-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε δέκα έτη θα πετάει η χωρα.
Αιώνιος ονειροπόλος-αιθεροβάμων είσαι Λαπ μου...
Χωρίς όνειρο και όραμα, μέλλον δεν υπάρχει! Αλί σε όσους δεν ονειρεύονται!
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οπου παρεμβαίνει το κράτος στην οικονομία τα κάνει σκατά. Εχει αποδειχθεί δεκάδες φορές. Γιατί είναι ανίκανο, έχει ανίκανο προσωπικό και διοικείται από ανίκανους πολιτικούς.
Σε πάρα πολλές περιπτώσεις οτιδήποτε Κρατικό είναι πολύ ανώτερο σε οργάνωση και διαχείριση από τους κατσικοκλέφτες ιδιώτες!!! Μόνον και μόνον που το Κράτος τηρεί την εργατική Νομοθεσία, φτάνει! Άσε με τώρα μην αρχίσω για το σινάφι σου...
Σωστά!!!
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φέρνει το δελτίο παραγγελίας και πληρώνεις...
Ως πρώην επιχειρηματίας, αυτά τα προσέχω πολύ. Πριν μερικούς μήνες ζητάω τον λογαριασμό σε ψητοπωλείο που φάγαμε με την φιλενάδα μου και έρχεται ο σερβιτόρος με ένα tablet (άλλη καινούρια μαλακία αυτή), και μου λέει πόσα λεφτά θέλει. Γέλασα και του είπα να φέρει χαρτάκι, γιατί αλλιώς λεφτά δεν θα δει, Έρχεται μετά από λίγο με Δελτίο Παραγγελίας (βγαλμένο από ταμειακή μηχανή για να δείχνει σαν απόδειξη) και περιμένει να πληρωθεί. Σηκώνομαι επί τόπου, πάω στο ταμείο και του δείχνω την ταμπελίτσα που λέει ότι ο πελάτης δεν υποχρεούται να πληρώσει αν δεν λάβει την νόμιμη φορολογική απόδειξη. Τον ευχαρίστησα για το κερασμένο τραπέζι και πάω προς την έξοδο. Πως εμφανίστηκε η απόδειξη μέσα σε 3''... ΘΑΥΜΑ!!! Κι ενώ στην αρχή είχα διάθεση να πληρώσω με μετρητά και να αφήσω και ένα καλό pourboire, μετά από αυτό έβγαλα πιστωτική και εννοείται δεν άφησα ούτε μισό Ευρώ παραπάνω!!! Δηλαδή είναι και ηλίθιοι. Μπορεί ο πελάτης να είναι αστυνομικός/εφοριακός/δικαστικός κλπ, και να τους τρέχει μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι!!! Πως το παίζουν τόσο άνετοι;
Δεν υπάρχουν έλεγχοι, για αυτό!!!
Τέλος λοιπόν το ρευστό
Φαντάζομαι εννοείς μετρητό, καθώς το ρευστό είναι κάτι άλλο (μπορείς να έχεις ρευστότητα και μέσω χρεωστικής κάρτας).
Βασικά άλλο ρευστό, άλλο ρευστότητα!
Το λες συνέχεια αυτό, αλλά διαφωνώ κάθετα, γιατί καταργεί την ιδιωτικότητα των συναλλαγών. Δεν θέλω το Κράτος και οι τράπεζες να γνωρίζουν που ξοδεύω τα λεφτά μου και τι αγοράζω!
Έλα ρε συ, εάν θέλει το κράτος να μάθει το τι κανεις το μαθαίνει οποτε θέλει! Άλλωστε, όλα τα ηλεκτρονικά προσωπικά δεδομένα αυτοκαταστρέφονται μετά κάποιους μήνες εκτός περιπτώσεων εισαγγελικής παρέμβασης! Είναι αυτοματοποιημένη η διαδικασία!
