-
Δεν υπάρχει καμία μάχη, τα πτώματα δεν τα σκυλεύουμε.
-
Δεν του κόβει καθόλου, θα μπορούσε να βγάζει άκοπο χρήμα είτε ως "δημοσιογράφος" είτε ως βουλευτής και κατάφερε αντί για αυτό, να μην του μιλάει κανένας και να τσακωθεί και με τις σφραγίδες στο γραφείο του. Case study πρέπει να γίνει ο Κωνσταντίνος της καρδιάς μας!
-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι έγινε ρε παιδιά;;;;
Που μπήκα;
Στο 4Τ φόρουμ ή στο account στα social media της Άννας Μαρίας Λογοθέτη;;;;;;;
Τι τραγικές δικαιολογίες είναι αυτές;;;;;
σε εμένα αναφέρεσαι?
συγνώμη αλλά ναι ,
κατί τέτοια παρόμοια περι υπόκλισης στην ΠΤΔ δίαβασα απο τσάτσους που λογικά πληρώνονται για να γράφουν τέτοια πράγματα στα ΜΚΔ.Θα τρελαθούμε τελείως , δεν βλέπουμε όλοι το ίδιο πράγμα στο σχετικό βίντεο που μπαίνει ο Ερντογάν;
Η ΠΤΔ ακολουθεί πίσω του.Δεν είναι τόσο σημαντικό ώστε να χαλιόμαστε φυσικά , αλλά στα πλαίσια αυτού του επικοινωνιακού προπαγανδιστικού τσίρκου που 4-5 χρόνια τώρα κάνει το άσπρο μαύρο νομίζω πως είναι άξιο αναφοράς.
-
Οι δύο βουλευτές που παραβρέθηκαν στην τούρκικη πρεσβεία σήμερα είμαστε σίγουροι πως θεωρούν εαυτούς ως μόνο θρησκευτική (δηλ. μουσουλμανική) μειονότητα; Κι αν είναι έτσι, γιατί όταν έρχεται και κάποιος άλλος αρχηγός μουσουλμανικού κράτους δεν δίνουν τα διαπιστευτήρια τους;
Mάλλον θεωρούν τους εαυτούς του Τούρκους πολίτες που πάνε να λογοδοτήσουν στον ηγέτη τους μόλις εμφανίζεται στη χώρα.
Προσωπική γνώμη: την επόμενη μέρα από μια τέτοια κίνηση οποιουδήποτε βουλευτή της μειονότητας,θα έπρεπε να χάνει το βουλευτικό αξίωμα άμεσα.Εκτός αν το ελληνικό σύνταγμα επιτρέπει σε ξένους υπήκοους να μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα και να εκλέγονται στο κοινοβούλιο.. -
Ο Ερντογάν σήμερα στις δηλώσεις με τον Μητσοτάκη δίπλα του είπε ξεκάθαρα Τουρκική μειονότητα όταν αναφέρθηκε στην Θράκη.
Αυτό νομίζω γίνεται πρώτη φορά σε επίσημη εκδήλωση παρουσία Έλληνα πρωθυπουργού ή υπουργού εξωτερικών.
Το Ελληνικό τσιτάχ μετά προσπάθησε να τα μαζέψει αμέσως μετά κάνοντας δήλωση πως η Θράκη είναι το καλύτερο παράδειγμα συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων κλπ , αλλά δεν κουνήθηκε ούτε τρίχα από τα φρύδια του Ερντογάν.
-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
την επόμενη μέρα από μια τέτοια κίνηση οποιουδήποτε βουλευτή της μειονότητας,θα έπρεπε να χάνει το βουλευτικό αξίωμα άμεσα.Εκτός αν το ελληνικό σύνταγμα επιτρέπει σε ξένους υπήκοους να μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα και να εκλέγονται στο κοινοβούλιο..
