-
@iceman7 said in 2020 Toyota Yaris:
Όταν ξεστραβωθεί ο Έλληνας από το δεν σπάει δεν χαλάει τουοτα θα είναι αργά.
Κατακόρυφη η πτώση ποιότητας και η αντιμετώπιση της αντιπροσωπείας.
Συνεχίστε να αγοράζετε όμως με μοναδικό αντίλογο ότι στα αλλά θα φας τα λεφτά σου στα συνεργείαείναι θέμα προτεραιοτήτων που έχει ο καθένας, έμενα δε με πείραζαν οι εκπτώσεις σε ποιότητα και φινίρισμα σε όφελος της αξιοπιστίας
Στο έχω ξαναπεί και παλαιότερα, είσαι πολύ ψείρας, HONDA,MAZDA,BMW,MERC για σενα...τίποτε άλλο -
@dimitrioskosmas said in 2020 Toyota Yaris:
Συνεχίστε να αγοράζετε όμως με μοναδικό αντίλογο ότι στα αλλά θα φας τα λεφτά σου στα συνεργείαείναι θέμα προτεραιοτήτων που έχει ο καθένας, έμενα δε με πείραζαν οι εκπτώσεις σε ποιότητα και φινίρισμα σε όφελος της αξιοπιστίας
Στο έχω ξαναπεί και παλαιότερα, είσαι πολύ ψείρας, HONDA,MAZDA,BMW,MERC για σενα...τίποτε άλλοΜα δεν προκύπτει πια και η αξιοπιστία που ευαγγελίζονται οι τογιοταιοι.
Στα 25 χρονια που έχω Τογιότα βλέπω κάθε ετος κάθε νέο μοντέλο και μετά πτώση σε όλα.
Συγκριτικά με γερμανικό δεν έχω δει διαφορα από το 2017 και μετά που έχω γερμανικά.
Παρόμοια κόστη, παρόμοιες βλάβες αλλά δυστυχώς χειρότερη ποιότητα τα Τογιότα.
Κρίμα γιατί κάποτε έπαιρνες αυτοκίνητα για μια ζωή.
Τώρα με τέτοια ποιότητα υλικών είναι δεδομένο οτι θα σκορπάνε και απέκτησαν και αυτά ημερομηνία λήξης.
Το μόνο πλεονέκτημα της Τογιότα σήμερα είναι τα υβριδικά της σύνολα και η οικονομία που παρέχουν.Οποτε αν μπορεί η τσέπη σου να αντέξει κατανάλωση πόλης 2-3 λίτρα παραπάνω στα 100 δεν σκέφτεσαι καν τα Τογιότα.
-
Αυτό που έχεις δει και μπερδεύεσαι, είναι άλλες μάρκες να βγαίνουν κοντά στα Τουότα σε διάφορες έρευνες αξιοπιστίας. Η Τουότα, όπως και ανεξαιρέτως όλα τα τζαπάν και συνήθως τα κορεάτικα, κατέχουν διαρκώς τις πιο ψηλές θέσεις, αλλά τώρα η διαφορά έχει μειωθεί. Το έχω εξηγήσει αυτό πολλάκΗς, πάμε άλλη μία. Όταν τα τζαπόνια βγήκαν στην διεθνή αγορά στα σίξτις σαν νεούδια, και μερικά στα σέβεντις, δύο πράγματα μόνο είχαν να πουλήσουν: ότι είναι φτηνά, και ότι δε σπάνε-δε χαλάνε. Τίποτε άλλο. Για χώρους, επιδόσεις, πουλ Μουρ, ποικιλία, μεγάλα μεγέθη, τεχνολογία, στημένα δίκτυα,κοκ, υπήρχαν οι Ευρωπαίοι με ολίγη από αμερικάνοι.
Γιατί δε σπάγανε- δε χαλάγανε; γιατί άμα χάλαγαν, οι νέοι πελάτες θα τους γύριζαν σύντομα την πλάτη, ενώ αυτοί ήρθαν για να μείνουν και να μαζέψουν χαρτί, σιγά σιγά και μεθοδικά. Επίσης γιατί λειτουργούσαν με άλλες αρχές έχοντας σαν πρότυπο την δικιά τους αγορά, την πλέον ποιοτική όσον αφορά τα στάνταρντ της και τις παρεχόμενες εγγυήσεις. Και γιατί εκμεταλλεύονταν την διαφορά φάσης. Παρουσιαζόταν ένα μοντέλο φέτος στην jdm, και γινόταν εξπόρτ μετά από πχ 2 ή και 3 χρόνια, πράγμα που σήμαινε ότι αν τυχόν έβγαζε κάποιο πρόωρο πρόβλημα αυτό γινόταν αντιληπτό έγκαιρα και διορθονώταν πριν βγει το αμάξι εξαχθεί.