Εσύ που αγαπάς μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία σημαίνει πως η ανατροφοδότηση του συστήματος είναι συνεχόμενη προς το κράτος ακριβώς για τον λόγο αυτό! Όπου και αν ψωνίζεις, θα μπορούν να μάθουν ότι ψώνισες εσυ εάν επιθυμούν να μάθουν το τι κανεις!
Άρα, είσαι ο τελευταίος που θα έπρεπε να εγείρει τέτοιες ανησυχίες!
Η χρήση μετρητού στην Γερμανία είναι υψηλότερη από ότι στην Ελλάδα, για αυτόν τον λόγο. Μεταξύ επιχειρήσεων υπάρχει εδώ και χρόνια όριο 500 Ευρώ για πληρωμή μέσω μετρητών. Μια μαλακία και μισή. Πολλές φορές έπρεπε να πάω στην τράπεζα μου για να καταθέσω μετρητά στον λογαριασμό μου και μετά να κάνω μεταφορά στους προμηθευτές μου. Καψόνι χωρίς λόγο, ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για συναλλαγές Β2Β και άρα όλες με νόμιμα τιμολόγια!!!
Εμ λόγω ενός υβριδικού τρόπου πληρωμών! Εάν ήταν όλα ηλεκτρονικά, δεν θα πήγαινες !
Έχει διαφορά να γκρινιάζεις για την αδικία της φορολόγησης (τι να πούνε και οι επιτηδευματίες που έχουν Τέλος Επιτηδεύματος ακόμα και όταν έχουν ζημία!!!) και άλλο να γκρινιάζεις για το γεγονός ότι υπάρχουν φόροι και πληρώνεις κι εσύ το μερίδιο που προβλέπεται. Αν δεν θες φόρους ---> Σοσιαλισμός Σοβιετικού τύπου. Αλλά δεν σε βλέπω να σου αρέσει ούτε αυτό... Τι θέλεις τελικά;
Ε ΤΙ ΘΕΤΕ;;;;
@lap: Και πως θα τους αναγκάσεις τους εφοπλιστές να συμφωνήσουν; Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Λένιν ήταν να κρατικοποιήσει όλα τα καράβια που έφεραν σημαία Ρωσίας. Μόνον έτσι γίνεται.
Ναι και θα πιάσεις 5-10 πλοία που βρίσκονται σε κατάσταση λιμενισμού ή επισκευάζονται! Με του που γίνει επανάσταση όπως το φαντάζεσαι θα έχουν αλλάξει σε μισή ωρα όλα τα πλοία σημαία και εάν κανεις αστεία να πιάσεις και με ξένη σημαία όλα τα καράβια θα εξαφανιστούν από την χωρα σε μια ημέρα και καμία χωρα δεν θα κάνει εμπόριο με την Ελλάδα! Δεν γίνονται αυτά στον σύγχρονο κόσμο του διαδικτύου και της παγκοσμιοποίησης! Κάθε εποχή έχει τα εργαλεία και ευκαιρίες της!
Εγώ μιλώ στην βάση κινήτρων! Το κίνητρο είναι ενας απίστευτα ισχυρός μηχανισμός άσκησης πολιτικής! Πιο δυνατός από τη βία και σαφέστατα με μικρότερο κόστος εφαρμογής χωρίς πολλούς μηχανισμούς ελέγχου της εκάστοτε νομιμότητας, όπως αυτής που θα προκύπτει από μια επανάσταση! Το κίνητρο δημιουργεί επιθυμία, και όταν ο άνθρωπος επιθυμεί, μετακινεί βουνά!
-
Έχει διαφορά να γκρινιάζεις για την αδικία της φορολόγησης (τι να πούνε και οι επιτηδευματίες που έχουν Τέλος Επιτηδεύματος ακόμα και όταν έχουν ζημία!!!) και άλλο να γκρινιάζεις για το γεγονός ότι υπάρχουν φόροι και πληρώνεις κι εσύ το μερίδιο που προβλέπεται.
