-
@bill_hsd said in 2020 Toyota Yaris:
@super-t said in 2020 Toyota Yaris:
0W-8, 0W-16 φαίνεται να βγάζει και η Motul και η Liqui Moly.
Της Toyota είναι μάλλον Eneos.Mobil πρέπει να είναι, τουλάχιστον το 0W-16.
https://practicalmechanic.com/2021/02/23/what-is-the-best-0w-16-motor-oil-and-where-to-get-it/
Ναι η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν μόνο για το 0W-8 όταν έγραψα για την Eneos.
-
Και ρωτάω, το "σωστό" του λαδιού, δηλαδή την ποιότητα και τις κατάλληλες προδιαγραφές του λαδιού που θα του πάει ο πελάτης, ανεξαρτήτως του τι γράφει η συσκευασία, πώς θα το βεβαιώσει το εξουσιοδοτημένο; Θα το στείλει για χημική ανάλυση;
Εάν το λάδι που θα του πάει ο πελάτης είναι νοθευμένο ή ακατάλληλων προδιαγραφών, γιατί να αναλάβει το ρίσκο; Θα γράψει "λάδι πελάτη" για να είναι καλυμμένος και ό,τι ήθελε προκύψει.
Ενώ αν αγοράσεις το λάδι από το εξουσιοδοτημένο, εγγυάται προφανώς και για την ποιότητα του λαδιού που σου πουλάει.
Γνώμη μου, μην παίζουμε με τα λάδια, ειδικά στα μοτέρ των υβριδικών Toyota, που έχουν ιδιαίτερο τρόπο λειτουργίας.
Γλιτώνουμε ένα σημαντικό ποσό από τα καύσιμα, ας βάλουμε ένα καλό και εγγυημένο λάδι κάθε 15.000km, για να εχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.Αυτή η συζήτηση θα είχε νόημα εάν πρώτα οι αντιπροσωπείες ακολουθούσαν κατά γράμμα τις εντολές του κατασκευαστή. Εκείνες πρώτες βάζουν "λάθος" ιξώδες. Το όποιο ρισκό, λοιπόν, υπάρχει ακόμα κι αν δεν καταφύγουμε σε δικές μας πατέντες. Είναι δεδομένο ότι ξέρουν ότι εάν ζητήσουν 200+€ για κάθε αλλαγή λαδιών σε Yaris δε θα ξαναπατήσει κανείς εκεί οπότε καταφεύογυν στο φθηνό 0-20.
Σε κάθε περίπτωση η δική μου λογική καταργείται όταν υπάρχει αμφιβολία για το εάν ένα τόσο χαμηλών απαιτήσεων μοτέρ δε μπορεί να χρησιμοποιεί ένα τόσο καλό και επώνυμο λάδι που έχει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις κτλ. Όσο εγγυημένη είναι η ποιότητα του 0-20 που έχει στο βαρέλι ο κάθε αντιπρόσωπος (έχουμε ακούσει διάφορα και γι' αυτό) άλλο τόσο είναι και το κάθε Liqui Moli από αξιόπιστο μαγαζί λιανικής.
Προφανώς και όλο αυτό δε βασίζεται στο οικονομικό μιας και τα ποσά είτε έτσι είτε αλλιώς είναι αστεία. Είναι, για μένα τουλάχιστον, καθαρά θέμα κοινής λογικής και καταπολέμηση κερδοσκοπίας.
-
Είμαι κ στο σωστό νήμα!
Έχουμε κ λέμε ...Στην αρχή έκανα αλλαγή στα 7500 χιλιόμετρα τα λάδια της αντιπροσωπείας.Ιδια λάδια ξανά κ στα 15000.
Η αρχική σκέψη 7500 -15000 αλλαγές της αντιπροσωπείας τα λάδια.( είχα γκρουπ vag συνηθισμένος..)
Μετά άρχισα να κάνω χιλιόμετρα...Είμαι σε Yaris 5/22 με 39400 χιλιόμετρα...οπότε είπα θα βάλω 0-16.
Μίλησα με αρκετούς τεχνικούς συμβούλους από Toyota, εφόσον καλύπτονται προδιαγραφές εταιρείας δεν υπάρχει θέμα εγγύησης.
(Το ίδιο έκανα κ σε mercedes,ο τεχνικός έκανε έλεγχο για τις προδιαγραφές κ το χρησιμοποιούσε).Οπότε στο σέρβις των 30000 πήγα με το motul...
