-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
@izz said in Toyota Yaris Cross:
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Πήρα προσφορά για το 2ο σέρβις του YC το οποίο εκτός απο αλλαγή λαδιών κλπ εχει αλλαγή υγρών φρένων και φίλτρου της υβριδικής μπαταρίας , πιο αναλυτικά:
https://www.toyota.gr/forms/service-cost-calculatorη προσφορά τώρα από τον Άγγελο στην Θεσσαλονίκη
230€ με λάδια 0-20
260€ με 0-16
320€ με 0-8Ο άγγελος βάζει και 0-16 της eneos και είναι στη μισή τιμή από της Toyota αν θέλεις και το ζητήσεις και εννοείται χωρίς να το γράψει στο βιβλίο ή να έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα με εγγύηση κάνε μία ερώτηση από το τηλέφωνο αν θες
Αυτά καλό να μην γράφονται γιατί δεν θέλουν και πολυ να τους πάρουν την εξουσιοδότηση
Δεν το κρατάει κρυφό η συγκεκριμένη το προτείνει σαν εναλλακτική σε όλους τους πελάτες της και τα έχει σε φανερό σημείο στο χώρο αναμονής με φυλλάδια που το διαφημίζει
-
Αν καλύπτει τις προδιαγραφές του κατασκευαστή γιατί να μην μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ως εναλλακτική επίσημα;
-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
320 ευρώ μεσαίο σερβις η τογιοταρα !
Λεφτά υπάρχουν …Με λάδια 0W-8, όμως, που ίσως δεν τα βάζει κανένας άλλος κατασκευαστης.
Και σου δίνει την επιλογή και για φτηνότερο λάδι, ενώ θα μπορούσε να σου πει ότι, εφόσον το manual λέει για 0W-8, βάζω μόνο αυτά.Τα βάζει γιατί αυτά πρέπει να βάζει στο υβριδικο σύστημα. Το ότι επιτρέπει στη ζούλα να βαζεις και χειρότερη προδιαγραφή δεν είναι και για χειροκρότημα. Γιατί στο χοντρό θέμα το πάτημα βάσει manual το έχει η εταιρία.
Αλλά αν βάλει τα ακριβά τότε χάνεται το αφήγημα των οικονομικών αυτοκινήτων.Τα βάζει τα 0W-8, γιατί η εξελιγμένη τεχνολογία επιτρέπει να τα βάζει.
Ο θερμικός δουλευει και με 0W-16 ή 0W-20, αλλά για τα συνεχόμενα ανάμματα-σβησίματα θεωρώ ότι είναι καλύτερο το λεπτόρρευστο λαδι, πέραν της οικονομίας καυσίμου που δίνει.
Πάντως, αν σου επιτρέπουν να βάλεις τα γνήσια 0W-16 ή 0W-20, αντι για τα 0W-8, την ευθύνη θεωρώ ότι την έχει η αντιπροσωπεία.
Προσωπικά, πάντα βάζω αυτά που προτείνει το manual κι ας είναι ακριβότερα.
Τα γλιτώνω από οικονομία καυσίμου και αξιοπιστία και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Στο manual γράφει συγκεκριμένη προδιαγραφή και οδηγίες αν τυχον βαλεις μια φορα 0-20.
Είναι προφανής ο λόγος γιατί το κανουν εδώ αυτό αναλαμβάνοντας προφανώς το ρίσκο.
Τους μοιάζει περισσότερο το one off κόστος του σερβις παρα η αυξημένη κατανάλωση καθημερινά με πιο παχύ λαδι.
Πάντως 320 είναι τιμές premium αν και αυτοί έχουν ανεβεί περισσότεροΑγαπητέ, προφανώς τα γνωρίζω όλα αυτά, και τις προδιαγραφές λαδιού του manual και τις οδηγίες σε περίπτωση που δεν τηρήσει κάποιος τις προδιαγραφές και, όπως προείπα, επιλέγω συνειδητά να μην απέχω από τις προδιαγραφές, ούτε να αγοράζω λάδια από το ελεύθερο εμπόριο
Απλά, για να περιορίσω το κόστος, επιλέγω 5λιτρη γνήσια συσκευασία και δεν ντρέπομαι να ζητήσω έκπτωση.
