-
@bill_hsd said in 2020 Toyota Yaris:
@vdx said in 2020 Toyota Yaris:
@vagnar said in 2020 Toyota Yaris:
@alexandros-k said in 2020 Toyota Yaris:
Προ fl και μετα fl CHR μπορει να εχουν καποιες μικροαλλαγες που δεν τις ξερουμε. Ισως και οχι . Παντως βαζουμε οτι λεει ο κατασκευαστης γιατι ξερει καλυτερα απο εμας
Σίγουρα θα υπάρχουν αλλαγές. Δεν νομίζω ο .18 να πήρε +15-20 άλογα μόνο με νέα χαρτογράφηση.
Όντως δεν πήρε με νέα χαρτογράφηση, με νέο ηλεκτροκινητήρα τα πήρε.
Ο νέος 1.8 είναι εξέλιξη του παλιού 1.8 ή πήραν τον 1.5 του Yaris και απλά αύξησαν τα κυβικά.
Τον ιδιο 1.8 βενζινοκινητήρα (κωδικός 2ZR-FXE, 1798cc) που φοραει το 1ης γενιάς C-HR φοραει και το 2ης γενιάς C-HR, όπως και το f/l Corolla.
H αύξηση της (συνδυαστικής) ιπποδύναμης από τα 122 στα 140 άλογα προέρχεται από τη μεγαλυτερη μπαταρία.Μου προκαλεί εντύπωση που δεν βγάζουν μια έκδοση του 1.5 με περισσότερα κυβικά και άλογα. Ο 1.5 πλέον θα βγαίνει και σε εκδώσει με 130hp.
-
@fanis75 said in 2020 Toyota Yaris:
Μπερδευτήκαμε. Η μείωση του ιξώδους από 0-16 σε 0-8 έγινε καθαρά για ρύπους και κατανάλωση τίποτε άλλο. Για αυτό και το νέο Γιάρις είχε προδιαγραφές για 0-16 και μετά στο Κρός το έκαναν 0-8 για το ίδιο αμάξι, απλά επιεδή βγήκε πιο μετά και υπήρχε διαθέσιμο το 0-8 και ήθελα να μειώσουν ρύπους.
Φανταστείτε τι σιγουριά έχει η Toyota για την αξιοπιστία των μοτέρ της, που μειώνει συνεχώς το ιξώδες του λαδιού.
-
Προ fl και μετα fl CHR μπορει να εχουν καποιες μικροαλλαγες που δεν τις ξερουμε. Ισως και οχι . Παντως βαζουμε οτι λεει ο κατασκευαστης γιατι ξερει καλυτερα απο εμας
Σίγουρα θα υπάρχουν αλλαγές. Δεν νομίζω ο .18 να πήρε +15-20 άλογα μόνο με νέα χαρτογράφηση.
Ο νέος 1.8 είναι εξέλιξη του παλιού 1.8 ή πήραν τον 1.5 του Yaris και απλά αύξησαν τα κυβικά.
Τον ιδιο 1.8 βενζινοκινητήρα (κωδικός 2ZR-FXE, 1798cc) που φοραει το 1ης γενιάς C-HR φοραει και το 2ης γενιάς C-HR, όπως και το f/l Corolla.
H αύξηση της (συνδυαστικής) ιπποδύναμης από τα 122 στα 140 άλογα προέρχεται από τη μεγαλυτερη μπαταρία.Μου προκαλεί εντύπωση που δεν βγάζουν μια έκδοση του 1.5 με περισσότερα κυβικά και άλογα. Ο 1.5 πλέον θα βγαίνει και σε εκδώσει με 130hp.
Ο 1.8 τετρακύλινδρος των C-HR/Corolla έχει άλλη ποιότητα λειτουργίας σε σχέση με τον 1.5 τρικύλινδρο, όπως και να το κάνουμε.
-
Ο 1.8 τετρακύλινδρος των C-HR/Corolla έχει άλλη ποιότητα λειτουργίας σε σχέση με τον 1.5 τρικύλινδρο, όπως και να το κάνουμε.
Δεν έχω εμπειρία στην αίσθηση που δίνει στη στην οδήγηση αλλά καθαρά από πλευράς ιπποδύναμης ο 1.5 είναι πλ κοντά στον 1.8.
-
Πολύ καλύτερο μοτέρ ο 1.5, για αυτό και χρησιμοποιείται και ως 2λιτρος με την προσθήκη ενός κυλίνδρου. Ο 1.8 είναι πολύ παλιός και στα όρια της εξέλιξής του, κάνει εντύπωση σε πολλούς μηχανικούς της εταιρίας που τον κρατάει ακόμα. Θα υπάρχει κάποιος λόγος. Πάντως μηχανολογικά ο 1.5 είναι πιο εξελιγμένος.
