-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μα ακριβώς αυτό είπα και εγώ ότι δεν αφορά αυτούς που έδειξε το ξένο κωλοκάναλο, που έδειχνε οικοδομή, τουρισμό και εστίαση.
Αφορά άλλους που δεν τους έδειχνε, άρα τα γελάκια του ηλίθιου παρουσιαστή, ήταν παραπληροφόρηση, ογκώδης άγνοια και επίπεδο εισαγγελάτου.
Δυστυχώς κάποιοι φίλοι εδώ δεν βλέπουν τα απλά πράγματα, αλλά αυτά που θέλουν να δουν και κυρίως θέλουν να πουν.
Μας έπρηξες με το βίντεο. Δεν μίλησε κανεις για το βίντεο αλλά για την ουσία της υπόθεσης.
-
@monman2 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το ΣΚ ήπιαμε καφέ με εναν που δουλεύει σε μαρμαράδικο και εναν άλλο σε εργοστάσιο .
Δεν μπορούν να καταλάβουν την φασαρία για το 6ήμερο , μάλιστα και οι δυο είπαν μακάρι να έλεγε το αφεντικό να πάμε για δουλειά Σάββατο ,40% + μεροκάματο και δεν μπορεί να σε βάλει ουτε μισή ώρα υπερωρία και ρεπό καθημερινή να κάνουμε σερβις και να συμμαζέψουμε λίγο το αυτοκίνητο ο ενας την μηχανή ο άλλος .
ααα και να πάμε για κανα μπάνιο στην θάλασσα σαν άνθρωποι
Δεν θα έχει παραπάνω μισθό το Σάββατο. Θα καταλάβουν και αυτοί τι μ@22@ς έλεγαν σε λίγο καιρο.
-
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κάνεις λάθος οι παλιότεροι γουστάρουν.
Είχαμε σήμερα την συζήτηση αυτή με σερβιτόρο σε γνωστή και μεγάλη εξοχική ταβέρνα που αυτός είναι εκεί 30 χρόνια. Αλλά έχουν μείνει 2-3 από τους παλιούς και με τους νέους έχει παράπονα ο κόσμος για την εξυπηρέτηση. Και μου έλεγε παλιά τα τρέχαμε μόνοι μας. Τώρα οι νέοι δεν κάνουν.
Και ο λόγος είναι ότι παλιά οι σερβιτόροι είχαν άμιλλα μεταξύ τους γίνονταν φίρμες αν άλλαζαν μαγαζί έπαιρναν κόσμο μαζί τους γιατί την γουστάρανε αυτή την δουλειά.
Με το ΠΑΣΟΚ τους διορισμούς και τα 500 τμήματα στην τριτοβάθμια έχουμε πτυχιούχους με άχρηστα πτυχία χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα οι οποίοι είχαν σαν μόνο στόχο τον διορισμό. Αυτό ψιλοχαθηκε οπότε έχουμε όλο το σκηνικό.
Φανταζομαι θα προετρεπες τα παιδια σου να μην ασχοληθουν με σπουδες και μαλακιες και να δουλευουν σαιζον.
Εγω παλι συναντησα σερβιτορο που το επαγγελμα του ηταν επιχειρηματιας , αλλα το καλοκαιρι εκλεινε την επιχειρηση του και δουλευε σαιζον οπως και ολοι οι υπαλληλοι του , μαλιστα μου ειπε οτι και τα σαββατοκυριακα δουλευε οχι στην δικη του δουλεια αλλα σε κτηματα με γαμους . Απ οτι καταλαβα ο κοσμος της εργασιας θεωρει μπουρδες των κοκκινων τις αργιες τα οχταωρα τις επικυνδυνες συνθηκες εργασιας και οτι ολα ειναι παρωχημενες ιδεες του περασμενου αιωνα .
Ολα αυτα με εβαλαν σε σκεψεις και αποφασισα απο την πρωτοχρονια να αλλαξω και να ζησω και εγω το αμερικανικο ονειρο made in greece καποτε να γινω δισεκατομμυριουχος δουλευοντας σαιζον .
Ξεχωρα που θα αυξησω την παραγωγικοτητα ισως εκπληρωσω το ονειρο μου μετα απο 90 χρονια δουλειας να ξεκουραστω κατακοιτος σε ιδιωτικο γηροκομειο θεραπευτηριο να μην βαζουμε σε εξοδα και το κρατος και να εχουν μεινει και λιγα στην ακρη για την κηδεια μου .
