-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε φώναζαν Λαπ και στο σχολείο, Λαπ;
Το σχολείο υποτίθεται είναι χώρος προετοιμασίας για την κοινωνία.
Υποτίθεται... πλέον απλά μεταφέρει κάποια ύλη για τα φροντιστήρια και τις εξετάσεις, και τίποτε άλλο, πλην εξαιρέσεων.
Απ τη στιγμή που χάθηκε ο παιδαγωγικός χαρακτήρας (αν ποτέ υπήρξε) τέτοια συμβαίνουν συνέχεια, απλά όσα είναι πιασάρικα (Λευκος μεταναστης κόντρα σε μαύρο μετανάστη) μαθευονται.
Αν γίνουν μεταξύ κολεγιοπαίδων, δεν μαθευονται/προβάλλονται.Αν γίνουν μεταξύ κολεγιοπαίδων, αποβάλλονται οι καθηγητές...
τι θελετε να πειτε κυριε για τους αριστους?
-
27 Μαρτίου 2024 , ώρα 21:00
σύσσωμοι οι βουλευτές της ΝΔ καταχειροκροτουν τον Αχιλλέα Καραμανλή μετά το τέλος της ομιλίας του , υπό την απόλυτη ΗΓΕΤΙΚΗ καθοδήγηση Άδωνι - Βορίδη από τα υπουργικά έδρανα με εξαφανισμένο τον Μητσοτάκη.Νομίζω πως η ημερομηνία αυτή θα μείνει στην ιστορία ως το τέλος της μεγάλης αυτής δεξιάς παράταξης.
Δεν μπορεί να υπάρχουν σοβαροί δεξιοί που να μην ντρέπονται με αυτό το μαφιόζικο παράρτημα που βλέπουν να κατάντησε το κόμμα της ΝΔ.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν μπορεί να υπάρχουν σοβαροί δεξιοί που να μην ντρέπονται με αυτό το μαφιόζικο παράρτημα που βλέπουν να κατάντησε το κόμμα της ΝΔ.
Δεν υπάρχει δεξιά στην Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες, απλά μπλε ΠΑΣΟΚ ειναι. οπότε για ποιους δεξιούς μιλάς, δεν υπάρχει κανείς δεξιός στην Ελλάδα.
-
Πάντως οι δεξιοί περιμένουν οι Ευρωεκλογές να μειώσουν το 41 τα εκατό σε κάτω από 30 τα εκατό, ώστε οι αυτοκρατορικές συμπεριφορές να κοπούν μαχαίρι.
Γιατί όπως έχουμε ξαναπεί σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, η νδ έχει βρει την συνταγή όταν χαλάει το πράγμα...
Ξυρίζει τον αρχηγό και την παρέα του και πάει προς την πορεία που πρέπει σύμφωνα με τα ιδρυτικά της στοιχεία.
-
Η μόνη μου ελπίδα για τα Τέμπη είναι η εξής:
Οι δικαστάδες ξέρουν ότι έχουν απέναντι τους 57 σόγια πεθαμένων - πολλά από τα οποία χάσανε νεαρά παιδιά.
Και αυτό είναι αρκετό, υποθέτω, για να αλλάξουν στο μυαλό των λειτουργών της Θέμιδας οι προτεραιότητες τους και η αξιακή τους κλίμακα αφού, τελείως ιδιοτελώς σκεπτόμενοι, το να εξακολουθήσουν να υπάρχουν στο μάταιο τούτο κόσμο προέχει της όποιας φιλοδοξίας, τεμπελιάς και διαπλοκής τους.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
27 Μαρτίου 2024 , ώρα 21:00
σύσσωμοι οι βουλευτές της ΝΔ καταχειροκροτουν τον Αχιλλέα Καραμανλή μετά το τέλος της ομιλίας του , υπό την απόλυτη ΗΓΕΤΙΚΗ καθοδήγηση Άδωνι - Βορίδη από τα υπουργικά έδρανα με εξαφανισμένο τον Μητσοτάκη.Νομίζω πως η ημερομηνία αυτή θα μείνει στην ιστορία ως το τέλος της μεγάλης αυτής δεξιάς παράταξης.
