-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
@nikos2675 said in Toyota Yaris Cross:
Θα ήθελα όμως να πω ένα πρόβλημα που θα βγει μετά από μερικά χρόνια .
Έχοντας βάλει μεμβράνες της 3Μ και στα 2 προηγούμενα αυτοκίνητα αλλά και γνωστοί μου , που βάλανε και αυτοί , θα αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες, μικρές στην αρχή , πιο μεγάλες αν τις αφήσεις. Στα πλαϊνά παράθυρα είναι εύκολο , πας και τις αλλάζεις αμέσως. Το πίσω τζάμι όμως , όταν πας να το αλλάξεις θα στο ξεκαθαρίσουν από την αρχή , όπου και αν πας ότι 99% θα ξεκολλήσουν κάποιες από τις αντιστάσεις στο πίσω τζάμι που το θερμαίνουν . Όποτε ή το δέχεσαι ή μέσω της ασφαλιστικής και εφόσον έχεις θραύση κρυστάλλων, σπας το πίσω τζάμι, το αλλάζεις και βάζεις πάλι μεμβράνη. Εγώ αυτό έκανα...Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο και απο το 1995 εχω βάλει σε όλα τα αυτοκίνητα μου μεμβράνες , προσωπικά δεν εχω παρατηρήσει το φαινόμενο και πολλά αυτοκίνητα πέρασαν την δεκαετία μετα την τοποθέτηση
πχ αυτό ήταν δικό μου
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/36022209-ford-mondeo
είχα περάσει το 2008 μεμβράνες παντού (και στο εμπρόσθιο παρμπρίζ ) διάφανες γιατί δεν ήθελα μαύρα τζάμια στο σκούρο μπλέ . Αυτές που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι περασμένες 14 χρόνια!Νομίζω κάτι διακριτικό σε πράσινη απόχρωση θα ψάξω και για το χάλκινο cross.
Ωραίο αμάξι, το είχα χαρεί κι εγώ σε μια σβέλτη βόλτα!
-
Πω πω ωραίο το Mondeo αυτό ,πολύ προσεγμένο φαίνεται!
Αυτή η γενιά Mondeo ήταν κορυφαία οδηγικά και σε αίσθηση , και τελείως ανιωθος οδηγός να ήσουν ανεβαινες levels μόνο που έβαζες το κλειδί στην μίζα. Και το 1ο focus ήταν έτσι αλλά τούτο είχε άλλο πάτημα και άνεση σε υψηλές ταχύτητες.
Αυτό μαζί με την E39 ήταν ίσως τα καλύτερα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.
Για τον πραγματικό οδηγό που έλεγε και ο ΚΚ. -
@vagkirk said in Toyota Yaris Cross:
Αυτή η γενιά Mondeo ήταν κορυφαία οδηγικά και σε αίσθηση , και τελείως ανιωθος οδηγός να ήσουν ανεβαινες levels μόνο που έβαζες το κλειδί στην μίζα. Και το 1ο focus ήταν έτσι αλλά τούτο είχε άλλο πάτημα και άνεση σε υψηλές ταχύτητες.
Αυτό μαζί με την E39 ήταν ίσως τα καλύτερα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.
Για τον πραγματικό οδηγό που έλεγε και ο ΚΚ.Καλά ήταν για τότε. Έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ σήμερα. Αν μπεις σε μια σύγχρονη Giulia ή 3άρα, 5 επίπεδα πάνω είναι. Ήταν εξαιρετικά, για την εποχή τους, ως εκεί.
-
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
@vagkirk said in Toyota Yaris Cross:
Για τον πραγματικό οδηγό που έλεγε και ο ΚΚ.Καλά ήταν για τότε. Έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ σήμερα. Αν μπεις σε μια σύγχρονη Giulia ή 3άρα, 5 επίπεδα πάνω είναι. Ήταν εξαιρετικά, για την εποχή τους, ως εκεί.
