-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Μου αρέσει που κανουμε συζήτηση για ένα αμαξι που το παραγγέλνεις σήμερα και σου δινουν 12/2023 παράδοση......
Με ενδιεφερε σαν αμαξι αν και δε τρελαινομουν εμφανισιακα και δεν ηξερα και ποσο νοημα θα ειχε στους ανοιχτους δρομους που οδηγω αλλα δε πηγα να το δω καν για το λόγο που αναφέρεις.
καλα εντάξει. Αυτό που κατέληξες είναι πολύ καλύτερο αν εξαιρέσεις την κατανάλωση σε όλα τα υπόλοιπα.
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Έχει κάμερα ΚΑΙ αισθητήρες το Active, ή είναι συμβατικοι του εμπορίου περασμενοι μετά;
Μόνο κάμερα. Αισθητήρες έχει αποφασίσει η Toyota Hellas να μην έχει καμία έκδοση....τόσο μυαλό έχουν!! Μόνο στην Adventure μπορείς να τους παραγγείλεις ως έξτρα εξοπλισμο, μέρος πακέτου.
-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Μου αρέσει που κανουμε συζήτηση για ένα αμαξι που το παραγγέλνεις σήμερα και σου δινουν 12/2023 παράδοση......
Με ενδιεφερε σαν αμαξι αν και δε τρελαινομουν εμφανισιακα και δεν ηξερα και ποσο νοημα θα ειχε στους ανοιχτους δρομους που οδηγω αλλα δε πηγα να το δω καν για το λόγο που αναφέρεις.
Καλούλι ειναι ... σιγουρα οικονομικό με πλήρη εξοπλισμό αλλά ανόητες μικροελλείψεις και κυρίως παράλογα πακέτα εξοπλισμού.
Αν δεν καιγεσαι για αμαξι απλά βαζεις μια παραγγελια να υπάρχει και ασχολεισαι ξανά σε κανα χρόνο! -
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Έχει κάμερα ΚΑΙ αισθητήρες το Active, ή είναι συμβατικοι του εμπορίου περασμενοι μετά;
Μόνο κάμερα. Αισθητήρες έχει αποφασίσει η Toyota Hellas να μην έχει καμία έκδοση....τόσο μυαλό έχουν!! Μόνο στην Adventure μπορείς να τους παραγγείλεις ως έξτρα εξοπλισμο, μέρος πακέτου.
Προτιμούν ζαντάρες και μαύρη επενδυση μέσα... εμπρός στο δρόμο που χαραξε το chr ... Η καμερα είναι επαρκέστατη αλλά είναι χαμηλής αναλυσης σε σχεση ειδικά με την πολύ καλή αναλυση του νέου infotainment
Και φυσικά όπως γράφει ο Φάνης προσθήκη πακέτου μόνο στις καλές εκδόσεις..
Ηλιοροφή (μη ανοιγόμενη) από τη style (με τιμη - σημερα - 25070) και αισθητήρες / blind spot από adventure (27.720)...
Πληρέστερη η adventure αλλά πόσα να δώσεις για bsuv...
Ή τσιμπάς την εισαγωγική active ή έστω τη style με led και το νέο infotainment (παντρεύεσαι ομως 17αρες) -
Και στη style πρέπει να πάρεις υποχρεωτικά μαύρο ουρανό ε;
Αν δεν ήταν μεθυσμένος αυτός που κανόνισε τους εξοπλισμούς, κι έβαλε και 18" ζάντες με προφίλ ελαστικών supersport στην 4κινητη (υποτίθεται) έκδοση, τότε πρέπει να πάει να κοιταχτεί...Θυμήθηκα τώρα τη συζήτηση για το δείκτη ταχύτητας ελαστικών της Κορόλα, με τα ατίθασα 116 ατμοσφαιρικά άλογα... προφανώς δεν βρίσκανε τόσο χαμηλοπρόφιλα ελαστικά για κανονικές ταχύτητες...
-
-
Καλησπέρα σας! όταν ενεργοποιώ τον συναγερμό του αυτοκινήτου με ανοιχτά τα alarm απενεργοποιουνται.
Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτοχος του αυτοκινήτου?
Εκδοση active plus βενζίνη ο συναγερμός ήταν δώρο της αντιπροσωπείας. -
@marlos said in Toyota Yaris Cross:
Καλησπέρα σας! όταν ενεργοποιώ τον συναγερμό του αυτοκινήτου με ανοιχτά τα alarm απενεργοποιουνται.
Εκδοση active plus βενζίνη ο συναγερμός ήταν δώρο της αντιπροσωπείας.Κλασσικά προβλήματα των aftermarket συναγερμών που κάνουν δώρο...κάτι δεν έκανα σωστά σε κάποια καλωδίωση. Να το πάς να το δούνε, μήπως και μπορούν να το φτιάξουν. Το έκαναν και παλιά (πριν 20-30 χρόνια) οι συναγερμοί αυτό, "μπερδευόντουσαν" με ανοιχτά τα αλάρμ.
-
@marlos said in Toyota Yaris Cross:
Εκδοση active plus βενζίνη ο συναγερμός ήταν δώρο της αντιπροσωπείας.Σε κάποια αυτοκίνητα αν αφήσεις αναμμένα τα αλάρμ ο συναγερμός αντιλαμβάνεται απώλεια ρεύματος και χτυπάει. Μήπως λέω μηηηηπως το έκαναν εσκεμμένα για να μη χτυπάει άσκοπα.
-
Χθές μεσημέρι παρατήρησα στο φανάρι Ιατρού Γωγούση με Καραολή Δημητρίου, στη Σταυρούπολη Θεσ/νίκης, ένα ολοκαίνουργιο yaris cross, χωρίς πινακίδες( είχε άλλα ήταν ακόμα χάρτινες),
να έχει ξηλωθεί ο μπροστινός προφυλακτήρας !!! Πρέπει το αμάξι μόλις να είχε βγει από την αντιπροσωπεία!!!!
Το λυπήθηκε η ψυχή μου, κρίμα. -
Πληθαινουν οι αναφορες στο fb group για τον θορυβο που ακουγεται απο καποια κακη ή ανυπαρκτη κολληση πισω, σε καποιιους μαλιστα αρχισε να εμφανιζεται μετα απο αρκετους μηνες.
Εχω πλεον διαβασει περιπου 20-25 τετοιες αναφορες και ειναι πολυ λιγα τα Cross που κυκλοφορουν στην Ελλαδα για να υπαρχουν τοσες πολλες περιπτωσεις αρα υπαρκτο και σημαντικο στατιστικα το προβλημα
Εκτος απο ενα online petition που εχω δει για συλλογη υπογραφων, αραγε υπαρχει ενημερωση της εταιριας απο την ελληνικη αντιπροσωπεια;
Υπαρχει περιπτωση να το αγνοει η μαμα εταριια και να μην εχει διορθωθει ΗΔΗ η γραμμη παραγωγης;
Ειναι απιστευτη ξενερα να περιμενεις πανω απο ενα χρονο και να σου ερθει ετσι το αυτοκινητο.
-
@yan5573 said in Toyota Yaris Cross:
Εχω πλεον διαβασει περιπου 20-25 τετοιες αναφορες και ειναι πολυ λιγα τα Cross που κυκλοφορουν στην Ελλαδα για να υπαρχουν τοσες πολλες περιπτωσεις αρα υπαρκτο και σημαντικο στατιστικα το προβλημα
Εκτος απο ενα online petition που εχω δει για συλλογη υπογραφων, αραγε υπαρχει ενημερωση της εταιριας απο την ελληνικη αντιπροσωπεια;
Υπαρχει περιπτωση να το αγνοει η μαμα εταριια και να μην εχει διορθωθει ΗΔΗ η γραμμη παραγωγης;
Ειναι απιστευτη ξενερα να περιμενεις πανω απο ενα χρονο και να σου ερθει ετσι το αυτοκινητο.
