-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σωστό ερώτημα.
Και εγώ δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις να απαντήσω.
Με την λογική όμως αν το σκεφτείς έχεις δύο επιλογές στην παρούσα φάση.
1.Κρατάς σταθερή μια παραγωγή σε ήδη υφιστάμενα εργοστάσια με άπειρη πρώτη ύλη με απίστευτα χαμηλό κόστος χρήσης και προσθέτεις φίλτρα και συμπληρωματικά στάδια στην παραγωγή για την αποθήκευση του co2 με σκοπό είτε να το πουλήσεις ( άρα να μετριάσεις το κόστος είτε να χρηματοδοτήσεις την νέα πράσινη μεταφορά σε πρότζεκτ όπως τα εργοστάσια υδρογόνου με ανανεώσιμες πηγές, και εκεί έχεις άπειρη τζάμπα πρώτη ύλη- ήλιος,θάλασσα)
2. Κανεις απότομη μετάβαση στηριζόμενος σε ακριβότερη ενέργεια καθώς την αγοράζεις από το εξωτερικόΤο 1 μοιάζει προφανώς λογικότερο διότι σε εξασφαλίζει από κρίσεις σαν την σημερινή. Όμως το "ακριβότερη" ενέργεια είναι σχετικό. Με τις τιμές ΦΑ προ διετίας, η ενέργεια από ΦΑ ήταν πολύ φτηνότερη από όποιο συνδυασμό λιγνίτη. Ο λιγνίτης είναι συγκυριακά(;) σήμερα περίπου στο ίδιο κόστος παραγωγής με το ΦΑ, αν πέσει η τιμή του ΦΑ πάλι ακριβότερος θα γίνει ακόμη και με νέα φίλτρα. Οπότε προφανώς τότε θα κόψουμε λιγνιτική παραγωγή και θα αυξήσουμε το ΦΑ. Αλλιώς με κύριο ποσοστό παραγωγής από λιγνίτη, θα φτάσουμε να πληρώνουμε ακόμη περισσότερο από σήμερα. Το θέμα είναι να έχεις επιλογές μέχρι να ομαλοποιηθεί η νέα κατάσταση, εκεί είναι που θέλει προσοχή, αν δεν είχαμε τον λιγνίτη σήμερα, αλλοίμονό μας.
-
Δεν ήξερα ότι το Φ.Α ήταν πιο φθηνό από λιγνίτη. Νομίζω πάντα το φ.α ήταν πιο ακριβο και όχι μόνο σήμερα.
Νομίζω ήταν απίστευτα πιο φθηνος ο λιγνίτης διότι ήταν πρακτικά για τη χώρα μας άπειρος και δίπλα στα εργοστάσια και απλά είχε επιβαρύνσεις από τις εκπομπές co2 που εξέπεμπε στην ατμόσφαιρα. Αν όμως αποθηκεύεις το co2 και δεν εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα τότε δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος επιβάρυνσης του λιγνίτη με πρόστιμα λόγω co2.
Οκ δεν είναι το καλύτερο καύσιμο, είναι βρόμικο για την τοπική ατμόσφαιρα και οικοσύστημα...κακά τα ψέματα. Αλλά όπως έγραψα .... Είμαστε μια καρφίτσα στον παγκόσμιο χάρτη και με μικρά εισοδήματα
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Tο θέμα είναι να έχεις επιλογές μέχρι να ομαλοποιηθεί η νέα κατάσταση, εκεί είναι που θέλει προσοχή, αν δεν είχαμε τον λιγνίτη σήμερα, αλλοίμονό μας.
Αυτό...όλη η ιστορία είναι η μετάβαση σε ηλεκτροδοτηση-θερμανση/ψύξη κτιρίων είτε στις μεταφορές να γίνει ο-μ-α-λ-α.
Εδώ βγήκε ένας κλιματικος νόμος που είναι ανεφάρμοστος στην κατάσταση που βρισκόμαστε.
Αλλά ναι, είμαστε αρνητές επειδής έχουμε συμφέροντα.
Τώρα όμως που τα "αλλα/νεα" συμφεροντα εφορμούν επί καχεκτικων νοικοκυριων και επιχειρησεων, όλα καλά. -
@criuser said in CHAOS: Το ελληνικό hypercar είναι γεγονός:
Βλέπεις ότι με τον Πήλιου και τον Ιωάννη βριζόμαστε , αλλά η κουβέντα συνεχίζεται. Ακόμα και με τον Δία .
Να με συγχωρείς, διαφωνούμε.
-
Μπου!χα!χα! Με συνοπτικές διαδικασίες...
Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν βίζα στον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου –Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Οι αμερικανικές αρχές οφείλουν να ανακαλέσουν την ακατανόητη και απαράδεκτη απόφαση για άρνηση χορήγησης βίζας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιο Κούλογλου, η οποία μάλιστα του κοινοποιήθηκε χωρίς συγκεκριμένες εξηγήσεις», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
https://www.iefimerida.gr/politiki/syriza-amerikanikes-arhes-arnisi-horigisis-bizas-koylogloy -
Ρεεεε μνημόνια μέχρι σβήσει ο Ήλιος
-
-
Παράνοια
-
-
Τελικά αυτός ο Γαπ δεν έχει καθρέφτες σπίτι του.
