-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν χρειάζονται πάντα απολύσεις. Καλύτερη διαχείριση προσωπικού.
Παράδειγμα. (είχα πρόσφατα κουβέντα με φίλο υπαξιωματικό)
Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί βγαίνουν σύνταξη στα 53.
Θα μπορούσαν πολύ άνετα να μετατάσσονται σε διοικητική θέση, όπου θέλουν, από εφορεία υπουργεία δήμους κλπ. και με αυτό τον τρόπο θα καλύπτονταν οι ανάγκες των υπηρεσιών χωρίς επιπλέον προσλήψεις.Εδώ και χρόνια σε σύνταξη βγαίνεις στα 35 χρόνια υπηρέτησης. Οπότε δεν είναι ότι βγαίνουν στα 53, αλλά ότι εργάστηκαν ήδη 35 χρόνια! Δεν έχει κανένα νόημα να μεταταχθούν σε μια θέση που δεν γνωρίζουν, κόβοντας θέσεις εργασίας από άλλους ανθρώπους.
-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Που έχουν λουφάξει οι συριζαίοι του φόρουμ?
Δεν υπάρχουν Συριζαίοι στο φόρουμ νομίζω.
Δεν νομίζω πως ο Πήλιου είναι συριζαίος
Ίσως μόνο ο Γιόχαν να είναι και πολύ σωστά γιατί αν δεν κάνω λάθος εργάζεται στο εκπαιδευτικό τομέα που εκεί η Θεούσα τους έσκισε αρκετά και λόγω κόμπλεξ και λόγω προώθησης των ιδιωτικών συμφερόντων.
Και γενικά εκτός απο τον πηρύνα του Συνασπισμού όλοι οι υπόλοιποι μέχρι το 17% που πήρε είναι πλέον πρώην Πασόκοι κυρίως συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ που έπεσαν στις χρονιές εκείνες το Σαμαροβενιζέλο να τους τσακίσει συντάξεις και εφάπαξ και έχουν ορκιστεί πως δεν θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.
Ξέρω Δεητζίδες που οι άνθρωποι ήταν τεχνικοί και εναερίτες , έφαγαν όλη τους την ζωή επάνω στις κολώνες , στους υποσταθμούς με κίνδυνο της ζωής τους, 15-16 ώρες δουλειάς σε περιπτώσεις θεομηνειών για να αποκαταστήσουν το δίκτυο κλπ που βρίσκονται ακόμη σε κατάθλιψη που δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε τα μισά σε σχέση με συναδέλφους τους που είχαν βγει λίγα χρόνια πριν στην σύνταξη.
Εγώ τελικά Πασοκάρα ψήφισα , μου αρέσουν πολύ τα γνωστά νέα πρόσωπα που βγήκαν στο προσκήνιο , και περιμένω να δώ πως θα το πάει ο Ανδρουλάκης που δεν θα έπρεπε να νιώθει ευχαριστημένος τελικά.
Το πολύ θετικό πάντως ήταν πως η γυναίκα μου ανανταμ παπανταμ δεξιά το έριξε Κουτσούμπα και το ευχαριστήθηκέ!
Πήρε και ψυχολογική στήριξη απο Κουμουνιστή θείο της - το μαύρο πρόβατο της οικογένειας - ο οποίος χάρηκε απίστευτα και επειδή είναι και φραγκάτος επαγγελματίας -ως είθισται λόγω ύψηλότερου IQ κατα μ.ο και λόγω φιλοσοφίας και ηθικής ανταμοίβονται και συμπαντικά όταν παίζουν με όρους ελεύθερης αγοράς - ίσως να έχει και τα τυχερά της. -
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η λύση είναι η αξιολόγηση και ό,τι αυτή συνεπάγεται...
Συμφωνώ αλλά με βάση το εγχείρημα της αξιολόγησης στους εκπαιδευτικούς που πήγε στο μιλητό με όλα τα κομματόσκυλα της ΝΔ να παίρνουν άριστα δεν νομίζω πως υπάρχει σωτηρία.
