-
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
@brokesmack said in Toyota Yaris Cross:
@x2arv said in Toyota Yaris Cross:
Απο καθαρή περιέργεια και για στατιστικούς λόγους δεν βάζουμε τους μήνες που περιμέναμε, ώστε να δούμε τελικά μέσους όρους παράδοσης ?
Η φόρμα
https://forms.gle/vPxxwdAid1rPsoPA9Το αποτέλεσμα (sheet 2)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/10yBqwivVpTy3OcO26SnxZhinvoYOBWww9_1o_vDxzKQ/edit?usp=sharingΕυχαριστούμε όσους έχουν δηλώσει χρόνο αναμονής, να ξέρετε για εμάς που περιμένουμε το Cross είναι σημαντικό
Αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος απο αυτά που έχουμε δηλώσει είναι 7.5 μήνες
Η δική μου παραγγελία έγινε τέλη Νοεμβρίου 2021 με προβλεπόμενο μήνα άφιξης 11/2022 (Toyota ΝΕΟΣ ΚΗΦΙΣΟΣ) Yaris Cross Hybrid Active Plus. Βλέπουμε...Καλημέρα, έχουμε κανέναν νέο ιδιοκτήτη ???
Βοηθάτε να μαζέψουμε Big Data...Παρέλαβα και εγώ επιτέλους (παραγγελία Αυγουστος 21). Ικανοποιημένος πολύ, όλα όπως τα περίμενα και ακόμη καλυτερα!! .Εκδοση active hybrid. Θα το έχω εκτεθειμένο στον ήλιο οπότε αυριο πάω για μεμβράνες!!
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ! ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!
ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ
Να αυξανομαστε τα μαυρα σιγα... Σαν την μυγα μεσα στο γαλα θα ειμαστε γιατι. Εχω δει μονο ενα ακομη ζωντανα και εσας εδω!Μεμβρανες το εβαλα και εγω αμεσως.
Το παιδι συνηθησμενο με το αλλο δυσκολευτηκε τη πρωτη εβδομαδα...
Τι βαλατε? Ιδιες (πιο σκουρες) μπρος πισω η το επιτρεπτο μπροστα?Μεμβράνες έβαλα κι εγώ lumar ceramic λίγο πιο ανοιχτές από τα πίσω τζάμια.
Σε προηγούμενο όχημα είχα μείνει ευχαριστημένος.
Το επιτρεπτό είναι ένα θέμα γιατί από τη κολώνα και μπροςΚοινή Υπουργική Απόφαση 29039/2123/07/2008 - ΦΕΚ 1069/Β/10-6-2008
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Έψαξα να δω πόσο εχουν τα crossclimate2 της Michelin ώστε να μην εχω δύο τετράδες .
800+ € !!! σε 205/65/16 που ρώτησα εδώ Θεσσαλονίκη.
Οπότε θα ψάξω για φθηνές 16άρες και αισθητήρες πίεσης ελαστικών που να συνεργάζονται για να μην έχουμε κίτρινα θαυμαστικά στην οθόνη , πιστεύω να συμφέρουν καλλίτερα .Aν εννοειτε φθηνες τετραδες ελαστικων, εβαλα περυσι γιατι δεν ειχα βρει συγκεκριμενα που εβαζα εδω και χρονια και αποδειχτηκαν πολυ καλα. Φυσικα ηταν δοκιμασμενα. Φανταζομαι θα υπαρχουν και για crossover...
Γιατι αισθητηρες? Αν αλλαξεις δεν ειναι συμβατοι οι υπαρχον με το αυτοκινητο?
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Έψαξα να δω πόσο εχουν τα crossclimate2 της Michelin ώστε να μην εχω δύο τετράδες .
800+ € !!! σε 205/65/16 που ρώτησα εδώ Θεσσαλονίκη.
Οπότε θα ψάξω για φθηνές 16άρες και αισθητήρες πίεσης ελαστικών που να συνεργάζονται για να μην έχουμε κίτρινα θαυμαστικά στην οθόνη , πιστεύω να συμφέρουν καλλίτερα .Aν εννοειτε φθηνες τετραδες ελαστικων, εβαλα περυσι γιατι δεν ειχα βρει συγκεκριμενα που εβαζα εδω και χρονια και αποδειχτηκαν πολυ καλα. Φυσικα ηταν δοκιμασμενα. Φανταζομαι θα υπαρχουν και για crossover...
Γιατι αισθητηρες? Αν αλλαξεις δεν ειναι συμβατοι οι υπαρχον με το αυτοκινητο?
