-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
Υπάρχει κάποιος που θα έπαιρνε ολοκαινουργιο HYBRID TOYOTA μετα από μήνες αναμονής που ειναι οτι ποιο οικονομικό μετά από τα ηλεκτρικα και θα εκανε μετατροπή σε υγραέριο για να είναι ακόμα πιο οικονομικο, χανοντας εγγύηση και με πιθανότητα να καταστρεψει το αυτοκίνητο?????
Ακόμα και αν ήμουν αυτος που πούλαγε το συστημα του υγραερίου θα τον έδιωχνα και θα του ελεγα ανθρωπέ μου λογικέψου!!!!!
το αμάξι είναι αξιοπιστο και οικονομικό που είναι στα θετικά του
και να το κάνουμε
και αναξιοπιστο και ασχημο πάει πολύ.
Τουλάχιστον ασχημο αλλά υπεροικονομικό και αξιοπιστο είναι καλός συνδιασμός, κριμα είναι
Μα πως αλλιώς θα μπορεί να γράψει και να παινευτει ότι έχει κατανάλωση 0.015? Άλλωστε λεφτά υπάρχουν, άστα να τα ξοδεψουν να γυρίσει και το χρήμα στην αγορά...
Θα ήθελα να πω τα εξής: είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτοί που κάνουν χρήση μόνο βενζίνης στα αυτοκίνητα τους είναι ποιο έξυπνοι από εμάς που κάνουμε χρήση υγραερίου. Όπως επίσης είναι ποιο έξυπνοι επειδή δεν ρισκάρουν μήπως καταστρέψουν το αυτοκίνητο τους. Η ερώτηση μου όμως προφανώς δεν απευθύνεται σε αυτούς αλλά σε εκείνους που εμπιστεύονται το υγραέριο και ενδέχεται να γνωρίζουν εάν έχει τοποθετήσει κάποιος σύστημα υγραερίου σε hidryd κινητήρα. Δεν μπόρεσα τέλος να καταλάβω πως θα γίνει ένα αυτοκίνητο άσχημα με τοποθέτηση υγραερίου.
-
Είπαμε, το σύστημα μετάδοσης του υβριδικου όταν ενεργοποιεί τον θερμικό κίνητρα το κάνει κυρίως σε μεσαίες και υψηλές σαλ. Σε εκείνες τις σαλ το υγραέριο χάνει μέρος ας το πούμε της απόδοσης του και έτσι ο εγκέφαλος του συστήματος αναγκάζεται να ζητήσει μεγάλες ποσότητες για να παράξει το ίδιο έργο που θα παρήγαγε με την βενζίνη. Λόγω αυτού του γεγονότος δεν προσφέρει μεγάλη οικονομία. Αν όμως μειώσεις την ποσοτητα του υγραέριου για να έχεις και τη μείωση στο κόστος τότε θα αυξήσεις κατά πολύ την θερμοκρασία στον θάλαμο καύσης και ο κινητήρας που δεν είναι σχεδιασμένος για υγραέριο θα αρχίσει να παρουσιάζει θέματα στις βαλβίδες, στην egr κτλ. Επίσης δεν ξέρω αν θα μπλοκάρεις τελείως και το υβριδικό σύστημα διότι θα έχει σχεδιαστεί να περιμένει συγκεκριμένη βοήθεια από τον θερμικό που το παράγει με βενζίνη σε συγκεκριμένες σαλ
Αν πάλι κάνεις μίξη βενζίνης υγραερίου σε αυτές τις σαλ δεν θα έχεις κάποια σημαντική ωφέλεια. Με λίγα λόγια είναι τόσο επίφοβο να κάνεις μια πατάτα που δεν αξίζει να το ρισκάρεις.
Βέβαια έχω ακούσει πως υπάρχουν ταξί υβριδικά με υγραέριο. Θα ήθελα να δω πως λειτουργεί. -
Το όφελος απο την μετατροπή σε αέριο μειώνεται οσο πιο οικονομικό είναι το αυτοκίνητο .
Το yaris cross είναι ενα πολύ οικονομικό αυτοκίνητο οπότε η αναλογία ρίσκου/ κέρδους δεν ευνοεί την μετατροπή .