-
@andya3 ουυυυυυυ ουυυυυυυ , ήρθε!
https://www.sofokleousin.gr/meteklogiko-sok-ayksanetai-i-forologia-ton-eleytheron-epaggelmati?utm_source=Notify&utm_medium=Push&utm_campaign=Push-PostΟι μόνοι τελικά που θα ωφεληθούν θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που από τα υπερεσοδα που θα προκύψουν θα έχουν άμεση αύξηση τουλάχιστον 25% στο μισθολόγιο τους.
Και οι μετακλητοι κομματοσκυλα φυσικά , μήπως τώρα στις δημοτικές χωθουμε πουθενά ως σύμβουλοι να σωθούμε;
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 ουυυυυυυ ουυυυυυυ , ήρθε!
https://www.sofokleousin.gr/meteklogiko-sok-ayksanetai-i-forologia-ton-eleytheron-epaggelmati?utm_source=Notify&utm_medium=Push&utm_campaign=Push-PostΟι μόνοι τελικά που θα ωφεληθούν θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που από τα υπερεσοδα που θα προκύψουν θα έχουν άμεση αύξηση τουλάχιστον 25% στο μισθολόγιο τους.
Και οι μετακλητοι κομματοσκυλα φυσικά , μήπως τώρα στις δημοτικές χωθουμε πουθενά ως σύμβουλοι να σωθούμε;
παει η γαλοπουλα και το εμενταλ εγινε τυρι απο τα λιντλ...
-
Μαζί με το Αγγλικό ΕΣΥ, τον Αμερικάνικο στρατό, το Σουηδικό κράτος πρόνοιας, τη Γερμανική Βιομηχανία και το Φινλανδικό Δημόσιο που θα επιφέρει άμεσα και στη δική μας χώρα η νέα κυβέρνηση, θα έρθει και η πάταξη της φοροδιαφυγής.
Μαζί σας παιδιά, αμήν και πότε... -
Χαχαχα....
Στα έλεγα εγώ..... δεν ήταν τυχαίες οι δήλωσης της ΤτΕ.
Και πόθεν έσχες, και τραπεζικοί λογαριασμοί, και τεκμαρτή φορολόγηση και ηλεκτρονικό πελατολόγιο.
Να τον ακούς τον λαπ
Συνέχισε εσύ να λες τα δικά σου....
Ε ρε τι έχει να γίνει με κάτι παλικάρια της εργασίας και του μόχθου..... Ωχ αμάν!
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θα μπορούσαμε να διωξουμε μια 10ρια χιλιάδες και να ξεφορτωθούμε άλλους τόσους παπάδες.
Ιδανικά ούτε έναν παπά, να τους κάνουμε τι!?! Εαν θέλει η εκκλησία (Α.Ε) ας τους πληρώνει...αλλιώς να δεχθεί ότι είναι δημόσιο και η εκκλησία και να δώσει ΟΛΗ την περιουσία της στο δημόσιο.
-
"Πιο καλή η ξενιτιαααα από το πόθεν έσχες που θα βάλουν! Μια με βρίσκουν, μια με χάνουν....μμμμμμ πιο καλή η ξενιτιαααα"
Σου λέω στο άμεσο μέλλον ...μετανάστες εργολάβοι, γιατροί, υδραυλικοί.Γέμισαν τον κόσμο ολο και μεταφέρουν την κουλτούρα αποφυγής φπα στις χώρες που πάνε. Έξαλλες οι τοπικές κοινωνίες.
-
Εντωμεταξύ το διασκεδάζω απίστευτα.
Όλοι οι αριστεροί που βρίζατε τη ΝΔ, ότι καταστρέφεται η χώρα, έρχεται η Μόρντορ, μαυρίλα και σκοτεινιά, ξαφνικά πανηγυρίζετε για τα μέτρα της νέας κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής.Χα,χα,χα, δεν πάτε καθόλου καλά. Γιατρέ, γιατρέ @panormus772 παρακαλώ να επιληφθείς του συμβάντος, με ξεπερνάει
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν υπάρχουν 2 βάρδιες. Υπάρχει 1 βάρδια αλλά αντί να κλείνουν στις 15:00, κλείνουν στις 12 γιατί έτσι. Προφανώς δεν περιμένω να είναι ανοιχτά 24 ώρες, αλλά περιμένω να είναι εκεί στο ωράριό τους.
