-
Καλοπάτητα @harisma23 !
Πόσο σου βγήκαν τελικά ;
Εγώ ήμουν πριν μερικά χρόνια απόλυτα ευχαριστημένος από τα F1A3 σε όλες τις συνθήκες ερχόμενος από PS3 , αλλά τα τελευταία χρόνια λόγω ... επαγγελματικής υποχρέωσης σε λαστιχά που εμπορεύεται κυρίως Pirelli ξέπεσα στα cinturanto και σε άλλο αυτοκίνητο της οικογένειας στα powergy που παραδόξως είναι πολύ ανώτερα από τα cinturanto.
Τα επόμενα θέλω να είναι τα καινούργια assymetric.
Περιμένω αναλυτικότερες εντυπώσεις μόλις γράψεις κάποια χιλιόμετρα. -
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σήμερα φόρεσε τα νέα του πατούμενα το Focus μου:
Goodyear Eagle F1 Assymetric 6, 225/45/17 94Y XL, DOT13/22.Τα καλύτερα ελαστικά (για αυτή την διάσταση) φόρεσες....δεν έχουν αντίπαλο!! Έχουμε φορέσει (σε αυτή την διάσταση) πολλές σειρές F1 στην 330....πάντα ήταν εξαιρετικά!
-
@vagkirk said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλοπάτητα @harisma23 !
Πόσο σου βγήκαν τελικά ;Τελική τιμή 400 Ευρώ σε 4 άτοκες με πιστωτική κάρτα. Μείον επιστροφή 30 Ευρώ σε προπληρωμένη κάρτα από τη Goodyear. Οπότε τελική τιμή 370 Ευρώ η τετράδα. Σούπερ είναι νομίζω, μαζί με τις ευκολίες πληρωμής.
Υ.Γ.: Πούλησα και ένα 40άρι τα παλιά μου PC6, οπότε εμένα μου βγήκαν 330 Ευρώ.
-
Τράκα τσιγάρο, καφέ και κουλούρι τους έκανες ή τους λυπήθηκες?
-
@mastoras78 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τράκα τσιγάρο, καφέ και κουλούρι τους έκανες ή τους λυπήθηκες?
Ήθελα να τα πάρω τζάμπα, αλλά δεν τα κατάφερα...
-
Καλημέρα σε όλους τους φίλους.
Έχω βάλει εδώ και κάτι μήνες νέα ελαστικά με τα οποία έχω κάνει σχεδόν 4000 χλμ. Το ένα έπαθε βλάβη και η εταιρεία το αντικαθιστά αλλά το πρόβλημα είναι πως πλέον δεν υπάρχει το μοντέλο και μου δίνει τον "διάδοχο" του (και για να είμαι ειλικρινής δεν έχει διευκρινιστεί ποιο κωδικό ακριβώς, δλδ εγώ είχα το 94W κι απ' ότι βλέπω δεν υφίσταται στο εμπόριο, οπότε μένει να επιβεβαιωθεί).
Γνώστης δεν είμαι αλλά επειδή μου φάνηκε περίεργο να είναι το 1 λάστιχο από τα 4 διαφορετικό, με μια εύρεση είδα ότι σύμφωνα με το νόμο, εάν υπάρχουν διαφορετικά ελαστικά στο αμάξι θα πρέπει να είναι και τα δύο στον ίδιο άξονα.
Πήρα εταιρεία, ένας τεχνικός μου είπε περίπου το ίδιο και με παρέπεμψε στο τμήμα εγγυήσεων. Αυτοί με παρέπεμψαν στους όρους της εγγύησης, οι οποίοι λένε ότι η εταιρεία σου αλλάζει μέχρι 2 λάστιχα και αν το λάστιχο έχει πάψει να παράγεται ή εισάγεται, σου δίνει ένα ίδιου τύπου και σε ενημερώνουν ότι ο νόμος λέει πως δεν πρέπει το αμάξι να έχει διαφορετικά ελαστικά.
