-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι σε ζόριζε; Στην Σιγκαπούρη λένε ότι έχει τρομακτική υγρασία και ζέστη. Πως άντεχες;
Mε ζόριζαν τα εξής (σε σχέση με τον καιρό, γενικά πολλά!!):
- Απίστευτη υγρασία
- Βροχή για 15-20 μέρες συνεχόμενα (αυτή η σπαστική ψιχάλα)
- Ότι δεν έβλεπα ήλιο για 30-40 μέχρι και 60 μέρες συνεχόμενα. Ξύπναγα γκρίζα, γύρανγα σπίτι γκρίζα. Απίστευτα καταθλιπτικό κλίμα.
Στην Σιγκαπούρη δεν έχει ζέστη, απλά έχει ζεστό καιρό όλο τον χρόνο. Δηλαδή 17-20oC μέχρι 30oC. Σπάνια πάει πάνω από 30 και επίσης σπάνια κάτω από 16-17, δηλαδή τροπικό κλίμα. Αυτό που ενοχλεί είναι η υγρασία με τόση ζέστη, όμως το σώμα προσαρμόζεται. Στην αρχή με ενοχλούμε πολύ, μετά από 3 μήνες ήταν σαν να μην υπήρχε! Και φυσικά 100 φορές καλύτερη ποιότητα ζωής από το Λονδίνο!!
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι σε ζόριζε; Στην Σιγκαπούρη λένε ότι έχει τρομακτική υγρασία και ζέστη. Πως άντεχες;
Mε ζόριζαν τα εξής (σε σχέση με τον καιρό, γενικά πολλά!!):
- Απίστευτη υγρασία
- Βροχή για 15-20 μέρες συνεχόμενα (αυτή η σπαστική ψιχάλα)
- Ότι δεν έβλεπα ήλιο για 30-40 μέχρι και 60 μέρες συνεχόμενα. Ξύπναγα γκρίζα, γύρανγα σπίτι γκρίζα. Απίστευτα καταθλιπτικό κλίμα.
Στην Σιγκαπούρη δεν έχει ζέστη, απλά έχει ζεστό καιρό όλο τον χρόνο. Δηλαδή 17-20oC μέχρι 30oC. Σπάνια πάει πάνω από 30 και επίσης σπάνια κάτω από 16-17, δηλαδή τροπικό κλίμα. Αυτό που ενοχλεί είναι η υγρασία με τόση ζέστη, όμως το σώμα προσαρμόζεται. Στην αρχή με ενοχλούμε πολύ, μετά από 3 μήνες ήταν σαν να μην υπήρχε! Και φυσικά 100 φορές καλύτερη ποιότητα ζωής από το Λονδίνο!!
Ποτέ δεν με ενόχλησε η κλασική αγγλική ψιχάλα. Η βροχή είναι αναζωογονητική. Το βλέπεις και στην φύση. Η Αγγλία καταπράσινη και η Ελλάδα ξεραΐλα. Τα βουνά μας είναι ωραία όμως. Δροσερά και πράσινα (τα περισσότερα). Για ποιότητα ζωής Σιγκαπούρης δεν γνωρίζω, αλλά την διασκέδαση και τις άπειρες επιλογές του Λονδίνου δεν μπορεί να τις έχει.
-
Νομίζω ότι η συζήτηση χάνει την ουσία. Αν θα πάει η αστυνομία ή ο στρατός να "πολεμήσουν" παρανόμους και αν αυτό είναι "ωραίο" ή δεν είναι.
Η Σουηδία είναι μια χώρα ομολογουμένως πλουσιότερη ημών, στις 10 πιο πλούσιες του κόσμου, με εκτεταμένο δίχτυ πρόνοιας για τους πολίτες της. Είναι δύσκολο π.χ. να πει κάποιος σουηδός "στους μετανάστες δίνετε σπίτια και λεφτά και εμάς μας έχετε στην πείνα"... Τουναντίον...
