-
@storm said in 2020 Toyota Yaris:
Το κορυφαίο είναι ότι χθες πήγα να κάνω παράθεση σε μία άποψή του γιατί είχα κάποιες ερωτήσεις για την Toyota στα Γλυκά Νερά, αλλά μετά σκέφτηκα ότι δεν αξίζει το κόπο γιατί θα πέσουν να ακυρώσουν και την δική μου άποψη.
Κανείς δεν θα σε ακυρώσει γιατι εισαι πάντα κόσμιος. Ρωτα οτι θες, αν και δεν εχω καποια φοβερη αποψη. Σε συνεργειο 2 τυπικα σερβις εχω κανει, δεν ξερω εαν χρειαστω κατι πιο δυσκολο πως θα ειναι. Σε πωλησεις μου εκαναν την καλυτερη τιμη και δωρα οποτε πηγα εκει ξεκαθαρα για αυτο το λογο και επειδη ειναι διπλα μου. Την κορολα την ειχα παρει απο Παπαδαμαντιου που τοτε μου ειχε κανει την καλυτερη τιμη. Δεν εχω φιλιες με τους εμπορους, την δουλεια μου κάνω την δουλεια τους κάνουν.
-
Παιδιά υπάρχει τρόπος να μπει σε Toyota Yaris hybrid active plus o χάρτης της Toyota (επί πληρωμή ή τζάμπα) και όχι με android auto ή apple car play;
-
@alexandros-k said in 2020 Toyota Yaris:
@harisma23 said in 2020 Toyota Yaris:
16600 το πηρα , με 90 αλογατα και 6αρι σασμαν. Αυτο τωρα εχει 18,100€. Αν εκανα βλακεια θα δειξει. Το Yaris δεν μ αρεσε στην active που εψαχνα τοτε. Ασε που δεν ειχε , ουτε εχει κλειδωμενη τιμη. Τα άλλα δεν τα καταλαβα. Για μεταχειρισμενο μιλας ?
edit: Μαλλον μιλας γιατι να βαλω κορωνοπηνιο και προγραμμα , οπως ειπα πριν και να μην παρω αυτο με τα 115. Γιατι 500 το προγραμμα και 800 το κπ = 1300€
Και θα εχει 128 αλογα . Τοσο φτανει με προγραμμα και μονο .
Αν θα τα κανω δεν ξερω. Παντως γινεται . Προς το παρων θα εχω ενα αμαξακι πολης , με 90 ψωραλογα , με κοστος 16,600€ . Το μελλον θα με δικαιωσει ή οχι.....Νομίζω ότι εκεί που έχουν πάει οι τιμές, έκανες εξαιρετική αγορά.
Επίσης νομίζω ότι μάλλον πρέπει να είναι φιδέμπορας αυτός που υπόσχεται σε ατμοσφαιρικό κινητήρα βελτίωση από τα 90 στα 128, μόνο με πρόγραμμα. Εκτός ίσως αν ο 90άρης είναι ακριβώς ο ίδιος με τον 115άρη. Και πάλι από τα 115 στα 120-122 είναι πιο λογικό.Καλα κι εγω με κρυα καρδια το πηρα το Mazda, γιατι ειναι αργο
Κατα τα άλλα ναι ιδιο μοτερ ειναι και το 75 και το 90 και το 115. Και ολα φτανουν σχεδον 130 αλογα. Υπαρχουν βιντεο στο youtube και sites προγραμματιστων που το λενε. Τωρα να λενε ολοι ψεματα, το βρισκω δυσκολο , αν και με πρωτη ματια ολους τους ξενιζει μια τετοια διαφορα μονο με επαναπρογραμματισμοΨήνομαι
-
@storm said in 2020 Toyota Yaris:
@spi_duster said in 2020 Toyota Yaris:
Και όσο αφορά τη διαγραφή του @sxetikos13 εγώ διαφωνώ. Όχι ότι σημαίνει κάτι αυτό, αλλά διάβαζα τις απόψεις του, έβρισκα ενδιαφέροντα πράγματα σε αυτά που έγραφε για την Toyota και ομολογώ ότι προτιμώ να διαβάζω απόψεις κριτικής παρά λιβανιστήρια.
Εγω απο την άλλη θα προτιμούσα τον χρόνο που δαπανούσε για να λεει τα ίδια και ίδια και να τσακώνετε με τους διαχειριστές και με πολλούς άλλους να είχε πάει να πάρει μια δεύτερη γνώμη στο συνεργείο του αντιπροσώπου που διαφημίζει ο Μότις και να τελειώνει το θέμα .