Αυτά τους έδωσαν τεράστιο προβάδισμα τότε, αλλά συνεχίζουν να ισχύουν σε κάποιο βαθμό, έστω και μικρότερο, και σήμερα. Γι αυτό τα αμάξια αυτά είναι τα πλέον εύκολα στη μεταπώληση μετά από χρόνια, χρησιμοποιούνται δε για δεκαετίες, δείτε μέσο χρόνο κυκλοφορίας διάφορων μαρκών στην αγορά, οι Αμερικάνοι και οι Αυστραλοί έχουν τέτοιες έρευνες. Ποιός είναι στην πρώτη θέση νομίζετε; όχι η Φίατ, οι βαγκέουλες ή η σιτροέν πάντως. -
Γενικά, ξέρετε καμία ιαπωνική μάρκα να φιγουράρει διαρκώς στις διάφορες έρευνες ως αναξιόπιστη; Αναρωτηθείτε το γιατί. Μην ακούσω ότι λαδώνουν το μέσο που κάνει την έρευνα, θα κρασάρει ο σέρβερ. Γιατί αν οι ξένοι, οι έχοντες τεράστια δυσκολία με τις ξένες γλώσσες, οι τσακωμένοι με το μάρκετινγκ Ιάπωνες μάνατζερ αλωνίζουν εκτός έδρας στη δυτική αγορά παραποιώντας τα αποτελέσματα των ερευνών, τότε οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι που εφηύραν τις σχετικές έρευνες να πάνε να σκίσουν τα πτυχία τους.
-
Κάποτε ήταν έτσι.
Και μάλιστα για να το πετύχουν αυτό τα τζαπονια χρησιμοποιούσαν απλές τεχνολογίες.
Όταν οι Γερμανοί πχ έβαζαν τουρμπο, προώθησαν το downsizing, νεες τεχνολογίες ασφαλείας κλπ.Σήμερα την εποχή της άκρατης παγκοσμιοποίησης απλά αυτή η ψαλίδα αξιοπιστιας έχει εκλείψει.
Τα τζαπονια απλά έμειναν με τα χαλια πλαστικά.
-
@ataim said in 2020 Toyota Yaris:
Επειδή με τα πλαστικά μπορούν πλέον να αντιγράψουν άλλα υλικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το κάνουν, να μοιάζει δηλαδή με διάτρητο, με carbon, με αλκαντάρα, με οτιδήποτε διαφορετικό από το κλασσικό πλαστικό μπάλα μπάσκετ.
μπορείς πάντα να γίνεις σχεδιαστής αυτοκινήτου. δεν είναι ρεαλιστικό βέβαια αυτό που λες αλλά τεσπα...
-
Στο έχω ξαναπεί και παλαιότερα, είσαι πολύ ψείρας, HONDA,MAZDA,BMW,MERC για σενα...τίποτε άλλοΜα δεν προκύπτει πια και η αξιοπιστία που ευαγγελίζονται οι τογιοταιοι.
Στα 25 χρονια που έχω Τογιότα βλέπω κάθε ετος κάθε νέο μοντέλο και μετά πτώση σε όλα.
Συγκριτικά με γερμανικό δεν έχω δει διαφορα από το 2017 και μετά που έχω γερμανικά.
Τώρα με τέτοια ποιότητα υλικών είναι δεδομένο οτι θα σκορπάνε και απέκτησαν και αυτά ημερομηνία λήξης.
Το μόνο πλεονέκτημα της Τογιότα σήμερα είναι τα υβριδικά της σύνολα και η οικονομία που παρέχουν.Οποτε αν μπορεί η τσέπη σου να αντέξει κατανάλωση πόλης 2-3 λίτρα παραπάνω στα 100 δεν σκέφτεσαι καν τα Τογιότα.