Δεν είναι τόσο απλό όσο το εμφανίζεις. Κανονικά πρέπει να είναι ακοικτά στο ωράριο εργασίας, όπως λες. Αν όμως πρέπει να κάνουν και καμία περιπολία, να πάνε σε ένα συμβάν, να κάνουν καμία επίδοση δικογράφου κλπ, λογικό δεν είναι να κλείσουν το Τμήμα; Αν όντως αντι να κάνουν όλα αυτά που ανέφερα, πίνουν τσίπουρα στον καφενέ, τότε πρέπει να ελεγχθούν πειθαρχικά. Αυτό όμως δεν είναι θέμα πολιτικών, αλλά υπηρεσιακών προϊσταμένων.
-
Τι σχέση έχει η φοροδιαφυγή με ας πούμε τους νόμους για τα εργασιακά;
Προς το συμφέρον όλων είναι. Εάν εντοπιστεί ένα μέρος του μαύρου χρήματος της αγοράς θα πέσουν και οι συντελεστές φορολόγησης για όλους.
Συνεπώς για αυτό παρόλα όσα έλεγαν εδώ στην Ελλάδα, στην Κομισιόν για το μεσοπροθεσμο έστειλαν μονάχα δύο μέτρα. Την αύξηση των μισθών των δημ υπαλλήλων και την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Οοοοοοοταν απόδοσει το μέτρο για την φοροδιαφυγή τότε θα ανακοινώσουν πως προτίθενται να μειώσουν τους συντελεστές φορολόγησης και θα το δεχτούν στην Ευρώπη.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
παει η γαλοπουλα και το εμενταλ εγινε τυρι απο τα λιντλ...
Πόσο χαίρομαι όταν έρχεται η πίτσα τόσο γρήγορα!
Μπράβο μάγκα Κυριάκο! Να μην αφήσεις τίποτα όρθιο! Στηρίζω
-
Ξεκολλάτεεεεε. Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή στην Ελλάδα με την έννοια που την έχετε στο μυαλό σας. Σας τα έχω εξηγήσει και σας έχω βάλει και άρθρο που εξηγεί που οφείλεται η διαφορά μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και κατανάλωσης που ανέφερε ο Στουρνάρας.
Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικό να βρουν, εκτός ίσως από μερικές ιδιαίτερες περιπτώσεις μεγαλο-γιατρών και μεγαλο-δικηγόρων, που θα τους κλ@σουν τ' @ρχιδι@.
Ξεκολλάτεεε "σύντροφοι", σταματήστε να πιστεύετε τα κρατικά παραμύθια, δεν υπάρχουν μάγισσες και δράκοι.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ξεκολλάτεεεεε. Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή στην Ελλάδα
Προφανώς και υπάρχει και είναι κοντά στο 50% του ΑΕΠ, μην λές ό,τι θες!!! Η φοροδιαφυγή είναι ένα από τα μεγαλύτερα (εαν όχι το μεγαλύτερο) προβλήματα της χώρας. Με τα επιπλέον 40-50 δις/χρόνο της φοροδιαφυγής θα είχαμε σχολεία και νοσοκομεία επιπέδου Σουηδίας!
-
Εάν είναι σωστά τα νούμερα που γράφει ο Σαραντάκος, νομίζω πως έρχεται και κουμπώνει σε αυτό που έλεγα προχθές, πως εξαφανίστηκε ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος.
Δεν μπορεί να πέθαναν όλοι.
Και με βάση το αποτέλεσμα λογικά αφορά κεντρώους προοδευτικούς και κεντροαριστερούς.
Η την έκαναν ή τα έχουν γράψει όλα σπουτζαμ τους , έχουν κάνει τα κουμάντα τους και απολαμβάνουν αναπαυτικά την παράδοση της χώρας στον Σάουρον.
-
-
-
Οι εκλογές 2023 με 1 εικόνα
-
Αφιερωμένο στους αγαπητούς συμφορουμίτες που πανηγυρίζουν για την πάταξη της φοροδιαφυγής που έρχεται οσονούπω.
Και σ' αυτούς που περιμένουν Αγγλικό ΕΣΥ στην Ελλάδα. Αλλά το θέμα μας είναι η φοροδιαφυγή τώρα.
Σας δουλεύουν ψιλό γαζί...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2