-
@tkin73 said in Toyota Yaris Cross:
το αμαξι τελικά έχει ερθει στις εκθέσεις? το ειδε κανεις από κοντά να μας πει? πισω είναι αναβαθμισμενο σε χωρους απο το "μικρομεσαιο" του μοντι?!
Εχει ερθει, το είδα σημερα το πρωι στην Polis Θεσσαλονικη. Απο την ερχόμενη εβδομάδα και διαθέσιμο test drive. Δυστυχώς, για παραγγελίες που θα γίνουν άμεσα (31/10) οι παραδόσεις υπολογίζονται για Νοέμβριο 2022. Ζητούν ομως μονο €500 προκαταβολή με δικαίωμα επιστροφής, μονο για να κατοχυρώσεις την τιμη. Απο οτι καταλαβαίνω απο τις βόλτες που έκανα σε αντιπροσωπείες γενικά, παραδόσεις ειναι γενικά απο Ιουνιο και μετα.
-
Τα άντερά του θα πουλήσει το αμάξι. Όσα και να βγάλουν δεν θα φτάνουν για τα 2-3 πρώτα χρόνια.
-
Παίζει ένα σπίτι να μπορεί να χτιστεί πιο γρήγορα.
-
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
... αφού και η STELLANTIS καταργεί τον ντίζελ από την άνοιξη του 2022.
Οσοι προλάβουν λοιπόν πλέον.
Criuser, εννοείς ότι θα σταματήσει να βγάζει νέα μοντέλα με κινητήρες diesel ή και στα υφιστάμενα μοντέλα θα καταργήσει τις εκδόσεις με τους κινητήρες diesel;
Για παράδειγμα, το C3 ή το 2008 θα συνεχίσουν να βγαίνουν και σε πετρέλαιο και μετά την άνοιξη του '22; Γιατί βλέπω ότι και το νέο Peugeot 308 το οποίο μόλις κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, βγαίνει και σε diesel. Θα ήταν παράξενο να καταργήσουν την έκδοση σε 5-6 μήνες.
-
Αυτό πιστεύω και εγώ.
Στην Ελλάδα θα ξεσκίσει αλλά φαντάζομαι και αλλού.
Οκ δεν έχει τρελούς χώρους αλλά όσοι έχουν μικρό παιδάκι τους φτάνουν και περισσεύουν. Πόσα παιδιά είναι άνω του 1,80 -1,83 πριν από την εφηβεία
Από πορτπαγκαζ μια χαρά,
Άψογο αυτόματο κιβώτιο
Ποιότητα στο ταμπλό καλή στα άλλα μέτρια αλλά οκ.
Ηχομόνωση καλύτερα λογικά από Σουζούκι όχι κορυφαία σαν της Σιτροέν c4.
Καλό πάτημα,
Καλό τιμόνι σε αίσθηση
Μέτρια απόσβεσηΑξιοπιστία κτλ κτλ που έχουμε αναλύσει.
-
Έχει δοκιμάσει κανείς το adaptive cruise control στην κίνηση?
Γνωριζω ότι δεν είναι αυτός ο σωστος τρόπος χρήσης του (εώς απαγορεύεται) αλλά επειδή με έχει διαλύσει αυτός ο Κηφισός , θα ήθελα να ξερω. -
Εγώ το δοκίμασα σε chr
Χέστηκα πάνω μου.
Λειτουργούσε άψογα...με το κιβώτιο αυτό είναι ο τέλειος συνδιασμός.
Την στιγμή που ξεκινά ηλεκτρικά σε φοβίζει.
Για να ξεκινήσει όμως πρέπει να πατήσεις αν θυμάμαι σωστά το γκάζι μια φορά ή να πατήσεις το κουμπακι και μετά να αποσύρεις τα πόδια σου.Εγώ έχω εμπειρία από acc σε αυτοκινητόδρομο και περιφερειακούς όπου τα αυτοκίνητα έχουν μια άλφα απόσταση μεταξύ τους.
Σε αυτό το mode σε τόσο κοντινή απόσταση και τόσο πυκνή κίνηση με φοβισε πολυ να πω την αλήθεια.Παρο όλα αυτά .... Θέλει εξοικείωση.
