-
@emman said in Toyota Yaris Cross:
Ετυχε σημερα να ειμαι πισω απο ένα yaris cross. Ο οδηγος του πηγαινε σαν κοτα για να μην καψει βενζινη προφανως και να πετυχει χαμηλη ενδειξη, προκλητικοτατα αδιαφορωντας για τους αλλους, δεν θα τα παμε καλα...
Αυτό γίνεται τα τελευταία 15 χρόνια. Όσο πληθαίνουν τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά θα είναι μεγάλο πρόβλημα στις μετακινήσεις μας,κυρίως σε δρόμους μονής λωρίδας.
-
@ggab said in Toyota Yaris Cross:
Ετυχε σημερα να ειμαι πισω απο ένα yaris cross. Ο οδηγος του πηγαινε σαν κοτα για να μην καψει βενζινη προφανως και να πετυχει χαμηλη ενδειξη, προκλητικοτατα αδιαφορωντας για τους αλλους, δεν θα τα παμε καλα...
Αυτό γίνεται τα τελευταία 15 χρόνια. Όσο πληθαίνουν τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά θα είναι μεγάλο πρόβλημα στις μετακινήσεις μας,κυρίως σε δρόμους μονής λωρίδας.
Συμφωνώ στο ότι τα τελευταία 15 χρόνια υπάρχει αυτό το πρόβλημα.
Διαφωνώ στο ότι φταίνε τα υβριδικά και ηλεκτρικά για α αυτό. Οι οδηγοί τους που δεν πατάνε το γκάζι φταίνε!!! (Βασικά η τιμή της βενζίνης που τους οδηγεί να μην πατάνε το γκάζι) -
@nickthetrib said in Toyota Yaris Cross:
Διαφωνώ στο ότι φταίνε τα υβριδικά και ηλεκτρικά για α αυτό. Οι οδηγοί τους που δεν πατάνε το γκάζι φταίνε!!! (Βασικά η τιμή της βενζίνης που τους οδηγεί να μην πατάνε το γκάζι)Οι οδηγοί όλων των αυτοκινήτων. Κλασικές οι περιπτώσεις καγκουριων που αγόρασαν/πείραξαν αυτοκίνητο με καταναλώσεις διψηφιες (l/100km) απο την στιγμη που μπαίνει το κλειδί στη μίζα λες και είχαν ιδιόκτητο διυλιστήριο και τώρα περιμένουν το fuel pass να βαλουν 10 ευρω βενζίνη να πανε την γκόμενα για καφέ.
-
Διαφωνώ στο ότι φταίνε τα υβριδικά και ηλεκτρικά για α αυτό. Οι οδηγοί τους που δεν πατάνε το γκάζι φταίνε!!! (Βασικά η τιμή της βενζίνης που τους οδηγεί να μην πατάνε το γκάζι)Ναι αλλά σπάνια έχω πετύχει θερμικό που να σέρνεται και να ξεκινά σε φανάρι ωσάν βραδυποδας! Κυρίως ντουγιοτα υβριδικά είναι. Τυχαίο;;;;
-
@christos_uoa said in Toyota Yaris Cross:
Καλημέρα δυο ερωτήσεις.
- Συμπληρωσε κάποιος 12 μήνες παραγγελία χωρίς παραλαβή?
- Απο την ιστοσελίδα της TOYOTA καταλαβαίνω οτι τα μπουλόνια ασφαλείας ειναι στάνταρτ εξοπλισμός στο active σήμερα (δεν θυμάμαι αν ήταν πριν ένα χρόνο). Εσείς που παραλαβατε active αυτές τις μέρες, σας έδωσαν? Υποτίθεται οτι παραλαμβανουμε την έκδοση όπως είναι σήμερα σωστά?
Εγω συμπληρωσα και ακομα τιποτα.. Δικαιούμαι εκπτωση?
