-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
@jimcts said in Toyota Yaris Cross:
@kpaiss said in Toyota Yaris Cross:
To myT δειχνει μόνο την τελευταια διαδρομη? Οσο έψαξα δεν βρηκα καπου ιστορικό.
Στα υπολοιπα και σαν πρωτες εντυπώσεις την μια εβδομαδα που το έχουμε....
Κατανάλωση 3.9 λίτρα στα 600χιλ που έχει γράψει , πάντα με κλιματιστικό ανοιχτό και χωρις ιδιαιτερη hybrid οδήγηση.
Η οικογένεια και εγω έχουμε παθει πλακα από το Ζεν του υβριδικου και την ποιότητα κύλισης του.
Έφαγα μιαμιση ώρα κινηση στον Κηφισό και πέρα ότι δεν με ενοιαξε καθόλου , κατέβηκα ασταλάκωτος και φρεσκος.
Επειδή ειναι διαδρομή που την κάνω σχεδον καθημερινά με διάφορα αυτοκίνητα , τωρα καταλαβα πόσο κουραζομουν με τα υπόλοιπα.
Στο pwr πετάει το αμάξι και δεν περίμενα τετοια διαφορά με το eco mode.
Το απλό Active εχω με τις 16αρες.να πω ότι έχω hybrid αυτόματο, λοιπόν κάτι παίζει με την ένδειξη της κατανάλωσης στο ταμπλό, έχω φτάσει μετά από 950 χλμ να δείχνει μέση κατανάλωση 3,5λ, αλλά αυτό δεν ταιριάζει με τα λίτρα που έβαλα ξανά στο ρεζερβουάρ μετά το πρώτο γέμισμα. Έκανα 640 χλμ και πήρε γύρω στα 27 λ που πάει να πει μια κατανάλωση 4,2λ/100χλμ. Επίσης αν το 3,6-3,5λ που μου δείχνει τώρα είναι σωστό θα έπρεπε με γεμάτο το τεπόζιτο να λέει ότι θα διανύσω γύρω στα 900χλμ και όχι 700 χοντρικά ,( υπολογίζω με τα 33λ/3,6 ). Αν έχει ιδέα κάποιος για το θέμα ας μας πει την άποψη του. Υποθέτω πως κάτι πρέπει να κάνω για να δείχνει την σωστή κατανάλωση ή έστω να πλησιάζει αρκετά.
Δεν μπορεί να βγάλεις συμπέρασμα με εναν ανεφοδιασμό γιατί απλά η αντλία μπορεί την πρώτη φορά να εβαλε φουλ μεν αλλα να το σταμάτησε στο πρώτο κλάκ ενω την δεύτερη να του έβαλε παραπάνω για στρογγύλεμα.
36 λίτρα ντεπόζιτο εχουν τα υβριδικά οπότε 1000 χλμ έπρεπε να σου βγάλει εμβέλεια ... μήπως έβαλες σε κανα φθηνό
Συμπέρασμα θα βγεί μετα απο 5000 χλμ και 4-5 ανεφοδιασμούς
αν πάλι δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα πούλα το θα βγάλεις και κέρδοςσίγουρα θα το περιμένω και θα το μετράω αλλά αυτό το "πούλα το" ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ !! ΜΑ ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ !! το περίμενα πως και πως χαχαχαχαχαχα
-
Πηγα χτες στην toyota να ρωτησω με αφορμη καθ το φιλο που παραλαμβανει Ιουλιο.
Σε εμενα δεν εχει αλλαξει κατι, ειμαι για 9 Σεπτεμβριου 22' (αστειο οτι πλεον γραφουμε και τη χρονια). Αποτι μου ειπε, το τελευταιο διμηνο γινεται η παραγωγη οποτε να περιμενω ενημερωση με μεγαλυτερη ακριβεια στην ημερομηνία μεσα στους Ιουνιο-Ιουλιο.Αναμονη λοιπον.
