-
Καλά κάνει η Ελλάδα και έχει διπλάσια φοροδιαφυγή, γιατί τέτοιο γαμήσι σε ΦΠΑ, «ειδικούς φόρους» (υπάρχουν και ανειδίκευτοι φόροι;) Τέλη, Χαρτόσημα, Σπατόσημα, Γαμώσημα δεν νομίζω να υπάρχει σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς απτή ανταπόδοση. (π.χ συνειδητοποιήστε σε τι δρόμους-νταμάρια κυκλοφορείτε τα απαστράπτοντα suv σας!)
-
Βασικά ξεκινάμε από την καινούργια κατευθυντήρια γραμμή, ότι τα υπερπλεονάσματα πρέπει να πηγαίνουν στην αποπληρωμή του χρέους. Σε συνδυασμό με τη νέα εποχή λιτότητας, που προβλέπει περικοπή στις δαπάνες.
Δηλαδή οι Ευρωπαίοι λένε πολύ απλά, μειώστε τα έξοδα και βγάλτε περισσότερα φράγκα. Να έρθουμε να σας τα πάρουμε για να πληρώσετε το χρέος σας.
Τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι τεχνικές λεπτομέρειες.
-
Ντεν έχω suv καρντια μου.
Ε ρε κλάμα που έχει να πέσει!!!!!
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βασικά ξεκινάμε από την καινούργια κατευθυντήρια γραμμή, ότι τα υπερπλεονάσματα πρέπει να πηγαίνουν στην αποπληρωμή του χρέους. Σε συνδυασμό με τη νέα εποχή λιτότητας, που προβλέπει περικοπή στις δαπάνες.
Δηλαδή οι Ευρωπαίοι λένε πολύ απλά, μειώστε τα έξοδα και βγάλτε περισσότερα φράγκα. Να έρθουμε να σας τα πάρουμε για να πληρώσετε το χρέος σας.
Edit. Χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, παρακαλώ. {Admin}
Πάντα έτσι ήταν....Δεν λένε αυτό. Αυτό καταλαβαίνεις εσύ.
Λενε πως δεν μπορείς να είσαι σε μια οικονομική ένωση και να έχεις υψηλότερη φοροδιαφυγή από τον μέσον όρο Σημαίνει ότι δεν παίζεις με τους ίδιους όρους και τους ίδιους κανόνες. Πως μπορείς να ζητάς μετά κονδύλια για την οικονομία σου όταν δεν παίζεις δίκαια και όταν αυτά στηρίζονται σε στοιχεία από πλασματικά έσοδα; Αυτό μας λένε.
Θαυμάζω πως πείθεις τον εαυτό σου πιστεύοντας ότι θέλεις να πιστέψεις.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν θα εχουν θέμα.
Εσύ σε ποια πλευρά θα είσαι;;;;
εγώ είμαι μισθωτός καρντιά μου
-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν θα εχουν θέμα.
Εσύ σε ποια πλευρά θα είσαι;;;;
εγώ είμαι μισθωτός καρντιά μου
Εσύ αααααραξε
-
Τι χαζομάρες γράφεις πάλι;;;
Πάντα έτσι ήταν....Δεν λένε αυτό. Αυτό καταλαβαίνεις εσύ.
Λενε πως δεν μπορείς να είσαι σε μια οικονομική ένωση και να έχεις υψηλότερη φοροδιαφυγή από τον μέσο. Σημαίνει ότι δεν παίζεις με τους ίδιους όρους και τους ίδιους κανόνες. Πως μπορείς να ζητάς μετά κονδύλια για την οικονομία σου όταν δεν παίζεις δίκαια; Αυτό μας λένε.
Θαυμάζω πως πείθεις τον εαυτό σου πιστεύοντας ότι θέλεις να πιστέψεις.
Το κάνουνε και στις άλλες χώρες της ΕΕ? Να ελέγξουν και να ζητήσουν μέτρα αν η φοροδιαφυγή τους είναι υψηλότερη από το μέσο όρο της ΕΕ? Ή όλως τυχαίως τους έπιασε ο πόνος για την Ελλάδα?
Γιατί αν είναι θέμα να παίζεις με τους ίδιους όρους και τους ίδιους κανόνες με τις άλλες χώρες της ΕΕ. Θα μπορούσαν να ασχοληθούν και με άλλα πράγματα. Το ύψος των φορολογικών συντελεστών, τα ποσοστά του ΑΕΠ σε υγεία, παιδεία και άμυνα, το ποσοστό των ΔΥ. Γενικά υπάρχουν ένα σωρό θέματα, πεδίο δόξας λαμπρό.Τους έπιασε ο καημός για τα φορολογικά έσοδα? Είσαι μικρός και τριανταφυλλένιος γύρε...