Τους έχω απευθύνει ερώτημα να μου εξηγήσουν επακριβώς εάν το νέο ελαστικό είναι ίδιου τύπου με το παλιό και τί ακριβώς σημαίνει ο όρος "διαφορετικά ελαστικά". Και φυσικά εάν πρέπει να κάνω νέο αίτημα ώστε να αλλάξω και δεύτερο (δεν το βλέπω διότι έχει ήδη υπάρξει αίτημα για αντικατάσταση του ενός και λογικά το πράγμα μπερδεύεται) ή εάν με υποχρεώνουν να αλλάξω και το δεύτερο απ' την τσέπη μου.
Κι εντέλει αναρωτιέμαι ρε παιδιά, αν δε βρω άκρη μη τυχόν και πρέπει να πάω στο ακραίο σενάριο να τα πουλήσω μεταχειρισμένα και να αγοράσω καινούρια? Με το αυτοκίνητο μεταφέρω την οικογένεια μου, δε μπορώ να παίζω παιχνίδια.
Θα πει κάποιος "αν δε βρεις άκρη, τράβα τους μήνυση", κλπ. Οκ, εντάξει, στο μεταξύ τί γίνεται? Δε μπορώ να μείνω χωρίς λάστιχα.
Κάποια συμβουλή? -
@wallander said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Έχω βάλει εδώ και κάτι μήνες νέα ελαστικά με τα οποία έχω κάνει σχεδόν 4000 χλμ. Το ένα έπαθε βλάβη και η εταιρεία το αντικαθιστά αλλά το πρόβλημα είναι πως πλέον δεν υπάρχει το μοντέλο και μου δίνει τον "διάδοχο" του (και για να είμαι ειλικρινής δεν έχει διευκρινιστεί ποιο κωδικό ακριβώς, δλδ εγώ είχα το 94W κι απ' ότι βλέπω δεν υφίσταται στο εμπόριο, οπότε μένει να επιβεβαιωθεί).
Γνώστης δεν είμαι αλλά επειδή μου φάνηκε περίεργο να είναι το 1 λάστιχο από τα 4 διαφορετικό, με μια εύρεση είδα ότι σύμφωνα με το νόμο, εάν υπάρχουν διαφορετικά ελαστικά στο αμάξι θα πρέπει να είναι και τα δύο στον ίδιο άξονα.
Πήρα εταιρεία, ένας τεχνικός μου είπε περίπου το ίδιο και με παρέπεμψε στο τμήμα εγγυήσεων. Αυτοί με παρέπεμψαν στους όρους της εγγύησης, οι οποίοι λένε ότι η εταιρεία σου αλλάζει μέχρι 2 λάστιχα και αν το λάστιχο έχει πάψει να παράγεται ή εισάγεται, σου δίνει ένα ίδιου τύπου και σε ενημερώνουν ότι ο νόμος λέει πως δεν πρέπει το αμάξι να έχει διαφορετικά ελαστικά.
Τους έχω απευθύνει ερώτημα να μου εξηγήσουν επακριβώς εάν το νέο ελαστικό είναι ίδιου τύπου με το παλιό και τί ακριβώς σημαίνει ο όρος "διαφορετικά ελαστικά". Και φυσικά εάν πρέπει να κάνω νέο αίτημα ώστε να αλλάξω και δεύτερο (δεν το βλέπω διότι έχει ήδη υπάρξει αίτημα για αντικατάσταση του ενός και λογικά το πράγμα μπερδεύεται) ή εάν με υποχρεώνουν να αλλάξω και το δεύτερο απ' την τσέπη μου.
Κι εντέλει αναρωτιέμαι ρε παιδιά, αν δε βρω άκρη μη τυχόν και πρέπει να πάω στο ακραίο σενάριο να τα πουλήσω μεταχειρισμένα και να αγοράσω καινούρια? Με το αυτοκίνητο μεταφέρω την οικογένεια μου, δε μπορώ να παίζω παιχνίδια.
Θα πει κάποιος "αν δε βρεις άκρη, τράβα τους μήνυση", κλπ. Οκ, εντάξει, στο μεταξύ τί γίνεται? Δε μπορώ να μείνω χωρίς λάστιχα.