Αυτή η χώρα αγωνίστηκε να ενσωματώσει περίπου μισό εκ (όλο κι όλο) μετανάστες. Εκ του αποτελέσματος απέτυχε. Γιατί; Γιατί όπως λένε οι αναλύσεις, τα (πολλά) λεφτά που διατέθηκαν τελικά ήταν λίγα και χρειάζονταν και άλλα. Για κοινωνικές δομές, ενίσχυση της αστυνομίας κλπ.
Να πω λοιπό με την σειρά μου ότι δεν θα είχα κανένα προσωπικό θέμα να προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε και 5 και 10 εκ μετανάστες. Δεν φοβάμαι για τον "μπολιτισμό" και την "θρησκεία" και δεν θα είχα θέμα να έβλεπα 12 "αντετοκούμπους" στην εθνική μπάσκετ και έναν υπερστελεχωμένο με μετανάστες στρατό ή γεμάτα νησιά και ακριτικά χωριά να παίρνουν ζωή με μετανάστες.
Αυτό όμως που μας δείχνει η Σουηδία είναι ότι για να γίνει αυτό θέλει πολλά λεφτά. Αλλιώς η κατάληξη είναι προδιαγεγραμμένη και η χώρα μας γεωγραφικά δεν είναι σουηδία να συνορεύει με τους νορβηγούς. Ομαλή ενσωμάτωση σημαίνει να δώσουμε σπίτια, γη, δουλειές, παροχές δλδ που δεν έχουμε δώσει ακόμη ούτε στους έλληνες πολίτες. Εδώ αυτή την στιγμή συζητάμε πως θα μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε τα σπίτια των παθόντων του Ντάνιελ που μπορεί να είναι καμιά 10ρια χλιάδες όλοι κι όλοι. Οι πόροι λοιπόν αυτοί στην τρέχουσα συγκυρία της πατρίδας μας ανήκουν στην σφαίρα του φανταστικού. Και αντ αυτού συνεχίζουμε και ακούμε ότι οι πολιτικές των ανοιχτών συνόρων και το "μπάτε όλοι" είναι σωστά και ρεαλιστικά... -
Ποτέ δεν με ενόχλησε η κλασική αγγλική ψιχάλα. Η βροχή είναι αναζωογονητική. Το βλέπεις και στην φύση. Η Αγγλία καταπράσινη και η Ελλάδα ξεραΐλα. Τα βουνά μας είναι ωραία όμως. Δροσερά και πράσινα (τα περισσότερα). Για ποιότητα ζωής Σιγκαπούρης δεν γνωρίζω, αλλά την διασκέδαση και τις άπειρες επιλογές του Λονδίνου δεν μπορεί να τις έχει.
Βρήκες άνθρωπο, δεν την μπορώ την βροχή με τιποτα!! Όταν βρέχει κλείνομαι σπίτι....οπότε καταλαβαίνεις πως πέρναγα Λονδίνο, χαχαχα!
Και όμως τις έχει και μάλιστα στο 1/3 της τιμής!! Βέβαια έχουν περάσει και 19 χρόνια (από αμφότερες τις πόλεις), αλλά απο ότι μου λένε φίλοι δεν έχουν αλλάξει και πολύ οι τιμές και απλά έχει ακόμα περισσότερες επιλογές. Και στο Λονδίνο οι επιλογές για εμένα ήταν θεωρητικές με τέτοιο κόστος (έβγαινα 1-2 φορές τον μήνα), ενώ στην Σιγκαπούρη έβγαινα σχεδόν κάθε μέρα!
-
Τι καταθλιπτικό έχει; Είναι πολύ καλύτερος από την απάλευτη ζέστη που έχουμε εδώ!
Χάλια ειναι, άθλιος. Για αυτό και τα ποσοστά αλκοολισμού είναι στα ύψη, ήδη από την εφηβεία. Ο καιρός είναι το 50% και ναι σε πιάνει κατάθλιψη όταν κάνεις να δεις ήλιο 150 μέρες!!