Περιμένω να περάσει ο καιρός κ αν μπορέσω μήπως δω διαφορές σε κατανάλωση....Δεν το νομίζω, απλά στην αρχή είχα την εντύπωση ότι είχε ομαλότερη λειτουργία ο κινητήρας κ είχα πιο εύκολα κάτω από 4 κατανάλωση.... -
@dekouk said in 2020 Toyota Yaris:
Είμαι κ στο σωστό νήμα!
Έχουμε κ λέμε ...Στην αρχή έκανα αλλαγή στα 7500 χιλιόμετρα τα λάδια της αντιπροσωπείας.Ιδια λάδια ξανά κ στα 15000.
Μετά άρχισα να κάνω χιλιόμετρα...Είμαι σε Yaris 5/22 με 39400 χιλιόμετρα...οπότε είπα θα βάλω 0-16.
#dekouk αν θυμάμαι καλά το προφίλ οδήγησης σου περιλαμβάνει αρκετή Ε.Ο. ?
-
Ναι από τα 40000 πολλά είναι εθνική..
-
Μίλησα με αρκετούς τεχνικούς συμβούλους από Toyota, εφόσον καλύπτονται προδιαγραφές εταιρείας δεν υπάρχει θέμα εγγύησης.
(Το ίδιο έκανα κ σε mercedes,ο τεχνικός έκανε έλεγχο για τις προδιαγραφές κ το χρησιμοποιούσε).Οπότε στο σέρβις των 30000 πήγα με το motul...
Στην απόδειξη του service ή στο book service έγραψαν "λάδια πελάτη" ή κάτι παρόμοιο;
Πληροφοριακά πιο πολυ το ρωτάω, γιατί ούτως ή άλλως από την απόδειξη του service, όπου δεν έχουν χρεωθεί γνήσια λάδια, προκύπτει ότι τους πηγές δικά σου λάδια. -
Ακριβό γνήσιο παραφλού, είχα πάρει (παλιά) από τογιότα, και είχε 38€ 4lt.
... -
Στην απόδειξη του service ή στο book service έγραψαν "λάδια πελάτη" ή κάτι παρόμοιο;
Πληροφοριακά πιο πολυ το ρωτάω, γιατί ούτως ή άλλως από την απόδειξη του service, όπου δεν έχουν χρεωθεί γνήσια λάδια, προκύπτει ότι τους πηγές δικά σου λάδια.Απόδειξη δεν έχω γιατί ήταν το δωρεάν σέρβις κ μου το έκανε δώρο ένας φίλος. ( δηλαδή πλήρωσε τα φίλτρα κ υγρό παρμπρίζ, αφού τα λάδια τα πήγα εγώ).
Τώρα στο βιβλιαράκι που είδα έχει κανονικά σφραγίδα χωρίς να γράφουν κάτι.Στα 45 θα ενημερώσω αν γράφουν κάτι στο χαρτί.
-
Στην Peugeot που πηγαινα, παλια δεν ειχαν τα λαδια που ελεγε ο κατασκευσαστης, κι εβαζαν άλλα
Πηγαινα δικα μου, που ηταν ακριβως αυτα που προτεινε η Peugeot, και μου εγραφαν λαδια πελατη -
@alexandros-k said in 2020 Toyota Yaris:
Στην Peugeot που πηγαινα, παλια δεν ειχαν τα λαδια που ελεγε ο κατασκευσαστης, κι εβαζαν άλλα
Πηγαινα δικα μου, που ηταν ακριβως αυτα που προτεινε η Peugeot, και μου εγραφαν λαδια πελατηΑντιπροσωπεία Peugeot.... ΕΓΓΥΗΣΗ
-
Καλημέρα παιδιά, θα ήθελα την άποψη σας σε 1-2 ερωτήσεις αν δεν σας είναι κόπος.
-
Είμαι στο τσακ να κλεισω yaris hybrid για μικρό 2ο αυτοκίνητο. Είμαι μεταξύ αυτου και του υγραεριου Κλιό . (Κριτήρια είναι μόνο το μεγεθος , ασφάλεια και οικονομία). Χρήση είναι περιπου τα 60χλμ τη μέρα σε χαλαρό επαρχιακό δίκτυο κυριως (40-70χλμ/ω) και λίγο πόλη (δλδ 70-30 αναλογία). Θα αποδίδει οικονομικά σε τέτοιες συνθήκες λέτε;
-
μεταξύ active και active plus εκδοσεων του Yaris hybrid, αξίζει να πας στην plus απο την βασική; για style δεν συζητιέται (αν και αυτήν ήθελα..) λόγω χρόνου παράδοσης. Η διαφορά κυρίως είναι στην κάμερα οπισθοπορίας και τα πισω ηλ. παράθυρα . Για το 1ο γνωρίζει κανείς αν υπάρχει στη βασική έτοιμη καλωδίωση για πίσω ή θέλει ξήλωμα μέχρι την οθόνη για να μπει αφτερμάρκετ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
-
@bigpapa said in 2020 Toyota Yaris:
Καλημέρα παιδιά, θα ήθελα την άποψη σας σε 1-2 ερωτήσεις αν δεν σας είναι κόπος.
