-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πες τους τα γιατί κοιμούνται όρθιοι.
Τα ντουιτ γιορσελφ και τα ΙΚΕΑ γιατί βγήκαν έξω ; Γιατί κανείς δεν τολμάει να φωνάξει τεχνίτη.
τα περισσοτερα που γραφοντε ειναι ασχετα εδω μεσα το εχω γραψει πολλες φορες γιατι ο κοσμος προτιμα να γραφει στο ιντερνετ παρα να βγει εξω να δει πως ειναι η ζωη
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επίσης, πολλοί επιλέγουν επαγγέματα λόγω των μαύρων. Εαν κοπούν τα μαύρα, ίσως να μην συμφέρει το επάγγελμα ή να είναι Ε.Ε οπότε ας αλλάξουν. Όμως το να πλουτίζουν εις βάρος όσων πληρώνουν φόρο είναι ανήθικο, ανέντιμο και παράνομο - απλά πράγματα!
Μαζί σου ....
Λύσε μου ένα πρόβλημα. Μπαίνεις σε ένα γιατρό , μηχανικό , ή αλουμινά * ( εκεί να δεις πάρτι , που πήρα προσφορά εγώ) και σου λέει είναι 500€ χωρίς απόδειξη και 800 με απόδειξη, Τι κάνεις;;;;;; Δε μιλάω σαν ιδιώτης , μιλάω ως κράτος τι κάνεις, χωρίς έλεγχο δεν πιάνεις τίποτα....
Και εκεί το λές ότι υπάρχει και μια μορφή "τιμιότητας" μεταξύ κατεργαρέων , γιατί το εστιατόριο που δεν κόβει απόδειξη ποτέ δε σου λέει είναι 100 χωρίς και 124 με ΦΠΑ , εκεί το καβαντζώνει. Φέρνει το δελτίο παραγγελίας και πληρώνεις...
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί ένας ηλεκτρολόγος να κόψει μαύρα τα υλικά;;;;
Σχεδόν όλοι ακόμα και μηδενικό εισόδημα να δείχνουν τα κόβουν τιμολόγιο και είτε τα "αποθηκεύουν" είτε τα κόβουν σε άλλο όνομα που τα χρειάζεται τα έξοδα εκείνη τη στιγμή.
Γιατί το αυτοκίνητο να είναι ηλεκτρικό λήζινγκ; Σχεδόν όλοι έχουν και ένα χρέπι επαγγελματικό 20ετίας στο οποίο περνάνε ακόμα και τα έξοδα συντήρησης του επιβατικού τους.
Καλά οι άλλοι είναι άσχετοι. Εσύ όμως; Μιλάμε τι θα γινόταν αν ήταν όλα μα όλα άσπρα. Δηλαδή ο ηλεκτρολόγος ήταν μια ωραία μονοπροσωπη ΙΚΕ που εμφάνιζε έσοδα έξοδα και χρέωνε 20 ευρώ την ώρα απασχόλησης του ξεκινώντας και επιστρέφοντας στο γραφείο του, όπου ο βοηθός του θα έπαιρνε άσπρα 5 ευρώ καθαρά την ώρα που θα είχε ληζινγκ ηλεκτρικό αμάξι που τα υλικά θα ήταν όλα με τιμολόγιο και θα είχε αποθήκη και λογιστή.
Γιατί αυτό σημαίνει άσπρα όλα.
Ο Φάνης νομίζει ότι η εταιρεία που θα είχε υπαλλήλους ηλεκτρολόγους και διοικητικό προσωπικό θα ήταν φτηνότερη. Σε καμία περίπτωση γιατί ο τεχνίτης δεν κάθεται αν δεν πληρώνεται καλά.
Κάτσε ρε ταξιδευτή.
Γιατί να είναι Ικε; Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι που είναι νόμιμοι (τουλάχιστον στα χαρτιά), μία χαρά έναρξη έκαναν ως Ε.ε , κρατούν βιβλία , πληρώνουν λογιστή και έχουν το "δικαίωμα" αποθήκευσης υλικών.