Καλά, όπως βλέπεις δεν γκρινιάζω για το ότι "πληρώνω το μερίδιο που προβλέπεται" αλλά για το ότι δεν υποχρεώνει το κράτος να κάνουν όλοι το ίδιο ωστε και το δικό μου μερίδιο να είναι ανάλογο και να μην καλύπτει τις τρύπες των άλλων. Και οι 3 που το αναφέραμε αυτό επισημάναμε, εσένα άλλο σε συμφέρει να καταλαβαίνεις. Ωραίο το παράδειγμα με τον επιτηδευματία και "τις ζημιές" του, να σου κάνω κι εγώ μια ανάλογη ερώτηση από παράδειγμα γνωστού μου (σε οικονομικές υπηρεσίες εταιρίας), πες ότι είσαι μισθωτός που περνάει την τελευταία κλίμακα και παίρνεις (και καλά) "ετήσιο μπόνους" Χ (ναι, υπάρχουν και τέτοιες εταιρίες), πόσο θα φτάσει στα χέρια σου; α) 0.8Χ, β) 0.5Χ, γ) 0.35Χ.
Αν δεν θες φόρους ---> Σοσιαλισμός Σοβιετικού τύπου. Αλλά δεν σε βλέπω να σου αρέσει ούτε αυτό... Τι θέλεις τελικά;
Ναι, προφανώς δεν έχεις φόρους γιατί δεν υπάρχουν έσοδα. Τελευταία φορά που τα συζητούσαμε αν δεν κάνω λάθος συμφωνήσαμε ότι "με σοσιαλισμό" δεν πρόκειται να ζήσω μια ζωή καλύτερη από αυτήν που ζω τώρα, οπότε;
-
Ναι κσι θα πιάσεις 5-10 πλοία! Με του που γίνει επανάσταση όπως το φαντάζεσαι θα έχουν αλλάξει σε μισή ωρα όλα τα πλοία σημαία και εάν κανεις αστεία να πιάσεις και με ξένη σημαία όλα τα καράβια θα εξαφανιστούν από την χωρα σε μια ημέρα και καμία χωρα δεν θα κάνει εμπόριο με την Ελλάδα!
Για βάλε και το ότι όλα από αυτά είναι με τραπεζικά δάνεια, άρα και υποθηκευμένα. Bingo...
Η αξία του πλοίου δεν είναι το σκάφος, η λειτουργία του είναι... Και ο πιο εχέφρων οπαδός του ΚΚΕ να είσαι το να περιμένεις να το λειτουργήσει καλύτερα η κλαδική από την ναυτιλιακή ανάγεται στην σφαίρα της φαντασίας. -
Στην επανάσταση δεν αναγνωρίζουν δάνεια! Οποτε μένει το σκάφος!
Όπως σωστά λες στα πλοία η λειτουργία τους μετρά, ο εφοπλισμός τους και η συμφωνία για την γραμμή!
Εκεί πάνω μπορεί να παίξει ενα κράτος με κίνητρα με κύριο σκοπό να προσφέρει στην χωρα βαριά βιομηχανία και τεχνολογία αιχμής!
Αυτοσκοπός είναι να υπάρξουν χαμηλα ναύλα προς στήριξη της βιομηχανίας και όχι τα σκάφη ως σκάφη!
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να ρωτήσω κάτι, οι αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ φορολογουνται κανονικά στην Ελλάδα; Μήπως ξέρει κάποιος να μας πει, ποιοι οι Τζιροι, ποια τα κέρδη που δηλώνουν και τα ποσά που τελικά ΕΚΤΑΜΙΕΥΟΥΝ (κι όχι απλά οφείλουν) οι διάφορες Ανώνυμες Εταιρίες κάθε είδους;
Ολα φαίνονται στο ΓΕΜΗ στις ΑΕ και ΙΚΕ, ισολογισμοί και έσοδα/έξοδα.
-
Χωρίς όνειρο και όραμα, μέλλον δεν υπάρχει! Αλί σε όσους δεν ονειρεύονται!
Είναι και αυτή μια (αισιόδοξη) άποψη, αλλά καλό είναι να είμαστε ρεαλιστές.
