-
@georgekn said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@scarface53 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Είμαι για αλλαγή ελαστικών άμεσα , θα ήθελα να ρωτήσω βάση του θα τα αλλάξω σε ένα-εναμιση χρόνο διότι κάνω πολλά χιλιόμετρα ,kia Rio 2012 1.4 diesel, 205/45/17, προτείνετε kenda emera a1, η kormoran uhp?
Αυτά έχω καταλήξει εγώ σαν μπάτζετ 270-300€, αν υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο εκεί κοντά ευχαρίστωςΒάλε αυτά εάν θες επώνυμα κορεατικά μέχρι και η VAG τα χρησιμοποιεί σε οχήματα σαν πρώτης τοποθέτησης.
Εγώ τα είχα σε κορεάτικο αυτοκίνητο από το εργοστάσιο 3,5 χρόνια 80000 χλμ δεν με απογοήτευσαν πουθενά...για νορμάλ οδήγηση συζητάμε...
Kormoran μια φορά έβαλα σε αυτοκίνητο που κάνει 2000χλμ το χρόνο και δεν έχω αγοράσει κάτι χειρότερο... επικίνδυνο στο βρεγμένο... μακριά...
Τα Kenda νομίζω κάτι ταϊβανέζικα σκούτερ τα φόραγαν από το εργοστάσιο και πρέπει να ήταν νάυλον...με το που έδειχνε βροχοπτώσεις ο Αρνιακος στην τηλεόραση άρχιζαν να γλιστράνε...️️️Πράγματι nexen nfera φοράει και τώρα ,dot 2018 με πολλά χιλιόμετρα πάνω το λαστοιχο,και δεν καταλαβαίνει τίποτα ακόμα και τώρα και ,βρεγμένο και στεγνό συν του εξογκώματος δίπλα στο ένα λαστοιχο
-
@nikos-golf said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σκεφτομουν για Falken γιατι:
ειδα οτι ειναι γιαπωνεζικα (οχι θυγατρικη καποιας μεγαλης), βγαινουν σε καλες θεσεις,
εχουν καλες επιδοσεις σχετικα στην ετικετα,
τα βαζουν αρκετοι κατασκευαστες σα πρωτη επιλογη και καπου διαβασα οτι ειναι 5η στο κοσμο σε πωλησειςΕγώ φοράω τα Falken Ziex ZE310 σε 205/55 R16 91V σε Mazda6 και είναι πολύ καλά
Υπόψιν φτιάχνονται σε Ταϊλάνδη/Σιγκαπούρη πλέον και όχι στην Ιαπωνία -
Είμαι για αλλαγή ελαστικών άμεσα , θα ήθελα να ρωτήσω βάση του θα τα αλλάξω σε ένα-εναμιση χρόνο διότι κάνω πολλά χιλιόμετρα ,kia Rio 2012 1.4 diesel, 205/45/17, προτείνετε kenda emera a1, η kormoran uhp?
Αυτά έχω καταλήξει εγώ σαν μπάτζετ 270-300€, αν υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο εκεί κοντά ευχαρίστωςΒάλε αυτά εάν θες επώνυμα κορεατικά μέχρι και η VAG τα χρησιμοποιεί σε οχήματα σαν πρώτης τοποθέτησης.
Εγώ τα είχα σε κορεάτικο αυτοκίνητο από το εργοστάσιο 3,5 χρόνια 80000 χλμ δεν με απογοήτευσαν πουθενά...για νορμάλ οδήγηση συζητάμε...
Kormoran μια φορά έβαλα σε αυτοκίνητο που κάνει 2000χλμ το χρόνο και δεν έχω αγοράσει κάτι χειρότερο... επικίνδυνο στο βρεγμένο... μακριά...
Τα Kenda νομίζω κάτι ταϊβανέζικα σκούτερ τα φόραγαν από το εργοστάσιο και πρέπει να ήταν νάυλον...με το που έδειχνε βροχοπτώσεις ο Αρνιακος στην τηλεόραση άρχιζαν να γλιστράνε...️️️Πράγματι nexen nfera φοράει και τώρα ,dot 2018 με πολλά χιλιόμετρα πάνω το λαστοιχο,και δεν καταλαβαίνει τίποτα ακόμα και τώρα και ,βρεγμένο και στεγνό συν του εξογκώματος δίπλα στο ένα λαστοιχο
Τι εξόγκωμα δίπλα; Πανω εννοείς και προφανώς στο πλαϊνό. Αν κατάλαβα καλά θα έπρεπε χθες να είχες φορέσει άλλο ελαστικό στο προβληματικό τροχό και όχι να επιχαιρεις ότι πάει καλά και μάλιστα στο βρεγμένο!!!!!!