Ice μιλάς για τογιοταιους και είσαι μέσα σε αυτούς και μάλιστα και πρόσφατα. Μόνο εσύ θα μπορούσες να το κάνεις....
-
Γενικά: αλλάζεις αμάξι κάθε 3-5 χρόνια και παίρνεις πάντα καινούργιο? Δεν σε αφορά η αξιοπιστία. Έχεις λεφτά και χρόνο για πέταμα? Το αυτό. Έχεις λήζινγκ? Το αυτό. Ψωνίζεις με βάση το πουλ μουρ φάκτορ? Επίσης.
Μήπως όμως αγοράζεις αμάξι για να βγάλεις πχ 25 χρόνια, ή γενικά μέχρι να αφήσει τα κόκαλά του. Τότε καλό είναι να αποφύγεις κάποια money pitt, και τα τζαπόνια δεν είναι ανάμεσα σε αυτά. Μπας και αγοράζεις πάντα δεύτερο χέρι, και τα κρατάς για καιρό μετά? (εγώ είμαι αυτός). Το αυτό. Μήπως μετράς ένα ένα τα ευρώ μέχρι να πας στο ταμείο? Ή, ακόμα χειρότερα, βάζεις και 850 γραμμάτια μέχρι την εξόφληση? Καλά θα κάνεις να ενδιαφερθείς περισσότερο για το ποια αμάξια βγάζουν προβλήματα, και τι προβλήματα, προτού υπογράψεις. Μήπως είσαι χιλιομετροφάγος, κινείσαι αρκετά σε έρημες περιοχές, ζεις σε κανένα απομονωμένο νησί των 200 κατοίκων, είσαι ίσως φοβιτσιάρα γυναίκα που δεν ξέρει ούτε ρεζέρβα να αλλάξει και τρέμει το φυλλοκάρδι σου με το παραμικρό? Το αυτό.
Αλλά, άμα νομίζεις ότι αγοράζοντας ένα σημερινό σαμουράι, θα πάρεις την διαφορά σε ζητήματα αξιοπιστίας και μακροζωίας που πήρε ο πατέρας σου το 1974 με το Κορόλλα ΚΕ30 σε σχέση με τα διάφορα Σίμκα, Φίατ, Σέατ, Ρενώ, Σιτροέν, Πεζώ, Ταλμπώ, Μόρρις και το λοιπό συνανάντημα των σέβεντις, άλλαξε πλευρό. Οι ιάπωνες παραμένουν στην κορυφή, αλλά με μικρή διαφορά πλέον -από όσους απέμειναν- από τους άλλοι.
Απλά πράγματα. -
Τέλος, κάτι για τα σημερινά Τουότα, γιατί πήγα το ...ντάστερ για σέρβις σε ένα κάθετο συγκρότημά της για σέρβις, και όσο περίμενα μπήκα σε όλα που είχε στη βιτρίνα:
Αυγό, Γιώρης, Κορόλλα, chr και ψψ.
Μέμφομαι και εγώ την εταιρεία, γιατί το τερμάτισε. Με την εικόνα του εσωτερικού που αντίκρυσα, είδα ότι το μέλημα των σχεδιαστών της είναι, δυστυχώς, να ανταγωνιστούν τα Φίατ, τα Σουζούκι και τα παλιά ΚΙΛ (τα καινούργια ΚΙΛ είναι εμφανώς καλύτερα). Τσιγγουνεύτηκαν 300-500 ευρώ τελικό κόστος, σε εργοστασιακό κοστολόγιο μπορεί να μιλάμε για 200-300 ευρώ/δολλάρια.
Με αυτά τα χρήματα αλλάζεις ένα σκασμό πράγματα στην καμπίνα προς το καλύτερο, πχ επενδύσεις θυρών και ταμπλώ, κάποια κουμπάκια, το ύφασμα των καθισμάτων, και το αμάξι αλλάζει πίστα και γίνεται αυτόματα μέσος όρος. Εκεί που βρισκόταν το μαγαζί επί σειρά δεκαετιών άλλωστε. Για πιο κάτω υπάρχουν άλλοι, για πιο πάνω η Λέξους αρκεί.