Σε αλλα παρακολουθωντας τον αγωνα της γαλλιας με τοσους μαυρους μεσα θυμηθηκα την ταινια Θεέ μου, τι σου κάναμε; και γελουσα σαν τον χαζο σκεφτομενος τον κρουζερ πεθερο μαυρου μεταναστη να περιμενει τον συμπεθερο απο το τζιμπουτι να περασουν μαζι καλοκαιρινες διακοπες (και ισως να δουλευαν σαιζον μαζι)Επειδή γίνεστε γραφικοί, θα σας πω ότι όλα στην ζωή είναι ανάλογα με τις συνθήκες.
Ναι λοιπόν αν είχα γεννηθεί σε σπίτι ταβερνιάρη Μυκονιάτη, ή Σαντορινιού, ή στην Πάρο ή στην Νάουσσα, πρακτικά δεν θα είχα άλλη επιλογή και θα ήταν μια χαρά, αν έβγαζα 200-300000 τον χρόνο.
Να σας πω λοιπόν μερικά παραδείγματα με πραγματικούς ανθρώπους, κάποιοι είναι και πασόκοι, αλλά από βλακεία τους, γιατί δεν κέρδισαν ποτέ τίποτα, αντίθετα τους δημιούργησαν προβλήματα, γιατί τα αρπακτικά, είναι πάντα αρπακτικά.
Παιδικοί φίλοι, ο πατέρας τους, είχε μαγαζί. Από 8 χρονών ήταν δεδομένο ότι θα βοήθαγαν στο μαγαζί όταν υπήρχε ανάγκη.
Μεγάλωσαν σπούδασαν οικονομικά και βέβαια μεγάλωσαν και το μαγαζί και το έκαναν μαγαζιά.
Αλλος ο πατέρας του ήταν τζαμάς. Ο γιός σπούδασε οικονομικά, έβαλε το πτυχίο στο γραφείο του τζαμάδικου και συνέχισε να είναι τζαμάς.
Αλλος σε επαρχία οι γονείς του ήταν αγρότες. Οταν αυτός ήταν 20 χρονών και οι γονείς του 50-55 χρονών, κληρονόμησαν από ένα άκληρο θείο τους, ένα μαγέρικο σε ένα παραλιακό μεν, αλλά μικρό μέρος.
Το έκαναν εστιατόριο, το πήγαν καλά, ο φίλος μάζεψε χρήμα, έφτιαξε ένα μικρό ξενοδοχείο με τον γαμπρό του που ήταν ναυτικός και είχε μαζέψει χρήμα, τα παιδιά του, ο ένας σπούδασε και δουλεύει στο ξενοδοχείο, ο άλλος έγινε σεφ και δουλεύει στο εστιατόριο και τα έχουν όλοι μαζί, ενώ έφτιαξαν και νέο δικό τους ξενοδοχείο, αρκετά μεγαλύτερο.
Ο φίλος μου είναι πλέον 70+, αλλά τα καλοκαίρια δουλεύει όταν στο εστιατόριο, όπου χρειάζεται και όταν χρειάζεται.
Αυτοί στην σεζόν είχαν ωράριο ? Οχι βέβαια. Δούλευαν 7 μέρες όπως χρειαζόταν. Και την 1η Σεπτεμβρίου, το νέο ζευγάρι έπαιρνε τα παιδιά του και πήγαινε 15 μέρες διακοπές, μέχρι να αρχίσουν τα σχολεία και έμεναν πίσω οι γονείς, οι οποίοι πήγαιναν μετά.
Αυτός είναι ο τρόπος ζωής όταν είναι σεζόν.
Οπως και εσύ που είσαι αγρότης. Υπάρχουν μέρες που πήζεις και μέρες που κάθεσαι.
Τώρα μέσω ενός φίλου που ξεκίνησαν τα παιδιά του, με πτυχία οικονομικών και οι δύο, να έχουν βανάκια σε τουριστικά νησιά, ναι το καλοκαίρι πήζουν, αλλά τον χειμώνα τον περνάνε χαλαρά και τους αρέσει περισσότερο από το να δουλεύουν 10ωρα στις γνωστές μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες.
Ετσι έμαθα και για τους οδηγούς, που δουλεύουν 4-5 μήνες στα νησιά με 1600 καθαρά, συν ένσημα και διαμονή και τον χειμώνα, είτε κάνουν το ίδιο σε άλλες περιοχές, είτε κάτι άλλο.
Τα πράγματα δεν είναι σταθερά.
Ξέρω ένα οικοδόμο μετανάστη που είναι εδώ 30 χρόνια, τα παιδιά του γεννήθηκαν όλα εδώ, ο μεγάλος είναι κάπου στα 22, πέρασε από οικοδομή, πέρασε από συνεργείο αυτοκινήτων, πέρασε από φανοποιείο, πέρασε από μαγαζί αλουμινά, τελικά κατέληξε να δουλεύει ντιλίβερι, γιατί είναι πιο ξεκούραστα και βγάζει από 70-110 την ημέρα.
