Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    A
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 25
    • Best 12
    • Groups 0

al73

@al73

38
    Profile views
    25
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

al73 Unfollow Follow

Best posts made by al73

• RE: Toyota Yaris Cross

Καλημέρα,

Μετά από 3,5 μήνες και 5.000 χλμ ας γράψω και εγώ τις πρώτες μου εντυπώσεις από την active hybrid.

Έκανα αρκετά ταξίδια το καλοκαίρι, με πολύ επαρχιακό δίκτυο. Η μέση κατανάλωση (βασισμένη στην αντλία) είναι 4,2 λτ/100 χλμ. Πολύ ικανοποιητικό. Πρέπει να πω ότι αυτοκινητόδρομο δεν το τρέχω πολύ.
      Η εμπειρία με το eCVT πολύ θετική, ειδικά στην πόλη και περιαστικές μετακινήσεις, μουγκρίζει λίγο όταν το ζορίζεις αλλά δε με ενοχλεί. Το τιμόνι είναι αρκετά ακριβές και στις στροφές το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται καλά αν δεν το παρακάνεις. Η ανάρτηση παρά τον ημιάκαμπτο δεν είναι σκληρή, θα έλεγα ότι σε γενικές γραμμές σου προσφέρει άνεση στις περισσότερες συνθήκες. Το αυτοκίνητο έχει αρκετή ροπή για να κάνεις τις προσπεράσεις σου. Στα ζόρια βοηθάει να το βάλεις στο power mode.
      Τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας λειτουργούν ικανοποιητικά. Το acc είναι πολύ πρακτικό, βέβαια κάποιες φορές φρενάρει λίγο πιο απότομα από ότι θα ήθελα να είμαι ειλικρινής. Το lane assist είναι επίσης ικανοποιητικό. Πολύ καλά δουλεύουν και τα φώτα στην αυτόματη σκάλα όταν εντοπίζουν είτε αυτοκίνητο απέναντι είτε άλλο μπροστά που πλησιάζεις.

Η ποιότητα μέσα είναι ΟΚ, μέχρι εκεί. Τριγμούς είχα μία φορά σε κακό δρόμο. Θα δείξει με τον καιρό. Τα περισσότερα πλαστικά είναι σκληρά αλλά όχι φτηνιάρικα. Θα ήθελα να είναι πιο μαλακά τα σημεία που ακουμπάνε τα γόνατά μου δεξιά και αριστερά. Βέβαια σε αυτά τα σημεία και πιο ακριβά αυτοκίνητα σκληρά πλαστικά έχουν. Θα ήθελα επίσης λίγο πιο αναπαυτικά καθίσματα.
      Εκτός της έλλειψης της πίσω πλαφονιέρας με ενοχλεί ότι οι διακόπτες για τα παράθυρα (πλην του οδηγού) δεν έχουν πάνω ένα φωτάκι. Το βράδυ ψάχνεις να βρεις το διακόπτη.
      Το infotainment είναι λίγο παρωχημένο και δεν έχει πολλές δυνατότητες, κάνει ωστόσο τη δουλειά του πάντα και χωρίς να μπλοκάρει.
      Κάτι άλλο που με ενοχλεί είναι το κλείσιμο του χώρου αποσκευών, θέλει δύναμη, πολλές φορές φαίνεται ότι έκλεισε αλλά όταν μπαίνεις μέσα βλέπεις ότι είναι ανοιχτό. Επίσης οι αισθητήρες βάρους για τις ζώνες παραείναι ευαίσθητοι. Ακουμπάς μία τσάντα λίγων κιλών και χτυπάει.

Γενικά μέχρι τώρα είμαι αρκετά ικανοποιημένος, το πόσο αξιόπιστο θα είναι στο μέλλον, ή τι φθορές θα έχει θα δείξει με τον καιρό. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν και ακρίβυνε (όπως όλα τα αυτοκίνητα) εξακολουθεί να είναι μία τίμια αγορά.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      A
      al73

Καλημέρα και καλή χρονιά,

Μετά από πολλή σκέψη βρήκα τις τελευταίες μέρες χρόνο και κατάφερα να κάνω TD και έπεσε χθες παραγγελία. Active Hybrid Blue.