Στοίχημα οτι θα του το περάσουν εγγύηση θα βάλει και τη αεροτομή πακέτο αλλα μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτε ...
-
Εμενα παντως δε θα μου λειψει. Απολυτα τοξικη προσεγγιση.
-
Παιδιά έχει βάλει κάνεις ανεμοθραυστες σε Toyota Yaris hybrid και να έχει δει καθόλου διαφορά στον θόρυβο στο ταξίδι;; Και γενικά αν αξίζει να βάλει κάνεις;;
-
Καλημέρα παιδιά.
Είμαι 1 μήνα πριν το πρώτο σέρβις σε yaris hybrid και ρώτησα τον υπεύθυνο του συνεργείου για το τι λάδι βάζουν (είχα μπερδευτεί με αυτά που είχα διαβάσει στο φόρουμ).
Μου απάντησε 0-20 (βαρέλι) και σε ερώτησή μου για το manual που αναφέρει ξεκάθαρα 0-8, ήταν κάθετος. Το μόνο του επιχείρημα ήταν το επίσημο πρόγραμμα συντήρησης της Toyota που γράφει για 0-20 (μου το έδειξε κιόλας).
Επειδή έχω μπερδευτεί, τι σκ@τ@ λάδι πρέπει να βάλω ρε guys; Τι επιλογές έχω;
Και το σημαντικότερο, το 0-20 θα επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του κινητήρα; -
Τα ίδια μου είπαν και εμένα, έβαλα 0-20 βαρέλι, είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα φέρουν βαρέλια με καλύτερα λάδια. Το δίκτυο είναι πραγματικά για γέλια κ για κλάματα.
-
@ataim said in 2020 Toyota Yaris:
Τα ίδια μου είπαν και εμένα, έβαλα 0-20 βαρέλι, είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα φέρουν βαρέλια με καλύτερα λάδια. Το δίκτυο είναι πραγματικά για γέλια κ για κλάματα.
Μα είναι δυνατόν ρε φίλε, να αναιρούν έτσι για πλάκα το επίσημο manual του αυτοκινήτου;
-
@v_a said in 2020 Toyota Yaris:
Μα είναι δυνατόν ρε φίλε, να αναιρούν έτσι για πλάκα το επίσημο manual του αυτοκινήτου;
No comment
-
Τα ίδια μου είπαν και εμένα, έβαλα 0-20
Είδες καμία διαφορά σε κατανάλωση, λειτουργία του κινητήρα;
-
Τα ίδια μου είπαν και εμένα, έβαλα 0-20
Είδες καμία διαφορά σε κατανάλωση, λειτουργία του κινητήρα;
Καμία, ίσως το χειμώνα αργεί λίγο περισσότερο να ζεστάνει αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.
-
Καλημέρα
Τί GPS χρησιμοποιείτε; Έχω το νέο YARIS Active Plus κι έχω βάλει της Google, ενώ έχει κι άλλα GPS η κονσόλα. Έχετε δοκιμάσει κάποιο άλλο και είσαστε ευχαριστημένοι; -
Χαίρετε και το μανιουαλ δε γράφει βάλε μόνο 0w-8 και τίποτα άλλο.
Γράφει προτεινόμενο αλλά άμα δεν υπάρχει βάζεις και από τα άλλα. Άμα ψάξεις στα σχετικά νήματα υπάρχουν πολλές αναφορές.
Δες μόνο μήπως σου βάλανε παραπάνω και την επόμενη φορά αγόρασε μπουκάλι. -
Καλημέρα παιδιά.
Είμαι 1 μήνα πριν το πρώτο σέρβις σε yaris hybrid και ρώτησα τον υπεύθυνο του συνεργείου για το τι λάδι βάζουν (είχα μπερδευτεί με αυτά που είχα διαβάσει στο φόρουμ).
Μου απάντησε 0-20 (βαρέλι) και σε ερώτησή μου για το manual που αναφέρει ξεκάθαρα 0-8, ήταν κάθετος. Το μόνο του επιχείρημα ήταν το επίσημο πρόγραμμα συντήρησης της Toyota που γράφει για 0-20 (μου το έδειξε κιόλας).