Υπέροχος είναι! Δροσούλα! Αν και τα τελευταία χρόνια τους τραβάει κάτι καύσωνες κι εκεί... κλιματική αλλαγή. Η κατανάλωση αλκοόλ είναι θέμα κουλτούρας. Μια από τις κορυφαίες σε κατανάλωση μπύρας είναι η Ναμίμπια...
Προσωπικά 2 χρόνια άντεξα Λονδίνο και ζοριζόμουνα πάρα πολύ. Μετά πήγα Σιγκαπούρη και ήρθα στα ίσα μου!
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βασικά και οι δύο έχετε δίκαιο. Ναι μεν οι ΕΔ αποτελούνται από Έλληνες πολίτες, αλλά δεν είναι πολίτες (civilians) για όσο υπηρετούν.
Τι εννοείς όταν λες ότι "δεν είναι πολίτες";
Ότι έχουν ειδικό καθεστώς. Δεν έχουν τις πλήρεις ελευθερίες ενός πολίτη και για αυτό άλλωστε διέπονται από διαφορετικούς Νόμους, υπόκεινται σε διαφορετικά Δικαστήρια (τα πολιτικά Δικαστήρια είναι αναρμόδια, γιατί δεν είναι κανονικοί πολίτες) κλπ. Για αυτό το ΥΠΕΘΑ έχει δύο κατηγορίες προσωπικού, το στρατιωτικό και το πολιτικό. Ένα απλό παράδειγμα: Για να πας ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό χρειάζεσαι ειδική άδεια, για να μιλήσεις στα ΜΜΕ χρειάζεσαι ειδική άδεια κλπ κλπ. Διότι δεν είσαι πολίτης, καθώς τελείς υπό το όπλα, Γενικότερα βέβαια είσαι υπήκοος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά υπήκοος ειδικού καθεστώτος, που διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους πολίτες.
@ibiza95 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υπάρχουν υπηρεσίες της αστυνομίας που αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις,
Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω ότι προφανώς συμφωνώ ότι η Αποστολή των ΕΔ είναι άλλη από την αστυνόμευση των πολιτών της χώρας τους. Αυτό βέβαια αλλάζει από χώρα σε χώρα, σε μερικές επιτρέπεται. Στην Γαλλία, στο Βέλγιο, ακόμα και στην Αγγλία, οι ΕΔ συνεισφέρουν στην αστυνόμευση σε περιόδους κρίσεων. Θυμόμαστε όλοι μεικτά περίπολα αστυνομικών και στρατιωτών στο Βέλγιο και την Γαλλία, όταν υπήρχαν τρομοκρατικές απειλές. Στην Αγγλία ο Στρατός φυλούσε με τεθωρακισμένα τα αεροδρόμια. Για να μην μιλήσουμε για το ότι οι Carabinieri (Arma dei Carabinieri) είναι κανονικό Στρατιωτικό Σώμα των Ιταλικών Ε.Δ. Άσχετα αυτά με εμάς βέβαια, στην Ελλάδα ισχύουν άλλα πράγματα και καλώς ισχύουν.
Εμένα η απορία μου όμως είναι άλλη. Το πρόβλημα σου είναι για το ποια Υπηρεσία θα αναλάβει την εφαρμογή του Νόμου, ή οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιήσει; Αν οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποιήσουν στρατιωτικό οπλισμό και τακτικές δεν θα υπάρχει πρόβλημα επειδή φοράνε μπλε στολές αντί για χακί; Μιλάω πάντα για την Σουηδία, όχι για την Ελλάδα. Εδώ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα.@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από πότε ο κάθε τυχάρπαστος Αφρικάνος και Ασιάτης μετανάστης ισοδυναμεί με υποψήφιο εργατικό χέρι, μόνο οι αριστεροί το ξέρουν.
Καλλιεργούσε χωράφια και στο χωριό του? Έχτιζε σπίτια εκεί που ήταν? Δούλευε με πειθαρχία και ωράριο? Ξέρει τι σημαίνει δουλειά? Είναι διατεθειμένος να κουραστεί για να βγάλει μεροκάματο? Να μάθει τη γλώσσα της χώρας που θα μείνει? Κι ένα σωρό άλλα.