Καλώς τον,
άμα είναι για φτηνά κρατάμε και αυτά που έχουμε.
Προς το παρόν μια χαρά είναι τα θερινά λάστιχα, για χειμώνα κάνω έρευνα αγοράς.
Ένα ενδιαφέρον video https://www.youtube.com/watch?v=gHph1mDtCbQ
Νομίζω τα λέει καλά, έχει στη πρώτη τριάδα για χώρες που δε χιονίζει συνέχεια :
Goodyear Vector 4 Season Gen 3
Bridgestone Weather Control A005 (μπορεί να βγει και evo)
Hankook Kinergy 4S2Τα Michelin CrossClimate+ και πιο ακριβά και δε βγήκανε και τα καλύτερα στα τεστ αλλά και από άλλα αυτοκίνητα που είχα δοκιμάσει διάφορα θα προτιμούσα goodyear.
Όταν λέει αισθητήρες/ πομπούς (δε το έχω ψάξει και δε ξέρω) μάλλον θα χρειάζονται αν αλλάξεις και ζάντες για να δείχνουν την πίεση στην οθόνη.
Είναι λίγο παλιό το test αυτό αλλα χρήσιμο γιατί με την οικονομική στενότητα τα πιο παλιά ελαστικά (σε πρώτη παρουσίαση) ίσως τα εχουν προσφορά . Τα crossclimate + εχουν αντικατασταθεί απο τα crossclimate 2 που εχουν κορυφαίες επιδόσεις στα τεστ.
-
Απο καθαρή περιέργεια και για στατιστικούς λόγους δεν βάζουμε τους μήνες που περιμέναμε, ώστε να δούμε τελικά μέσους όρους παράδοσης ?
Η φόρμα
https://docs.google.com/spreadsheets/d/10yBqwivVpTy3OcO26SnxZhinvoYOBWww9_1o_vDxzKQ/edit?usp=sharingΕυχαριστούμε όσους έχουν δηλώσει χρόνο αναμονής, να ξέρετε για εμάς που περιμένουμε το Cross είναι σημαντικό
Η δική μου παραγγελία έγινε τέλη Νοεμβρίου 2021 με προβλεπόμενο μήνα άφιξης 11/2022 (Toyota ΝΕΟΣ ΚΗΦΙΣΟΣ) Yaris Cross Hybrid Active Plus. Βλέπουμε...Καλημέρα, έχουμε κανέναν νέο ιδιοκτήτη ???
Βοηθάτε να μαζέψουμε Big Data...Παρέλαβα και εγώ επιτέλους (παραγγελία Αυγουστος 21). Ικανοποιημένος πολύ, όλα όπως τα περίμενα και ακόμη καλυτερα!! .Εκδοση active hybrid. Θα το έχω εκτεθειμένο στον ήλιο οπότε αυριο πάω για μεμβράνες!!
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ! ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!
Να αυξανομαστε τα μαυρα σιγα... Σαν την μυγα μεσα στο γαλα θα ειμαστε γιατι. Εχω δει μονο ενα ακομη ζωντανα και εσας εδω!Μεμβρανες το εβαλα και εγω αμεσως.
Τι βαλατε? Ιδιες (πιο σκουρες) μπρος πισω η το επιτρεπτο μπροστα?Μεμβάνες έβαλα νανοκεραμικές madico, τις ειχα και σε προηγουμενο αυτοκινητο και ειχα μείνει τρελά ευχαριστημένος όσον αφορά το πως κρατάνε την ακτινοβολία. Κόστος 200 ευρώ, ήταν οι ακριβότερες αλλά μια φορά τις βάζεις. Τα πίσω παράθυρα είναι πιο σκούρα απο τα μπροστινά.
Παραθέτω και άλλες photo απο το όχημα, φορώντας λοιπον και τις ζελατίνες πλέον:
-
@brokesmack πανέμορφο. Το μαύρο χρώμα σε συνδυασμός με τις μεμβράνες είναι έρωτας .. Καλοτάξιδο!
-
Η φόρμα
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ! ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!
Τι βαλατε? Ιδιες (πιο σκουρες) μπρος πισω η το επιτρεπτο μπροστα?Μεμβάνες έβαλα νανοκεραμικές madico, τις ειχα και σε προηγουμενο αυτοκινητο και ειχα μείνει τρελά ευχαριστημένος όσον αφορά το πως κρατάνε την ακτινοβολία. Κόστος 200 ευρώ, ήταν οι ακριβότερες αλλά μια φορά τις βάζεις. Τα πίσω παράθυρα είναι πιο σκούρα απο τα μπροστινά.
