-
Εγώ για να είμαι ειλικρινής κοιτώ τον τιμοκατάλογο και συνέχεια σκέφτομαι ότι κάτι είναι λάθος. Δεν μπορώ να πιστέψω τις τιμές που βλέπω.
29 χιλιάρικα για να έχω αυτόματους καθρέπτες;
Ούτε Mercedes να αγόραζα. -
Η μόνη παρηγοριά είναι να μπεις και στους διαμορφωτές ανταγωνισμού. Χτυπάς τα 35 για πλάκα.
-
@storm said in Toyota Yaris Cross:
Εγώ για να είμαι ειλικρινής κοιτώ τον τιμοκατάλογο και συνέχεια σκέφτομαι ότι κάτι είναι λάθος. Δεν μπορώ να πιστέψω τις τιμές που βλέπω.
29 χιλιάρικα για να έχω αυτόματους καθρέπτες;
Ούτε Mercedes να αγόραζα.Είπαμε βλακείς της εισαγωγικής κυρίως αλλά και των αγοραστών, αφού ζητάνε ζάντες και εφέ αντί για εξοπλισμό ουσίας. Εεε δεν δεν είναι ξύπνιος και ο product manager να φτιάξει έξυπνα πακέτα εξοπλισμού σε κάθε έκδοση και δεν είναι ευέλικτο και το εργοστάσιο, έχουμε αυτές τις στρεβλώσεις. Εμένα μου έκατσε καλά (τυχερός!) η Κορόλα σε θέμα εξοπλισμού. Το Γιάρις είναι μαντάρα, αλλά ειναι της συμβίας οπότε δεν ασχολήθηκα και πολύ....χαχαχα!
-
Εάν στη Active δεν ανάβει τίποτα στο κόκκινο φανάρι, στη Style ανάβει το 1/3 και στην Adventure που είναι στη φωτογραφία τα 2/3 στην Premier ανάβει όλο?
Τέλος εάν ξέρει κάνεις εάν μπορούμε να ανάψουμε τη στήλη, εάν έχει δηλαδή καλωδίωση και υποδοχές για λάμπες ή κάποια αλλά λύση.
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
Η μόνη παρηγοριά είναι να μπεις και στους διαμορφωτές ανταγωνισμού. Χτυπάς τα 35 για πλάκα.
Μπα δεν χρειάζεται. Υπάρχουν καινούρια αυτοκίνητα πολύ ποιο φτηνά με τον εξοπλισμό που θέλω. Δεν απαιτούν να ανέβω στα 30 χιλιάρικα για τα αυτονόητα.
Οφείλω όμως να πω ότι το Yaris Cross σχεδιαστικά μέσα/έξω είναι πολύ καλό.
-
@george-0 said in Toyota Yaris Cross:
Εάν στη Active δεν ανάβει τίποτα στο κόκκινο φανάρι, στη Style ανάβει το 1/3 και στην Adventure που είναι στη φωτογραφία τα 2/3 στην Premier ανάβει όλο?
Τέλος εάν ξέρει κάνεις εάν μπορούμε να ανάψουμε τη στήλη, εάν έχει δηλαδή καλωδίωση και υποδοχές για λάμπες ή κάποια αλλά λύση.
Σε όλες τις εκδόσεις από style και πάνω ανάβει όπως στη φωτογραφία.
Για να κάνεις κάτι αντίστοιχο στην active πρέπει να βάλεις τα φανάρια των ακριβότερων εκδόσεων. -
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Οκ δεν το ήξερα. Δεν με ενδιαφέρει να αλλάξω φανάρια. Έλεγα μήπως με λίγα χρήματα υπάρχει κάποια λύση γιατί μου αρέσει το πίσω φως.