-
@christos_uoa και @ggab
Έχω πετύχει πολλά απειραχτα πανάκριβα την εποχή τους και πολλά καθαρά θερμικά σαν κότες!!!
Δεν υπάρχουν μόνο οι κατηγορίες καγκουρας των ΔΠ με το πειραγμενο, ούτε ο μικροαστικής αντίληψης με την 2λιτρη μπεμπα ή μερκ ή με περισσότερα κ.εκ. καγιεν κλπ, ούτε αυτός που πήρε το υβριδικό προσπαθώντας να πάρει αμάξι που θα το κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται την μεταβατική περίοδο της αυτοκίνησης που ζούμε.Πολλοί από αυτούς που ανήκουν στις υπόλοιπες κατηγορίες είναι κινητά εμπόδια στους δρόμους προσπαθώντας να κάψουν μισο λιτρο ανα 100χλμ λιγότερο.
Είναι δυστυχώς κάτι αντίστοιχο με του Αθηνά Πάτρα κάτω από 2ωρο της δεκαετίας του 2000
Φανταστείτε ότι πολλά από τα κινητά εμπόδια είναι ακριβώς τα ίδια άτομα. -
@pgp737ng said in Toyota Yaris Cross:
Είναι δυστυχώς κάτι αντίστοιχο με του Αθηνά Πάτρα κάτω από 2ωρο της δεκαετίας του 2000.
Υπάρχει κάποιος που πήγαινε κανονικά και που το έκανε πάνω από 2ωρο δηλαδή?
Να βγει στην σέντρα μόνος του!Ελπίζω όχι!!!
αλλά σίγουρα πολλοί με τον σημερινό δρόμο κάνουν πάνω από 1μιση ώρα (χωρις στάση)!!! -
Υπαρχουν γυρω μας αθλιοι αργοι οδηγοι. Οκ. Το προβλημα ομως συνηθως ειναι οι... σβελτοι.
Αυτοι που κανουν ζικ ζακ αναμεσα στα αλλα οχηματα, που σε αναγκαζουν να φρεναρεις στο ισιωμα και που θεωρουν πως ουρα και η Λεα ισχυουν για τους αλλους.
3 ή 4 τετοια ζωα μαζι μπορει να μαμησουν το πρωϊνο. Παρασκευη πρωι στην ΑΟ καραμπολα. Αποτελεσμα. Μεσος χρονος διελευσης απο Γερακα εως εξοδο 8 για Αθηνων Λαμιας, 1,5 ωρα. Α στα δια με τον καθε Σουμαχερ πια. -
Πρέπει να είμαι ο μόνος που πέτυχα YC , να το πηγαίνει "μαλλιά" σε επαρχιακό ( άδειο, μη φάω και κράξιμο....). "Παίξαμε" ( με σεβασμό και ήθος πάντα!!!) λίγο, αλλά χωριστήκαμε "νωρίς" , καθώς έστριψε σχετικά σύντομα προς διαφορετικό προορισμό. Χαιρετηθήκαμε με κόρνες , αλάρμ , και όλες τις υπόλοιπες, χαρωπές ενδείξεις παλιμπαιδισμού....
Δεν πήγαινε άσχημα για το είδος του....
Κατά τα άλλα πολλά chr , leasing ( μάλλον ) περιδιαβαίνουν το Εθνικό δίκτυο και εκεί ειλικρινά τα παρατηρώ, οδηγούν οικονομικά ( sic) , περιμένοντας την κατηφόρα, για να αυξήσουν ταχύτητα. Δε ξέρω μπορεί λόγω κρίσης να έχουν κοπεί τα έξοδα βενζίνης ( ή να έχουν μπεί όρια) στα εταιρικά, μπορεί το ίδιο το αυτοκίνητο να σε κατευθύνει προς τέτοια χρήση, μπορεί απλά όποιον πετυχαίνω να "βαριέται" ο άνθρωπος , δεν έχω ιδέα, όλοι γράφουν καλά λόγια για την συμπεριφορά του οχήματος , οπότε , είναι θέμα οδηγού ( ή διαθέσής του ) , προφανώς ...