Τα παλιότερα υβριδικά ιδίως κάποια honda civic μπορούσαν να δουλέψουν και με καταργημένη την υβριδική μπαταρία και οταν ερχόταν η ώρα της κάποιοι ταξιτζήδες τα κάναν αέριο.Το yaris cross μπορεί στις απλές εκδόσεις του να μοιάζει απατηλά απλό αλλα απο κάτω κρύβει πολυπλοκότητα (ευτυχώς δοκιμασμένη) και τεχνολογία αιχμής .
Προχθές που έκανα νέο ρεκόρ οικονομίας με το yaris diesel (3,9 μέση σε 700 χλμ) σκεφτόμουν πως με τον ίδιο ρυθμό ενα yaris cross hybrid μπορεί να μην έπεφτε παρακάτω αλλα θα ήταν πολύ πιο άνετο στην οδήγηση με το ACC ενεργοποιημένο και να κανονίζει αυτό τις εναλλαγές του θερμικού /ηλεκτροκινητήρα και τις αλλαγές ταχύτητας .
Κινούμενος με 95-115 στην εθνική προσπέρασα ανησυχητικά μεγάλο αριθμό οχημάτων που πολλές φορές με έκοβαν και αναγκαζόμουν να κατεβάσω 5η και 4η και φυσικά ακυρωνόταν το cc και στο τέλος σταμάτησα να το χρησιμοποιώ .
Τέλος οσο υπέρμαχος των ντίζελ και να είμαι το να τον κρατάς 1600-2000 σαλ , κάτω όριο να μην αρχίσουν συντονισμοί πάνω όριο να μην τουρπίσει (πολύ) και αρχίσει να καίει , θέλει οσο να είναι μια συγκέντρωση στην οδήγηση διάβασμα του δρόμου κλπ , γενικά δεν χαλαρώνεις.
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Είπαμε, το σύστημα μετάδοσης του υβριδικου όταν ενεργοποιεί τον θερμικό κίνητρα το κάνει κυρίως σε μεσαίες και υψηλές σαλ.
Αυτό δεν είναι ακριβές. Δουλεύει κυρίως σε χαμηλές στροφές (1200 με 2000 σαλ). Ανεβάζει και διατηρεί υψηλές στροφές όταν πατήσεις βαθιά το γκάζι και επιδιώκεις μέγιστη επιτάχυνση.
-
@siopet said in Toyota Yaris Cross:
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
Υπάρχει κάποιος που θα έπαιρνε ολοκαινουργιο HYBRID TOYOTA μετα από μήνες αναμονής που ειναι οτι ποιο οικονομικό μετά από τα ηλεκτρικα και θα εκανε μετατροπή σε υγραέριο για να είναι ακόμα πιο οικονομικο, χανοντας εγγύηση και με πιθανότητα να καταστρεψει το αυτοκίνητο?????
Ακόμα και αν ήμουν αυτος που πούλαγε το συστημα του υγραερίου θα τον έδιωχνα και θα του ελεγα ανθρωπέ μου λογικέψου!!!!!
το αμάξι είναι αξιοπιστο και οικονομικό που είναι στα θετικά του
και να το κάνουμε
και αναξιοπιστο και ασχημο πάει πολύ.
Τουλάχιστον ασχημο αλλά υπεροικονομικό και αξιοπιστο είναι καλός συνδιασμός, κριμα είναι
Μα πως αλλιώς θα μπορεί να γράψει και να παινευτει ότι έχει κατανάλωση 0.015? Άλλωστε λεφτά υπάρχουν, άστα να τα ξοδεψουν να γυρίσει και το χρήμα στην αγορά...
Θα ήθελα να πω τα εξής: είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτοί που κάνουν χρήση μόνο βενζίνης στα αυτοκίνητα τους είναι ποιο έξυπνοι από εμάς που κάνουμε χρήση υγραερίου. Όπως επίσης είναι ποιο έξυπνοι επειδή δεν ρισκάρουν μήπως καταστρέψουν το αυτοκίνητο τους. Η ερώτηση μου όμως προφανώς δεν απευθύνεται σε αυτούς αλλά σε εκείνους που εμπιστεύονται το υγραέριο και ενδέχεται να γνωρίζουν εάν έχει τοποθετήσει κάποιος σύστημα υγραερίου σε hidryd κινητήρα. Δεν μπόρεσα τέλος να καταλάβω πως θα γίνει ένα αυτοκίνητο άσχημα με τοποθέτηση υγραερίου.
Μπορείς να ρωτήσεις ταξιτζήδες με prius που το έχουν δοκιμάσει.