-
Κάθε έτος γινονται αξιολογήσεις από την Κομισιόν για κάθε χώρα μέλος. Δεν γινοντια έτσι τυχαία. Εκεί αναφέρονται τα αποτελέσματα των στοιχείων των αρμόδιων υπηρεσιών και αρχών και εξάγονται συμπεράσματα για κάθε μία χώρα.
Για εμάς το συμπέρασμα ήταν αυτό.Το τι εύχεσαι εσύ να γίνει με το τι θα γίνει είναι ένα άλλο θέμα. Εγώ σου μιλώ για την έκθεση της Κομισιόν και την πίεση που ασκεί στην χώρα μας για το θέμα αυτό. Το γεγονός πως ασκεί πίεση μπορεί να σημαίνει πολλά σε διάφορα επίπεδα. Αυτό δεν το γνωρίζουμε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε αλλά δεν είναι παράλογη σκέψη. Οπότε, θεωρώ πως την συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι δηλώσεις της ΤτΕ δεν ήταν τυχαίες. Το ίδιο και οι διαφορές αναφορές στον τύπο πως σε σύντομο χρονικό διάστημα με την χρήση της πληροφορικής και των συστημάτων αξιολόγησης θα γίνονται εκατομμύρια διασταυρώσεις και αξιολογήσεις κινδύνου φοροδιαφυγής ατομικά για κάθε ΑΦΜ.
Είμαι μικρός και δέκα φορες πιο ώριμος από εσένα.
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
<<Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο Αφγανοί για παρενόχληση και εξύβριση κοριτσιών>>
https://www.newslarisa.gr/2023/06/45-19.html?m=1
Ορεστιάδα: Προσήχθη 45χρονος στρατιωτικός που καταγγέλλεται ότι βίασε 19χρονο με νοητική υστέρηση
Άρα με την λογική σου που τσουβαλιαζει ένα έθνος , σύμφωνα με την παραπάνω είδηση Έλληνα στρατιωτικού να βιάζει ανήμπορο - ανάπηρο παιδί οι Έλληνες είμαστε σκατα πατημένα, βδελιγματα της ανθρωπότητας.
-
Κάθε έτος γινονται αξιολογήσεις από την Κομισιόν για κάθε χώρα μέλος. Δεν γινοντια έτσι τυχαία. Εκεί αναφέρονται τα αποτελέσματα των στοιχείων των αρμόδιων υπηρεσιών και αρχών και εξάγονται συμπεράσματα για κάθε μία χώρα.
Για εμάς το συμπέρασμα ήταν αυτό.Το τι εύχεσαι εσύ να γίνει με το τι θα γίνει είναι ένα άλλο θέμα. Εγώ σου μιλώ για την έκθεση της Κομισιόν και την πίεση που ασκεί στην χώρα μας για το θέμα αυτό. Το γεγονός πως ασκεί πίεση μπορεί να σημαίνει πολλά σε διάφορα επίπεδα. Αυτό δεν το γνωρίζουμε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε αλλά δεν είναι παράλογη σκέψη. Οπότε, θεωρώ πως την συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι δηλώσεις της ΤτΕ δεν ήταν τυχαίες. Το ίδιο και οι διαφορές αναφορές στον τύπο πως σε σύντομο χρονικό διάστημα με την χρήση της πληροφορικής και των συστημάτων αξιολόγησης θα γίνονται εκατομμύρια διασταυρώσεις και αξιολογήσεις κινδύνου φοροδιαφυγής ατομικά για κάθε ΑΦΜ.
Είμαι μικρός και δέκα φορες πιο ώριμος από εσένα. Ανίδεε μπάρμπα
Γύρε. Η Ελλάδα πάντα ναρκοπέδιο ήτανε σε τέτοια θέματα. Κι έτσι θα παραμείνει. Και θα χειροτερέψει κιόλας, γιατί το κράτος χρωστάει πολλά λεφτά. Και λεφτά δε χαρίζονται στο καπιταλιστικό σύστημα.
Θ' αλλάξει μια κυβέρνηση, θ' αλλάξει τους φορολογικούς νόμους, θ' αλλάξει το ασφαλιστικό, θα πέσει ένα φέσι στην αγορά, θα σε ταλαιπωρήσει κάπου το Δημόσιο, πάντα με τσίγκινο σωβρακάκι κυκλοφορείς. Ε, ας μπει και η ΕΕ στο πανηγύρι, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. -
Άλλαξε πλευρό τώρα.