Μήπως αν μπορούσε να κάνει τα παραπάνω, θα επιβίωνε κουτσά-στραβά και στον τόπο του? Μήπως άλλα του 'ταξαν για να τον βάλουν στο δουλεμπορικό καράβι και να έρθει στην Ευρώπη? Αραλίκι κι επιδοματάκια? Ζωή χαρισάμενη χωρίς κόπο και αγώνα?
Έχω αρχίσω και αναρωτιέμαι αν η παπάτζα έφτιαξε την αριστερά, ή η αριστερά την παπάτζα. Κατά το γνωστό με το αυγό και την κότα...
Άριστα 10, για ρατσισμό και ξενοφοβία!!!
Σαν να ακούω την Κου Κλουξ Κλαν, όταν πήγαιναν εκεί μετανάστες και από την Ελλάδα, μεταξύ άλλων χωρών.
Εύγε!!!Θα προτιμούσα σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να μου αποδώσει έναν ακραίο χαρακτηρισμό. Όπως κάνουν συνήθως οι αριστεροί που βασικά είναι ακραίοι.
Να με πει κου κλουξ κλαν. Που ακούγεται και λίγο αστείο. Παρά εθνοπροδότη, όπως χαρακτηρίζουν κάποιοι διαχρονικά τους αριστερούς και κυρίως τους ΚΚΕ-δες.
Τουλάχιστον δεν θα ένοιωθα τύψεις. Γιατί και δίκιο να είχαν, θα έκριναν τις προσωπικές μου απόψεις. Δεν θα με κατηγορούσαν ότι βλάπτω εσκεμμένα την πατρίδα μου. Άρα και τους συμπατριώτες μου, τους συγγενείς μου, τους φίλους μου, την οικογένειά μου...
-
Ρε παιδιά, ψαχτειτε λίγο καλύτερα.....
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θα προτιμούσα σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να μου αποδώσει έναν ακραίο χαρακτηρισμό. Όπως κάνουν συνήθως οι αριστεροί που βασικά είναι ακραίοι.
Να με πει κου κλουξ κλαν. Που ακούγεται και λίγο αστείο. Παρά εθνοπροδότη, όπως χαρακτηρίζουν κάποιοι διαχρονικά τους αριστερούς και κυρίως τους ΚΚΕ-δες.
Τουλάχιστον δεν θα ένοιωθα τύψεις. Γιατί και δίκιο να είχαν, θα έκριναν τις προσωπικές μου απόψεις. Δεν θα με κατηγορούσαν ότι βλάπτω εσκεμμένα την πατρίδα μου. Άρα και τους συμπατριώτες μου, τους συγγενείς μου, τους φίλους μου, την οικογένειά μου...
Χαίρομαι που παραδέχεσαι ότι είσαι φασίστας της ΚΚΚ.
Οι δε ΚΚΕδες ήταν πρώτοι στο ΕΑΜ, πολεμόντας κατά των Ναζί, φίλων σου. -
Τι καταθλιπτικό έχει; Είναι πολύ καλύτερος από την απάλευτη ζέστη που έχουμε εδώ!
Χάλια ειναι, άθλιος. Για αυτό και τα ποσοστά αλκοολισμού είναι στα ύψη, ήδη από την εφηβεία. Ο καιρός είναι το 50% και ναι σε πιάνει κατάθλιψη όταν κάνεις να δεις ήλιο 150 μέρες!!
Υπέροχος είναι! Δροσούλα! Αν και τα τελευταία χρόνια τους τραβάει κάτι καύσωνες κι εκεί... κλιματική αλλαγή. Η κατανάλωση αλκοόλ είναι θέμα κουλτούρας. Μια από τις κορυφαίες σε κατανάλωση μπύρας είναι η Ναμίμπια...