-
Τι πειράζει το καρουμπαλάκι μωρέ...
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τι εξόγκωμα δίπλα; Πανω εννοείς και προφανώς στο πλαϊνό. Αν κατάλαβα καλά θα έπρεπε χθες να είχες φορέσει άλλο ελαστικό στο προβληματικό τροχό και όχι να επιχαιρεις ότι πάει καλά και μάλιστα στο βρεγμένο!!!!!!
Γνωρίζω τον κίνδυνο ,ευχαριστώ για την επισήμανση , το αυτοκίνητο το έχω 5 ημέρες ,έτσι το πήρα , και μέσα στην εβδομάδα θα αλλάξω λαστοιχα ,δεν θα κάνει χιλιομετρα το αμάξι καθόλου τις επόμενες ημέρες, το τραγικό είναι ότι αυτός που το είχε έβαζε μέσα οικογένεια με μικρά παιδιά
-
Εφτασε η ωρα για λαστιχα στο Tiguan που φοραει Pirelli S-Verde 99 V
Εχουμε τις εξης επιλογες 215/65/17:
- Falken Ziex ZE310EC 99V στα 420 (απόδοση καυσίμου C, βρεγμένο A, θορυβο 67 dB)
- Kleber Dynaxer SUV 99V στα 460 (απόδοση καυσίμου C, βρεγμένο A, θορυβο 69 dB)
- Goodyear Efficientgrip 2 SUV 99 V στα 480 (απόδοση καυσίμου B, βρεγμένο A, θορυβο 70 (dB)
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι υπαρχει μια 4αδα Falken Ziex ZE310EC 103H XL η οποια απ οτι βλεπετε ειναι πιο ενισχυμενη σε σκελετο και αντοχη σε βαρος με σχεδον μιση τιμη γιατι ειναι περσινα σε dot.
Τι κανουμε?
Θα ειναι πιο βαρια και θα εχουμε εξτρα αναρτωμενο βαρος?
Θα χτυπαει πιο πολυ σε ανωμαλιες?
Ας ενημερωσω:
Μπηκαν τα Falken Ziex ZE310EC 103H XL μιας και ηταν σχεδον μισοτιμης. Αυτο που φοβομουν μηπως ηταν λιγο πιο σκληρα στο πατημα λογω xl αντι v δεν ισχυει -
- Falken Ziex ZE310EC 99V στα 420 (απόδοση καυσίμου C, βρεγμένο A, θορυβο 67 dB)
- Goodyear Efficientgrip 2 SUV 99 V στα 480 (απόδοση καυσίμου B, βρεγμένο A, θορυβο 70 (dB)
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι υπαρχει μια 4αδα Falken Ziex ZE310EC 103H XL η οποια απ οτι βλεπετε ειναι πιο ενισχυμενη σε σκελετο και αντοχη σε βαρος με σχεδον μιση τιμη γιατι ειναι περσινα σε dot.
Τι κανουμε?
Ας ενημερωσω:
Μπηκαν τα Falken Ziex ZE310EC 103H XL μιας και ηταν σχεδον μισοτιμης. Αυτο που φοβομουν μηπως ηταν λιγο πιο σκληρα στο πατημα λογω xl αντι v δεν ισχυειΣτο ειχα πει ?
-
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τι κανουμε?
Ας ενημερωσω:
Μπηκαν τα Falken Ziex ZE310EC 103H XL μιας και ηταν σχεδον μισοτιμης. Αυτο που φοβομουν μηπως ηταν λιγο πιο σκληρα στο πατημα λογω xl αντι v δεν ισχυειΣτο ειχα πει ?
Ναι όντως. Καμιά διαφορά στο πάτημα και επειδή το κυκλοφορώ όλη μέρα σήμερα είναι και πιο άνετο στις λακούβες απ' ότι με τα παλιά λάστιχα. Σίγουρα τα παλιά λόγω χρόνων στη πλάτη τους είχαν σκληρύνει αλλά το καινούριο παρόλο που είναι xl είναι άνετο.
-
Μπηκαν τα Falken Ziex ZE310EC 103H XL μιας και ηταν σχεδον μισοτιμης. Αυτο που φοβομουν μηπως ηταν λιγο πιο σκληρα στο πατημα λογω xl αντι v δεν ισχυει
To XL δεν είναι δείκτης ταχύτητας, αλλά ενδεικτικό ενίσχυσης για παραπάνω φορτίο (extra load).