-
Πολύ καλύτερο μοτέρ ο 1.5, για αυτό και χρησιμοποιείται και ως 2λιτρος με την προσθήκη ενός κυλίνδρου. Ο 1.8 είναι πολύ παλιός και στα όρια της εξέλιξής του, κάνει εντύπωση σε πολλούς μηχανικούς της εταιρίας που τον κρατάει ακόμα. Θα υπάρχει κάποιος λόγος. Πάντως μηχανολογικά ο 1.5 είναι πιο εξελιγμένος.
Όποτε υπάρχει μεγαλύτερη εκδώσει του 1.5 απλά είναι 2.0. Μάλιστα βλέπω ότι βγάζει σχεδόν 200hp
-
Αξιόπιστος και δοκιμασμένος κινητηρας ο 2ZR-FXE.
Όπως δουλεύει detuned ο παραπάνω βενζινοκινητήρας στα υβριδικά, είναι και εξαιρετικά οικονομικός.
Ούτως ή άλλως, όπως προκύπτει από τις εκδόσεις των νέων C-HR/Prius, η Toyota δίνει πλέον έμφαση στους δίλιτρους HEV/PHEV συνδυασμούς και όχι τόσο στα 1800cc.
Η ιδανική αναλογία είναι 500cc ανά κύλινδρο, αν δεν κανω λάθος το έλεγε η BMW όταν παρουσίασε τo τρικυλινδρο 1500cc μοτέρ της.
Αν δείτε, όμως, το αντίβαρο που είχε τοποθετήσει δίπλα στο τελικό της εξάτμισης (silencer ή "σιλανσιέ") στην 3άρα F30 BMW τρικύλινδρη 318i, καταλαβαίνετε τι κραδασμούς είχε κατά τη λειτουργία του.
@fanis75 Εσύ που έχεις και τα δύο μοτέρ (τρικυλινδρο 1.5 και τετρακυλινδρο 1.8), ποιο σου φαίνεται πιο πολιτισμένο, αποδοτικό κλπ.; -
Η ιδανική αναλογία είναι 500cc ανά κύλινδρο, αν δεν κανω λάθος το έλεγε η BMW όταν παρουσίασε τo τρικυλινδρα 1500cc μοτέρ της.
Μόνο για αυτό θα μιλήσω. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Απλά οι Βαυαροί βολεύονται ώστε με κύλινδρο 500 εκατοστών να βγάζουν 1500 εκατοστά στα 3κύλινδρα, 2000 στα τετρακύλινδρα και 3000 στα εξακύλινδρα. Αν δεις όμως, ο V8 της BMW είναι 4400 κυβικά. Εκεί πάει περίπατο ο κύλινδρος των 500... Χαχα...
-
@realzeus said in 2020 Toyota Yaris:
Η ιδανική αναλογία είναι 500cc ανά κύλινδρο, αν δεν κανω λάθος το έλεγε η BMW όταν παρουσίασε τo τρικυλινδρα 1500cc μοτέρ της.
Μόνο για αυτό θα μιλήσω. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. ΑΠλά οι Βαυαροί βολεύονται ώστε με κύλινδρο 500 εκατοστών να βγάζουν 1500 εκατοστά στα 3κύλινδρα, 2000 στα τετρακύλινδρα και 3000 στα εξακύλινδρα. Αν δεις όμως, ο V8 της BMW είναι 4400 κυβικά. Εκεί πάει περίπατο ο κύλινδρος των 500... Χαχα...
Συμφωνώ, κι εγώ ψιλοειρωνικά το είπα.
Γι' αυτό κι ανέφερα ότι η BMW (αν δεν κανω λάθος, ξαναλεω) το ανακοίνωσε, όταν παρουσίασε το τρικυλινδρο μοτέρ της.
Κι ένα ενδιαφέρον πρόσφατο άρθρο σχετικά με το θέμα που συζητάμε: https://www.automology.com/why-is-500cc-per-cylinder-the-goldilocks-number-for-engines/ -
Να τα βράσω τα τεχνολογικά σκουπίδια της Τογιότα.
Αν βάζει τέτοια άθλια πλαστικά μέσα και τόσα τραγικά υλικά έξω, μια από τα ίδια θα είναι και οι κινητηρες της.
Κάθε χρόνο μείωση ποιότητας.