Οπότε αφήστε ήσυχο τον Βασιλάκη Καίλα και τον Νίκο Ξανθόπουλο...
Ρε σύ μιλάμε για μισθωτούς. Όχι για ε.ε που έχουν τα δικά τους ωράρια αναλόγως την δουλειά. Μιλάμε για εξαρτημένη και συγκεκριμένη θέση εργασίας.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εάν κλείνουν και έχουν ρεπό ειτε έχουν προσωπικό με κυλιόμενα ρεπό τότε δεν μιλάμε για αυτούς. Εμείς συζητούμε για αυτούς που όπως λες γουστάρουν το 7 ήμερο γιατί είναι άνθρωποι της εργασίας. Θα τους χαρακτήριζα αλλιώς και όχι της εργασίας.
Όσο για τις προσβολές σου περί πασοκων και σύνταξης...
Όταν δουλέψεις πραγματικά και όχι σε στυλ δουλειά με καφέδες δεξιά και αριστερά με πελάτες και συζητήσεις επι συζητήσεων επιβλέποντας τους άλλους να εργάζονται τότε θα καταλάβεις ποσο σημαντικό ειναι το ρεπό σε έναν μισθωτό εργαζόμενο.Αλλά ξέχασα....συνταξιούχος..... Α ρε μπαγάσα....καλά τα βόλεψες.
Χωρίς τα ρεπο η κοινωνία μας δεν έχει κανένα μέλλον. Ούτε κοινωνιολογικά, ούτε δημογραφικά, ούτε και οικονομικά
Και η εργασιομανία που εμφανίζουν πολλοί στις μέρες μας είναι ψυχική νόσος. Κρύβει αλλά σοβαρά προβλήματα στο μυαλό, ψυχική υγεία και περιβάλλον του ασθενούς.
Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι έχεις δουλέψει πραγματικά επειδή κάθεσαι εδώ μέσα και γράφεις πασοκίες ?
Και θα μου πεις αν εργάζομαι μετά από 41 χρόνια δουλειάς που ήταν 60 ώρες την εβδομάδα ?
Η μελέτη, η επίβλεψη, η κατασκευή, ή πώληση, για σένα δεν είναι δουλειά ?
Είναι δουλειά αλλά όχι εξαρτημένη θέση εργασίας υπαλλήλου. Επειδή δεν έχεις κάνει υπάλληλος δεν μπορείς να το κατανοήσεις και γράφεις μπουρδες.
Μόνο η χειρωνακτική είναι ?
Σκέψου δηλαδή τι δουλειά τυπικά κάνεις σαν οικονομολόγος.
Θεωρίες, προβλέψεις, θα έπρεπε όλοι οι οικονομολόγοι να τηλεργάζεστε από τους Δελφούς, μασώντας φύλλα δάφνης...
Είσαι τόσο άσχετος που δεν καταλαβαίνεις πως το οικονομολόγος είναι τίτλος με βάση το πεδίο σπουδων. Δεν είναι το επάγγελμα.
Ολη η συζήτηση ξεκίνησε από το βίντεο που μίλαγε για το 6ήμερο, το οποίο αφορά άτομα που δουλεύουν σε 12μηνη βάση και έδειχνε οικοδομή, τουρισμό, εστίαση, που δουλεύει πάντα με άλλο τρόπο και είπα ότι και ο δημοσιογράφος που είχε ένα ειρωνικό ύφος και αυτός δουλεύει σύμφωνα με τις ανάγκες του ρεπορτάζ και όχι με ωράριο.
Προφανώς δεν μπορείς να καταλάβεις πως αισθάνεται ο καθένας.
Υπάρχουν βέβαια δουλειές που είναι δημιουργικές, υπάρχουν και δουλειές που βάζεις σφραγίδες, κάνεις διεκπεραιώσεις, οπότε τι χαρά να σου δώσουν ?
Όχι η δίκη σου δεν θεωρείται τόσο δημιουργική. Δημιουργικές εργασίες είναι οι καλλιτεχνικές και πνευματικές εργασίες.
Το να υπολογίζεις σίδερα ανα κολώνα και να βρίζεις του εργάτες να τα περνούν σωστά δεν είναι δημιουργική εργασία. Δηλαδή τι να πουν οι συγγραφείς, οι ποιητές κτλ ;;;;Τεχνική εργασία είναι.