Ο Μητσοτακης γιατι ελειπε?
Ηταν ακομα διακοπες στον Καναδα, η ειχε παει για (τσαμπα) φαι στο εστιατοριο της Μπαρμπαριγου? -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ξυρίζει τον αρχηγό και την παρέα του και πάει προς την πορεία που πρέπει σύμφωνα με τα ιδρυτικά της στοιχεία.
Εεε και? Ό,τι και να κάνει παραμένει μπλέ ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν ήταν δεξιά, τουλάχιστον τα τελευταία 30-35 χρόνια που την θυμάμαι. Οπότε και να αλλάξει ο αρχηγός και τα στελέχη, πάλι ένα τσίρκο θα είναι που θα κοιτάνε και να φάνε από παντού (όπως όλοι δηλαδή) και να μας έχουν όλους εμάς χεσμένους και σκοτίστηκαν εαν ζούμε ή ψοφήσαμε.
-
Σηκώνεται πολύ σκόνη είναι η αλήθεια και η "υιοθεσία" της υπόθεσης από το συγκρότημα Μαρινάκη περισσότερο κακό κάνει και όχι καλό. Προσπαθησα να δω τι διαφορετικό επί της ουσίας έχουν οι "κανονικοί" διάλογοι από τους "μονταρισμένους" και ομολογώ ότι απέτυχα...
Η σκόνη που σηκώνεται οδηγεί σε λάθος μονοπάτια, π.χ. έχουν όλοι επικεντρωθεί στο πότε και το γιατί προχώρησε ή δεν προχώρησε η σύμβαση ενώ είναι απολύτως προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει ευθύνη ενός πολιτικού μέσω μιας εκτελεσμένης η μη σύμβασης για τον θάνατο ανθρώπων. Ακούγονται πολλά εκ μέρους των συγγενών και επιβατών που γλύτωσαν, πρέπει να σεβαστούμε τον πόνο τους αλλά να μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι δίπλα τους υπάρχει ένας στρατός δικηγόρων-"εμπειρογνωμόνων" κλπ που επιζητεί να οφεληθεί και έχει ένομο συμφέρον από την μεγιστοποίηση πιθανών αποζημιώσεων.
Η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει δύο μέγιστης σημασίας ερωτήματα που χάνονται στον σωρό:
- Που οφείλεται η έκρηξη η οποία κατά τα φαινόμενα σκότωσε και τον περισσότερο κόσμο.
- Δεδομένης της μη αυτοματοποίησης πάνω στην γραμμή, πήραν όλοι οι ιθύνοντες (υπουργός, ΟΣΕ, ΤραινΟΣΕ) όλα τα μέτρα που έπρεπε ώστε να είναι ασφαλές το ταξίδι; Πιθανόν να χρειάζονταν περισσότερο προσωπικό σε κύριους και δευτερεύοντες σταθμούς, πιθανόν να χρειάζονταν μείωση ταχύτητας, πιθανόν άλλα πρωτόκολλα, λέω εγώ τώρα, δεν τα ξέρω κιόλας... Όταν ο υπουργός κούναγε το δάχτυλο στην Βουλή στις καταγγελίες των συνδικαλιστών και διαβεβαίωνε περί της ασφάλειας τι ακριβώς είχε πράξει ώστε να την ενισχύσει και ήταν τόσο σίγουρος;
Με αυτά πρέπει η δικαιοσύνη να προχωρήσει και να ασκήσει τις ανάλογες διώξεις όπου πρέπει. Ευτυχώς οι 1.5 εκ υπογραφές και το διαφαινόμενο στραπάτσο στις ευρωεκλογές φαίνεται τουλάχιστον να έχουν κάνει τους κυβερνώντες να σκέφτονται να αλλάξουν ρότα και να πάει ο καραμάν-αλής στην δικαιοσύνη αν υπάρξει πόρισμα για δίωξή του...
