-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
@tacos said in Toyota Yaris Cross:
@tacos said in Toyota Yaris Cross:
Ρεζερβα αναγκης που μπορω να βρω;
Έχει και αυθεντικό ανταλλακτικό.
Αν ψάξεις στο γνωστό γκρουπ θα βρεις οδηγίες και κωδικούςΠοιο γκρουπ;
Το Yaris cross club Hellas
O.K M/Ths.
-
Καλημέρα,
Μετά από 3,5 μήνες και 5.000 χλμ ας γράψω και εγώ τις πρώτες μου εντυπώσεις από την active hybrid.
Έκανα αρκετά ταξίδια το καλοκαίρι, με πολύ επαρχιακό δίκτυο. Η μέση κατανάλωση (βασισμένη στην αντλία) είναι 4,2 λτ/100 χλμ. Πολύ ικανοποιητικό. Πρέπει να πω ότι αυτοκινητόδρομο δεν το τρέχω πολύ.
Η εμπειρία με το eCVT πολύ θετική, ειδικά στην πόλη και περιαστικές μετακινήσεις, μουγκρίζει λίγο όταν το ζορίζεις αλλά δε με ενοχλεί. Το τιμόνι είναι αρκετά ακριβές και στις στροφές το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται καλά αν δεν το παρακάνεις. Η ανάρτηση παρά τον ημιάκαμπτο δεν είναι σκληρή, θα έλεγα ότι σε γενικές γραμμές σου προσφέρει άνεση στις περισσότερες συνθήκες. Το αυτοκίνητο έχει αρκετή ροπή για να κάνεις τις προσπεράσεις σου. Στα ζόρια βοηθάει να το βάλεις στο power mode.
Τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας λειτουργούν ικανοποιητικά. Το acc είναι πολύ πρακτικό, βέβαια κάποιες φορές φρενάρει λίγο πιο απότομα από ότι θα ήθελα να είμαι ειλικρινής. Το lane assist είναι επίσης ικανοποιητικό. Πολύ καλά δουλεύουν και τα φώτα στην αυτόματη σκάλα όταν εντοπίζουν είτε αυτοκίνητο απέναντι είτε άλλο μπροστά που πλησιάζεις.Η ποιότητα μέσα είναι ΟΚ, μέχρι εκεί. Τριγμούς είχα μία φορά σε κακό δρόμο. Θα δείξει με τον καιρό. Τα περισσότερα πλαστικά είναι σκληρά αλλά όχι φτηνιάρικα. Θα ήθελα να είναι πιο μαλακά τα σημεία που ακουμπάνε τα γόνατά μου δεξιά και αριστερά. Βέβαια σε αυτά τα σημεία και πιο ακριβά αυτοκίνητα σκληρά πλαστικά έχουν. Θα ήθελα επίσης λίγο πιο αναπαυτικά καθίσματα.
Εκτός της έλλειψης της πίσω πλαφονιέρας με ενοχλεί ότι οι διακόπτες για τα παράθυρα (πλην του οδηγού) δεν έχουν πάνω ένα φωτάκι. Το βράδυ ψάχνεις να βρεις το διακόπτη.
Το infotainment είναι λίγο παρωχημένο και δεν έχει πολλές δυνατότητες, κάνει ωστόσο τη δουλειά του πάντα και χωρίς να μπλοκάρει.
Κάτι άλλο που με ενοχλεί είναι το κλείσιμο του χώρου αποσκευών, θέλει δύναμη, πολλές φορές φαίνεται ότι έκλεισε αλλά όταν μπαίνεις μέσα βλέπεις ότι είναι ανοιχτό. Επίσης οι αισθητήρες βάρους για τις ζώνες παραείναι ευαίσθητοι. Ακουμπάς μία τσάντα λίγων κιλών και χτυπάει.Γενικά μέχρι τώρα είμαι αρκετά ικανοποιημένος, το πόσο αξιόπιστο θα είναι στο μέλλον, ή τι φθορές θα έχει θα δείξει με τον καιρό. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν και ακρίβυνε (όπως όλα τα αυτοκίνητα) εξακολουθεί να είναι μία τίμια αγορά.