Μιλώ για Ε.Ε. .Έγραψα για δύο από τα υπόλοιπα που αναφέρεις, για τα τιμολόγια και το ηλεκτρικό.
Και Ικε να είναι , γιατί να πάρει ηλεκτρικό ή λίζινγκ στο κάτω κάτω της γραφής; Υποχρεούται από κάπου;Όταν βέβαια πρέπει να πληρωθούν από κανένα εξ' οικονομώ , ως δια μαγείας , όλοι κόβουν νομιμότατα τιμολόγια χωρίς να είναι κανενός είδους Ικε ή να έχουν ηλεκτρικό λήζινγκ , με το τρανσπόρτερ έρχονται. Είναι διαφορετικές οι τιμές ; είναι , αλλά δεν είναι όπως το περιγράφεις το χάσμα.
Αλουμινάς για προσωπική μου παραγγελία "αρνήθηκε" κατηγορηματικά να μου δώσει προσφορά "άσπρη¨ ( παρά το γεγονός ότι ΔΕΝ είμαι κατασκευαστής , ΔΕΝ έχω ΚΑΔ που να μπορώ να δικαιολογήσω υλικά, οπότε το ήθελα για το γαμώτο και μόνο και ας τα πλήρωνα) , για συνολική εργασία >10.000 €. Δε δουλεύω έτσι , ήταν η απάντηση , επιχείρηση με καμιά 10αριά εργαζόμενους και ολοκαίνουργια οχήματα ( δε ξέρω αν είναι λήζινγκ...).
-
Ο Φάνης νομίζει ότι η εταιρεία που θα είχε υπαλλήλους ηλεκτρολόγους και διοικητικό προσωπικό θα ήταν φτηνότερη. Σε καμία περίπτωση γιατί ο τεχνίτης δεν κάθεται αν δεν πληρώνεται καλά.
-
Κάθεται, εαν δεν έχει εναλλακτική. Και εδώ η εναλλκατική είναι η μαύρη εργασία. Εαν κοπεί, απλά δεν έχει επιλογή!
-
Δεν είπα ότι θα είναι φτηνότερη, είπα ότι εφόσον φορολογούνται όλοι, τότε δεν με νοιάζει να είναι φτηνότερα, γιατί με τα ίδια μικτά θα έχω μικρότερη φορολογία και άρα περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα.
-
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μαζί σου ....
Λύσε μου ένα πρόβλημα. Μπαίνεις σε ένα γιατρό , μηχανικό , ή αλουμινά * ( εκεί να δεις πάρτι , που πήρα προσφορά εγώ) και σου λέει είναι 500€ χωρίς απόδειξη και 800 με απόδειξη, Τι κάνεις;;;;;; Δε μιλάω σαν ιδιώτης , μιλάω ως κράτος τι κάνεις, χωρίς έλεγχο δεν πιάνεις τίποτα....
Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα: τι κάνω σαν κράτος εννοείς? Προφανώς και πιάνω την φοροδιαφυγή με ελέγχους και τεράστια πρόστιμα και κίνητρα. Π.χ. έσοδα/έξοδα, άρα ότι ειναι έξοδο για εμένα να αφαιρείται από το φορολογητέο μου εισόδημα, αφού ειναι έσοδο για κάποιον άλλον, και άρα θα φορολογηθεί εκεί.
-
Δυστυχώς το πολύ λογικό έσοδα/εξοδα θα οδηγήσει σε έναν άπειρο και δαιδαλώδη σχηματισμό εικονικών εταιριών και τιμολογίων όπου θα μοιράζονται οι δαπάνες και τα έσοδα, και μαλιστα με εικονικές εταιριες εξωτερικού. Θα πληρώνουμε χιλιάδες ελεγκτές να ψάχνουν να βρουν το τι γίνεται. Και αν βρουν!