Τα μηχανικά μέρη δεν έχουν πρόβλημα, αυτά τα αφήνεις έτσι. -
@dstou said in 2020 Toyota Yaris:
Τέλος, κάτι για τα σημερινά Τουότα, γιατί πήγα το ...ντάστερ για σέρβις σε ένα κάθετο συγκρότημά της για σέρβις, και όσο περίμενα μπήκα σε όλα που είχε στη βιτρίνα:
Αυγό, Γιώρης, Κορόλλα, chr και ψψ.
Μέμφομαι και εγώ την εταιρεία, γιατί το τερμάτισε. Με την εικόνα του εσωτερικού που αντίκρυσα, είδα ότι το μέλημα των σχεδιαστών της είναι, δυστυχώς, να ανταγωνιστούν τα Φίατ, τα Σουζούκι και τα παλιά ΚΙΛ (τα καινούργια ΚΙΛ είναι εμφανώς καλύτερα). Τσιγγουνεύτηκαν 300-500 ευρώ τελικό κόστος, σε εργοστασιακό κοστολόγιο μπορεί να μιλάμε για 200-300 ευρώ/δολλάρια.
Με αυτά τα χρήματα αλλάζεις ένα σκασμό πράγματα στην καμπίνα προς το καλύτερο, πχ επενδύσεις θυρών και ταμπλώ, κάποια κουμπάκια, το ύφασμα των καθισμάτων, και το αμάξι αλλάζει πίστα και γίνεται αυτόματα μέσος όρος. Εκεί που βρισκόταν το μαγαζί επί σειρά δεκαετιών άλλωστε. Για πιο κάτω υπάρχουν άλλοι, για πιο πάνω η Λέξους αρκεί.
Τα μηχανικά μέρη δεν έχουν πρόβλημα, αυτά τα αφήνεις έτσι.έχω την εντύπωση ότι ο αλεξιπτωτιστης και η δική σου άποψη είναι για άλλο νήμα πλέον...
-
Δε νομίζω από τις ιαπωνικές εκδόσεις να έχουν μεγάλες διαφορές στα πλαστικά και γενικά (εκτός του ότι είναι πιο φτηνές), άμα γκλουγκλάρει κάποιος ヤリス ή ヤリスクロス θα το διαπιστώσει.
Ειδικά το YC είχε κυκλοφορήσει 8/2008 στην Ιαπωνία και Ευρώπη φθινόπωρο 2021, άλλο που λέγανε made for europe.
Για τα piano black είπαμε τα γυαλίζεις και περνάς κεραμική ή ppf και ξενοιάζεις. -
Κάποτε ήταν έτσι.
Και μάλιστα για να το πετύχουν αυτό τα τζαπονια χρησιμοποιούσαν απλές τεχνολογίες.
Όταν οι Γερμανοί πχ έβαζαν τουρμπο, προώθησαν το downsizing, νεες τεχνολογίες ασφαλείας κλπ.Σήμερα την εποχή της άκρατης παγκοσμιοποίησης απλά αυτή η ψαλίδα αξιοπιστιας έχει εκλείψει.
Δεν έχουν όλα τα ιαπωνικά μάπα πλαστικά....
-
ρε φετίχ με τα μαλακά πλαστικά....
-
Η Κορόλα του 70 τι είχε να προσφέρει σε σχέση με το οποιοδήποτε Ευρωπαικό πέρα από το στάνταρ ΑΜ ραδιόφωνο ?
Βασικά δεν είχε και τίποτε να χαλάσει...
-
@groover1972 said in 2020 Toyota Yaris:
Ice μιλάς για τογιοταιους και είσαι μέσα σε αυτούς και μάλιστα και πρόσφατα. Μόνο εσύ θα μπορούσες να το κάνεις....
Μα η πρόσφατη εμπειρία μου με έκανε να αναθεωρήσω πολλά πράγματα. Μετά από 25 χρονια προσωπικός κατοχος ενός ή και δυο Τογιότα ταυτόχρονα πλέον ούτε απέξω. Με καλούσε τις προαλλες πωλητής φίλος για το cc 1,8 και δεν απάντησα καν.
Τωρα όσον αφορά το YC που την πάτησα γιατί για 12/23 το περίμενα και 4ο ήρθε με ήδη μια αυξηση των 700 ευρώ στην καμπούρα του, μένει μέχρι να φύγει ενώ το Mazda 2 hybrid που θα αντικαταστήσει από Οκτωβριο της γυναίκας θα είναι leasing και δη εταιρικό οποτε και αλλος θα το πληρωνει και κλαιν για εγγύησεις, συντηρήσεις, αξιοπιστία κλπ. Αρκεί να καίει λίγο - αποδεδειγμένα θα καίει λιγότερο - γιατί κάνει χιλιόμετρα καθημερινά και μας έχει γονατίσει.