-
Τα φωτα στα παραυτρα τα βαζεις DYI πανεύκολα!
Πίσω πλαφονιέρα αν εισαι Αθηνα το λύνεις με 60 ευρώ.Κατα τα λοιπά δεν διαφέρει η αποψη σου από αυτήν της πλειοψηφίας.
Απλά για να είναι κατανοητό το μέτρο σύγκρισης πες μας τι οδηγουσες πριν! -
Πίσω πλαφονιέρα αν εισαι Αθηνα το λύνεις με 60 ευρώ.Κατα τα λοιπά δεν διαφέρει η αποψη σου από αυτήν της πλειοψηφίας.
Απλά για να είναι κατανοητό το μέτρο σύγκρισης πες μας τι οδηγουσες πριν!Να αλλάξω μόνος μου τους διακόπτες με after market? Δεν είμαι τόσο θαρραλέος.
Πες μου ποιος το κάνει Αθήνα please
Corolla του 2003.
-
@al73 said in Toyota Yaris Cross:
Απλά για να είναι κατανοητό το μέτρο σύγκρισης πες μας τι οδηγουσες πριν!Να αλλάξω μόνος μου τους διακόπτες με after market? Δεν είμαι τόσο θαρραλέος.
Corolla του 2003.
Πανευκολο... και εγω δικηγορος είμαι και τους αλλαξα μόνος!
Αγορασε τους από ali και βρισκόμαστε με το Φάνη .. κουμπωτά ειναι όλα!
Στην Καλλιθέα ειναι ένας ηλεκτρολογος πολύ προσεκτικός ο Χρήστος (InCar Studio) που εχει κανει σε δεκάδες YC τοποθετηση πλαφονιέρας και αλλαγες φώτων και τοποθετηση εργοστασιακού φωτισμου!
Αν ψαξεις παραπάνω στο θέμα θα δεις το δικό μου! -
Corolla του 2003.
Πανευκολο... και εγω δικηγορος είμαι και τους αλλαξα μόνος!
Αγορασε τους από ali και βρισκόμαστε με το Φάνη .. κουμπωτά ειναι όλα!
Στην Καλλιθέα ειναι ένας ηλεκτρολογος πολύ προσεκτικός ο Χρήστος (InCar Studio) που εχει κανει σε δεκάδες YC τοποθετηση πλαφονιέρας και αλλαγες φώτων και τοποθετηση εργοστασιακού φωτισμου!
Αν ψαξεις παραπάνω στο θέμα θα δεις το δικό μου!Ευχαριστω
-
Κατα τα λοιπά δεν διαφέρει η αποψη σου από αυτήν της πλειοψηφίας.
Απλά για να είναι κατανοητό το μέτρο σύγκρισης πες μας τι οδηγουσες πριν!Η άποψη του δεν διαφέρει από την άποψη της πλειοψηφίας που είναι ευχαριστημένοι από το αυτοκίνητο.
-
Καλημέρα,
Μετά από 3,5 μήνες και 5.000 χλμ ας γράψω και εγώ τις πρώτες μου εντυπώσεις από την active hybrid.
Έκανα αρκετά ταξίδια το καλοκαίρι, με πολύ επαρχιακό δίκτυο. Η μέση κατανάλωση (βασισμένη στην αντλία) είναι 4,2 λτ/100 χλμ. Πολύ ικανοποιητικό. Πρέπει να πω ότι αυτοκινητόδρομο δεν το τρέχω πολύ.
Η εμπειρία με το eCVT πολύ θετική, ειδικά στην πόλη και περιαστικές μετακινήσεις, μουγκρίζει λίγο όταν το ζορίζεις αλλά δε με ενοχλεί. Το τιμόνι είναι αρκετά ακριβές και στις στροφές το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται καλά αν δεν το παρακάνεις. Η ανάρτηση παρά τον ημιάκαμπτο δεν είναι σκληρή, θα έλεγα ότι σε γενικές γραμμές σου προσφέρει άνεση στις περισσότερες συνθήκες. Το αυτοκίνητο έχει αρκετή ροπή για να κάνεις τις προσπεράσεις σου. Στα ζόρια βοηθάει να το βάλεις στο power mode.
Τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας λειτουργούν ικανοποιητικά. Το acc είναι πολύ πρακτικό, βέβαια κάποιες φορές φρενάρει λίγο πιο απότομα από ότι θα ήθελα να είμαι ειλικρινής. Το lane assist είναι επίσης ικανοποιητικό. Πολύ καλά δουλεύουν και τα φώτα στην αυτόματη σκάλα όταν εντοπίζουν είτε αυτοκίνητο απέναντι είτε άλλο μπροστά που πλησιάζεις.Η ποιότητα μέσα είναι ΟΚ, μέχρι εκεί. Τριγμούς είχα μία φορά σε κακό δρόμο. Θα δείξει με τον καιρό. Τα περισσότερα πλαστικά είναι σκληρά αλλά όχι φτηνιάρικα. Θα ήθελα να είναι πιο μαλακά τα σημεία που ακουμπάνε τα γόνατά μου δεξιά και αριστερά. Βέβαια σε αυτά τα σημεία και πιο ακριβά αυτοκίνητα σκληρά πλαστικά έχουν. Θα ήθελα επίσης λίγο πιο αναπαυτικά καθίσματα.
Εκτός της έλλειψης της πίσω πλαφονιέρας με ενοχλεί ότι οι διακόπτες για τα παράθυρα (πλην του οδηγού) δεν έχουν πάνω ένα φωτάκι. Το βράδυ ψάχνεις να βρεις το διακόπτη.
Το infotainment είναι λίγο παρωχημένο και δεν έχει πολλές δυνατότητες, κάνει ωστόσο τη δουλειά του πάντα και χωρίς να μπλοκάρει.
> Κάτι άλλο που με ενοχλεί είναι το κλείσιμο του χώρου αποσκευών, θέλει δύναμη, πολλές φορές φαίνεται ότι έκλεισε αλλά όταν μπαίνεις μέσα βλέπεις ότι είναι ανοιχτό. Επίσης οι αισθητήρες βάρους για τις ζώνες παραείναι ευαίσθητοι. Ακουμπάς μία τσάντα λίγων κιλών και χτυπάει.Γενικά μέχρι τώρα είμαι αρκετά ικανοποιημένος, το πόσο αξιόπιστο θα είναι στο μέλλον, ή τι φθορές θα έχει θα δείξει με τον καιρό. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν και ακρίβυνε (όπως όλα τα αυτοκίνητα) εξακολουθεί να είναι μία τίμια αγορά.
Σε όλα τα αυτοκίνητα , υπάρχει ένα μικρό κολπάκι που δεν χρειάζεται να βάλεις καθόλου δύναμη. Αφήνεις ένα παράθυρο ή μια πόρτα λίγο ανοικτή (τα κλείνεις τελευταία) ώστε να μπορεί να διαφεύγει ο αέρας στη καμπίνα. Ο ίδιος αέρας (πίεση) σου κρατάει την πίσω πόρτα ανοικτή. Ευχαρίστησε με αργότερα.
-
Βρήκα χημική ανάλυση των 0w-8 και 0W-16 αυθεντικών λαδιών της toyota , ο παρουσιαστής λεει οτι το πακέτο αντιτριβικών /καθαριστικων είναι
1ον ολόιδιο και στο δυο και
2ον το (insane) πακέτο αντιτριβικών το εχει δει μόνο σε εξειδικευμένα αγωνιστικά λάδια !Να η απάντηση λοιπόν που ζητάτε σε διάφορα τοπικά και συζητήσεις
- το υπέρλεπτο λάδι φθάνει παντού σε όλα τα σημεία του κινητήρα ακαριαία
- το πακέτο αντιτριβικών θα τον διατηρήσει σαν καινούργιο για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα παρα τις εκατομμύρια εκκινήσεις και σβησίματα κρύο -ζεστό
- το πακέτο καθαριστικών μαζί με τις σύντομες αλλαγές , αντίθετα απο τις τάσεις της εποχής (1 χρόνο/15000 χλμ) θα τον διατηρεί καθαρό
- να γιατί η toyota χρεώνει στα τιμολόγια ανα 0,10 του λίτρο μιλάμε για διαστημικά λάδια
-
To εχει ποσταρει αλλος πριν απο εσενα
Και τα συμπερασματα δεν ειναι ακριβως ετσι οπως τα ειπες -
που ποτε πως το έχασα ...