Ρωτησα και για facelift corolla....δεν εχουν καποια ενημερωση. Το μονο που περιμενουν να ανακοινωθει οσυντομα ειναι το corolla cross, σε πεωτη φαση μονο με τον διλιτρο hybrid V gen που βγαζει 197 αλογα. Αργοτερα θα μπει και V gen 1.8 που ελπιζουμε να βγαζει καμια 150αρα. Οι τιμες με βαση την πορεια ολων θα ειναι απλησιαστη αρχικα. Ειδικα για οποιον εχει κλειδωσει yaris cross στις παλιες τιμες δε θα εχει κανενα νοημα η μεταβαση απο οικονομικη σκοπια.
-
@jimcts said in Toyota Yaris Cross:
Στα υπολοιπα και σαν πρωτες εντυπώσεις την μια εβδομαδα που το έχουμε....
Κατανάλωση 3.9 λίτρα στα 600χιλ που έχει γράψει , πάντα με κλιματιστικό ανοιχτό και χωρις ιδιαιτερη hybrid οδήγηση.
Η οικογένεια και εγω έχουμε παθει πλακα από το Ζεν του υβριδικου και την ποιότητα κύλισης του.
Έφαγα μιαμιση ώρα κινηση στον Κηφισό και πέρα ότι δεν με ενοιαξε καθόλου , κατέβηκα ασταλάκωτος και φρεσκος.
Επειδή ειναι διαδρομή που την κάνω σχεδον καθημερινά με διάφορα αυτοκίνητα , τωρα καταλαβα πόσο κουραζομουν με τα υπόλοιπα.
Στο pwr πετάει το αμάξι και δεν περίμενα τετοια διαφορά με το eco mode.
Το απλό Active εχω με τις 16αρες.να πω ότι έχω hybrid αυτόματο, λοιπόν κάτι παίζει με την ένδειξη της κατανάλωσης στο ταμπλό, έχω φτάσει μετά από 950 χλμ να δείχνει μέση κατανάλωση 3,5λ, αλλά αυτό δεν ταιριάζει με τα λίτρα που έβαλα ξανά στο ρεζερβουάρ μετά το πρώτο γέμισμα. Έκανα 640 χλμ και πήρε γύρω στα 27 λ που πάει να πει μια κατανάλωση 4,2λ/100χλμ. Επίσης αν το 3,6-3,5λ που μου δείχνει τώρα είναι σωστό θα έπρεπε με γεμάτο το τεπόζιτο να λέει ότι θα διανύσω γύρω στα 900χλμ και όχι 700 χοντρικά ,( υπολογίζω με τα 33λ/3,6 ). Αν έχει ιδέα κάποιος για το θέμα ας μας πει την άποψη του. Υποθέτω πως κάτι πρέπει να κάνω για να δείχνει την σωστή κατανάλωση ή έστω να πλησιάζει αρκετά.
Καλημέρα, προσωπικά χρησιμοποιώ αυτή την εφαρμογή για να κρατώ στατιστικά και να παρακολουθώ καταναλώσεις κτλ
https://www.spritmonitor.de/en/ -
@jorge_greek said in Toyota Yaris Cross:
Στο κάτω μέρος της οθόνης πατάς την δεύτερη επιλογή από αριστερά - υπηρεσίες - μετά επιλέγεις το hybrid coaching, μετά επιλέγεις όλες οι διαδρομές και σου βγάζει στατιστικά για όσες διαδρομές έχει καταγράψει.
Να είσαι καλα φίλος , μεγάλη στραβωμάρα!!!
-
Σας έχει βγάλει μηνυμα ποτέ "Αδυνατη οδήγηση" οταν γυρνατε το κλειδι για να "παρει" μπρος?
Εμενα το εχει βγάλει 2-3 φορες και δεν ξερω τι κάνω λάθος.
Φυσικα οταν το ξαναγυριζω το κλειδι παιζουν ολα ρολοι. -
Σας έχει βγάλει μηνυμα ποτέ "Αδυνατη οδήγηση" οταν γυρνατε το κλειδι για να "παρει" μπρος?
