-
@gchris7 said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Παρατηρώ μια φοβία ... τεχνοφοβία
Δεν απενεργοποιώ τίποτα
Οδηγώ και σφυράει ε και ;
Ανάβω φλας δεν σφυράει
Σε κάθε περίπτωση με το μικρό δακτυλάκι υπερνικώ το "σπρώξιμο" που κάνει το οποίο σε κρατά σε επαγρύπνηση γιατί καλοκαίριασε και τα εχουν πετάξει όλα ...Δεν πάρετε tesla ποτέ οεεε οεεε μην φοβάστε ωρέ!
Να δεχτώ ότι το ενεργό lane assist αντιμετωπίζεται με το φλας.
Αλλά παρά είναι έντονο..
Το πιο σπαστικό είναι ο βομβητης για την υπέρβαση ορίου ταχύτητας.
Στο γιαρις βενζινης που είχα πρόσφατα και ήταν μοντέλο 2024 σου έσπαγε τα νευρα. Είναι αδύνατο να ακολουθήσεις τα όρια μέσα στην πόλη ειδικά σε μια πόλη που είναι παντελώς ανεκπαιδευτη σχετικά.Πάντως στα Τογιότα είναι σαφώς πιο δύσκολο να απενεργοποιήσεις όλα αυτά τα features σε αντίθεση με τα Τέσλα όπου αρκεί ένα μικρό άγγιγμα του σήματος του ορίου στην οθόνη για να σιγησει.
Στο Corolla cross πάντως μπορείς να απενεργοποιήσεις τον βομβητή και να αφήσεις μόνο την οπτική ειδοποίηση, η να απενεργοποιήσεις και τα 2. Μήπως γίνεται κάπως και στο Yaris?
Η ειδοποίηση υπέρβασης ταχύτητας απενεργοποιείται αλλά κάθε φορα που βαζεις μπρος πρέπει να πηγαίνεις στο σχετικό μενου
Το RSA στο CC έχει και ένα υπομενού που ρυθμίζεις πως θες να σε ειδοποιεί (ηχητικό οπτικό η καθόλου) εκεί την κρατάει την ρύθμιση.
Είναι μοντέλο 24; Γιατί στα νεωτέρα μοντέλα δεν κρατούνται μόνιμα απενεργοποίησεις.
-
Δεν απενεργοποιώ τίποτα
Ανάβω φλας δεν σφυράει
Σε κάθε περίπτωση με το μικρό δακτυλάκι υπερνικώ το "σπρώξιμο" που κάνει το οποίο σε κρατά σε επαγρύπνηση γιατί καλοκαίριασε και τα εχουν πετάξει όλα ...Δεν πάρετε tesla ποτέ οεεε οεεε μην φοβάστε ωρέ!
Αλλά παρά είναι έντονο..
Στο γιαρις βενζινης που είχα πρόσφατα και ήταν μοντέλο 2024 σου έσπαγε τα νευρα. Είναι αδύνατο να ακολουθήσεις τα όρια μέσα στην πόλη ειδικά σε μια πόλη που είναι παντελώς ανεκπαιδευτη σχετικά.Πάντως στα Τογιότα είναι σαφώς πιο δύσκολο να απενεργοποιήσεις όλα αυτά τα features σε αντίθεση με τα Τέσλα όπου αρκεί ένα μικρό άγγιγμα του σήματος του ορίου στην οθόνη για να σιγησει.
Στο Corolla cross πάντως μπορείς να απενεργοποιήσεις τον βομβητή και να αφήσεις μόνο την οπτική ειδοποίηση, η να απενεργοποιήσεις και τα 2. Μήπως γίνεται κάπως και στο Yaris?
Η ειδοποίηση υπέρβασης ταχύτητας απενεργοποιείται αλλά κάθε φορα που βαζεις μπρος πρέπει να πηγαίνεις στο σχετικό μενου
Το RSA στο CC έχει και ένα υπομενού που ρυθμίζεις πως θες να σε ειδοποιεί (ηχητικό οπτικό η καθόλου) εκεί την κρατάει την ρύθμιση.
Είναι μοντέλο 24; Γιατί στα νεωτέρα μοντέλα δεν κρατούνται μόνιμα απενεργοποίησεις.
Του 23 αλλά αναβαθμισμένο με το safety sense 3.0 που έχουν και τα του 24.
Ποιος ξέρει τώρα... Άντε βγάλε άκρη... -
Το είχα γράψει κάπου ότι από φέτος όλα τα αυτοκίνητα θα λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, είναι ευρωπαϊκός κανονισμός. Δεν είναι μόνο για το yaris. Και μάλιστα από ότι κατάλαβα πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να τα κάνουν έτσι που να μην μπορείς να τα απενεργοποιήσεις εύκολα.
