-
Ναι είναι διακριτές οι διαφορές. Ένα καλοκαιρινό είναι σαφώς καλύτερο το καλοκαίρι.
-
@argosxolos said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ήρθε η ώρα για να αλλάξω λάστιχα σε pegeuot 2008.η διάσταση 215/65/16
Πήγα σε δύο βουλκανιζατέρ,ο πρώτος μου πρότεινε τα Scorpion Verde,ο δεύτερος τα Toyo proces comfort.να πω την αλήθεια κατάλαβα ότι αυτά λανσάρουν.ο δευτερος βέβαια ξηγηθηκε ότι τα προτείνει ως vfm.ο πρώτος μου είπε ότι τα pirelli θα βγάλουν παραπάνω χλμ
Αν και έχω άγνοια γενικά για το θέμα,από όσα έχω διαβάσει-ακουσει θα φόραγα πάλι continental η τα efficient grip2
Τα δεδομένα μου είναι περίπου 23000 xλμ κυρίως σε Εγνατία και επαρχιακό δρόμο
Προτάσεις;Εγώ είχα στο αυτόματο βενζίνης αιρκρος με γκριπ ως μαμά λάστιχα τα hankook ventus 3 m+s. Το αυτόματο ντίζελ ως μαμά λάστιχα είχε τα θερινά bridgestone turanza. Τα πρώτα ήταν σκληρά και θορυβώδη, αλλά σε χιόνι, μια χαρά δούλεψαν, στα 47000 χλμ που πούλησα το αμάξι ήθελαν ήδη αλλαγή από τα 40000. Τα δεύτερα ως θερινά μπούκωσαν αμέσως στο χιόνι, είχαν και αυτά θόρυβο και γέρασαν ακόμα πιο γρήγορα στα 30000 χλμ. Ετσι για να εκμεταλλευτώ και το γκριπ, έβαλα τον Σεπτέμβρη που πέρασε τα michelin crossclimate 2. Είχα διαβάσει σε ξένα τέστ, ότι ήταν το πιο θερινό από τα λάστιχα των 4 εποχών, άρα πιο κατάλληλο για την Ελλάδα, επίσης το καλύτερο στο χιόνι και τριτοτέταρτο στο βρεμένο δρόμο.
Επειδή έτσι και αλλιώς συνήθως οδηγώ συντηρητικά ιδιαίτερα στον βρεμένο, γιατί μπορεί να υπάρχουν και κρυφές λακκούβες που δεν φαίνονται όταν βρέχει, θεώρησα ότι ήταν η καλύτερη επιλογή.
Ετσι είναι πολύ πιο αθόρυβο στο ταξίδι από τα άλλα 2, ωραίο στις λακκούβες και δεν έχει αυξήσει την κατανάλωση από το θερινό λάστιχο.
Είναι ακριβό βέβαια σαν επιλογή, αλλά εγώ μόνο μία φορά πήγα σε δεύτερης ποιότητας λάστιχα, την εποχή της κρίσης, που τότε τα michelin 245/45/18 που φόραγε η C5, είχαν 840 ευρώ και έβαλα κινέζικα καλής ποιότητας στα 340 ευρώ, εποχή που λόγω κρίσης οι διαδρομές ήταν λίγες.
Σήμερα το να δώσω αντί για 630, 500 για 4 λάστιχα και να μην πάρω την κορυφή δεν το συζητάω.
-
Χιονι έχω να δω από το 17 και πιο πριν είχα δει το 10
Για αυτό και μιλάω για θερινα
Ο συλλογισμός σου όμως είναι σωστος σε βαθμό που μπορεί και να με κάνεις να το σκεφτώ -
Τα πράγματα είναι απλά: Με τα φθηνά λάστιχα ή θα χάσεις σε απόδοση ή σε αντοχή ή και στα δύο.
Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές ώστε ένα λάστιχο στα μισά ή στα 2/3 των χρημάτων ενός επωνύμου να μπορεί να προσφέρει κορυφαία απόδοση. -
Έβαλα το χειμώνα που μας πέρασε τα michelin crossclimate 2, σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές που άλλαζα σε χειμερινό. Το μετάνιωσα ( μάλλον ) . Είναι σκληρό και θορυβώδες σε σχέση με τα θερινά ελαστικά ( michelin πάλι) . Στο χιόνι ( λίγο καθώς είχε πολύ ελαφρύ χειμώνα) , αποδείχτηκαν καλά ( όσο κατάλαβα ) , αλλά η σκληρότητα και το κοπάνημα με ακολουθεί και το καλοκαίρι. Κοινώς και τους υπόλοιπους 9 μήνες που δεν χρειάζομαι τα χειμερινά.
Έχουν γράψει σχεδόν 20.000 χλμ από τότε , εμφανισιακά μοιάζουν σαν καινούργια. Όταν φάνε τα ψωμιά τους , μάλλον θα ψαχτώ πάλι σε χειμερινό. Υπόψιν τα παραπάνω με αυστηρή κριτική, η σύζυγος που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο 80% των χιλιομέτρων δεν έχει καταλάβει τίποτα αρνητικό.
-
Εμένα πάντως δεν μου φαίνονται σκληρά. Το αντίθετο σε σχέση με τα προηγούμενα. Ισως βοηθάει και η ανάρτηση της Σιτροέν.
-
Που να είχες το YC του ice να δεις κοπάνημα με σκληρά λάστιχα όλες οι κακοτεχνίες του δρόμου περνάνε στη καμπίνα.
Κι εγώ αγοράζω από το πάνω ράφι δε θέλω πειράματα με φτηνά ή σκληρά λάστιχα να γλιτώσω 100-200 ευρώ και να σπάσω το αυτοκίνητο.
Προς το παρόν με τα primacy 4+ είμαι ευχαριστημένος. -
Σκληρά λάστιχα ή χαμηλό προφίλ;
-
Και τα δύο μαζί, σκληρά eco με 17αρα ζάντα και 55 προφίλ συν μεγάλες διαδρομές της ανάρτησης γιατί είναι suv.
Για το 2008 ή το aircross θα είναι καλύτερα τα πράγματα με 16αρα και 65 προφίλ και ίσως καλύτερη ανάρτηση, δε ξέρω δε το έχω οδηγήσει. -
Τα έχουμε ξαναπεί. Όποιος θέλει το απόλυτο έχει 4αδα με χειμερινα και θερινά. Δίνεις κάποια χρήματα μπροστά αλλά αποσβένεις αρκετά από αυτά στη πορεία. Όποιος βάζει τύπου cross climate έχει πάντα μια μέτρια μετριότητα.
-
Γεια χαρά σε όλους. Ήρθε ο καιρός να αλλάξω λάστιχα στο Seat Mii 60HP. Διάσταση φοράει 165/70/14 (εναλλακτική του κατασκευαστή η 175/65/14).
Ερωτήσεις:- Μου προτείνει ο λαστιχάς να πάω (με τα ίδια λεφτά) σε 175/70/14. Το τολμάω ή βάζω την ίδια που έχω;
- Επειδή οι τιμές παίζουν 10-30 ευρώ πάνω/κάτω στην 4άδα, τι προτείνετε μεταξύ Falken SN110, Nexen N'blue HD plus, Dunlop Streetresponse 2, Hankook kinergy eco 2, Toyo nanoenergy 3, Vredestein T Track 2, BF Goodrich Advantage.
- Αξίζει να δώσω αρκετά παραπάνω να πάω σε Continental UltraContact ή Bridgestone Turanza T005;
Μερσί!
-
@sp14 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Γεια χαρά σε όλους. Ήρθε ο καιρός να αλλάξω λάστιχα στο Seat Mii 60HP. Διάσταση φοράει 165/70/14 (εναλλακτική του κατασκευαστή η 175/65/14).