Βέβαια το βρίσκω ριψοκίνδυνο, είμαι φουλ φαν του υγραερίου, αλλά δε θα το δοκίμαζα σε καινούριο υβριδικής τεχνολογίας.
Στη θέση σου ή θα αγόραζα yaris και θα το άφηνα όπως ήταν ή αν ήθελα ακόμα πιο οικονομικές μετακινήσεις θα αγόραζα κάποιο μεταχειρισμένο δεκτικό στο αέριο και θα έκανα μετατροπή. -
Να ρωτησω, τα παραθυρα ανοιγουν/κλεινουν αυτοματα με πατημενα τα κουμπια στο κλειδι?
-
το αεριο είναι μια πολύ καλή πρόταση και δεν την αποδοκιμάζω ούτε την κοροιδεύω, αντιθέτως μάλιστα είχα βάλει και εγώ σε παλιό αυτοκίνητο μου σύστημα της BRC και δούλευε άψογα και πολύ οικονομικά.
Ομως κοροιδεύω και μαλιστα σε προσβητικο σημείο ασχετα που δεν μπορώ να το γράψω, κάποιον που θα αγοράσει ενα ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ αυτοκίνητο και ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μαλιστα από μόνο του και θα χάσει την εγγύηση κατευθειαν με το που εγκαταστησει υγραέριο για να το κάνει λιγο ακόμα πιο οικονομικό. Ενα ήδη απιστευτα οικονομικό και αξιοπιστο αυτοκίνητο.
Βλακεία δεν είναι, είναι πολύ λίγη η λέξη για να περιγράψει το μέγεθος
ΥΓ Για το μη υβριδικό μοντέλο πάλι λάθος μου φαίνεται (σε κανένα καινουργιο αυτοκίνητο δεν θα το πρότεινα αφού χανεις εγγύηση) , αλλά λιγότερο λάθος από ένα υβριδικό. Μετά το πέρας της εγγύησης αποκτάει νόημα. Οπως γράφει ο φίλος georgemit παίρνεις ένα μεταχειρισμένο με κινητηρα δεχτικό σε αεριο που δεν έχει πια εγγυηση αρα το αγοράζεις και φτηνότερα και το κάνεις αέριο , εκει ναι 100%
-
Εγώ πιστεύω πως το πλήρως Υβριδικό που σβήνει- ανάβει συνεχώς τον θερμικό κινητήρα ίσως να μην λειτουργεί σωστά με το υγραέριο και δεν μπορείς να πειράξεις χαρτογράφηση του συστήματος και ίσως δύσκολο να ρυθμιστεί το αέριο.
Κι ακόμη και να μη χαλάσει το όφελος θα είναι το ελάχιστο, θα πάρει χρόνια η απόσβεση της εγκατάστασης και μάλλον δεν αγοράζεις γιαρις για χιλιομετροφαγο, που είναι ο σκοπός του αερίου. -
Λύσεις για υβριδικά τουότα υπάρχουν και χρησιμοποιούνται και κάνουν και μεγάλη οικονομία, ειδικά εντός πόλης σε eco mode από ότι έχω δει σε δοκιμές.
Αλλά η ταπεινή μου άποψη είναι (χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιον) ότι είναι κάπως παράξενο να ψάχνουμε να περιορίσουμε το κόστος κίνησης ενός καινούργιου αυτοκινήτου, όταν το κόστος κτήσης+μετατροπής είναι μη ευκαταφρόνητο.
Ή πιο λαϊκά, αν δεν έχεις λεφτά για χρήση/συντήρηση ενός νέου αυτοκινήτου, μήπως η αγορά του δεν είναι η πιο συμφαίρουσα? -
Υγραέριο ,οροφή με ηλιακά πάνελ κ δύο τρύπες στο πάτωμα τύπου φλινστοουνς για την απόλυτη οικονομία.
-
Όπως λεει κάποιος στα σχόλια "πηγαίνοντας την γυναίκα σου να γεννήσει"
κατά περίεργο τρόπο πάλι 5.5 αν βλέπω καλά έγραψε
Η άλλη όψη του νομίσματος
2,8 στην πόλη 4,5 μέση μικτή , παντα μιλάμε για λίτρα / 100 χλμ -
@xrist0s4 said in Toyota Yaris Cross:
Να ρωτησω, τα παραθυρα ανοιγουν/κλεινουν αυτοματα με πατημενα τα κουμπια στο κλειδι?
Καλημερα στην παρεα. Παρελαβα εχθες επιτελους και εγω ενα ACTIVE HYBRID απο παραγγελια αρχες Οκτωμβριου.