-
Είναι αρκετά τα 20 αμάξια, αν και στα πάνω από 2.000 που έχουν πωληθεί στην Ελλάδα είναι το 1%, δεν το λές και τεράστιο ποσοστό.
-
Λογικά θα πρέπει να έχει ενημερωθεί το εργοστάσιο και να έχει προχωρήσει σε διορθώσεις στην παραγωγή.
-
Ξενέρα ή όχι, ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα φτηνό προϊόν μαζικής παραγωγής (όπως τα περισότερα αυτοκίνητα) και αστοχίες, ειδικά στην αρχή συμβαίνουν. Ναι, προσωπικά μας χαλάει γιατί μπορεί να είναι οικονομίες ζωής, αλλά αντικειμενικά συμβαίνουν κάθε μέρα αυτά και είναι μέσα στο πρόγραμμα σε όλους τους κατασκευαστές. Όποιος ενοχλείται από τέτοια, καλό είναι να μην αγοράζει αυτοκίνητα που μόλις έχουν κυκλοφορήσει και ιδανικά (όπως λέει και ο @iceman7) καλύτερα μετά το FL.
-
-
-
Είναι αρκετά τα 20 αμάξια, αν και στα πάνω από 2.000 που έχουν πωληθεί στην Ελλάδα είναι το 1%, δεν το λές και τεράστιο ποσοστό.
-
Λογικά θα πρέπει να έχει ενημερωθεί το εργοστάσιο και να έχει προχωρήσει σε διορθώσεις στην παραγωγή.
-
Ξενέρα ή όχι, ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα φτηνό προϊόν μαζικής παραγωγής (όπως τα περισότερα αυτοκίνητα) και αστοχίες, ειδικά στην αρχή συμβαίνουν. Ναι, προσωπικά μας χαλάει γιατί μπορεί να είναι οικονομίες ζωής, αλλά αντικειμενικά συμβαίνουν κάθε μέρα αυτά και είναι μέσα στο πρόγραμμα σε όλους τους κατασκευαστές. Όποιος ενοχλείται από τέτοια, καλό είναι να μην αγοράζει αυτοκίνητα που μόλις έχουν κυκλοφορήσει και ιδανικά (όπως λέει και ο @iceman7) καλύτερα μετά το FL.
Σωστός, τι μου θύμισες που είχα παραγγείλει το σιρόκο απο τους πρώτους των πρώτων και χώρια τις παιδικές ασθένειες, άλλαξαν και το τιμονι και το καντραν μετα απο ούτε 7 μήνες κυκλοφορίας.
-
-
...
Δεν είναι ελληνική αντιπροσωπεία είναι κατευθείαν θυγατρική της μαμάς Toyota οπότε θα το εχουν εδω και μήνες αναφέρει και πιστεύω ότι διορθώθηκε δεν περιμένουν να τα φτιάχνουν αυτά στο fl τα διορθώνουν άμεσα.
Αυτά που πουλήθηκαν πριν πολλούς μήνες ίσως και χρόνο και το παρουσίασαν το φτιάχνουν οπότε αφού δεν είναι κάτι που το ψάχνουν με τις εβδομάδες (και δεν έχεις αυτοκίνητο) αλλά κάτι που ξέρουν πως να το διορθώσουν δεν υπάρχει θέμα .
