-
Πριν κάνα δυο ώρες γύρισα από βόλτα στο κέντρο η οποία ξεκίνησε στις...12 το πρωί μαζί με την γυναίκα και τα παιδιά.
Ψυρρή, Ερμού, Μοναστηράκι, Πλάκα.
Καφές , φαγητό, ψώνια , περπάτημα και ξανά καφές και μπυριτσα.
Ούτε σαν 20αρης με φοιτητικές παρέες δεν είχα απολαύσει έτσι το κέντρο.Είχα να πάω από τα Χριστούγεννα στο κέντρο.
Εκτός από τον υπέροχο καιρό και ουρανό της Αθήνας που άνοιξη με τέτοιες θερμοκρασίες είναι ο καλύτερος στον κόσμο, κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο, ησυχία τάξη και ασφάλεια χωρίς ...δείγμα αστυνομίας ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ σε κάθε γωνιά, χωρίς σκατοφατσες πεσμένες ελληνικές και αλλοδαπές, μια απίστευτη θετική αύρα από τον κόσμο , ντόπιους και τουρίστες, μέχρι και στην καθαριότητα για κέντρο είδα τεράστια αλλαγή σε σημείο που...δεν κάπνισα πουθενά στον δρόμο γιατί δεν έβλεπα τόσες γόπες τσιγάρων!
Χαμός από κόσμο και αυτοκίνητα αλλά κανένας εκνευρισμός και πανικός, παρκαρισμένα παντού ακόμη και πάνω σε αυτό τον πεζόδρομο στην Κλαυθμώνος κοντά στα μπριζολαδικα για όποιον γνωρίζει αλλά... τέτοια τάξη και τέτοια αλφαδιά δεν έχω ματαξαναδεί!
Εγώ το παρκαρα σε ένα στενάκι...50 μέτρα από την πλατεία του Ψυρρή!
Εξαφανισμένα τα λαμόγια οι παρκαδοροι που τρομοκρατούν τον κόσμο και βάζουν εμπόδια.Θέλω να πω τελικά πως ένιωσα σαν να είχε φύγει μια μαυρίλα, μια κατάρα που έριχνε την σκιά της στην πόλη, και με αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό με τον κόσμο να έχει αρχίσει να ξυπνά και να συζητά για αυτό το τσίρκο που μας κυβερνά νομίζω πως έχει αρχίσει να σκάει το χαμόγελο στα χείλη πολλών πιο εύκολα.
( το φορολογικό στους επαγγελματίες παιδιά είναι μια κρυφή βόμβα, κανείς δεν το συζητάει αλλά ΟΛΟΙ το γνωρίζουν, η απίστευτη αναστάτωση της αγοράς 2 μήνες τώρα με την διασύνδεση ταμειακών και pos ήταν το κερασάκι στην τούρτα που αποκάλυψε το πραγματικό μπουρδέλο της ιδεολογίας των αρίστων και την απίστευτη λαμόγια για το που πάνε την δουλειά με τους παρόχους τιμολόγησης , πήραν και μια μικρή γεύση με την κάρτα εργασίας που θα ήταν το τελικό χτύπημα αλλά μετέφεραν την εφαρμογή τελικά μετά τις εκλογές γιατί θα τους εφτυναν και οι λάσπες)
Αέρα αέρα λοιπόν να φύγει η σκατιλα, όποιος είναι έξυπνος αντιλαμβάνεται την σημασία που έχει η ψυχολογία του κόσμου για την αγορά και την χώρα.
Νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουν οι διαρροές για τον Τούρκο και τον Ερντογάν που θα έρθει βράδυ, ίσως προλάβουν να φιμωσουν το χαμόγελο που πάει να σκάσει και λουφάξουν τα γίδια στο μαντρί.
