-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Καταναλώσεις σκούτερ το YC αλλά και ποιότητα σκούτερ
Στεφανε ακυρωσε το.Βαλθηκες εργολαβικα να μας χαλας τη διαθεση.Αν και ισως το κανεις για να προκαλεσεις ακυρωσεις για να το παρεις νωριτερα!!!Λεμε τωρα.
-
Καλημέρα και καλή εβδομάδα παιδιά...
Δυστυχώς δε πρόλαβα να ακυρώσω τον συναγερμό...μου βάλανε έναν κόμπρα μου είπε ο πωλητής...σήμερα εγκρίθηκε το δάνειο πάω να υπογράψω...τη πατήσαμε και ήθελα να βάλω pandora...αλλά έχει την εφαρμογή my Toyota μου είπε οπότε είμαι καλυμμένος από εκεί ώστε να βλέπω ανά πάσα στιγμή το αμάξι... -
Έρχεται ο φάδερ, φανατικός αναγνώστης περιοδικών, και μου λέει:
-Ανακάλυψα γιατί τα Toyota πάνε πιο σβηστά από τα υπόλοιπα υβριδικά.
-Για πες ρε πατέρα.
-Γιατί έχουν πιο μεγάλη μπαταρία. Έχουν 4.3 kWh.
-Αποκλείεται, όλα τα full hybrid έχουν γύρω στο 1 και κάτι.
-Θα σου φέρω περιοδικό που λέει ότι το Yaris Cross έχει 4.3.
-Φέρε, γιατί δεν παίζει κάτι τέτοιο.Μου φέρνει λοιπόν το Drive κι όντως, αναφέρει ότι το YC έχει 4.3!
-Ρε πατέρα, το 4 είναι πάνω από το 1 στο πληκτρολόγιο. Έγινε λάθος.
-Καλά, εγώ στο απέδειξα και λέγε ό,τι θες τώρα.Του συνέστησα να επιλέγει πιο σωστά από πού θα ενημερώνεται.
-
@dimsabas said in Toyota Yaris Cross:
Έρχεται ο φάδερ, φανατικός αναγνώστης περιοδικών, και μου λέει:
-Ανακάλυψα γιατί τα Toyota πάνε πιο σβηστά από τα υπόλοιπα υβριδικά.
-Για πες ρε πατέρα.
-Γιατί έχουν πιο μεγάλη μπαταρία. Έχουν 4.3 kWh.
-Αποκλείεται, όλα τα full hybrid έχουν γύρω στο 1 και κάτι.
-Θα σου φέρω περιοδικό που λέει ότι το Yaris Cross έχει 4.3.
-Φέρε, γιατί δεν παίζει κάτι τέτοιο.Μου φέρνει λοιπόν το Drive κι όντως, αναφέρει ότι το YC έχει 4.3!
-Ρε πατέρα, το 4 είναι πάνω από το 1 στο πληκτρολόγιο. Έγινε λάθος.
-Καλά, εγώ στο απέδειξα και λέγε ό,τι θες τώρα.Του συνέστησα να επιλέγει πιο σωστά από πού θα ενημερώνεται.
Σε σαμποτάρει ο φαδερ;! Τι αυτοκίνητο έχει;!
-
Grand Vitara V6 του 2005.
-
@dekouk said in Toyota Yaris Cross:
@dublin said in Toyota Yaris Cross:
Απλό yaris. Φρέσκο φρέσκο. Αφορά ταξίδι θέρμη Θεσσαλονίκης Καβάλα.
Με pass στα διόδια με γρήγορους ρυθμούς κ λίγο κυνήγι με s3 (το περνούσα στα διόδια,με άφηνε μετά), κ ένα ραλυ πεζό από τα παλιά που μάλλον ήταν στημένο για στροφές κ δεν το πίεζε. Τον πέρασα γιατί δεν πήγαινε στο όριο 130 λόγο θορύβου υποθέτω. Κάποια στιγμή ξανά πλησίασε αλλά δεν με έφτασε κ εγώ έκανα ανοίγματα εξού κ το 6,1.Να σημειώσω σήμερα 552 χιλιόμετρα μέση ταχύτητα 95 , κατανάλωση 5,9.
Θεσσαλονίκη Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή κ επιστροφή Θεσσαλονίκη.
Αυτόματο στα 130 στην εθνική ,πολλά ανοίγματα μέχρι κ 170 , πίεση στις στροφές της Καβάλας.