Τα παραθυρα κλεινουν με το κλειδι σιγουρα αλλα δεν ξερω αν ανοιγουν. Εχει τοση διαφορα με το 20ετιας που ειχα πριν, που απο εχθες διαβαζω το βιβλιο για να καταλαβω τι γινεται.
Ενα θα σας πω να γελασετε, στο πρωτο γεμισμα στο βενιζιναδικο, περιμεναν ολοι 5 λεπτα για να βρουμε απο το βιβλιαρακι πως ανοιγει για να γεμισει....χαχαχαχααχ (εχει μοχλο που ανασυκωνεται κατω στο αριστερο ποδι του οδηγου)
-
Με το καλό...να το χαρείς με Υγεία για πολλά καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!!!
@sotirios-0 said in Toyota Yaris Cross:
εχει μοχλο που ανασυκωνεται κατω στο αριστερο ποδι του οδηγου
Σε όλα τα Τογιότα έτσι είναι εδώ και 20-30 χρόνια....αχαχα!
-
Γενικώς στα περισσότερα εξ'Ανατολών, η τάπα βενζίνης ανοίγει έτσι.
-
Καλημερα στην παρεα. Παρελαβα εχθες επιτελους και εγω ενα ACTIVE HYBRID απο παραγγελια αρχες Οκτωμβριου.
Τα παραθυρα κλεινουν με το κλειδι σιγουρα αλλα δεν ξερω αν ανοιγουν. Εχει τοση διαφορα με το 20ετιας που ειχα πριν, που απο εχθες διαβαζω το βιβλιο για να καταλαβω τι γινεται.
Ενα θα σας πω να γελασετε, στο πρωτο γεμισμα στο βενιζιναδικο, περιμεναν ολοι 5 λεπτα για να βρουμε απο το βιβλιαρακι πως ανοιγει για να γεμισει....χαχαχαχααχ (εχει μοχλο που ανασυκωνεται κατω στο αριστερο ποδι του οδηγου)
Είχες μυαλό και παρήγγειλες εγκαίρως ,αρχές Οκτ εσυ και παρέλαβες , τέλος Οκτ εγω καλό Νοέμβριο του 2022 θα παραλάβω ! Ήθελα να το δω live και να κάνω testdrive ... η ύβρις μου θα ξεπληρωθεί με παραλαβή οταν θα ανάβουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στην πλατεία Αριστοτέλους!
-
Καλοταξιδο!! Νέα παραγγελια ήταν ή προπαραγγελια του έμπορα? Τελικά αν είναι τωρα 9 μήνες η παράδοση για νέες παραγγελίες ευελπιστώ οτι εμείς με παραγγελίες Δεκέμβριου Ιανουαρίου θα τα πάρουμε στο 12μηνο
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Με το καλό...να το χαρείς με Υγεία για πολλά καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!!!
εχει μοχλο που ανασυκωνεται κατω στο αριστερο ποδι του οδηγου
Σε όλα τα Τογιότα έτσι είναι εδώ και 20-30 χρόνια....αχαχα!
Στο C-HR έχει κουμπί στο ταμπλώ και στο RAV4 έχει μοχλό στο ταμπλώ δίπλα στον αντίστοιχο μοχλό για το καπώ.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Είχες μυαλό και παρήγγειλες εγκαίρως ,αρχές Οκτ εσυ και παρέλαβες , τέλος Οκτ εγω καλό Νοέμβριο του 2022 θα παραλάβω ! Ήθελα να το δω live και να κάνω testdrive ... η ύβρις μου θα ξεπληρωθεί με παραλαβή οταν θα ανάβουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στην πλατεία Αριστοτέλους!
Πάντως και ένα παλικάρι στην προηγούμενη σελίδα (ntin0s1988) τέλος Οκτωβρίου 21 παρήγγειλε, Οκτώβριο 22 του είπανε και παρέλαβε πριν μια εβδομάδα, οπότε περίμενε για κανένα τηλέφωνο τις επόμενες μέρες. Για καλό και για κακό μην πας μακριά διακοπές.
-
Καλοτάξιδο εύχομαι.
Πάντως η τάπα του ρεζερβουάρ έτσι ανοίγει τα τελευταία 30 χρόνια!!!! -
Μαθαμε ότι κλείνουν με κουμπί τα παράθυρα! Ανοίγουν όμως ;
Toyota Yaris Cross