτού.
Δεν τα λέω σε σενα. Τα λέω γενικά γιατι μερικοί νομίζουν ότι κράζουμε για να υποστηρίξουμε αλλη μάρκα. Καθολου δεν ισχύει αυτό. Μόνο ο συμφορουμίτης και ο καταναλωτής μας νοιαζει. ΠΟΤΕ δεν θα χαρώ αν κάποιος έχει πρόβλημα.
Η νοοτροπία να πεθανει η κατσίκα του γείτονα μακριά από μας.
Ζητω συγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά πραγματικά ήθελα να τα γράψω γιατι πολλές φορές παρεξηγούνται οι πραγματικές προθέσεις κάποιου που κράζει όπως εγώ το VAG group
-
Άλλο αυτο που λες και αλλο αυτό που ειπώθηκε για εσκεμμενο δόλο.
Επίσης το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μέσα στην τιμή και την επέκταση στα 4 χρονια.
Και στο Opel πριν μου έχει τύχει να μην μπορούν να βρουν τη βλάβη 2 μήνες και να μου λένε ότι έχει θέμα ο κινητήρας και θέλει άνοιγμα και φλατζες κτλ, 1000€, και τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ένα σωληνάκι 75€.
-
βεβαια το γνωριζεις οτι τα σεατ και ολα τα υπολοιπα απο τον ομιλο αυτο ειναι προγραμματισμενα απο τους ιδιους τους κατασκευαστες για να χαλανε και να πηγαινουν συνεχεια για service.Αν ειναι να πληρωσεις και αλλα δυο αμαξια στην πορεια χιλιες φορες γαλλικο ή ιταλικο
Δεν τα γράφουν αυτά φίλε μου .Ότι πιο γελοιο έχω διαβάσει εδώ μέσα.20 χρόνια ευτυχής κάτοχος vag και δυόμισι ευτυχής κάτοχος Γαλλίδας .
-
@ad276 said in Cupra Formentor:
Δεν τα γράφουν αυτά φίλε μου .Ότι πιο γελοιο έχω διαβάσει εδώ μέσα.20 χρόνια ευτυχής κάτοχος vag και δυόμισι ευτυχής κάτοχος Γαλλίδας .
οκ ξανααγορασε vag.Εγω του το ειπα να μη ξοδευει τα λεφτα του σε συνεργεια
-
Δεν επιβάλουμε την γνώμη μας σε κάποιον απλά και μόνο λέμε την άποψη μας.Είτε θετική είτε αρνητική.
Αλλά αυτό που είπες είναι απαράδεκτο... -
@ad276 said in Cupra Formentor:
Δεν επιβάλουμε την γνώμη μας σε κάποιον απλά και μόνο λέμε την άποψη μας.Είτε θετική είτε αρνητική.
Αλλά αυτό που είπες είναι απαράδεκτο...ναι αλλα πρεπει να ακουγονται ολες οι αποψεις.ειτε συμφωνουμε ειτε διαφωνουμε
-
@k-m said in Cupra Formentor:
δεν εχω πάρει πακετο με το ACC Predictive, οποτε εχει το απλο ACC.
τα χειριστήρια στο τιμονι υπαρχουν και λειτουργουν οκ για ρυμιση ταχυτητας/αποστασης.
αλλα στο μενου driver assistance δεν εχει κάτι για Adaptive cruise control.οι υπολοιποι εχετε καποιο μενου ?
Λογικά μια επεμβασούλα στο software χρειάζεται και ενεργοποιείς το ACC. Επικοινωνείς μαζί τους για σιγουριά και μ' ένα κατοσταρικάκι σου στέλνουν το στικάκι και καθάρισες.
Ότι σου πουν είναι εγγύηση, δεν είναι κινέζοι, δεν έχει παιχνίδια. Αρκεί να τους στείλεις όλα τα στοιχεία που θα σου ζητήσουν, vin κλπ.
-
Τι εκπομπές του δεν μπορούσαν να τις προσέξουν λίγο; Το αυτόματο base μοντέλο τρώει πόρτα στον δακτύλιο και με τα νέα μέτρα (διευρύνθηκε στα 145 γρ./χλμ ο κόφτης).
