-
-
- Η κα βουλευτής, πλέον, σε χθεσινή της ανάρτηση:
- Δύο από τους ταλαιπωρημένους που έχουμε σώσει σε προηγούμενο χρόνο:
<<Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο Αφγανοί για παρενόχληση και εξύβριση κοριτσιών>>
-
Οι Ζαίοι πέρα από τη συνεχή τοξικότητα και τη διχόνοια που σπέρνουν. Κάνουν και bullying διαρκώς στην κοινή λογική και στην πραγματικότητα.
Αν αυτό είναι το ακροατήριο που θέλουν ν' απευθυνθούν δικαίωμά τους. Δημοκρατία έχουμε, κάποιοι θα τους ακολουθήσουν.
Εδώ όμως τελειώνει το παραμύθι περί κόμματος εξουσίας. Ή το έχουν αντιληφθεί και δεν τους νοιάζει πια, ή απλώς συνεχίζουν να ζουν στον κόσμο τους. Ή και τα δύο. -
Έρχονται έλεγχοι πόθεν έσχες. Στο λέω η Ευρώπη πιέζει σύμφωνα με δημοσιεύματα για την φοροδιαφυγή. Εκεί να δεις πραγματικότητα. Οι μισοί εδώ μέσα θα κλαίτε.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έρχονται έλεγχοι πόθεν έσχες. Στο λέω η Ευρώπη πιέζει σύμφωνα με δημοσιεύματα για την φοροδιαφυγή. Εκεί να δεις πραγματικότητα. Οι μισοί εδώ μέσα θα κλαίτε.
οι άλλοι μισοί όμως?
-
Δεν θα εχουν θέμα.
Εσύ σε ποια πλευρά θα είσαι;;;;
-
Η Ευρώπη γύρε θέλει τα λεφτά της πίσω από το Ελληνικό χρέος που παρακρατά. Το αν θα πετσοκόψουμε το κράτος, ή τους πολίτες, ή θα πιάσουμε τη φοροδιαφυγή δεν την ενδιαφέρει. Χτυπάει σε όλα τα μέτωπα.
Και μάλλον όλοι θα την πληρώσουν. -
Δεν πάει έτσι. Ερμηνεύεις τον κόσμο σύμφωνα με τις φαντασιώσεις σου. Το σύμφωνο σταθερότητας αλλά και οι συμβάσεις για την ΟΝΕ είναι συγκεκριμένες. Η φοροδιαφυγή πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο στις χώρες της Ένωσης. Η Ελλάδα έχει διπλάσια ποσοστά φοροδιαφυγής από τον μέσο όρο της Ένωσης.
Οι δηλώσεις της ΤτΕ θεωρώ πως δεν ήταν τυχαίες και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Διαμορφώνουν κλίμα στην κοινωνία πως οι έλεγχοι και το ηλεκτρονικό χρήμα θα γίνει ο πρωταγωνιστής στις συναλλαγές.
Όταν θα αυξηθουν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές σε δεύτερο χρόνο θα μπορέσει να γίνει περιουσιολογιο και θα ακολουθήσει έλεγχος πόθεν έσχες. Θα υπάρχει και μέτρο σύγκρισης των εσόδων μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Ήδη αναφέρονται σε διάφορα άρθρα νέοι αλγόριθμοι που θα εντοπίζουν σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις τις πιθανές εστίες φοροδιαφυγής.
Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στην ηλεκτρονική επικοινωνία και διασύνδεση των δημοσίων υπηρεσιών και αρχών. Έρχεται σε λίγα έτη η πλήρη ενοποίηση και εκεί θα γίνονται ακαριαία εκατομμύρια διασταυρώσεις.
Με λίγα λόγια θα πέσει πολύ κλάμα για κάποιους.
-
Καλά κάνει η Ελλάδα και έχει διπλάσια φοροδιαφυγή, γιατί τέτοιο γαμήσι σε ΦΠΑ, «ειδικούς φόρους» (υπάρχουν και ανειδίκευτοι φόροι;) Τέλη, Χαρτόσημα, Σπατόσημα, Γαμώσημα δεν νομίζω να υπάρχει σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς απτή ανταπόδοση. (π.χ συνειδητοποιήστε σε τι δρόμους-νταμάρια κυκλοφορείτε τα απαστράπτοντα suv σας!)
