-
@ilias-a said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@otso said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@wantone said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Κατι που μου εκανε μεγαλη εντυπωση .
Μου ανεφεραν για γνωστο μου ζευγαρι χωρις παιδια που απεβιωσε ο συζυγος χωρις διαθηκη , οτι η συζυγος δεν κληρονομει τιποτα αντιθετα τα παιρνουν ο αδερφος του και τα παιδια του αδερφου του δηλαδη τα ανιψια του αποβιωσαντος .
Ειναι δυνατον κατι τετοιο ; να υπερισχυει η αδελφικη συγγενεια απο της συζυγου ;
Δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο .Δεν θα ηταν παντρεμενοι.
Μου ανεφεραν για γνωστο μου ζευγαρι χωρις παιδια που απεβιωσε ο συζυγος χωρις διαθηκη , οτι η συζυγος δεν κληρονομει τιποτα αντιθετα τα παιρνουν ο αδερφος του και τα παιδια του αδερφου του δηλαδη τα ανιψια του αποβιωσαντος .
Ειναι δυνατον κατι τετοιο ; να υπερισχυει η αδελφικη συγγενεια απο της συζυγου ;
Δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο .Δεν θα ηταν παντρεμενοι.
αφου αναφερω γνωστο μου ζευγαρι , ημουν στην εκκλησια οταν παντρευτηκαν .
Παιρνει τη συνταξη του η χηρα?
ακουσα οτι θα παρει το 70% , δεν γνωριζω ειναι πολυ προσφατο ουτε 40 μερες δεν εχει ο μακαριτης . οποτε ειναι φημες αλλα μου εκανε εντυπωση οτι επεμεναν αρκετοι και οτι γνωριζαν περιπτωσεις για ζευγαρια που δεν εχουν παιδια .
Εμενα μου φαινεται κουφο τι σχεση εχει αν εχεις η οχι παιδια .
Το εγραψα εδω μεσα αν γνωριζει κανεις τετοια περιπτωση χωρις παιδια χωρις διαθηκη . -
Οπως τα λεει ο Διας ειναι.
-
@realzeus said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο .Δεν ισχύει.
"Εκείνος από τους συζύγους που επιζεί καλείται, ως κληρονόμος εξ αδιαθέτου, με τους συγγενείς των άλλων τάξεων (όταν δεν υπάρχουν συγγενείς της πρώτης τάξης, τα παιδιά) στο μισό της κληρονομίας. (Δηλαδή: οι άλλοι συγγενείς κληρονομούν το υπόλοιπο 50% της κληρονομίας). Άρθρο 1820 Α.Κ.
Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/40819/syzygos-poy-epizei-ta-dikaiwmata-thstoy-sthn-klhronomia"
Δηλαδή παίρνει το 50% η σύζυγος και το άλλο 50% οι λοιποί κληρονόμοι.
και παλι παραξενο μου φαινεται , τι δουλεια εχουν οι αλλοι ; που μπορει να μην τους πηγαινε κιολας , μιας και πεθανε νεος και ξαφνικα . γενικα στην ελλαδα μου φαινονται παραξενα ολα αυτα , κανεις διαθηκη και εμφανιζονται απο το πουθενα ολοι και διεκδικουν και δικες επι δικων και νομιμη μοιρα κτλ .
Νομιζω δεν ισχυει και το να τα αφησω ολα στον σκυλο μου .
Ευχαριστω Αλεξ , δεν σε αμφισβητω απλα σκεψεις κανω . -
Σκεψου περιπτωσεις απο χηρους γεροντια που προσλαβαν αλλοδαπες για νοσοκομες, τις παντρευτηκαν και τελικα η περιουσια της πρωην γυναικας τους (απο κληρονομια απο τους γονεις της) κατεληξε σε αυτες.
-
δεν το ηξερα οτι αν δεν υπαρχουν παιδια πανε και σε αλλους συγγενεις...
Εκτός αν τα αφήσει όλα στην/στον σύζυγο με διαθήκη. Είμαι πολύ υπέρ της διαθήκης για να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα.
-
@realzeus said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο .Δεν ισχύει.
"Εκείνος από τους συζύγους που επιζεί καλείται, ως κληρονόμος εξ αδιαθέτου, με τους συγγενείς των άλλων τάξεων (όταν δεν υπάρχουν συγγενείς της πρώτης τάξης, τα παιδιά) στο μισό της κληρονομίας. (Δηλαδή: οι άλλοι συγγενείς κληρονομούν το υπόλοιπο 50% της κληρονομίας). Άρθρο 1820 Α.Κ.
Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/40819/syzygos-poy-epizei-ta-dikaiwmata-thstoy-sthn-klhronomia"
Δηλαδή παίρνει το 50% η σύζυγος και το άλλο 50% οι λοιποί κληρονόμοι.
και παλι παραξενο μου φαινεται , τι δουλεια εχουν οι αλλοι ; που μπορει να μην τους πηγαινε κιολας , μιας και πεθανε νεος και ξαφνικα . γενικα στην ελλαδα μου φαινονται παραξενα ολα αυτα , κανεις διαθηκη και εμφανιζονται απο το πουθενα ολοι και διεκδικουν και δικες επι δικων και νομιμη μοιρα κτλ .
Νομιζω δεν ισχυει και το να τα αφησω ολα στον σκυλο μου .
Ευχαριστω Αλεξ , δεν σε αμφισβητω απλα σκεψεις κανω .Μπάμπη μου έτσι τα λέει ο Νόμος, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Για αυτό λέω να κάνουμε όλοι διαθήκες...
-
Ακομα και σε νεοτερες ηλικιες.
-
Νομίζω είναι κοινή λογική, το ότι παντρεύεται κάποιος δεν σημαίνει πως αυτομάτως διακόπτει σχέσεις με την υπόλοιπη οικογένεια του (πόσο μάλλον στην εποχή μας που οι γάμοι έρχονται και παρέχονται).
Ο επιζών σύζυγος διατηρεί το 50% που του αναλογούσε έτσι κι αλλιώς κι εν ζωή του συζύγου, κι αφού δεν υπάρχουν απόγονοι, καλύπτονται με το υπόλοιπο 50% κι οι τυχόν υποχρεώσεις προς γονείς/ αδέρφια/ ανίψια κλπ. κι αν υπάρχει σοβαρή περιουσία, μάλλον περισσότερο τόπο θα πιάσει να βοηθήσει και τους ηλικιωμένους γονείς ή τα ανίψια στο ξεκίνημα της ζωής τους, παρά να βρεθεί πχ μια χήρα μεσήλικας απο άλλο σόι να καρπωθει και αυτά που κληρονόμησε ο σχωρεμενος απ τους παππούδες του... -
Οτσο μια χαρά είναι ο νόμος.
Υπ΄ όψη ότι προφανώς μιλάμε μόνο για την περιουσία του αποθανόντος.
Αρα αν ένα ζευγάρι δεν έχει παιδιά, τότε η μισή περιουσία πάει στην εξ αίματος οικογένεια και η άλλη μισή στον/στην σύζυγο.
Προφανώς όταν πεθάνει ο/η σύζυγος που πήρε την περιουσία, τότε δεν έχουν κάποιο δικαίωμα επ΄ αυτής οι συγγενείς του αρχικά αποθανόντος.
Ας το κάνουμε πιο λιανά λίγο με την έννοια της ελληνικής οικογένειας.
Νέο ζευγάρι παντρεύεται και οι γονείς δίνουν κάποια περιουσιακά στοιχεία στα παιδιά για να ξεκινήσουν την ζωή τους.
Υποτίθεται ότι αυτοί οι γονείς πιστεύουν / ελπίζουν ότι τα παιδιά τους θα τους νοιαστούν αν έχουν κάποια ανάγκη στο τέλος του βίου τους.
Αν τώρα το παιδί τους φύγει άκληρο και πήγαινε όλη η περιουσία στον επιζώντα σύζυγο, προφανώς ο γάμος έχει λυθεί και δεν έχει και υποχρέωση να φροντίσει τους γονείς που έδωσαν την περιουσία τους.
Ετσι ο νόμος όριζε το 50 % να επιστρέψει στους γονείς...
Ο γουώκ κούλης ετοίμαζε, νομίζω τώρα τον μάζεψε ένα νόμο, ότι αν οι γονείς είναι άνω των 80 ετών να μην τους γυρίζει τίποτα πίσω. Προφανώς οι σφαλιάρες θα ήταν αρκετές, αλλά ήταν συνέχεια εκείνων των νόμων για ομοφυλόφιλα ζευγάρια που είχαν θέμα με το ότι δεν είχαν κάνει γάμο, αν και τους κάλυπτε το σύμφωνο συμβίωσης και ήθελαν να έχουν πρόσβαση στην περιουσία. Είχε γίνει αυτό και με τον μακαρίτη ηθοποιό που ο ίδιος δεν είχε κοινοποιήσει τις προτιμήσεις του, αλλά τις μάθαμε όλοι στην κηδεία του από τ* τεθλιμμέν* χήρ* .
