-
@andya3 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το T-Roc μου το έδωσε η vw με τα Falken ZE310. Δεν τα ήξερα.
Μετά από χρήση στην Εθνικη το καλοκαίρι και μέσα στην πόλη πλέον, είναι πολύ τίμιο λάστιχο.
Επιφυλάσσομαι για τη συμπεριφορά σε βρεγμένο δρόμο, που δεν τα 'χω δοκιμάσει ακόμα. Και για τη μακροζωία τους που θα δείξει ο χρόνος.
Κατά τα λοιπά τα συστήνω ανεπιφύλακτα. Λαμβάνοντας υπόψη και την τιμή τους πάντα.
Τα έβαλα εγώ εδώ και 8.000 χλμ στο τιγκουαν. Φαίνονται εξαιρετικά μεχρι τώρα ενώ το χειμώνα που βρέθηκα λίμνη Πλαστήρα δεν έδειξαν πουθενά κάποιο θέμα σε βρεγμένο οδοστρωμα
-
@stepits said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Είμαι μεταξυ των Toyo Proxes Comfort & Falken ZE310 με αυτήν την σειρά. Μικρές διαφορές και στην τιμή.
Όχι, Hankook για άνεση οδήγησης και Sincera SN110 Ecorun φθορά.
Αυτό που με προβληματίζει είναι λίγο η βαθμολογία του toyo στο tyrereviews comΣτέλιο βάλε Falken για αλλαγή... εμένα τα Toyo ξεράθηκαν στην 3 ετια...σε αυτοκίνητο που κάνει 4000 χλμ το χρόνο όμως...
Σε άλλο αυτοκίνητο πού τα είχα βάλει έκανα 50000χλμ σε ενάμισι χρόνο πάντως χωρίς θέμα... μετά πωλήθηκε όμως το όχημα...
-
@stepits said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Είμαι μεταξυ των Toyo Proxes Comfort & Falken ZE310 με αυτήν την σειρά. Μικρές διαφορές και στην τιμή.
Όχι, Hankook για άνεση οδήγησης και Sincera SN110 Ecorun φθορά.
Αυτό που με προβληματίζει είναι λίγο η βαθμολογία του toyo στο tyrereviews comΑυτό που λες για την άνεση οδήγησης να ξέρεις ότι είναι αντιστρόφως ανάλογο με την αμεσότητα στο τιμόνι. Αν είναι πρώτη προτεραιότητα η άνεση πας για toyo proxes comfort.
-
Νομίζω ναι --- ΤΟΥΟ
-
Falken
-
@ataim said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Γιατί δεν θέλω τα μαλακά; οι οδηγοί τους δεν ανεβαίνουν πεζοδρομια, δεν στρίβουν, δεν πάνε εκτός δρόμου. Το μαλακό έχει λογική για την απορρόφηση των κακοτεχνιών ειδικά λόγω του χαμηλού προφίλ, το σκέφτομαι λάθος;
Το μαλακό προσφέρει μεν άνεση αλλά παράλληλα μπορεί να κάνει το αμάξι κουραστικό σε υψηλές ταχύτητες προκαλώντας αστάθεια. Με τέτοιο προφίλ εγώ θα εβάζα ένα νορμάλ λάστιχο από άποψη σκληρότητας σκελετού και στη συνέχεια με 0,1-0,2 bar πάνω ή κάτω θα το έφερνα στα γούστα μου. Με μεγάλο προφίλ και πολύ μαλακό πλαϊνό οι πιθανότητες να το σώσεις με την πίεση είναι μικρές.
Εγώ αντί για 245/40/17 πίσω έβαλα 245/45/17 και λάστιχο UNIROYAL που είναι πάρα
πολύ μαλακό... Πίεση έχω παραπολυ και απλά Μ αρέσει γιατί πλασάρεται ωραία στις στροφές. Αν ήταν το εμπρός μέρος έτσι ..... άστα! -
Το Σάββατο έβαλα στο Panda της γυναίκας falken sn110 μετά από 60 χλμ μπορώ να πω οτι με εξέπληξαν ευχάριστα..
Δεν το περίμενα.
Αντικατέστησαν eco contact 6. -
@otokomae said in [Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]]
Αυτό που λες για την άνεση οδήγησης να ξέρεις ότι είναι αντιστρόφως ανάλογο με την αμεσότητα στο τιμόνι. Αν είναι πρώτη προτεραιότητα η άνεση πας για toyo proxes comfort.
Ψώνιζα μόνο από τους μεγάλους, τώρα έβαλα τα συγκεκριμένα παραγγελία γιατί ακριβώς ήθελα άνεση, comfort τα λένε, με έπεισε ο τίτλος! Σε κανα μήνα θα σας πω εντυπώσεις.
-
Η εργοστασιακή διάσταση ελαστικών στο Clio είναι η 195/55/16 και δεν ειναι πολύ εμπορική για αυτό και είναι 100€ ακριβότερη από την 205/55/16 η οποία είναι 1,7% μεγαλύτερη σε διάμετρο.
Όσους ρώτησα σε καταστήματα ελαστικών μου είπανε ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα απλα θα γεμίσει ο θόλος αρκετά με το λάστιχο.
Δεν ειμαι πολύ σίγουρος για το αν πρέπει να αλλάξω διάσταση η’ να παραμείνω στην ίδια πληρώνοντας το ίδιο λάστιχο πολύ παραπάνω; -
Εννοείται πας στο 205, θα ψηλώσεις μισό εκατοστό, δηλαδή σχεδόν καθόλου. Έχω πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι κατασκευαστές για λόγους ρύπων, κόστους, υποδιαστασιολογουν τα ελαστικά.