Επειδή έχω μπερδευτεί, τι σκ@τ@ λάδι πρέπει να βάλω ρε guys; Τι επιλογές έχω;
Και το σημαντικότερο, το 0-20 θα επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του κινητήρα;Θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο μπορώ, με τα λίγα που ξέρω:
-
Ο κατασκευαστής συστήνει 0-8 ή 0-16 και το 0-20 μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει αλλά στην επόμενη αλλαγή να μπει το πιο λεπτό (δεν λέει σε πόσες αλλαγές όμως....χαχαχα). δηλαδή εαν δεν υπάρχει ούτε στην 2η πάμε στην 3η και εαν δεν υπάρχει και τότε πάμε στην 4η κλπ.
-
Το 0-20 δεν θα επηρεάσει αρνητικά τον κινητήρα, μην ανησυχείς, μόνο θα σου αυξήσει ελάχιστα την κατανάλωση.
-
Η εισαγωγική προτείνει τα 0-20, προφανώς για λόγους κόστους. Υποθέτω όμως ότι θα έχει έρθει σε κάποια συνενόηση ότι ειναι ΟΚ να το κάνει αυτό χωρίς να δημιουργεί προβλήματα (αλλιώς δεν θα τους κάλυπτε την εγγύηση το εργοστάσιο).
Προσωπικά, έχω σταματήσει να ασχολούμαι με τέτοια, έχω κουραστεί (κάποτε με τις bmw ήμουν υπερβολικά ψείρας), απλά το πάω για σέρβις και ας κάνουν ό,τι θέλουν. Όμως επειδή το λάδι με ενδιαφέρει, ζητάω να βάζουν 0-16 και ελπίζω ότι το κάνουν, δεν κάθομαι από πάνω να δω τι κάνουν. Γενικά πλέον το αμάξι το έχω ως εργαλείο, οπότε ασχολούμαι όσο λιγότερο μπορώ. Έτσι και αλλιώς δεν τα κρατάω πάνω από 4-5 χρόνια μαξ - ήδη ψάχνομαι να αλλάξω την Κορόλα με ένα Lexus, εαν μπορέσω.
-
-
Ενταξει στα πρωτα 4-5 χρονια , δεν θα παθει τιποτα . Για οποιον ενδιαφερεται να το κρατησει πολλά χρονια και χλμ, καλο ειναι να βαζει 0-8 ή 0-16
-
Ενταξει στα πρωτα 4-5 χρονια , δεν θα παθει τιποτα . Για οποιον ενδιαφερεται να το κρατησει πολλά χρονια και χλμ, καλο ειναι να βαζει 0-8 ή 0-16
Κοιτά και στο ήδη σχεδόν 8 ετών γιαρις της γυναίκας 0-20 βάζουν τόσα χρονια και δεν έχει πάθει κάτι.
Απλά η κατανάλωση του δεν είναι όπως παλιά.
Πλέον κάτω από 5 δεν βλέπω ποτε. Μεταξύ 5 και 6 είμαι. -
@iceman7 said in 2020 Toyota Yaris:
Κοιτά και στο ήδη σχεδόν 8 ετών γιαρις της γυναίκας 0-20 βάζουν τόσα χρονια και δεν έχει πάθει κάτι.
Απλά η κατανάλωση του δεν είναι όπως παλιά.
Πλέον κάτω από 5 δεν βλέπω ποτε. Μεταξύ 5 και 6 είμαι.Συνιστουν 0w-8 στο δικο σου ?
Ειναι πιο παλιο μοντελο . Μαλλον θα εχει αλλαγες κι ο κινητηρας -
Μήπως η καλύτερη λύση;
Λεει πως είναι αυθεντικό, έχει παραγγείλει κανείς από ebay? -
Μας δίνουν λόγο να ζαλιζομαστε ρε γμτ.
Ενώ ο αρχιμηχανικος δεν μου ειχε δώσει κάποια άλλη εναλλακτική εκτός του 0-20, τώρα (πήρα τηλ) σε επικοινωνία με τα ανταλλακτικά, μου είπε ότι υπάρχουν διαθέσιμα 0-8 (σε μονολιτρα) περίπου 30€ το ένα.
Άρα ή 30×4=120 € στην αντιπροσωπεία ή 107 € το 5λιτρο από εξωτερικό.
Σόρρυ, αλλά όταν το ίδιο το αμάξι σου γλιτώνει 900 € ετησίως, δεν θα σκεφτώ τα 100€ για το λάδι που προτείνει ΕΠΙΣΗΜΑ ο κατασκευαστής.
2020 Toyota Yaris