Φυσικα οταν το ξαναγυριζω το κλειδι παιζουν ολα ρολοι.Νομιζω ειναι κατι 'τυπικο', οτι στη συγκεκριμενη θεση η μπαταρια ειναι ON και ειναι εφικτη η χρηση π.χ. παραθυρων, multimedia, ενδειξεις καντραν κλπ. αλλα δεν ειναι εφικτη η οδηγηση...
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
Για παραδειγμα... Για δειτε τον Προεδρο που ζει το παρον * ... Και το CROSS STYLE AWD πηρε και είναι και eco-friendly και save energy & money @ σελιδα 155
Και αυτό είναι το μυστικο… Πρεπει να ειμαστε με τη ροη των πραγματων, να ζουμε και να απολαμβανουμε το τωρα και να περνουμε όλα τα καλα στοιχεια από το περιβαλλον (μας) η πχ aυτους τους 3 διαφορετικους χρηστες του forum, χωρις να φτανουμε στα ακρα κυριοι… Μονο ετσι θα εχουμε ένα καλυτερο αυριο…
Τελικα δεν ειναι τυχαιο @a65 που ψηφιζω για προεδρο!
Στρατος (θητεια) το forum, μαθαινω πολλα, δε θελω να σταματησω να διαβαζω, οπως στο στρατο, δεν ηθελα να φυγω απο τον Εβρο...
Και καταφερα να το διαβασω παλι ολο και να φτασω στη τελευταια σελιδα…
Εν κατακλειδι να σας ενημερωσω οτι 'δουλευω' πανω Yaris Cross ACTIVE PLUS feedback (part 3) αλλα ειμαι τοσο busy που hybridηγω μονο ΠΣΚ για να σας αναπτυξω και αλλα πολλα απο αυτα που εχω παρατηρησει...
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ κ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε ολους σας.
- Βεβαια ειναι κολλημενος @ Metallica, αλλα και ποιος δεν ειναι με κατι απο τα παλια. Nα και κατι https://www.youtube.com/watch?v=mKYrLjkw22g&t=2260s από τον Παραδεισο που χασαμε και την χωρα της ΤΟΥΟΤΑ
Και κατι καινουργιο https://starcreatureuniversalvibrations.com/album/the-midas-touch για αυτους που θα εχουν εσωτερικο φωτισμο και τους ιδιοκτητες ADVENTURE και PREMIER που εχουν παραλαβει ηδη.
Είπα με έφαγε το διάβασμα περιοδικά- βιβλία και εκτίμησα τα διπλά ψαλίδια συν το πίσω μοτέρ, εξάλλου δεν υπάρχει στον ανταγωνισμό αλλά και το μπροστοκίνητο μια χαρά είναι.
Όπως λες και save energy & money και sport utility vehicle που σημαίνει πας άνετα μια εκδρομή να το ευχαριστηθείς χωρίς να ξεπαραδιαστείς στις βενζίνες.
Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω για το αυτοκίνητο ίσως να γράψω για ημερήσιες αποδράσεις, ένα πολύ καλό μέρος η Νέα Λάμψακος έχει ψαροταβέρνες ασυναγώνιστες σε τιμές και ποιότητα άντε και ένα 10ρικό βενζίνη με το Cross από Αθήνα.
Αυτά και καλό ΠάσχαΥΓ. Άμα βγώ τελικά πρόεδρος θα σε βάλω ταμία γιατί έχω βάλει στο μάτι κάτι λάστιχα 4εποχών
Αργυσα αλλα ηρθα... Χριστος Ανεστη... Δεν εχω λυσει ακομα το θεμα του log in... Στιγμα για τα λαστιχα... Eχω γραψει καποια σχολια για το feedback part 3... Aλλα δε καταφερα ακομη να ολοκληρωσω το κειμενακι...
-
@kostig said in Toyota Yaris Cross:
Καλησπέρα.ξερουμε καθόλου πόσους μήνες έχει φτάσει η παράδοση αν παραγγείλεις τώρα?
Ότι και να σου πούνε δε θα πέσουν μέσα, πιστεύω εξαρτάται και από την έκδοση άμα παραγγείλεις καμιά ακριβή μπορεί να τη πάρεις πιο νωρίς.