-
Έχουμε πρόταση για 215 55 17 σε καθημερινό όχημα? Στενό budget για φίλο
Χαμηλές διαθεσιμότητες του λένε και υψηλές τιμές. Είχε κάτι Viking..
-
Εννοείται πας στο 205, θα ψηλώσεις μισό εκατοστό, δηλαδή σχεδόν καθόλου. Έχω πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι κατασκευαστές για λόγους ρύπων, κόστους, υποδιαστασιολογουν τα ελαστικά.
Δεν ισχύει αυτό!
Τα ελαστικά μεγαλώνουν συνεχώς, λόγω της αύξησης του βάρους του μέσου αυτοκινήτου και της "μόδας" που απαιτεί βαρβάτα ζαντολάστιχα κυρίως για αισθητικούς λόγους. Αυτό που γίνεται για τη μείωση των ρύπων είναι η υιοθέτηση πιο "οικολογικών" συνθέσεων γόμας. -
@mastoras78 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Επειδή κι εγώ φοράω τέτοια διάσταση και βλέπω 600 ευρώ για κάθε αλλαγή, μπορεί να πάει σε 205/55/17 που είναι φθηνότερα. Ο υπολογιστής δίνει απόκλιση μόλις 1,65%.
-
@famas said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Επειδή κι εγώ φοράω τέτοια διάσταση και βλέπω 600 ευρώ για κάθε αλλαγή, μπορεί να πάει σε 205/55/17 που είναι φθηνότερα. Ο υπολογιστής δίνει απόκλιση μόλις 1,65%.
Χρήσιμη πληροφορία, θενξ! Σε 215 έχει βρει Firestone roadhawk στα 430 και το σκέφτεται
-
Εγώ φοράω τα Kleber Dynaxer HP4 σε αυτή τη διάσταση...30000χλμ έχω κάνει δεν έχω παράπονο.
Μαλακό όσο πρέπει... κράτημα στο βρεγμένο και στο στεγνό χωρίς κανένα θέμα...
Χρήση σε αυτοκινητόδρομο και επαρχιακό...
Τιμή γύρω στα 400-430 το σετ πρέπει να βγαίνει.
Κατασκευή Ρουμανία.Εναλλακτικά θα αγόραζα αυτό...
-
@georgekn said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εγώ φοράω τα Kleber Dynaxer HP4 σε αυτή τη διάσταση...30000χλμ έχω κάνει δεν έχω παράπονο.
Μαλακό όσο πρέπει... κράτημα στο βρεγμένο και στο στεγνό χωρίς κανένα θέμα...
Χρήση σε αυτοκινητόδρομο και επαρχιακό...
Τιμή γύρω στα 400-430 το σετ πρέπει να βγαίνει.
Κατασκευή Ρουμανία.Εναλλακτικά θα αγόραζα αυτό...
Ωραία επιλογή, τα σκέφτηκα και εγώ αλλά δυστυχώς κολλήσαμε στις διαθεσιμότητες
-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αυτό που γίνεται για τη μείωση των ρύπων είναι η υιοθέτηση πιο "οικολογικών" συνθέσεων γόμας.
θεωρώ ότι ισχύει, ίσως δεν εφαρμόζεται από όλους αλλά σίγουρα κάποιοι κατασκευαστές το "παρακάνουν" (toyota):
το prius στην ακριβή έκδοση έχει διάμετρο 678 στο φθηνό πάει στο 665 (-2%)
το chr το ίδιο, φτάνει διάμετρο 709 στο entry βάζουν 691 (-2,5%)τα παραπάνω οδηγούν στους χαμηλότερους ρύπους και στο μικρότερο κόστος για τα entry models, γενικά βλέπω όταν έχουν περιθώριο να πάνε κάτι προς τα κάτω το κάνουν
-
@georgekn said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ωραία επιλογή, τα σκέφτηκα και εγώ αλλά δυστυχώς κολλήσαμε στις διαθεσιμότητες
Παίζει να τα παραγγείλετε λογικά σε 15-20 ημέρες έρχονται...
Στο γράφω αυτό γιατί και εγώ όταν έσκισα ένα το Μάιο δεν είχε πουθενά στην Ελλάδα καί το παραγγείλαμε από Ευρώπη σε 15 ημέρες ήρθε... -
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αυτό που γίνεται για τη μείωση των ρύπων είναι η υιοθέτηση πιο "οικολογικών" συνθέσεων γόμας.
θεωρώ ότι ισχύει, ίσως δεν εφαρμόζεται από όλους αλλά σίγουρα κάποιοι κατασκευαστές το "παρακάνουν" (toyota):
το prius στην ακριβή έκδοση έχει διάμετρο 678 στο φθηνό πάει στο 665 (-2%)
το chr το ίδιο, φτάνει διάμετρο 709 στο entry βάζουν 691 (-2,5%)τα παραπάνω οδηγούν στους χαμηλότερους ρύπους και στο μικρότερο κόστος για τα entry models, γενικά βλέπω όταν έχουν περιθώριο να πάνε κάτι προς τα κάτω το κάνουν
Προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις για κάτι που δεν στέκει. Οι διαφορές εκδόσεις έχουν άλλα μεγέθη ελαστικών, ανάλογα με το κόστος τους κάτι μόνο. Οι φθηνότερες πάντα είχαν και συνεχίζουν να έχουν στενότερα λάστιχα και μικρότερης διαμέτρου ζάντες, ενώ στις ακριβότερες εκδόσεις τα μεγέθη αυτά μεγαλώνουν. Το ότι προκύπτουν διαφορετικοί ρύποι είναι απλώς μια συνέπεια αυτής της εμπορικής πολιτικής.
-
Πάντα γινόταν αυτό δεν είναι με σκοπό τους ρύπους.
Όταν μετράνε ρύπους βάζουν προτεινόμενες πιέσεις ή ότι θέλουν?
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]