-
@spi_duster said in Toyota Yaris Cross:
Υπαρχουν γυρω μας αθλιοι αργοι οδηγοι. Οκ. Το προβλημα ομως συνηθως ειναι οι... σβελτοι.
Αυτοι που κανουν ζικ ζακ αναμεσα στα αλλα οχηματα, που σε αναγκαζουν να φρεναρεις στο ισιωμα και που θεωρουν πως ουρα και η Λεα ισχυουν για τους αλλους.
3 ή 4 τετοια ζωα μαζι μπορει να μαμησουν το πρωϊνο. Παρασκευη πρωι στην ΑΟ καραμπολα. Αποτελεσμα. Μεσος χρονος διελευσης απο Γερακα εως εξοδο 8 για Αθηνων Λαμιας, 1,5 ωρα. Α στα δια με τον καθε Σουμαχερ πια.Και γιατί η καραμπόλα να οφείλεται σε οδηγό που έκανε ζικ ζακ και όχι σε κάποια γυναίκα που έφτιαχνε το μακιγιάζ της στο καθρέπτη και δεν πρόσεχε ή σε κάποιον παππού που άλλαξε λωρίδα χωρίς να ελέγξει, ή σε κάποια κότα που έβγαζε σερφι και στορυ μέσα στην κίνηση?
Δε ξέρω αν το γνωρίζεις, τα περισσότερα τροχαία γίνονται από χεράδες. Όχι από ανθρώπους που βλέπουν το αυτοκίνητο σαν απλό μεταφορικό μέσο. Ο αργός οδηγός έχει και μεγαλύτερο χρόνο αντίδρασης. Οι γυναίκες είναι οι περισσότερο τυπικές στην οδήγηση. Οι παπούδες ναι κάνουν μαλακίες μα είναι προβλέψιμοι σε μεγάλο βαθμό.
-
Το κάθε όχημα σου υποβάλλει έναν ρυθμό κίνησης. Με τα υβριδικά μπαίνεις στο τριπάκι της οικονομίας. Έτσι κι αλλιώς είναι δυσάρεστα στη γρήγορη οδήγηση, με όλο αυτό το βουητό από το κιβώτιο. Οπότε απαλά, να προσπαθείς να μεγιστοποιήσεις το ποσοστό που θα κινηθούν ηλεκτρικά.
-
Σήμερα μπορώ να πω με σιγουριά πως κάτι μυστήριο , μακάρι να είναι της φωτεινής πλευράς , συμβαίνει στο υβριδικό σύστημα της ΤΟΥΟΤΑ .
100 χλμ σχεδόν ,επαρχιακός δρόμος / πόλη με καταρρακτώδη βροχή / αριστερά στην Μουδανιών με 125 , μόνο κινητό εμπόδιο δεν ήμουν όλοι πηγαίναν πιο αργά .
5,3 μέση κατανάλωση στον πηγαιμό (ανηφορική διαδρομή )
2,8 !!!! στην επιστροφή (η αντίστροφη διαδρομή κατηφόρα)
στα επίπεδα σημεία μέχρι τα 78 χλμ/ώρα πήγαινε EV , μετά έμπαινε ο θερμικός ! ... 60% της απόστασης έγινε ηλεκτρικά ...... και η εφαρμογή να μου λέει έχεις περιθώρια βελτίωσης ...
δηλ αν στρώσει (400 χλμ εχει κάνει μόνο) και το μάθω πόσο θα καίει;
-
@dimsabas said in Toyota Yaris Cross:
Το κάθε όχημα σου υποβάλλει έναν ρυθμό κίνησης. Με τα υβριδικά μπαίνεις στο τριπάκι της οικονομίας. Έτσι κι αλλιώς είναι δυσάρεστα στη γρήγορη οδήγηση, με όλο αυτό το βουητό από το κιβώτιο. Οπότε απαλά, να προσπαθείς να μεγιστοποιήσεις το ποσοστό που θα κινηθούν ηλεκτρικά.