Δεν μπορούσαν μόνο να το δημοσιοποιούσαν νωρίτερα να ακύρωναν κάποιοι να έπαιρνα και εγω πιο μπροστά το δικό μου ;
-
-
-
-
-
20 περιπου πετυχα εγω, λογικα δεν ειναι ολα, μαλλον περισσοτερα θα υπαρχουν, δεν εφτασαν ολοι να τα δημοσιευσουν στο ιντερνετ ή δεν εκδηλωθηκε ακομα
-
Μακαρι και αυτο ελπιζω, επισης τουλαχιστον να δοθει μια επισημη γραμμη επισκευης στους κατα τοπου αντιπροσωπους για οσους την πατησαν
-
Το φτηνο συμφωνω αν και ειναι σχετικο και για τα FL επισης συμφωνω, το να εχει ελλειψεις ή παραχωρησεις σε υλικα, εξοπλισμο κλπ επισης το κατανοω για λογους οικονομιας και το γνωριζεις απο την αρχη, το να μην εχεις ομως μια καλη συγκολληση σε αμαξι αξιας πανω απο 20k ε καπου ειναι λογικο να ενοχλει
Εντωμεταξυ, επικοινωνησα προχθες με την αντιπροσωπεια για κατι νεωτερο με ημερομηνια (παραγγελια 01/22 Active Hybrid) και δεν βλεπουν ακομα κατι, ηλπιζα στο δεκαμηνο αλλα μαλλον παμε καρφι για δωδεκαμηνο ρε γμτ
-
-
Μεγάλο φάουλ πάντως.Εντωμεταξύ πώς θα γίνει αυτη η επισκευή στο αμάξωμα ,πώς θα βαφτεί εκείνο το κομμάτι, τι αντισκωριακή προστασία θα έχει...
-
Σιγουρα θα είναι περισσότερα από 20. Καθε μερα σκαει μυτη και ένας στα FB groups.
Αν δεν ειναι γενική αστοχία σίγουρα έχει παρει καποια φουρνιά.
Διαβάζω οτι λόγω βλάβης ξεφυγε από τα ρομπότ μια κόλληση και χρειάζεται ποντάρισμα.
Εχει μανούρα και δεν ειμαι σίγουρος οτι έχει βγει σχετική τεχνική οδηγία ακόμα.
Για εμενα είναι θέμα ανακλησης και καλό θα ήταν να το διορθώσουν άμεσα! -
Καλημερα, στο δικο μου το τριξιμο αρχισε μετα τους τρεις μηνες( το εχω 4 μηνες) και δεν το κανει συνεχεια. Απο οτι διαβαζω στη σελιδα στο fb το προβλημα αυτο βγαινει μετα τους 3 μηνες και οχι στην αρχη.
Το κακο ειναι οτι δεν υπαρχει καμια επισημη ανακοινωση για το τι το προκαλει και αν υπαρχει θεμα ασφαλειας, Καποιος εστειλε email στη μαμα Toyota και η απαντηση ηταν οτι δεν γνωριζουν για το προβλημα.
Η κυριαρχη φημη ( και λεω φημη αφου δεν υπαρχει κατι επισημο) ειναι αυτο με την κακη η μη κολληση σε καποιο σημειο πισω δεξια ουρανου με κολωνας, -
Στη σελίδα 197 είναι η απάντηση για τον τριγμο
-
Αφήνω τον τριγμό που αν παρουσιάστεί θα λύθεί εύκολα.
Θα μπορούσα να το γράψω στους μονόλογους αλλα οχι καλλίτερα εδω σαν προειδοποίηση
Ότι καινούργιο αυτοκίνητο έχω δει από ηλεκτρική mercedes μέχρι astra έχει αυτές τις πολύ φαρδιές και ταυτόχρονα ψηλές κονσόλες (διώροφες) χωρίς μοχλό ταχυτήτων . Δεν υπάρχει περίπτωση να πας από το ένα κάθισμα στο άλλο ...αλλά αν είσαι η Κομανέτσι (στα νιάτα της) και το κάνεις ίσως χαλάσεις κάποιο από τα κουμπιά που έχουν συνήθως εκεί διάσπαρτα και είναι ΑΑΑΦΗΣΣΣ!
Το cross το έχω κάνει Τεστ και μπορείς να πατήσεις και επάνω χωρίς πρόβλημα άλλωστε εχει μια ελαστικότητα εκ κατασκευής
Με την εξέλιξη της τεχνολογίας (κεντρικός αερόσακος πχ) θέλω το επόμενο αυτοκίνητο μου να έχει ενιαίο εμπρός κάθισμα και μοχλό ταχυτήτων στο τιμόνι ,μέχρι τότε παραγγείλτε yaris cross ή ότι άλλο εντοπίσετε που ακόμα έχει μια λογική σε ύψος και φάρδος κεντρική κονσόλα.
Toyota Yaris Cross