Ξεκίνησα γεμάτο τεποζιτο. Υπολόγιζα να είμαι με 5,4 μέσο όρο κ 130 ταχύτητα, αλλά ξέφυγα. Οριακά θα έφτανα Θεσσαλονίκη με 2 με 6 λίτρα οπότε ,έκανα μια παράκαμψη κ έβαλα βενζίνη. Έχει τεποζιτο 36 λίτρα. Έκανα 500 κάτι κ είχα 70 χιλιόμετρα συν 6 λίτρα ρεζέρβα.Με τις τελευταίες καταναλώσεις έδειχνε εύρος ταξιδιού πριν ξεκινήσω
685 χιλιόμετρα. Με το Ρυθμό που κινήθηκα θα έφτανα σπίτι με 2-3 λίτρα αν δεν γέμιζα..Αυτό που χαίρομαι σε τέτοιες εξορμήσεις είναι το στήσιμο του στις στροφές. Δεν του λείπει η δύναμη αναλογικά με τα άλογα που έχει κ με το power mode είναι αξιοπρεπέστατο!
Κρίμα, με ένα diesel-ακι θα έκαιγες λιγότερο και θα έβαζες καύσιμο μετά από καμιά εβδομάδα.. δεν ήξερε ότι είναι τόσο περιορισμένα τα πράγματα με το απλό Yaris.. μάλλον γι' αυτό πούλησαν τόσα Corsa/C3/208 diesel αυτές τις μέρες.
,Το περιορισμένα που το βλέπεις δεν το καταλαβαίνω. Πληροφορώ ότι συνειδητά το yaris είναι δεύτερο αυτοκίνητο.Η gla diesel αυτόματο είναι το μεγάλο κ προτίμησα για την καταδρομική εκδρομή το δεύτερο.
Κουράζουμε με την αντιπαράθεση υβριδικό - πετρέλαιο.
Δεν έχω κλείσει με το yaris χρόνο κ έχω 21000 χιλιόμετρα ως δεύτερο αυτοκίνητο με κατανάλωση 4,5 λίτρα.
Τα χιλιόμετρα γίνονται περιφερειακό κ πόλη. Ντίζελ δεν θ ήταν το ίδιο οικονομικό βλέπω τι καίει το gla που κατεβαίνει κέντρο κάθε μέρα.είχα κ nega scooter 600. Κάτω από 6 δεν είχα κατανάλωση. Βέβαια μοντέλο 2006. Τώρα κατι honda τα λιγουρευομαι
Πριν είχα Ibiza dsg1.2 με 220000 km.
Ότι είπες! Δεν μπήκα σε καμία λεπτομερής ανάλυση.
Ιδανικά τα έχεις και μπράβο σου, αν έχεις και μεγαλύτερο diesel, το έχεις πιάσει πολύ σωστά το θέμα, δεν αντιλέγω, για να μην παρεξηγηθω.
Απλά περίμενα μεγαλύτερη αυτονομία, το ότι χρειάστηκε να βάλεις για να είσαι σίγουρος με εξέπληξε.
Αυτό που περιέγραψες (καλά, δεν σχολιάζω για τις κόντρες με το S3..) με ένα Corsa diesel γινόταν με μικρότερη κατανάλωση, πολύ μεγαλύτερη αυτονομία, και δεν χρειάζεται καν καινούργιο όχημα για να το επιτύχεις αν κάποιος έχει ένα μικρό diesel 5ετιας.
Δεν είναι ντροπή να ακούγονται και άλλες λύσεις για συγκεκριμένες καταστάσεις και η "άλλη λύση" ήταν ταμάμ γι' αυτό που περιέγραψες! Κάποιος μπορεί να οφεληθει με αυτήν την πρόταση και να σκεφτεί πέρα από το γενικό πλαίσιο.
Ήμουν κοντά στο ADV350 αλλά προτίμησα άλλη λύση..με το δικό μου έχω 3.4λ/100χλμ αυτή τη στιγμή με 13λιτρα ρεζερβουάρ. Πας άνετα και μικρά ταξιδακια αν είσαι λίγο μερακλής.
Τα καινούργια scooter είναι εκπληκτικά σε σχέση με 5-6 χρόνια πριν..(εγώ δυστυχώς είμαι των μηχανών όμως, αλλά η πραγματικότητα και ο ρεαλισμός με οδήγησαν σε τέτοια λύση!).
Αν οδηγείς ακόμη δίκυκλα και κάνεις γύρω γύρω πόλη, κοντινές αποστάσεις, και τέτοια, σε κάνα 2-3 χρόνια ένα μικρό ηλεκτρικό πόλης θα είναι ταμάμ και απελευθερωτικό (γιατί στα περισσότερα παίρνεις την μπαταρία σπίτι και φορτίζεις).