Για πες μας εσύ με τι ασχολείσαι συγκεκριμένα και είναι πιο σοβαρή δουλειά, από το να μελετάς κτίρια από το λευκό χαρτί, ή την μαύρη ή άσπρη οθόνη και να βλέπεις να φτιάχνονται και να μένουν και μετά από σένα.
Με ηλίθιους.
Σου έβαλα και λάικ για το πόνημα σου αυτό, το οποίο βέβαια θα μείνει ασχολίαστο.
Α και το φύλαξα για να μην το κατεβάσεις με το κουότε...
-
Είναι αποδεδειγμένο, πως με 6ήμερη ή 7ήμερη εργασία, θα ανεβεί το βιοτικό επίπεδο, και θα ξεχρεώσουμε ως κράτος πολύ γρήγορα.
-
Βάλτο πάνω από το κρεβάτι σου και λέγε την προσευχή σου κάθε βράδυ διαβάζοντας το.
-
Είπαμε εύχομαι στα παιδιά σας αφού το θελετε να γουστάρουν την εργασία τους και να εργάζονται ως μισθωτοί 7 ημέρες την εβδομάδα και 10 ωρα κιόλας
Κάθε καλο εύχομαι δηλαδή.
Εφόσον το βλέπετε για καλο, σας το εύχομαι ολόψυχα.Σαν μισθωτοί εργάζονται...
Ενίοτε χτυπάνε και 10ωρα...
Και χαίρομαι γιατί γυρίζουν χαρούμενοι από αυτή την δουλειά που κάνουν, γιατί την γουστάρουν...Αυτό ξέρεις τελικά είναι το μεγάλο πρόβλημα της ζωής...
Να κάνεις μία δουλειά που δεν γουστάρεις και να κάθεσαι να γράφεις ιστορίες στα κοινωνικά δίκτυα, τυπικά εν ώρα εργασίας....
-
Είπαμε εύχομαι στα παιδιά σας αφού το θελετε να γουστάρουν την εργασία τους και να εργάζονται ως μισθωτοί 7 ημέρες την εβδομάδα και 10 ωρα κιόλας
Και χαίρομαι γιατί γυρίζουν χαρούμενοι από αυτή την δουλειά που κάνουν, γιατί την γουστάρουν...Αυτό ξέρεις τελικά είναι το μεγάλο πρόβλημα της ζωής...
Να κάνεις μία δουλειά που δεν γουστάρεις και να κάθεσαι να γράφεις ιστορίες στα κοινωνικά δίκτυα, τυπικά εν ώρα εργασίας....
Έχουν γυναίκα;;;; Έχουν ζωή;;;; Φίλους;;;;οικογένεια;;;
Και εργάζονται 6 ημέρα και 10 ωρα;;;
Τρώνε στη μαμά τους;; Τους ψωνίζει η μαμά τους;;;
Διότι το να ζεις αναεξαρτητος απαιτεί τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα σε χρόνο προετοιμασίας και της καθημερινότητας ενός σπιτιού . Σύνολο 14 ώρες την ημέρα.
Και 8 ώρες του ύπνου πάμε στις 22 ώρες και 2 ώρες για χαλάρωση πνεύματος και σώματος.
Αυτοί οι άνθρωποι, στο λέω εκ πείρας είναι υποψήφιοι για σοβαρές κρίσεις άγχους. Περίμενε και θα το δεις όλη αυτή η γενια στα 40 θα κλατάρει
-
Μα ακριβώς αυτό είπα και εγώ ότι δεν αφορά αυτούς που έδειξε το ξένο κωλοκάναλο, που έδειχνε οικοδομή, τουρισμό και εστίαση.
Αφορά άλλους που δεν τους έδειχνε, άρα τα γελάκια του ηλίθιου παρουσιαστή, ήταν παραπληροφόρηση, ογκώδης άγνοια και επίπεδο εισαγγελάτου.
Δυστυχώς κάποιοι φίλοι εδώ δεν βλέπουν τα απλά πράγματα, αλλά αυτά που θέλουν να δουν και κυρίως θέλουν να πουν.
Μας έπρηξες με το βίντεο. Δεν μίλησε κανεις για το βίντεο αλλά για την ουσία της υπόθεσης.
Εγώ για το βίντεο μίλησα μόνο και μετά μου την πέσατε, γιατί ως συνήθως απαντάτε σε αυτά που νομίζετε ότι γράψαμε και όχι σε αυτά που γράψαμε.
-
Σε πληροφορω οτι και οι γονεις της γενιας μου που δουλευαν 10ωρα +2 ωρες το πανε ελα με συγκοινωνια και κανα 8ωρο το Σαββατο και οικογενεια ειχαν και φιλους παντοτινους και ποιοτικη διασκεδαση απολαμβαναν.