Επαναλαμβάνω ότι για γνήσιο λαδι 0W-8 δεν τα θεωρώ πολλά τα 320 ευρώ. Oι αντιπροσωπείες (ψευδο)premium αυτοκινήτων χρεώνουν πλέον ακόμη περισσότερο τα seevice με κοινά λάδια 5-30 κλπ. -
320 ευρώ μεσαίο σερβις η τογιοταρα !
Λεφτά υπάρχουν …Με λάδια 0W-8, όμως, που ίσως δεν τα βάζει κανένας άλλος κατασκευαστης.
Και σου δίνει την επιλογή και για φτηνότερο λάδι, ενώ θα μπορούσε να σου πει ότι, εφόσον το manual λέει για 0W-8, βάζω μόνο αυτά.Τα βάζει γιατί αυτά πρέπει να βάζει στο υβριδικο σύστημα. Το ότι επιτρέπει στη ζούλα να βαζεις και χειρότερη προδιαγραφή δεν είναι και για χειροκρότημα. Γιατί στο χοντρό θέμα το πάτημα βάσει manual το έχει η εταιρία.
Αλλά αν βάλει τα ακριβά τότε χάνεται το αφήγημα των οικονομικών αυτοκινήτων.Τα βάζει τα 0W-8, γιατί η εξελιγμένη τεχνολογία επιτρέπει να τα βάζει.
Ο θερμικός δουλευει και με 0W-16 ή 0W-20, αλλά για τα συνεχόμενα ανάμματα-σβησίματα θεωρώ ότι είναι καλύτερο το λεπτόρρευστο λαδι, πέραν της οικονομίας καυσίμου που δίνει.
Πάντως, αν σου επιτρέπουν να βάλεις τα γνήσια 0W-16 ή 0W-20, αντι για τα 0W-8, την ευθύνη θεωρώ ότι την έχει η αντιπροσωπεία.
Προσωπικά, πάντα βάζω αυτά που προτείνει το manual κι ας είναι ακριβότερα.
Τα γλιτώνω από οικονομία καυσίμου και αξιοπιστία και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Στο manual γράφει συγκεκριμένη προδιαγραφή και οδηγίες αν τυχον βαλεις μια φορα 0-20.
Είναι προφανής ο λόγος γιατί το κανουν εδώ αυτό αναλαμβάνοντας προφανώς το ρίσκο.
Τους μοιάζει περισσότερο το one off κόστος του σερβις παρα η αυξημένη κατανάλωση καθημερινά με πιο παχύ λαδι.
Πάντως 320 είναι τιμές premium αν και αυτοί έχουν ανεβεί περισσότεροΑγαπητέ, προφανώς τα γνωρίζω όλα αυτά, και τις προδιαγραφές λαδιού του manual και τις οδηγίες σε περίπτωση που δεν τηρήσει κάποιος τις προδιαγραφές και, όπως προείπα, επιλέγω συνειδητά να μην απέχω από τις προδιαγραφές, ούτε να αγοράζω λάδια από το ελεύθερο εμπόριο
Απλά, για να περιορίσω το κόστος, επιλέγω 5λιτρη γνήσια συσκευασία και δεν ντρέπομαι να ζητήσω έκπτωση.
Επαναλαμβάνω ότι για γνήσιο λαδι 0W-8 δεν τα θεωρώ πολλά τα 320 ευρώ. Oι αντιπροσωπείες (ψευδο)premium αυτοκινήτων χρεώνουν πλέον ακόμη περισσότερο τα seevice με κοινά λάδια 5-30 κλπ.Δεν αντιλέγω, απλά αυτά που ξέρεις και εσύ και εγώ και επιλέγουμε συνειδητά, ο μεσος ιδιοκτήτης δεν τα ξέρει αλλά μένει με την ψευδαίσθηση της φθηνής συντήρησης.