-
-
Μπρούμυτα τώρα.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
<<Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο Αφγανοί για παρενόχληση και εξύβριση κοριτσιών>>
https://www.newslarisa.gr/2023/06/45-19.html?m=1
Ορεστιάδα: Προσήχθη 45χρονος στρατιωτικός που καταγγέλλεται ότι βίασε 19χρονο με νοητική υστέρηση
Άρα με την λογική σου που τσουβαλιαζει ένα έθνος , σύμφωνα με την παραπάνω είδηση Έλληνα στρατιωτικού να βιάζει ανήμπορο - ανάπηρο παιδί οι Έλληνες είμαστε σκατα πατημένα, βδελιγματα της ανθρωπότητας.
Την χειρότερη τιμωρία και σε αυτόν που το έχει στο μυαλό του και το έκανε πράξη και σε αυτούς που το έχουν στον πολιτισμό τους και το κάνουν από πεποίθηση.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
οι Έλληνες είμαστε σκατα πατημένα,
Καλά είμαστε και χωρίς να βιασουμε ένα 19χρονο με νοητική στέρηση, απλά δεν το έχουμε σαν εθνικό σπορ τον βιασμό!
Δλδ γκανγκ Μπανγκ σε αστικό λεωφορείο δεν το κάνουμε όσο συχνά θα έπρεπε ή ομαδική επίθεση/θωπευση και αν το θέλει ο Αλλάχ και βιασμό της προκλητικής άπιστης από 300-400 άτομα και μετά εννοείται λιθοβολισμός.Κάθε φορά που διαβάζω για κλοπές /βιασμούς κ.α. Πάντα γράφει από κάτω κάποιος : Νόμιζα ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε Χριστιανοί και δεν τα κάνουμε αυτά... Μην γινόμαστε γραφικοί.
-
Διαβάζω αυτή την ερώτηση του Στραβελάκη περί σωσιβίων. Σαν πρώτη αυθόρμητη αντίδραση μου φάνηκε ότι είναι μία λογική ερώτηση.
Μετά άρχισα να σκέφτομαι διάφορα με τις λίγες γνώσεις που έχω.Και κατέληξα τελικά να αναρωτιέμαι αν αυτή ήταν μία κανονική ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί σε κάποιον Στραβελάκη ή είναι ένας ακόμη προβοκατόρικος υπαινιγμός για την συμπεριφορά του λιμενικού σώματος, ώστε να στηριχθεί το αφήγημα ότι η Ελλάδα πνίγει κόσμο στις θάλασσες.
Ερωτήσεις που μπάζουν από παντού.
-
@ntinaras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ολοι δεξιοι και φιλελεδες ειναι, μεχρι να φανε το πρωτο εσπα , μετα θελουν κι αλλες κρατικες παρεμβασεις και επιδοτησεις.
Σου είπε κανένας ότι το κράτος στον καπιταλισμό κάθεται και ξύνει τα παπάρια του και κοιτάει τους άλλους να δουλεύουν? Επειδή αυτό κάνει τώρα?
Και επιδοτήσεις δίνει σε τομείς που θέλει να προωθήσει την ανάπτυξη και την τεχνολογία. Και δημόσιες επενδύσεις κάνει. Και τις δικές του δραστηριότητες προσπαθεί να βελτιώσει για να είναι ανταγωνιστικό με τα άλλα κράτη. Και επενδύσεις προσπαθεί να φέρει στη χώρα και, και, και...
Κουράστηκες ε? Είναι πολλά και δύσκολα αυτά για το κράτος που φαντάζεσαι ε?Δημοσια επενδυση τα 120εκ που χαρισε στην Aegean airlines ε?
Οταν ηταν κρατικη η Ολυμπιακη ηταν προβλημα να την σωσουμε με λεφτα του κρατους, οταν "κινδυνεψε" η Aegean να τρεξουμε.
Τρομερη δημοσια επενδυση. Να πληρωνω εγω φορους, να τους παιρνει ο μητσοτακης και να τα δινεις στην aegean για να μας κουβαλαει και "δωρεαν" το αγιο φως μια φορα το χρονο στο βαλκανικο ιραν.Αγαπητέ μου σε λαικίστικες αριστερίστικες κουβέντες δε μπαίνω. Να τα συζητάτε μεταξύ σας αυτά τα αριστερόπουλα, να χαριεντίζεστε και να αυτοσυγχαίρεστε και να γελάνε οι υπόλοιποι.
Για να μη μείνει αναπάντητο. Όπως πιθανόν γνωρίζεις οι κρατικές επιδοτήσεις σε ιδιωτικές εταιρείες. Όχι μόνο απαγορεύονται, αλλά και τιμωρούνται από την ΕΕ. Με υποχρέωση επιστροφής των χρημάτων και πολύ βαριά πρόστιμα.Η περίπτωση που αναφέρεις είναι έκτακτη. Έγινε σε όλα τα κράτη με την άδεια της ΕΕ. Όπως δόθηκαν κι άλλα χρήματα από το κράτος. Σε εργαζόμενους που βγήκαν σε αναστολή, σε ΕΕ με μη επιστρεπτέες προκαταβολές κλπ.