Ξεκολα καποια στιγμη απο τις παρωπιδες, καλο θα ειναι να υπαρχει περισσοτερος ελευθερος χρονος για ολους αλλα πολλα επαγγελματα δουλευαν και θα δουλευουν 6 ή και 7 ημερες την εβδομαδα, τουλαχιστον ας πληρωθουν καλυτερα αυτες τις εξτρα μερες. -
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κάνεις λάθος οι παλιότεροι γουστάρουν.
Είχαμε σήμερα την συζήτηση αυτή με σερβιτόρο σε γνωστή και μεγάλη εξοχική ταβέρνα που αυτός είναι εκεί 30 χρόνια. Αλλά έχουν μείνει 2-3 από τους παλιούς και με τους νέους έχει παράπονα ο κόσμος για την εξυπηρέτηση. Και μου έλεγε παλιά τα τρέχαμε μόνοι μας. Τώρα οι νέοι δεν κάνουν.
Και ο λόγος είναι ότι παλιά οι σερβιτόροι είχαν άμιλλα μεταξύ τους γίνονταν φίρμες αν άλλαζαν μαγαζί έπαιρναν κόσμο μαζί τους γιατί την γουστάρανε αυτή την δουλειά.
Με το ΠΑΣΟΚ τους διορισμούς και τα 500 τμήματα στην τριτοβάθμια έχουμε πτυχιούχους με άχρηστα πτυχία χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα οι οποίοι είχαν σαν μόνο στόχο τον διορισμό. Αυτό ψιλοχαθηκε οπότε έχουμε όλο το σκηνικό.
Φανταζομαι θα προετρεπες τα παιδια σου να μην ασχοληθουν με σπουδες και μαλακιες και να δουλευουν σαιζον.
Εγω παλι συναντησα σερβιτορο που το επαγγελμα του ηταν επιχειρηματιας , αλλα το καλοκαιρι εκλεινε την επιχειρηση του και δουλευε σαιζον οπως και ολοι οι υπαλληλοι του , μαλιστα μου ειπε οτι και τα σαββατοκυριακα δουλευε οχι στην δικη του δουλεια αλλα σε κτηματα με γαμους . Απ οτι καταλαβα ο κοσμος της εργασιας θεωρει μπουρδες των κοκκινων τις αργιες τα οχταωρα τις επικυνδυνες συνθηκες εργασιας και οτι ολα ειναι παρωχημενες ιδεες του περασμενου αιωνα .
Ολα αυτα με εβαλαν σε σκεψεις και αποφασισα απο την πρωτοχρονια να αλλαξω και να ζησω και εγω το αμερικανικο ονειρο made in greece καποτε να γινω δισεκατομμυριουχος δουλευοντας σαιζον .
Ξεχωρα που θα αυξησω την παραγωγικοτητα ισως εκπληρωσω το ονειρο μου μετα απο 90 χρονια δουλειας να ξεκουραστω κατακοιτος σε ιδιωτικο γηροκομειο θεραπευτηριο να μην βαζουμε σε εξοδα και το κρατος και να εχουν μεινει και λιγα στην ακρη για την κηδεια μου .
Σε αλλα παρακολουθωντας τον αγωνα της γαλλιας με τοσους μαυρους μεσα θυμηθηκα την ταινια Θεέ μου, τι σου κάναμε; και γελουσα σαν τον χαζο σκεφτομενος τον κρουζερ πεθερο μαυρου μεταναστη να περιμενει τον συμπεθερο απο το τζιμπουτι να περασουν μαζι καλοκαιρινες διακοπες (και ισως να δουλευαν σαιζον μαζι)Επειδή γίνεστε γραφικοί, θα σας πω ότι όλα στην ζωή είναι ανάλογα με τις συνθήκες.
Ναι λοιπόν αν είχα γεννηθεί σε σπίτι ταβερνιάρη Μυκονιάτη, ή Σαντορινιού, ή στην Πάρο ή στην Νάουσσα, πρακτικά δεν θα είχα άλλη επιλογή και θα ήταν μια χαρά, αν έβγαζα 200-300000 τον χρόνο.
Να σας πω λοιπόν μερικά παραδείγματα με πραγματικούς ανθρώπους, κάποιοι είναι και πασόκοι, αλλά από βλακεία τους, γιατί δεν κέρδισαν ποτέ τίποτα, αντίθετα τους δημιούργησαν προβλήματα, γιατί τα αρπακτικά, είναι πάντα αρπακτικά.
Παιδικοί φίλοι, ο πατέρας τους, είχε μαγαζί. Από 8 χρονών ήταν δεδομένο ότι θα βοήθαγαν στο μαγαζί όταν υπήρχε ανάγκη.
