-
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Το είδα σήμερα στην Λ. Πεντέλης στο χρώμα του χαλκού.
Ωραίο ήταν.
Έχεις ξεκινήσει τον πρόλογο. Σε καταλάβαμε!
-
καλησπέρα ξανά. πήγα σμρα για να κλείσω test drive και είχαν φέρει το πρώτο αυτοκινητο πελατη στο ηρακλειο (βενζινη style λευκο).
χάνει λίγο σε εμφάνιση σε σχέση με το adventure αλλά ωραίο το χρώμα σε σχέση με το χρυσό.
κοιτούσα πάλι τι άλλες επιλογές υπάρχουν μέχρι τα 20-21k που μπορούμε εμείς και μου φαίνεται μονόδρομος το cross για όποιον θέλει οικονομία, αξιοπρεπείς χώρους και μια κάποια απόσταση από το έδαφος. το εσωτερικό όντως είναι λιτό αλλά σε αυτά τα χρήματα της active δν βλέπω και κάτι καλύτερο. χώρια τα bonus του αυτόματου και του TSS που μου φαίνεται υπερπληρες. Για έλλειψη τωρα διζωνικου σε b-suv που διάβασα πιο πάνω, να θυμίσω ότι υπάρχουν κ αεραγωγοι που κλείνουν αν υπάρχει τόσο πρόβλημα! -
@ntin0s1988 said in Toyota Yaris Cross:
κοιτούσα πάλι τι άλλες επιλογές υπάρχουν μέχρι τα 20-21k που μπορούμε εμείς και μου φαίνεται μονόδρομος το cross για όποιον θέλει οικονομία, αξιοπρεπείς χώρους και μια κάποια απόσταση από το έδαφος.
ΔΕΝ υπάρχει κάτι ανταγωνιστικό σε αυτά τα χρήματα που να είναι και υβριδικό και αυτόματο...έχει βάλει γκολ η Τογιότα σε αυτές τις εκδόσεις και για αυτό ξεπουλάει!
-
Επειδή πολύς λόγος γίνεται για το θέμα των ταξιδιών και γιατί να κάνεις την Α επιλογή για 2-3 ταξίδια το χρόνο πάρε το Β για κάθε μέρα να τονίσουμε ότι υπάρχει πολύς κόσμος που τα καθημερινά του χλμ είναι σχεδόν αποκλειστικά σε ανοικτό δρόμο οπότε ο καθένας θα πρέπει να σταθμίζει ανάλογα τις ανάγκες του και να μην παρασύρεται από τις εκάστοτε μόδες αν δεν του προσφέρουν κάτι.
Πράγματι το κρος είναι το μοναδικό υβριδικό αυτόματο στα 20-21.
Αν όμως κινείσαι σε ανοικτό δρόμο και γρήγορα κλειδώνεις την 6η ούτε από το υβριδικό κερδίζεις κάτι καθώς με κάποιο ντίζελ είσαι οικονομικότερος αλλά ούτε και από το αυτόματο καθώς λίγες ταχύτητες αλλάζεις. -
παιδια καλα ολα αυτα που λετε για τα diesel, και πραγματι για ανοικτο δρομο συμφερει σαφως καλυτερα απο το υβριδικο. Ομως συγκρινετε με ενα καυσιμο που καλως η κακως εχει στοχοποιηθει και βρισκεται στη δυση της καριερας του στα αυτοκινητα.
Υπαρχουν παρα πολλοι που δεν θελουν να μπλεξουν με κατι που καθε χρονο θα τους επιφερει οτι "καπνισει" στο κρατος και που σε μια 5ετια δεν θα πουλιεται με καμια παναγια. Συνεπως, οταν μιλαμε για κοντινες καταστασεις κοστους χρησης (καπου κερδιζει το ενα καπου το αλλο) , για μενα η "ασφαλεια" του υβριδικου ειναι μονοδρομος ακομα και αν δεν εκανα 90% πολη και 2 ταξιδια το χρονο.