-
τελειως υποκειμενικα αυτα που γραφεις, το κεντρο ειναι μαυρο χαλι, πηχτρα στα αυτοκινητα και τα σκουπιδια. Μια ξενη που αγορασε διαμερισμα στην Αθηνα γκρινιαζε οτι δεν ειναι καθαρα. δηλ ειναι αναλογα πως εχεις συνηθησει
-
@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
τελειως υποκειμενικα αυτα που γραφεις, το κεντρο ειναι μαυρο χαλι, πηχτρα στα αυτοκινητα και τα σκουπιδια. Μια ξενη που αγορασε διαμερισμα στην Αθηνα γκρινιαζε οτι δεν ειναι καθαρα. δηλ ειναι αναλογα πως εχεις συνηθησει
Εκεί που στην πατρίδα της είναι καθαρά κάνουν 50-100000 το τμ τα σπίτια τουλάχιστον.
Αυτές οι εξυπνάδες αγοράζουμε τζάμπα στα Πατήσια, άντε στο Παγκράτι και ενοχλούμαστε γιατί δεν μοιάζει με το Κένσιγκτον και το Μανχάταν.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εκεί που στην πατρίδα της είναι καθαρά κάνουν 50-100000 το τμ τα σπίτια τουλάχιστον.
Αυτές οι εξυπνάδες αγοράζουμε τζάμπα στα Πατήσια, άντε στο Παγκράτι και ενοχλούμαστε γιατί δεν μοιάζει με το Κένσιγκτον και το Μανχάταν.
Δεν ειναι τοσα οσα λες, παντως αυτη αναρωτιοταν που πανε οι φοροι και προσπαθουσα να της εξηγησω οτι το συστημα εδω πληρωνει μονο τους μισθους των δημοσιων υπαλληλων και τις συνταξεις. για ολα τα αλλα δεν ενδιαφεροντε καθολου.
-
Μα η δημοτική καθαριότητα είναι δημόσιοι υπάλληλοι!
-
Τέτοια τάξη
Τέτοια Αλφαδιά
Δεν έχουμε ματαδεί -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ψευτοκαθαριζουν, μονο τον μισθο εισπραττουν
-
Είδα πριν λίγο στην ΕΡΤ αποσπάσματα από το συνέδριο του κόμματος πυλώνα της δημοκρατίας μας.
(Το κόπιραϊτ της φράσης αυτής ανήκει στον andya3)Άκουσα σε αυτά που έδειξε από το στόμα του ΠΘ μας τις λέξεις...Πολλακης, ΣΥΡΙΖΑ , τοξικότητα, λαϊκισμός, ΠΑΣΟΚ που βάφεται στα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ, κλπ ίδιος σανός δηλαδή που πουλούσαν οι αντισυριζα fighters το κόμματος πριν κάποια χρόνια...
Μιλήσε και η ... Φον Ντερ Λάιεν στην κομματική αυτή φιέστα εκθειάζοντας τον ΠΘ μας ως από τον πιο επιτυχημένο στην ΕΕ - φανταστείτε τώρα τι βρωμιά κρύβεται από πίσω -
Οκ κονσέρβα ήταν η ομιλία της αλλά δεν σκέφθηκε ένας συνεργάτης της να την προστατέψει λιγάκι μην την ξεφτυλισει κάποιος δημοσιογράφος αύριο-μεθαύριο αν την ρωτήσει πώς γίνεται αυτό στην χώρα της οποίας ηγείται αυτός ο ΠΘ να δολοφονήθηκε φρικτά μια νέα γυναίκα έξω από αστυνομικό τμήμα;;;;;
-
ψευτοκαθαριζουν, μονο τον μισθο εισπραττουν
Ισχύει, όχι όμως για όλους αλλά για τους συμβασιούχους!
-
Μόνο που χωρίς το ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση θα είχε μεγάλο απόθεμα από βλαμμενους για κυβερνητικά στελέχη!
Γενικα πέρα από κάποιους σοβαρους ΝΔκρατες που ορίζουν την παράταξη όπως ο Κακλαμάνης, Κεφαλογιαννη, Δενδιας ή πιο παλιά η Γιαννάκου από τους παλιούς, το κόμμα δεν έχει σοβαρές προσωπικότητες!