Έλληνες πολίτες είναι και προφανώς έχουν το δικαίωμα να συναντήσουν όποιον θέλουν. Φαντάζεσαι να αφαιρούσαν την βουλευτική ιδιότητα από κάθε Αμερικανό βουλευτή ελληνικής καταγωγής που συναντούσε τον εκάστοτε Έλληνα Πρόεδρο/Πρωθυπουργό, στις επισκέψεις του/της στην Ουάσινγκτον;
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Case study πρέπει να γίνει ο Κωνσταντίνος της καρδιάς μας!
Τραγικός. αντιπαθής, αλλαζώνας και γενικά κατάπτυστος και γλειώδης. Δεν θα λείψει σε κανέναν ούτε ως πολιτικός ούτε ως δημοσιογράφος.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
την επόμενη μέρα από μια τέτοια κίνηση οποιουδήποτε βουλευτή της μειονότητας,θα έπρεπε να χάνει το βουλευτικό αξίωμα άμεσα.Εκτός αν το ελληνικό σύνταγμα επιτρέπει σε ξένους υπήκοους να μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα και να εκλέγονται στο κοινοβούλιο..
Έλληνες πολίτες είναι και προφανώς έχουν το δικαίωμα να συναντήσουν όποιον θέλουν. Φαντάζεσαι να αφαιρούσαν την βουλευτική ιδιότητα από κάθε Αμερικανό βουλευτή ελληνικής καταγωγής συναντούσε τον εκάστοτε Έλληνα Πρόεδρο/Πρωθυπουργό, στις επισκέψεις του/της στην Ουάσινγκτον;
Δεν είναι το ίδιο.
Δηλαδή οι βουλευτές αυτοί είναι τουρκικής καταγωγής;Μουσουλμάνοι δεν είναι μόνο οι Τούρκοι.Θα έπρεπε να παρίστανται και στην άφιξη άλλων ηγετών με μουσουλμανική θρησκεία,αν θεωρούν τον εαυτό τους θρησκευτική μειονότητα μόνο.Αυτό λέω.
-
Εντάξει τώρα μεταξύ μας , νομίζω πως παίζουμε με τις λέξεις.
Έλληνες πολίτες είναι αλλά ουσιαστικά Τούρκοι δεν είναι στην καταγωγή;
-
Έλληνες πολίτες είναι και προφανώς έχουν το δικαίωμα να συναντήσουν όποιον θέλουν. Φαντάζεσαι να αφαιρούσαν την βουλευτική ιδιότητα από κάθε Αμερικανό βουλευτή ελληνικής καταγωγής συναντούσε τον εκάστοτε Έλληνα Πρόεδρο/Πρωθυπουργό, στις επισκέψεις του/της στην Ουάσινγκτον;
Δεν είναι το ίδιο.
Δηλαδή οι βουλευτές αυτοί είναι τουρκικής καταγωγής;Μουσουλμάνοι δεν είναι μόνο οι Τούρκοι.Θα έπρεπε να παρίστανται και στην άφιξη άλλων ηγετών με μουσουλμανική θρησκεία,αν θεωρούν τον εαυτό τους θρησκευτική μειονότητα μόνο.Αυτό λέω.
Το ίδιο είναι.
Έλληνες πολίτες, μουσουλμανικού θρησκεύματος και τουρκικής καταγωγής είναι. Όπως και οι ελληνοαμερικανοί είναι Αμερικανοί πολίτες, ορθόδοξου θρησκεύματος και ελληνικής καταγωγής. -
Το ίδιο είναι.
Έλληνες πολίτες, μουσουλμανικού θρησκεύματος και τουρκικής καταγωγής είναι. Όπως και οι ελληνοαμερικανοί είναι Αμερικανοί πολίτες, ορθόδοξου θρησκεύματος και ελληνικής καταγωγής.Δεν ειναι το ίδιο, τεράστια διαφορά!
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το ίδιο είναι.