-
@tkin73 said in Toyota Yaris Cross:
Αν όμως κινείσαι σε ανοικτό δρόμο και γρήγορα κλειδώνεις την 6η....
το έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές, τα υβριδικά δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα για κίνηση σε υψηλές ταχύτητες πχ 120 ίσα ισα που μπορεί να είναι αρκετά πιο κουραστικά από ένα συμβατικό.
πόσοι κινούνται όμως καθημερινά μέσα στο μπ@ρδ€λ0 του λεκανοπεδίου στον μόνιμα μποτιλιαρισμένο Κηφισό και στο chaos του κέντρου και πόσοι εκτός; Για όλους όσους τρώνε ταλαιπώρια έχει νόημα.
στις τελειες αναλύσεις του turatti crv 1,6 auto 1800σαλ στα 130 με κατανάλωση γύρω στα 5λ, χιλιομετροφάγος:
Youtube Video -
Εννοείται αν κινείσαι στα ασφυκτικά πλαίσια του δακτυλίου και λιώνεις στα φανάρια της Αθήνας είναι μονόδρομος το υβριδικό.
-
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
παιδια καλα ολα αυτα που λετε για τα diesel, και πραγματι για ανοικτο δρομο συμφερει σαφως καλυτερα απο το υβριδικο. Ομως συγκρινετε με ενα καυσιμο που καλως η κακως εχει στοχοποιηθει και βρισκεται στη δυση της καριερας του στα αυτοκινητα.
Υπαρχουν παρα πολλοι που δεν θελουν να μπλεξουν με κατι που καθε χρονο θα τους επιφερει οτι "καπνισει" στο κρατος και που σε μια 5ετια δεν θα πουλιεται με καμια παναγια. Συνεπως, οταν μιλαμε για κοντινες καταστασεις κοστους χρησης (καπου κερδιζει το ενα καπου το αλλο) , για μενα η "ασφαλεια" του υβριδικου ειναι μονοδρομος ακομα και αν δεν εκανα 90% πολη και 2 ταξιδια το χρονο.
Το ντίζελ πλεον είναι στο κάδρο όσο και τα βενζίνης εδώ και τα mhev αρχίζουν να στοχοποιούνται όσο δεν καταφέρνουν να στρέψουν την αγορά στα ηλεκτρικά που τους πιέζουν τα αφεντικά.
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
@tkin73 said in Toyota Yaris Cross:
Αν όμως κινείσαι σε ανοικτό δρόμο και γρήγορα κλειδώνεις την 6η....
το έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές, τα υβριδικά δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα για κίνηση σε υψηλές ταχύτητες πχ 120 ίσα ισα που μπορεί να είναι αρκετά πιο κουραστικά από ένα συμβατικό.
πόσοι κινούνται όμως καθημερινά μέσα στο μπ@ρδ€λ0 του λεκανοπεδίου στον μόνιμα μποτιλιαρισμένο Κηφισό και στο chaos του κέντρου και πόσοι εκτός; Για όλους όσους τρώνε ταλαιπώρια έχει νόημα.
στις τελειες αναλύσεις του turatti crv 1,6 auto 1800σαλ στα 130 με κατανάλωση γύρω στα 5λ, χιλιομετροφάγος:
Youtube VideoΕπειδή έχω το ίδιο αυτοκίνητο και σε οικονομικότερη έκδοση (2wd manual) δεν καίει σε καμία περίπτωση 5 στα 130, καβαλημένο εξάρι είναι και ανάλογα με την κλιση του δρόμου ανεβαίνει και κατεβαίνει.
-
Μη χαλάσουμε τώρα το νήμα με κόντρα καυσίμων , αυτά έχουν απαντηθεί .