Γενικά ισχύει αυτό. Δεν μπορούν 10 χρόνια πίσω αυτοκίνητα να ανταγωνιστούν με καινούργια (αντίστοιχης κατηγορίας).
Είναι σαν να λέμε ότι ένας υπολογιστής κορυφαίος που αγοράστηκε πριν 10 χρόνια μπορεί να ανταγωνιστεί τους συγχρονους. Ειναι αδύνατον.
Παρόλα αυτά τα θαυμάζουμε ακόμα για την εποχή τους και μερικές φορές ξυπνάνε αναμνήσεις
-
Καλά το συγκεκριμένο Mondeo είναι σχεδόν 20 χρονών.
-
Ε καλά κι εμένα κάτι μου έκανε η E-Type μου όταν έμπαινα μέσα, αλλά καμία σχέση με ένα σύγχρονο supercar. Βασικά τρόμο ένιωθα όταν έπρεπε να φρενάρω...
-
Εκείνα τα αυτοκίνητα "πέθαναν" απο υψηλή κατανάλωση εξοντωτικά τεκμήρια ,ΤΚ και ΦΠ .
Το yaris cross hybrid είναι το άκρως αντίθετο και στα χρόνια που πέρασαν απο τότε τιμόνι και αναρτήσεις καλές φτιάχνει πλέον και η Toyota .
Οι επιδόσεις υπάρχουν -πλην τελικής ταχύτητας - σε δίλιτρες ή 2,5 υλοποιήσεις ,ιδίως εκείνο το rav4 phev πατάει το mondeo σε επιτάχυνση ρεπρίζ ,καίει το 1/3 των καυσίμων ,εχει το 1/4 των ΤΚ και ΦΠ και η τιμή του είναι ίδια με αυτή που είχε το Ford καινούργιο . Απλώς εχει λάθος αμάξωμα ...
ΑΝ φέρουν ποτέ την Corolla GR Ευρώπη θα πουλήσω το cross (+κανα χωράφι) να την πάρω!
Μέχρι τότε κυκλοφορώ με cross και βάζω € στην άκρη...
-
Εκείνα τα αυτοκίνητα "πέθαναν" απο υψηλή κατανάλωση εξοντωτικά τεκμήρια ,ΤΚ και ΦΠ .
Το yaris cross hybrid είναι το άκρως αντίθετο και στα χρόνια που πέρασαν απο τότε τιμόνι και αναρτήσεις καλές φτιάχνει πλέον και η Toyota .
Οι επιδόσεις υπάρχουν -πλην τελικής ταχύτητας - σε δίλιτρες ή 2,5 υλοποιήσεις ,ιδίως εκείνο το rav4 phev πατάει το mondeo σε επιτάχυνση ρεπρίζ ,καίει το 1/3 των καυσίμων ,εχει το 1/4 των ΤΚ και ΦΠ και η τιμή του είναι ίδια με αυτή που είχε το Ford καινούργιο . Απλώς εχει λάθος αμάξωμα ...
ΑΝ φέρουν ποτέ την Corolla GR Ευρώπη θα πουλήσω το cross (+κανα χωράφι) να την πάρω!