Προφανώς έχουν γραφτεί σχεδόν τα πάντα εδώ, εγώ να πω πως για το πορτοφόλι μου και τις ανάγκες της 3μελούς οικογένειάς μου έκανα μία συνειδητή, καλή πιστεύω, επιλογή.
      Το αυτοκίνητο θα αντικαταστήσει την υπερτίμια corolla '03. Κακή εντύπωση στη δοκιμή δεν μου έκανε κάτι, τα της μέτριας ποιότητας κτλ εσωτερικά δεν με ξενίσανε γιατί τα έχω δει και διαβάσει σε test drive. Ξέρω όμως τι παίρνω. Να πω ότι με ενθουσίασε ο χώρος αποσκευών και το κιβώτιο, η επιτάχυνση είναι ικανοποιητική (3 ενήλικες και ένα παιδί μέσα) για εμένα που οδηγώ συντηρητικά πια και πάντα με τα όρια είναι μια χαρά.

Από χρόνους μου είπε μεν αρχές Δεκ αλλά μετά από λίγο πίεση παραδέχτηκε ότι 2-3 μήνες καθυστέρηση είναι συνήθης. Για τελική τιμή ότι περιμένουν άμεσα νέο τιμοκατάλογο. Τι να πούμε, ελπίζω να μην πάει πολύ πάνω.

Γεροί να είμαστε να τα χαρούμε !

A
      al73

Καλησπέρα,

Παρέλαβα σήμερα το μπλε active hybrid μου, μετά από μόλις 6 μήνες και κάτι. Μην πέσετε να με φάτε, δεν έκανα κάτι, απλή πωποφαρδία. Και ο πωλητής μου είπε ότι συμβαίνει που και που αλλά ήταν πολύ γρήγορα.

Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές, έκανα 40 χλμ, κυρίως Αττική οδό.

Ψάχνομαι άμεσα για συναγερμό με gps και καλό εγκαταστάτη Χαλάνδρι και πέριξ. Αν έχετε προτάσεις ευπρόσδεκτες. Θα ήθελα κάτι 300-400€.

A
      al73

@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:

To αμάξι είναι εξαιρετικό για αυτό που είναι! Φέτος θα πάμε και όλες τις καλοκαιρινές δικοπές με δαύτο, οπότε θα αναφέρω εντυπώσεις τον Σεπτέμβριο, που θα έχουμε κάνει και νησί και μεγάλο οδικό ταξίδι. Στα €21.000 που δώσαμε δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο αυτόματο all-around.

Συμφωνώ, και εγώ περιμένω να κάνω ταξίδια για να έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη βέβαια αφού παρέλαβα πριν λίγες μέρες.
      Ωστόσο να ξέρουμε τι συγκρίνουμε. Ακόμα και στα 23k που έδωσα εγώ δεν το λες κακό vfm όταν τα υβριδικά captur και juke, ακόμα και αν είναι ανώτερα ποιοτικά στο εσωτερικό, ξεκινάνε στα 31k και το αυτόματο mild hybrid bayon έχει 24k!

A
      al73

Καλησπέρα,

Με πήρανε σήμερα ότι έφτασε το YC για να προχωρήσουμε σε εξώφληση και εκτελωνισμό.

Έχετε κάποια πρόταση για συναγερμό άφτερμάρκετ που να είναι πραγματικά καλύτερος από της τογιότα;

Επίσης για μεμβράνες τι ποσοστό προτείνετε για κάθε επιφάνεια ώστε να μην είναι και πολύ σκοτεινό;

Ευχαριστώ

A
      al73
    • RE: Αγορά SUV για οικογένεια

Στα ατελείωτα στροφιλίκια για Λεωνίδιο, όχι διπλή, ούτε μονή προσπέραση δεν αξίζει να σκέφτεσαι. Αν ξέρεις το δρόμο (εγώ τον κάνω 2-3 φορές τον χρόνο) περιμένεις υπομονετικά τα ελάχιστα σημεία που μπορείς να περάσεις. Τώρα τον Αύγουστο είναι και πολλά τα αυτοκίνητα κοντά στις παραλίες, στρίβεις και σε λίγα μέτρα μπορεί κάποιος να ξεπαρκάρει κτλ. Προσοχή και καλή Παναγία σε όλους.
      ΥΓ. Το βιτάρα είναι από τα λίγα εργαλεία που βγαίνουν πια.