-
@jamesd said in Cupra Formentor:
Τι εκπομπές του δεν μπορούσαν να τις προσέξουν λίγο; Το αυτόματο base μοντέλο τρώει πόρτα στον δακτύλιο και με τα νέα μέτρα (διευρύνθηκε στα 145 γρ./χλμ ο κόφτης).
καλα μη τρελενεσαι.εδω δε σε σταματανε για να δουν αν εισαι ζυγος η μονος.θα σε σταματησουν για να δουν ρυπους?και να μην κυκλοφορεις βαση πινακιδας οι μισοι σουλατσαρουν ανετα
-
Περιμένω να δω και τον EVO2 κινητήρα που ελπίζω να πάρει
-
Ούτε η VAG ούτε καμία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία δεν σχεδιάζει και κατασκευάζει αυτοκίνητα με βάση τα κριτήρια της ελληνικής αγοράς!
-
@harisma23 said in Cupra Formentor:
Ούτε η VAG ούτε καμία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία δεν σχεδιάζει και κατασκευάζει αυτοκίνητα με βάση τα κριτήρια της ελληνικής αγοράς!
Καλά αυτό είναι σίγουρο σαν fact το ανέφερα, το θέμα είναι ότι τα κριτήρια αυστηροποιούνται και οι περιορισμοί όσο πάνε θα αυξάνονται παντού (euro 7, πως θα διαμορφωθεί και τι από αυτό θα χρησιμοποιηθεί σε ρυθμίσεις κρατών μελών). Δεν ξέρω ο evo2 ποσό πιο οικολογικός θα είναι και αν θα τον πάρει το Formentor.
-
Θα τον πάρει οπωσδήποτε το Forementor τον evo2, αφού τον υπάρχων θα τον καταργήσουν. Το πότε βέβαια, άγνωστο.
Πολλές προσδοκίες έχει πάντως από τον evo2. Απ' αυτά που διαβάζω, κάτι μισόλογα λέει η vw ότι θα έχει χαμηλότερους ρύπους, θα καίει βιοκαύσιμα κλπ.
Άμα κάνει κάνα αστείο και τον βγάλει euro7 πάντως, μόλις βρήκα το νέο μου μοτέρ, μετά μόνο μοντέλο vag που να τον φοράει θα διαλέξω -
Τώρα εσύ έχεις ένα point, αλλά έχεις μπερδευτεί. Το ανάποδο ισχύει. Δηλαδή, οι κατασκευαστές δεν φτιάχνουν ένα αντικείμενο για να χαλάσει επίτηδες. Φτιάχνουν ένα αντικείμενο που πρέπει να διαρκέσει για έναν κύκλο ζωής (σε χρονικό διάστημα, κύκλους χρήσης, διανυθείσα απόσταση κλπ). Φυσικά αυτό σημαίνει ότι από εκείνο το σημείο και μετά θα χρειαστεί αντικατάσταση ή συντήρηση σε κάποια συστήματα. Δεν τα φτιάχνουν όμως επίτηδες για να χαλάνε, αλλά τα φτιάχνουν για να βγάζουν τον προβλεπόμενο χρόνο ζωής. Ένα απλό παράδειγμα είναι οι λάμπες. Σου λέει ο κατασκευαστής ότι κατά μέσο όρο κρατάει 10.000 ώρες λειτουργίας. Για τόσο είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη. Δεν την φτιάχνουν ώστε να καίγεται επίτηδες, αλλά η τεχνολογία σε συνδυασμό με το κόστος (γιατί όλα είναι θέμα κόστους), αυτήν την διάρκεια ζωής επιτρέπουν. Στο μέλλον μπορεί να βελτιωθεί-φτηνύνει η τεχνολογία και να αλλάξει αυτό, όπως έγινε με τα λάδια που κάποτε θέλανε αλλαγή κάθε 5000 χλμ και τώρα κάθε 20.000.