Κάποια συμβουλή?Πληρωνεις ενα λαστιχο ακομα για να ειναι ιδιο με αυτο που θα σου δωσουν και τα βαζεις στον ιδιο αξονα
ή μετα απο λιγο καιρο , χαλαει και το αλλο λαστιχο , και σου δινουν και 2ο -
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Κάποια συμβουλή?Πληρωνεις ενα λαστιχο ακομα για να ειναι ιδιο με αυτο που θα σου δωσουν και τα βαζεις στον ιδιο αξονα
ή μετα απο λιγο καιρο , χαλαει και το αλλο λαστιχο , και σου δινουν και 2οΣ΄ευχαριστώ φίλε μου.
-
Κάποια συμβουλή?Χαλάρωσε. Αυτός ο κωδικός είναι ο δείκτης μέγιστου βάρους ανά τροχό. Εφόσον το νέο ελαστικό είναι ίδιο σε όλα με το παλιο,εκτός απο τον εν λόγω δείκτη,κυριολεκτικά δεν τρέχει κάστανο. Μόνο εσύ θα το ξέρεις και ούτε τα ΚΤΕΟ δεν ψάχνουν τέτοιες λεπτομέρειες.
Σε ποιό αυτοκίνητο και διάσταση μιλάμε;;; -
Πρόταση για λάστιχα σε clk κομπρέσσα του 2004 έχουμε? Φοράει νομίζω 205 55 16 ομπρός και 225 πίσω. Οδηγός ασχετίδης..
-
Οποιοδήποτε επώνυμο και να βάλει θα μείνει ευχαριστημένος, αφού δεν το πιέζει. Επειδή είναι staggered μπορεί να βάλει και τα ειδικά λάστιχα για Mercedes (κωδικός ΜΟ) που βγάζουν οι εταιρείες.
-
94 = μέγιστο βάρος ανά ελαστικό 670 κιλά
W = μέγιστη ταχύτητα 270 km/hIf you are going to mix speed ratings, which we don’t recommend, make sure the lower rated tyres are on the front axle, regardless of whether your vehicle is front-, rear- or four-wheel drive. This is to prevent a potential oversteer scenario.
Το πιθανότερο όμως είναι ότι θα πάρεις το ίδιο ελαστικό στη νεότερη εκδοχή. Πχ εγώ περίμενα να μου φέρουν το Pirelli P7 στη νέα έκδοση. Αν τα δεις δίπλα-δίπλα δεν γράφουν τίποτε διαφορετικό με την παλιά έκδοση. Κάποια μικρή διαφορά στο χάραγμα στο πέλμα έχουν.
-
Πρόταση για λάστιχα σε clk κομπρέσσα του 2004 έχουμε? Φοράει νομίζω 205 55 16 ομπρός και 225 πίσω. Οδηγός ασχετίδης..
Continental PremiumContact 6, ως το πιο σπορ (ίσως) ελαστικό που μπορεί να βρει σε 205/55/16.
-
@tgd said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
If you are going to mix speed ratings, which we don’t recommend, make sure the lower rated tyres are on the front axle, regardless of whether your vehicle is front-, rear- or four-wheel drive. This is to prevent a potential oversteer scenario.
Πάντα πρέπει να παραθέτουμε τις πηγές μας.
Αυτό όμως είναι μεγάλη ψαγμενιά. Θεωρητικά ο δείκτης ταχύτητας δεν επηρεάζει την πρόσφυση, καθώς αυτό που αλλάζει είναι ο σκελετός. Όμως, πολλοί κατασκευαστές βάζουν λίγο πιο μαλακή γόμα, στο ίδιο μοντέλο ελαστικού, όσο ανεβαίνει ο δείκτης ταχύτητας. Αυτό το κάνουν επειδή τα αυτοκίνητα που απαιτούν μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας είναι πιο γρήγορα και άρα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε πρόσφυση. -
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Continental PremiumContact 6, ως το πιο σπορ (ίσως) ελαστικό που μπορεί να βρει σε 205/55/16.
