-
@v_a said in Toyota Yaris Cross:
@npapanik said in [Toyota Yaris
Από YC AWD φίλου Θεσσαλονικιού, που του το είχα προτείνει... Κίνηση στο κέντρο Θεσσαλονίκης (δες Μ.Ο.).
Επειδή καλό είναι να πληροφορούμε τους υποψήφιους αγοραστές σωστά, τέτοιες καταναλώσεις γίνονται σε ειδικές συνθήκες (ακόμα και χαμηλότερες). Στη πράξη σε αστικό περιβάλλον, σε κυκλική διαδρομή, βγαίνει μέσος όρος 4 με 4.5 (για να μην βρίζουν και οι από πίσω...), νούμερο πάλι εντυπωσιακό. Απλά μην υπερβάλλουμε γιατί μπορούμε να πάρουμε κόσμο στο λαιμό μας.
Κάτοχος yaris hybridΔεν γενίκευσα: κέντρο Θεσσαλονίκης με πολλή κίνηση (Μ.Ο. 19km/h). Για κάποιους κατοίκους κέντρου αυτό είναι το σενάριο που θα δουν την μεγάλη διαφορά.
-
@npapanik said in Toyota Yaris Cross:
Από YC AWD φίλου Θεσσαλονικιού, που του το είχα προτείνει... Κίνηση στο κέντρο Θεσσαλονίκης (δες Μ.Ο.).
Επειδή καλό είναι να πληροφορούμε τους υποψήφιους αγοραστές σωστά, τέτοιες καταναλώσεις γίνονται σε ειδικές συνθήκες (ακόμα και χαμηλότερες). Στη πράξη σε αστικό περιβάλλον, σε κυκλική διαδρομή, βγαίνει μέσος όρος 4 με 4.5 (για να μην βρίζουν και οι από πίσω...), νούμερο πάλι εντυπωσιακό. Απλά μην υπερβάλλουμε γιατί μπορούμε να πάρουμε κόσμο στο λαιμό μας.
Κάτοχος yaris hybridΔεν γενίκευσα: κέντρο Θεσσαλονίκης με πολλή κίνηση (Μ.Ο. 19km/h). Για κάποιους κατοίκους κέντρου αυτό είναι το σενάριο που θα δουν την μεγάλη διαφορά.
Συμφωνώ, απλά τα συνηθέστερα σενάρια χρήσης δίνουν αλλά νούμερα, σαν αυτά που έδωσα εγώ ή ο monman (πάλι εντυπωσιακά, γιατί σε non hybrid θα ήταν 7 με 8).. αυτό τόνισα.
Α ρε toyota, τι μας κάνεις.. πλακωνομαστε ποιος την έχει μικρότερη -
@npapanik said in Toyota Yaris Cross:
Σωστός είσαι και εσύ γιατί αν κινείσαι στον άξονα Ανατολικά δυτικά χωρίς να πιάνεις περιφερειακό , να εχεις δηλ έντονες υψομετρικές διαφορές , τότε δουλεύεις το υβριδικό σύστημα σε ιδανικό περιβάλλον . Πιστεύω το νούμερο που λες γιατί σε δρομολόγιο Σταυρούπολη - Τριανδρία μέσω Λαγκαδά Αγ Δημητρίου έγραψε το δικό μου 2,9 !
Όντως που καταντήσαμε ... να πηγαίνουμε από το κέντρο για να την έχουμε μικρότερη
-
Κάτοχος yaris hybridκαι ομως απο Νεα Σμυρνη , Ν Ιωνια πρωι για δουλεια και απογευμα πισω , εχω 3.5λ μέση κατανάλωση και πιο κάτω. Ειναι φουλ το log του MyT απο τετοιες διαδρομες.
Το 4.5 ειναι πολυ ψηλα για καταναλωση σε αστικο περιβαλλον και 4.7 ειχα το καλοκαιρι σε ταξιδι 300 χιλ με μο 95 περιπου και στασεις και φορτωμενος συν κλιματισμο μεχρι Πηλιο.
Οποτε απο προσωπικη εμπειρια δεν πιστευω οτι απεχει τρελά απο την πραγματικότητα.
Ναι κατω απο 3 ειναι σε ειδικες περιπτωσεις και συμφωνω αλλα το αρκετα κατω απο 4 ειναι απολυτα εφικτο μεσα στην Αθήνα.. -
Κάτοχος yaris hybridΈχεις δίκιο εφόσον γράφουμε δημόσια πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
Λοιπόν το δικό μου αν και τετρακίνητο μου παρουσιάζει κατανάλωση 5 λίτρα /100 χλμ συνολικά σε πόλη/εκδρομές μετά από 9 μήνες χρήσης και δεν είμαι ευγενικός με το γκάζι.