Το πήρες ή το περιμένεις ακόμη;
Μπήκα στον πειρασμό να το σκεφτώ, δεν πήγα καν να το οδηγήσω, όμορφο είναι, μικρότερο φαίνεται με λιγότερους χώρους απ το δικό μου, χαμηλότερο, αρκετά χειρότερες επιδόσεις και σε ρεπριζ αλλά και στα δύσκολα ορεινά που κινούμαι κάποιες φορές, αν και πιστευω κούτσα κούτσα θα τις βγάζει τις ανηφόρες το ηλεκτρομοτερ (οχι περήφανο και γελαστό όπως ο συνδυασμός 300Nm+torque converter+grip control), θα ήταν ακόμη πιο ξένοιαστο απ το δικό μου αυτόματο μέσα στην πόλη (βέβαια 3 χλμ είναι ο Βόλος απ άκρη σ' άκρη, που σημαίνει κακό για το ντίζελ, αλλά δεν αθροίζονται πολλά τα εντός πόλης χλμ σε σύγκριση με τις επαρχιακές διαδρομές και το ταξίδι και ευκαιρίες για "ξεκάπνισμα" πολλές), η τιμή αγοράς θα ήταν αρκετά μεγαλύτερη με ίδιο εξοπλισμό, η σούμα σε χρήμα των καυσίμων του cross θα είναι ηψηλότερη λόγω διαφορετικής τιμής, τυχόν μελοντικό ντιζελοπρόβλημα δεν θα είναι ακριβότερο από τυχόν μελλοντικό μπαταριοπρόβλημα, θα παραδοθεί μετά την αρτοκλασία της πανηγύρεως του Αγίου, μ' αυτά και μ'αυτά δεν πήγα καν να το οδηγήσω... αν και είναι το μόνο που με δελεάζει ως καλή αγορά. -
Πάρε Yaris GR, δεν θα φέρουν την Corolla. Περιμένω βόλτα!
-
Μια και το μου το θύμισε ο φίλος piliouritis πήρα τηλ ,τον Σεπτέμβριο παραμένει η ημερομηνία παράδοσης ...
Τα ντιζελ είναι ακτύπητα στον συνδυασμό οικονομίας/πρακτικών επιδόσεων
Προχθές έκανα σχεδόν 750 χλμ σε μια μέρα με το X3 ντίζελ με τα 177 άλογα CC στα 145 και 7 μέση ! και μετα φουλάρισμα στην Λάρισα με 1,70 σε ενα καινούργιο πρατήριο στο 3ο χλμ Λάρισας Θεσσαλονίκης .Αλλά ρε συ έχουμε 3 ντίζελ στην οικογένεια και κανένα αυτόματο ...να πάρουμε και ενα hybrid αυτόματο για την πόλη και γύρω απο αυτή .
-
παιδια, να πουμε και την αληθεια, εγω τα τελευταια 2 χρονια που ψαχνω να παρω αυτοκινητο, και εν τελει εχω παραγγειλει και το cross, ημουν κατα του diesel, οχι γιατι δεν αναγνωριζω την οικονομια του, αλλα γιατι κινουμαι 90% αθηνα, και λογω της υποτιθεμενης υποβολης ποινων σταδιακα, για αποσυρση του ως βρωμικο.
Αλλα 2 χρονια τωρα , καθε μερα βγαινω ψευτης και νιωθω και πιο μλκς, αφου ουτε κυρωσεις εχει ακομα, ουτε αυξηση φορολογιας, παρα διατηρειται η προνομιακη φορολογηση του σε σχεση με τη βενζινη, και το "επιδομα καυσιμου" που ποτε δεν πηρα λογω οικονομικων κριτιριων, στο diesel περασε απευθειας στην τιμη του πρατηριου και θα το ειχα παρει και για απεριοριστα γεμισματα.
αυτο το κρατος τελικα καθε μερα με κανει να νιωθω και πιο ηλιθιος που δε πηρα πχ ενα Grandland οταν το χαριζανε με 20.500 με 130 αλογακια να εχω χωρους για την οικογενεια, η εστω ενα Puma diesel με 120 αλογα
-
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
παιδια, να πουμε και την αληθεια, εγω τα τελευταια 2 χρονια που ψαχνω να παρω αυτοκινητο, και εν τελει εχω παραγγειλει και το cross, ημουν κατα του diesel, οχι γιατι δεν αναγνωριζω την οικονομια του, αλλα γιατι κινουμαι 90% αθηνα, και λογω της υποτιθεμενης υποβολης ποινων σταδιακα, για αποσυρση του ως βρωμικο.
Αλλα 2 χρονια τωρα , καθε μερα βγαινω ψευτης και νιωθω και πιο μλκς, αφου ουτε κυρωσεις εχει ακομα, ουτε αυξηση φορολογιας, παρα διατηρειται η προνομιακη φορολογηση του σε σχεση με τη βενζινη, καθ τι "επιδομα καυσιμου" που ποτε δεν πηρα λογω οικονομικων κριτιριων, στο diesel περασε απευθειας στην τιμη του πρατηριου και θα το ειχα παρει και για απεριπριστα γεμισματα.