Ερωτήσεις:- Μου προτείνει ο λαστιχάς να πάω (με τα ίδια λεφτά) σε 175/70/14. Το τολμάω ή βάζω την ίδια που έχω;
- Επειδή οι τιμές παίζουν 10-30 ευρώ πάνω/κάτω στην 4άδα, τι προτείνετε μεταξύ Falken SN110, Nexen N'blue HD plus, Dunlop Streetresponse 2, Hankook kinergy eco 2, Toyo nanoenergy 3, Vredestein T Track 2, BF Goodrich Advantage.
- Αξίζει να δώσω αρκετά παραπάνω να πάω σε Continental UltraContact ή Bridgestone Turanza T005;
Μερσί!
Σε διασταση 165/65/14 είχα τα FALKEN SN832 τα οποία εκτός ότι είχαν μέτριο φρενάρισμα, σε λιγότερο από 4 χρόνια και <40000χλμ είχαν ξεραθεί/ανοίξει τόσο πολύ στην "ένωση" πέλματος - πλαϊνών που νόμιζες ότι θα κομματιαστούν. Έτσι απέριψα τα falken κι έβαλα Yokohama BluEarth ES32. Στο φρενάρισμα/επιτάχυνση είναι σαφώς ανώτερα από τα falken. Βρεγμένο δεν έχω συναντήσει ακόμα. Πολύ καλή τιμή. Σε διάσταση είτε μείνε στο 165/70/14 είτε επέλεξε την εναλλακτική του κατασκευαστή 175/65/14. Δεν θα έκανα πειραματισμούς.
-
Το t005 το φοράω σε 185/60/15 κι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος,αλλά δεν έχω άποψη για την αντοχή τους στο χρόνο γιατί τα έβαλα πρόσφατα...Από τα υπόλοιπα εγώ μάλλον για το falken θα πήγαινα... Αντί για το Streetresponse 2 δες καλύτερα το Goodyear efficient grip compact 2..Ίδια εταιρεία ουσιαστικά και πιο καινούργιο μοντέλο
-
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το t005 το φοράω σε 185/60/15 κι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος,αλλά δεν έχω άποψη για την αντοχή τους στο χρόνο γιατί τα έβαλα πρόσφατα...Από τα υπόλοιπα εγώ μάλλον για το falken θα πήγαινα... Αντί για το Streetresponse 2 δες καλύτερα το Goodyear efficient grip compact 2..Ίδια εταιρεία ουσιαστικά και πιο καινούργιο μοντέλο
Δυστυχως δεν εχουν και πολυ καλη. Μετα απο σχεδον μια 4ετια αλλα οχι περισσοτερο απο 30.000 χλμ, υπαρχουν καποια χαζογλιστρηματα που δεν υπηρχαν πριν.
Αν μεχρι τις 40.000 που εχω σκοπο να τα αλλαξω συνεχισουν ετσι τοτε ενταξει ειναι αλλα φοβαμαι οτι θα χειροτερεψουν κι αλλο .
Γενικα ηταν πολυ καλο ελαστικο στις διαστασεις ιδιως που το φοραω (185/65/15) που δεν εχεις και σοβαρες εναλλακτικες αλλα με την αντοχη δεν εμεινα ευχαριστημενος. -
Σε διάσταση 195/55/16 Prius κοιτάω για καινούργια μέχρι +-100 το ένα.
Τώρα φοράω Toyo CF2. Ευχαριστημένος. Ήσυχη οδήγηση.
Έχω καταλήξει σε Toyo CF2 πάλι ή με την σειρά.- Hankook Ventus Prime 4
- Falken Sincera SN110 Ecorun
- Falken ZIEX ZE310 EcoRun
Πόλη και κανά ταξίδι εντός.
Την γνώμη σας
-
Τα proxes comfort που είναι το καινούργιο μοντέλο δε βγαίνουν στη διάσταση σου?