Αναγκάζεται να εισάγει! -
Έκανε όμως ένα δύο καλές μεταγραφές. Έχασε για λίγο τον Σπιρτζη.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αέρα αέρα λοιπόν να φύγει η σκατιλα, όποιος είναι έξυπνος αντιλαμβάνεται την σημασία που έχει η ψυχολογία του κόσμου για την αγορά και την χώρα.
Καμία σημασία ενόσω δεν παράγει κανένα απτό πολιτικό αποτέλεσμα.
Ο κούλης θα κυβερνάει μέχρι να παγώσει η κόλαση (ή να βαρεθεί τα της ψωροκώσταινας και να επιλέξει διεθνή καριέρα) εφόσον σύμπασα η πολυδιασπασμένη αντιπολίτευση αδυνατεί στοιχειωδώς να κεφαλαιοποίησει πολιτικά την δυσαρέσκεια του "κυρίαρχου λαού" - όλοι μας απατημένοι, αυταπατημένοι, αλληλοαπατημένοι ΚΑΙ απατεώνες.
-
Καταρχήν ΠΑΣΟΚ κσι ΣΥΡΙΖΑ μαζί περνούν τη ΝΔ σε ποσοστά στις δημοσκοπήσεις!
Και να έλεγες έχουν και διαφορα;;;
Πλέον μετά τα συνέδρια και τα δυο κόμματα προτάσσουν την κεντροαριστερά, την πατριωτική αριστερά, το μεικτό οικονομικό σύστημα κτλ
Το ίδιο κόμμα με μικρές διάφορες είναι!
Όπως λεει και ο Φανης!!! Όλοι ΠΑΣΟΚ
-
Πριν κάνα δυο ώρες γύρισα από βόλτα στο κέντρο η οποία ξεκίνησε στις...12 το πρωί μαζί με την γυναίκα και τα παιδιά.
Εκτός από τον υπέροχο καιρό και ουρανό της Αθήνας που άνοιξη με τέτοιες θερμοκρασίες είναι ο καλύτερος στον κόσμο, κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο, ησυχία τάξη και ασφάλεια χωρίς ...δείγμα αστυνομίας ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ σε κάθε γωνιά, χωρίς σκατοφατσες πεσμένες ελληνικές και αλλοδαπές, μια απίστευτη θετική αύρα από τον κόσμο
Εγώ πάλι δεν τα είδα τόσο θετικά. Δούλευα Σοφοκλέους και Δραγατσανίου από το 2007 ώς το 2015 και εχτές που πέρασα από εκεί τα είχα χειρότερα τα πράγματα. Απολορύφωμα ο ευγενέστατος αστυνομικός που ήρθε και μας μίλησε όταν περπατάγαμε την πλατεία Κλαυθμώνος εμείς μαζί με κάτι φίλους μας και τα παιδιά μας και μας λέει: "Εδώ δεν ειναι πλατεία για παιδιά, δεν είναι μέρος να περπατάτε, είναι γεμάτο ναρκομανείς, οπότε σας παρακαλώ να φύγετε". Συμφωνώ, χάλια ειναι, αλλά η εύλογη απορία μου: "Εσείς τι κάνετε, απλά μια προειδοποίηση? γιατί δεν καθαρίζει επιτέλους το κέντρο?". Αλλά ρητορική ερώτηση, την ξέρω την απάντηση.
