-
Συμφωνώ με το Lap ! Αλλά εδώ έρχεται ένα μεγάλο 'ΑΛΛΑ' .Στην χώρα μας με αυτούς που έχουμε μπλέξει και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει με τα δίλιτρα άντε να πάρεις την απόφαση να πας πάλι σε δίλιτρο.Εξου κ η αναφορά στο υβριδικο.
Το Formentor είναι όντως εντυπωσιακό,το είδα πριν λίγες μέρες.Τουλαχιστον εξωτερικά!Μέσα δεν με τρελανε τόσο όσο το έξω!Θα είχα χτυπήσει ήδη το δίλιτρο που μου έρχεται κ πιο φθηνό 10000-12000 ευρώ φθηνότερα από το ds 7 crossback e-tense αλλά είπαμε δεν θέλω να μπλέξω με δίλιτρο
-
Μόλις τώρα διάβασα ότι το 1.4hybrid k (όχι 1.5) με τα 245 δεν είναι τετρακίνητο.Η τετρακίνηση αφορά τα διλιτρα.Μπινγκο!
-
Κωνσταντινε μου να σαι καλα που συμφωνεις μαζι μου. Και σε ευχαριστώ
...αλλα να μωρε...... για ποιο θεμα; Χαχαχαχαχαχαχα
Ο Lapin γραφει ...ειναι παλιοτερος εμου....σαν τα Ελοχιν ενα πραγμα, προυπηρχαν ημων.. LAP ....LAPIN
-
Κωνσταντινε μου να σαι καλα που συμφωνεις μαζι μου. Και σε ευχαριστώ
...αλλα να μωρε...... για ποιο θεμα; Χαχαχαχαχαχαχα
Ο Lapin γραφει ...ειναι παλιοτερος εμου....σαν τα Ελοχιν ενα πραγμα, προυπηρχαν ημων.. LAP ....LAPIN
Διορθώνω κ ζητώ συγνώμη.Στον 'lapin' αναφερομουν ΣτΕ 3-4ποστ πριν
-
Γιατι ζητας συγνωμη; δεν παρεξηγήθηκα καθολου, χαβαλε εκανα... αλλωστε μου εισαι πολυ συμπαθής απο τα γραφομενα σου.
Εχεις και πολυ καλο γουστο στα αυτοκινητα
-
Γιατι ζητας συγνωμη; δεν παρεξηγήθηκα καθολου, χαβαλε εκανα... αλλωστε μου εισαι πολυ συμπαθής απο τα γραφομενα σου.
Εχεις και πολυ καλο γουστο στα αυτοκινητα
Να'σαι καλά! Ευχαριστω κ ανταποδίδω τα καλά λόγια κ για εσένα κ για πολλά παιδιά εδώ μέσα.
Ελπίζω να αποφασίσω κιόλας γρήγορα για να μη σας πρήζω κ εσάς εδώ μέσα...
-
Επιβεβαίωση ότι το υβριδικο δεν έχει τετρακίνηση .Επίσης το δίλιτρο τέλη στα 480€ για την ώρα κ 480 περίπου ο φόρος πολυτελείας
-
440€ είναι ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης και 429€ τα τέλη.
Τετρακίνητα είναι μόνο τα δίλιτρα τούρμπο (310ps).
-
440€ είναι ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης και 429€ τα τέλη.
Τετρακίνητα είναι μόνο τα δίλιτρα τούρμπο (310ps).
Lapin χθες μου τα έδωσαν τηλεφωνικώς από seat.Iσως μέσα στ βιασύνη τους η εγώ δεν άκουσα καλά λόγω ότι ήμουν καθ' οδόν.Ναι μόνο τα δίλιτρα
-
Εγώ τα υπολόγισα μόνος μου. Είναι απλό.
2,45 συντελεστής επί 175 γραμ. ρύπων.
Ο φόρος είναι ίδιος για όλα τα δίλιτρα.
Εσύ ενδιαφέρεσαι πραγματικά για κάποια έκδοση;
-
Εγώ τα υπολόγισα μόνος μου. Είναι απλό.
2,45 συντελεστής επί 175 γραμ. ρύπων.
Ο φόρος είναι ίδιος για όλα τα δίλιτρα.