Πραγματικά δεν ξέρω πώς θα είναι στο μέλλον τα αυτοκίνητα αλλά εγώ θα τα φοβάμαι -
@andreas72 said in Toyota Yaris Cross:
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
... αφού και η STELLANTIS καταργεί τον ντίζελ από την άνοιξη του 2022.
Οσοι προλάβουν λοιπόν πλέον.
Criuser, εννοείς ότι θα σταματήσει να βγάζει νέα μοντέλα με κινητήρες diesel ή και στα υφιστάμενα μοντέλα θα καταργήσει τις εκδόσεις με τους κινητήρες diesel;
Για παράδειγμα, το C3 ή το 2008 θα συνεχίσουν να βγαίνουν και σε πετρέλαιο και μετά την άνοιξη του '22; Γιατί βλέπω ότι και το νέο Peugeot 308 το οποίο μόλις κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, βγαίνει και σε diesel. Θα ήταν παράξενο να καταργήσουν την έκδοση σε 5-6 μήνες.
Ε όσο υπάρχει το Euro 6 θα βγαίνουν. Για μετά μην έχεις και μεγάλες ελπίδες.
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Αυτό πιστεύω και εγώ.
Στην Ελλάδα θα ξεσκίσει αλλά φαντάζομαι και αλλού.
Οκ δεν έχει τρελούς χώρους αλλά όσοι έχουν μικρό παιδάκι τους φτάνουν και περισσεύουν. Πόσα παιδιά είναι άνω του 1,80 -1,83 πριν από την εφηβεία
Από πορτπαγκαζ μια χαρά,
Άψογο αυτόματο κιβώτιο
Ποιότητα στο ταμπλό καλή στα άλλα μέτρια αλλά οκ.
Ηχομόνωση καλύτερα λογικά από Σουζούκι όχι κορυφαία σαν της Σιτροέν c4Αξιοπιστία κτλ κτλ που έχουμε αναλύσει.
Κανω γενικο service στο παλιο μου αυτοκινητο με την ελπιδα οτι εχει ακομα μεσα του 25000χλμ να δωσει μεχρι την παραδοση του cross και παραγγελνω απο Δευτερα. Ετσι κι αλλιως μεταχειρισμενα η toyota, τουλαχιστον στην Θεσσαλονικη, εχει μονο 2-3 yaris. Εκτος αυτων, ειναι και risk free αγορα, δινω τα €500 τωρα κι ελπιζω τα €12000 που εχω προκαταβολη ως του χρονου να τα κανω €14000. Αν πονταρω στο οτι και οι τιμες αποκλειεται να πεσουν για τα επομενα χρονια και οτι μαλλον συντομα θα δουμε αυξησεις, για μενα ειναι μαλλον μονοδρομος. Θα σας ενημερωσω μετα το test drive.
-
@siorhaga said in Toyota Yaris Cross:
το αμαξι τελικά έχει ερθει στις εκθέσεις? το ειδε κανεις από κοντά να μας πει? πισω είναι αναβαθμισμενο σε χωρους απο το "μικρομεσαιο" του μοντι?!
Εχει ερθει, το είδα σημερα το πρωι στην Polis Θεσσαλονικη. Απο την ερχόμενη εβδομάδα και διαθέσιμο test drive. Δυστυχώς, για παραγγελίες που θα γίνουν άμεσα (31/10) οι παραδόσεις υπολογίζονται για Νοέμβριο 2022. Ζητούν ομως μονο €500 προκαταβολή με δικαίωμα επιστροφής, μονο για να κατοχυρώσεις την τιμη. Απο οτι καταλαβαίνω απο τις βόλτες που έκανα σε αντιπροσωπείες γενικά, παραδόσεις ειναι γενικά απο Ιουνιο και μετα.
Εδώ και μία εβδομάδα το βλέπω κι εγώ περνώντας έξω από την αντιπροσωπεία, μετά τη δουλειά. Κάθε μέρα υπάρχουν υποψήφιοι αγοραστές που το κοιτάζουν (η επιτυχία του είναι δεδομένη).