Που το είδες αυτό? Σε καμία δημοσκόπηση δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Στο 13% ειναιο Σύριζα και στο 11% το ΠΑΣΟΚ = μαζί 24%. Η ΝΔ ειναι κάπου στο 35%.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εκτός από τον υπέροχο καιρό και ουρανό της Αθήνας που άνοιξη με τέτοιες θερμοκρασίες είναι ο καλύτερος στον κόσμο, κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο, ησυχία τάξη και ασφάλεια χωρίς ...δείγμα αστυνομίας ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ σε κάθε γωνιά, χωρίς σκατοφατσες πεσμένες ελληνικές και αλλοδαπές, μια απίστευτη θετική αύρα από τον κόσμο
Εγώ πάλι δεν τα είδα τόσο θετικά. Δούλευα Σοφοκλέους και Δραγατσανίου από το 2007 ώς το 2015 και εχτές που πέρασα από εκεί τα είχα χειρότερα τα πράγματα. Απολορύφωμα ο ευγενέστατος αστυνομικός που ήρθε και μας μίλησε όταν περπατάγαμε την πλατεία Κλαυθμώνος εμείς μαζί με κάτι φίλους μας και τα παιδιά μας και μας λέει: "Εδώ δεν ειναι πλατεία για παιδιά, δεν είναι μέρος να περπατάτε, είναι γεμάτο ναρκομανείς, οπότε σας παρακαλώ να φύγετε". Συμφωνώ, χάλια ειναι, αλλά η εύλογη απορία μου: "Εσείς τι κάνετε, απλά μια προειδοποίηση? γιατί δεν καθαρίζει επιτέλους το κέντρο?". Αλλά ρητορική ερώτηση, την ξέρω την απάντηση.
Που το είδες αυτό? Σε καμία δημοσκόπηση δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Στο 13% ειναιο Σύριζα και στο 11% το ΠΑΣΟΚ = μαζί 24%. Η ΝΔ ειναι κάπου στο 35%.
Ο αστυνομικός φαντάζομαι σας το είπε ανθρώπινα, μπορεί να είχε παιδάκια και ο ίδιος. Γιατί αν το δούμε από υπηρεσιακής άποψής, έχεις δίκαιο που σοκαρίστηκες με αυτήν την παραδοχή ανικανότητας!
Σωστός και στα ποσοστά!
-
https://www.iefimerida.gr/politiki/dimoskopisi-mrb-nd-syriza-pasok-1
Με αναγωγή τελικού αποτελέσματος αυτήν την εβδομάδα
29.3% ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ
31.3% ΝΔΠριν δυο εβδομάδες που τα είχα ξανα δει. ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ περνούσαν μπροστά!
Γενικα εάν συνεχιστεί αυτή η διαφορα, πιο ευκολα θα συσπειρωθεί η κεντροαριστερά στις εθνικές εκλογές παιρνοντας ψήφους από τα μικρότερα αριστερά κόμματα παρα η ΝΔ απο τα δεξιά!
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο αστυνομικός φαντάζομαι σας το είπε ανθρώπινα, μπορεί να είχε παιδάκια και ο ίδιος. Γιατί αν το δούμε από υπηρεσιακής άποψής, έχεις δίκαιο που σοκαρίστηκες με αυτήν την παραδοχή ανικανότητας!
Σωστός και στα ποσοστά!
Ναι εννοείται μας το είπε ανθρώπινα (αν και νέος για να έχει παιδιά αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Σύσταση μας έκανε και πολυ σωστά και εμείς φύγαμε. Δεν θα έμπαινα σε αντιπαράθεση μαζί του, γιατί ξέρω ότι δεν ειναι δικό του φταίξιμο που δεν κάνουν κάτι, αυτές τις εντολές έχουν.
Κάποτε όταν ήμουν στην Εμπορική τράπεζα, στην είσοδο πίσω από τη Σοφοκλέους, ώρες πρωί (10-11, όχι τίποτα ξημέρωμα) βάραγαν ενέσεις και τους έδιωχναν οι φύλακες της τράπεζας, οχι η αστυνομία που απλά δεν πέρναγε από εκεί.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σωστός και στα ποσοστά!