Και λογικά να το σκεφτούμε θα έχουν μια γραμμή παραγωγής για όλες τις εκδόσεις άμα παραγγέλνει το 80% των πελατών active κάπου θα αργήσει. Μπορεί να είσαι και τυχερός να πέσεις σε καμιά ακύρωση και να το πάρεις γρήγορα.
Το δικό μου μου είχαν πει για Απρίλιο και μου το παραδώσανε Φεβρουάριο, ούτε ο ίδιος πωλητής δε μου εξήγησε.Nομιζω ειναι οι παραμετροι ειναι πιο συνθετοι. Λογικα θα συμβαινει οτι αναφερει ο 'Προεδρος' της λεσχης ΥARiS CROSS, ηδη καθε μερα βλεπω απο ενα... ACTIVE... Αλλα το χρωμα τουλαχιστον, ειναι ενας αλλος παραγοντας τουλαχιστον απο οτι μου ανεφερε συγκεκριμενη αντιπροσωπεια που ειχε θεμα με τα ασπρα... Ολα σχετικα, το δικο μου ειχε παραδοση Ιουνιο 22 και ηρθε αρχες Μαρτη 22 ομως... Και οσον αφορα τις πρωτες υλες ειχαν ηδη ανατιμησεις και ελλειψεις ολο το χειμωνα... Μετα την ατυχης εκβαση στο θεμα της Ουκρανιας μια ηταν, ως τωρα, με μεγαλη ποσοστιαια αυξηση και δεν υπηρξε αλλη μετα τον Απριλιο...
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Μπορεί να είσαι και τυχερός να πέσεις σε καμιά ακύρωση και να το πάρεις γρήγορα.
Υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις...το θέμα είναι να τις μάθει κάποιος. Πριν 15 μέρες ένας έμπορος είχε 2 Style (λευκό περλέ και κόκκινο) από ακυρώσεις με παράδοση αρχές Μαίου (2022). Πορφανώς έφυγαν άμεσα!!
Συμφωνώ αν και δεν έχω ιδέα πως δουλεύουνε, αλλά άμα βάλει μια μικρή προκαταβολή να υπάρχει με δυνατότητα ακύρωσης μπορεί να το πάρει και νωρίτερα.
Δυσκολο νομιζω να γινει αμεσα... Γιατι απο οτι καταλαβα οι παραγγελιες ειναι ονομαστικες μετα την ελευση του αυτοκινητου στη χωρα... Βεβαια το οτι ειναι δυσκολο ισως ειναι και δικια μου ικασια αφου δεν εχω εικονα και εμπειρια στο χωρου του αυτοκινητου...
-
@christos_uoa said in Toyota Yaris Cross:
...και αφού περιμένεις 18 μήνες και παραλαμβάνεις με μεγάλη χαρά βγαίνεις βόλτα στην παραλιακή και σου κάθετη η στραβή..
https://www.in.gr/2022/05/01/greece/vinteo-ntokoumento-apo-tin-karampola-tis-paraliakis-stous-tesseris-oi-traymaties/.
Πόνεσα σαν να ήταν το δικό μου.Αυτό το βίντεο έχει πιο πολύ ενδιαφέρον https://www.alphatv.gr/news/koinonia/article/103784/karabola-me-traumaties-stin-paraliaki-kataggelloun-kodres/
Το μαύρο s3 πήγαινε πως πήγαινε και τους πήρε όλους σβάρνα, κρίμα για το Cross
Νομίζω ότι το όριο σε κατοικημένες περιοχές είναι 50 χλμ/ώρα και εκεί είναι γεμάτο καφετέριες, μπαρ κλπ.Αυτο το cross ολοι το λυπηθηκαμε... Βεβαια ηταν το πιο 'τυχερο' μεσα στην ατυχια του. Ειναι λυπηρο να μην υπαρχει πιο αυστηρο και πυκνος ελεγχος για ολες τις αστικες παραβασεις... Ειναι ο πιο ευκολος να εχει εσοδα η πολιτεια και ασφαλεια εμεις... Θα πρεπει να υπαρχει νομοθεσια με υποχρεωτικες καμερες στα αυτοκινητα και αποστολη δεδομενων στη τροχαια για αμεση επιβολη προστιμων και κυρωσεων. Πολυ χρησιμα τα συστηματα ασφαλειας των αυτοκινητων αλλα δε τα εχουν ολα η δε τα ενεργοποιουν ολοι.