Θα συμφωνήσω για τα Continental και τα προτείνω κι εγώ, πολύ καλό all around μαλακό ελαστικό, δοκιμασμένο. Πριν είχα και τα SportContact όταν ακόμα τα έβγαζε και για 16αρες ζάντες.
Ίσως υπάρχουν ακόμα τα Michelin Pilot Sport 4 στις διαστάσεις που θέλετε. Τα είχα βάλει και αυτά στην 3αρα, πολύ καλό κράτημα ΑΝ τα ζέσταινες καλά όμως. Αν δεν το κυνηγάει ο οδηγός όμως δεν αξίζουν, δεν θα ζεσταίνονται ποτέ. -
Τα Pilot Sport δεν χρειάζονται κανένα ζέσταμα. Που να δείτε τα σπορ Pirelli και Bridge πόσο θέλουν...
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα Pilot Sport δεν χρειάζονται κανένα ζέσταμα. Που να δείτε τα σπορ Pirelli και Bridge πόσο θέλουν...
Aκριβως. Τα φοραω κι εγω τα ps4 σε 320i του 2007 κι εχουν αψογο κρατημα απ'το πρωτο χιλιομετρο.
Πριν φορουσα potenza s001 και ηθελαν καμια 15αρια χιλιομετρα μεχρι να παρουν μπρος. -
Είναι θέμα φιλοσοφίας. Τα σπορ Michelin δουλεύουν χωρίς ιδιαίτερο ζέσταμα, ενώ τα αντίστοιχα Pirelli (και Bridgestone) θέλουν ζέσταμα. Η διαφορά όμως είναι ότι μετά από πίεση τα Pirelli κρατάνε καλύτερα, ενώ τα Michelin "σαπουνιάζουν" και πέφτει η απόδοσή τους. Επίσης αυτό έχει να κάνει και με τις εξωτερικές θερμοκρασίες. Σε πιο βόρειες χώρες δουλεύουν αμέσως τα Michelin. Στις νότιες θέλεις Pirelli. Μετά περνάμε στην άσφαλτο. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε άσφαλτο-γυαλί, κι εκεί δουλεύουν καλά τα πιο μαλακά Michelin. Αν τα βάλεις όμως σε μια πίστα, θα γίνουν κομμάτια, σε αντίθεση με τα σκληρότερα Pirelli. Μιλάμε για σπορ λάστιχα δρόμου τώρα, όχι για τα ημισλίκ τους (Cup 2 R και Trofeo R αντίστοιχα).
-
@tgd said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
If you are going to mix speed ratings, which we don’t recommend, make sure the lower rated tyres are on the front axle, regardless of whether your vehicle is front-, rear- or four-wheel drive. This is to prevent a potential oversteer scenario.
Πάντα πρέπει να παραθέτουμε τις πηγές μας.
Το σάιτ της Uniroyal.
-
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Aκριβως. Τα φοραω κι εγω τα ps4 σε 320i του 2007 κι εχουν αψογο κρατημα απ'το πρωτο χιλιομετρο.
Πριν φορουσα potenza s001 και ηθελαν καμια 15αρια χιλιομετρα μεχρι να παρουν μπρος.Τι να πω ρε παιδιά, μάλλον επηρεασμένος από τα Continental που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο ζέσταμα για να αποδώσουν τα PS4 μου φαινόταν ότι ήθελαν μια προσπάθεια. Για τα Bridgestoe επιβεβαιώνω κι εγώ ότι ήθελαν πολύ ζέσταμα.
Πάντως οποιοδήποτε ελαστικό των 4 μεγάλων εταιρειών (Michelin, Pirelli, Continental, Bridgestone) θεωρώ ότι υπερκαλύπτουν το 90-95% των οδηγών.Παρεμπιπτόντως, Pirelli Diablo Rosso III φοράω στην μηχανή και είμαι άκρως ευχαριστημένος, θα ήθελα να δοκιμάσω Pirelli και σε αυτοκίνητο κάποια στιγμή..
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]