Ναι εννοείται μας το είπε ανθρώπινα (αν και νέος για να έχει παιδιά αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Σύσταση μας έκανε και πολυ σωστά και εμείς φύγαμε. Δεν θα έμπαινα σε αντιπαράθεση μαζί του, γιατί ξέρω ότι δεν ειναι δικό του φταίξιμο που δεν κάνουν κάτι, αυτές τις εντολές έχουν.
Κάποτε όταν ήμουν στην Εμπορική τράπεζα, στην είσοδο πίσω από τη Σοφοκλέους, ώρες πρωί (10-11, όχι τίποτα ξημέρωμα) βάραγαν ενέσεις και τους έδιωχναν οι φύλακες της τράπεζας, οχι η αστυνομία που απλά δεν πέρναγε από εκεί.
Τραγικά πράγματα ρε συ. Όχι τόσο για την ασφάλεια, που ο μέσος ναρκομανής δεν είναι επικίνδυνος (μόνον όταν θέλει την δόση του και πάει να ληστέψει για να μπορέσει να την αγοράσει γίνεται επικίνδυνος). Τραγικό είναι για την κατάντια ενός ανθρώπου, αλλά και μιας κοινωνίας που το επιτρέπει να συμβαίνει.
Όπως είμαι πολύ στεναχωρημένος που είδα να κοιμούνται άστεγοι κάτω από το μπαλκόνι της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, στο πιο ακριβό σημείο της πόλης, στα 50 μέτρα από τον Λευκό Πύργο. Πήγα για ένα ποτό στην Λέσχη, πριν λίγο καιρό, και φεύγοντας το είδα και πιάστηκε η ψυχή μου...
-
Eπρεπε να παει μεταξυ Πανεπιστημιου και Ακαδημιας εκει στο πανεπιστημιο που ειναι στην ακαδημιας οι στασεις των λεωφορειων και να περπατησει προς την κλαυθμωνος: χιλιαδες συρριγες στο εδαφος σκουπιδια και σκατα παντου απο τους ναρκομανεις που κανουν και την αναγκη τους. Το Αττικα η Βουκουρεστιου και τα χλιδατα μερη ειναι 200 μετρα απο εκει. Αν πανε τουριστες κατα εκει δεν προκειτε να ξαναπατησουν στην Αθηνα.
Σπουδασα στην περιοχη 1988-1995 και ημουν καθημερινα Στουρναρη Μουσειο Εξαρχεια κεντρο Ακαδημιας Κολωνακι (επηδη μετα πηγαινα στου Ζωγραφου και επερνα το λεωφορειο απο Ακαδημιας η Β Σοφιας.) Ολο το κεντρο εχει γκετοποιηθει και αυτο ξεκινησε μετα το 2000. Στην καλυτερη περιπτωση μερικοι δρομοι αντεχουν σε ενα ανεκτο επιπεδο. Στην χειροτερη ειναι αθλιοτητα φουλ στο γκραφιτι και στην μαυριλα.
-
"Εσείς τι κάνετε, απλά μια προειδοποίηση? γιατί δεν καθαρίζει επιτέλους το κέντρο?". Αλλά ρητορική ερώτηση, την ξέρω την απάντηση.
"Να τους πάμε πού" είναι η απάντηση? Και να σου πω την αλήθεια δεν θα έχει άδικο.
Θα κάτσει ο άλλος να κυνηγάει τον μικροπαραβάτη με κίνδυνο της ζωής ή της υγείας του όταν ξέρει ότι όταν πάει στο δικαστήριο δεν θα του επιβληθεί καμία ουσιαστικά ποινή ή αν του επιβληθεί αυτή μακροπρόθεσμα θα κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα (υπερπληθυσμός φυλακών + μεταπτυχιακά στην παραβατικότητα)?
Και δεν είναι μόνον αυτό. Όπου πάει να φτιαχτεί μονάδα απεξάρτησης ή υποστήριξης για πρεζόνια οι περίοικοι κυρ παντελήδες ξεσηκωνόμαστε αφού τα μιάσματα "προσβάλουν την γειτονιά μας και θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά μας"
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2