Προχθές το είδα και από κοντά και κάναμε και μια μικρή βόλτα μαζί με τον πωλητή και τη γυναίκα μου (η οποία τελικά ενθουσιάστηκε με το αμάξι). Μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω το πόσο ευκολοδήγητο και ευέλικτο είναι, αλλά και τον πολύ καλό εξοπλισμό του από τη βασική κιόλας έκδοση.
Στις επιταχύνσεις, ο θόρυβος του κινητήρα μού φάνηκε λίγο ενοχλητικός και ξένος προς αυτά που έχω συνηθίσει. Στο πίσω κάθισμα, χώρεσα οριακά (όχι στριμωχτά) με τη θέση του οδηγού ρυθμισμένη στα μέτρα μου (1,86 ύψος). Οι χώροι του μου φάνηκαν λίγο περιορισμένοι αλλά ικανοποιητικοί για την κατηγορία του (φυσικά τρία άτομα πίσω, δεν πάνε ούτε μέχρι τη γωνία!).
Βεβαίως, δεν θεωρώ τα παραπάνω συμπεράσματα και εντελώς αξιόπιστα, γιατί είμαι σαφώς επηρεασμένος (θετικά και αρνητικά) από το ότι τα τελευταία 20 χρόνια οδηγώ το Xara Picasso.
Πολύ αρνητικό είναι βέβαια ο μεγάλος χρόνος παράδοσης, αν και απ' ότι κατάλαβα θα υπάρχουν προπαραγγελίες από τις αντιπροσωπίες που θα έρθουν πολύ νωρίτερα, αλλά πρέπει να τύχει να σε ενδιαφέρει και η έκδοση που μπορεί να είναι διαθέσιμη. Παρόλα αυτά, η μικρή προκαταβολή και η δυνατότητα ακύρωσης είναι κάτι θετικό.
-
@kpaiss said in Toyota Yaris Cross:
Γνωριζω ότι δεν είναι αυτός ο σωστος τρόπος χρήσης του (εώς απαγορεύεται) αλλά επειδή με έχει διαλύσει αυτός ο Κηφισός , θα ήθελα να ξερω.είναι πολύ απότομο, και στην εκκίνηση αλλά και στην επιβράδυνση. επίσης ανεβάζει την κατανάλωση, αν κανεις μια προσπέραση μετά για να επιστρέψει στα χλμ που του έχεις πει μέχρι και engine brake κάνει για να φρενάρει γρήγορα...
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Εγώ το δοκίμασα σε chr
Χέστηκα πάνω μου.
Λειτουργούσε άψογα...με το κιβώτιο αυτό είναι ο τέλειος συνδιασμός.
Την στιγμή που ξεκινά ηλεκτρικά σε φοβίζει.
Για να ξεκινήσει όμως πρέπει να πατήσεις αν θυμάμαι σωστά το γκάζι μια φορά ή να πατήσεις το κουμπακι και μετά να αποσύρεις τα πόδια σου.Εγώ έχω εμπειρία από acc σε αυτοκινητόδρομο και περιφερειακούς όπου τα αυτοκίνητα έχουν μια άλφα απόσταση μεταξύ τους.
Σε αυτό το mode σε τόσο κοντινή απόσταση και τόσο πυκνή κίνηση με φοβισε πολυ να πω την αλήθεια.Παρο όλα αυτά .... Θέλει εξοικείωση.
Πραγματικά δεν ξέρω πώς θα είναι στο μέλλον τα αυτοκίνητα αλλά εγώ θα τα φοβάμαιΘα είναι τρόμος.......ειδικά στην αρχή και με καινούργιο αμάξι αλλά θα τα ξεπεράσω γιατι πάω\έρχομαι στον Κηφισό καθημερινα και περιμένω το Cross σαν όαση.
Στα γενικότερα , το καλό αυτόματο κιβώτιο , την οικονομία , τον κλιματισμό και το ACC δεν μπορούσα να τα ξεπεράσω , ειδικα στα 20k όπου ο ανταγωνισμός μου ζητούσε πολύ περισσότερα.