-
Παιδιά εγώ χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος λέω το εξής: από τη στιγμή που βάζεις τον τύπο λαδιού που λέει ο κατασκευαστής στο manual του αυτοκίνητου δεν θεωρώ ότι παίρνεις κάποιο ρίσκο. Αντίθετα βλέπω ρίσκο στο να βάλω ένα άλλο τυπο λαδιού (0w20) από το συνιστωμενο στο manual (0w8) επειδή ετσι βολεύει την εδω αντιπροσωπεία......και δε μιλάω για την εγγύηση , πιθανοτατα δεν θα υπάρξει προβλημα στην 6ετια αλλά στο μακροπροθεσμο οριζοντα, μετά το περας αυτής και τυχόν προβλήματα που μπορεί να ανακυψουν ...
-
Ενας κύκλος έκλεισε, πλέον έχει νέο ιδιοκτήτη. Πωλήθηκε για λόγους τελείως άσχετους με το αυτοκίνητο - δεν συμμερίζομαι τον φίλο μου παγωμένο σε αυτό! Το οποίο αυτοκίνητο ειναι εξαιρετικό και αντικειμενικά, συνολικά το καλύτερο non-premium B suv που μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα (από πρίμια ειναι το LBX) - υποκειμενικά ειναι το Πούμα.
Μεταξύ αυτού και της Κορόλα, εδώθει το YC γιατί α) είναι πιο εμπορικό και β) γιατί στα ίδια χρήματα ή Κορόλα ειναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο. Σίγουρα θα μας λείψει (εδικά στην σύζυγο που το είχε λατρέψει), αλλά ΟΚ αυτοκίνητα ειναι για να κάνουμε την δουλειά μας, δεν θα σκάσουμε.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Ενας κύκλος έκλεισε, πλέον έχει νέο ιδιοκτήτη. Πωλήθηκε για λόγους τελείως άσχετους με το αυτοκίνητο - δεν συμμερίζομαι τον φίλο μου παγωμένο σε αυτό! Το οποίο αυτοκίνητο ειναι εξαιρετικό και αντικειμενικά, συνολικά το καλύτερο non-premium B suv που μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα (από πρίμια ειναι το LBX) - υποκειμενικά ειναι το Πούμα.
Μεταξύ αυτού και της Κορόλα, εδώθει το YC γιατί α) είναι πιο εμπορικό και β) γιατί στα ίδια χρήματα ή Κορόλα ειναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο. Σίγουρα θα μας λείψει (εδικά στην σύζυγο που το είχε λατρέψει), αλλά ΟΚ αυτοκίνητα ειναι για να κάνουμε την δουλειά μας, δεν θα σκάσουμε.
Γιατί το πουλήσατε έτσι γρήγορα;
Θα αντικατασταθεί; -
@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
Προσωπικοί λόγοι που δεν θέλω να αναφέρω στο φόρουμ. Όπως έγραψα, ένα από τα 2 χρειαζόταν να πουληθεί και η λογική επιλογή ήταν το Κρος έναντι της Κορόλα.@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
Θα αντικατασταθεί;
Με κάποιον τρόπο ναι, αλλά ακόμα άγνωστο το πως και πότε.
-
Θα αντικατασταθεί;Κατα βάθος ο Φανης συμφωνει οτι το YC ήταν και είναι μια αποτυχία!
Κακή ποιοτητα κατασκευής με αθλια πλαστικά που δεν εξυπηρετεί το λόγο υπαρξης του.
Καλύτερα ενα απλό γιαρις για καθε μέρα παρά αυτό που το υψος του επιτείνει τα προβλήματα ποιότητας και θορύβου που εχει.... -
Κατα βάθος ο Φανης συμφωνει οτι το YC ήταν και είναι μια αποτυχία!
Κακή ποιοτητα κατασκευής με αθλια πλαστικά που δεν εξυπηρετεί το λόγο υπαρξης του.
Καλύτερα ενα απλό γιαρις για καθε μέρα παρά αυτό που το υψος του επιτείνει τα προβλήματα ποιότητας και θορύβου που εχει....Το ανάποδο!! Τα πλαστικά ειναι μια χαρά για αυτό που ειναι και το αυτοκίνητο ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, όπως έιπα ό,τι καλύτερο σε B Suv. Εχει επιδόσεις, άνεση ανάρτησης, οδική συμπεριφορά, ευκολία και κράτημα. Μόνο bmwδόπληκτοι θα χαλαστούν από τα πλαστικά, τα οπόια όμως ειναι εκεί, δεν τρίζουν και σε 20 χρόνια θα ειναι ακριβώς τα ίδια!