Παραθέτω και άλλες photo απο το όχημα, φορώντας λοιπον και τις ζελατίνες πλέον:
Πάρα πάρα πολύ ωραίο!!!!!
Για άλλη μια φορά να το χαρείς! -
Σας ευχαριστώ πολύ!! Ευχομαι και στα δικά σας όσοι το περιμένετε, να ξερετε οτι αξιζει την αναμονή!!
-
Αυτές οι μπροστινές είναι νόμιμες ή θέμα ημερών ή κλήση τώρα που φορτσαρει η Τροχαία?
-
Νομίζω μέχρι 75% διαπερατότητας είναι νόμιμες. Αυτές που βάζουν μπροστά είναι 75%
-
Υπάρχουν αρκετά παράνομα με σκούρες μπροστά. Απορώ πώς περνάνε από το ΚΤΕΟ.
-
@tgd said in Toyota Yaris Cross:
Σιγά το δύσκολο....στην Ελλάδα είμαστε.
-
@tgd said in Toyota Yaris Cross:
Εδω περνάνε κατι σαπια χωρις καταλυτη και κατι diesel που ξερνανε καρκινο σε καθε γκαζια.. τα φιμε θα κοιτάξουν?
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Νομίζω μέχρι 75% διαπερατότητας είναι νόμιμες. Αυτές που βάζουν μπροστά είναι 75%
Το σίγουρο είναι ότι τα μπροστινά τζάμια πρέπει να είναι πιο ανοιχτόχρωμα από το πίσω για να είσαι εντάξει με την νομιμότητα.
Θα ήθελα όμως να πω ένα πρόβλημα που θα βγει μετά από μερικά χρόνια .
Έχοντας βάλει μεμβράνες της 3Μ και στα 2 προηγούμενα αυτοκίνητα αλλά και γνωστοί μου , που βάλανε και αυτοί , θα αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες, μικρές στην αρχή , πιο μεγάλες αν τις αφήσεις. Στα πλαϊνά παράθυρα είναι εύκολο , πας και τις αλλάζεις αμέσως. Το πίσω τζάμι όμως , όταν πας να το αλλάξεις θα στο ξεκαθαρίσουν από την αρχή , όπου και αν πας ότι 99% θα ξεκολλήσουν κάποιες από τις αντιστάσεις στο πίσω τζάμι που το θερμαίνουν . Όποτε ή το δέχεσαι ή μέσω της ασφαλιστικής και εφόσον έχεις θραύση κρυστάλλων, σπας το πίσω τζάμι, το αλλάζεις και βάζεις πάλι μεμβράνη. Εγώ αυτό έκανα... -
Από googl-αρισμα:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού.
γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει πλευρικούς καθρέφτες.
2.Εάν το όχημα φέρει πλευρικούς καθρέφτες, δεν υφίσταται ο περιορισμός του εδαφίου (γ) -
@nikos2675 said in Toyota Yaris Cross:
Το σίγουρο είναι ότι τα μπροστινά τζάμια πρέπει να είναι πιο ανοιχτόχρωμα από το πίσω για να είσαι εντάξει με την νομιμότητα.
Έχοντας βάλει μεμβράνες της 3Μ και στα 2 προηγούμενα αυτοκίνητα αλλά και γνωστοί μου , που βάλανε και αυτοί , θα αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες, μικρές στην αρχή , πιο μεγάλες αν τις αφήσεις. Στα πλαϊνά παράθυρα είναι εύκολο , πας και τις αλλάζεις αμέσως. Το πίσω τζάμι όμως , όταν πας να το αλλάξεις θα στο ξεκαθαρίσουν από την αρχή , όπου και αν πας ότι 99% θα ξεκολλήσουν κάποιες από τις αντιστάσεις στο πίσω τζάμι που το θερμαίνουν . Όποτε ή το δέχεσαι ή μέσω της ασφαλιστικής και εφόσον έχεις θραύση κρυστάλλων, σπας το πίσω τζάμι, το αλλάζεις και βάζεις πάλι μεμβράνη. Εγώ αυτό έκανα...Φουσκάλες από την αρχή