-
@realzeus said in Cupra Formentor:
Τώρα εσύ έχεις ένα point, αλλά έχεις μπερδευτεί. Το ανάποδο ισχύει. Δηλαδή, οι κατασκευαστές δεν φτιάχνουν ένα αντικείμενο για να χαλάσει επίτηδες. Φτιάχνουν ένα αντικείμενο που πρέπει να διαρκέσει για έναν κύκλο ζωής (σε χρονικό διάστημα, κύκλους χρήσης, διανυθείσα απόσταση κλπ). Φυσικά αυτό σημαίνει ότι από εκείνο το σημείο και μετά θα χρειαστεί αντικατάσταση ή συντήρηση σε κάποια συστήματα. Δεν τα φτιάχνουν όμως επίτηδες για να χαλάνε, αλλά τα φτιάχνουν για να βγάζουν τον προβλεπόμενο χρόνο ζωής. Ένα απλό παράδειγμα είναι οι λάμπες. Σου λέει ο κατασκευαστής ότι κατά μέσο όρο κρατάει 10.000 ώρες λειτουργίας. Για τόσο είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη. Δεν την φτιάχνουν ώστε να καίγεται επίτηδες, αλλά η τεχνολογία σε συνδυασμό με το κόστος (γιατί όλα είναι θέμα κόστους), αυτήν την διάρκεια ζωής επιτρέπουν. Στο μέλλον μπορεί να βελτιωθεί-φτηνύνει η τεχνολογία και να αλλάξει αυτό, όπως έγινε με τα λάδια που κάποτε θέλανε αλλαγή κάθε 5000 χλμ και τώρα κάθε 20.000.
οπως τα λέει ο Διας. Βεβαια αν δουμε την χιουμοριστική διάσταση:
Στο VAG τα φτιάχνουν να λειτουργούν μέχρι 4 χρόνια (επέκταση εγγυησης) αλλα δυστηχώς ούτε εκεί τα καταφέρνουν πάντα οπότε αναγκάζονται να λένε πίπες οτι το να καίει λάδια πχ είναι μες τα πλαίσια της λειτουργίας του κινητήρα .
Βεβαια κάποιες φορές βγάζουν και καλούς κινητήρες που δεν χανάλε και είναι πολύ αξιόπιστοι. Εκεί υπάρχει πρόβλημα γιατι έχουν και μια φήμη να συντηρήσουν.
Και κάπως έτσι αποφάσισαν να φτιάξουν αυτόματα κιβώτια DSG.
-
Συγνωμη που γράφω πρώτη φορά σε αυτό το φόρουμ των car enthusiasts
αλλά εγώ που έχω SEAT άνω της 20ετίας και δε μου έχει χαλάσει
επιτρέπεται να το γράψω ή θα χαλάσω το καλό κλίμα;Μάλλον μου έχει χαλάσει ο προγραμματιστής του vag που θα το έκανε να σκορπάει
αλλά φαντάζομαι δεν είμαι αρκετό δείγμα εγώ που έχω άποψη από ιδία πείρα
και είναι αρκετό δείγμα η άποψη από προκατάληψη των κυρίων παραπάνω όπως του chris_7 που βέβαια δεν έχει vag αλλά Kia Ceed πρώτης γενιάς.Κι επίσης καταλαβαίνω ότι για να ζοχαδιάζω με τη μαρτυρία μου την ομήγηρη των vagοφάγων
πρέπει να έχω κάποιο σύμπλεγμα,
που δεν το έχει κάποιος παραπάνω που μπήκε για να κακοκαρδίσει τους νέους κατόχους του αυτοκινήτου του τόπικ.Α και επί τη ευκαιρία
o chris παραπάνω την ώρα που μάθαινε από το μάστορα για την αναξιοπιστία των vag
είχε πάει στα συνεργεία για το Kia του.
Για κάποιο λόγο βέβαια στα συνεργεία, αλλά δε θα έχει σημασία.Κατά τα λοιπά, μια ωραία παρέα από γνώστες .
Κρατάτε γερά εσείς οι γνώστες, σας απολαμβάνουμε. -
Πόσα χιλιόμετρα έχεις με το seat, τι seat;
Cupra Formentor