A
      al73

@ison said in Toyota Yaris Cross:

Την καλησπερα μου στο thread. Εν δυναμει αγοραστης αυριο εχω κλεισει test drive στην λαμδα (συγγρου) .
      Θα ρωτησω και για το f/l μιας και αυτο θα ηθελα να παρω εφοσον μεινω ικανοποιημένος. Απο οσο ειδα θα εχει και 5 γενιας οπως το corrola υβριδικο συστημα σε συνδυασμο με τις ενισχυσεις (?) για την ηχομονωση και τα 130 αλογα φαινεται πιο δελεαστικο. Το θεμα ειναι ποσο θα κρατησει και την τιμη.
      Προσωπικα θα ηθελα το corrola cross ως τριτεκνος αλλα το Budget δεν υπαρχει ουτε ζωγραφιστο (και το cross αν μου αρεσει θα ειναι υπερβαση).
      Πανω σε αυτο απο αποψη χωρον για καθημερινη μετακινηση εχετε καθολου εμπειρια για 3 παιδια πισω? Θα ειναι σχετικα ανετα ή θα εχουμε γκρινιες? (ο μικροτερος ειναι 7 οποτε στην χειροτερη ενα booster θελω δεν καρεκλακια ..το λεω για το θεμα με την μικρη γωνια ανοιγματος στις πισω πορτες..την εχω ξεπερασει την φαση)
      Επισης ραγες για μπαγκαζιερα μπαινουν μετα ή πρεπει να παρω συγκεκριμένη εκδοση? (για τα 2-3 μεγαλα ταξιδια που ενδεχεται να γινουν καθε χρονια). (ενταξει ακομα δεν το ειδαμε το καταλαβαινω.)
      Ευχαριστώ και καλος σας βρηκα

Δεν θα σε καλύψει για 3 παιδιά, αν έχεις το χρόνο δες το και μόνο σου μιας και έκλεισες το TD, θα δεις ότι καλύτερα να πας σε άλλες λύσεις. Ίσως το Skoda Kamiq πχ να είναι πιο κατάλληλο για τις ανάγκες σου.

A
      al73

Και εγώ €21.000 το πλήρωσα και μου φάνηκαν οριακά πολλά. Αλλά με τις σημερινές τιμές θα αγόραζα κάτι άλλο (ή τίποτα!).

OK, και εγώ που το σκεφτόμουν 1 χρόνο κατέληξα να πάρω τη βασική έκδοση με μεταλλικό €23.000. Πολλά μου φάνηκαν και εμένα, αλλά έχουν ακριβήνει όλα, όχι μόνο τα toyota. Το θέμα είναι τι παίρνεις με τα ίδια λεφτά , αυτό συκρίνεις. Εγώ και πάλι βλέπω ότι είναι ανταγωνιστική η τιμή. πχ τα ίδια λεφτά με την active (24k) κάνει και το kia stonic σε αυτόματο, ήπιο υβριδικό, ή λίγο παραπάνω το hyundai bayon επίσης αυτόματο, τυχαία παραδείγματα.

A
      al73

@tolisk20 said in Toyota Yaris Cross:

Εντος πολης το 4,2 γινετε ευκολα 3,5-3,7 χωρις να χασεις κατι οδηγικα παρα μονο να κερδισεις στη τσεπη σου

Πάντως μετά από 20 μήνες με το YC να πω ότι εκεί που είναι τρομερά χαμηλές οι καταναλώσεις είναι οι περιαστικές διαδρομές, που όμως έχουν μία σχετικά σταθερή ροή, παρά στο σταμάτα ξεκίνα και ας είναι μεγαλύτερες οι ταχύτητες. Μπορεί δηλ να πάω Χαλάνδρι Ν. Μάκρη και πίσω με 3,5-3,6 αλλά στις μικροδιαδρομές να βλέπω κοντά 5 λτ. Έχει να κάνει και με το πως οδηγεί ο καθένας βέβαια.