Μπορεί κάποιες μεμονωμένες διαδρομές να τις ποστάρεις για λόγους εντυπωσιασμού αλλά το γεγονός είναι ότι το αμάξι είναι οικονομικό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Κάτοχος yaris hybridΈχεις δίκιο εφόσον γράφουμε δημόσια πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
Λοιπόν το δικό μου αν και τετρακίνητο μου παρουσιάζει κατανάλωση 5 λίτρα /100 χλμ συνολικά σε πόλη/εκδρομές μετά από 9 μήνες χρήσης και δεν είμαι ευγενικός με το γκάζι.
Μπορεί κάποιες μεμονωμένες διαδρομές να τις ποστάρεις για λόγους εντυπωσιασμού αλλά το γεγονός είναι ότι το αμάξι είναι οικονομικό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.Σωστά μιλάς και εσύ , ακριβώς 5 είχε συνολική μέση το 4WD που έκανα test drive στην αντιπροσωπεία Λάρισας.
-
Τα νούμερα της εφαρμογής τα επιβεβαιώνετε με την αντλία και κανα προγραμμα στυλ Fuelly ;
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Τα νούμερα της εφαρμογής τα επιβεβαιώνετε με την αντλία και κανα προγραμμα στυλ Fuelly ;
πάντα με την αντλία και το πορτοφόλι και γενικά μπορούμε να αναφέρουμε παράπονα για λαμπάκια και μονώσεις αλλά όχι για κατανάλωση
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Μπορεί κάποιες μεμονωμένες διαδρομές να τις ποστάρεις για λόγους εντυπωσιασμού αλλά το γεγονός είναι ότι το αμάξι είναι οικονομικό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.Σωστά μιλάς και εσύ , ακριβώς 5 είχε συνολική μέση το 4WD που έκανα test drive στην αντιπροσωπεία Λάρισας.
Το έχω ξαναναφέρει, στο C-HR μου (έκδοση 1.8 GR-S Ultimate με 19ρες ζάντες) έχω πραγματική μέση κατανάλωση 4,9lt/100km, στα 23000 km που έχω κάνει με overall χρήση (πολη,ταξίδια κλπ).
Καθημερινό ανεβοκατεβασμα Κηφισού παίζω άνετα στα 4,0-4,5lt/100 km μέση κατανάλωση, με το κατέβασμα πολλές φορές να είναι και κάτω από 2,0lt/100km.
Στα προηγούμενα C-HR μου (πιο απλες εκδόσεις με 18ρες ζαντες), σε (περι)αστική χρήση, είχα μέση κατανάλωση κάτω από 4,0lt/100 km. -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
πάντα με την αντλία και το πορτοφόλι και γενικά μπορούμε να αναφέρουμε παράπονα για λαμπάκια και μονώσεις αλλά όχι για κατανάλωση
Με το Fuelly έχω απόκλιση 0,3-0,5 λίτρο από την ενδειξη του αυτοκινήτου στο υβριδικό γιαρις
-
Ως γέροντας κι εγώ, μην έχει το τίτλο μόνο ο κ. groover το μετράω με το παλιό τρόπο δηλαδή γεμίζω και όταν κατέβει ξαναγεμίζω στο ίδιο βενζινάδικο μετά βλέπω πόσα χιλιόμετρα έκανα στα λίτρα που έκαψα, νομίζω απλό
-
Ως γέροντας κι εγώ, μην έχει το τίτλο μόνο ο κ. groover το μετράω με το παλιό τρόπο δηλαδή γεμίζω και όταν κατέβει ξαναγεμίζω στο ίδιο βενζινάδικο μετά βλέπω πόσα χιλιόμετρα έκανα στα λίτρα που έκαψα, νομίζω απλό
Old fashion αντρίκια μέτρηση και η καλύτερη..
Σοβαρά τώρα, εγώ παίζω στα 4.1 μετά από 1500km, και έχω παρατηρήσει ότι έχει τραβηχτεί εκεί η κατανάλωση λόγω των αρκετών ανηφορικων κομματιών που εχω στη καθημερινότητά μου. Εκεί φαίνεται να ζορίζεται το υβριδικό σύστημα ή τουλ. να μην αποδίδει στο μέγιστο. Λέτε να μετακομίσω ;
Για σένα Toyota, τα πάντα -
-
Στη τελική μετράει πόσα λεφτά φεύγουν από το πορτοφόλι δε λέω καλά είναι και τα apps αλλά δε πληρώνουν τον βενζινά
Σε γενικό συμπέρασμα ανηφόρες/κατηφόρες καίει πολύ λιγότερα από τον ανταγωνισμό -
επειδη το παραγγειλαμε το καλοκαιρι για την ανηψια με την τελευταια κλειδωμενη τιμη το active και περιμενουμε καλοκαιρι 23 ή και πιο αργα. Μηπως αν το κανουμε style θα χαθει η σειρα μας και η κλειδωμενη τιμη; Γιατι απο ο,τι διαβασα εδω στο forum, χανονται και τα δυο!