Μιλάει τώρα στον Σκάι και νομίζει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους... -
Τι είναι αυτό; Αρνητές καταγραφής;
Τελικά τι αρνητής λαός που είναι ένα μέρος των Ελλήνων;
Τι έχει σειρά μετά; Σε ποιο θέμα να αρνηθούμε;
-
Η απογραφή επειδή περιλαμβάνει πολύ αναλυτικές ερωτήσεις , φέρνει στην επιφάνεια αρκετές αμαρτίες.
Τι εννοώ, μέχρι στιγμής αρκετός κόσμος με ρωτάει : " σημείωσαν το τάδε διαμέρισμα αλλά το έχω αυθαίρετο ή η αποθήκη μου τη δείχνω μη ρευματοδοτούμενη , ή έχω τα παιδιά μου ως φιλοξενούμενους αλλά στην πραγματικότητα μένουν στο αυθαίρετο δώμα " και άλλα πολλά και καθημερινά ελληνικά.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φοβούνται ότι τα στοιχεία θα διασταυρωθούν , ιδίως από τη στιγμή που η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά. Τι να τους λες αυτά είναι για τα στατιστικά , τι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει διασταύρωση, τίποτα ο κόσμος φοβάται! -
Αφού είμαστε τίγκα στις παρανομίες....λογικό να φοβούνται τώρα. Καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν έχεις τόσες παρανομίες σε δόμηση, ακίνητα και φορολογία. Κάμια στιγμή όμως πρέπει να σταματήσουν αυτά και όχι δεν θα γίνει με την απογραφή, δεν θα κάνουν καμία διασταύρωση.
-
Παρανομία σε δόμηση έχει η Ισπανία. Κλείνουν τα μπαλκόνια σε σημείο που πλέον δεν το ελέγχουν, δεν έχει νόημα. Όλοι το κάνουν.
-
Ερωτηματολόγιο απογραφής ότι να'ναι και ότι κάτσει. Πάλι καλά που δεν είχε ερώτηση "έχετε λεκάνη ή τούρκικη χέστρα;".
Εγώ προτίμησα να απαντήσω το ανώνυμο ερωτηματολόγιο του συνδικαλιστικού φορέα της εργασίας μου. Το βρήκα πολύ ποιο ενδιαφέρον και επίκαιρο.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η απογραφή επειδή περιλαμβάνει πολύ αναλυτικές ερωτήσεις , φέρνει στην επιφάνεια αρκετές αμαρτίες.
Τι εννοώ, μέχρι στιγμής αρκετός κόσμος με ρωτάει : " σημείωσαν το τάδε διαμέρισμα αλλά το έχω αυθαίρετο ή η αποθήκη μου τη δείχνω μη ρευματοδοτούμενη , ή έχω τα παιδιά μου ως φιλοξενούμενους αλλά στην πραγματικότητα μένουν στο αυθαίρετο δώμα " και άλλα πολλά και καθημερινά ελληνικά.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φοβούνται ότι τα στοιχεία θα διασταυρωθούν , ιδίως από τη στιγμή που η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά. Τι να τους λες αυτά είναι για τα στατιστικά , τι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει διασταύρωση, τίποτα ο κόσμος φοβάται!Λογικό δεν είναι με τόσα ψέματα που έχουν πει στο λαο εδώ και χρόνια;;;;
Πάντως και σε εμένα το ερωτηματολόγιο δεν μου φαίνεται για απογραφή. Περιουσιολογιο θα έλεγα ότι θυμίζει! -
Στις Τούρκικες "αδειάζεις" πιο εύκολα, είναι σωστά εργονομικά φτιαγμένες
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι είναι αυτό; Αρνητές καταγραφής;
Τελικά τι αρνητής λαός που είναι ένα μέρος των Ελλήνων;
Τι έχει σειρά μετά; Σε ποιο θέμα να αρνηθούμε;
Εγω έχω μπλέξει με αρνητές βαρελας στο ράλι στο Μερκούρη. Περίεργο, στο Ακρόπολις καραγουσταραν, είναι και ΝΔουληδες οι περισσότεροι...
-
Περικαλω οι επιστημονικές απορίες μου να μην μπλέκονται με τα συνδικαλιστικά σας.
Τρελαμνεοι με τα γκάζια.....ε τρελαμενοι...
Δεν μου λέτε; πόσο co2 εκπέμπεται στα ράλλυ σας;
Αααα για να το αναλύσουμε και αυτό..?
-
Σήμερα μιλούσα με ανθρώπους που έχουν μαγαζιά εστίασης....
Μέσα μπαίνουν κάθε μέρα....
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2