Προσωπικά 2 χρόνια άντεξα Λονδίνο και ζοριζόμουνα πάρα πολύ. Μετά πήγα Σιγκαπούρη και ήρθα στα ίσα μου!
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βασικά και οι δύο έχετε δίκαιο. Ναι μεν οι ΕΔ αποτελούνται από Έλληνες πολίτες, αλλά δεν είναι πολίτες (civilians) για όσο υπηρετούν.
Τι εννοείς όταν λες ότι "δεν είναι πολίτες";
Ότι έχουν ειδικό καθεστώς. Δεν έχουν τις πλήρεις ελευθερίες ενός πολίτη και για αυτό άλλωστε διέπονται από διαφορετικούς Νόμους, υπόκεινται σε διαφορετικά Δικαστήρια (τα πολιτικά Δικαστήρια είναι αναρμόδια, γιατί δεν είναι κανονικοί πολίτες) κλπ. Για αυτό το ΥΠΕΘΑ έχει δύο κατηγορίες προσωπικού, το στρατιωτικό και το πολιτικό. Ένα απλό παράδειγμα: Για να πας ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό χρειάζεσαι ειδική άδεια, για να μιλήσεις στα ΜΜΕ χρειάζεσαι ειδική άδεια κλπ κλπ. Διότι δεν είσαι πολίτης, καθώς τελείς υπό το όπλα, Γενικότερα βέβαια είσαι υπήκοος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά υπήκοος ειδικού καθεστώτος, που διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους πολίτες.
Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω ότι προφανώς συμφωνώ ότι η Αποστολή των ΕΔ είναι άλλη από την αστυνόμευση των πολιτών της χώρας τους. Αυτό βέβαια αλλάζει από χώρα σε χώρα, σε μερικές επιτρέπεται. Στην Γαλλία, στο Βέλγιο, ακόμα και στην Αγγλία, οι ΕΔ συνεισφέρουν στην αστυνόμευση σε περιόδους κρίσεων. Θυμόμαστε όλοι μεικτά περίπολα αστυνομικών και στρατιωτών στο Βέλγιο και την Γαλλία, όταν υπήρχαν τρομοκρατικές απειλές. Στην Αγγλία ο Στρατός φυλούσε με τεθωρακισμένα τα αεροδρόμια. Για να μην μιλήσουμε για το ότι οι Carabinieri (Arma dei Carabinieri) είναι κανονικό Στρατιωτικό Σώμα των Ιταλικών Ε.Δ. Άσχετα αυτά με εμάς βέβαια, στην Ελλάδα ισχύουν άλλα πράγματα και καλώς ισχύουν.
Εμένα η απορία μου όμως είναι άλλη. Το πρόβλημα σου είναι για το ποια Υπηρεσία θα αναλάβει την εφαρμογή του Νόμου, ή οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιήσει; Αν οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποιήσουν στρατιωτικό οπλισμό και τακτικές δεν θα υπάρχει πρόβλημα επειδή φοράνε μπλε στολές αντί για χακί; Μιλάω πάντα για την Σουηδία, όχι για την Ελλάδα. Εδώ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα.@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από πότε ο κάθε τυχάρπαστος Αφρικάνος και Ασιάτης μετανάστης ισοδυναμεί με υποψήφιο εργατικό χέρι, μόνο οι αριστεροί το ξέρουν.
Καλλιεργούσε χωράφια και στο χωριό του? Έχτιζε σπίτια εκεί που ήταν? Δούλευε με πειθαρχία και ωράριο? Ξέρει τι σημαίνει δουλειά? Είναι διατεθειμένος να κουραστεί για να βγάλει μεροκάματο? Να μάθει τη γλώσσα της χώρας που θα μείνει? Κι ένα σωρό άλλα.
Μήπως αν μπορούσε να κάνει τα παραπάνω, θα επιβίωνε κουτσά-στραβά και στον τόπο του? Μήπως άλλα του 'ταξαν για να τον βάλουν στο δουλεμπορικό καράβι και να έρθει στην Ευρώπη? Αραλίκι κι επιδοματάκια? Ζωή χαρισάμενη χωρίς κόπο και αγώνα?