Βασικά άλλο ρευστό, άλλο ρευστότητα!
Πολύ σωστά. Απλά ρευστό είναι και η πληρωμή μέσω κάρτας, αλλά το μετρητό είναι το χαρτονόμισμα και το νόμισμα. Που αν το σκεφτείς, το νόμισμα (π.χ. το 2Ευρω) είναι πιο ακριβό για να φτιαχτεί από το χαρτονόμισμα (το οποίο είναι από βαμβάκι, όχι χαρτί).
Έλα ρε συ, εάν θέλει το κράτος να μάθει το τι κανεις το μαθαίνει οπότε θέλει!
Ε δεν υπάρχει λόγος να τους το κάνουμε ακόμα πιο εύκολο. Θέλω εγώ να τα φάω στις πτανες, ή στα μπουζούκια, ή να πάω στο σουπερμάρκετ και να πάρω 10 μπουκάλια ουίσκι, ε γιατί να με σταμπάρει το Κράτος ότι γουστάρω τέτοια πράγματα;
Εσύ που αγαπάς μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία σημαίνει πως η ανατροφοδότηση του συστήματος είναι συνεχόμενη προς το κράτος ακριβώς για τον λόγο αυτό! Όπου και αν ψωνίζεις, θα μπορούν να μάθουν ότι ψώνισες εσυ εάν επιθυμούν να μάθουν το τι κανεις!
Άρα, είσαι ο τελευταίος που θα έπρεπε να εγείρει τέτοιες ανησυχίες!Αν το Κράτος μου εξασφάλιζε τα πάντα, δεν θα είχα πρόβλημα, γιατί θα το θεωρούσα σαν τον πατερούλη μου. Όμως σήμερα που δεν μου εξασφαλίζει παιδεία-υγεία-στέγαση-εργασία και απλά θέλει να του δίνω φόρους, δεν θα του δίνω και αναφορά για το που τρώω τα λεφτά μου. Να ήμασταν σε Σοσιαλιστικό Κράτος και να μου παρείχε τα πάντα και εγώ τότε δεν θα είχα πρόβλημα να δηλώνω μέχρι και πότε κατούρησα!!! Πρέπει να παραδεχτώ πάντως ότι η Ελλαδίτσα μας, μας παρέχει πολύ περισσότερο από άλλες πλούσιες χώρες και για αυτό δεν γκρινιάζω για τους φόρους που πληρώνω, σε αντίθεση με πολλούς άλλους εδώ μέσα.
Εμ λόγω ενός υβριδικού τρόπου πληρωμών! Εάν ήταν όλα ηλεκτρονικά, δεν θα πήγαινες !
Πάλι θα πήγαινα γιατί είχα και λιανική, άρα και ταμείο με μετρητά. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις τους πάντες να έχουν κάρτες, για να βγάζουν λεφτά οι τράπεζες. Ο άλλος έρχονταν να πάρει 10 ταινίες και ένα πιστόλι ταινίας, συνολικά 20 Ευρώ, δεν ενδιαφερόταν να έχει κάρτα για ένα 20άρικο. Καθημερινά κυκλοφορούσα με 500-1000 Ευρώ μετρητά από τις εισπράξεις. Έπρεπε λοιπόν να πηγαίνω στην τράπεζα για να καταθέσω κάποια χρήματα ώστε να κάνω μεταφορά στους συνεργάτες μου. Καλά για τις επιταγές των 2-5-10 χιλιάδων, δεν μιλάω καν, εκεί αναγκαστικά πας στην τράπεζα και ελπίζεις ότι δεν είναι ακάλυπτη... Τι τα θυμήθηκα όλα αυτά; Μου ανέβηκε η πίεση πάλι!!!