-
-
Με pass στα διόδια με γρήγορους ρυθμούς κ λίγο κυνήγι με s3 (το περνούσα στα διόδια,με άφηνε μετά), κ ένα ραλυ πεζό από τα παλιά που μάλλον ήταν στημένο για στροφές κ δεν το πίεζε. Τον πέρασα γιατί δεν πήγαινε στο όριο 130 λόγο θορύβου υποθέτω. Κάποια στιγμή ξανά πλησίασε αλλά δεν με έφτασε κ εγώ έκανα ανοίγματα εξού κ το 6,1.Να σημειώσω σήμερα 552 χιλιόμετρα μέση ταχύτητα 95 , κατανάλωση 5,9.
Αυτόματο στα 130 στην εθνική ,πολλά ανοίγματα μέχρι κ 170 , πίεση στις στροφές της Καβάλας.
Ξεκίνησα γεμάτο τεποζιτο. Υπολόγιζα να είμαι με 5,4 μέσο όρο κ 130 ταχύτητα, αλλά ξέφυγα. Οριακά θα έφτανα Θεσσαλονίκη με 2 με 6 λίτρα οπότε ,έκανα μια παράκαμψη κ έβαλα βενζίνη. Έχει τεποζιτο 36 λίτρα. Έκανα 500 κάτι κ είχα 70 χιλιόμετρα συν 6 λίτρα ρεζέρβα.Με τις τελευταίες καταναλώσεις έδειχνε εύρος ταξιδιού πριν ξεκινήσω
685 χιλιόμετρα. Με το Ρυθμό που κινήθηκα θα έφτανα σπίτι με 2-3 λίτρα αν δεν γέμιζα..Αυτό που χαίρομαι σε τέτοιες εξορμήσεις είναι το στήσιμο του στις στροφές. Δεν του λείπει η δύναμη αναλογικά με τα άλογα που έχει κ με το power mode είναι αξιοπρεπέστατο!
Κρίμα, με ένα diesel-ακι θα έκαιγες λιγότερο και θα έβαζες καύσιμο μετά από καμιά εβδομάδα.. δεν ήξερε ότι είναι τόσο περιορισμένα τα πράγματα με το απλό Yaris.. μάλλον γι' αυτό πούλησαν τόσα Corsa/C3/208 diesel αυτές τις μέρες.
,Το περιορισμένα που το βλέπεις δεν το καταλαβαίνω. Πληροφορώ ότι συνειδητά το yaris είναι δεύτερο αυτοκίνητο.Η gla diesel αυτόματο είναι το μεγάλο κ προτίμησα για την καταδρομική εκδρομή το δεύτερο.
Δεν έχω κλείσει με το yaris χρόνο κ έχω 21000 χιλιόμετρα ως δεύτερο αυτοκίνητο με κατανάλωση 4,5 λίτρα.
Τα χιλιόμετρα γίνονται περιφερειακό κ πόλη. Ντίζελ δεν θ ήταν το ίδιο οικονομικό βλέπω τι καίει το gla που κατεβαίνει κέντρο κάθε μέρα.είχα κ nega scooter 600. Κάτω από 6 δεν είχα κατανάλωση. Βέβαια μοντέλο 2006. Τώρα κατι honda τα λιγουρευομαι
Ιδανικά τα έχεις και μπράβο σου, αν έχεις και μεγαλύτερο diesel, το έχεις πιάσει πολύ σωστά το θέμα, δεν αντιλέγω, για να μην παρεξηγηθω.
Απλά περίμενα μεγαλύτερη αυτονομία, το ότι χρειάστηκε να βάλεις για να είσαι σίγουρος με εξέπληξε.
Αυτό που περιέγραψες (καλά, δεν σχολιάζω για τις κόντρες με το S3..) με ένα Corsa diesel γινόταν με μικρότερη κατανάλωση, πολύ μεγαλύτερη αυτονομία, και δεν χρειάζεται καν καινούργιο όχημα για να το επιτύχεις αν κάποιος έχει ένα μικρό diesel 5ετιας.
Δεν είναι ντροπή να ακούγονται και άλλες λύσεις για συγκεκριμένες καταστάσεις και η "άλλη λύση" ήταν ταμάμ γι' αυτό που περιέγραψες! Κάποιος μπορεί να οφεληθει με αυτήν την πρόταση και να σκεφτεί πέρα από το γενικό πλαίσιο.
Ήμουν κοντά στο ADV350 αλλά προτίμησα άλλη λύση..με το δικό μου έχω 3.4λ/100χλμ αυτή τη στιγμή με 13λιτρα ρεζερβουάρ. Πας άνετα και μικρά ταξιδακια αν είσαι λίγο μερακλής.