A
      al73

@al73 said in Toyota Yaris Cross:

Μετά από πολλή σκέψη βρήκα τις τελευταίες μέρες χρόνο και κατάφερα να κάνω TD και έπεσε χθες παραγγελία. Active Hybrid Blue.

Καλοτάξδιο (όταν έρθει) και να το χαρείτε με Υγεία. Την καλύτερη επιλογή έκανες και έξτρα μπράβο για το χρώμα γιατί είναι φανταστικό και δεν κυκλοφορεί πολύ, όλοι αγοράζουν άσπρο και γκρί....έλεος!!

Ευχαριστώ, ναι το χρώμα μία φορά το έχω δει στο δρόμο και το αγάπησα, εν τω μεταξύ συμφώνησε και η σύζυγος με τη μία. Ο πωλητής μου είπε ότι άσπρο θα το είχα νωρίτερα αλλά μετά από τόσα χρόνια ας κάνω και λίγο υπομονή ακόμα. Η κορολίτσα αντέχει!

A
      al73

Latest posts made by al73

καλησπέρα σε όλους,

Επειδή θέλω στο 2ο σέρβις να επανέλθω στα λάδια 0w8 έχω 2 ερωτήσεις:

1. Motul1 ή [Motul 2] https://www.antallaktikaexartimata.gr/motul-8818218.html) ή κάτι άλλο?

2. Μπορεί συνεργείο της toyota να αρνηθεί να χρησιμοποιήσει τα λάδια που πας ο ίδιος;

A
      al73

@tolisk20 said in Toyota Yaris Cross:

Εντος πολης το 4,2 γινετε ευκολα 3,5-3,7 χωρις να χασεις κατι οδηγικα παρα μονο να κερδισεις στη τσεπη σου

Πάντως μετά από 20 μήνες με το YC να πω ότι εκεί που είναι τρομερά χαμηλές οι καταναλώσεις είναι οι περιαστικές διαδρομές, που όμως έχουν μία σχετικά σταθερή ροή, παρά στο σταμάτα ξεκίνα και ας είναι μεγαλύτερες οι ταχύτητες. Μπορεί δηλ να πάω Χαλάνδρι Ν. Μάκρη και πίσω με 3,5-3,6 αλλά στις μικροδιαδρομές να βλέπω κοντά 5 λτ. Έχει να κάνει και με το πως οδηγεί ο καθένας βέβαια.

A
      al73

@clio2001 said in Toyota Yaris Cross:

@lap said in Toyota Yaris Cross:

@clio2001 said in Toyota Yaris Cross:
      Δεν θέλω να πέσω πιο χαμηλά. Πιστεύω πως πλέον για να πετύχω κάτι πιο χαμηλό, θα πρέπει να θυσιάσω οδηγική απόλαυση αλλά και να σπάσω τα νεύρα τόσο τα δικά μου όσο και των άλλων οδηγών. Αυτό δεν πρόκειται να το κάνω. Είναι ΗΔΗ χαμηλές καταναλώσεις για τις διαδρομές που κάνω. Για να δω 4άρι στην πόλη ούτε για αστείο με άλλα αυτοκίνητα.

Γιατί; Χάνεις τα καλύτερα!

Λες ε;

😊 😊

Η αλήθεια είναι πως ήδη σε 2 μέρες μέσα το παρατήρησα αυτό που αρκετοί μου έλεγαν πως γενικά βγάζουν κάτι περίεργα ένστικτα οι υπόλοιποι όταν έχουν μπροστά τους HEV. Στην Θεσσαλονίκη που κινούμαι, στην Τσιμισκή εχθές, είχα πίσω μου ένα παλικάρι με ένα Saxo-phone και με είχε διαλύσει στα αριστεροδέξια. Μπροστά κίνηση αρκετή, δεν μπορούσα να προχωρήσω περισσότερο, είπαμε δεν είμαι χαμηλοκαταναλωσόφιλος. Αυτός εκεί...το χαβά του. Τελικά με πέρασε μπαίνοντας σε λεωφορειολωρίδα και ήρθε ακριβώς μπροστά μου.
      Δεν ξέρω τι παθαίνουν ειλικρινά. Μπορεί να ήταν και σύμπτωση και με άλλο αυτοκίνητο να είχα ίσως τα ίδια θα έκανε. Μπορεί και όχι. Απλά θυμήθηκα αυτό που το έχουν αναφέρει πάρα πολλοί.

Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις σε κάποιον ότι μεγάλο μέρος της κίνησης οφείλεται ακριβώς στο ότι οδηγούν με αυτόν τον τρόπο. Μου έχει τύχει, σε όλους φαντάζομαι, αυτοκίνητο που μου έχει σπάσει να νεύρα να χώνεται δεξιά - αριστερά και να το βρώ μετά από 3-4 χλμ δίπλα μου στο φανάρι.

A
      al73
    • RE: Αγορά SUV για οικογένεια

Στα ατελείωτα στροφιλίκια για Λεωνίδιο, όχι διπλή, ούτε μονή προσπέραση δεν αξίζει να σκέφτεσαι. Αν ξέρεις το δρόμο (εγώ τον κάνω 2-3 φορές τον χρόνο) περιμένεις υπομονετικά τα ελάχιστα σημεία που μπορείς να περάσεις. Τώρα τον Αύγουστο είναι και πολλά τα αυτοκίνητα κοντά στις παραλίες, στρίβεις και σε λίγα μέτρα μπορεί κάποιος να ξεπαρκάρει κτλ. Προσοχή και καλή Παναγία σε όλους.
      ΥΓ. Το βιτάρα είναι από τα λίγα εργαλεία που βγαίνουν πια.

A
      al73
    • RE: MG3 Hybrid+ 2024

Ενδιαφέρουσα υλοποίηση, από τα reviews που είδα πάντως θέλει λίγο δουλίτσα στο κιβώτιο και το πως συνεργάζεται ο ηλεκτροκινητήρας με τον θερμικό. Προφανώς είναι ανταγωνιστικό του yaris αλλά είναι μόλις 1k πιο φθηνό (στις βασικές εκδόσεις). Ναι, εντάξει έχει πιο δυνατό κινητήρα αλλά για τον περισσότερο κόσμο αυτό δεν έχει πολύ σημασία. Δεν ξέρω πόσο καθοριστικό θα είναι ένα χιλιάρικο όταν από την άλλη έχεις τον κατασκευαστή που εξελίσσει αξιόπιστα και αποδοτικά συστήματα hybrid εδώ και πολλά χρόνια. Και σαν χώρους δεν είναι πολύ καλύτερο. Θα βρει το κοινό του μεν αλλά δε νομίζω ότι θα πάρει μεγάλο κομμάτι της πίτας.

A
      al73

@al73 said in Toyota Yaris Cross:

OK, και εγώ που το σκεφτόμουν 1 χρόνο κατέληξα να πάρω τη βασική έκδοση με μεταλλικό €23.000. Πολλά μου φάνηκαν και εμένα, αλλά έχουν ακριβήνει όλα, όχι μόνο τα toyota. Το θέμα είναι τι παίρνεις με τα ίδια λεφτά , αυτό συκρίνεις. Εγώ και πάλι βλέπω ότι είναι ανταγωνιστική η τιμή.

Εννοείται ότι ειναι ανταγωνιστική η τιμή και με τα δεδομένα της αγοράς συνεχίζει να ειναι η πιο καλή επιλογή με βάση το VFM και την λογική. Δεν το συζητάω. Απλά, πλέον στα 30+ αρχίζουν να μπαίνουν και αρκετές άλλες επιλογές, που στα €20Κ+ δεν υπάρχουν.

Στα 30+ ναι συμφωνώ, οι βασικές εκδόσεις, ειδικά στην αρχή ήταν εξαιρετικά ελκυστικές και γι'αυτό, μεταξύ άλλων πούλησε τόσο.

A
      al73

Και εγώ €21.000 το πλήρωσα και μου φάνηκαν οριακά πολλά. Αλλά με τις σημερινές τιμές θα αγόραζα κάτι άλλο (ή τίποτα!).