-
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δυστυχως δεν εχουν και πολυ καλη. Μετα απο σχεδον μια 4ετια αλλα οχι περισσοτερο απο 30.000 χλμ, υπαρχουν καποια χαζογλιστρηματα που δεν υπηρχαν πριν.
Αν μεχρι τις 40.000 που εχω σκοπο να τα αλλαξω συνεχισουν ετσι τοτε ενταξει ειναι αλλα φοβαμαι οτι θα χειροτερεψουν κι αλλο .
Γενικα ηταν πολυ καλο ελαστικο στις διαστασεις ιδιως που το φοραω (185/65/15) που δεν εχεις και σοβαρες εναλλακτικες αλλα με την αντοχη δεν εμεινα ευχαριστημενος.Το αυτοκίνητο που τα έχω βάλει κάνει περίπου 10.000km/ έτος οπότε πιστεύω θα είμαι οκ...το πιο άφθαρτο ελαστικό που έχω βάλει είναι το efficient grip performance 2 , τα έχω 42.000km και είναι σαν καινούργια και εμφανισιακά και σε απόδοση
-
Βγαίνουν κανονικά ναι και είναι ο "βελτιωμένος" απόγονος του CF2.
Είναι όμως πραγματικά καλύτερα...? Στα συγκριτικά διαβάζω άλλα.Θα μου πεις ρε φίλε...θα βγάζανε χειρότερο λάστιχο οι ιάπωνες από το προηγούμενο....
-
Καλημέρα σας. Ειμαι σε δίλημμα τι λαστιχα να βάλω σε τεριος 2 με υγραέριο. Φοράει 215/65 r16 98H.
πηγαίνω χαλαρά 95 ασφαλτο και 5 χωμα σε φυτευτη πέτρα. Ειμαι βόρεια Ελλάδα και κανω πανω από 20 χιλ χμ το χρόνο σε επαρχιακούς δρόμους και εθνική. Χιόνι ελάχιστα και ανεβαίνω λίγο πεζοδρόμιο.
Λέω καλύτερα οχι 4 εποχων αλλά
καλοκαιρινά suv xl για ενισχυμένο πλαϊνό
κατι που δεν συνάδει και τόσο με την επιθυμία μου για άνεση στις λακκούβες και μειωμένη καταναλωση.
Επίσης διάρκεια ζωής στις ιδιότητες του πέλματος στο χρόνο και στα χλμ.Ποια λαστιχα από τα παρακάτω που πήρα τιμές προτείνετε; (δεν γράφει σε όλα suv)
Goodyear efficiencygrip 2 suv 510 euro
Bridgestone turantza t005 480 euro
Falken 110 440 euro
Kleber dynaxer suv 370 euro
Barum Bravuris 5hm 370 euro
Torque??? 320 euro -
@landvinous said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα σας. Ειμαι σε δίλημμα τι λαστιχα να βάλω σε τεριος 2 με υγραέριο. Φοράει 215/65 r16 98H.
πηγαίνω χαλαρά 95 ασφαλτο και 5 χωμα σε φυτευτη πέτρα. Ειμαι βόρεια Ελλάδα και κανω πανω από 20 χιλ χμ το χρόνο σε επαρχιακούς δρόμους και εθνική. Χιόνι ελάχιστα και ανεβαίνω λίγο πεζοδρόμιο.Κανένα απο αυτά γιατί θα έβαζα 4 εποχών και συγκεκριμένα το goodyear 4S gen 3 το εχω σε 185/60 15 , απο ουδέτερο παρατηρητή κρίνεται καλλίτερο απο Τ005 ,efficient grip που το αμάξι φόραγε πριν σε στεγνό και βρεγμένο δρόμο.
Φυσικά πάει και σε χιόνι , με 20000 χλμ το χρόνο το χιόνι θα σε βρει κάπου στην Β. Ελλάδα καλλίτερα να πληρώσεις κάτι παραπάνω για την εξτρά ασφάλεια.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]