-
Την άποψη μου για τον Καραμανλή την έχω πει πολλάκις….ο βρωμοπασόκος προκάτοχος του που επί υπουργείας του δεν έγινε ούτε ένα έργο γιατί τον βγάζουμε από το πλάνο?
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Την άποψη μου για τον Καραμανλή την έχω πει πολλάκις….ο βρωμοπασόκος προκάτοχος του που επί υπουργείας του δεν έγινε ούτε ένα έργο γιατί τον βγάζουμε από το πλάνο?
Γιατί ξαναλέω για μένα είναι δύσκολο να αποδειχτεί ποινική ευθύνη με το αν έγινε ή όχι κάποιο έργο. Ο καραμαν-αλής ήταν όμως ο επικεφαλής των συγκοινωνιών της χώρας (όχι ο Σπίρτζης), δεδομένου λοιπόν ότι δεν είχε ολοκληρωθεί το έργο τι έκανε για να διασφαλίσει την ασφάλεια των ταξιδιών με τρένο; Έκανε κάτι ή δεν έκανε τίποτα και τα είχε αφήσει όλα στην τύχη τους;
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έκανε κάτι ή δεν έκανε τίποτα και τα είχε αφήσει όλα στην τύχη τους;
Προφανώς τίποτα, όπως και όλοι οι πολιτικοί. Κανείς δεν κάνει κάτι, τα έχουμε πει: από ΤΥΧΗ ζούμε. Χέστηκαν και για εμάς και το λάθος μας είναι ότι πιστεύουμε ότι ενδιαφέρονται και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι ποσώς τους ενδιαφέρει εαν ζούμε ή ψοφάμε, δεν ασχολούνται με τους πολίτες παρά μόνος στις εκλογές.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έκανε κάτι ή δεν έκανε τίποτα και τα είχε αφήσει όλα στην τύχη τους;
Προφανώς τίποτα, όπως και όλοι οι πολιτικοί. Κανείς δεν κάνει κάτι, τα έχουμε πει: από ΤΥΧΗ ζούμε. Χέστηκαν και για εμάς και το λάθος μας είναι ότι πιστεύουμε ότι ενδιαφέρονται και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι ποσώς τους ενδιαφέρει εαν ζούμε ή ψοφάμε, δεν ασχολούνται με τους πολίτες παρά μόνος στις εκλογές.
E, γι αυτό λοιπόν θα είναι καλό και αν η δικαιοσύνη το κρίνει να πάει στα δικαστήρια μπας και οι επόμενοι αλλάξουν γνώμη... Όσο δεν πάει κανείς εννοείται ότι δεν αλλάζει αυτό.
-
E, γι αυτό λοιπόν θα είναι καλό και αν η δικαιοσύνη το κρίνει να πάει στα δικαστήρια μπας και οι επόμενοι αλλάξουν γνώμη... Όσο δεν πάει κανείς εννοείται ότι δεν αλλάζει αυτό.
Μακάρι να πάει....δεν ελπίζω πολλά αλλά το εύχομαι. Έχουν και την αναθεματισμένη βουλευτική ασυλία.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
γιατι να βγει? ποιος τον εβγαλε? απλα νομιζω οποιανου του εσκασε η βομβα στα χερια εχει προτεραιοτητα, αλλα κανεις δεν ειναι αμοιρος ευθυνων και μαλιστα ποινικων
η κατασταση εφτασε εκει με διαχρονικες λαμογιες και παραλειψεις
φυσικα συνενοχοι ειναι και οι αναλογοι στα εγκληματα επι ζαιων
και φυσικα ολοι οι πασοκοι, δεν χρειαζεται κατηγορια, τους φυλακιζεις και ξερουν αυτοι τον λογο
και γενικα οποιος διεφθαρμενος ή επιτηδευμενα ανικανος διοικησε -
...Oι "δικοί μας" Λακαφώσης και Καραϊωσηφίδης έχουν μιλήσει εκτενώς για το θέμα: https://www.edapo.gr/
Υπάρχει μια ολόκληρη αλυσίδα συμπτώσεων ΜΕΤΑ το ΣΥΜΒΑΝ που είναι εξαιρετικά δυσεξήγητη χωρίς να καταφύγει κανείς σε θεωρίες συνομωσίας.