Το V που είχες, είναι δείκτης ταχύτητας (μέχρι 240) και τώρα έπεσες σε δείκτη ταχύτητας (Η μέχρι 210). -
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μπηκαν τα Falken Ziex ZE310EC 103H XL μιας και ηταν σχεδον μισοτιμης. Αυτο που φοβομουν μηπως ηταν λιγο πιο σκληρα στο πατημα λογω xl αντι v δεν ισχυει
To XL δεν είναι δείκτης ταχύτητας, αλλά ενδεικτικό ενίσχυσης για παραπάνω φορτίο (extra load).
Το V που είχες, είναι δείκτης ταχύτητας (μέχρι 240) και τώρα έπεσες σε δείκτη ταχύτητας (Η μέχρι 210).Φοβοταν οτι το 103H XL θα ηταν πιο σκληρο σε σχεση με το 99V .
-
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το V που είχες, είναι δείκτης ταχύτητας (μέχρι 240) και τώρα έπεσες σε δείκτη ταχύτητας (Η μέχρι 210).Φοβοταν οτι το 103H XL θα ηταν πιο σκληρο σε σχεση με το 99V .
Σωστά....εκεί ήταν το σκεπτικό μήπως δε τα βάλω. Ο δείκτης ταχύτητας δε με απασχόλησε ποτέ
-
Αν ειχατε michelin primacy 4 , με ηλικια κατω των 4 ετων, αλλα δυστυχως με σχεδον 60,000 χλμ επανω αλλα με καλο πέλμα,
Θα τα κρατουσατε να βγαλετε το χειμωνα;
Ευχαριστω οποιο αλανι απαντησει.
-
Αυτό μόνο εσύ το ξέρεις, από το αν κρατάνε ακόμα. Η Michelin λέει ότι τα λάστιχα της πάνε ως 100.000 χλμ.
-
@japanese1 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αν δεν υπάρχουν ρωγμές "ψώριασμα" στα πλαϊνά ή ανάμεσα στα αυλάκια και δεδομένου της μικρής ηλικίας θα τα κρατούσα , θα είχα βέβαια στο μυαλό μου να κόβω στην έντονη βροχόπτωση γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά ακόμα και ανάμεσα στα 5 / 8 χιλ , βάθος αυλακιού, όπως διαπίστωσα πρόσφατα .
-
Αν ειχατε michelin primacy 4 , με ηλικια κατω των 4 ετων, αλλα δυστυχως με σχεδον 60,000 χλμ επανω αλλα με καλο πέλμα,
Ναι και από εμένα.
Κάνε βέβαια κάνα δυο βίαια φρεναρισματα, μερικές ζορικες αλλαγές πορείας και βγάλε και τα δικά σου συμπεράσματα. -
Σας ευχαριστώ μάγκες, καλες γιορτες να εχετε!
Η αληθεια ειναι εκανα τα τεστ μου, στο στεγνο ειναι πολυ δυνατά, στη βροχη άσχημα έως επικίνδυνα. Στο χιόνι, άστο , δεν εχω ελέγξει αλλά μάλλον δεν εχω αυτοκινητο….Θα τα κρατήσω και θα εχω μεγαλυτερη προσοχη…δε θελω να βαλω δευτερης κλασης ελαστικα αυτη τη στιγμη.
Φιλια σε ολους.
-
Στο χιόνι κανένα θερινό ελαστικό δεν κάνει!
-
Τα primacy 3 παραδόξως όταν είχαν γεράσει ήταν ακόμα καλά στο βρεγμένο, ενώ στο στεγνό είχα χαζογλιστρηματα...
-
Μάλλον θα τα άλλαζα. Εξαρτάται από το πόσο έχει επηρεαστεί το κράτημα με τα χρόνια.
-
Όπως αναφέρθηκε και από άλλο συμφορουμιτη τα λάστιχα έχουν οριο ζωής πολύ παραπάνω από τα 40 η 50000 Χιλ. Ο πολυκαιρισμος είναι αυτός που βαραίνει τις περισσότερες φορες. Έχω κρατήσει ελαστικά αρκετές φορές έως και 70-80κ αλλά η αλλαγή γινεται στα 4 χρόνια κοντά. Εννοείται ότι η εικόνα των ελαστικών και η οδηγικη αίσθηση αυτών κρίνουν την αντικατάσταση η οχι.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]