Δε γνωριζω τπτ απο θεματα με βουητο, ειλικρινα. Συμφωνω απολυτα και επαυξανω πως αν το υβριδικο αμαξι με νορμαλ οδηγηση εχει καταναλωση τοσο χαμηλη, γιατι να το "κυνηγα" ο ιδιοκτητης?
Οδηγω επι 32 συναπτα ετη. Σβελτα οπου μπορω και δεν εχει κινηση, Παναγια μες την πολη. Απεφευγα παντα τον κινδυνο μονο και μονο επειδη κινουμαι αναλογως των συνθηκων και οχι αναλογα την διαθεση.
Μια στιγμη, μια μαλακια αλλου ή δικη σου και λιγα χλμ παραπανω ειναι αρκετα να σου κλεισουν το σπιτι ή να κλεισεις αλλου.
Καθε μερα πχ στην ΑΟ με πολυαριθμα αυτοκινητα max 110 ( και πολλα ειναι...) ειτε με την μερκ ή το ντουστ ή την Χ1 ή το σει και ολα οκ. Δεν εχουμε να αποδειξουμε τπτ σε κανενα. Εχουμε υποχρεωση να παμε μονο υγιεις στις δουλειες μας και να επιστρεψουμε υγιεις.
Η ταχυτητα σκοτωνει. Τωρα που τα αμαξια ειναι και πιο οικονομικα στην καταναλωση, μονο ανοητοι ειναι οσοι εχουν πιασει φιλο τον βενζινα. -
3 ή 4 τετοια ζωα μαζι μπορει να μαμησουν το πρωϊνο. Παρασκευη πρωι στην ΑΟ καραμπολα. Αποτελεσμα. Μεσος χρονος διελευσης απο Γερακα εως εξοδο 8 για Αθηνων Λαμιας, 1,5 ωρα. Α στα δια με τον καθε Σουμαχερ πια.Και γιατί η καραμπόλα να οφείλεται σε οδηγό που έκανε ζικ ζακ και όχι σε κάποια γυναίκα που έφτιαχνε το μακιγιάζ της στο καθρέπτη και δεν πρόσεχε ή σε κάποιον παππού που άλλαξε λωρίδα χωρίς να ελέγξει, ή σε κάποια κότα που έβγαζε σερφι και στορυ μέσα στην κίνηση?
Δε ξέρω αν το γνωρίζεις, τα περισσότερα τροχαία γίνονται από χεράδες. Όχι από ανθρώπους που βλέπουν το αυτοκίνητο σαν απλό μεταφορικό μέσο. Ο αργός οδηγός έχει και μεγαλύτερο χρόνο αντίδρασης. Οι γυναίκες είναι οι περισσότερο τυπικές στην οδήγηση. Οι παπούδες ναι κάνουν μαλακίες μα είναι προβλέψιμοι σε μεγάλο βαθμό.
Αν και off topic…
Διαφωνώ, και καθέτως και οριζοντιος!
Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται από απροσεξία.
Οι χεραδες αν κάνουν ατύχημα κατά κύριο λόγο θα είναι γιατί κάποιος δεν τους υπολόγισε. Λίγα θα είναι και αυτά που υπερεκτιμήσανε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και του χεριού τους.
Οι αργοί με τις αργές αντιδράσεις κάνουν ατύχημα αν τους πεταχτεί από στοπ ή διασταύρωση, κάποιος. Στάνταρακι.
Οι γυναίκες έχουν και ρητό… γυναίκα στο τιμόνι, ο χάρος σε ζυγώνει πιστεύω ότι ειναι στην ίδια συνομοταξία με τους παππούδες.