-
τωρα για το θεμα της τιμης, ο μονος που χαμηλωνει την τιμη κατα 150 ευρω ειναι στην ΤΟΥΟΤΑ φλαμιατος ο προισταμενος που ειναι στις πωλησεις. Οι υπαλληλοι δεν χαμηωνουν την τιμη, βρεστε τον προισταμενο. Πηραμε επισης τοτε συναγερμο το καλοκαιρι του 22 στο Active YC με αντικραδασμικο ως δωρο αυτον που βαζει ο Φλαμιατος. Εχουν πολύ καλο συνεργειο που βγαζουν αντικαταστασεις μεγαλες και επισκευες μεγαλες μες στην εγγυηση. Εμενα στο ΤΟΥΟΤΑ Rav4 μου αλλαξαν μπλοκ κινητρα με καινουργιο 1 μηνα πριν τελειωσει η εξαετης εγγυηση ενω μαλιστα εκανα σερβισε στον Κηφισο που ποτε δεν με καλυψαν με κατι στην εγγυηση.
-
@antonn said in Toyota Yaris Cross:
τωρα για το θεμα της τιμης, ο μονος που χαμηλωνει την τιμη κατα 150 ευρω ειναι στην ΤΟΥΟΤΑ φλαμιατος ο προισταμενος που ειναι στις πωλησεις. Οι υπαλληλοι δεν χαμηωνουν την τιμη, βρεστε τον προισταμενο. Πηραμε επισης τοτε συναγερμο το καλοκαιρι του 22 στο Active YC με αντικραδασμικο ως δωρο αυτον που βαζει ο Φλαμιατος. Εχουν πολύ καλο συνεργειο που βγαζουν αντικαταστασεις μεγαλες και επισκευες μεγαλες μες στην εγγυηση. Εμενα στο ΤΟΥΟΤΑ Rav4 μου αλλαξαν μπλοκ κινητρα με καινουργιο 1 μηνα πριν τελειωσει η εξαετης εγγυηση ενω μαλιστα εκανα σερβισε στον Κηφισο που ποτε δεν με καλυψαν με κατι στην εγγυηση.
Μάλιστα ενδιαφέρουσα πληροφορία, αλλά τι έπαθε το μπλόκ?
Και το δικό μου από εκεί το πήρα δηλαδή ενώ το παράγγειλα από dimco το τιμολόγιο είναι φλαμιάτος δε ξέρω τι συνεργασία έχουν, αλλά εγώ το αμάξι ήθελα δε με νοιάζαν οι λεπτομέρειες. -
@antonn said in Toyota Yaris Cross:
επειδη το παραγγειλαμε το καλοκαιρι για την ανηψια με την τελευταια κλειδωμενη τιμη το active και περιμενουμε καλοκαιρι 23 ή και πιο αργα. Μηπως αν το κανουμε style θα χαθει η σειρα μας και η κλειδωμενη τιμη; Γιατι απο ο,τι διαβασα εδω στο forum, χανονται και τα δυο!
Ο μόνος αρμόδιος να σου απαντήσει είναι ο έμπορος/πωλητής που έκανες την παραγγελία. Κανονικά τα χάνεις και τα 2 αφού μπαίνει νέα παραγγελία και όχι αλλαγή της υφιστάμενης, αλλά μπορεί ο έμπορος να σε εξυπηρετήσει....μια ερώτηση δεν βλάπτει.
ΥΓ: Όσο για τις εκπτώσεις....ψάξιμο θέλει απλά. Ξέρω και €400 έκπτωση και τα κλασσικά δώρα, επί κλειδωμένης τιμής.
-
Μάλιστα ενδιαφέρουσα πληροφορία, αλλά τι έπαθε το μπλόκ?
Και το δικό μου από εκεί το πήρα δηλαδή ενώ το παράγγειλα από dimco το τιμολόγιο είναι φλαμιάτος δε ξέρω τι συνεργασία έχουν, αλλά εγώ το αμάξι ήθελα δε με νοιάζαν οι λεπτομέρειες.Το Rav4 MK2 αγορασμενο το 2003 εκανε ενα θορυβο σαν ντιζελ οταν ηταν κρυο. Ήταν ο πυρος της μπιελας και υπηρχε οδηγια της ΤΟΥΟΤΑ για αλλαγη μπλοκ γιατι θα βαραγε μπιελα μετα 30.000 χλμ. Μονο στο Φλαμιατο αναγνωρισαν το προβλημα βρηκαν οδηγια και μου αλλαξαν ολοκαινουργιο μπλοκ και μου δωσαν και αυτοκινητο αντικαταστασης! Ολοι οι αλλοι με χρεωναν για ολα
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Ο μόνος αρμόδιος να σου απαντήσει είναι ο έμπορος/πωλητής που έκανες την παραγγελία. Κανονικά τα χάνεις και τα 2 αφού μπαίνει νέα παραγγελία και όχι αλλαγή της υφιστάμενης, αλλά μπορεί ο έμπορος να σε εξυπηρετήσει....μια ερώτηση δεν βλάπτει.
φοβομαστε να τους το πουμε γιατι μπορει να μας ξεγελασουν και τελικα να παρουμε το αυτοκινητο σε δυο χρονια! Άσε καλυτερα! καλο ειναι και το active!
Toyota Yaris Cross