ακριβώς ποια είναι τα συμπεράσματα; -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
ακριβώς ποια είναι τα συμπεράσματα;https://forum.4troxoi.gr/topic/92733/hyundai-tucson-nx4-2020/3346?_=1695500157926
Εδω το ειδαΔεν θυμαμαι συμπερασμα οτι το λαδι φτανει παντου ακαριαια.
Ουτε οτι θα αντεξει για παντα ο κινητηρας
Ουτε οτι ειναι ακριβο το λαδι επειδη ειναι διαστημικοΘυμαμαι οτι ειναι καλο λαδι με καλα αντιτριβικα ιδιο το 0-8 με το 0-16, οπως σωστα ειπες. Και οτι τα πρωτα ειχαν πιο πολλλα μεταλλα και βρωμιες γιατι ο κινητηρας ηταν καινουριος . Αυτα θυμαμαι απο προχθες που το ειδα, Μπορει να εχω κανει και λαθος καπου . Με διορθώνεις
-
Λαδωνει και το inverter?
-
-
Βρήκα χημική ανάλυση των 0w-8 και 0W-16 αυθεντικών λαδιών της toyota , ο παρουσιαστής λεει οτι το πακέτο αντιτριβικών /καθαριστικων είναι
1ον ολόιδιο και στο δυο και
2ον το (insane) πακέτο αντιτριβικών το εχει δει μόνο σε εξειδικευμένα αγωνιστικά λάδια !Να η απάντηση λοιπόν που ζητάτε σε διάφορα τοπικά και συζητήσεις
- το υπέρλεπτο λάδι φθάνει παντού σε όλα τα σημεία του κινητήρα ακαριαία
- το πακέτο αντιτριβικών θα τον διατηρήσει σαν καινούργιο για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα παρα τις εκατομμύρια εκκινήσεις και σβησίματα κρύο -ζεστό
- το πακέτο καθαριστικών μαζί με τις σύντομες αλλαγές , αντίθετα απο τις τάσεις της εποχής (1 χρόνο/15000 χλμ) θα τον διατηρεί καθαρό
- να γιατί η toyota χρεώνει στα τιμολόγια ανα 0,10 του λίτρο μιλάμε για διαστημικά λάδια
ασε μας ρε monman με τα διαστημικα λαδια της toyota που σας τα χρεωνει "ο κουκος αηδονι" η αντιπροσωπεία. διαστημικα λαδια ειναι αυτα που φορανε οι μηχανες που στροφαρουν 15000 rpm και λιπαινουν παράλληλα το κιβωτιο ταχυτητων (amsoil, mobil1) και κανουν 20 ευρω το λιτρο... ΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ... που ελεγε και ο Αλεφαντος
-
@alexandros-k said in Toyota Yaris Cross:
ακριβώς ποια είναι τα συμπεράσματα;https://forum.4troxoi.gr/topic/92733/hyundai-tucson-nx4-2020/3346?_=1695500157926
Εδω το ειδαΔεν θυμαμαι συμπερασμα οτι το λαδι φτανει παντου ακαριαια.
Ουτε οτι θα αντεξει για παντα ο κινητηρας
Ουτε οτι ειναι ακριβο το λαδι επειδη ειναι διαστημικοΘυμαμαι οτι ειναι καλο λαδι με καλα αντιτριβικα ιδιο το 0-8 με το 0-16, οπως σωστα ειπες. Και οτι τα πρωτα ειχαν πιο πολλλα μεταλλα και βρωμιες γιατι ο κινητηρας ηταν καινουριος . Αυτα θυμαμαι απο προχθες που το ειδα, Μπορει να εχω κανει και λαθος καπου . Με διορθώνεις
Φταίω εγω ; πάνε και βάζουν σοβαρό τεστ λαδιών που μπαίνουν στα toyota σε τοπικό της hyundai και δεν το ενσωματώνουν σωστά να βγεί η εικόνα του υβριδικού ...