Τα καινούργια scooter είναι εκπληκτικά σε σχέση με 5-6 χρόνια πριν..(εγώ δυστυχώς είμαι των μηχανών όμως, αλλά η πραγματικότητα και ο ρεαλισμός με οδήγησαν σε τέτοια λύση!).
Αν οδηγείς ακόμη δίκυκλα και κάνεις γύρω γύρω πόλη, κοντινές αποστάσεις, και τέτοια, σε κάνα 2-3 χρόνια ένα μικρό ηλεκτρικό πόλης θα είναι ταμάμ και απελευθερωτικό (γιατί στα περισσότερα παίρνεις την μπαταρία σπίτι και φορτίζεις).
Εγω κατω απο 4.5 δεν βλεπω στο σκουτερ...
Πως βλεπεται τετοιες καταναλωσεις ρε σεις...
Κ αντε στα υβριδικα μεσα στην πολη (με αυγο κατω απο το πενταλ) παει στο καλο...
Η ολοι πατε χαλαρα η εγω πολυ γρηγορα... (Η αληθεια ειναι βεβαια οτι εχει η κλειστο η τερμα ανοιχτο). -
@chrisk6 said in Toyota Yaris Cross:
Εγω κατω απο 4.5 δεν βλεπω στο σκουτερ...
Πως βλεπεται τετοιες καταναλωσεις ρε σεις...
Κ αντε στα υβριδικα μεσα στην πολη (με αυγο κατω απο το πενταλ) παει στο καλο...
Η ολοι πατε χαλαρα η εγω πολυ γρηγορα... (Η αληθεια ειναι βεβαια οτι εχει η κλειστο η τερμα ανοιχτο).Οι τελευταίοι 4βαλβιδοι κινητήρες είναι πολύ οικονομικοί, εσύ έχεις τον παλιότερο 2βαλβιδο; Ή δεν θυμάμαι καλά.. επίσης είναι περισσότερα άλογα από παλιά οπότε τα φτάνουν ευκολότερα, τα όσα..
Το στρώνω ακόμη όμως, γι' αυτό! Αλλά στρώσιμο του κ€&ου! Μέχρι 6.000 στροφές (και ανοίγω και που και που και παραπάνω) και Αττική έχω φτάσει και 90! Απλά μόλις κάνω το 1ο service θα είναι όπως λες, τέρμα - κλειστό! και θα κάνω και κάνα ταξίδι που πιστεύω θα είμαι στα 110-120 σταθερά.. εκεί θέλω να δω τι αυτονομία θα μου δώσει και αν θα φτάσω Πάτρα άνετα, ή όχι, αυτό είναι το μετρό σύγκρισής μου, τι φτάνει Πάτρα και πώς!
Πάντως τόση δύναμη στα χαμηλο-μεσαια, ούτε τάπα δεν χρειάζεται να πηγαίνεις, πάλι σχεδόν πάντα πρώτος φεύγω από το φανάρι..και καμιά φορά αν θέλω να ανοίξω εξαφανίζεται στα 0-60.. μετά συνήθως είσαι στα φρένα γιατί ή θα έχει κίνηση, ή φανάρι, ή κάτι άλλο.. σήμερα άνοιξα λίγο με ένα Seat Mo με ούτε μισό γκάζι (είπαμε, το στρώνω, και καλά!) τον είχα..
Φίλος που είναι νορμάλ οδηγός με Xmax είναι σταθερά γύρω στο 3.5 πάντως.. το δικό μου περιμένω 4..
-
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
Δεν το λεω για να πικαρω κανεναν...
Με το δικο μου diesel ...Σε πεδιαδα προχθες και με χαλαρη οδηγηση 80 μεχρι 110 ειχα 4.8.Πεδιάδα χαλαρά ακριβώς 80-110 , φαίνεται πόσο λίγο δούλεψε EV , ο κύκλος Άτκινσον κάνει δουλειά.
ΥΓ Κάντε quote χωρίς τις εικόνες
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
ΥΓ Κάντε quote χωρίς τις εικόνες
Στου κουφού την πόρτα...
Το έχει γράψει τόσες φορές ο Φάνης αλλά δεν...
-
Αυτά τα screen shoot βγαίνουν τόσο μεγάλα που ντρέπομαι που τα ανεβάζω αλλα πρέπει να απαντάω με στοιχεία.
-
Βγαίνουν αυτά τα screen shoot μεγάλα που ντρέπομαι που τα ανεβάζω αλλα πρέπει να απαντάω με στοιχεία.
Μπορείς να τα μικρύνεις, resize σε 1068 ή 724 π.χ.