Ενδεικτικά: Οι σε ελάχιστες ώρες μετά το ατύχημα συρραφή και διαρροή βολικών κατασκευασμένων συνομιλιών στα ΜΜΕ από αγνώστους. Η ανεδαφική και παντελώς ατεκμηρίωτη κατευθυνόμενη απόδοση της έκρηξης και φωτιάς σε λάδια ψύξης. Η εξαφάνιση μαγνητοσκοπήσεων της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Η συστηματική καταστροφή επιτόπου αποδεικτικών στοιχείων ΜΕΤΑ το πέρας της επiχείρησης διάσωσης μέσω της συνολικής αναδιαμόρφωσης του χώρου. Ο θάνατος από τυχαία αίτια 2 εμπλεκομένων. κτλ κτλ
Για εμένα τα ΜΕΤΑ του ατυχήματος έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα ΠΡΙΝ από αυτό για ένα και μόνον λόγο. Τα ΠΡΙΝ είναι απολύτως αναμενόμενα από το ελλαδικό μπουρδέλο, τα ΜΕΤΑ όμως δείχνουν μια άνευ προηγουμένου συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης και απατηλής επικοινωνιακής διαχείρισης με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά για εμένα.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
και γενικα οποιος διεφθαρμενος ή επιτηδευμενα ανικανος διοικησε
ΟΛΟΙ δηλαδή!!!
-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
...Oι "δικοί μας" Λακαφώσης και Καραϊωσηφίδης έχουν μιλήσει εκτενώς για το θέμα: https://www.edapo.gr/
Υπάρχει μια ολόκληρη αλυσίδα συμπτώσεων ΜΕΤΑ το ΣΥΜΒΑΝ που είναι εξαιρετικά δυσεξήγητη χωρίς να καταφύγει κανείς σε θεωρίες συνομωσίας.
Ενδεικτικά: Οι σε ελάχιστες ώρες μετά το ατύχημα συρραφή και διαρροή βολικών κατασκευασμένων συνομιλιών στα ΜΜΕ από αγνώστους. Η ανεδαφική και παντελώς ατεκμηρίωτη κατευθυνόμενη απόδοση της έκρηξης και φωτιάς σε λάδια ψύξης. Η εξαφάνιση μαγνητοσκοπήσεων της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Η συστηματική καταστροφή επιτόπου αποδεικτικών στοιχείων ΜΕΤΑ το πέρας της επiχείρησης διάσωσης μέσω της συνολικής αναδιαμόρφωσης του χώρου. Ο θάνατος από τυχαία αίτια 2 εμπλεκομένων. κτλ κτλ
Για εμένα τα ΜΕΤΑ του ατυχήματος έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα ΠΡΙΝ από αυτό για ένα και μόνον λόγο. Τα ΠΡΙΝ είναι απολύτως αναμενόμενα από το ελλαδικό μπουρδέλο, τα ΜΕΤΑ όμως δείχνουν μια άνευ προηγουμένου συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης και απατηλής επικοινωνιακής διαχείρισης με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά για εμένα.
“Το χειροκρότημα μας τρύπησε τα αυτιά” – “Ήταν το ίδιο αλαζονικός”
«Με πείραξε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας του μέχρι να κάτσει στην καρέκλα του έδιναν το χέρι. Ποια ήταν η μεγάλη επιτυχία;», ανέφερε η μητέρα του Δημήτρη Μασσαλή, του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας. -
Και να προσθέσω και το εξής διότι ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες.