Έχω αρχίσω και αναρωτιέμαι αν η παπάτζα έφτιαξε την αριστερά, ή η αριστερά την παπάτζα. Κατά το γνωστό με το αυγό και την κότα...
Άριστα 10, για ρατσισμό και ξενοφοβία!!!
Σαν να ακούω την Κου Κλουξ Κλαν, όταν πήγαιναν εκεί μετανάστες και από την Ελλάδα, μεταξύ άλλων χωρών.
Εύγε!!!Θα προτιμούσα σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να μου αποδώσει έναν ακραίο χαρακτηρισμό. Όπως κάνουν συνήθως οι αριστεροί που βασικά είναι ακραίοι.
Αφού δεν σου είπαν ότι είσαι κατά δήλωση αριστερό τίποτα που φιλάει δεξιό κωλομέρι για μια θέση εξουσίας της πλάκας και ότι ο κόσμος σε έχει πάρει χαμπάρι και γελάει μαζί σου, όλα καλά..
-
Εμένα η απορία μου όμως είναι άλλη. Το πρόβλημα σου είναι για το ποια Υπηρεσία θα αναλάβει την εφαρμογή του Νόμου, ή οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιήσει; Αν οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποιήσουν στρατιωτικό οπλισμό και τακτικές δεν θα υπάρχει πρόβλημα επειδή φοράνε μπλε στολές αντί για χακί; Μιλάω πάντα για την Σουηδία, όχι για την Ελλάδα. Εδώ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα.Μια χαρά τέθηκε το θέμα , πλαγίως έστω, τόσο εδώ όσο και σε αλλα θέματα, άλλο που έσπευσαν μετά να δηλώσουν "πίστη στο σύνταγμα και τους νόμους" για τα μάτια του κόσμου. Το πρόβλημά μου είναι για εδώ, τόσο για λόγους αρχής όσο και ουσίας.
-
Θα προτιμούσα σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να μου αποδώσει έναν ακραίο χαρακτηρισμό. Όπως κάνουν συνήθως οι αριστεροί που βασικά είναι ακραίοι.
Οι δε ΚΚΕδες ήταν πρώτοι στο ΕΑΜ, πολεμόντας κατά των Ναζί, φίλων σου.Κλασική καπήλευση της Εθνικής Αντίστασης….στην οποία συμμετείχαν Έλληνες και όχι μόνο μέλη ή συμπαθούντες το ΚΚΕ. Όταν λέμε ότι είστε η άλλη όψη του νομίσματος….
-
Ώρα είναι να αρχίσουν κάποιοι από τη μία να λένε για Γράμμο και Βίτσι και άλλοι από την άλλη για Πηγάδες
Συνέλθετε και σταματήστε να αναπολείτε ρεβάνς ! -
Εμένα η απορία μου όμως είναι άλλη. Το πρόβλημα σου είναι για το ποια Υπηρεσία θα αναλάβει την εφαρμογή του Νόμου, ή οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιήσει; Αν οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποιήσουν στρατιωτικό οπλισμό και τακτικές δεν θα υπάρχει πρόβλημα επειδή φοράνε μπλε στολές αντί για χακί; Μιλάω πάντα για την Σουηδία, όχι για την Ελλάδα. Εδώ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα.Μια χαρά τέθηκε το θέμα , πλαγίως έστω, τόσο εδώ όσο και σε αλλα θέματα, άλλο που έσπευσαν μετά να δηλώσουν "πίστη στο σύνταγμα και τους νόμους" για τα μάτια του κόσμου. Το πρόβλημά μου είναι για εδώ, τόσο για λόγους αρχής όσο και ουσίας.
Προσωπικά δεν διέκρινα τέτοια τοποθέτηση από κάποιον, αλλά μπορεί να μην το πρόσεξα εγώ.