-
@dimsabas said in Toyota Yaris Cross:
Grand Vitara V6 του 2005.
Άρχοντας!
Ναι, είχαμε φτάσει να δίνουμε 880 ευρώ τέλη κυκλοφορίας και 340 φόρο πολυτελείας. Τώρα έχουμε πέσει στα 840 για τέλη. Και κατανάλωση κάπου στο 12-13, ευτυχώς δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα ετησίως. Πριν κάνα οκτάμηνο το έκανε υγραέριο και σουλουπώθηκε κάπως.
-
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
Οποτε monman καταλαβαινεις τι θελω να πω.Γιατι δεν θελω να παρεξηγουμαι με κανεναν,ειδικα για το τι αυτοκινητο αγορασε ,αλλωστε εχω παρει θεση πολλες φορες και εχω πει πως αν του αρεσε και αν τον επαιρνε η τσεπη του εμας δεν μας πεφτει λογος(για οποιονδηποτε και για οποιοδηποτε αυτοκινητο).Απλα καποια ειναι καλυτερα εκει καποια αλλου.Αυτο θελω να τονισω.
-
@tacos said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Καταναλώσεις σκούτερ το YC αλλά και ποιότητα σκούτερ
Στεφανε ακυρωσε το.Βαλθηκες εργολαβικα να μας χαλας τη διαθεση.Αν και ισως το κανεις για να προκαλεσεις ακυρωσεις για να το παρεις νωριτερα!!!Λεμε τωρα.
Αν ακυρωθεί κανα adventure κατι μπορεί να γινει!
Αλλά σε style παιζουν ακυρώσεις γιατι μου ελεγε γνωστός πωλητής να μου βρει (χωρις να ξέρει οτι έχω παραγγείλει από άλλη εμπορία).
Η δικιά μου παραγγελία έρχεται - υποτίθεται - τον άλλο μήνα! -
Καλησπέρα σας, να ρωτήσω αν ξέρει κανείς, ήρθε καράβι με Yaris Cross τη προηγούμενη εβδομάδα; Ο πωλήτης μου, μου έστειλε σχετικό email ότι φτάνει 09/03/2023 και τα σχετικά χαρτιά για εκτελωνισμό, ασφάλεια, εξώφληση κτλ. Από τότε δεν έχω καμιά ενημέρωση, δεν απαντάει στο email και σήμερα που ξαναμιλήσαμε είπε ότι θα με πάρει πίσω να μου πεί. Κάτι μου βρωμάει. Φαίνεται σαν να με αποφεύγει.
-
@tasosgeo said in Toyota Yaris Cross:
Καλησπέρα σας, να ρωτήσω αν ξέρει κανείς, ήρθε καράβι με Yaris Cross τη προηγούμενη εβδομάδα; Ο πωλήτης μου, μου έστειλε σχετικό email ότι φτάνει 09/03/2023 και τα σχετικά χαρτιά για εκτελωνισμό, ασφάλεια, εξώφληση κτλ. Από τότε δεν έχω καμιά ενημέρωση, δεν απαντάει στο email και σήμερα που ξαναμιλήσαμε είπε ότι θα με πάρει πίσω να μου πεί. Κάτι μου βρωμάει. Φαίνεται σαν να με αποφεύγει.
Δεν είναι κανονικός εισαγωγέας;! Τι να μυρίζει δηλαδή;
-
Επίσημος αντιπρόσωπος είναι. Α να ρε συ μας έχει πιάσει ένα άγχος, μια ανυπομονησία, τόσα έχουμε ακούσει. Εκτός και άν έχει τοοοόσο δουλειά και πολλά αυτοκίνητα στο τελωνείο που δεν προλαβαίνει να με ενημερώσει.
-
@tasosgeo said in Toyota Yaris Cross:
Επίσημος αντιπρόσωπος είναι. Α να ρε συ μας έχει πιάσει ένα άγχος, μια ανυπομονησία, τόσα έχουμε ακούσει. Εκτός και άν έχει τοοοόσο δουλειά και πολλά αυτοκίνητα στο τελωνείο που δεν προλαβαίνει να με ενημερώσει.
Γίνεται χαμός με τα Toyota.. έχει καταντήσει η φάση που τους παρακαλάνε, και παίζουν και κάτι περίεργα στα παρασκήνια! γιατί δεν περνάς από εκεί να τα ξεκαθαρίσεις; Αυτοκίνητο παίρνεις, δικαιώματα έχεις.. απλά από το τηλέφωνο χάνεις από την δυναμική σου .
Μετά από χρόνια στο κουρμπετι, η φυσική παρουσία έχει πολύ περισσότερη δυναμική!
Toyota Yaris Cross