Εγώ πχ όταν με το καλό έρθει το cross - και είμαστε καλά και έχουμε - θα δώσω το iQ είμαι στα 6-6,5 αστικό κύκλο θα πέσω 2 λίτρα κάτω ,μια χαρά θα μένουν και πολλά ρέστα να το βάζω σε παρκινγκ ή στις θέσεις επισκεπτών όταν δεν βρίσκω νόμιμη θέση λόγω εξτρα όγκου.
Εννοείτε ότι το diesel Yaris θα μείνει για εκτός ,μια 6η στα 135 με cc και λίγο πάνω από τα 5 λίτρα πετρέλαιο στα 100 χλμ...αξία ανεκτίμητη! -
Και κανένας δεν αμφιβάλλει πως πέτυχε το στόχο του σχεδιασμού του.
Ακόμη κι εγώ με φθηνό οικονομικό αυτόματο ντίζελ, το λέω πως μόνο το cross με δελεάζει να σκεφτώ κάτι άλλο.
Είναι οικονομοτεχνικά πρώτη επιλογή για αγορά, "με τα χέρια κάτω" που λέμε και στο Νότιο Πήλιο που χει γεμίσει εγγλεζους. Ακόμη καλύτερη κι απ το απλό Yaris...Αυτό περί του οποίου συζητώ, είναι πως αυτό ισχύει οριακά μέχρι τα 23000€ ενώ το ιδανικό vfm είναι η φθηνή, αρκετά καλά εξοπλισμένη (λείπουν τα LED* που διορθώνεται εύκολα), μετά αν κάποιος επιμένει υβριδικά, Corolla & CHR αξίζουν περισσότερο τα λεφτά τους. Για τον πολύ κόσμο που το παραγγέλνει λέμε, όχι για κάποια προσωπική εξαίρεση.
*από την άλλη, για αμάξι που έχει νόημα
η χρήση του κυρίως σε αστικό περιβάλλον, δεν τρέχει και τίποτα χωρίς led. Για ένα ταξίδι στο τόσο έχει αυτόματη εναλλαγή μεγάλης σκάλας. Και υπάρχουν πλέον αξιόπιστα led bulbs αντικατάστασης) -
piliourits ποιο φθηνο οικονομικο αυτοματο ντιζελ εχεις?
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Και κανένας δεν αμφιβάλλει πως πέτυχε το στόχο του σχεδιασμού του.
Ακόμη κι εγώ με φθηνό οικονομικό αυτόματο ντίζελ, το λέω πως μόνο το cross με δελεάζει να σκεφτώ κάτι άλλο.
Είναι οικονομοτεχνικά πρώτη επιλογή για αγορά, "με τα χέρια κάτω" που λέμε και στο Νότιο Πήλιο που χει γεμίσει εγγλεζους. Ακόμη καλύτερη κι απ το απλό Yaris...Αυτό περί του οποίου συζητώ, είναι πως αυτό ισχύει οριακά μέχρι τα 23000€ ενώ το ιδανικό vfm είναι η φθηνή, αρκετά καλά εξοπλισμένη (λείπουν τα LED* που διορθώνεται εύκολα), μετά αν κάποιος επιμένει υβριδικά, Corolla & CHR αξίζουν περισσότερο τα λεφτά τους. Για τον πολύ κόσμο που το παραγγέλνει λέμε, όχι για κάποια προσωπική εξαίρεση.
*από την άλλη, για αμάξι που έχει νόημα
η χρήση του κυρίως σε αστικό περιβάλλον, δεν τρέχει και τίποτα χωρίς led. Για ένα ταξίδι στο τόσο έχει αυτόματη εναλλαγή μεγάλης σκάλας. Και υπάρχουν πλέον αξιόπιστα led bulbs αντικατάστασης)μονο για το σχεδιασμό διαφωνώ γιατι το βρίσκω πολύ ασχημο αλλά αυτό είναι υποκειμενικό και ο καθένας το βλέπει αλλιώς.