Οποτε μην παίρνετε τοις μετρητοίς την περιβόητη αξιοπιστία της μαρκας.
Με τέτοια υλικά λίγοι θα αντέξουν την πολύχρονη κατοχή Τογιότα.
Ο αχταρμάς φαίνεται από την εικόνα του μηχανοστασίου. Όλα χύμα κόντρα δε κάθετο που ξέραμε για την Τογιότα μέχρι τώρα.
Και φυσικά τα διλιτρα σύνολα να τα βάλει εκεί που ξέρει.
Εδώ με διλιτρο εισαι στο στόχαστρο. -
Η ιδανική αναλογία είναι 500cc ανά κύλινδρο, αν δεν κανω λάθος το έλεγε η BMW όταν παρουσίασε τo τρικυλινδρο 1500cc μοτέρ της.
@fanis75 Εσύ που έχεις και τα δύο μοτέρ (τρικυλινδρο 1.5 και τετρακυλινδρο 1.8), ποιο σου φαίνεται πιο πολιτισμένο, αποδοτικό κλπ.;Η BMW λέει ότι την συμφέρει, παλιά έλεγε ότι είναι 330cc για να δικαιολογεί το 6κύλιδνρο (και καλά έκανε!!) στα 2.000cc.
Σαν κινητήρας ο 3κύλινδρος έχει πιο τραχιά λειτουργία και με περισσότερους κραδασμούς, αλλά έχει πιο ωραίο ήχο και είναι πιο εύστροφος. Βοηθάει όμως και το μεγαλύτερο ηελκτρικό μοτέρ. Άρα πιο πολιτισμένος ο 4κυλινδρος, πιο αποδοτικός ο 3κύλινδρος για εμένα.
@iceman7 said in 2020 Toyota Yaris:
Αν βάζει τέτοια άθλια πλαστικά μέσα και τόσα τραγικά υλικά έξω, μια από τα ίδια θα είναι και οι κινητηρες της.Δεν ισχύει αυτό, είναι τελείως υποθετικό και προφανώς κόβιε από τα επουσιώδη για να μην κόψει σε αυτά που έχουν σημασία. Και εαν λές άθλια τα πλαστικά της Τογιότα, κάνε ένα κόπο να δεις το Avenger των €45.000!
-
Μη τα ξαναλέμε, μου φαίνεται ότι τα περιμένουμε όλα σε b hatch των 20-25 χιλ.
Και υβριδικό και ποιότητα και αξιοπιστία...
Μετά από ένα χρόνο χρήσης, κατέληξα ότι το μεγάλο μείον του αυτοκινήτου είναι ένα:
Το εξωτερικό περίβλημα του αυτοκινήτου!
Οι λαμαρίνες είναι πολύ λεπτές, δίνουν μια ψεύτικη αίσθηση σε πόρτες, πορτ μπαγκαζ, προφυλακτήρες. Ψυχολογικό είναι κυρίως το θέμα. Είναι απλά αστείο, βάζω στοίχημα ότι κάποιος Ιάπωνας ενώ το αμάξι έβγαινε γύρω στα 95-100 σε ρύπους, είπε ριξτε το κι αλλο στο 90 και την πλήρωσαν οι λαμαρίνες...Για να πιάσουν αυτοί το στόχο, σπάνε τα νεύρα μας τώρα
Στα εσωτερικά πλαστικά, δε βλέπω διαφορά πχ με corsa (αμάξι αδερφού) ή i20 (ήμουν ένα βήμα πρίν το κλείσω), όλα ίδια μου φαίνονται. -
Αν βάζει τέτοια άθλια πλαστικά μέσα και τόσα τραγικά υλικά έξω, μια από τα ίδια θα είναι και οι κινητηρες της.Δεν ισχύει αυτό, είναι τελείως υποθετικό και προφανώς κόβιε από τα επουσιώδη για να μην κόψει σε αυτά που έχουν σημασία. Και εαν λές άθλια τα πλαστικά της Τογιότα, κάνε ένα κόπο να δεις το Avenger των €45.000!
Από όλα κόβουν. Σιγά μην σου βάλει κινητήρα αιχμης με τέτοια πλαστικά.
Μελλοντικά θα βγουν πολλά προβλήματα.
Εδώ είμαστε.
Εμένα κλαιν γιατί κάνω 25-30 χιλιάδες χλμ την τετραετία. Αλλά όσοι ονειρεύονται τεχνολογίες Τογιότα και αξιοπιστία θα κλάψουν.
Πρώτα θα τα παίξουν τα πολλά ανούσια ηλεκτρονικά που έχουν και 3 χρονια εγγυηση και μετά τα μηχανικά.