Το πιο λογικό για την Ελλάδα και την τάση για μαύρα και παρανομία είναι η κατάργηση ρευστού πάνω από ένα ποσο τουλάχιστον, (οκ ας αγοράζεις τσιγάρα και ψωμί και γάλα με ρευστό) και ένα παρα πολύ έντονα προοδευτικό σύστημα με μικρές διαβαθμίσεις και πολλά σκαλοπάτια.
Τέλος λοιπόν το ρευστό με ταυτόχρονο τεκμήριο (λελογισμένο φυσικά) τουλάχιστον τα πρώτα δυο τρία ετη.
Ζούμε στην εποχή του Ίντερνετ, το Ίντερνετ είναι όπως το ρεύμα. Φτάνει πια να θεωρούμε την ηλεκτρονική πληρωμή κάτι το διαβολικό. Όπως στις αρχές του 20ου αιώνα θεωρούσαν το ρεύμα.
Όσο το κράτος εισπράτει ανα τρίμηνο και περνάει κατά πολύ τον προϋπολογισμό του, τόσο θα ρίχνει συντελεστές ΦΠΑ, ΕΦΚ κτλ μέχρι να πιάσει ένα όριο εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και ελέγχου του πληθωρισμού.
-
Συνεχίζετε να είσαστε εκτός αγοράς αλλά τώρα πίνω καφέ και με σεντόνια δεν πάει.
Επιγραμματικά μόνο μεγάλο γιατρός πριν 20 χρόνια που δούλευε άσπρα με ασφαλιστικές ήταν υπάλληλος σε ΕΠΕ του εαυτού η οποία έκοβε τα υλικά, εργαλεία και διάφορα άλλα και αυτός σαν άτομο είτε είχε μισθό η έκοβε μπλοκακι στην εταιρεία του.
Προφανώς λοιπόν αν ασπρίσουν τα πάντα θα φύγει από την φοροδιαφυγή και θα πάει στην φοροαποφυγή των ΙΚΕ.
Τώρα για τα μαστορια και τον αλουμινα μην ξεχνάτε το μορφωτικό του επίπεδο οπότε για αυτόν ισχύει ότι πορεύεται όπως ξέρει τόσα χρόνια. Με τα μαύρα.
-
Συνεχίζετε να είσαστε εκτός αγοράς αλλά τώρα πίνω καφέ και με σεντόνια δεν πάει.
Επιγραμματικά μόνο μεγάλο γιατρός πριν 20 χρόνια που δούλευε άσπρα με ασφαλιστικές ήταν υπάλληλος σε ΕΠΕ του εαυτού η οποία έκοβε τα υλικά, εργαλεία και διάφορα άλλα και αυτός σαν άτομο είτε είχε μισθό η έκοβε μπλοκακι στην εταιρεία του.
Προφανώς λοιπόν αν ασπρίσουν τα πάντα θα φύγει από την φοροδιαφυγή και θα πάει στην φοροαποφυγή των ΙΚΕ.
Τώρα για τα μαστορια και τον αλουμινα μην ξεχνάτε το μορφωτικό του επίπεδο οπότε για αυτόν ισχύει ότι πορεύεται όπως ξέρει τόσα χρόνια. Με τα μαύρα.
Δεν κατάλαβες. Στις ΙΚΕ τα δημοσιεύεις όλα..... δεν θα πάνε πολλοί.
Κατάργηση ρευστού..... και τελείωσε το θέμα.
-
Επειδή αυτή την μαλακια με τα μαύρα μου την λένε δεκαετίες πάντα έχω λογιστικό υπολογισμό με όλους τους τρόπους και βγαίνουν τα ίδια. Το ξέρουν αυτό οι πολιτικοί για αυτό τα αφήνουν.
-
Ε αφού το λες εσύ....εντάξει.
Μια αλλη εξαιρετική ιδέα ενός μεγάλου οικονομολόγου για να φορολογήσουν και να καταπολεμήσουν το έγκλημα της μαφίας της εποχής του, ειναι το εξής.