-
Κατα βάθος ο Φανης συμφωνει οτι το YC ήταν και είναι μια αποτυχία!
Καλύτερα ενα απλό γιαρις για καθε μέρα παρά αυτό που το υψος του επιτείνει τα προβλήματα ποιότητας και θορύβου που εχει....Το ανάποδο!! Τα πλαστικά ειναι μια χαρά για αυτό που ειναι και το αυτοκίνητο ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, όπως έιπα ό,τι καλύτερο σε B Suv. Εχει επιδόσεις, άνεση ανάρτησης, οδική συμπεριφορά, ευκολία και κράτημα. Μόνο bmwδόπληκτοι θα χαλαστούν από τα πλαστικά, τα οπόια όμως ειναι εκεί, δεν τρίζουν και σε 20 χρόνια θα ειναι ακριβώς τα ίδια!
Δεν κάνει για οικογενειακό και έχει κακές επενδύσεις στις πόρτες. Κατά τα άλλα είναι πολυεργαλείο.
-
@george-0 said in Toyota Yaris Cross:
Δεν κάνει για οικογενειακό και έχει κακές επενδύσεις στις πόρτες. Κατά τα άλλα είναι πολυεργαλείο.
Οι επενδύσεις μου είναι αδιάφορες στα €20.000, αλλά ναι δεν ειναι καλές. Για οικογενειακό 3μελούς οικογένειας είναι μια χαρά. Για 4μελή, ίσως είναι πιο στριμωχμένα, δεν ξέρω. Εμείς πάντως πηγαίναμε ανετότοτα 15θήμερες (άρα πολλά πράγματα) διακοπές 3 άτομα.
-
Οι επενδύσεις μου είναι αδιάφορες στα €20.000, αλλά ναι δεν ειναι καλές. Για οικογενειακό 3μελούς οικογένειας είναι μια χαρά. Για 4μελή, ίσως είναι πιο στριμωχμένα, δεν ξέρω. Εμείς πάντως πηγαίναμε ανετότοτα 15θήμερες (άρα πολλά πράγματα) διακοπές 3 άτομα.
Φάγαμε παντόφλα κύριοι. Απλά παραδεχτείτε το.
-
καλησπερα σας,
Γνωμη για αυτον εδω?
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/41806179-toyota-yaris-cross
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/41790360-toyota-yaris-crossΤιμες αρκετα καλυτερες τις ελληνικης αντιπροσωπειας.
-
Θα αντικατασταθεί;Θα του δώσουν εταιρικό Στελλάντις...
-
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Θα αντικατασταθεί;Θα του δώσουν εταιρικό Στελλάντις...
Θα ήταν οντως η τρολια του αιώνα αυτή !
-
Θα του δώσουν εταιρικό Στελλάντις...
ΜΑΚΑΡΙ!! Ας έχω εταιρικό και ας είναι και γιούντο!!
Σεκάθε περίπτωση, έχω γράψει πολλές φορές ότι Στελλάντις σε λήζινγκ θα έπαιρνα ΑΝΕΤΑ, είναι αμαξάρες. Για αγορά δεν κάνουν γιατί τα πληρώνεις τρίδιπλα και μένεις χωρίς αμάξι συνέχεια. Σε λήζινγκ κλάην, σου δίνουν άλλο.
-
Σεκάθε περίπτωση, έχω γράψει πολλές φορές ότι Στελλάντις σε λήζινγκ θα έπαιρνα ΑΝΕΤΑ, είναι αμαξάρες. Για αγορά δεν κάνουν γιατί τα πληρώνεις τρίδιπλα και μένεις χωρίς αμάξι συνέχεια. Σε λήζινγκ κλάην, σου δίνουν άλλο.
Μόνο σε ένα έχει συμβεί αυτό, αν και θα έπρεπε να του δίνουν τα βράχια που το πάει να ταξιδεύει...
-
Μόνο σε ένα έχει συμβεί αυτό, αν και θα έπρεπε να του δίνουν τα βράχια που το πάει να ταξιδεύει...
Δεν αντιλήφθηκα
-
Δεν αντιλήφθηκα
Μάλλον τον μαύρο Γάτο μνημονεύει
Toyota Yaris Cross