Ναι και θα πιάσεις 5-10 πλοία που βρίσκονται σε κατάσταση λιμενισμού ή επισκευάζονται! Με του που γίνει επανάσταση όπως το φαντάζεσαι θα έχουν αλλάξει σε μισή ωρα όλα τα πλοία σημαία και εάν κανεις αστεία να πιάσεις και με ξένη σημαία όλα τα καράβια θα εξαφανιστούν από την χωρα σε μια ημέρα και καμία χωρα δεν θα κάνει εμπόριο με την Ελλάδα! Δεν γίνονται αυτά στον σύγχρονο κόσμο του διαδικτύου και της παγκοσμιοποίησης! Κάθε εποχή έχει τα εργαλεία και ευκαιρίες της!
Η αλήθεια είναι ότι καλά τα λες. Εκτός αν βγάλεις τον Στόλο και αρχίσεις να κατάσχεις πλοία σε διεθνή ύδατα. Προσωπικά τα πλοία τα θεωρώ χαμένη υπόθεση. Τις βιομηχανίες και τα ξενοδοχεία θα κρατικοποιούσα.
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
εσένα άλλο σε συμφέρει να καταλαβαίνεις
Αλήθεια; Εγώ είμαι ο Εχθρός του Λαού και με συμφέρει κάτι άλλο;
Ωραίο το παράδειγμα με τον επιτηδευματία και "τις ζημιές" του, να σου κάνω κι εγώ μια ανάλογη ερώτηση από παράδειγμα γνωστού μου (σε οικονομικές υπηρεσίες εταιρίας), πες ότι είσαι μισθωτός που περνάει την τελευταία κλίμακα και παίρνεις (και καλά) "ετήσιο μπόνους" Χ (ναι, υπάρχουν και τέτοιες εταιρίες), πόσο θα φτάσει στα χέρια σου; α) 0.8Χ, β) 0.5Χ, γ) 0.35Χ.
Ιδέα δεν έχω, γιατί ποτέ δεν πήρα τέτοια λεφτά. Θα έλεγα όμως το 0,35.
Αυτό που ξέρω είναι ότι υπήρχαν χρονιές που είχα ζημίες και πλήρωνα φόρους για ανύπαρκτα-φανταστικά κέρδη, που υπολογίζονταν τεκμαρτά. Οπότε εσύ αγαπητέ μου μπορεί να έβγαλες 20 χιλιάρικα και να γκρινιάζεις για το ότι πλήρωσες και 1000 σε φόρους, αλλά εγώ δεν έβγαλα τίποτα και πλήρωσα φόρους από την τσέπη μου!!! Αν συνέχιζα να βγάζω λεφτά, γιατί θα το έκλεινα το μαγαζί; Λεφτά έβγαλα όταν πούλησα το ακίνητο μόνο...Δεν δικαιολογώ τον criuser, δεν είμαι ο δικηγόρος του, αλλά καιρός είναι να μάθεις τι πραγματικά συμβαίνει σε πολλές μικρές επιχειρήσεις.
-
Η θεωρια απο την πραξη εχει αποσταση μεγαλη, μου αρεσει που μερικοι εχετε στησει στα 6 μετρα τους ε.ε. παιδες ευκολο ειναι, ανοιξτε ενα μαγαζι ή μαγαζακι, κρατηστε του 6 μονο χρονια και μετα ελατε να τα συζητησουμε πανω σε πραγματικα δεδομενα.
-
αλλά καιρός είναι να μάθεις τι πραγματικά συμβαίνει σε πολλές μικρές επιχειρήσεις.
Οπότε μάθε κι εσύ τι συμβαίνει στην λεγόμενη "μισθωτή εργασία" μιας και στα ποσά που έβαλες θα ήσουν μέσα αν έβαζες άλλο ένα μηδενικό στις κρατήσεις στην αναλογία. Αυτή είναι πάνω-κάτω η πραγματικότητα για μεσαία στελέχη επιχειρήσεων (όχι για τα μεγαλοστελέχη που εκεί να πεις σου δίνουν 500 τον χρόνο, δώσε τα 250 φόρο κι άσε μας ήσυχους, δεν θα σου λείψουν) που αναμένει κάποιος να "τραβήξουν το κάρο".