Νόμισμα που να αλλάζει ανα δεκαετία. Διότι οντως και τα μαύρα κάποτε πέφτουν στην αγορά και ασπρίζουν αλλά επειδή είναι αδύνατον να τα πιάσουν όλα αλλάζεις το νόμισμα ανα δεκαετία . Το ονομάζεις ας πουμε euro20-30
Άντε πλήρωσε εσυ με λεφτά σε σακούλες προηγούμενης δεκαετίας που δεν έχουν δικαιολογηθεί. Είναι άχρηστα κουρελόχαρτα. Ουτε η τράπεζα μπορεί να στα μετατρέψει εάν δεν περάσουν από φορολογικό έλεγχο πόθεν εσχες.
Αυτήν την ιδέα την ανέφερε πριν την εφεύρεση του Ίντερνετ. Και μαλιστα μιας και το νόμισμα μας είναι σκληρό είναι απόλυτα εφαρμόσιμο.
Όταν θα τα δεσμεύσουν στο τέλος της δεκαετίας και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με κανέναν τρόπο απλώς δεσμεύονται, σου δίνουν και μια στον πισινό και συνεχίζεις. Με αυτόν τον τρόπο κρατάς και τα οποία θετικά της μαύρης οικονομίας που για μια μικρή περίοδο ίσως βολεύουν μια οικονομία.
Σήμερα μια παραλγή αυτού είναι η κατάργηση ρευστού.
Ο λόγος που δεν γίνεται είναι διότι οι ίδιοι οι πολιτικοί που θα το ψήφιζαν είναι χρηματισμένοι, οποτε θα είναι σαν ψηφίζουν να χάσουν την παράνομη περιουσία τους όχι διότι τα έκανες εσυ λογιστικά και σου βγαίνουν.....
-
-
Κάθεται, εαν δεν έχει εναλλακτική. Και εδώ η εναλλκατική είναι η μαύρη εργασία. Εαν κοπεί, απλά δεν έχει επιλογή!
-
Δεν είπα ότι θα είναι φτηνότερη, είπα ότι εφόσον φορολογούνται όλοι, τότε δεν με νοιάζει να είναι φτηνότερα, γιατί με τα ίδια μικτά θα έχω μικρότερη φορολογία και άρα περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα.
δεν θα εχεις, αυτο που θα εχεις ειναι περισσοτερους δημοσιους υπαλληλους. ξεκινας δηλ απο μια παραδοχη που ειναι τελειως λαθος.
-
-
@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
-
-
δεν θα εχεις, αυτο που θα εχεις ειναι περισσοτερους δημοσιους υπαλληλους. ξεκινας δηλ απο μια παραδοχη που ειναι τελειως λαθος.
Ενώ η δίκη σου παραδοχή για κάποιον λογο ειναι τελείως σωστή;
-
-
πες και ξαναπέστο βρε μανίτσα μ' αυτό μπας και το καταλάβουν, γιατί νομίζουν ότι θα σου κάνει μπουουουουουουου ο ηλεκτρολόγος με 100 ευρώ για αλλαγή πρίζας από 50 που χρεώνει σήμερα και θα τρομάξεις...
-
Τώρα για τα μαστορια και τον αλουμινα μην ξεχνάτε το μορφωτικό του επίπεδο οπότε για αυτόν ισχύει ότι πορεύεται όπως ξέρει τόσα χρόνια. Με τα μαύρα.Μα δεν συζητάμε για την αγορά όπως ειναι σήμερα με τα μαύρα, αλλά όπως θα έπρεπε να είναι και όπως ειναι στις περισσότερες πολιτισμένες Δυτικές χώρες.
Μια χαρά ειναι η φοροαποφυγή, γιατί ειναι ελεγχόμενη και μπορεί εύκολα να αλλάξει. Η Φοροδιαφυγή ειναι το μεγάλο πρόβλημα.
Δεν με απασχολεί το τι κάνει ο μάστορας, οφείλει να προσαρμοστεί. Το ότι αυτό ξέρει αυτό κάνει είναι δικαιολογία του πρωκτου για να διαιωνίζεται το πρόβλημα με τα μαύρα.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μια αλλη εξαιρετική ιδέα ενός μεγάλου οικονομολόγου για να φορολογήσουν και να καταπολεμήσουν το έγκλημα της μαφίας της εποχής του, ειναι το εξής.