-
Είμαι στο τσακ να κλεισω yaris hybrid για μικρό 2ο αυτοκίνητο. Είμαι μεταξύ αυτου και του υγραεριου Κλιό . (Κριτήρια είναι μόνο το μεγεθος , ασφάλεια και οικονομία). Χρήση είναι περιπου τα 60χλμ τη μέρα σε χαλαρό επαρχιακό δίκτυο κυριως (40-70χλμ/ω) και λίγο πόλη (δλδ 70-30 αναλογία). Θα αποδίδει οικονομικά σε τέτοιες συνθήκες λέτε;
-
μεταξύ active και active plus εκδοσεων του Yaris hybrid, αξίζει να πας στην plus απο την βασική; για style δεν συζητιέται (αν και αυτήν ήθελα..) λόγω χρόνου παράδοσης. Η διαφορά κυρίως είναι στην κάμερα οπισθοπορίας και τα πισω ηλ. παράθυρα . Για το 1ο γνωρίζει κανείς αν υπάρχει στη βασική έτοιμη καλωδίωση για πίσω ή θέλει ξήλωμα μέχρι την οθόνη για να μπει αφτερμάρκετ;
Ποια η διαφορά τιμής ανάμεσα στο Clio Yaris για παρόμοιες εξοπλιστικά εκδόσεις ; λογικά θα εχεις πρόσφατες προσφορές.
Αν σκεφτείς clio εχεις κοντά σου αξιόπιστο πρατήριο Lpg;
-
-
- Είμαι στο τσακ να κλεισω yaris hybrid για μικρό 2ο αυτοκίνητο. Είμαι μεταξύ αυτου και του υγραεριου Κλιό . (Κριτήρια είναι μόνο το μεγεθος , ασφάλεια και οικονομία). Χρήση είναι περιπου τα 60χλμ τη μέρα σε χαλαρό επαρχιακό δίκτυο κυριως (40-70χλμ/ω) και λίγο πόλη (δλδ 70-30 αναλογία). Θα αποδίδει οικονομικά σε τέτοιες συνθήκες λέτε;
Καλησπερα. Κατανάλωση θα παίζεις από 3 εως 4, στις συνθήκες που λες. Για το lpg, δεν ξέρω, έχω ακούσει για 9αρια 10αρια. Do the math
Στο μόνο που υπερτερεί το clio, είναι το μέγεθος, σε όλα τ'άλλα χάνει κατά κράτος, πάντα κατά τη γνώμη μου. -
@v_a said in 2020 Toyota Yaris:
Στο μόνο που υπερτερεί το clio, είναι το μέγεθος, σε όλα τ'άλλα χάνει κατά κράτος, πάντα κατά τη γνώμη μου.
Και στο πατημα. Αλλά κι εγω το Yaris θα επαιρνα μεταξυ των 2
-
@monman2 said in 2020 Toyota Yaris:
-
-
Ποια η διαφορά τιμής ανάμεσα στο Clio Yaris για παρόμοιες εξοπλιστικά εκδόσεις ; λογικά θα εχεις πρόσφατες προσφορές.
Αν σκεφτείς clio εχεις κοντά σου αξιόπιστο πρατήριο Lpg;
Μία ή αλλη είναι , με το κλιό ίσως ένα κλίκ παραπάνω στον εξοπλισμό (εντάξει και πορτ-μπαγκάζ). Αλλά απο την άλλη πρέπει να συνυπολογιστεί και το αυτόματο κιβώτιο του yaris που το κλιο δεν εχει.
3 πρατήρια έχω κοντά , τώρα το πόσο αξιόπιστα είναι δεν γνωρίζω καθότι δεν είχα υγραέριο ποτέ. -
-
Στο μόνο που υπερτερεί το clio, είναι το μέγεθος, σε όλα τ'άλλα χάνει κατά κράτος, πάντα κατά τη γνώμη μου.
αδικο δεν έχεις, απλά δεν το έβαλα στα κριτήρια μιας και πιο πολύ η σύζυγος θα το έχει .