Ας μην είναι και πολύ λουξ μέσα , προσωπικά το βρίσκω ικανοποιητικό και τόσο όσο... -
οπως τα λες lap ειναι. Το γιαρις κρος 1.5 υβριδικο απο την αλλη ειδα σε βιντεο οτι στα 120 εχει 2600 στροφες στο αυτοματο. Αντιστοιχα ενα ντιζελ 1.6 120 με 6η στα 120 μολις πιανει τις 2000 στροφες. Και απο εκει προκυπτει η διαφορα στην καταναλωση γιατι πιστεύω στα 140 το υβριδικο θα εχει +3000 οταν το ντιζελ θα ειναι στις 2350.
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
Γνωριζω ότι δεν είναι αυτός ο σωστος τρόπος χρήσης του (εώς απαγορεύεται) αλλά επειδή με έχει διαλύσει αυτός ο Κηφισός , θα ήθελα να ξερω.είναι πολύ απότομο, και στην εκκίνηση αλλά και στην επιβράδυνση. επίσης ανεβάζει την κατανάλωση, αν κανεις μια προσπέραση μετά για να επιστρέψει στα χλμ που του έχεις πει μέχρι και engine brake κάνει για να φρενάρει γρήγορα...
Μου κάνει εντύπωση το "απότομο" που αναφέρεις γιατι σε κατι βίντεο που είδα , δεν φανηκε κατι τέτοιο. Φυσικα απέχει πολύ ένα βίντεο από την πραγματική αίσθηση.
Προσπεράσεις λογικά δεν θα χρειαστώ στον Κηφισό και δεν ξέρω και στην τελική αν το χρησιμοποιήσω στην κίνηση αλλά καλό είναι που υπάρχει. -
Το AAC δεν ειναι για πυκνή κίνηση στυλ Κηφισού ... για ταξίδι σε ανοιχτό δρόμο είναι..
Δεν ειναι αυτόνομη οδήγηση... -
Επειδή έχω και suv diesel και υβριδικό να πούμε μερικές αλήθειες.
Το suv diesel ταλαιπωρείτε στην πόλη και καίει , ενδεχομένως και πάνω από 7 λίτρα ανα 100 χιλιομέτρα ΑΛΛΑ κυρίως έχεις το φόβο του dpf και θα χρειαστεί να το κίνησεις και λίγο γρήγορα σε ανοικτό δρόμο. (και μόνο οτι σου μπαίνουν ίδεες εμένα με χαλάει, όποτε εαν χρησιμοποιηθεί το diesel εντός πολής να υπολογίζεις και μερικά χιλιόμετρα επιπλεον για το ξεκαπνισμά)
Σε ανοικτό δρόμο ειναι αρχοντικό το diesel και ειδικά σε ανηφορικά κομμάτια σε ανεβάζει η ροπή, οι καταναλώσεις όμως στα suv τσιμπάνε αρκετά πανω απο130-140 α
Στα 100 σε suv βλέπεις και κάτω από 5, 120 είσαι κοντά στα 5,5 από εκει και μετά τα νούμερα ανεβαίνουν.Ειδικά 140+ σε μόνιμη βάση είσαι αρκετά πάνω από 6,5 ειδικά εαν έχεις να κάνεις με ανηφορικά κομμάτια (Ιονίες και Εγνατίες) , στην κατηφόρα αλλάζει μπορείς να είσαι σε πολύ χαλαρες καταναλώσεις .
Με υβριδικό μπορεί να έχεις αναλογές ονομαστικες καταναλώσεις (ακριβότερες όμως) αλλά σε κουράζει περισσότερο , ειδικά στα ανηφορικά κομμάτια ανεβαίνουν οι στροφές ψηλά και χάνεις το ζεν του υβριδικού.Να πω την αμαρτία μου είδα από κοντά το yaris cross και τελικα μου άρεσε. Από φωτο το έβρισκα άσχημα αλλά από κοντά μου μοιάζει με παλιές γενιες rav4 που ήθελα να αγοράσω και δεν αγόρασα.
-
@george1977 said in Toyota Yaris Cross:
Επειδή έχω και suv diesel και υβριδικό να πούμε μερικές αλήθειες.
