-
Χμμ, νομίζω πως θα πρέπει να κοιτάμε κυκλική διαδρομή, κι όχι μόνο τον κατήφορο... γιατί θα ανέβω και γω στα Χάνια Πηλίου και θα κάψω λιγότερο κατεβαίνοντας με το Φορντ 17ετίας, με διπλάσια μέση ωριαία ταχύτητα
Σημασία έχει τι θα δείχνει το κάθε αυτοκίνητο στις ίδιες διαδρομές, ας πούμε σε ετήσια βάση όπως παραπάνω.
0,075€ ανά χιλιόμετρο γενικής χρήσης για κάτι λιγότερο από 10,000χλμ βγαίνει το κόστος ενός αυτόματου σουβοειδούς ντίζελ, με κάποιες παραδοχές ως προς την ακρίβεια γιατί δεν ενημέρωνα πάντα την τιμή, αλλά ήταν τόσο μικρές οι διαφορές που δεν αλλάζει κάτι σαν τάξη μεγέθους. Και τα περισσότερα χλμ τα χω κάνει με τις ακριβότερες τιμές πάντα του "καλού" ντίζελ, από το μέσον καλοκαιριού και μετά.
Και έχω από μετακίνηση πόλης και χαλαρά ταξιδάκια, μέχρι 130-140 στην Εθνική και ανάβαση κακοτράχαλου δασικού δρόμου με 1η-2α στο κιβώτιο...
Σημασία έχει που θα είναι αυτά τα νούμερα για το Cross σε ένα-δυο χρόνια για κάθε ιδιοκτήτη, αυτό σημαίνει οικονομία.
Προσωπικά πιστεύω πως ένα Cross που θα κινείται κυρίως αστικά θα βγάζει την ίδια περίπου τιμή ανα χιλιόμετρο και θα ξεφεύγει με ελάχιστη διαφορά προς τα πάνω όσο περισσότερο κινείται στην εθνική. Προβλέπω 750-900€ για τα 10,000χλμ με τις τρέχουσες τιμές ντίζελ και βενζίνης και για ΤΟΥΟΤΑ υβρίδικο και για μικρό ντίζελ, αυτόματα.
-
και φυσικα μετραει το παχος της γαμπας... τα αλλα ιδια φεβ τριοοχτω στο γκρουπ φουμπου ελλαντα γραφουν 2-3 και ενα μονο 8.8. χαχαχ
-
Σημασία έχει που θα είναι αυτά τα νούμερα για το Cross σε ένα-δυο χρόνια για κάθε ιδιοκτήτη, αυτό σημαίνει οικονομία.
το πόστ δεν είχε να κάνει με την οικονομία, είχε να κάνει με την ποιότητα στην διαδρομή, δεν είναι 100% ev αλλά αρκετά κοντά.
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
το πόστ δεν είχε να κάνει με την οικονομία, είχε να κάνει με την ποιότητα στην διαδρομή, δεν είναι 100% ev αλλά αρκετά κοντά.
ναι βρε συ, αλλά αυτό σημαίνει πως έτυχε να κινηθεί σε μια διαδρομή με τέτοιες απαιτήσεις το αυτοκίνητο που η αποθηκευμένη ενέργεια στη μπαταρία ήταν αρκετή. Δηλαδή το 81% ηλεκτρικό σε τόσο χαμηλές ταχύτητες μπορεί να διαβαστεί κι αλλιώς, καθώς ισχύει και για το Cross η αρχή διατήρησης της ενέργειας, η μέτρηση ήταν σε διαδρομή που δεν χρειάστηκε καν να φορτιστεί η μπαταρία κατά το 81% της διαδρομής. Το 81% δείχνει πόσο πολύ πολύ μακριά από την πραγματική κατανάλωση σε συνήθεις συνθήκες ήταν αυτή η διαδρομή, λόγω κατωφέρειας κυρίως...
Δηλαδή και στο ίσωμα να κινείται το αμάξι αενάως, θα πρέπει να φορτίσει η μπαταρία από τον κινητήρα με τόσα KW όσο το βάρος και η απόσταση και η τριβή, μόνο σε κατηφόρες θα είναι τόσο πολύ το αμιγώς EV.
-
Η μπαταρία φορτίζει συνέχεια και κάθε φορά που μειώνεις/κόβεις ταχύτητα.
-
@kpaiss said in Toyota Yaris Cross:
Στο ίσωμα και την ανηφόρα, αυτό θα εξοικονομήσει πολύ λίγη ενέργεια, όση κερδίζουν όλα τα mild hybrid αυτοκίνητα, δηλαδή μισό έως ένα λίτρο στα 100... το μεγάλο κέρδος του πλήρως υβριδικού είναι με τη μεγαλύτερη μπαταρία στις κατηφόρες.