το κλιο δεν έιχε να το κάνω τεστ ντραιβ αλλά απο θέμα κατανάλωσης ενα παρόμοιο σαντερο είναι στα 9λτ/100 υγραέριο. Το γιάρις το οδήγησα , μια χαρα μου φάνηκε απλά η διαδρομή ήταν μικρή και συμπέρασμα για κατανάλωση δεν μπόρεσα να βγάλω εξου και η ερώτηση 1). Διαπίστωσα ομως ότι θέλει εναν 'απαλό΄ τρόπο οδήγησης αν θες να έχεις τα λτ/100 χαμηλα. -
- Είμαι στο τσακ να κλεισω yaris hybrid για μικρό 2ο αυτοκίνητο. Είμαι μεταξύ αυτου και του υγραεριου Κλιό . (Κριτήρια είναι μόνο το μεγεθος , ασφάλεια και οικονομία). Χρήση είναι περιπου τα 60χλμ τη μέρα σε χαλαρό επαρχιακό δίκτυο κυριως (40-70χλμ/ω) και λίγο πόλη (δλδ 70-30 αναλογία). Θα αποδίδει οικονομικά σε τέτοιες συνθήκες λέτε;
Καλησπερα. Κατανάλωση θα παίζεις από 3 εως 4, στις συνθήκες που λες. Για το lpg, δεν ξέρω, έχω ακούσει για 9αρια 10αρια. Do the math
Στο μόνο που υπερτερεί το clio, είναι το μέγεθος, σε όλα τ'άλλα χάνει κατά κράτος, πάντα κατά τη γνώμη μου.Καλησπέρα, στο μέγεθος θα τολμήσω να πώ ότι με τη θέση οδήγησης εκεί που θέλω το γιάρις σε θέμα αέρα γονάτων μου φάνηκε καλύτερο. Χώρο αποσκευών ενταξει δεν συζητάμε αλλα πίσω μόνο τα παιδικά καθίσματα θα έιναι όπως και να χει.
9αρι με κλίμα και 3 ατομα μεσα έπιασα στην διαδρομή μου σε αντιστοιχο sandero οποτε και το κλιό εκεί θα έιναι.
Τωρα προσωπικά δεν περιμένω να πέσει το yaris κατω απο 4 (Δλδ και 4.8/100 να ειναι πάλι το ευχαριστημένος θα είμαι). Απλά στο τεστ ντράιβ μια ανηφορική διαδρομή έκανα 3-4χλμ και την αντιστοιχη κατηφορικη για πίσω. εκει με κλίμα και 4 ατομα μεσα έιχε 7.7λτ /100 (μεση) και στο τελος έγραψε 5 /100 (μεση) . Δεν είναι η τυπικη διαδρομή αλλα έστω -
αδικο δεν έχεις, απλά δεν το έβαλα στα κριτήρια μιας και πιο πολύ η σύζυγος θα το έχει .
το κλιο δεν έιχε να το κάνω τεστ ντραιβ αλλά απο θέμα κατανάλωσης ενα παρόμοιο σαντερο είναι στα 9λτ/100 υγραέριο. Το γιάρις το οδήγησα , μια χαρα μου φάνηκε απλά η διαδρομή ήταν μικρή και συμπέρασμα για κατανάλωση δεν μπόρεσα να βγάλω εξου και η ερώτηση 1). Διαπίστωσα ομως ότι θέλει εναν 'απαλό΄ τρόπο οδήγησης αν θες να έχεις τα λτ/100 χαμηλα.To εχουν πολλοι το hybrid εδω στο φορουμ. Κανενας δεν ξεπερναει τα 5,5λτ/100 . Μεσο ορο ολοι ειναι κοντα στο 5 και κατω
Ειναι και αυτοματο , ειναι και ευκολοδηγητο οτι πρεπει για γυναικα.
Αν ηταν για σπορ οδηγηση , θα σου ελεγα διαφορετικα πραματα, αλλά για γυναικα ειναι η καλυτερη επιλογη . Και πιο αξιοπιστο απο το Κλιο . -
Πέραν των πολλών πλεονεκτημάτων του, με τη μεταπωλητική αξία, λόγω δικαιολογημένης ζήτησης, που διατηρούν τα υβριδικά Yaris, όπως και εν γένει τα υβριδικά Toyota, η αγορά ενός Yaris μπορεί να θεωρηθεί πλέον και ως επένδυση...
Καλοτάξιδο με υγεία!
Έκανες καλό deal; Πήρες κάποια έκπτωση/δώρο; -
To εχουν πολλοι το hybrid εδω στο φορουμ. Κανενας δεν ξεπερναει τα 5,5λτ/100 . Μεσο ορο ολοι ειναι κοντα στο 5 και κατω
Για yaris μιλάμε, όχι για corolla cross.
2020 Toyota Yaris