Στην αρχή λεει για την πρώτη αλλαγή που συστήνει να γίνεται πριν τα πρώτα 1000 χλμ και το στηρίζει με χημική ανάλυση απο το καινούργιο corolla της κόρης του .
Μετά όμως είναι το ζουμί ,το 0W-8/16 εχουν ενα καθαρά αγωνιστικό πακέτο αντιτριβικών σε ποσότητες παλαβές για ΙΧ αυτοκίνητο και σε συνδυασμό με κάτι αλλα που λεει πχ το λάδι βάσης εχει σύνθεση που δεν ανταγωνίζεται τα πρόσθετα αλλα συνεργάζεται μαζί τους κλπ δείχνουν οτι τα λάδια αυτά αξίζουν και με το παραπάνω την τιμή τους .
Σε κανα μήνα θα εχω το πρώτο σέρβις στο YC και αυτό το βίντεο σε συνδυασμό με τους παρατεταμένους καύσωνες που ζήσαμε και την πολύ υψηλή υγρασία που έχουμε στην Θεσσαλονίκη με προσανατολίζει να παραγγείλω τα 0W-16 (κάπου στο βίντεο λεει οτι στην Φλόριντα η toyota λεει να βάζουν αυτό αντί του 0-8).
Σε δοχεία του 1 λίτρου και παραγγελιά το αυτοκίνητο να είναι μπροστά στην τζαμαρία να βλεπω απο το σαλόνι τι κάνουν , αυτά τα inverter με στοίχειωσαν μπρρρρ ...
-
@dimitrioskosmas said in Toyota Yaris Cross:
ασε μας ρε monman με τα διαστημικα λαδια της toyota που σας τα χρεωνει "ο κουκος αηδονι" η αντιπροσωπεία. διαστημικα λαδια ειναι αυτα που φορανε οι μηχανες που στροφαρουν 15000 rpm και λιπαινουν παράλληλα το κιβωτιο ταχυτητων (amsoil, mobil1) και κανουν 20 ευρω το λιτρο... ΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ... που ελεγε και ο Αλεφαντος
Ασε μας με τις σκοτώστρες τα μηχανάκια εδω είναι 4Τ φόρουμ και όπως λεει ο μεγας Τερλέγκας
ενα inverter δικό μου ολόκληρη η μηχανή σου ... φτωχέ -
Και αν σου ανταπαντησουν monman ότι η Toyota προτείνει για το μοντέλο σας 0 20, εκεί τι κάνεις;
Σε ρωτάω γιατί περνάω το 1ό σέρβις σε μια βδομάδα και ακόμα δεν ξέρω ποιο λάδι να ζητήσω (ή να απαιτησω!) -
@v_a said in Toyota Yaris Cross:
Και αν σου ανταπαντησουν monman ότι η Toyota προτείνει για το μοντέλο σας 0 20, εκεί τι κάνεις;
Σε ρωτάω γιατί περνάω το 1ό σέρβις σε μια βδομάδα και ακόμα δεν ξέρω ποιο λάδι να ζητήσω (ή να απαιτησω!)Το 0W-16 το δικό τους σε δοχεία του 1 λίτρου.
Δεν θα πουν τίποτα απολύτως γιατί θα πάρουν παραπάνω €
Απλά κάνε τηλέφωνο νωρίτερα για να το εχουν .
Αυτά τα πρόσθετα που δείχνει η χημική ανάλυση στο βίντεο αξίζουν το έξτρα έξοδο.Έψαξα το βιογραφικό αυτού του Lake Speed Jr που είναι ο δημιουργός του βίντεο , όνομα και πράγμα ο τύπος χωμένος στους αγώνες nascar κατασκευές αγωνιστικών κινητήρων , στην εξέλιξη λιπαντικών ,μέλος στο SAE , μάλλον εχει φτιάξει την εταιρεία που αναλύει χημικά τα λάδια να κτυπήσει την blackstone
-
Ο μονμαν περα από τα σεμιναρια πωλήσεων που παραθέτει δωρεάν και όποιος τα κατάλαβε θα βγει κερδισμένος, προσφέρει εξαιρετική ενημέρωση σε τέτοιους τύπους που αναλύουν μηχανές, λάδια, μπαταρίες κτλ. Από εμένα εύγε.
Toyota Yaris Cross