@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@wallander said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα σε όλους τους φίλους.
Έχω βάλει εδώ και κάτι μήνες νέα ελαστικά με τα οποία έχω κάνει σχεδόν 4000 χλμ. Το ένα έπαθε βλάβη και η εταιρεία το αντικαθιστά αλλά το πρόβλημα είναι πως πλέον δεν υπάρχει το μοντέλο και μου δίνει τον "διάδοχο" του (και για να είμαι ειλικρινής δεν έχει διευκρινιστεί ποιο κωδικό ακριβώς, δλδ εγώ είχα το 94W κι απ' ότι βλέπω δεν υφίσταται στο εμπόριο, οπότε μένει να επιβεβαιωθεί).
Γνώστης δεν είμαι αλλά επειδή μου φάνηκε περίεργο να είναι το 1 λάστιχο από τα 4 διαφορετικό, με μια εύρεση είδα ότι σύμφωνα με το νόμο, εάν υπάρχουν διαφορετικά ελαστικά στο αμάξι θα πρέπει να είναι και τα δύο στον ίδιο άξονα.
Πήρα εταιρεία, ένας τεχνικός μου είπε περίπου το ίδιο και με παρέπεμψε στο τμήμα εγγυήσεων. Αυτοί με παρέπεμψαν στους όρους της εγγύησης, οι οποίοι λένε ότι η εταιρεία σου αλλάζει μέχρι 2 λάστιχα και αν το λάστιχο έχει πάψει να παράγεται ή εισάγεται, σου δίνει ένα ίδιου τύπου και σε ενημερώνουν ότι ο νόμος λέει πως δεν πρέπει το αμάξι να έχει διαφορετικά ελαστικά.
Τους έχω απευθύνει ερώτημα να μου εξηγήσουν επακριβώς εάν το νέο ελαστικό είναι ίδιου τύπου με το παλιό και τί ακριβώς σημαίνει ο όρος "διαφορετικά ελαστικά". Και φυσικά εάν πρέπει να κάνω νέο αίτημα ώστε να αλλάξω και δεύτερο (δεν το βλέπω διότι έχει ήδη υπάρξει αίτημα για αντικατάσταση του ενός και λογικά το πράγμα μπερδεύεται) ή εάν με υποχρεώνουν να αλλάξω και το δεύτερο απ' την τσέπη μου.
Κι εντέλει αναρωτιέμαι ρε παιδιά, αν δε βρω άκρη μη τυχόν και πρέπει να πάω στο ακραίο σενάριο να τα πουλήσω μεταχειρισμένα και να αγοράσω καινούρια? Με το αυτοκίνητο μεταφέρω την οικογένεια μου, δε μπορώ να παίζω παιχνίδια.
Θα πει κάποιος "αν δε βρεις άκρη, τράβα τους μήνυση", κλπ. Οκ, εντάξει, στο μεταξύ τί γίνεται? Δε μπορώ να μείνω χωρίς λάστιχα.
Κάποια συμβουλή?Πληρωνεις ενα λαστιχο ακομα για να ειναι ιδιο με αυτο που θα σου δωσουν και τα βαζεις στον ιδιο αξονα
ή μετα απο λιγο καιρο , χαλαει και το αλλο λαστιχο , και σου δινουν και 2ο
Σ΄ευχαριστώ φίλε μου.