Φυσικά για όσα ανέφεραν και οι προλαλήσαντες για ανόητα σχέδια με στοιχεία άβολα και ανούσια (φτερά που προεξέχουν κλπ) συμφωνώ απόλυτα.
Είναι και αυτός ενας από τους λογους που δεν έδωσα το YC στη γυναίκα. Εκεί που και οπως κινείται σε μια εβδομάδα θα μέτραγα παράσημα.
Το αμάξι «γράφει» παντού και εξωτερικά και εσωτερικά.
Αν δεν ήταν η οικονομία του κινητήρα θα ήταν για ΠΕΤΑΜΑ. -
Κάποτε ήταν έτσι.
Να σου γνωρίσω την κυρία Mazda...
-
Κάποτε ήταν έτσι.
Οι Γερμανοί ξεκίνησαν το downsizing σε μια εποχή που απλά δεν είχαν μοτέρ ...ερπετά και δεινόσαυροι όταν υπηρχαν Κ20 F20 2zz rx8.ετσι λοιπον επειδή ανήμποροι να φτιάξουν οικονομικό ατμοσφαιρικό και δυνατό μοτέρ πλην μ3 πέταξαν τούρμπο πάνω σε μπλοκ αρχαία με κεφαλές που επρεπε να σηκώσεις 2 μπαρ για να φτάσεις τα ,200 άλογα (πάλι ξύλο τρωγαν από Κ20 φ20 άλλο θέμα αυτό,)και το παίξανε και οικολόγοι με τα γιουρο....και οι μετρήσεις γίνονταν στο ρελαντί εκεί π τα ατμό είχαν ψηλα τους ρύπους...και έτσι κόψανε όλα τα κ τα Φ και βανκελ από την ριζοσπαστική μαζνταρα.και ξαφνικά ηρθαν τα tfsi και ζήσανε τα μαστορια πλουσιοπάροχα.λοιπον για τα πλαστικά που λέτε 9 στα 10 γκολφ πέντε οκταβιες κρέμονται οι οροφές τα πλαστικά μέσα ξεφτισμενα κλειδαριές χαλάνε με το καλημέρα και πόσα άλλα.ναι κλείνουν καλά οι πόρτες και έχουν καλό ηχοσύστημα όμως ακούγεται ωραία το μπάσο.
-
Πριν 30 χρόνια στα premium μεσαία οι Ιάπωνες έβγαζαν 115 άλογα από 1600 (Xedos 6, όπως και η Carina E, που όμως δεν ήταν premium) και οι Γερμανοί 100 και 75 μουλάρια αντίστοιχα (BMW E36 316 και Audi 80 αντίστοιχα). Για τέτοιες γερμανικές μοτερούκλες μιλάμε...
-
@criuser said in 2020 Toyota Yaris:
Η Κορόλα του 70 τι είχε να προσφέρει σε σχέση με το οποιοδήποτε Ευρωπαικό πέρα από το στάνταρ ΑΜ ραδιόφωνο ?
Βασικά δεν είχε και τίποτε να χαλάσει...
Θα σου πω επειδή ακριβώς τότε την πήρε ο πατέρας μου: είχε 72 άλογα από 1.200 κυβικά, με κόκκινο στις 7.200 και 2 διπλά καρμπυρατέρ.
ΥΓ: Όσο για το τι είχε να χαλάσει, ό,τι και όλα τα άλλα αμάξια (εκτός Σιτροέν)...δεν είχε τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από την κατηγορίας της.
-
Έχετε δει άλλο αυτοκίνητο να κάνει Αθήνα Ιωάννινα χωρίς στάλα λάδι στο κιβώτιο?
Κορολα του 67... Φορτωμένη με 5 άτομα, σχάρα φουλ κ μπαγκαζιερα. Μόλις γέμισε στα Ιωάννινα βαλβολινη ο μηχανικός εκεί τράβαγε τα βυζιά του. Δεν το πίστευε ότι ήρθε από Αθήνα!! Μετά προφανώς δεν έκανε κιχ το κιβώτιο.
2020 Toyota Yaris