OK, και εγώ που το σκεφτόμουν 1 χρόνο κατέληξα να πάρω τη βασική έκδοση με μεταλλικό €23.000. Πολλά μου φάνηκαν και εμένα, αλλά έχουν ακριβήνει όλα, όχι μόνο τα toyota. Το θέμα είναι τι παίρνεις με τα ίδια λεφτά , αυτό συκρίνεις. Εγώ και πάλι βλέπω ότι είναι ανταγωνιστική η τιμή. πχ τα ίδια λεφτά με την active (24k) κάνει και το kia stonic σε αυτόματο, ήπιο υβριδικό, ή λίγο παραπάνω το hyundai bayon επίσης αυτόματο, τυχαία παραδείγματα.

A
      al73

@a65 said in Toyota Yaris Cross:

Ναι αυτό δεν αισθάνομαι και πολύ ήσυχος

Πολύ καλά έκανες και το μοιράστηκες.
      Που έκανες το σέρβις, ή να μην το συζητήσουμε;

Όσοι είστε Αθήνα και κάπως βόρεια που πάτε, είχατε ανάλογη εμπειρία και που;
      Να το πω αλλιώς που έχετε την αίσθηση ότι είναι πιο σοβαροί;

A
      al73

@ison said in Toyota Yaris Cross:

Την καλησπερα μου στο thread. Εν δυναμει αγοραστης αυριο εχω κλεισει test drive στην λαμδα (συγγρου) .
      Θα ρωτησω και για το f/l μιας και αυτο θα ηθελα να παρω εφοσον μεινω ικανοποιημένος. Απο οσο ειδα θα εχει και 5 γενιας οπως το corrola υβριδικο συστημα σε συνδυασμο με τις ενισχυσεις (?) για την ηχομονωση και τα 130 αλογα φαινεται πιο δελεαστικο. Το θεμα ειναι ποσο θα κρατησει και την τιμη.
      Προσωπικα θα ηθελα το corrola cross ως τριτεκνος αλλα το Budget δεν υπαρχει ουτε ζωγραφιστο (και το cross αν μου αρεσει θα ειναι υπερβαση).
      Πανω σε αυτο απο αποψη χωρον για καθημερινη μετακινηση εχετε καθολου εμπειρια για 3 παιδια πισω? Θα ειναι σχετικα ανετα ή θα εχουμε γκρινιες? (ο μικροτερος ειναι 7 οποτε στην χειροτερη ενα booster θελω δεν καρεκλακια ..το λεω για το θεμα με την μικρη γωνια ανοιγματος στις πισω πορτες..την εχω ξεπερασει την φαση)
      Επισης ραγες για μπαγκαζιερα μπαινουν μετα ή πρεπει να παρω συγκεκριμένη εκδοση? (για τα 2-3 μεγαλα ταξιδια που ενδεχεται να γινουν καθε χρονια). (ενταξει ακομα δεν το ειδαμε το καταλαβαινω.)
      Ευχαριστώ και καλος σας βρηκα

Δεν θα σε καλύψει για 3 παιδιά, αν έχεις το χρόνο δες το και μόνο σου μιας και έκλεισες το TD, θα δεις ότι καλύτερα να πας σε άλλες λύσεις. Ίσως το Skoda Kamiq πχ να είναι πιο κατάλληλο για τις ανάγκες σου.

A
      al73

@monman2 said in Toyota Yaris Cross:

Aυτό είναι το απόσπασμα απο το βίντεο που είχα βάλει παλιότερα με την ανάλυση απο τα 0W-8/ 0W-16 λάδια της toyota που δείχνουν τα πρόσθετα που εχουν .

a4d0bba3-f568-43dd-8456-324fe5f0bc6d-image.png

Ο λόγος που αποφάσισα στο σημερινό 1ο σέρβις να βάλω τα 0-8.

Απο την άλλη βέβαια βλέπω οτι
      ώρες λειτουργίας με τον διακόπτη στο ready 330
      με 66% του χρόνου σε EV =110 ώρες λειτουργίας του θερμικού μοτερ

Χιλιόμετρα 11000 συνολικά με 40% σε EV = 6600 χλμ λειτουργίας του θερμικού μοτερ

έκανα τις πράξεις για να περνάει η ώρα στην αίθουσα αναμονής...

Εγώ που δεν το πολυέχω με τα θέματα αυτά νομίζω καταλαβαίνω μόνο τη σημασία των δύο πρώτων μεγεθών, ποιο άλλο είναι τόσο σημαντικό και γιατί;

A
      al73
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