Οι παππούδες έχουν αρχίσει και καμουφλάρονται τελευταία με καινούργια αυτοκίνητα, που έχουν φιμέ πίσω και έτσι θα τους καταλάβεις μονο από το ότι οδηγούν αριστερά με 40 χιλιόμετρα παρά το ότι οι δεξιές λωρίδες ειναι ελεύθερες!Οι χεράδες συνήθως νομίζουν ότι είναι χεράδες και κάνουν βλακείες...
Οι αργοί είναι φοβισμένοι ή νέοι οδηγοί και θέλουν προσοχή
Οι γυναίκες πλέον είναι διάφορες κατηγορίες... Υπάρχουν πολύ καλές , υπάρχουν και οι γνωστές...
Οι παππούδες σαν τις γυναίκες πλέον. Πολλές κατηγορίες. Υπάρχουν παππούδες που οδηγούν 40-50 χρόνια και είναι πολύ καλύτεροι από τους αυτονομιζόμενους ως χεράδες. Υπάρχουν και κάποιοι που πήραν δίπλωμα στα 40 ή 50 τους, με το εφ΄ άρπαξ του ξυσίματος. Αυτοί θέλουν προσοχή. -
Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται από απροσεξία.
Οι χεραδες αν κάνουν ατύχημα κατά κύριο λόγο θα είναι γιατί κάποιος δεν τους υπολόγισε. Λίγα θα είναι και αυτά που υπερεκτιμήσανε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και του χεριού τους.Πραγματικά πόσο μαλάκας μπορεί να είναι ένας οδηγός που θεωρεί πως μπορεί να οδηγεί όπως θέλει και βασίζεται στο αν θα τον δει κάποιος άλλος ή ότι ο άλλος δεν θα φανεί απρόσεκτος.
Ο πραγματικά καλός οδηγός είναι αυτός που προβλέπει ή πιθανολογεί τις βλακείες των άλλων και οδηγεί με σίνεση ώστε να μη συμβεί η στραβή. Μόνο τότε μπορεί να την σκαπουλάρει.
Επίσης ναι το φόρουμ είναι ανδροκρατούμενο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να διαβάζουμε τις μαλακίες για τις γυναίκες που ακούγονταν στα 80s.
Οι παππούδες δεν μπορούν να κρυφτούν. Τους καταλαβαίνεις από το ρομποτικό τρόπο που οδηγούν. Λίγη παρατηρητικότητα χρειάζεται.
Εχω αρκετά χρόνια που οδηγώ αλλά όπως έγραψα δεν έχω εμπλακεί σε ατύχημα. Δεν έγραψα όμως πως δεν κινδύνεψα. Με κατάλληλη οδηγική συμπεριφορά μπορείς να αποφύγεις τα χειρότερα. Με υπεροπτική διάθεση μπορείς μόνο να τα κανεις πολύ χειρότερα. Τα οριζοντίως και καθέτως δε μου λένε τπτ. Οι στατιστικές βοηθούν στην εξαγωγή πιο απλών ασφαλών συμπερασμάτων. Αυτές είναι αμείλικτες εις βάρος των ανδρών και ειδικά των νέων και μεσηλίκων σαν και του λόγου μου. -
Διαφωνώ γιατί υπάρχουν σφήνες και σφήνες.
Οταν οδηγώ με αποστάσεις και με το φλας αναμένω, μπορώ να κάνω σφήνες με ασφάλεια, όταν θεωρώ ότι ο δίπλα θα με αφήσει να του χωθώ, χωρίς φλας, γιατί είμαι ο σούπερμαν της μλκις, τότε θα τρακάρω, γιατί και ο άλλος θα τσιτωθεί.