Ακομη και για την ηχορυπανση, δεν εινα δυνατο να μη εχει δει και να μην εχει 'σταμπαρει' η υπηρεσια ποιος εχει στη διαπασων, δυστηχως μονο υπο-ειδη hip hop πλεον, και να συνεχιζει επ' αοριστου να κυκλοφορει ετσι την ωρα που προσπαθεις να κοιμησεις ενα μωρο η να κοιμηθεις νωρις γιατι δουλευεις νωρις.
Αλλα ολα ειναι θεμα παιδειας (και την προσαρμογης στο κοινωνικο συνολο) η οποια συνεχιζει να αποκλινει απο επιτυχη αποτελεσμετα ολο και σε μεγαλυτερο βαθμο ανεβαζοντας το ποσοστο των ελαχιστων σε λιγων που ειναι ικανοι να διαταραξουν η να αφαιρεσουν την ανθρωπινη 'ευ(ζωη)ν'
-
@brokesmack said in Toyota Yaris Cross:
@x2arv said in Toyota Yaris Cross:
Απο καθαρή περιέργεια και για στατιστικούς λόγους δεν βάζουμε τους μήνες που περιμέναμε, ώστε να δούμε τελικά μέσους όρους παράδοσης ?
Η φόρμα
https://forms.gle/vPxxwdAid1rPsoPA9Το αποτέλεσμα (sheet 2)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/10yBqwivVpTy3OcO26SnxZhinvoYOBWww9_1o_vDxzKQ/edit?usp=sharingΕυχαριστούμε όσους έχουν δηλώσει χρόνο αναμονής, να ξέρετε για εμάς που περιμένουμε το Cross είναι σημαντικό
Αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος απο αυτά που έχουμε δηλώσει είναι 7.5 μήνες
Η δική μου παραγγελία έγινε τέλη Νοεμβρίου 2021 με προβλεπόμενο μήνα άφιξης 11/2022 (Toyota ΝΕΟΣ ΚΗΦΙΣΟΣ) Yaris Cross Hybrid Active Plus. Βλέπουμε...Καλημέρα, έχουμε κανέναν νέο ιδιοκτήτη ???
Βοηθάτε να μαζέψουμε Big Data...Παρέλαβα και εγώ επιτέλους (παραγγελία Αυγουστος 21). Ικανοποιημένος πολύ, όλα όπως τα περίμενα και ακόμη καλυτερα!! .Εκδοση active hybrid. Θα το έχω εκτεθειμένο στον ήλιο οπότε αυριο πάω για μεμβράνες!!
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ! ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!
ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ
Να αυξανομαστε τα μαυρα σιγα... Σαν την μυγα μεσα στο γαλα θα ειμαστε γιατι. Εχω δει μονο ενα ακομη ζωντανα και εσας εδω!Μεμβρανες το εβαλα και εγω αμεσως.
Το παιδι συνηθησμενο με το αλλο δυσκολευτηκε τη πρωτη εβδομαδα...
Τι βαλατε? Ιδιες (πιο σκουρες) μπρος πισω η το επιτρεπτο μπροστα? -
Παρέλαβα και εγώ εχθες από παραγγελία , τέλη Ιουλιου 21'.
Το αμάξι ειχε φτασει πριν ενα μήνα βεβαια αλλα εχθες που το παρεδωσαν.
Από εντυπώσεις και φωτος προσεχως.
Σε γενικες γραμμες ενθουσιασμένος απο το πόσο εύκολοδηγητο και ησυχο είναι και ήδη στα πρωτα 95 χιλιομέτρα , μισά κέντρο και μισά παραλιακή , έχω μεση κατανάλωση 4.0L/100.ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ! ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!