Εσύ ενδιαφέρεσαι πραγματικά για κάποια έκδοση;
Αρχικά ενδιαφέρομουν για την υβριδικη.Χθες μου είπαν σίγουρα ότι δεν είναι τετρακίνητο.Η θα πάω στο δίλιτρο ή θα μείνω στην επιλογή ds 7 crossback e-tense
-
Το πρώτο suv που θα αγόραζα. Έχει τη σημασία του γιατί είμαι πολέμιος της κατηγορίας 'απ'ολα και από τίποτα'. Εδώ κάτι με τραβάει όμως. Tesla model 3, τώρα αυτό...τι διάολο, δύσκολη η ζωή για παραδοσιακούς petrolheads. Ευτυχώς που η έλλειψη χρημάτων μας προστατεύει...
-
Ωραίο φαινεται .Θα πάω να το δω.Μπορεί να κάνουν και καμια προσφορά αργότερα να πέσει γύρω στο 40αρι.
-
Τα πρώτα τεστ του 1,5 tsi 150ps. Την άνοιξη στην Ελλάδα με 99€ τέλη κυκλοφορίας το χειροκίνητο και 105€ το DSG.
Ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω σε όλες τις εκδόσεις. Χώρος αποσκευών 450 lt στις δικίνητες και 420lt στις τετρακίνητες (δίλιτρες) εκδόσεις. Περιμένω τιμές και αν είναι λογικές θα το πάρω!
-
-
Πολύ ενδιαφέρον πλέον με τον 1.5Τ, σαν σχέδιο είναι πολύ όμορφο, δυναμικό και μοντέρνο.
-
Πολύ όμορφο είναι, μάλλον στις καλύτερες εκδόσεις θα κοντραριστει με το DS4.
-
Χθες πήγα στην Seat/Cupra να δω Cupra Formentor και το νέο Leon. Είδα το Formentor 1.5T (έχει μία έκδοση και απλά προσθέτεις αξεσουάρ) και το Leon 1.5T FR PLUS, και τα 2 manual.
Εντυπώσεις για το Formentor (και σε κάποια σημεία σύγκριση με Leon):
-
Σχέδιο: Διαφορετικό, δυναμικό, macho, ένα crossover coupe που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Μπράβο στους σχεδιαστές. Μούρη άγρια, οπίσθια που θύμισαν λίγο Brera, λεπτομέρειες παντού όπως οι υπογραφές LED, ωραίο σήμα carbon με μπρονζέ. Το πιο ωραίο που έχω δει live μέχρι στιγμής.
-
Εσωτερικό: Ποιότητα και λεπτομέρειες. από τα μπρονζέ τριμ στους αεραγωγούς και στο σήμα στο τιμόνι, στις ραφές στο 'δερμάτινο' ταμπλώ. Αυτή η λεπτομέρεια ειδικά ανεβάζει πολύ την ποιότητα της καμπίνας. Όλοι οι διακόπτες (οι ελάχιστοι) καλή στην αφή, η κονσόλα είναι σχεδόν αυτούσια σαν του Leon, αλλά με καλύτερα υλικά. Εξαιρετική θέση οδήγησης, βολεύτηκα με την μία στα ημι-bucket. Αν θες τα full bucket/φαραώ που έχει το VZ με τα 310 άλογα πάνε μόνο ασορτί με δερμάτινο σαλόνι και κόστος περίπου 1300 ευρώ (π.φ.). Και τα απλά ημι-bucket πάντως πολύ άνετα και εμένα με αγκάλιαζαν σωστά. Το ίδιο ισχύει και το Leon, βολεύτηκα πολύ καλά, λίιιιιγο διαφορετική η θέση οδήγησης.
Αν βγεις από το Cupra και μπεις στο Leon σου φαίνεται κατώτερο και είναι, έχουν και κάποια χιλιάρικα διαφορά. Αν μπεις μετά το Puma/Focus στο Leon σου φαίνεται πολύ καλό και πιο 'διαστημικό'. Αν μπεις από A Class και A3 των 30Κ στο Formentor, το Cupra είναι πιο εντυπωσιακό και φαίνεται πιο ποιοτικό.
-
Κιβώτιο: Είχε το manual, είναι στην σωστή θέση, με κοντό λεβιέ και κοντές διαδρομές. Ακουμπώντας τον αγκώνα στο υποβραχιόνιο το χέρι είναι εκεί που πρέπει για να κάνει αλλαγές. Συμπλέκτης ελαφρύς σχετικά. Φαίνεται να δουλεύει ωραία το σύστημα, θέλω να το δοκιμάσω την επόμενη εβδομάδα στο Test Drive Τα ίδια ισχύουν και για το Leon.
