@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Λοιπόν όλα έχουν το κόστος τους.
Το ερώτημα είναι συγκεκριμένο, αντέχουμε όλοι να πληρώνουμε τα πάντα σε άσπρες τιμές ?Και το επόμενο ερώτημα είναι. Τα λεφτά που θα δίνουμε επιπλέον, των οποίων το μέγιστο ποσοστό πάει στο κράτος, θα έχει ανταπόδοση, ή θα πάει σε διορισμούς ημετέρων και μίζες ?
Πρώτα λοιπόν θα πρέπει το κράτος μας να πάψει να είναι διεφθαρμένο και μετά θα γίνει και ο πολίτης έντιμος απέναντι του.
Σκεφτείτε ότι βγάζει φορολογικό νόμο στα μέσα με τέλη Νοεμβρίου και θα αφορά το έτος που λήγει, όχι το επόμενο.
Ποιος πολίτης θα εμπιστευτεί αυτό το κράτος ?
Αν δεν έρθουν οι 'ασπρες' τιμες , ηθικά δίκαια φορολόγηση κτλ, πολύ απλά θα υπάρχουν μόνιμες και συχνές πυκνές αυξήσεις σε συντελεστές, φπα, εισφορές κτλ. Το 'κρατος' δεν πρόκειται να κοιτάξει τις πηγές εσόδων του και να πει μια μέρα, 'δεν πειράζει, ας μαζεψουμε φέτος 2 δις λιγότερα (πχ). Αν δει ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν , απλά ξαναμανά αυξήσεις και φαύλοι κύκλοι δλδ.
Το αν είναι εντιμος απεναντι στο κράτος ο καθένας/καθεμιά , είναι συνειδητή επιλογή (να διαλέξει ας πούμε τη παρανομία ή οχι) . Αν θέλει να δικαιολογείται στον υπνο του με επιχειρήματα τύπου , 'ολοι ετσι κανουν' , ' το κράτος έιναι κλέφτες , διεφθαρμενο κτλ' , τότε τετοιες γενικές δικαιολογίες πάντα θα υπάρχουν. Και φήμες να ήταν (που δεν είναι) πάλι θα αρκούσε. Τουστέτιν καμία σωτηρία.
Από την άλλη μιλάμε και για ένα κράτος που έδωσε τη δυνατότητα (σε ποιον?) στο Ελληνα , να δηλώνει μόνος του (ε.επαγ. κτλπ) τα εισοδήματά του, και μετά απορεί γιατί τα φορ. έσοδα έιναι μικρά. Δηλαδή , ένα κράτος αφελές και ασόβαρο.