-
...και αφού περιμένεις 18 μήνες και παραλαμβάνεις με μεγάλη χαρά βγαίνεις βόλτα στην παραλιακή και σου κάθετη η στραβή..
https://www.in.gr/2022/05/01/greece/vinteo-ntokoumento-apo-tin-karampola-tis-paraliakis-stous-tesseris-oi-traymaties/.
Πόνεσα σαν να ήταν το δικό μου.Αυτό το βίντεο έχει πιο πολύ ενδιαφέρον https://www.alphatv.gr/news/koinonia/article/103784/karabola-me-traumaties-stin-paraliaki-kataggelloun-kodres/
Το μαύρο s3 πήγαινε πως πήγαινε και τους πήρε όλους σβάρνα, κρίμα για το Cross
Νομίζω ότι το όριο σε κατοικημένες περιοχές είναι 50 χλμ/ώρα και εκεί είναι γεμάτο καφετέριες, μπαρ κλπ.Αυτο το cross ολοι το λυπηθηκαμε... Βεβαια ηταν το πιο 'τυχερο' μεσα στην ατυχια του. Ειναι λυπηρο να μην υπαρχει πιο αυστηρο και πυκνος ελεγχος για ολες τις αστικες παραβασεις... Ειναι ο πιο ευκολος να εχει εσοδα η πολιτεια και ασφαλεια εμεις... Θα πρεπει να υπαρχει νομοθεσια με υποχρεωτικες καμερες στα αυτοκινητα και αποστολη δεδομενων στη τροχαια για αμεση επιβολη προστιμων και κυρωσεων. Πολυ χρησιμα τα συστηματα ασφαλειας των αυτοκινητων αλλα δε τα εχουν ολα η δε τα ενεργοποιουν ολοι.
Ακομη και για την ηχορυπανση, δεν εινα δυνατο να μη εχει δει και να μην εχει 'σταμπαρει' η υπηρεσια ποιος εχει στη διαπασων, δυστηχως μονο υπο-ειδη hip hop πλεον, και να συνεχιζει επ' αοριστου να κυκλοφορει ετσι την ωρα που προσπαθεις να κοιμησεις ενα μωρο η να κοιμηθεις νωρις γιατι δουλευεις νωρις.
Αλλα ολα ειναι θεμα παιδειας (και την προσαρμογης στο κοινωνικο συνολο) η οποια συνεχιζει να αποκλινει απο επιτυχη αποτελεσμετα ολο και σε μεγαλυτερο βαθμο ανεβαζοντας το ποσοστο των ελαχιστων σε λιγων που ειναι ικανοι να διαταραξουν η να αφαιρεσουν την ανθρωπινη 'ευ(ζωη)ν'
Πες τα Χρυσόστομε πες τα
-
Έψαξα να δω πόσο εχουν τα crossclimate2 της Michelin ώστε να μην εχω δύο τετράδες .
800+ € !!! σε 205/65/16 που ρώτησα εδώ Θεσσαλονίκη.
Οπότε θα ψάξω για φθηνές 16άρες και αισθητήρες πίεσης ελαστικών που να συνεργάζονται για να μην έχουμε κίτρινα θαυμαστικά στην οθόνη , πιστεύω να συμφέρουν καλλίτερα .Aν εννοειτε φθηνες τετραδες ελαστικων, εβαλα περυσι γιατι δεν ειχα βρει συγκεκριμενα που εβαζα εδω και χρονια και αποδειχτηκαν πολυ καλα. Φυσικα ηταν δοκιμασμενα. Φανταζομαι θα υπαρχουν και για crossover...
Γιατι αισθητηρες? Αν αλλαξεις δεν ειναι συμβατοι οι υπαρχον με το αυτοκινητο?
-
@gkan-0 said in Toyota Yaris Cross:
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
@gkan-0 said in Toyota Yaris Cross:
Για αρχή, παραγγελία αρχές Νοεμβρίου 2021 Yaris Cross Style Hybrid (χρώματος γκρι) και μόλις ενημερώθηκα από τη Toyota ότι 5 Ιουλίου 2022 είναι Ελλάδα και 15-20 Ιουλίου παραλαμβάνω.