Αγόρασα πέρυσι αυτοκίνητο, όχι yaris, και όταν του έκαναν αναβάθμιση λογισμικού ο φόβος μου ήταν μήπως του βάλουν αυτού του είδους τους συναγερμούς. Τελικά δεν το έκαναν και έχω μόνο την εικόνα με την πινακίδα που δείχνει το όριο ταχύτητας να αναβοσβήνει. Οπότε πρέπει να είναι θέμα της Toyota που έβαλε ένα χαρακτηριστικό που δεν χρειάζεται. Θα μπορούσαν ίσως να το βγάλουν σε επόμενη αναβάθμιση αφού δεν ήταν υποχρεωμένοι να το έχουν.
Κάπου διάβασα ότι σχεδιάζουν να κάνουν τα αυτοκίνητα να μην μπορούν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή που έχει η πινακίδα στον δρόμο. Οπότε του χρόνου μπορεί όλοι να λένε ότι είναι τυχεροί που το αυτοκίνητο έχει μόνο ηχητικό συναγερμό αλλά μπορούν να ξεπεράσουν το όριο ταχύτητας αν χρειαστεί...
-
Δεν απενεργοποιώ τίποτα
Ανάβω φλας δεν σφυράει
Αλλά παρά είναι έντονο..
Του 23 αλλά αναβαθμισμένο με το safety sense 3.0 που έχουν και τα του 24.
Ποιος ξέρει τώρα... Άντε βγάλε άκρη...Δικιο εχεις. Αλλαζεις απο ηχο σε μονο οπτικη ειδοποιηση και λυνεται το προβλημα.
-
Συγνωμη ρε παιδια αλλα YC με 130 αλογα τιμη εκκινησης 30000?Παμε καλα?
Καλυτερα chr center μετα -
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
Καλυτερα chr center μεταhttps://www.toyota.es/coches/yaris-cross
Από 27500 το yc style 130 στην Ισπανία
-
Καλυτερα chr center μεταή LBX εαν θέλει κάποιος μικρό αμάξωμα. Πολύ καλύτερη αγορά και VFM το LBX σε σχέση με το YC.
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
Καλυτερα chr center μεταhttps://www.toyota.es/coches/yaris-cross
Από 27500 το yc style 130 στην Ισπανία
Εδώ το φέρνει στην elegance που νομίζω είναι λίγο πιο καλά εξοπλισμένη από την style.
Όπως και να΄χει, είναι όντως υψηλή τιμή 30.000 για YC, αν και συνήθως η ντόπια Toyota πετυχαίνει σχετικά καλές τιμές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. -
Καλυτερα chr center μεταΝαι δεν ειναι λογικο. Βεβαια οταν βλεπεις συνεχεια παραγγελιες αυτο κανεις εαν εισαι ο πωλητης.
-
Κινούμενος για μπάνια βόλτες και καφέδες αυτές τις μέρες εχω να πω οτι κάποιοι τα παίρνουν και διαολίζονται οταν βλέπουν το YC .
Στην αρχή διέγνωσα φθόνο γιατί κάποιος τυγχάνει να εχει καινούργιο αυτοκίνητο , τι καινούργιο σε δυο μήνες κλείνει δύο χρόνια.
Όμως τα παρακάτω συμβάντα διευκρίνισαν το θέμα :
1ο ιδιοκτήτης μεγάλης καινούργιας μηχανής BMW στο φανάρι σε έντονο ύφος γιατί γκαζώνεις και δεν με αφήνεις να σε περάσω και μου ρίχνει κάτι γαλλικά !
2ο ιδιοκτήτης diesel astra ,είμαι σταματημένος σε φανάρι κόκκινο και βγαίνει αντίθετο ρεύμα και με περνάει βρίζοντας!
Στο προηγούμενο φανάρι προσπάθησε να με περάσει απο δεξιά και η ήττα ήταν τόσο βαριά που μετα παραβίασε τον μισό ΚΟΚ για να μου την πει ...Το συμπέρασμα μου είναι πως η αβίαστη εκκίνηση και επιτάχυνση του YC ενοχλεί κάποιους που εχουν στο μυαλό τους σφήνες και αλλα αφηγήματα (ΚΤΕΛ ) βλέποντας το σηματάκι hybrid .
Πολύ παράξενο πάντως να γυρνάς σπίτι με μέση κατανάλωση κάτω απο 4 και να εχεις τσακωθεί και να σου κάνουν μπούλινκ γιατί σε θεωρούν γκαζιάρη -
Διαβάζουν τα μυθιστορίματα του Κρούζερ για ταχύτητες ΚΤΕΛ και κίνησ πίσω από τρόλεϋ και έχουν μπερδευτεί με την πραγματικότητα.
-
Κινούμενος για μπάνια βόλτες και καφέδες αυτές τις μέρες εχω να πω οτι κάποιοι τα παίρνουν και διαολίζονται οταν βλέπουν το YC .