Η δική μου τοποθέτηση ήταν ξεκάθαρη πάντως και ενώ μου απάντησες, αυτό που κατάλαβα είναι ότι απλά σε ενόχλησε το χρώμα στην στολή των Σουηδών και όχι η ουσία. Ίσως λανθάνω όμως.@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι δε ΚΚΕδες ήταν πρώτοι στο ΕΑΜ, πολεμόντας κατά των Ναζί, φίλων σου.Κλασική καπήλευση της Εθνικής Αντίστασης….στην οποία συμμετείχαν Έλληνες και όχι μόνο μέλη ή συμπαθούντες το ΚΚΕ. Όταν λέμε ότι είστε η άλλη όψη του νομίσματος….
Τι λες τώρα; Το ότι το ΕΑΜ ήταν η μεγαλύτερη, με διαφορά, αντιστασιακή οργάνωση είναι ιστορικό γεγονός! Το ότι ήταν 80% κομμουνιστές και διάφοροι άλλοι Αριστεροί και Δημοκράτες, επίσης γεγονός! Οι Δεξιοί αντιστασιακοί οργανώνονται στον ΕΔΕΣ! Έλα σε παρακαλώ τώρα που θα με εγκαλέσεις για καπήλευση και θα μιλήσεις για νομίσματα!!! Αν ενοχλεί η ιστορία, τόσο το χειρότερο για αυτήν;
-
Προσωπικά δεν διέκρινα τέτοια τοποθέτηση από κάποιον, αλλά μπορεί να μην το πρόσεξα εγώ.
Η δική μου τοποθέτηση ήταν ξεκάθαρα πάντως και ενώ μου απάντησες, αυτό που κατάλαβα είναι ότι απλά σε ενόχλησε το χρώμα στην στολή των Σουηδών και όχι η ουσία. Ίσως λανθάνω όμως.@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι λες τώρα; Το ότι το ΕΑΜ ήταν η μεγαλύτερη, με διαφορά, αντιστασιακή οργάνωση είναι ιστορικό γεγονός! Το ότι ήταν 80% κομμουνιστές και διάφοροι άλλοι Αριστεροί και Δημοκράτες, επίσης γεγονός! Οι Δεξιοί αντιστασιακοί οργανώνονται στον ΕΔΕΣ! Έλα σε παρακαλώ τώρα που θα με εγκαλέσεις για καπήλευση και θα μιλήσεις για νομίσματα!!! Αν ενοχλεί η ιστορία, τόσο το χειρότερο για αυτήν;
Δεν με αφορά πώς θα το λύσουν οι Σουηδοί το θέμα τους.
Αντιδρώ για πιθανή εφαρμογή στην Ελλάδα όπου έγραψα πώς το εννοώ και δεν είναι θέμα επιφανειακό (στολή) -
Εν τω μεταξύ ο Elon έχει πάρει εργολαβία την alt right πτέρυγα και ρητορική που πυροδότησε η θητεία του Trump στις ΗΠΑ.
Προχθές φωτογραφήθηκε , έκανε live streaming στο twitter με μαύρο καμποΐκο καπέλο απέναντι σε εκατοντάδες συλληφθέντες Μεξικανούς που κάθονταν οκλαδόν, ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου δίπλα στους φτωχότερους...
Εκατοντάδες λογαριασμοί έχουν ξεπηδήσει στο twitter που παίζουν μόνο βίντεο και φωτογραφίες με επιθέσεις μελαμψων σε λευκούς σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, χωρίς να δίνεται κάποιο ουσιαστικό context για το πώς που και πότε έχουν συμβεί.
Σκαλίζει συνεχώς τα πιο ακραία ένστικτα των δεξιών και των νοικοκυραίων από ένα μέσο που γιγαντώθηκε και κυρίευσε τον κόσμο στη βάση της ελευθερίας και της καταπολέμησης του φασισμού.