είχα lumar σε προηγούμενο αμάξι στα 12 χρόνια ήταν σαν καινούργιες, μόνο δε πρέπει να τις γρατζουνήσεις με μεταλλικό αντικείμενο (ρολόι, δακτυλίδι) και καθάρισμα με νωπό πανί -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Έχοντας βάλει μεμβράνες της 3Μ και στα 2 προηγούμενα αυτοκίνητα αλλά και γνωστοί μου , που βάλανε και αυτοί , θα αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες, μικρές στην αρχή , πιο μεγάλες αν τις αφήσεις. Στα πλαϊνά παράθυρα είναι εύκολο , πας και τις αλλάζεις αμέσως. Το πίσω τζάμι όμως , όταν πας να το αλλάξεις θα στο ξεκαθαρίσουν από την αρχή , όπου και αν πας ότι 99% θα ξεκολλήσουν κάποιες από τις αντιστάσεις στο πίσω τζάμι που το θερμαίνουν . Όποτε ή το δέχεσαι ή μέσω της ασφαλιστικής και εφόσον έχεις θραύση κρυστάλλων, σπας το πίσω τζάμι, το αλλάζεις και βάζεις πάλι μεμβράνη. Εγώ αυτό έκανα...Φουσκάλες από την αρχή
είχα lumar σε προηγούμενο αμάξι στα 12 χρόνια ήταν σαν καινούργιες, μόνο δε πρέπει να τις γρατζουνήσεις με μεταλλικό αντικείμενο (ρολόι, δακτυλίδι) και καθάρισμα με νωπό πανίΦουσκάλες βγήκαν μετά από 10 χρόνια. Το καλό ήταν ότι μου τις άλλαξαν δωρεάν λόγω εγγύησης και ότι δεν είχα πετάξει την εγγύηση. Απλά μπήκα στην διαδικασία να αλλάξω το τζαμί.
-
γενικότερα συστήνεται lumar για μεμβράνες ? γνωρίζει κάποιος στην Θεσσαλονίκη κάποιον αξιόπιστο που να δίνει και εγγύηση
-
@jimcts said in Toyota Yaris Cross:
γενικότερα συστήνεται lumar για μεμβράνες ? γνωρίζει κάποιος στην Θεσσαλονίκη κάποιον αξιόπιστο που να δίνει και εγγύηση
Εγώ όχι αν και είναι αρκετά καλές μεμβράνες. Προσωπική άποψη ότι Madico, ASWF & 3M είναι καλύτερες. Αλλά δεν είναι και τόσο σοβαρό θέμα να το ψειρίζουμε πολύ, πιο βασικό είναι αυτός που θα κάνει τν εγκατάσταση να είναι καλός.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Εγώ όχι αν και είναι αρκετά καλές μεμβράνες. Προσωπική άποψη ότι Madico, ASWF & 3M είναι καλύτερες. Αλλά δεν είναι και τόσο σοβαρό θέμα να το ψειρίζουμε πολύ, πιο βασικό είναι αυτός που θα κάνει τν εγκατάσταση να είναι καλός.
ευχαριστώ θα κοιτάξω για ανάλογες
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Και να έρθουν τα τουτου....πιο γρήγορα . Το βασικότερο.
-
Έχοντας βάλει μεμβράνες της 3Μ και στα 2 προηγούμενα αυτοκίνητα αλλά και γνωστοί μου , που βάλανε και αυτοί , θα αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες, μικρές στην αρχή , πιο μεγάλες αν τις αφήσεις. Στα πλαϊνά παράθυρα είναι εύκολο , πας και τις αλλάζεις αμέσως. Το πίσω τζάμι όμως , όταν πας να το αλλάξεις θα στο ξεκαθαρίσουν από την αρχή , όπου και αν πας ότι 99% θα ξεκολλήσουν κάποιες από τις αντιστάσεις στο πίσω τζάμι που το θερμαίνουν . Όποτε ή το δέχεσαι ή μέσω της ασφαλιστικής και εφόσον έχεις θραύση κρυστάλλων, σπας το πίσω τζάμι, το αλλάζεις και βάζεις πάλι μεμβράνη. Εγώ αυτό έκανα...Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο και απο το 1995 εχω βάλει σε όλα τα αυτοκίνητα μου μεμβράνες , προσωπικά δεν εχω παρατηρήσει το φαινόμενο και πολλά αυτοκίνητα πέρασαν την δεκαετία μετα την τοποθέτηση
πχ αυτό ήταν δικό μου
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/36022209-ford-mondeo
είχα περάσει το 2008 μεμβράνες παντού (και στο εμπρόσθιο παρμπρίζ ) διάφανες γιατί δεν ήθελα μαύρα τζάμια στο σκούρο μπλέ . Αυτές που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι περασμένες 14 χρόνια!Νομίζω κάτι διακριτικό σε πράσινη απόχρωση θα ψάξω και για το χάλκινο cross.
Toyota Yaris Cross