Μεγάλωσαν σπούδασαν οικονομικά και βέβαια μεγάλωσαν και το μαγαζί και το έκαναν μαγαζιά.
Αλλος ο πατέρας του ήταν τζαμάς. Ο γιός σπούδασε οικονομικά, έβαλε το πτυχίο στο γραφείο του τζαμάδικου και συνέχισε να είναι τζαμάς.
Αλλος σε επαρχία οι γονείς του ήταν αγρότες. Οταν αυτός ήταν 20 χρονών και οι γονείς του 50-55 χρονών, κληρονόμησαν από ένα άκληρο θείο τους, ένα μαγέρικο σε ένα παραλιακό μεν, αλλά μικρό μέρος.
Το έκαναν εστιατόριο, το πήγαν καλά, ο φίλος μάζεψε χρήμα, έφτιαξε ένα μικρό ξενοδοχείο με τον γαμπρό του που ήταν ναυτικός και είχε μαζέψει χρήμα, τα παιδιά του, ο ένας σπούδασε και δουλεύει στο ξενοδοχείο, ο άλλος έγινε σεφ και δουλεύει στο εστιατόριο και τα έχουν όλοι μαζί, ενώ έφτιαξαν και νέο δικό τους ξενοδοχείο, αρκετά μεγαλύτερο.
Ο φίλος μου είναι πλέον 70+, αλλά τα καλοκαίρια δουλεύει όταν στο εστιατόριο, όπου χρειάζεται και όταν χρειάζεται.
Αυτοί στην σεζόν είχαν ωράριο ? Οχι βέβαια. Δούλευαν 7 μέρες όπως χρειαζόταν. Και την 1η Σεπτεμβρίου, το νέο ζευγάρι έπαιρνε τα παιδιά του και πήγαινε 15 μέρες διακοπές, μέχρι να αρχίσουν τα σχολεία και έμεναν πίσω οι γονείς, οι οποίοι πήγαιναν μετά.
Αυτός είναι ο τρόπος ζωής όταν είναι σεζόν.
Οπως και εσύ που είσαι αγρότης. Υπάρχουν μέρες που πήζεις και μέρες που κάθεσαι.
Τώρα μέσω ενός φίλου που ξεκίνησαν τα παιδιά του, με πτυχία οικονομικών και οι δύο, να έχουν βανάκια σε τουριστικά νησιά, ναι το καλοκαίρι πήζουν, αλλά τον χειμώνα τον περνάνε χαλαρά και τους αρέσει περισσότερο από το να δουλεύουν 10ωρα στις γνωστές μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες.
Ετσι έμαθα και για τους οδηγούς, που δουλεύουν 4-5 μήνες στα νησιά με 1600 καθαρά, συν ένσημα και διαμονή και τον χειμώνα, είτε κάνουν το ίδιο σε άλλες περιοχές, είτε κάτι άλλο.
Τα πράγματα δεν είναι σταθερά.
Ξέρω ένα οικοδόμο μετανάστη που είναι εδώ 30 χρόνια, τα παιδιά του γεννήθηκαν όλα εδώ, ο μεγάλος είναι κάπου στα 22, πέρασε από οικοδομή, πέρασε από συνεργείο αυτοκινήτων, πέρασε από φανοποιείο, πέρασε από μαγαζί αλουμινά, τελικά κατέληξε να δουλεύει ντιλίβερι, γιατί είναι πιο ξεκούραστα και βγάζει από 70-110 την ημέρα.
Οπότε αφήστε ήσυχο τον Βασιλάκη Καίλα και τον Νίκο Ξανθόπουλο...
Ρε σύ μιλάμε για μισθωτούς. Όχι για ε.ε που έχουν τα δικά τους ωράρια αναλόγως την δουλειά. Μιλάμε για εξαρτημένη και συγκεκριμένη θέση εργασίας.
Εγώ απάντησα στον ότσο που έλεγε για σεζόν και μόνο. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχετε τον ίδιο τρόπο σκέψης.
Η συζήτηση έχει ξεκινήσει από το βίντεο που έδειχνε οικοδομή, εστίαση και τουρισμό.
Πρακτικά όλοι οι εργαζόμενοι εκεί, ακόμα και οι μισθωτοί, είναι ουσιαστικά ΕΕ, γιατί δεν κάνουν καριέρα σε αυτά, αλλά αλλάζουν συνέχεια εργοδότες και μέρη εργασίας, όπου βρίσκουν καλύτερο μεροκάματο.
Δεν έχουν σχέση με τον βιομηχανικό υπάλληλο.