Για αρχή να μας πεις ποιανού παιδί είσαι και παραλαμβάνεις αμάξι Ιούλιο 22 με παραγγελία Νοεμβρίου 21.
Πέρα από την πλάκα. Να παραλάβεις με το καλό και καλοτάξιδο!!
Υποθέτω ότι πήρες ακυρωμένη παραγγελία σωστά? Αλλιώς οι χρόνοι δεν βγαίνουν. Δεν είναι δυνατόν εσύ παραγγελία Νοέμβριο 21 να παραλαμβάνεις Ιούλιο 22 και εγώ Ιανουάριο 22 να έχω εκτιμώμενη Μάιο 2023. Κάτι δεν στέκει.Δεν ειναι εξωφρενικο, γιατι αφενος οι παραγγελιες του 21' εγιναν με λιγοτερο μπουκωμενο συστημα και τοτε ηταν 12 μηνες η εκτιμωμενη, οχι 18 που ειναι τωρα.
Αφετερου η εκτιμωμενη και τοτε ξαι τωρα ειναι κατα καποιο τροπο ενα απαισιοδοξο worst case scenario, και μετα το 6μηνο συχνα ερχεται πιο νωρις η ημερομηνια. Επισης πιστευω σε Style ειναι λιγο καλυτερη η κατασταση γιατι ειναι μικροτερη η ζητηση.Εγω τελος Οκτωβριου 21' επισης με Style, ειχα αρχικη Νοεμβρη 22', πριν 2 μηνες που ρωτησα ειχε γινει αρχες Σεπτεμβρη 22' και επειδη δε υρλω να τους πρηζω να ρωταω καθε 10 μερες, ελπιζω οτι αρχες Ιουνη που θα ξαναρωτησω να εχει παει Αυγουστο μπας και παω διακοπες με το νεο τουτου...
Με το καλό να παραλάβουμε όλοι μας και να πάμε διακοπές με το νέο μας τουτου.
Τώρα σχετικά με το χρόνο παράδοσης θυμήθηκα ότι όταν είχα παραγγείλει (11/2021) και ενώ έλεγαν παράδοση σε 12 μήνες κάποια στιγμή γυρνάει ο πωλητής και μου λέει «Έχω προπαραγγελία ένα ίδιο με το δικό σου οπότε μπορεί να παραλάβεις …. καλά άστο και θα δούμε». Δεν έδωσα σημασία γιατί νόμιζα ότι ήταν τέχνασμα του πωλητή για να σε κάνουν να πιστεύεις ότι θα έρθει νωρίτερα και να φύγεις χαρούμενος και να μην τους πρήζεις αλλά τελικά μάλλον έλεγε αλήθεια και η αντιπροσωπία είχε βάλει προπαραγγελία μερικά που ήξερε ότι θα φύγουν έτσι και αλλιώς.
Nαι, δεν ειναι εξωφρενικο και 'σιγουρα' ελεγε αληθεια... Και το δικο μου προπαραγγελια ηταν... Υπηρχαν στην αρχη, τελη Οκτωβρη και αρχες Νοεμβρη (αφου μολις ειχε ερθει το αυτοκινητο στη χωρα και υπηρχαν ηδη (σταδιακες φανταζομαι) προπαραγγελιες απο τις αντιπροσωπειες). Αλλα οι χρονοι παραδοσης των αλλων (σε διαφορες περιφερειες) ηταν αρκετους μηνες πιο μετα και σε αλλες εκδοσεις η χρωματα...
-
Φυσικα οταν το ξαναγυριζω το κλειδι παιζουν ολα ρολοι.Νομιζω ειναι κατι 'τυπικο', οτι στη συγκεκριμενη θεση η μπαταρια ειναι ON και ειναι εφικτη η χρηση π.χ. παραθυρων, multimedia, ενδειξεις καντραν κλπ. αλλα δεν ειναι εφικτη η οδηγηση...
Μαλλον δεν εγινα κατανοητός.