Και με τετοιες προσεγγίσεις πια της Τογιότα όσον αφορά την τηρηση εγγύησης θα πέσει ακόμα μεγαλύτερο κλαμα. -
@v_a said in 2020 Toyota Yaris:
Μη τα ξαναλέμε, μου φαίνεται ότι τα περιμένουμε όλα σε b hatch των 20-25 χιλ.
Και υβριδικό και ποιότητα και αξιοπιστία...
Μετά από ένα χρόνο χρήσης, κατέληξα ότι το μεγάλο μείον του αυτοκινήτου είναι ένα:
Το εξωτερικό περίβλημα του αυτοκινήτου!
Οι λαμαρίνες είναι πολύ λεπτές, δίνουν μια ψεύτικη αίσθηση σε πόρτες, πορτ μπαγκαζ, προφυλακτήρες. Ψυχολογικό είναι κυρίως το θέμα. Είναι απλά αστείο, βάζω στοίχημα ότι κάποιος Ιάπωνας ενώ το αμάξι έβγαινε γύρω στα 95-100 σε ρύπους, είπε ριξτε το κι αλλο στο 90 και την πλήρωσαν οι λαμαρίνες...Για να πιάσουν αυτοί το στόχο, σπάνε τα νεύρα μας τώρα
Στα εσωτερικά πλαστικά, δε βλέπω διαφορά πχ με corsa (αμάξι αδερφού) ή i20 (ήμουν ένα βήμα πρίν το κλείσω), όλα ίδια μου φαίνονται.Τα ίδια σκατα είναι και μέσα και έξω.
Απλά πουλάει η οικονομία επειδή πάλι έφτασε 2 ευρώ η βενζίνη.
Με το ζόρι στις τοστιέρες οι καναγιες.
Και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ο ανταγωνισμός αλλά τι είχα από την ίδια μάρκα πριν και επι 25 χρονια.
Και παρότι δεν ήταν bmw τοσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό των μοντέλων μέχρι και τα τρέχοντα ήταν αξιοπρεπέστατα. -
Μελλοντικά θα βγουν πολλά προβλήματα.Σε αυτό διαφωνώ.
Είναι το selling point της, θα ρίσκαρε να βγει βρώμα ότι δεν είναι αξιόπιστα; Κάνεις δεν ξέρει αλλά υπάρχουν ήδη στην αγορά 15(?) χρόνια και δεν έχει ακουστεί κάτι. -
@v_a said in 2020 Toyota Yaris:
Μελλοντικά θα βγουν πολλά προβλήματα.Σε αυτό διαφωνώ.
Είναι το selling point της, θα ρίσκαρε να βγει βρώμα ότι δεν είναι αξιόπιστα; Κάνεις δεν ξέρει αλλά υπάρχουν ήδη στην αγορά 15(?) χρόνια και δεν έχει ακουστεί κάτι.Ε και;
Και πριν 15 χρονια έβαζε καλύτερες λαμαρίνες και σωστά πλαστικά και τώρα σου δίνει χαρτόνι και ανακύκλωμενη σερβιέτα.
Μεταβατικά αμάξια είναι όλα αυτά.
Υπολογίζει ότι θα διαρκέσουν 4-5 χρονια πριν διαλυθούν που θα έχει βγάλει και αυτή ηλεκτρικαΜην κολλάτε με τις αξιοπιστίες και τα «δεν σπάει δεν χαλάει» παλιότερων εποχών
Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει !
Τα αμαξάκια της Τογιότα οπως το Yaris και το Yaris cross στάζουν φθήνια από παντού. Σιγά μην έχουν βάλει τοπ μέταλλα και παρελκόμενα που δεν φαίνονται κιολας.Οποίος θέλει να πουλήσει άρτιο προϊόν το κάνει.
Με αρπαχτές σαν τα cross της Τογιότα δεν γίνεται δουλειά. -
Κάποιοι που υποτίθεται οτι είχαν toyota απο παλιά συνεχίζουν να γκρινιάζουν για πράγματα που ίσχυαν απο πάντα !
Πριν ενα χρόνο πούλησα ενα iQ του 2009 .
Τεχνολογικά προηγμένο λόγω ψαγμένης κατασκευής είχε μεγάλους χώρους για το μέγεθος του.
Πλαστικά λαμαρίνες ίδια και χειρότερα απο το YC .