Ευχαριστώ -
Παιδιά, πρωτάρης με αυτόματα κιβώτια, παρακαλώ δεχτείτε μια πιθανώς αφελή ερώτηση: όταν είμαι σε κατηφόρα με τον επιλογέα στο D και θέλω να τον βάλω στο Β (και το αντίστροφο στον ίσιο δρόμο), πρέπει να σταματήσω πρώτα το αυτοκίνητο ή μπορώ να αλλάξω και εν κινήσει;
-
@speargunner said in Toyota Yaris Cross:
Παιδιά, πρωτάρης με αυτόματα κιβώτια, παρακαλώ δεχτείτε μια πιθανώς αφελή ερώτηση: όταν είμαι σε κατηφόρα με τον επιλογέα στο D και θέλω να τον βάλω στο Β (και το αντίστροφο στον ίσιο δρόμο), πρέπει να σταματήσω πρώτα το αυτοκίνητο ή μπορώ να αλλάξω και εν κινήσει;
Εν κινήσει, δεν χρειάζεται να σταματήσεις ούτε καν να πατήσεις φρένο, απλά αλλάζεις από D σε Β και ανάποδα.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Εν κινήσει, δεν χρειάζεται να σταματήσεις ούτε καν να πατήσεις φρένο, απλά αλλάζεις από D σε Β και ανάποδα.
Το δοκίμασα σήμερα 1η φορά, όντως νιώθεις κατευθείαν την αλλαγή. Όπως παλαιότερα, όταν κατέβαζα σχέση στο χειροκίνητο περίπου. Μπορώ, εκτός από κατηφόρες, να το χρησιμοποιώ και για εξοικονόμηση φρένων, πχ. σε ένα φανάρι που γίνεται κόκκινο και πρέπει να κόψω, ενώ έχω μεγάλη ταχύτητα ή δημιουργείται κάποιο πρόβλημα από συχνή τέτοια χρήση;
-
Μπορείς αλλά βολεύει καλύτερα το πεντάλ των φρένων. Θα μπορούσαν να έχουν προγραμματίσει one pedal driving, αλλά δεν το έχουν κάνει.
-
Το δοκίμασα σήμερα 1η φορά, όντως νιώθεις κατευθείαν την αλλαγή. Όπως παλαιότερα, όταν κατέβαζα σχέση στο χειροκίνητο περίπου. Μπορώ, εκτός από κατηφόρες, να το χρησιμοποιώ και για εξοικονόμηση φρένων, πχ. σε ένα φανάρι που γίνεται κόκκινο και πρέπει να κόψω, ενώ έχω μεγάλη ταχύτητα ή δημιουργείται κάποιο πρόβλημα από συχνή τέτοια χρήση;
Nαι
-
Τι ύψος έχει το YC από το έδαφος. Μου φαίνεται πολύ μεγάλη έτσι όπως το βλέπω.
-
Αϊ στο καλό παντού είναι αυτός ο @monman2 ????
Έβλεπα φωτογραφίες με το yc στο google και βρήκα ένα που είπα αυτό είναι ουραίου!!!!! Πατάω να το δω....τζα!!!! Ο μονμαν... Από το ακατανομαστο.
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
17 εκατοστά στο χαμηλότερο σημείο του.
-
Τις προάλλες είχα την ευκαιρία να οδηγήσω για πρώτη φορά ένα yaris cross hybrid premier edition με την 18in ζάντα κάνοντας ουσιαστικά ένα back to back με το δικό μου yaris premier 17in. Τα δύο αυτοκίνητα έχουν 2 έτη διαφορά και 10Κ στην τιμή αγοράς!
Ξεκινάω από τα κακά, το yc είναι αισθητά πιο αργό και εντός πόλης ο θερμικός εμπλέκεται πιο συχνά (χωρίς όμως να ακούγεται πάρα πολύ) κατά την διάρκεια της κίνησης, το λίγο μεγαλύτερο μέγεθος σε συνδυασμό με τον μεγάλο κύκλο στροφής δεν βολεύει στα στενά και τέλος η ανάρτηση είναι ενοχλητικά σκληρή. Το τελευταίο μαζί με την 18άρα και τον ημιάκαμπτο κάνουν το όχημα να περνάει ξερά πάνω από τις λακούβες με το πίσω τμήμα να χοροπηδάει.