Το suv diesel ταλαιπωρείτε στην πόλη και καίει , ενδεχομένως και πάνω από 7 λίτρα ανα 100 χιλιομέτρα ΑΛΛΑ κυρίως έχεις το φόβο του dpf και θα χρειαστεί να το κίνησεις και λίγο γρήγορα σε ανοικτό δρόμο. (και μόνο οτι σου μπαίνουν ίδεες εμένα με χαλάει, όποτε εαν χρησιμοποιηθεί το diesel εντός πολής να υπολογίζεις και μερικά χιλιόμετρα επιπλεον για το ξεκαπνισμά)
Σε ανοικτό δρόμο ειναι αρχοντικό το diesel και ειδικά σε ανηφορικά κομμάτια σε ανεβάζει η ροπή, οι καταναλώσεις όμως στα suv τσιμπάνε αρκετά πανω απο130-140 α
Στα 100 σε suv βλέπεις και κάτω από 5, 120 είσαι κοντά στα 5,5 από εκει και μετά τα νούμερα ανεβαίνουν.Ειδικά 140+ σε μόνιμη βάση είσαι αρκετά πάνω από 6,5 ειδικά εαν έχεις να κάνεις με ανηφορικά κομμάτια (Ιονίες και Εγνατίες) , στην κατηφόρα αλλάζει μπορείς να είσαι σε πολύ χαλαρες καταναλώσεις .
Με υβριδικό μπορεί να έχεις αναλογές ονομαστικες καταναλώσεις (ακριβότερες όμως) αλλά σε κουράζει περισσότερο , ειδικά στα ανηφορικά κομμάτια ανεβαίνουν οι στροφές ψηλά και χάνεις το ζεν του υβριδικού.Να πω την αμαρτία μου είδα από κοντά το yaris cross και τελικα μου άρεσε. Από φωτο το έβρισκα άσχημα αλλά από κοντά μου μοιάζει με παλιές γενιες rav4 που ήθελα να αγοράσω και δεν αγόρασα.
ποιο ντιζελ εχεις? πρεπει να εχεις μεγαλο βαρυ οχημα για να λες για +6.5 στην εθνική με 140. Εγω αποδεδειγμένα εχω σε ανηφορες ( πχ απο Ελευσινα Τρίπολη) με 35 βαθμους φορτωμένος με cc 140 5.3 καταναλωση μετρημενη στην αντλια φυσικα εμενα ειναι ουτε 1300 κιλα κενο... ( με εμενα μεσα αστο...)
-
ποιο ντιζελ εχεις? πρεπει να εχεις μεγαλο βαρυ οχημα για να λες για +6.5 στην εθνική με 140. Εγω αποδεδειγμένα εχω σε ανηφορες ( πχ απο Ελευσινα Τρίπολη) με 35 βαθμους φορτωμένος με cc 140 5.3 καταναλωση μετρημενη στην αντλια φυσικα εμενα ειναι ουτε 1300 κιλα κενο... ( με εμενα μεσα αστο...)
Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να έχεις μέση κατανάλωση 5,3 Lt/100Km πηγαίνοντας σταθερά με 140 σε ανηφορική διαδρομή (π.χ. από Κόρινθο προς Τρίπολη), με κανένα μικρομεσαίο ή SUV diesel. Το λέω με σιγουριά, γιατί έχουν περάσει πολλά diesel από τα χέρια μου (και τα πόδια μου). Κάτι σου έχει ξεφύγει, μάλλον στην αναγωγή της κατανάλωσης στην αντλία σε lt/100 Km.
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Το AAC δεν ειναι για πυκνή κίνηση στυλ Κηφισού ... για ταξίδι σε ανοιχτό δρόμο είναι..
Δεν ειναι αυτόνομη οδήγηση...Ναι το γνωρίζω , το έχω γραψει και πιο πάνω.
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
Αλήθεια; Σε ποιο;
Εμένα μου άφησε την αίσθηση ότι ήταν απαλό όταν ξεκινούσε.
Λες από τον φόβο μου να μην πρόσεχαν καλά, υπάρχει και αυτή η πιθανότητα
Toyota Yaris Cross