Επίσης, επειδή δεν πείθεσαι αλλά είσαι υπέρ των δημοσίων αγαθών (τα έχω ξαναγράψει αυτά που θα πω τώρα) η χώρα έχει σήμερα το ΑΕΠ του 2008 άρα τα ποσά που δαπανά για Παιδεία - Υγεία κλπ είναι πάνω κάτω τα ίδια (ίδιο ποσοστό επί του ΑΕΠ). Με την διαφορά ότι έκτοτε ο πληθωρισμός έχει τρέξει με ένα σωρευτικό 40% πες. Άρα η χώρα αν ήθελε να δίνει τα ίδια χρήματα με τότε θα έπρεπε να δίνει 40% περισσότερα σε αμοιβές γιατρών, νοσηλευτών, καθηγητών, υλικού, χοντρικά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ. Αυτό με τους μισθωτούς μόνο να τραβάνε το κάρο απλά δεν γίνεται. Και αφού τα ποσοστά φορολογίας στην μισθωτή εργασία δεν γίνεται να μεγαλώσουν κι άλλο, οδηγείσαι μαθηματικά προς τον εκφυλισμό των υπηρεσιών αυτών αν δεν συμμετάσχουν (ή δεν επιθυμούν να συμμετέχουν) οι υπόλοιποι. Αυτό ακριβώς βλέπουμε σήμερα. Βεβαιως θα δεχτώ ρεμούλες και κλεψιές αλλά δυστυχώς τα ποσά είναι αμείλικτα.
-
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η θεωρια απο την πραξη εχει αποσταση μεγαλη, μου αρεσει που μερικοι εχετε στησει στα 6 μετρα τους ε.ε. παιδες ευκολο ειναι, ανοιξτε ενα μαγαζι ή μαγαζακι, κρατηστε του 6 μονο χρονια και μετα ελατε να τα συζητησουμε πανω σε πραγματικα δεδομενα.
Κανείς δεν είπε ότι ειναι εύκολο, αλλά η λύση δεν είναι η φοροδιαφυγή. Μπορεί κάποιος να το κρατήσει νόμιμα, έχει καλώς. Δεν μπορεί? ας το κλεισει και ας γίνει υπάλληλος - η λύση δεν ειναι να το κρατάει κλέβοντας, πιστεύω το καταλαβαίνεις αυτό.
-
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ενώ ας πούμε το να είσαι 25-30 χρόνια σε εταιρίες και να φτάσεις να γίνεις manager/director με ευθύνη από 15-300 άτομα (πτυχιούχους) είναι piece of cake, όλοι το κάνουν και γι αυτό είναι δίκαιο να σου παίρνουν το κεφάλι σε κρατήσεις. Για να σε δω κι εσένα...
-
αλλά καιρός είναι να μάθεις τι πραγματικά συμβαίνει σε πολλές μικρές επιχειρήσεις.
Οπότε μάθε κι εσύ τι συμβαίνει στην λεγόμενη "μισθωτή εργασία" μιας και στα ποσά που έβαλες θα ήσουν μέσα αν έβαζες άλλο ένα μηδενικό στις κρατήσεις στην αναλογία. Αυτή είναι πάνω-κάτω η πραγματικότητα για μεσαία στελέχη επιχειρήσεων (όχι για τα μεγαλοστελέχη που εκεί να πεις σου δίνουν 500 τον χρόνο, δώσε τα 250 φόρο κι άσε μας ήσυχους, δεν θα σου λείψουν) που αναμένει κάποιος να "τραβήξουν το κάρο".