Πάμε τώρα στα καλά, το αυτοκίνητο είναι εντυπωσιακό και δείχνει μεγαλύτερο από ότι είναι, οι μεγαλύτεροι τροχοί και η μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης του δίνουν άλλη ποιότητα κύλισης, (όταν το οδόστρωμα είναι καλό) νομίζεις οτι οδηγείς chr και όχι yc. Επίσης το αυτοκίνητο στρίβει χωρίς να γέρνει καθόλου, οι μεγάλοι τροχοί και η σκληρή ανάρτηση βοηθούν, μπορώ να πω οτι το εμπιστεύεσαι αντίστοιχα ή και καλύτερα από το απλό yaris. Το εσωτερικό είναι πολύ βελτιωμένο, τα δέρματα είναι καλύτερα, οι οθόνες δεν έχουν καμία σχέση, το hud καλύτερο, κλπ. Πολύ ψαρωτικά βρήκα τον πίσω τεμπέλη με τις ποτηροθήκες, τα θερμαινόμενα καθίσματα, την ηλεκτρική αυτόματη πίσω πόρτα, μέχρι και ειδικό φίλτρο έχει για τον αέρα που μπαίνει στην καμπίνα. Τέλος και οι πόρτες δείχνουν πιο στιβαρές στο yc με καλύτερο ήχο κλεισίματος. Σε γενικές γραμμές σου βγάζει μια πολύ καλή αίσθηση με μοναδική αστοχία το γενικότερο design το οποίο δεν είναι τόσο σύγχρονο όσο του ανταγωνισμού. Η ποιότητα υλικών δεν φτάνει εκείνη των premium, (για αυτό βγάζουν το lbx) αλλά για σκληρή χρήση είναι μια χαρά, δεν άκουσα τον οποιοδήποτε τριγμό από πουθενά πράγμα που δείχνει την καλή συναρμολόγηση.
Συμπέρασμα, για εμένα που θέλω κάτι σβέλτο, οικονομικό και ευκίνητο για εντός πόλης κίνηση, το yaris με την πιο μαλακή ανάρτηση και το μικρότερο μέγεθος είναι καλύτερη επιλογή, αν θες χώρους βάζεις και μια μπαγκαζιέρα, στο yc θα πας αν πατάς χώμα, για μέσα στην πόλη δεν θα το προτιμούσα.
-
και τέλος η ανάρτηση είναι ενοχλητικά σκληρή. Το τελευταίο μαζί με την 18άρα και τον ημιάκαμπτο κάνουν το όχημα να περνάει ξερά πάνω από τις λακούβες με το πίσω τμήμα να χοροπηδάει.
Πιστεύω ότι η 18αρα κάνει την διαφορά. Γιατί το δικό μας με την 16αρα είναι απίστευτα άνετο και δεν κοπανάει καθόλου. Δεν έχω οδηγήσει με 18αρα για πολύ ώρα και σε κακό οδόστρωμα για να μπορώ να συγκρίνω.
-
και τέλος η ανάρτηση είναι ενοχλητικά σκληρή. Το τελευταίο μαζί με την 18άρα και τον ημιάκαμπτο κάνουν το όχημα να περνάει ξερά πάνω από τις λακούβες με το πίσω τμήμα να χοροπηδάει.
Πιστεύω ότι η 18αρα κάνει την διαφορά. Γιατί το δικό μας με την 16αρα είναι απίστευτα άνετο και δεν κοπανάει καθόλου. Δεν έχω οδηγήσει με 18αρα για πολύ ώρα και σε κακό οδόστρωμα για να μπορώ να συγκρίνω.
Σίγουρα θα κάνει διαφορά, αλλά η ανάρτηση είναι αισθητά πιο σκληρή σε σχέση με το yaris.
-
Σίγουρα θα κάνει διαφορά, αλλά η ανάρτηση είναι αισθητά πιο σκληρή σε σχέση με το yaris.
Ναι ειναι, συμφωνώ. Απλά το Κρος με την 16αρα το βρήκα το ίδο άνετο με το απλό με την 17αρα. Πιστεύω ότι με 18αρα το Κρος ειναι όμορφο αλλά με τον ημιάκαμπτο πίσω κοπανάει και θέλει την πολλαπλών συνδέσμων που έχει το AWD. Θέλω να δω εαν το LBX με 18αρα ειναι καλύτερο από το Κρος, λογικά θα είναι.
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
17 εκατοστά στο χαμηλότερο σημείο του.
Αν σου πω πως κάποιο καπάκι δεκο που προεξειχε σε ξυσμένο δρόμο στο Χαλάνδρι έγλειψαν τις προαλλες.
Εντύπωση μου έκανε
Toyota Yaris Cross