Νόμισμα που να αλλάζει ανα δεκαετία. Διότι οντως και τα μαύρα κάποτε πέφτουν στην αγορά αλλά επειδή είναι αδύνατον να τα πιάσουν όλα αλλάζεις το νόμισμα ανα δεκαετία . Το ονομάζεις ας πουμε euro20-30
Άντε πλήρωσε εσυ με λεφτά σε σακούλες προηγούμενης δεκαετίας που δεν έχουν δικαιολογηθεί. Είναι άχρηστα κουρελόχαρτα. Ουτε η τράπεζα μπορεί να στα μετατρέψει εάν δεν περάσουν από φορολογικό έλεγχο πόθεν εσχες.
Αυτήν την ιδέα την ανέφερε πριν την εφεύρεση του Ίντερνετ. Σήμερα μια παραλγή αυτού είναι η κατάργηση ρευστού. Και μαλιστα μιας και το νόμισμα μας είναι σκληρό είναι απόλυτα εφαρμόσιμο.
Όταν θα τα δεσμεύσουν στο τέλος της δεκαετίας και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με κανέναν τρόπο απλώς δεσμεύονται, σου δίνουν και μια στον πισινό και συνεχίζεις. Με αυτόν τον τρόπο κρατάς και τα οποία θετικά της μαύρης οικονομίας που για μια μικρή περίοδο ίσως βολεύουν μια οικονομία.
Ο λόγος που δεν γίνεται είναι διότι οι ίδιοι οι πολιτικοί είναι χρηματισμένοι, όχι διότι τα έκανες εσυ λογιστικά και σου βγαίνουν.....
Δεν γίνεται γιατί θα τους φάνε οι σκόνες.
Και γιατί είναι και οι δικές τους μίζες.
Πόσες θείες από την Νιγηρία να έχουν πια;
Την τελευταία την είχε ο κολυνος.
-
Επειδή αυτή την μαλακια με τα μαύρα μου την λένε δεκαετίες πάντα έχω λογιστικό υπολογισμό με όλους τους τρόπους και βγαίνουν τα ίδια. Το ξέρουν αυτό οι πολιτικοί για αυτό τα αφήνουν.
Εαν έχεις ίδιες τις σταθερές ναι. Αλλά μεταβάλλονται, οπότε οι υπόλογισμοί που κάνεις δεν ειναι σωστοί. Εαν το κράτος εισπράξει 60 δις επιπλέον, κάθε χρόνο, και δεν τα φάει ο κάθε Κούλης, να δεις πως αλλάζουν τα πράγματα.
@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό απο που προκύπτει? Γιατί να έχει περισσότερους ΔΥ, ποιο οικονομικό μοντέλο λέει κάτι τέτοιο?
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Νόμισμα που να αλλάζει ανα δεκαετία. Διότι οντως και τα μαύρα κάποτε πέφτουν στην αγορά αλλά επειδή είναι αδύνατον να τα πιάσουν όλα αλλάζεις το νόμισμα ανα δεκαετία . Το ονομάζεις ας πουμε euro20-30
Αυτήν την ιδέα την ανέφερε πριν την εφεύρεση του Ίντερνετ. Σήμερα μια παραλγή αυτού είναι η κατάργηση ρευστού. Και μαλιστα μιας και το νόμισμα μας είναι σκληρό είναι απόλυτα εφαρμόσιμο.
Ο λόγος που δεν γίνεται είναι διότι οι ίδιοι οι πολιτικοί είναι χρηματισμένοι, όχι διότι τα έκανες εσυ λογιστικά και σου βγαίνουν.....
Και γιατί είναι και οι δικές τους μίζες.