-
Με αυτά που γράφετε, φτάσατε το τόπικ αισίως στην σελίδα 1981...
Η χρονιά της αλλαγής...
Όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλο τα ίδια μένουν...
-
Διότι το να ζεις αναεξαρτητος απαιτεί τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα σε χρόνο προετοιμασίας και της καθημερινότητας ενός σπιτιού . Σύνολο 14 ώρες την ημέρα.
Εχεις ζήσει ανεξάρτητος? Γιατί εγώ που το έκανα μετά τον στρατό (μέχρι και όταν παντρέυτηκα), 4 ώρες την ημέρα δεν ήθελα με τίποτα, ούτε καν στο εξωτερικό! Ειδικά στο εξωτερικό (αλλά και εδώ) όσο μένα μόνος μου, σχεδόν κάθε μέρα έξω ήμουν και δούλευα και 10ωρα. Σιγά μην θέλει το σπίτι 4 ώρες την ημέρα...μόνο εαν έχεις χρόνο για χάσιμο και δηλώνεις επάγγελμα "οικιακά" και καπως πρέπει να γεμίσει η ημέρα.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εχεις ζήσει ανεξάρτητος? Γιατί εγώ που το έκανα μετά τον στρατό (μέχρι και όταν παντρέυτηκα), 4 ώρες την ημέρα δεν ήθελα με τίποτα, ούτε καν στο εξωτερικό! Ειδικά στο εξωτερικό (αλλά και εδώ) όσο μένα μόνος μου, σχεδόν κάθε μέρα έξω ήμουν και δούλευα και 10ωρα. Σιγά μην θέλει το σπίτι 4 ώρες την ημέρα...μόνο εαν έχεις χρόνο για χάσιμο και δηλώνεις επάγγελμα "οικιακά" και καπως πρέπει να γεμίσει η ημέρα.
Ε υποθέτω αναφέρεται στις απαραίτητες δουλειές του σπιτιού. Κοινώς μαγείρεμα για την επομένη , πλύσιμο και σιδέρωμα ρούχων και λοιπά.
Εγώ δε το περιλαμβάνω στο πρόγραμμα , καθώς τα κάνει η σύζυγος , αλλά αν το σκεφτείς δεν είναι και λίγο μετά το 8ωρο να πρέπει να κάνεις και τα βασικά ( δε μιλάω για φασίνες) της καθημερινότητας. Τώρα 4ωρο δε ξέρω αν είναι , αλλά ένας σεβαστός χρόνος είναι...
-
Φανούλη μου πάνω από 18 έτη ζω ανεξάρτητος. Ένα σπίτι θέλει 4 ώρες διότι θέλει να ψωνίσεις, να μαγειρέψεις , να καθαρίσεις, ν πλύνεις, να σιδερώσεις κτλ κτλ
Δεν ξέρω σε τι τρώγλες ζούσατε και τι οικογένειες έχετε. Αλλά ένα σπίτι έχει πρόγραμμα και κάποιος πρέπει να τρέχει για αυτά. Ποσο μάλλον με τις αποστάσεις και την κίνηση.
-
Σύμφωνα με μελέτη του Ο.Ο.Σ.Α ένα μέσο ελληνικό νοικοκυριό χρειάζεται 4 ώρες και 23 λεπτά τη μέρα για να μην είναι τρώγλη…ειδικά αν είσαι κουλός….
-
Τρώνε στη μαμά τους;; Τους ψωνίζει η μαμά τους;;;
Και 8 ώρες του ύπνου πάμε στις 22 ώρες και 2 ώρες για χαλάρωση πνεύματος και σώματος.
Αυτοί οι άνθρωποι, στο λέω εκ πείρας είναι υποψήφιοι για σοβαρές κρίσεις άγχους. Περίμενε και θα το δεις όλη αυτή η γενια στα 40 θα κλατάρει
Δεν είπα για 6ήμερα.
Πενθήμερο είναι. Τυπικά 10 με 5.30, συνήθως βάζει μία ώρα παραπάνω γιατί δεν προλαβαίνει λιγότερο. Αλλά το 5νθήμερο, 5νθήμερο και πέφτουν και μπόνους.
Ετσι όμως δουλεύουν εδώ και δεκαετίες πολλοί.
Παλιότερα σε τράπεζες, ειδικά τα στελέχη χτύπαγαν αρκετές ώρες. Πάντα όμως το 5νθήμερο.
Ενώ εγώ σαν ΕΕ, ξεκίναγα 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ με κάποιες διακοπές, καφέ, κολατσιό, φαγητό, που συνήθως ήταν μήτινγκ με συνεργάτες, σε εξωτερικό όμως χώρο και βέβαια είχαμε στον χρόνο αυτό, επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, τα πρωινά και γραφείο από τις 5 μέχρι τις 9 το βράδυ, αν δεν είχα να δείξω το εμπόρευμα.