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
@kpaiss said in Toyota Yaris Cross:
Στο ίσωμα και την ανηφόρα, αυτό θα εξοικονομήσει πολύ λίγη ενέργεια, όση κερδίζουν όλα τα mild hybrid αυτοκίνητα, δηλαδή μισό έως ένα λίτρο στα 100... το μεγάλο κέρδος του πλήρως υβριδικού είναι με τη μεγαλύτερη μπαταρία στις κατηφόρες.
και αυτό το λίτρο όμως έχει την σημασια του.
Αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι έχουν την ίδια αρχή λειτουργιας με τα 48V.Οπως και ότι , στα 10.000 χιλ που (ξεχναμε παντα να υπολογισουμε) στην χειρότερη σε αστικό κύκλο , η μηχανη θα έχει δουλεψει τα 5000 χιλ , με ότι αυτο συνεπαγεται στα έξοδα χρήσης μια μηχανης και στα φρένα.
-
Επειδή η κατανάλωση είναι μέγιστης σημασίας απο οτι βλέπω εχω σημερινό συγκριτικό απο test drive
Ακριβώς ίδια διαδρομή 45' ,εθνική οδός και περιφερειακός, στην Εθνική 130-150 στον περιφερειακό 110-130.
Το Yaris cross ελαστικά 215/50 R18 το απλό Yaris hathback 195/60 R16Συνολική κατανάλωση το cross 6,1 το απλό 5,1 λίτρα στα 100χλμ
επιθετική οδήγηση οταν με έκοβαν τα σανίδωνα τέρμα και δεν άφησα την αριστερή λωρίδα τους πέρναγα όλους....
Στο κομμάτι της εθνικής όμως η διαφορά ήταν 1,5 λίτρο με αυξητικές τάσεις όσο πέρναγες τα 140 , η χειρότερη αεροδυναμική του ψηλού φαίνεται νομίζω...
ΥΓ υβριδικά και τα δυο ...
-
Σχετικά με την κατανάλωση που συζητάμε σε τελευταία ποστ. Προφανώς και έχει σχέση πάντα διαδρομή και σε μία κατηφορική διαδρομή όλα τα αυτοκίνητα θα κάψουνε λιγότερο. Όμως για να δώσω ένα παράδειγμα: μια καθημερινή διαδρομή Χαλάνδρι-Πεντέλη (13χλμ πάνε-έλα) που έχει ανέβασμα και κατέβασμα σαφώς ένα θερμικό αυτοκίνητο στο κατέβασμα θα κάψει πολύ λίγη βενζίνη ή πετρέλαιο θα κάψει όμως. Με το υβριδικό στο ανέβασμα θα κάψεις λίγο λιγότερο καύσιμο από ότι με ένα συμβατικό (και θα κινηθείς περίπου 20-40% ηλεκτρικά, ανάλογα με την κίνηση), στο κατέβασμα όμως θα κάψεις μηδέν καύσιμο θα το κάνεις 100% ηλεκτρικά! Άρα μέσο όρο στις δύο διαδρομές έχουμε πάνω από 60% συνολική κίνηση ηλεκτρικά.
Εκείς είναι οι διαφορές, όταν κάνεις συκγκεριμένες διαδρομές κάθε μέρα που τα χιλιόμετρα μαζεύονται και μπορείς να κινηθείς πάνω από 50% ηλεκτρικά. Εγώ στα 6.000χλμ (με τα 1.800χλμ περίπου σε ταξίδια) είμαι στο 52% ηλετρική κίνηση ως απόσταση και 68% ως χρόνος. Εαν βγάλω τα ταξίδια το % ξεπερνάει το 60%.
-
Φάνη αν έχεις ενεργή εφαρμογή, πέρνα και τιμές καυσίμου, έτσι κι αλλιώς σε κάνα χρόνο ή όταν συμπληρώσεις δεκάδα τις χιλιάδες χιλιομέτρων να έχουμε μια σύγκριση τάξεων μεγέθους του κόστους σε χρήμα ανα χιλιόμετρο.
-
@brokesmack said in [Toyota Yaris Cross]
Φοβερές τιμες 2,5ΛΤ/100ΧΛΜ !!
Στην κυκλική διαδρομή από το app:
Μέση ταχύτητα 17, χρόνος ev 86, απόσταση ev 72, απόσταση 25κμ, διάρκεια 90λεπτα, κατανάλωση 3,5
-
Εγώ με 25 χλμ/ώρα με προσοχή και χαλαρό πάτημα του γκαζιού γράφω 4,2 λ και με απλά φανάρια, δηλαδή χωρίς μποτιλιάρισμα.
Αν το πατάω λιγουλςκι και ανάψω κλίμα τότε πάει 4,8 λΚαι πιστεύω ότι έχω την καλύτερη κατανάλωση για βενζίνη με απλό mhev.
Κανένα άλλο αυτοκίνητο βενζίνης δεν με πιάνει εκτός των hybrid.Με 17 χλμ/ώρα και 3,5 λιτρα αν δεν μένεις πολύ ώρα σταματημένος σε μποτιλιάρισμα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ κατανάλωση.