Τώρα στις διαθήκες μπαίνει πάντα η νόμιμη μοίρα. Αυτή είναι η μισή από την κανονική. Δηλαδή στην περίπτωση μας αν ήθελε ο αποθανών θα μπορούσε να αφήσει με διαθήκη το 25 % στην οικογένεια του εξ αίματος και το 75 % στην χήρα.
Γενικά πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν και θέματα, αλλά ειδικά όταν οι άνθρωποι αυτοί έχουν και κάποια ηλικία και δεν υπάρχουν θέματα με ανιόντες, μπορούν να εφαρμόζουν το ρητό καλή ζωή κακή διαθήκη.
-
Παιδια ολοι δικιο εχετε , απλα ειναι ομως περιπτωσεις που σου ερχεται σου φαινεται κατι αδικια .
Παρτε την περιπτωση που λεω . Ζευγαρι που λεω κοντα 30 χρονια μαζι χωρις παιδια . Αυτος ειχε το σπιτι κατι κτηματα και την δουλεια του , αυτη οικιακα μετρητα και κτηματα , στην οποια καλη ζωη συνεβαλαν τα μετρητα της και η πωληση ολων των κτηματων της (ειχαν περισσοτερη αξια )
Τωρα λοιπον υπαρχει το σπιτι καποια δικα του κτηματα και ενα αυτοκινητο .
Εμφανιζεται απο το πουθενα αδερφος μακαριτη (δεν υπηρχαν σχεσεις στα μαχαιρια λογω κληρονομικων ) και παιρνει μισο σπιτι ;
Εχει περισσοτερα δικαιωματα αυτος απο την αλλη που τον εφαγε στη μαπα τοσα χρονια ; και προφανως θα της κανουν τον βιο αβιωτο για να την εξαναγκασουν να φυγει .
Ειναι δικαιο αυτο με την κοινη λογικη ;
Αν καταλαβα καλα , αν τα ειχε γραψει ολα στο ονομα της ο μακαριτης δεν θα υπηρχε προβλημα .
Θα υπηρχε ομως σε περιπτωση που εφευγε αυτη , τοτε θα εμφανιζοταν ο δικος της αδερφος και θα εμενε στο ν δρομο ο νυν μακαριτης.
Καταλαβαινω να υπαρχουν παιδια και ο μακαριτης να τα γραφει σε γκομενες η να παντρευεται νοσοκομες , τα παιδια να διεκδικησουν νομιμη μοιρα , αλλά τα αδελφια σε σχεση με την συζυγο μετα τοσα χρονια γαμου ; -
O νόμος δεν μπορεί να προβλέψει όλες τις περιπτώσεις.
Για αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια για τα πραγματικά γεγονότα.
Ουσιαστικά με τον νόμο μοιράζεται 50 - 50 η περιουσία του συζύγου. Τώρα αν αποδειχθούν αγορές με πώληση περιουσίας της γυναίκας όλα αυτά θα υπολογιστούν.
Θεωρητικά θα μπορούσε να κάνει μια διαθήκη ο αποθανών και να πει ότι με τον αδελφό του δεν τα έχει καλά και του αφήνει την νόμιμη μοίρα, δηλαδή το 25 % της περιουσίας του, το οποίο το προσδιορίζει σε κάποιο-α κτήμα.
-
-
Το νου σας οι συναλλασσόμενοι με καρτες.
Το δίκτυο της worldline έχει καταρρεύσει και δεν πραγματοποιείται καμία συναλλαγή. -
@teo-mak said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Το δίκτυο της worldline έχει καταρρεύσει και δεν πραγματοποιείται καμία συναλλαγή.Πριν από μία ώρα έκανα την τελευταία συναλλαγή
Πότε κατέρρευσε; -
@a-d-p said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@teo-mak said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Το δίκτυο της worldline έχει καταρρεύσει και δεν πραγματοποιείται καμία συναλλαγή.Πριν από μία ώρα έκανα την τελευταία συναλλαγή
Πότε κατέρρευσε;τωρα δουλευει παντως
-
Προφανώς και αποκαταστάθηκε.
Την ωρα που εγραψα είχε τουλάχιστον 45 λεπτά offline.
«Κερασα» αρκετους καφεδες. -
Είσαι λαρτζ
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]