-
Βασικά ξεκινάμε από την καινούργια κατευθυντήρια γραμμή, ότι τα υπερπλεονάσματα πρέπει να πηγαίνουν στην αποπληρωμή του χρέους. Σε συνδυασμό με τη νέα εποχή λιτότητας, που προβλέπει περικοπή στις δαπάνες.
Δηλαδή οι Ευρωπαίοι λένε πολύ απλά, μειώστε τα έξοδα και βγάλτε περισσότερα φράγκα. Να έρθουμε να σας τα πάρουμε για να πληρώσετε το χρέος σας.
Τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι τεχνικές λεπτομέρειες.
-
Ντεν έχω suv καρντια μου.
Ε ρε κλάμα που έχει να πέσει!!!!!
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βασικά ξεκινάμε από την καινούργια κατευθυντήρια γραμμή, ότι τα υπερπλεονάσματα πρέπει να πηγαίνουν στην αποπληρωμή του χρέους. Σε συνδυασμό με τη νέα εποχή λιτότητας, που προβλέπει περικοπή στις δαπάνες.
Δηλαδή οι Ευρωπαίοι λένε πολύ απλά, μειώστε τα έξοδα και βγάλτε περισσότερα φράγκα. Να έρθουμε να σας τα πάρουμε για να πληρώσετε το χρέος σας.
Edit. Χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, παρακαλώ. {Admin}
Πάντα έτσι ήταν....Δεν λένε αυτό. Αυτό καταλαβαίνεις εσύ.
Λενε πως δεν μπορείς να είσαι σε μια οικονομική ένωση και να έχεις υψηλότερη φοροδιαφυγή από τον μέσον όρο Σημαίνει ότι δεν παίζεις με τους ίδιους όρους και τους ίδιους κανόνες. Πως μπορείς να ζητάς μετά κονδύλια για την οικονομία σου όταν δεν παίζεις δίκαια και όταν αυτά στηρίζονται σε στοιχεία από πλασματικά έσοδα; Αυτό μας λένε.
Θαυμάζω πως πείθεις τον εαυτό σου πιστεύοντας ότι θέλεις να πιστέψεις.
-
Δεν θα εχουν θέμα.
εγώ είμαι μισθωτός καρντιά μου
-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν θα εχουν θέμα.
εγώ είμαι μισθωτός καρντιά μου
Εσύ αααααραξε
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι χαζομάρες γράφεις πάλι;;;
Πάντα έτσι ήταν....Δεν λένε αυτό. Αυτό καταλαβαίνεις εσύ.
Λενε πως δεν μπορείς να είσαι σε μια οικονομική ένωση και να έχεις υψηλότερη φοροδιαφυγή από τον μέσο. Σημαίνει ότι δεν παίζεις με τους ίδιους όρους και τους ίδιους κανόνες. Πως μπορείς να ζητάς μετά κονδύλια για την οικονομία σου όταν δεν παίζεις δίκαια; Αυτό μας λένε.
Θαυμάζω πως πείθεις τον εαυτό σου πιστεύοντας ότι θέλεις να πιστέψεις.
Το κάνουνε και στις άλλες χώρες της ΕΕ? Να ελέγξουν και να ζητήσουν μέτρα αν η φοροδιαφυγή τους είναι υψηλότερη από το μέσο όρο της ΕΕ? Ή όλως τυχαίως τους έπιασε ο πόνος για την Ελλάδα?
Γιατί αν είναι θέμα να παίζεις με τους ίδιους όρους και τους ίδιους κανόνες με τις άλλες χώρες της ΕΕ. Θα μπορούσαν να ασχοληθούν και με άλλα πράγματα. Το ύψος των φορολογικών συντελεστών, τα ποσοστά του ΑΕΠ σε υγεία, παιδεία και άμυνα, το ποσοστό των ΔΥ. Γενικά υπάρχουν ένα σωρό θέματα, πεδίο δόξας λαμπρό.Τους έπιασε ο καημός για τα φορολογικά έσοδα? Είσαι μικρός και τριανταφυλλένιος γύρε...
-
Κάθε έτος γινονται αξιολογήσεις από την Κομισιόν για κάθε χώρα μέλος. Δεν γινοντια έτσι τυχαία. Εκεί αναφέρονται τα αποτελέσματα των στοιχείων των αρμόδιων υπηρεσιών και αρχών και εξάγονται συμπεράσματα για κάθε μία χώρα.