Είναι ΑΚΑΤΌΡΘΩΤΟ για οποιοδήποτε άλλο οχημα
-
Να γράψω και μερικά ακόμα απο το test drive του cross πέραν της κατανάλωσης ...
Καμπίνα
Εμένα μου αρέσει και σαν σχήματα και σαν υλικά νομίζω αυτή η απλότητα είναι και διαχρονική θα αντέξει στον χρόνο , πολύ ωραία και εντυπωσιακή η οθόνη του οδηγού που μπαίνει στις ακριβότερες εκδόσεις ..αξίζει! Την εικόνα χαλάει η άλλη οθόνη η κεντρική ...μάπα τελείως και σε γραφικά και ανάλυση και επειδή είναι μεγαλύτερη δείχνει τελείως χάλια η εικόνα απο την κάμερα οπισθοπορείας που δεν εχει και ενεργές γραμμές , μάλλον είναι η ίδια που εχει το δικό μου απο το 2014! Βάζω όμως στοίχημα οτι θα λειτουργεί και μετα απο πολλά-πολλά χρόνια εχω παράδειγμα το δικό μου πάλι ...Απέξω ...εμένα μου αρέσει πολύ κιόλας απο όλες τις γωνίες
Οδήγηση
Το πήγα σε εθνική και περιφερειακό πολύ καλή ανάρτηση, σφικτό είχε και 18άρες , όπως ακριβώς θα ήθελα ενα τέτοιο αυτοκίνητο ουτε να πλέει ουτε να είναι κουραστικό φρένα μπασίματα στις στροφές δεν ξέρω δεν έτυχε κάτι εκτός απο την αναστροφή στην Χαλάστρα που βρήκα λίγο σκονισμένη μια κλειστή στροφή και γλίστρησε πολύ απαλά και ελεγχόμενα το πίσω μέρος ....σαν ford να πω, δεν ήταν δηλ ατσούμπαλο...καλή μόνωση απο τον θόρυβο τροχασμού που λεει ο lap , εχουν κάνει δουλειά ,αεροδυναμικά όμως για να το πω ευγενικά μετα τα 120 θέλει μουσική
Μη ξεχάσω τον κινητήρα μόνο αν οδηγήσεις καπάκι το απλό yaris , όπως εγω , καταλαβαίνεις οτι δεν εχει την σπιρτόζικη διάθεση του απλού δηλ είναι πολύ καλό , άριστα παίρνει το πιο ελαφρύ ... πάντα !
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Την εικόνα χαλάει η άλλη οθόνη η κεντρική ...μάπα τελείως και σε γραφικά και ανάλυση και επειδή είναι μεγαλύτερη δείχνει τελείως χάλια η εικόνα απο την κάμερα οπισθοπορείας που δεν εχει και ενεργές γραμμέςΜου κανει καπως εντυπωση αυτο που λες, μηπως δε το εχεις διατυπωσει σωστα? Η εκδοση που οδηγησες εχει το καινουριο infotainment στο οποιο η 9αρα οθονη ειναι και hi-def υποτιθεται. Μηπως η κακη αναλυση ηταν ΜΟΝΟ στην οπισθοπορεια οπου η ενδεχομενως κακη καμερα που εχουν βαλει αποτελει τον περιοριστικο παραγοντα της ποιοτητας?
-
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
Μου κανει καπως εντυπωση αυτο που λες, μηπως δε το εχεις διατυπωσει σωστα? Η εκδοση που οδηγησες εχει το καινουριο infotainment στο οποιο η 9αρα οθονη ειναι και hi-def υποτιθεται. Μηπως η κακη αναλυση ηταν ΜΟΝΟ στην οπισθοπορεια οπου η ενδεχομενως κακη καμερα που εχουν βαλει αποτελει τον περιοριστικο παραγοντα της ποιοτητας?
H οθόνη είναι καλή, αλλά η κάμερα είναι ΓΤΠ, ακόμα χειρότερη και από την Κορόλα (και όμως γίνεται!!)...τελείως άθλια.
-
Εμένα δεν μου άρεσαν και τα γραφικά συγκριτικά με ένα citroen c4 cross που οδήγησα πρόσφατα 5 χρόνια πίσω ...
-
Εμένα δεν μου άρεσαν και τα γραφικά συγκριτικά με ένα citroen c4 cross που οδήγησα πρόσφατα 5 χρόνια πίσω ...
Στην 9αρα οθόνη η στην8αρα που έχουν τα active και active plus???
-
Στην 9αρα
-
Στην 9αρα
Δηλαδή η 8αρα που έχει η έκδοση active είναι ποιο καλή οθόνη από την 9αρα που έχουν οι ποιο ακριβές εκδόσεις;;;;
-
Είναι πιο καλή γιατί η χαμηλή ανάλυση της κάμερας οπισθοπορείας κάνει την εικόνα πιο άθλια στην μεγαλύτερη οθόνη και τουλάχιστον γλυτώνεις 2-3 χιλιάρικα με την active
Toyota Yaris Cross