αυτο το κρατος τελικα καθε μερα με κανει να νιωθω και πιο ηλιθιος που δε πηρα πχ ενα Grandland οταν το χαριζανε με 20.500 με 130 αλογακθα να εχω χωρους για την οικονομική γενεθα, η εστω ενα Puma diesel με 120 αλογα
Εγώ πάλι, έκανα ακριβώς το αντίθετο. Ενώ γούσταρα πολυ το Yaris cross, τελικά κατέληξα σε C4 Diesel, το οποίο επίσης γουστάρω. Απλώς, μέχρι να έρθει δεν ξέρω εάν θα ισχύουν ακόμη όλα τα πλεονεκτήματα που περιγράφεις.
Αλλά αφού κινείσαι κυρίως Αθήνα, πάλι στo (+) θα είσαι με το Cross. -
Αυτό με το adblue με προβληματίζει στα psa. Ειδάλλως και εγώ θα ήθελα ένα να πω την αλήθεια.
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Αυτό με το adblue με προβληματίζει στα psa. Ειδάλλως και εγώ θα ήθελα ένα να πω την αλήθεια.
Θα σου πάρω δώρο εγώ στη γιορτή σου
-
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
Πότε είναι του άι λαπ;
-
@andreas72 said in Toyota Yaris Cross:
Πότε είναι του άι λαπ;
Αν θυμάμαι καλά 30 Φλεβάρη
-
Χαχα ναι εκείνη την ημέρα όλοι τρώνε γύρο.
-
@andreas72 said in Toyota Yaris Cross:
Πότε είναι του άι λαπ;
Αν θυμάμαι καλά 30 Φλεβάρη
Πολύ φοβάμαι ότι τότε θα παραλάβω κι εγώ το C4
-
Τα υβριδικά τογιότα έχουν μόνο υπαρκτό πρόβλημα χώρων και ίσως απόλυτων επιδόσεων (κανένας γκαζιάρης βέβαια δεν προτιμά ντήζελ) αλλιώς κουμπώνουν άψογα με την ελληνική πραγματικότητα και τις ανάγκες των περισσοτέρων. Και βέβαια μαθαίνουν τους έλληνες σιγά σιγά και σε προσιτές τιμές, πως είναι να ζεις με αυτόματο, ακόμη και τους ξεροκέφαλους που αντιστέκονται ή όσους δικαίως φοβούνται τα DSG.
Το cross είναι πολύ ταιριαστό αμάξι για Ελλάδα (το ίδιο πιστεύω όμως και για π.χ. το ντίζελ C4, που θα ταξιδεύει και σαν λιμουζίνα σε σύγκριση με το cross αφού είναι άλλη κατηγορία και "συγκρίνεται" με το CHR, αρκεί να το είχε προλάβει κάποιος σε λογικές τιμές με αυτόματο κιβώτιο). -
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Το cross είναι πολύ ταιριαστό αμάξι για Ελλάδα (το ίδιο πιστεύω όμως και για π.χ. το ντίζελ C4, που θα ταξιδεύει και σαν λιμουζίνα σε σύγκριση με το cross αφού είναι άλλη κατηγορία και "συγκρίνεται" με το CHR, αρκεί να το είχε προλάβει κάποιος σε λογικές τιμές με αυτόματο κιβώτιο).
Συμφωνεί και η ελληνική αγορά προς το παρόν.
Ιδανικό εντός πόλης. Σε πάει και σε λίγο πιο ψαγμένη παραλία το καλοκαίρι.Ως οικογενειακό έχει ένα ένα θέμα χώρων, αλλά δε νομίζω να αποθαρρύνει πολλούς (δεδομένης και της τιμής βέβαια).
Toyota Yaris Cross