Νεαρός χεράς της μλκιας , του έβγαλα φλας για να μπω μπροστά του, επιτάχυνε και δεν με άφησε. Παρακάτω θέλησε να μπει μπροστά μου έτσι χωρίς φλάς. Σταμάτησε γιατί εγώ δεν θα σταμάταγα. Μικτή έχω, αριστερά μου τον είχα.
-
Για πρώτη ίσως φορά στο forum, υπάρχει σύμπνοια.
Για τα προβλήματα στους δρόμους και τα ατυχήματα, είναι ξεκάθαρο.
Φταίει ο μ@λ@κ@ς.
Μένει τώρα να ορίσουμε τον μ@λ@κ@... -
Συνήθως ορίζεται μόνος του...
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Σήμερα μπορώ να πω με σιγουριά πως κάτι μυστήριο , μακάρι να είναι της φωτεινής πλευράς , συμβαίνει στο υβριδικό σύστημα της ΤΟΥΟΤΑ .
100 χλμ σχεδόν ,επαρχιακός δρόμος / πόλη με καταρρακτώδη βροχή / αριστερά στην Μουδανιών με 125 , μόνο κινητό εμπόδιο δεν ήμουν όλοι πηγαίναν πιο αργά .
5,3 μέση κατανάλωση στον πηγαιμό (ανηφορική διαδρομή )
2,8 !!!! στην επιστροφή (η αντίστροφη διαδρομή κατηφόρα)
στα επίπεδα σημεία μέχρι τα 78 χλμ/ώρα πήγαινε EV , μετά έμπαινε ο θερμικός ! ... 60% της απόστασης έγινε ηλεκτρικά ...... και η εφαρμογή να μου λέει έχεις περιθώρια βελτίωσης ...
δηλ αν στρώσει (400 χλμ εχει κάνει μόνο) και το μάθω πόσο θα καίει;
Βρε κοίτα, οι οικιακές συσκευές...
-
@xrist0s4 said in Toyota Yaris Cross:
@christos_uoa said in Toyota Yaris Cross:
Καλημέρα δυο ερωτήσεις.
- Συμπληρωσε κάποιος 12 μήνες παραγγελία χωρίς παραλαβή?
- Απο την ιστοσελίδα της TOYOTA καταλαβαίνω οτι τα μπουλόνια ασφαλείας ειναι στάνταρτ εξοπλισμός στο active σήμερα (δεν θυμάμαι αν ήταν πριν ένα χρόνο). Εσείς που παραλαβατε active αυτές τις μέρες, σας έδωσαν? Υποτίθεται οτι παραλαμβανουμε την έκδοση όπως είναι σήμερα σωστά?
Εγω συμπληρωσα και ακομα τιποτα.. Δικαιούμαι εκπτωση?
Μπαααα, προσπαθώ να δω αν το σύστημα παραγγελιών είναι διάτρητο και την παραγγελία μου θα την χαρεί κάποιος άλλος. Επειδή και εδώ και σε διάφορες ομάδες στο facebook βλέπω ότι όλοι παραλαμβάνουν εντέλει μέχρι 12 μήνες max και εμένα που είμαι στον 10 μήνα παραγγελία συνεχίζει να μου λέει για 16 μήνες προσπαθώ να καταλάβω αν πχ πήγε κάποιος 1-2 μήνες μετά από μένα για παραγγελία το ίδιο μοντέλο ίδιο χρώμα, ήταν κολλητός του ιδιοκτήτη ή έσκασε κανένα χαρτζιλικάκι στον πωλητή μπήκε η παραγγελία του και τελικά αυτός θα πάρει το δικό μου και εγώ το δικό του.
Ελπίζω απλά να έχω διεστραμμένο μυαλό...ΥΓ Μαζί με την καθυστέρηση τελικά μετάνιωσα που δεν έδωσα ακόμα 9000 να πάρω ηλεκτρικό (2008). ANyway αυτό είναι άλλη κουβέντα εκτός τοπικ. Απλά ήθελα να το βγάλω από μέσα μου
Toyota Yaris Cross