Τα άλλα όπως τα λές. Αν κάποιος ψάχνει για κάτι για μέσα σε αστικό κύκλο με πολύ σπάνιες εξορμήσεις και τα led περιττά είναι και τα σκληρά πλαστικά και ο σχεδιασμός συγχωρείται και το CVT κιβώτιο για μικρές ταχύτητες φοβερό είναι και είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ οικονομικό. Μέχρι τα 22000 ευρω άντε 23000 είναι πάρα πολύ καλό.
ε αν είναι να κάνεις ταξίδι μια φορά 2 το χρόνο ε θα κάνεις καποιες μικρές παραχωρήσεις. Δεν έχει καμία σημασία αν στο 98% των περιπτώσεων το έχεις για μέσα στην πόλη.
Για παραπάνω χρήματα συμφωνώ ότι αξίζουν άλλα αυτοκίνητα περισσότερο ακόμα και α ο πρωταρχικός στόχος είναι η οικονομία
-
Το είδες από κοντά;
Πολύ άσχημο δεν είναι. Μπορεί να μην είναι όμορφο όπως ένα ssangyong rodius αλλά πολύ άσχημο δεν ειναι -
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Το είδες από κοντά;
Πολύ άσχημο δεν είναι. Μπορεί να μην είναι όμορφο όπως ένα ssangyong rodius αλλά πολύ άσχημο δεν ειναιΟχι δεν το είδα από κοντά. Κάποια στιγμή θα το δω. Εμένα πολύ ασχημο μου φαίνεται από τις φωτογραφίες. Θα του δώσω και μια ευκαιρία να το δω από κοντά βεβαια αλλά μέχρι στιγμης δεν έτυχε. Δεν το είχε και η αντιπροσωπεία όταν πήγα την γυναίκα να δει το απλό yaris.
Μπορώ να πω όμως ότι είδα τότε από κοντα την corrola και σε σχεδιασμό είναι πολύ καλύτερη από τις παλιές corrola. Ενταξει δεν τρελαίνομαι κιόλας αλλά προς... το όμορφο την βρήκα
εντάξει αυτά τα πράγματα δεν έχουν σημασία παρα μόνο για τον αγοραστή. Σημασία έχει να αρέσει σε αυτόν που το αγοράζει. Καμία σημασία δεν έχει αν μου φαίνεται ή όχι άσχημο εμένα. Την γνώμη μου για την κατηγορία lap την ξέρεις MOKA, 2008, PUMA θεωρώ τα όμορφα και τα υπόλοιπα ακολουθούν. Μονο από τα 3 θα επαιρνα κάτι καθώς για μένα είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ παράγοντας να μου αρέσει αυτό που αγοράζω για πρωτο αμάξι.
Αν είναι για 2ο με συγκεκριμένο σκοπό αδιαφορο μου είναι αν είναι όμορφο.
-
-
Πανέμορφο! Με αυτό το σχεδιαστικό τέχνασμα στο c pilar κρύβει καταπληκτικά τον όγκο του και μοιάζει με κουπέ!
-
Στην αρχή νόμιζα ότι ποσταρες πάλι κάποια αηδία από αυτές που συνηθίζεις. όμως πρόσεξα την αεροτομή που έχει πίσω και το μεταμορφώνει σε sport saloon. Υπέροχο!!!!!
-
Εμ είδες;;;;; Κουκλάκι έτσι κουπέ όπως είναι.
Πραγματικά να είχα άπειρα λεφτά και να κάνω ένα γκαράζ με καταρράκτες και διάφορα εξτρημ στοιχεία των πλουσίων και να τα γεμίσω με όλα αυτά που επιλεγμένα μετά από πολύ ψάξιμο σας ποσταρω......
Τα λεφτά μου λείπουν.....το γούστο το έχω.
-
Τα λεφτά μου λείπουν.....το γούστο το έχω.
Αχαχαχα....γελάνε και οι πέτρες!!
Σου αρέσουν τα ΠΙΟ άσχημα αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί παγκοσμίως....είναι απίστευτο!!
Toyota Yaris Cross