Ο συγκεκριμένος οικονομολόγος είχε αναλύσει και την συμβολή της μαύρης οικονομίας με ένα τέτοιο σύστημα. Δεν το είπε έτσι απλά σε ένα καφενείο. Έκανε σοβαρή επιστημονική μελέτη που είχε προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Το γενικότερο πνεύμα ηταν πως η πίεση να ασπριζουν γρήγορα τα χρήματα ιδιαιτερα όσο πλησίαζε το τέλος της δεκαετίας θα δημιουργούσε εντυπωσιακή μεγενθυνση του ΑΕΠ και των επενδύσεων.
Μαλιστα θα μπορούσε (συμπληρώνω εγώ) στο μέσο της δεκαετίας να υπηρχαν εντυπωσιακά κίνητρα για την εμφάνιση μαύρου ρευστού αλλά πάντοτε πάνω σε επενδύσεις και μαλιστα καλύτερα από αυτά προς το τέλος της δεκαετίας. Οποιος ήταν αδιάφορος και είχε μαύρα μετά την δεκαετία απλώς τα έχανε όλα, δεν είχαν καμία αξία πια. Κουρελόχαρτα.
Όλα αυτά σε εποχες χωρίς υπολογιστές και Ίντερνετ, πόσες αποδείξεις μάζεψες κτλ Ένας απλός και έξυπνος τρόπος να καταπολεμηθεί η παραοικονομία και δη σε ισχυρά νομισματα
Οποτε αυτός που πραγματικά δεν θα ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο είναι όσοι μαζεύουν τώρα τα μαύρα για να τα εμφανίσουν μετά δεκαετίες.....ποιοι άραγε;;;
-
Τώρα για τα μαστορια και τον αλουμινα μην ξεχνάτε το μορφωτικό του επίπεδο οπότε για αυτόν ισχύει ότι πορεύεται όπως ξέρει τόσα χρόνια. Με τα μαύρα.Μα δεν συζητάμε για την αγορά όπως ειναι σήμερα με τα μαύρα, αλλά όπως θα έπρεπε να είναι και όπως ειναι στις περισσότερες πολιτισμένες Δυτικές χώρες.
Μια χαρά ειναι η φοροαποφυγή, γιατί ειναι ελεγχόμενη και μπορεί εύκολα να αλλάξει. Η Φοροδιαφυγή ειναι το μεγάλο πρόβλημα.
Δεν με απασχολεί το τι κάνει ο μάστορας, οφείλει να προσαρμοστεί. Το ότι αυτό ξέρει αυτό κάνει είναι δικαιολογία του πρωκτου για να διαιωνίζεται το πρόβλημα με τα μαύρα.
Και εσύ και οι άλλοι μισθωτοί νομίζετε ότι ο μάστορας που δεν προλαβαίνει να κλάσει από την δουλειά και δουλεύει 12ωρα τουλάχιστον θα φοβηθεί επειδή το λέτε εσείς.
Θα χρεώσει όσο θέλει αλλιώς φτιάξτε το μόνοι σας.
Σε μικρόκοσμο ζείτε. Ξυπνήστε.
Ξέρεις πόσο γρήγορα διπλασιάστηκαν τα μεροκάματα στην οικοδομή ;
Έχω προλάβει την 10ετια του 80 το ταμπελακι στην πλάτη του μάστορα που έπαιζε τάβλι στο καφενείο και έγραφε: 5000 αλλιώς μην με ενοχλείς.
Ξυπνήστε
-
Διπλασιάστηκαν λόγω έλλειψης αλλά και λόγω του ότι πουλάτε κοπανιστό αέρα, 1200-1300 το τμ. Μαζί με το οικόπεδο 1800-2200τμ..το πουλάτε 3500-40000. οποτε το μάθανε τα μαστορια και ανεβάζουν και αυτά την τιμή τους με κοπανιστό αέρα.
-
Βρες μου τέτοιο οικόπεδο και τέτοιο κόστος και θα σου κάνω επιστασία τζάμπα με 100 ευρώ το τμ και πάρε τα κέρδη που λες εσύ.
-
Όπου θέλω ή Αθήνα;;;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2