Τα λεφτά, της ΕΕ στην ουσία, που μοίρασαν για να βοηθήσουν τον κόσμο ήταν αριστερά και καλά? Ενώ τα άλλα για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που δουλεύει ο κόσμος δεξιά και κακά?
Σταματήστε τον αριστερό λαικισμό, κάνετε κακό και στον εαυτό σας και στη χώρα.Να την αφηνε να χρεωκοπησει, και μετα να την αγοραζε. Ακριβως οπως εγινε με την Ολυμπιακη.
Δεν θα ειχε πολλη πλακα αυτο?
Αυτο αλλωστε ειναι το νοημα της ελευθερης οικονομιας.
Αλλα οι δεξιουληδες, ειστε εγ γεννετης κλεφτες των δημοσιων ταμειων, και οταν ειναι να πληρωσετε εσεις το κρατος, κανετε ενα ματσο γυφτιες και ειστε μεσα στην γκρινια και την κλαψα.Αυτή τη φάτσα γουρουνιού που έβαλες δίπλα στο nickname σου. Την έβαλες για να μας προιδεάσεις τι να περιμένουμε από σένα? Ή τις αριστερές απόψεις σου? Ή και τα δύο?
Αν μενεις αθηνα μπορουμε να κανονισουμε να στην δειξω απο κοντα.
Με απειλείς καραγκιοζάκο? Μείνε σε επαφή, θα το φροντίσουμε το θέμα.
.Κωλυσιεργεις βλεπω,
ασε αναλαμβανω εγω. -
Μύρισε Βαρβατίλα
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το μόνο παρήγορο είναι οτι έτσι όπως πάνε, με την τροχιά που έχουν διαλέξει, η διάλυση είναι πιο κοντά από ποτέ Θα τους πάει λογικά καροτσάκι η Κίνα σε όλα τα επίπεδα, κάποτε πρέπει να έρθει και η νέμεση.
Βλέπω μια ανείπωτη χαρά αν διαλυθεί η Ευρώπη.
Μόνο που εμείς είμαστε μια γειτονιά της Ευρώπης και όχι μια συνοικία της Σαγκάης.Αν είχαμε περισσότερους Όρμπαν ή Μελόνι, μήπως ήταν καλύτερα για την Ευρώπη;
Μήπως θα ισορροπούσε το τοπίο με την Κίνα;Μήπως η Ευρώπη ΔΕΝ θα ήταν πλέον ο σάκος του μποξ, αλλά θα έπαιρνε την θέση που της αξίζει;
Μήπως από το να γίνουμε επαρχία της Κίνας ή των ΗΠΑ, είναι καλύτερα να γίνουμε κυρίαρχη δύναμη και όχι δεκανίκι του καθενός;
Αυτό το ότι επιθυμούμε έναν νταβατζή, είτε λέγεται Ρώσος/Αμερικάνος/Άγγλος/Ευρωπαίος, πρέπει να το κοιτάξουμε...
Γιατί μπορούμε μόνοι μας;
Είμαστε μια πολύ μικρή χώρα που χρειάζεται υποστήριξη και βοήθεια.Άλλο το να έχεις συμμαχίες και άλλο το να έχεις νταβατζήδες! Ξέρεις πόσα Κράτη της Ευρώπης είναι εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ; Αν και τώρα με το φόβητρο των Ρώσων η Σουηδία και η Φινλανδία ζήτησαν ένταξη, αλλά υπάρχουν κι ένα σωρό άλλες ανένταχτες.
Ακόμα και στις προσωπικές σχέσεις υπάρχει ιδιοτέλεια και δεν θα υπάρχουν συμφέροντα και σκοποί στις σχέσεις των κρατών;
-
Κακοί αυτοί οι ΕΕ που φοροδιαφεύγουν...
Και μάλιστα απέναντι σε ένα τόσο στοργικό απέναντι τους κράτος...
Που τους δίνει και μεγάλες συντάξεις, αν τα καταφέρουν και φτάσουν σε συντάξιμη ηλικία με το άγχος που έχουν...
Εκτός από στοργικό όμως απέναντι στους ΕΕ, το κράτος μας είναι και δίκαιο..
Ετσι οι υπερβολικά κουρασμένοι από την εργασία τους ΔΥ, πέραν των χαμηλών ορίων ηλικίας για σύνταξη, παίρνουν και σχεδόν διπλάσια σύνταξη από τους ΕΕ...
Οσο για τα γρηγορόσημα, ε αυτά περασμένα ξεχασμένα...
Αλλά προς θεού μην ξεχάσετε την απόδειξη από τον υδραυλικό και τον ηλεκτρολόγο...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2