Έλληνες πολίτες, μουσουλμανικού θρησκεύματος και τουρκικής καταγωγής είναι. Όπως και οι ελληνοαμερικανοί είναι Αμερικανοί πολίτες, ορθόδοξου θρησκεύματος και ελληνικής καταγωγής.Δεν ειναι το ίδιο, τεράστια διαφορά!
Σε ποιο σημείο έγκειται η διαφορά;
-
Δεν ειναι το ίδιο, τεράστια διαφορά!
Οι Έλληνες των ΗΠΑ πίνουν νερό στο όνομα των ΗΠΑ δεν θέλουν να τις καταστρέψουν.
-
Οι Έλληνες των ΗΠΑ πίνουν νερό στο όνομα των ΗΠΑ δεν θέλουν να τις καταστρέψουν.
Ούτε οι μουσουλμάνοι της Θράκης θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα!!!
Γνώρισα πολλούς όσο ήμουν φαντάρος, με κάποιους μιλάμε ακόμα. Καμία σχέση με αυτά που λες! -
Κάπου εκεί κοντά πρέπει να ήταν και η προεδρινα, αλλιώς θα παν οι Νεοδημοκράτες να τη φέρουν...
https://x.com/tetRadio/status/1733024048748122232?s=20
«με τον Πρόεδρο Ερντογάν έχουμε την τυπική σχέση που έχει ένας υπουργός Εξωτερικών με τον αρχηγό κράτους. Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους. Όπως το έπραξα το Σάββατο που την είδα, το έπραξα και σήμερα και θα το πράττω πάντα. Στην αρχηγό του κράτους μου εγώ πάντοτε θα το πράττω αυτό. Εξάλλου τον πρόεδρο Ερντογάν τον είδα, όπως γνωρίζετε το πρωί. Εγώ τον υποδέχθηκα και νομίζω οι εικόνες μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους».
-
@nickthetrib said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ούτε οι μουσουλμάνοι της Θράκης θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα!!!
Γνώρισα πολλούς όσο ήμουν φαντάρος, με κάποιους μιλάμε ακόμα. Καμία σχέση με αυτά που λες!Αυτό ακριβώς! Είχα άπειρα "φανταράκια¨ Πομάκους. Μια χαρά παιδάκια είναι, που απλά μιλάνε σπαστά ελληνικά, γιατί είναι τουρκάκια, κατά βάση. Μάλιστα τους πρόσεχα λίγο παραπάνω, γιατί ήταν εντελώς φοβισμένα, μέσα σε έναν Ε.Σ. που έλεγε ότι ο εχθρός είναι οι Τούρκοι και με ΕΜΘ που τους κοιτούσαν σαν πεμπτοφαλαγγίτες. Είχα πει δε στους ΕΜΘ-ΕΠΟΠ μου, ότι όποιος πειράξει Πομάκο, θα έχει να κάνει με εμένα, σαν Διοικητή Ίλης και Φυλακίου!!! Όχι στα ΤΘ, γιατί στα ΤΘ στέλνανε πάντα Έλληνες, καθότι "Όπλο πολυτελείας" (αν και πολύ πιο ζόρικο). Πομάκοι και παλιννοστούντες (Ρωσοπόντιοι/ΡΠ) πήγαιναν στο ΠΖ, αλλά τους είχαμε εμείς στις διάφορες ΠΑΠ, ως δύναμη φύλαξης (τους ξαπόστελναν οι Μονάδες ΠΖ στα φυλάκια που διοικούσαν οι ΤΘ). Κάπως έτσι βγαίνουν οι φήμες ότι οι Πομάκοι είναι βύσματα, ενώ απλά θέλαμε να προστατεύσουμε τα παιδάκια που έρχονταν να υπηρετήσουν τους 12 μήνες τους προς την πατρίδα τους, που δεν τους θέλει και δεν τους θεωρεί Έλληνες...