Θέλει να φέρει τον Τραμπισμο ξανά στην επιφάνεια ή να γίνει ο ίδιος ο νέος Τραμπ , η ακροδεξιά ανεβαίνει παντού στην Ευρώπη , η ιστορία επαναλαμβάνεται, κάπως έτσι πρέπει να ξεκίνησε στην Ναζιστική Γερμανία η προπαγάνδα κατά των Εβραίων και χωρίς να το καταλάβουν απλοί πολίτες που επιστρατεύονταν ως πολιτοφύλακες ή αστυνομικοί δολοφονούσαν κατά χιλιάδες γυναίκες παιδιά και άνδρες που είχαν με ίδια τα χέρια τους σκάψει τους τάφους τους.
-
@ibiza95: Οι ΕΔ στην Ελλάδα αναλαμβάνουν μόνον φύλαξη συνόρων, που είναι και μια από τις αποστολές τους. Οτιδήποτε άλλο είναι εικασίες.
Α, να προσθέσω ότι αναλαμβάνουν και καθήκοντα πυρασφάλειας στην αντιπυρική περίοδο. Δηλαδή στρατιωτικός, με οπλισμό, βγαίνει με αστυνομικό και πυροσβέστη, στα βουνά για αντιμετώπιση εμπριστών. Κατακρίνεις αυτήν την τακτική; -
@ibiza95: Οι ΕΔ στην Ελλάδα αναλαμβάνουν μόνον φύλαξη συνόρων, που είναι και μια από τις αποστολές τους. Οτιδήποτε άλλο είναι εικασίες.
Α, να προσθέσω ότι αναλαμβάνουν και καθήκοντα πυρασφάλειας στην αντιπυρική περίοδο. Δηλαδή στρατιωτικός, με οπλισμό, βγαίνει με αστυνομικό και πυροσβέστη, στα βουνά για αντιμετώπιση εμπριστών. Κατακρίνεις αυτήν την τακτική;Κατακρίνω την τακτική επιθεώρησης πυροομάδας στρατευσίμων με τα σκαπανικά επ' ώμου , τη πετσέτα στο σβέρκο και τη κατσαρόλα στο κεφάλι στις 4 η ώρα με καύσωνα
-
Ε κάποιος πρέπει να τα κάνει κι αυτά. Στον Στρατό δεν υπηρετούμε για γούστο, μια υποχρέωση είναι.
-
Ε κάποιος πρέπει να τα κάνει κι αυτά. Στον Στρατό δεν υπηρετούμε για γούστο, μια υποχρέωση είναι.
Δεν αρνούμαι τη συμβολή σε μια καταστροφή γενικά όταν τα πάντα έχουν κρασάρει.
Συμβάντα τέτοιου τύπου που ανέφερα όμως καταλαβαίνεις τί σημαίνουν , μήν κάνεις τον ανήξερο. -
Κοίτα, η Αναφορά Φρουράς είναι υποχρέωση του ΑΥΔΜ, ειδικά σε τέτοιες περιόδους. Νομίζεις έχει καμία όρεξη ο ΑΥΔΜ να καλεί Αναφορά, μέσα στην ζέστη, στις 17:00; Κι εγώ με μισή καρδιά το έκανα, αλλά έπρεπε. Η διαφορά είναι όμως αν θα πρήξεις τους στρατεύσιμους, ή απλά θα τους έχεις στον ίσκιο για 2-3 λεπτά, να δεις ότι γνωρίζουν τα προβλεπόμενα, και μετά να τους στείλεις να ξεκουραστούν. Αυτό έκανα εγώ σε κάθε αναφορά. Βασικά ότι ξέρουν τα μέτρα ασφαλείας οπλισμού με ενδιέφερε περισσότερο, όχι αν έχουν μαζί τους πτύα και προσόψια, στον Ξενοκράτη.
-
Ρε παλικάρια λίγη ταλαιπωρία δεν βλάπτει. Φαντάροι είστε, όχι τουρίστες.
Θα έρθουν και στιγμές χαλάρωσης και στιγμές κούρασης και καταπόνησης. Όλα στο πρόγραμμα είναι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2