Γυρίζω το κλειδι τέρμα για να ξεκινησει το συστημα και να φύγω.
Δυο τρεις φορές όμως μου έχει βγαλει το μήνυμα "Αδυνατη οδήγηση" μαζι με εναν ήχο.
Επαναλαμβανω την διαδικασία , κλεινω -ξαναγυριζω το κλειδι και δουλευει κανονικά.
Αυτό ρωταω αν έχει συμβει σε καποιον γιατι δεν μπορω να καταλαβω αν κανω κατι λάθος ή τελικα έχει καποιο θέμα (πχ κατι με το συναγερμο που μου εβαλε η αντιπροσωπεια). -
μηπως γυρνας πολυ γρηγορα το κλειδι;
-
@spiros-0 said in Toyota Yaris Cross:
μηπως γυρνας πολυ γρηγορα το κλειδι;
Νομιζω πως όχι γιατι την τελευταια φορά που ειχα τον νου μου , πότε θα ξαναεμφανιστεί , ημουν προσεκτικος να γίνουν όλα ομαλα και ήρεμα.
Θα το ξανατσεκάρω όμως. -
Μαλλον δεν εγινα κατανοητός.
Γυρίζω το κλειδι τέρμα για να ξεκινησει το συστημα και να φύγω.
Δυο τρεις φορές όμως μου έχει βγαλει το μήνυμα "Αδυνατη οδήγηση" μαζι με εναν ήχο.
Επαναλαμβανω την διαδικασία , κλεινω -ξαναγυριζω το κλειδι και δουλευει κανονικά.
Αυτό ρωταω αν έχει συμβει σε καποιον γιατι δεν μπορω να καταλαβω αν κανω κατι λάθος ή τελικα έχει καποιο θέμα (πχ κατι με το συναγερμο που μου εβαλε η αντιπροσωπεια).Δικη μου δυσνοηση μαλλον. Στο χωρο εργασιας μου ολα διαβαζονται τοσο γρηγορα. Δεν ειχα προσεξει οτι υπηρξε αναφορα για συνεργεια συναγερμου... Θα δω και στο δικο μου τη διαδικασια επικεντρωμενος σε αυτη...
-
Έψαξα να δω πόσο εχουν τα crossclimate2 της Michelin ώστε να μην εχω δύο τετράδες .
Οπότε θα ψάξω για φθηνές 16άρες και αισθητήρες πίεσης ελαστικών που να συνεργάζονται για να μην έχουμε κίτρινα θαυμαστικά στην οθόνη , πιστεύω να συμφέρουν καλλίτερα .Aν εννοειτε φθηνες τετραδες ελαστικων, εβαλα περυσι γιατι δεν ειχα βρει συγκεκριμενα που εβαζα εδω και χρονια και αποδειχτηκαν πολυ καλα. Φυσικα ηταν δοκιμασμενα. Φανταζομαι θα υπαρχουν και για crossover...
Καλώς τον,
άμα είναι για φτηνά κρατάμε και αυτά που έχουμε.
Προς το παρόν μια χαρά είναι τα θερινά λάστιχα, για χειμώνα κάνω έρευνα αγοράς.
Ένα ενδιαφέρον video https://www.youtube.com/watch?v=gHph1mDtCbQ
Νομίζω τα λέει καλά, έχει στη πρώτη τριάδα για χώρες που δε χιονίζει συνέχεια :
Goodyear Vector 4 Season Gen 3
Bridgestone Weather Control A005 (μπορεί να βγει και evo)
Hankook Kinergy 4S2Τα Michelin CrossClimate+ και πιο ακριβά και δε βγήκανε και τα καλύτερα στα τεστ αλλά και από άλλα αυτοκίνητα που είχα δοκιμάσει διάφορα θα προτιμούσα goodyear.
Όταν λέει αισθητήρες/ πομπούς (δε το έχω ψάξει και δε ξέρω) μάλλον θα χρειάζονται αν αλλάξεις και ζάντες για να δείχνουν την πίεση στην οθόνη.
Toyota Yaris Cross