Σάββατο 10-3 κυρίως για να δείξουμε το εμπόρευμα και αρκετές φορές και Κυριακές 11-1 γιατί οι πελάτες έρχονταν όταν δεν δούλευαν οι ίδιοι.
Καταλαβαίνεις ότι την οικογένεια την έβλεπες κυρίως τα υπόλοιπα του ΣΚ, αλλά είχα και κάποιες μέρες που έκλεινα τα πάντα. Κάπου 10 - 12 εργάσιμες το καλοκαίρι και 4 την δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα, που έκλεινε το ένα κινητό της εργασίας και έμενε μόνο της οικογένειας ανοικτό και πηγαίναμε διακοπές όλοι μαζί.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ε υποθέτω αναφέρεται στις απαραίτητες δουλειές του σπιτιού. Κοινώς μαγείρεμα για την επομένη , πλύσιμο και σιδέρωμα ρούχων και λοιπά.
Προφανώς, αλλά 4 ώρες δεν ειναι με τίποτα!!
Φανούλη μου πάνω από 18 έτη ζω ανεξάρτητος. Ένα σπίτι θέλει 4 ώρες διότι θέλει να ψωνίσεις, να μαγειρέψεις , να καθαρίσεις, ν πλύνεις, να σιδερώσεις κτλ κτλ
Δεν ξέρω σε τι τρώγλες ζούσατε και τι οικογένειες έχετε. Αλλά ένα σπίτι έχει πρόγραμμα και κάποιος πρέπει να τρέχει για αυτά. Ποσο μάλλον με τις αποστάσεις και την κίνηση.
Τα υποκοριστικά κομένα, δεν σου έδωσα δικαίωμα!!
προφανώς δεν ξέρεις να κάνεις δουλειές τότε. Γιατί 4 ώρες με τίποτα. Εκτός εαν έχεις OCD. Θές 4 ώρες το Σάββατο και άλλες τόσες την Κυριακή για να τα κάνεις ΟΛΑ. Άντε και μισή ώρα κάθε μέρα, εαν είσαι πολύ ψείρας. Εαν έχεις μεγάλος σπίτι. Εαν έχεις 40τμ, θες ακόμα λιγότερο.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σύμφωνα με μελέτη του Ο.Ο.Σ.Α ένα μέσο ελληνικό νοικοκυριό χρειάζεται 4 ώρες και 23 λεπτά τη μέρα για να μην είναι τρώγλη…ειδικά αν είσαι κουλός….
Δημόσιοι; Υπάλληλοι;;; Και οι δυο;;;
Σχολουσες 2,30 το μεσημέρι;;;
-
Είπαμε να είστε ακομμάτιστοι, αλλά όχι να υπερασπίζεστε με τέτοια ζέση κάθε Κούλεια μαλακία που σκαρφίζεται κάποιος ανεπάγγελτος στη καρέκλα του, καθ υπόδειξη των εχόντων συμφέρον, για να τους το νομιμοποιήσει.
Δηλαδή κρουζερ δεν αναφέρεσαι στην εστίαση, αλλά μας δίνεις παραδείγματα εστίασης...
Κι είσαι και "κόσμος της Εργασίας" κατά δήλωση, αλλά δεν ξέρεις (?) ή κάνεις πως δεν ξέρεις, τι σημαίνει 5μερο, πως υπολογίζονται οι 40 ώρες εβδομαδιαία κλπ;
Να τα λέει αυτά ένας συνταξιούχος καραβανας που δεν έχει εργαστεί ποτέ όπως όλος ο κόσμος, προς υπεράσπιση του Κουλη, το καταλαβαίνω.
Να αγνοεί πχ. ότι εφόσον έχεις σύμβαση 48 ωρών, το Σάββατο που θα σε καλέσει το αφεντικό επειδή έπεσε δουλειά, αντί για υπερωρίες θα πάρεις τα @ρχίδι@ σου επ ώμου και θα γυρίσεις σπίτι, έχοντας πληρώσει και τις βενζίνες για να πας στη δουλειά, γιατί Σαββατοκύριακο δεν έχει ούτε λεωφορεία που εξυπηρετούν τις εργάσιμες...
Που να ξέρει ο καραβανας πως εργάζεται κι αμείβεται ο πολύς ο κόσμος, αφού ζει σε παράλληλη πραγματικότητα.
Μήπως τελικά δεν ξέρουν ούτε οι εργολάβοι, ή κάνουν πως δεν ξέρουν;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2