Αστείο περιστατικό που συνέβη σε Συμμαθητή μου: Χτυπάει το μαγνητικό τηλέφωνο από την Πύλης της ΠΑΠ (Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών), στο γραφείο του Αρχιφύλακα. Υπίλαρχοι (Υπολοχαγοί) νομίζω ήμασταν τότε. Το σηκώνει ο φίλος και συμμαθητής μου που είχε υπηρεσία και ακούει τον Πόμάκο - Σκοπό ΚΠ να λέει: "Είναι εντώ ενα παππού με ένα μπλε αμάξι και με περίεργκο κόκκινο πινακίντα με ένα αστέρι και με βρίζει. Τέλει το παππού να μπει μέσα, αλλά ντεν το αφήνω." Ο "παππούς" ήταν ο Ταξίαρχος με το Υπηρεσιακό αυτοκίνητο Ανωτάτων Αξκων... Τι σκατό άκουσε εκείνη τη μέρα ο Συμμαθητής από τον κ Ταξχο, δεν λέγεται...
-
-
Εδώ η σωστή αντιπολιτευση.
Ήταν σιωπηλός και ήσυχος τελικά ο ερντογκαν μπροστά στον κουλη, με μαυρη καρδια το καταπιε αυτο το pronews...
Αλλά μην νομίζετε γατάκια... Του τα έχει δώσει όλα ο κουλης, γι αυτο... Άσε που τα ειχαν συμφωνήσει όλα εδώ και καιρό (οι διπλωμάτες βέβαια πάντα προετοιμαζουν και καταληγουν και οι ηγέτες στις επίσημες συναντήσεις απλά τζιφραρουν τα συμφωνηθεντα).
Τι μας κρυβουν; Σε τι κόσμο θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας;
-
Αυτό που βλέπω εγώ -και που επισημαίνεται κι από άλλους- είναι πως η καταγωγή τείνει να γίνει αυτό που μετράει περισσότερο γι αυτούς από οποιοδήποτε χαρτί,ταυτότητα,διαβατήριο της χώρας που κατοικούν.Και βέβαια κάποιοι φροντίζουν να υποστηρίζουν αυτό το αίσθημα τουρκικής καταγωγής,όχι για να διατηρήσουν απλά τις παραδόσεις τους και τις ρίζες τους ως σεβασμό στους προγόνους τους (πράγμα μέχρι κάποιων ορίων λογικό για κάθε άνθρωπο),αλλά για να φανατίσουν και να ριζοσπαστικοποιήσουν μερικούς απ'αυτούς όπως π.χ. ορισμένοι μουσουλμάνοι σε Ευρώπη.Κι εδώ έχουμε διπλή πιθανότητα ριζοσπαστικοποίησης, θρησκεία και καταγωγή.
Φυσικά δε λέω πως πρέπει να πιέσουμε ή να ζορίσουμε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν χρόνια εκεί.Αλλά τουλάχιστον κάποιους από τους εκπροσώπους τους και τους θρησκευτικούς ηγέτες τους,καλό θα ήταν να τους έχει υπό μιας μορφής επιτήρηση το ελληνικό κράτος.Και το επισημαίνω γιατί γνωρίζουμε όλοι πόσο επιπόλαιο είναι σε πολλά ζητήματα,οπότε δε θα μου κάνει εντύπωση να είμαστε κι εδώ το ίδιο.
-
Αυτό πάντως με τη βίζα στα "συνοριακά" νησιά,μπορεί να είναι κι ένα καλό επιχείρημα από μέρους μας -υπογεγραμμένο πλέον- περί νέας μελλοντικής αμφισβήτησης της ελληνικής τους κυριαρχίας από τους Τούρκους.
Θα μου πεις οι συμφωνίες πολλές φορές με μια x αφορμή και δικαιολογία μπορούν να καταπατηθούν,αλλά λογικά μια τόσο πρόσφατη έχει μια καλύτερη ισχύ από μια παλαιότερη.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2