Επίσης, επειδή δεν πείθεσαι αλλά είσαι υπέρ των δημοσίων αγαθών (τα έχω ξαναγράψει αυτά που θα πω τώρα) η χώρα έχει σήμερα το ΑΕΠ του 2008 άρα τα ποσά που δαπανά για Παιδεία - Υγεία κλπ είναι πάνω κάτω τα ίδια (ίδιο ποσοστό επί του ΑΕΠ). Με την διαφορά ότι έκτοτε ο πληθωρισμός έχει τρέξει με ένα σωρευτικό 40% πες. Άρα η χώρα αν ήθελε να δίνει τα ίδια χρήματα με τότε θα έπρεπε να δίνει 40% περισσότερα σε αμοιβές γιατρών, νοσηλευτών, καθηγητών, υλικού, χοντρικά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ. Αυτό με τους μισθωτούς μόνο να τραβάνε το κάρο απλά δεν γίνεται. Και αφού τα ποσοστά φορολογίας στην μισθωτή εργασία δεν γίνεται να μεγαλώσουν κι άλλο, οδηγείσαι μαθηματικά προς τον εκφυλισμό των υπηρεσιών αυτών αν δεν συμμετάσχουν (ή δεν επιθυμούν να συμμετέχουν) οι υπόλοιποι. Αυτό ακριβώς βλέπουμε σήμερα. Βεβαιως θα δεχτώ ρεμούλες και κλεψιές αλλά δυστυχώς τα ποσά είναι αμείλικτα.
Σοβαρά; Ο καθαρός μισθός σου είναι στο 50% του μεικτού; Επειδή ήμουν εργοδότης, τέτοια μισθοδοσία δεν υπέγραψα ΠΟΤΕ!
ΥΓ: Τα 250 και 500 χιλιάρικα σε ποια αμερικάνικη ονείρωξη τα είδες; Δεν μιλάμε για τα ίδια πράγματα, προφανώς. Εγώ μιλάω για μικρές επιχειρήσεις και μισθούς κάτω των 1000 Ευρώ, ενώ εσύ μιλάς για στελεχάρες...
-
Ενώ ας πούμε το να είσαι 25-30 χρόνια σε εταιρίες και να φτάσεις να γίνεις manager/director με ευθύνη από 15-300 άτομα (πτυχιούχους) είναι piece of cake, όλοι το κάνουν και γι αυτό είναι δίκαιο να σου παίρνουν το κεφάλι σε κρατήσεις. Για να σε δω κι εσένα...
Αυτες τις κρατησεις ισως τις εχεις στα 30000 τζιρου σαν εε. συν την ανασφαλεια οτι σε ασθενεια ή ατυχημα εισαι επι ξυλου κρεμαμενος.
-
Φαντάζεσαι ένας ιατρός που εργάζεται στο δημόσιο και πληρώνει φόρους να έχει ταμπέλα που να λέει κάτω από 200 ευρώ φακελάκι μη με σηκώνεται....
Αυτοί είστε... οι ίδιοι άνθρωποι σε διαφορα επαγγέλματα. Αεριτζήδες
Μεροκάματο ήταν αυτοί...
Μάλιστα σιδεράδες μπετού, η πιο δύσκολοι δουλειά και τους προσβάλλεις...
Ευτυχώς που δεν σε βλέπουν...
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μην σου πω και 500…γρόσια….
1500 είναι πλέον...μην ειρωνεύεσαι.
Η Πυθία έκλεισε, η Βασιλειάδου ως καφετζού πέθανε, ποιος στο είπε ?
-
Φοβάμαι να σου πω, εδώ βγαίνουν όλα στη φόρα μη χέσω.
Άσε με ρε συ, εδώ έχουμε θέμα με τις φαντασιώσεις του άλλου
-
Δυστυχώς, τα έσοδα έξοδα δημιουργούν την τάση για εικονικές συναλλαγές. Πλέον όλοι μπορουν να έχουν μια εικονική εταιρία με διαφορα εικονικά εμπορεύματα τα οποία τα νοικιάζουν ως επιχείρηση που έχουν και αποθήκες και άντε ψάξε βρες τες εκτός χώρας. Σκέψου το αυτό επι εκατοντάδες χιλιάδες. Μια τρύπα στο νερό θα κανουμε.
Θα δημιουργηθεί μια ατυπη οικονομία όπου ο καθένας θα πουλάει στον άλλον εικονικές συναλλαγές αντί να δίνει μαύρα.