Αν ρίξετε μια προσεκτικότερη ματιά στο πόρισμα της επιτροπής Γεραπετρίτη θα δείτε το εξής παράδοξο στην σελίδα 12.
Για ένα ατύχημα που άπαντες γνώριζαν ήδη από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις ότι η πυρκαγιά που ακολούθησε της σύγκρουσης είχε αιτιώδη συνάφεια με το θάνατο και τραυματισμό κάμποσων ανθρώπων, τα της φωτιάς ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ από την αρχική διερεύνηση ...
-
Κοίτα γάτε, όλοι αφιόνι πουλάνε. ΚΑΙ κυβέρνηση ΚΑΙ αντιπολίτευση. Οι δε χαροκαμένοι έχουν μεν τα δίκια τους (παιδικός φίλος ψυχίατρος μου χε πει κάτι που τότε, πριν μου συμβούν διάφορα, δεν καταλάβαινα : "ο άνθρωπος που υποφέρει έχει ΠΑΝΤΑ δίκιο") αλλά το να βάζουν είτε οι μεν είτε οι δε μονίμως μπροστάρηδες σε αυτή την ιστορία μανάδες, αδελφάδες κτλ είναι ελαφρώς εμετικό. Εξυπηρετεί μεν το σκοπό της κάθαρσης και εξυγίανσης της κατάστασης, άρα κατά τούτο είναι χρήσιμο, όμως ηθικά κάθε άλλο παρά άμεμπτο είναι.
-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν θα κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, αλλά δεν θέλω να πηγαίνω με τον "συρμό".
- Οι "μη βολικές" και "μη κατασκευασμένες" συνομιλίες που (υποτίθεται) ότι βλέπουμε τώρα δεν βλέπω να λένε κάτι διαφορετικό από τις "βολικές" και "κατασκευασμένες", πουθενά δλδ δεν προκύπτει ότι δεν έγινε ανθρώπινο λάθος το οποίο άλλωστε το έχει παραδεχτεί και ο φυλακισμένος σταθμάρχης. Το τι έκανε ή δεν έκανε ο υπουργός για να περιορίσει την πιθανότητα αυτού του λάθους θα ξαναπώ ότι είναι για μένα μείζον θέμα διερεύνησης.
- Δεν υπάρχει ακόμη σαφής διατύπωση των λόγων της έκρηξης. Το τι λέει ο κάθε παπαρολόγος στα πρωινάδικα την άλλη μέρα ("λάδια ψύξης") δεν έχει καμία σημασία, τα έχω πει και σε άλλο τόπικ αυτά, το τι θα κατατεθεί και τι θα αποδειστεί στην δικαιοσύνη έχει σημασία.
- Πέραν της "σκηνής" του δυστυχήματος υπάρχει (δυστυχώς) ο αδιάψευστος μάρτυρας που λέγεται "νεκροί" και "πτώματα". Εν έτη 2024 θεωρώ ότι δεν είναι δύσκολο να διερευνηθεί και να αποδειχθεί η ύπαρξη εύφλεκτων ουσιών πάνω τους, άσε που νομίζω ότι έχουν ήδη βρεθεί.
- Περί "μπαζώματος" η μη, πρέπει οι υπεύθυνοι που πήραν την απόφαση να δικαιολογήσουν την απόφασή τους (στο δικαστήριο που θα κρίνει, ξαναλέω, όχι στα πρωινάδικα).
Προσωπικά πιστεύω ότι κάποιοι "υποτίμησαν" το σοκ στην ελληνική κοινωνία. Δεν σκοτώθηκαν 50 γιαγιάδες με πούλμαν σε εκκλησιαστική εκδρομή, σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι, νέοι στην πλειοψηφία, φοιτητές, δλδ "ανθός" κατά το κοινώς λεγόμενο. Όλοι μας βάζουμε άνετα τον εαυτό μας στην θέση των γονιών τους...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2