Οι γωνίες γύρω γύρω και οι 4 γδαρμένες , sxetikos mode on
Συμβουλή Νο 1
iQ μόνο μαύρο δεν φαινόταν τίποτα ουτε στο μισό μέτρο
μη κάνετε μ@λ@κιες και αγοράσετε άσπρη πέρλαΕσωτερικά πλαστικά ήταν γρατσουνισμένα φαινόταν οτι το είχε πριν γυναίκα με πολλά ,παρα πολλά δακτυλίδια , βρήκα μια αλοιφή για πλαστικά με 5-6 € μεγάλo μέγεθος, 5 χρόνια μετα εχει ακόμη για το YC.
Συμβουλή Νο 2
Ψάχνοντας σε μεγάλα πολυκαταστήματα βρίσκεται πολύ αξιόλογα και φτηνά προϊόντα.Κινητήρας σασμάν οχι τόσο καλά οσο νομίζετε
Τα 69 άλογα θέλαν 2 λίτρα παραπάνω καύσιμο στα 100 , σε κίνηση μποτιλιάρισμα και 4 , απο τα 116 υβριδικά .
Έκαιγε λίγα λάδια , το πρόλαβα και το έσωσα με xado.
Δεν είχα ποτε αυτοκίνητο που μια αλλαγή συμπλέκτη να το μεταμόρφωσε τόσο πολύ , χαμηλότερη κατανάλωση , ξαναβρέθηκαν τα 9 άλογα , σταμάτησε να τρέμει και να συντονίζει πρώτη φορα χάρηκα τόσο για 350 €.
Συμβουλή Νο 3
Τα φόρουμ οταν δεν τσακώνονται με πολιτικά θέματα εχουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες ...Αντισκωριακή προστασία
Δεν είχα ξανά αυτοκίνητο εισαγωγής (απο Αυστρία ) δεν ξέρω απο άλλους κατασκευαστές αλλα
Συμβουλή Νο 4
Φίλοι μόνο ελληνικά να κοιτάτε ...Πανάκριβο ,μην ψάχνεται πόσο είχε δείτε πόσο εχουν τα μεταχειρισμένα ...
Η εμπειρία μου λεει οτι η ποιότητα ανεβαίνει ποιότητα πραγματική
εμπειρία απο το yaris του 2014
και απο το YC του 2022 που εχει τέσσερα αυτόματα παράθυρα που ανεβοκατεβαίνουν απο το χειριστήριο και αν τα ξεχάσεις κατεβασμένα και κλειδώσεις τα βλέπει ο συναγερμός της Starline και τα κλείνει.
Είμαι βαθιά συγκινημένος με την πρόοδο της Toyota γίνεται σιγούλια σιγούλια VW! -
-
Μελλοντικά θα βγουν πολλά προβλήματα.Δεν κοβουν και φαινεται οτι εχει γινει δουλεια εκει που μετραει. Προφανως θα κοψουν απο χαζομαριτσες, δεν βγαινει αλλιως. Αλλα στα μηχανικα μερη το αμαξι ειναι τοπ οπως και σε αναρτήσεις. Η Κορόλα θα φυγει συντομα αλλα το κρος που η γυναικα το θελει 10+ χρονια θα σου πω! Πιστευω κιχ δεν θα κάνει σε σημαντικά θέματα.
-
Μελλοντικά θα βγουν πολλά προβλήματα.Δεν κοβουν και φαινεται οτι εχει γινει δουλεια εκει που μετραει. Προφανως θα κοψουν απο χαζομαριτσες, δεν βγαινει αλλιως. Αλλα στα μηχανικα μερη το αμαξι ειναι τοπ οπως και σε αναρτήσεις. Η Κορόλα θα φυγει συντομα αλλα το κρος που η γυναικα το θελει 10+ χρονια θα σου πω! Πιστευω κιχ δεν θα κάνει σε σημαντικά θέματα.
Σε 2-3 χρονια εσωτερικά θα σκορπάει το αμάξι. Έχω δει ενός έτους YC στην Τογιότα πολις που το είχαν δώσει ανταλλαγή και εννοείται το πούλησαν σε 10 λεπτά και φαινόταν ήδη πενταετίας. Τα πλαϊνά πλαστικά ήταν τρισάθλια, είχαν ήδη ξεφτίσει.
Και εμένα η γυναίκα παρακαλάει να τις το δώσω αλλά δεν θα της κάνω τη χάρη.
Ακατάλληλο για καθημερινή γυναικεία χρήση.
Ζάντες πλαϊνά πετάγματα της άθλιας λαμαρίνας, εσωτερικά πλαστικά θα έχουν γινει σώβρακο σε μια εβδομάδα.
2020 Toyota Yaris