-
Χώροι επιβατών πίσω: Έβαλα την θέση οδήγησης όπως θα καθόμουν, τέρμα κάτω και 'μέσα'. Κάθισα από πίσω και ήμουν άνετα. Πολύ άνετα, όπως στο Focus. Είχα και μια παλάμη μπροστά από τα γόνατα.(1.87 ύψος) και μια παλάμη περίπου πάνω από το κεφάλι. ωραίο και το υποβραχιόνιο ανάμεσα στους πίσω επιβάτες. Στο Leon το ίδιο για τα γόνατα, στο κεφάλι χωρούσαν 1-2 δάκτυλα από το κεφάλι μέχρι την οροφή. Άνετα και τα 2, πιο άνετο αναμενόμενα το Cupra.
-
Αποθηκευτικός χώρος: 445 lt δηλώνει και φαίνονται πολύ διαχειρίσιμα λόγω σχεδίου, χωράει σίγουρα πολλά πράγματα, ρίχνει καθίσματα τραβώντας λεβιεδάκια μέσα από τον χώρο, έχει να κρεμάσεις τσάντες, διπλό πάτωμα, χώρο για ρεζέρβα. Στο Leon λιγότερα λίτρα, αντίστοιχα καλό σχέδιο όμως, επίπεδα Focus. το Puma καλύτερο.Το Formentor καλύτερο και από τα 3. Το Mokka σαφέστατα χειρότερο απ' όλα. Η Octavia εκτός συναγωνισμού (υπερατού για όσους θυμούνται το παιχνίδι με τις κάρτες!)
-
Στην έκδοση με το 1.5Τ δεν έχει τα 2 έξτρα κουμπιά στο τιμόνι που φαίνονται εδώ, δεν ρώτησα αν μπαίνουν με το έξτρα πακέτο του Dynamic Chassis Control, το θυμήθηκα όταν είχα φύγει.
-
Τιμές: Στο Formentor έβαλα τα εξής έξτρα, θεωρώ 'απαραίτητα': Μεταλλικό χρώμα, πίσω αερόσακους και γονάτων οδηγού, Dynamic Chassis Control, Park Assist, Safe Driving L (Traffic Sign Recognition, High Beam Assist, Rear Cross Traffic Alert, exit assist warning, Full Link για Android Auto. Standard εξοπλισμός: Adaptive Cruise Control, Κάμερα πίσω, επαγωγική φόρτιση κινητού, τριζωνικός κλιματισμός, 10' οθόνη, χωρίς Navi (12ιντση οθόνη, 700 ευρώ πφ), αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται αν έχεις Android ή iOS, Full LED φανάρια, θερμομονωτικά τζάμια, εσωτερικό περιμετρικό φωτισμό, κ.α. Τιμή με αυτά 33600. (Η πανοραμική ηλιοροφή κάνει 890 ευρώ πφ)
Έχουν 2 χρηματοδοτικά είτε κλασσικό με προκαταβολή και ισόποσες δόσεις και επιτόκιο 5.9% είτε balloon με προκαταβολή, δόσεις για 47 μήνες και μία τελευταία μεγάλη δόση.
Στο Leon 1.5T 6MT FR PLUS έχει full led και ηλιοροφή.Έβαλα και τα εξής: Το special μεταλλικό κόκκινο που το προμοτάρουν, πλαϊνοί πίσω αερόσακοι και γονάτων οδηγού, Dynamic and comfort Pack (Seat Drive Profile + DCC + progressive steering + Sport HM), τον εσωτερικό περιμετρικό φωτισμό, το Full Link για Android auto και το Convenience Pack (Coming/Leaving home, αισθητήρες φωτός/βροχής, ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέπτη). Τελική τιμή 28800 ευρώ
Για το 2λιτρο με τα 190hp και DSG και τα ίδια έξτρα ακριβώς -> 32300 ευρώ.
΄Εφυγα πολύ ικανοποιημένος από την εξυπηρέτηση και τις τεχνικές γνώσεις του συμβούλου πωλήσεων, του το ανέφερα κιόλας, πραγματικά η καλύτερη εμπειρία έως τώρα σε αντιπροσωπεία.
Το Formentor ήδη τριγυρίζει από χθες βράδυ στο μυαλό μου.
-
-
-
Έχεις δει πουθενά ή σου έχουν δώσει το βασικό εξοπλισμό της 1,5 έκδοσης;
Cupra Formentor