Για εμάς το συμπέρασμα ήταν αυτό.Το τι εύχεσαι εσύ να γίνει με το τι θα γίνει είναι ένα άλλο θέμα. Εγώ σου μιλώ για την έκθεση της Κομισιόν και την πίεση που ασκεί στην χώρα μας για το θέμα αυτό. Το γεγονός πως ασκεί πίεση μπορεί να σημαίνει πολλά σε διάφορα επίπεδα. Αυτό δεν το γνωρίζουμε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε αλλά δεν είναι παράλογη σκέψη. Οπότε, θεωρώ πως την συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι δηλώσεις της ΤτΕ δεν ήταν τυχαίες. Το ίδιο και οι διαφορές αναφορές στον τύπο πως σε σύντομο χρονικό διάστημα με την χρήση της πληροφορικής και των συστημάτων αξιολόγησης θα γίνονται εκατομμύρια διασταυρώσεις και αξιολογήσεις κινδύνου φοροδιαφυγής ατομικά για κάθε ΑΦΜ.
Είμαι μικρός και δέκα φορες πιο ώριμος από εσένα.
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
<<Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο Αφγανοί για παρενόχληση και εξύβριση κοριτσιών>>
https://www.newslarisa.gr/2023/06/45-19.html?m=1
Ορεστιάδα: Προσήχθη 45χρονος στρατιωτικός που καταγγέλλεται ότι βίασε 19χρονο με νοητική υστέρηση
Άρα με την λογική σου που τσουβαλιαζει ένα έθνος , σύμφωνα με την παραπάνω είδηση Έλληνα στρατιωτικού να βιάζει ανήμπορο - ανάπηρο παιδί οι Έλληνες είμαστε σκατα πατημένα, βδελιγματα της ανθρωπότητας.
-
Κάθε έτος γινονται αξιολογήσεις από την Κομισιόν για κάθε χώρα μέλος. Δεν γινοντια έτσι τυχαία. Εκεί αναφέρονται τα αποτελέσματα των στοιχείων των αρμόδιων υπηρεσιών και αρχών και εξάγονται συμπεράσματα για κάθε μία χώρα.
Για εμάς το συμπέρασμα ήταν αυτό.Το τι εύχεσαι εσύ να γίνει με το τι θα γίνει είναι ένα άλλο θέμα. Εγώ σου μιλώ για την έκθεση της Κομισιόν και την πίεση που ασκεί στην χώρα μας για το θέμα αυτό. Το γεγονός πως ασκεί πίεση μπορεί να σημαίνει πολλά σε διάφορα επίπεδα. Αυτό δεν το γνωρίζουμε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε αλλά δεν είναι παράλογη σκέψη. Οπότε, θεωρώ πως την συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι δηλώσεις της ΤτΕ δεν ήταν τυχαίες. Το ίδιο και οι διαφορές αναφορές στον τύπο πως σε σύντομο χρονικό διάστημα με την χρήση της πληροφορικής και των συστημάτων αξιολόγησης θα γίνονται εκατομμύρια διασταυρώσεις και αξιολογήσεις κινδύνου φοροδιαφυγής ατομικά για κάθε ΑΦΜ.
Είμαι μικρός και δέκα φορες πιο ώριμος από εσένα. Ανίδεε μπάρμπα
Γύρε. Η Ελλάδα πάντα ναρκοπέδιο ήτανε σε τέτοια θέματα. Κι έτσι θα παραμείνει. Και θα χειροτερέψει κιόλας, γιατί το κράτος χρωστάει πολλά λεφτά. Και λεφτά δε χαρίζονται στο καπιταλιστικό σύστημα.
Θ' αλλάξει μια κυβέρνηση, θ' αλλάξει τους φορολογικούς νόμους, θ' αλλάξει το ασφαλιστικό, θα πέσει ένα φέσι στην αγορά, θα σε ταλαιπωρήσει κάπου το Δημόσιο, πάντα με τσίγκινο σωβρακάκι κυκλοφορείς. Ε, ας μπει και η ΕΕ στο πανηγύρι, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. -
Άλλαξε πλευρό τώρα.
-
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2