Στην αρχή διέγνωσα φθόνο γιατί κάποιος τυγχάνει να εχει καινούργιο αυτοκίνητο , τι καινούργιο σε δυο μήνες κλείνει δύο χρόνια.
1ο ιδιοκτήτης μεγάλης καινούργιας μηχανής BMW στο φανάρι σε έντονο ύφος γιατί γκαζώνεις και δεν με αφήνεις να σε περάσω και μου ρίχνει κάτι γαλλικά !
2ο ιδιοκτήτης diesel astra ,είμαι σταματημένος σε φανάρι κόκκινο και βγαίνει αντίθετο ρεύμα και με περνάει βρίζοντας!
Στο προηγούμενο φανάρι προσπάθησε να με περάσει απο δεξιά και η ήττα ήταν τόσο βαριά που μετα παραβίασε τον μισό ΚΟΚ για να μου την πει ...Το συμπέρασμα μου είναι πως η αβίαστη εκκίνηση και επιτάχυνση του YC ενοχλεί κάποιους που εχουν στο μυαλό τους σφήνες και αλλα αφηγήματα (ΚΤΕΛ ) βλέποντας το σηματάκι hybrid .
Πολύ παράξενο πάντως να γυρνάς σπίτι με μέση κατανάλωση κάτω απο 4 και να εχεις τσακωθεί και να σου κάνουν μπούλινκ γιατί σε θεωρούν γκαζιάρηΜπα, μάλλον εσύ έχεις τη μύγα που λέμε, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά.
ΥΓ. Τον οδηγό της BMW μάλλον για κουλομαρία τον κόβω. -
Εγω απλά πατάω το γκάζι και φεύγω όταν γίνεται πράσινο, συνήθως δεξιά πάω αλλα επειδή είναι πρακτικά η πιο γρήγορη λωρίδα το συμπέρασμα μου είναι οτι νευριάζω τους γκαζιάρηδες επειδή δεν προλαβαίνουν να μου χωθούν .
-
Πολύ παράξενο πάντως να γυρνάς σπίτι με μέση κατανάλωση κάτω απο 4 και να εχεις τσακωθεί και να σου κάνουν μπούλινκ γιατί σε θεωρούν γκαζιάρηΝα σου πει γαλλικά κάτοχος μπεμβέ, χλωμό...
Τίποτα ράους, ντούμ και τέτοια μόνο...
Για να κάνει τέτοιες παραβάσεις ο ντιζελάς, μάλλον θα τον είχες πρήξει, με ταχύτητες αστικού και όχι κτελ....
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Διαβάζουν τα μυθιστορίματα του Κρούζερ για ταχύτητες ΚΤΕΛ και κίνησ πίσω από τρόλεϋ και έχουν μπερδευτεί με την πραγματικότητα.
Δεν έχει τρόλευ η Θεσσαλονίκη και έτσι εκεί πάτε με ταχύτητες αστικού είπαμε...
Τριανδρία - ΝΣΘ...
-
Παίζει να είσαι ένας στην Θεσσαλονίκη με yc που έχει δει που τερματίζει το πεντάλ του γκαζιού.
Οι υπόλοιποι δυστυχώς πηγαίνουν πιο χαλαρά από το χαλαρά όταν έχει κίνηση στην πόλη, και στον περιφερειακό σχεδόν το ίδιο με την πόλη! Κάντε το τεστ λέμε όποτε βλέπεται κάτοχο hybrid, καθίστε μαζί του να δείτε χαλάρωση!
Μου θυμίζει ένα που είχε πει ο Χάρρυ Κλύνν, ο Έλληνας τρελαίνεται να κάνει τζόκινγκ και ύστερα στο σπίτι παίρνει το ασανσέρ για να ανέβει στον 1ο!
Έτσι μπορεί να κάνουμε τρομερή οικονομία για 2 ευρώ και τα τρώμε αλλού... -
Και όμως είδα yc να στρίβει σε πλατεία με χειρόφρενο και να κάνει μπάντες…
-
Το yc δεν έχει ηλεκτρικό χειρόφρενο; Πώς γίνεται να κάνει κάποιος πάντες
Δίνω 3% πιθανότητες ο ντιζελάς με το astra να γνώριζε τι εστί yc hybrid.
-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Το yc δεν έχει ηλεκτρικό χειρόφρενο; Πώς γίνεται να κάνει κάποιος πάντες
Δίνω 3% πιθανότητες ο ντιζελάς με το astra να γνώριζε τι εστί yc hybrid.
Ά ν ε τ α κάνεις παντιλίκια
απενεργοποιείς τα ηλεκτρονικά βάζεις το ecvt στο Β
μπαίνεις με φόρα στην στροφή και αφήνεις απότομα το γκάζι -
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Το yc δεν έχει ηλεκτρικό χειρόφρενο;
To υβριδικό ναι, αλλά το απλό όχι. Μπορεί να ήταν το απλό.
Toyota Yaris Cross