Το κόστος ελέγχου αυτού είναι τεράστιο αν και με την ΑΙ ίσως βελτιωθεί. Ένα χάος.Κατάργηση ρευστού.
Αν μειώναμε τις κρατικές δαπάνες, μήπως ήταν καλύτερα ?
-
Ρε συ πριν λίγες μέρες μιλούσα με μηχανικό. Αμάν πια αυτό το τουπέ σας, κουράζετε.
Μηχανικό που χτίζει ο ίδιος ?
Η οικονομολόγο, που λέει αρλούμπες με τα λεφτά των άλλων ?
Το υπογράφει αυτό, να του φέρω αύριο ξένο επενδυτή να του το παραδώσει με το κλειδί στο χέρι ?
Γιατί παπάτζες από οικονομολόγους τις δέχομαι αφού είναι μέρος της δουλειάς τους, από μηχανικούς όχι, γιατί απαξιώνουν τον τίτλο τους.
-
Άσχετο αλλά ο Γκλέτσος μου έκλεψε την ιδέα για τους εφοπλιστές και την συνεργασία με το κράτος. Αυτός το έθεσε στην βάση μιας εξειδικευμένης κρατικής τράπεζας με οικονομολόγους της ΣΑΣ, εγώ κάπως διαφορετικά κατά την κατάθεση εθνικών πρότζεκτ.....αλλά μου πήρε την ιδέα.
Αντί να τους κυνηγάμε και να παίζουμε κρυφτό ανα τον κόσμο μπας και φορολογήσουμε τίποτα να τους χρησιμοποιήσουμε!
Να δημιουργηθεί μια εθνική στρατηγική με κοινά οφέλη. Αυτοί τις γραμμές και τα καράβια σε σταθερά κλειδωμένα με τον πληθωρισμό πολύ χαμηλα ναύλα αλλά αποκλειστικότητα για δεκαετιες στις γραμμες μεταφορών Α υλων και τελικών προϊόντων προς τις αγορές της Ευρώπης και το κράτος τα κονδύλια για joint venture με ξένες μεγάλες βιομηχανίες! Κοινό ταμείο, κοινό φάκελο πρότασης κοστολογημένο και οι υπουργοί να γυρίζουν τον κόσμο να κλείνουν Βζιουουουν συμφωνίες! Αφού είμαστε στη μέση μεταξύ Ασίας και Ευρώπης το κλειδί είναι οι μεταφορές!!!!
Ποσο μάλλον όταν έχουμε ίσως τον μεγαλύτερο στόλο σε φορτίο του πλανήτη ή από τους πρώτους!!!
Αυτό ήταν η δίκη μου ιδέα Απόστολε Γκλέτσο . Καπου την είχα γράψει περιληπτικά σε ένα θέμα με εργοστάσια αυτοκινήτων ....
Αποστολεεεε φέρε την ιδέα πίσω.
Αυτοί που έχουν τα ποστάλια, είναι άλλοι από αυτούς που είναι στην ποντοπόρο.
Και στην ποντοπόρο, υπάρχουν οι μικρές οικογενειακές και οι μεγάλες στα μεγάλα χρηματιστήρια...
Οπότε είναι σαν να μιλάει το μυρμήγκι στον οδοστρωτήρα...
-
Καλέ σταμάτα, έχουμε θέμα... Μη με απασχολείς
-
Δεν σε απασχολώ, πάω να δω παραλία...
Εχουμε και τον Δία που θα μιλήσει για το συνάφι μου...
Το μόνο συνάφι που ΔΕΝ έχει θέματα με τα εργασιακά, είναι των μηχανικών κατασκευαστών.
Γιατί αφ΄ ενός τα ένσημα είναι δεδομένα από τον ΕΦΚΑ με την έκδοση της άδειας και αφ΄ ετέρου αυτοί τρέχουν για τα ατυχήματα και τσακώνονται με τα μαστόρια για τις μπύρες και τους υπεργολάβους για τα συστήματα ασφαλείας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2